Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 23:25   #1711
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez asiaasia58 Pokaż wiadomość
8w1 i Diamentowa na pewno mają formaldehyd i to jeszcze podobno w takim samym stężeniu, więc w ogóle nie rozumiem dlaczego te dwie "odżywki" sprzedawane są jako dwa różne produkty (żeby było śmieszniej - niektórzy piszą, że po Diamentowej była masakra z paznokciami, a 8w1 je uleczyła, albo odwrotnie )
Ja się w sumie nie powinnam wypowiadać, bo już mnie kilka osób zlinczowało, że jak ja śmiem w ogóle robić firmie Eveline koło tyłka i tylko niepotrzebnie psują im opinię podobno Ale faktem jest, że po opublikowaniu na blogu wpisów o tym co mi się po tej odżywce działo, dostaję co najmniej jednego maila tygodniowo (!!) od jakiejś osoby, której się zrobiło dokładnie to samo. I tak jak w przypadku moim/grzee objawy się pojawiają w bardzo różnym czasie, raz po kilku użyciach, a raz po kilku butelkach. Ja stosowałam ten preparat jako podkład pod lakier, czyli co kilka dni, robiłam przerwy, a dermatolog mi wyraźnie zaznaczyła, że to się mogło stać w dowolnym momencie, bo takie reakcja alergiczne przy tego typu substancjach potrafią się pojawić kiedy im się żywnie podoba. Nikogo nie straszę, ale naprawdę - jak już używacie to bardzo uważnie obserwujcie paznokcie. Ja miałam tak, że pomalowałam paznokcie jakimś ciemnym lakierem, zmyłam go po kilku dniach (powiedzmy 5-6) i połowę paznokci miałam zmasakrowaną. Dopiero teraz doprowadziłam je do porządku (bardzo względnego), a minęły już jakieś 3 miesiące.
Ja używałam i diamentowej i tej 8 w 1. Po tej diamentowej moje paznokcie były ładne, twarde, itp, a jak kupiłam 8w1, to po niedługim czasie paznokcie zaczęły mi odchodzić płatami. Teraz znowu wróciłam do diamentowej i jest ok.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 23:26   #1712
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez asiaasia58 Pokaż wiadomość
8w1 i Diamentowa na pewno mają formaldehyd i to jeszcze podobno w takim samym stężeniu, więc w ogóle nie rozumiem dlaczego te dwie "odżywki" sprzedawane są jako dwa różne produkty (żeby było śmieszniej - niektórzy piszą, że po Diamentowej była masakra z paznokciami, a 8w1 je uleczyła, albo odwrotnie )
Ja się w sumie nie powinnam wypowiadać, bo już mnie kilka osób zlinczowało, że jak ja śmiem w ogóle robić firmie Eveline koło tyłka i tylko niepotrzebnie psują im opinię podobno Ale faktem jest, że po opublikowaniu na blogu wpisów o tym co mi się po tej odżywce działo, dostaję co najmniej jednego maila tygodniowo (!!) od jakiejś osoby, której się zrobiło dokładnie to samo. I tak jak w przypadku moim/grzee objawy się pojawiają w bardzo różnym czasie, raz po kilku użyciach, a raz po kilku butelkach. Ja stosowałam ten preparat jako podkład pod lakier, czyli co kilka dni, robiłam przerwy, a dermatolog mi wyraźnie zaznaczyła, że to się mogło stać w dowolnym momencie, bo takie reakcja alergiczne przy tego typu substancjach potrafią się pojawić kiedy im się żywnie podoba. Nikogo nie straszę, ale naprawdę - jak już używacie to bardzo uważnie obserwujcie paznokcie. Ja miałam tak, że pomalowałam paznokcie jakimś ciemnym lakierem, zmyłam go po kilku dniach (powiedzmy 5-6) i połowę paznokci miałam zmasakrowaną. Dopiero teraz doprowadziłam je do porządku (bardzo względnego), a minęły już jakieś 3 miesiące.
A ja właśnie zdecydowałam się na użycie SOS jako ostatniej deski ratunku, bo moje paznokcie wyglądały już tragicznie. Jednak będę stosować ją tylko niecałe 2 tygodnie [na opakowaniu wpisano 10 dni], a potem ewentualnie raz w miesiącu przed 2-3 dni dla podtrzymania.

Mam nadzieję, że obędzie się bez skutków ubocznych
Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
Ehhh miałam nieprzespaną nockę, co chwilę mnie coś budziło i o ile w pracy funkcjonowałam jeszcze jako tako, o tyle teraz bierze mnie muł i nie umiem się skupić... dobrze, że nie mam dzisiaj nic już więcej do zrobienia i notka wrzucona
Od kilku dni ulegam znużeniu i ucinam sobie 15-minutową drzemkę, zazwyczaj w okolicach godziny 18
Cytat:
Kurczę przez Was weszłam na Asian STore.. i się zastanawiam nad jakimś kremem bb... tylko czymś mniej wyświecającym i lepiej kryjącym buzię niż skin79 oryginalny....
A nie lepiej bezpośrednio z ebay?
Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
a ja muszę się pochwalić, mam 700 obserwatorów

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Mam 650 obserwatorów Jestem w ciężkim szoku

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 23:45   #1713
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Od kilku dni ulegam znużeniu i ucinam sobie 15-minutową drzemkę, zazwyczaj w okolicach godziny 18

A nie lepiej bezpośrednio z ebay?
ja nie lubię kurczę spać w dzień, potem niestety miewam problemy z zaśnięciem... :/ a po takiej drzemce to jeszcze bardziej rozbita się czuje i rozleniowiona... choć może rzeczywiście takie 15stki będzie trzeba wprowadzić... ?

a taniej? Ja sie trochę boję, poza tym jak będzie dzień darmowej wysyłki?

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 23:51   #1714
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie lubię kurczę spać w dzień, potem niestety miewam problemy z zaśnięciem... :/ a po takiej drzemce to jeszcze bardziej rozbita się czuje i rozleniowiona... choć może rzeczywiście takie 15stki będzie trzeba wprowadzić... ?
Ja jak śpię w ciągu dnia, to później chodzę jak nawalona.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 00:03   #1715
'Estelle'

Cytat:

a taniej? Ja sie trochę boję, poza tym jak będzie dzień darmowej wysyłki?
U mnie takie krótkie drzemki sprawdzają się rewelacyjnie. Są najbardziej efektywne, szybko regenerują organizm i czuję się naprawdę dużo lepiej. Tylko właśnie krótkie muszą być, bo dłuższe faktycznie rozleniwiają i powodują jeszcze większe zmęczenie.

Podobno w stanach zmęczenia najlepiej jest wypić kawę, a potem iść spać na taką krótką drzemkę Organizm wypoczywa zanim kawa zacznie działać, a potem na start dostaje jeszcze kopniaka

Na ebay duuuuuuużo taniej. Poza tym tam zawsze trwa dzień darmowej dostawy
I wybór nieograniczony
Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja jak śpię w ciągu dnia, to później chodzę jak nawalona.
Mam tak samo, ale przy dłuższym spaniu. Wręcz podnieść się nie mogę, zmęczenie narasta, a głowa sama opada na poduszkę

Stary 2012-11-13, 00:20   #1716
kasiaj85
Moderator

Cytat:
U mnie takie krótkie drzemki sprawdzają się rewelacyjnie. Są najbardziej efektywne, szybko regenerują organizm i czuję się naprawdę dużo lepiej. Tylko właśnie krótkie muszą być, bo dłuższe faktycznie rozleniwiają i powodują jeszcze większe zmęczenie.

Podobno w stanach zmęczenia najlepiej jest wypić kawę, a potem iść spać na taką krótką drzemkę Organizm wypoczywa zanim kawa zacznie działać, a potem na start dostaje jeszcze kopniaka

Na ebay duuuuuuużo taniej. Poza tym tam zawsze trwa dzień darmowej dostawy
I wybór nieograniczony

Mam tak samo, ale przy dłuższym spaniu. Wręcz podnieść się nie mogę, zmęczenie narasta, a głowa sama opada na poduszkę
oczywiście, drzemka dłuższa niż 20min przybija, tylko wiesz jak po całym dniu pracy położe się do łóżka to wstanie po 20min nie jest proste ale z tą kawą to niezły pomysł... choć ja w sumie i tak kawy po 15 nie piję... i znów problem... ehhh

kurczę nie mam zaufania do ebaya, zwłaszcza jak chodzi o produkty do twarzy, zresztą w ogóle jeszcze nic nigdy nie zamawiałam...
bałabym się trafic na bubel albo purchawę... nie znam się na tym totalnie planowałam najpierw kupić chyba tą małą Misshę PC nr21, i może ze dwie - trzy próbki...

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 00:32   #1717
'Estelle'

Cytat:
oczywiście, drzemka dłuższa niż 20min przybija, tylko wiesz jak po całym dniu pracy położe się do łóżka to wstanie po 20min nie jest proste ale z tą kawą to niezły pomysł... choć ja w sumie i tak kawy po 15 nie piję... i znów problem... ehhh

kurczę nie mam zaufania do ebaya, zwłaszcza jak chodzi o produkty do twarzy, zresztą w ogóle jeszcze nic nigdy nie zamawiałam...
bałabym się trafic na bubel albo purchawę... nie znam się na tym totalnie planowałam najpierw kupić chyba tą małą Misshę PC nr21, i może ze dwie - trzy próbki...
Nie ma się co bać ebaya
Na początku też miałam obawy, pierwsza transakcja z drżącymi rękami, że coś pójdzie nie tak... a to łatwiejsze, niż się wydaje.
Jeśli chcesz jakieś Bb, to celuj w sprawdzonych sprzedawców. Idealseller, cosmetic.love, rubyruby, bellogirl, zinopark, sing-sing-girl. W zakupach kieruję się zasadą, że najlepiej z Korei, wtedy mniejsza szansa na podróbki.

A jak chcesz potestować bez ryzyka, to zajrzyj na wątek "kupujemy BB creamy". Tam się bawimy w rozbiórki, więc nawet jak nie trafisz z produktem, to nie będziesz musiała się użerać z pełnym wymiarem, a po drugie ewentualnie stracisz na tym relatywnie niewiele.

Stary 2012-11-13, 01:26   #1718
Sondrina
BAN stały

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37567013]Nienawidzę poniedziałków
Akurat na poniedziałek mam najgorszy plan zajęć i najtrudniej mi wstać [/QUOTE]
Ja tylko poniedziałki mam wolne, więc je lubię Za to piątki mam tak zawalone, że jak wracam do domu to najczęściej zasypiam przed telewizorem... Jak idę spać o 21 to znaczy, że miałam ciężki dzień...
Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Kupilam w amoku, w ramach poprawiania sobie humoru i pozbywania sie stresu 2 szminki, cien i lakier. Jest poniedzialek, godzina 10, co bedzie z reszta tygodnia?

aaaaaaa, do doooomuuuuuu...
Mnie czeka trudny tydzień. Najgorsza będzie środa, więc zaczęłam się odstresowywać i kupiłam dzisiaj kilka lakierów... Już mi się nie mieszczą w starym koszyku, więc przerzuciłam je do nowego. Jak tak dalej pójdzie, to drugi koszyk zapełnię pod koniec tygodnia;P
Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
A ja w końcu wiem na czym stoję! Na WD wyświetla mi się kwota stypendium i to oznacza jedno: w końcu zakupy!!!! Bo niestety, ale wszystko już mi się kończy...

Aaa ktoś tu pisał o tym.. u mnie stypendium się zwiększyło.
Zazdroszczę wszystkim, którzy znają stawki. Ja mam ochotę na parę rzeczy i nie wiem, czy je brać, bo nie znam stawek. Jak wydam swoje ostatnie pieniądze i okaże się, że zamiast 600 zł będą mi wypłacać co miesiąc 200, to znajdę się w nieciekawym położeniu. Słyszałam, że u mnie mają obniżyć stawki, ale nie wiem, o ile.
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie ma złamania. Oby szybko się z tego wylizała

Mi wczoraj mało serce nie stanęło, szczurek spadł z parapetu i uderzył się o klatkę, dobrze że tylko ogonem
Też zawsze przeżywam upadki mojej papugi. Moja nimfa zasypia na patyku i czasami z niego spada. Na szczęście nie zrobiła sobie krzywdy, ale zawsze boję się, że o coś uderzy. Swoją drogą właśnie włączyła się jej aktywność;P Po 1 w nocy zaczęła mi coś opowiadać;P
Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

Koniecznie

Widziałam też na Twoim blogu recenzję kosmetyków Alverde, także w dmie będziesz mieć jak w raju

Ogólnie zauważyłam, że jak wstawiłam post o zakupach typu- poduszki, koc, kubki to cieszył się większym zainteresowaniem niż kosmetyki
Na innych blogach zaobserwowałam podobne zjawisko.
Uwielbiam Alverde. Gdybym weszła do DMu, to nie wyszłabym przed jego zamknięciem:P

Odnośnie postów niekosmetycznych, to u mnie też cieszą się sporą popularnością;P Chyba często czytają je osoby szukające konkretnych rzeczy
Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
A 3 grudnia będzie Dniem Darmowej Dostawy szkoda, że wypłatę mam w okolicy dziesiątego
Mam nadzieję, że do 3.12 wypłacą mi podwójne stypendium Ja chcę namiot bezcieniowy
Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Cześć. Jestem zapracowana, ogólnie zabiegana i nie mam ostatnio czasu na bloga. Ochoty zresztą też nie. Ale weszłam i wrzuciłam recenzję. Jeszcze 21 osób i stuknie mi 100 obserwatorów.
I mój blog znowu został wyszukiwany za pomocą spermy... no co jest?
Mój dzisiaj był wyszukiwany po haśle "skręt z rzepaku"
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 05:53   #1719
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madlen345 Pokaż wiadomość
Cześć

ja tez czekam na ten dzien :P ogółem to u mnie porównianie tuszy z Golden Rose, długo się zbierałam na tego posta no ale w końcu !

Narobiłam się dzisiaj w ogrodzie, musiałam kwiaty powyrywać , krzaczki itp.
Teraz mnie troche plecy bolą, ale jakoś przeżyję

Przyszły mi dzisiaj soczewki , ale dziwnie po próbnych się na normalne przestawić, bo próbne są ciut grubsze. Dosłownie odrobinkę i już inaczej się je nakłada itp.

Nie mogę patrzeć i słuchać Kamy, jej wymowa sprawia , że moje uszy krwawią
O to porównanie to coś dla mnie, lecę czytać

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Zamówiłam te okulary z Firmoo
Jaki model?

Ja od rana w nerwie
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 07:57   #1720
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ja jadę właśnie składać pracę mgr do dziekanatu, przy okazji muszę pozałatwiać z obiegówką, oby wszystko poszło sprawnie. Tylko dzisiaj miała być ładna pogoda, a zamiast tego chmury i mgła

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 08:24   #1721
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:

ja w ogóle zwierzakowa jestem, wszystkie moje zwierzaki-cudaki to takie przybłędy z ulicy albo spod krzaka, nie idzie ich nie wziąć a jak już wezmę to zostają...
Ja w ogóle (ok to zabrzmi śmiesznie ale co tam) czuję taką więź ze zwierzakami, to jest dziwne i ciężkie do opisania, ale często je rozumiem, czytam bezbłędnie ich budowę ciała, ten swoisty język ja z tych co poleci do każdego psa, nieważne czy to kundelek, pudel, bernardyn czy wilczur, popiszczę i każdy mi się da pogłaskać ludzie nie raz zamierali jak się zbliżałam pewniakiem do psa. Nigdy mi się nie zdarzył żaden najmniejszy atak, żadne warknięcie... Kiedyś nawet oswoiłam bernardyna sąsiadów jak im spieprzył przez dziurę w ogrodzeniu i biegał po ulicy... Sąsiadka inna się bała ulicą do domu dojść. A ja wyskoczyłam z auta, pies do mnie podbiegł, polizał po ręku, dał się złapać za obrożę i zaprowadzić pod drzwi domu. Do dziś pamiętam minę tego faceta pt. "aleosochozi" Koty tak samo, wystarczy że zawołam a one już są przy mnie i się milą, mam na myśli obce koty bo te moje przeważnie mnie olewają hehe
Mnie też obce zwierzęta lubią
Ale nie podchodzę do psów prowadzonych na smyczy, bo wiem że niektórych wkurza jak ktoś chce pogłaskać ich psa.
Ale niektóre z tych psów wyrywa w moją stronę- ale to nigdy nie wiadomo czy dlatego, że chciałyby się pobawić czy mnie zjeść :Admin:

Lubił mnie nawet kot cioci, który nie akceptował większości domowników.

Zwierzęta po prostu wiedzą kto jest fajny

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Story of my life. ja naprawdę wolę zwierzęta niż ludzi, i wydaje mi się, że zwierzaki to czuja. Moje psy sa gotowe stanac w mojej obronie, czuja kiedy mam gorszy dzień. A najbardziej najstarszy pies, importowany z Polski
Też wolę zwierzęta, dodatkowo też nie wkurzają człowieka mówieniem głupot

Pamiętam jak kiedyś brat nauczył jedną kotkę skakania na drzwi na klamkę a potem popychania ich łapą (nie każde drzwi tak się da otworzyć, bo niektóre trzeba pchnąć i jednocześnie nacisnąć klamkę) a potem był z tego czasami niezadowolony

Ale chociaż był lans jak rodzina odwiedziła czy ktoś, a tu kot biegnie z nami z ogrodu do domu i drzwi otwiera (te od piwnica-dom się tak otwierać dało) pełna kulturka

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość

O 5:50, trzeba było sobie zrobić makijaż, itp. No i wtedy mieszkałam w akademiku (wynajmowałam pokój), a czasami zdarzało się, że osoba/osoby obok też wstawały o tej porze i zajmowały mi łazienkę
A na ile osób była łazienka? na 4 pokoje czy na korytarzu?

Najgorszą rzeczą rano jest jak ktoś tylko patrzy człowiekowi ma godzinę i wylicza, że nie zdąży
A ja czy wstanę 3 godziny wcześniej czy godzinę to i tak na prawdziwe zbieranie przeznaczę tyle samo czasu, po prostu włączam pod koniec turbodoładowanie

Moją koleżankę codziennie tak tata drażnił :Admin A w sumie zawsze zdążała) Tylko co chwilę 'nie zdążysz!'

Są jednak plusy mieszkania samemu, które się po czasie docenia:P

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość

Zmotywowałaś mnie- właśnie siedzę z olejem (uwielbiam jego zapach). Generlanie zapachy pomagają mi w pielęgnacji- gdy coś ma piękny zapach, o wiele częściej po to sięgam Mi brakuje systematyczności. W zasadzie to mam produkty na balsam ujędrniający, a jeszcze go nie ukręciłam-wstyd. Może jutro się uda

To miło mi
Mnie także zapachy pomagają w pielęgnacji zapach to baardzo ważne kryterium doboru- tylko jeszcze lubię jak pochodzi z naturalnych olejków, nie w tym rzecz że jestem mega eko- po prostu dodatkowo mam aromaterapię
Nie lubię takich bezzapachowych produktów Jeszcze krem do twarzy ujdzie, ale żeby tak balsam? O nie. Jedynym wyjątkiem wśród nawilżaczy do ciała jest mleczko balea z 10% dodatkiem mocznika- ale tak super działa, że wynagradza to wszystko, to mój produkt nr 1 wśród mleczek, maseł i balsamów.
Myślałam, że jest wycofany ale zdobyłam dwie butelki jeszcze.

A co to za balsam?

Też muszę kiedyś jakiś stworzyć- z hialuronem, mocznikiem, alantoiną i olejem różanym - najlepsze składniki dla mojej skóry.

Teraz smaruję się zwykle masłem alverde macadamia- wieczorem zawsze, a rano zależy jak szybko muszę się ubrać.
Jest duużo bardziej wydajne niż inne masła o podobnej konsystencji, takie biedronkowe itp znikały w mig; ale to masło ma dużo olejków itd, a nie samą wodę z zagęszczaczami, więc to pewnie tego zasługa.

To już moje 3 opakowanie tego produktu- jak trafi się wam okazja, żeby kupić to polecam

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 08:24   #1722
aqqA
Rozeznanie

Cytat:
Ja jadę właśnie składać pracę mgr do dziekanatu, przy okazji muszę pozałatwiać z obiegówką, oby wszystko poszło sprawnie. Tylko dzisiaj miała być ładna pogoda, a zamiast tego chmury i mgła
A u mnie z kolei zapowiada się piękny dzień Pójdę się pokręcić po sklepach.. ale z zakupami kosmetycznymi już stopuję bo jadę na weekend do Polski i tam czeka na mnie kilka paczek i zakupy Już się zastanawiam co muszę sobie kupić z nowości
Przeraża mnie tylko wizja spędzenia 12h w kościele na naukach przedmałżeńskich..

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 08:48   #1723
aSHa85
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Ale to nie moja zasługa - duża grupa mi zarezerwowała

A z prezentem to i tak masz nie najgorzej - ja sobie sama zamawiałam prezent od TŻta W końcu on się na pędzlach nie zna
QUOTE]
Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
a ja muszę się pochwalić, mam 700 obserwatorów
gratulacje
a co do prezentów od TŻ to też sama wybieram lepiej nie ryzykować

Cytat:
A 3 grudnia będzie Dniem Darmowej Dostawy szkoda, że wypłatę mam w okolicy dziesiątego
ja właśnie też będę przed wypłatą... buu..

Cytat:
Mam ostatnio jakąś dobrą passę, wygrałam kosmetyki Perfecty z akcji bloggerek na FB
gratulacje

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37581199]Odpowie ktoś, co to za Balea "z kraty"?
też jestem ciekawa..
i kilka postów niżej już się dowiedziałam i zaraz będę oglądać co tam mają ciekawego
Stary 2012-11-13, 08:50   #1724
kobietasukcesu
zawsze mam racje

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;37584321]Proszę o kciuki, żeby przyznano mi przynajmniej 200zł stypendium, bo inaczej polegnę
I tak pewnie dowiem się pod koniec miesiąca, ale dziś, uwaga, udało mi się zakończyć bieganinę z papierami i zdałam ostatni dokument [/QUOTE]

Ach ta papierologia
Możesz teraz zaproponować pewnie jakieś pomysły do komiksu na pani-halinka

Cytat:
Napisane przez Alex_07 Pokaż wiadomość
Ja wybrałam linię SPA, dlatego, że kremy w większości mnie zapychają i nie chciałabym dostać żadnego kremu.
Znam ten problem
Z podkładami podobnie...

Parafina, gliceryna, trójglicerydy i pełno innych- moja skóra tego nie cierpi, a producenci lubią upychać to w kremach...

Jeszcze w lato daję radę, używam kremu, którego głównym składnikiem jest aloes, ale w zimę jak przymrozi to kremy z dużą procentową zawartością wody to średnia sprawa...

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
Ja szukam teraz czegoś co oczyści moją skórę. Myślałam o tej kuracji z Effaclar duo lub acne-derm (Idalia polecała, ale słabszy krem) no i nie wiem... miałyście w tym jakieś przygody?
Wielokrotnie o tym effeclar (duo?) słyszałam, ale jakoś mnie nie kusiło, żeby spróbować.

Ja z rzeczy oczyszczających lubię czarne mydło oliwkowe i glinki zmieszane z hydrolatami.
A teraz stosuję retin a - z tym, że to rzecz na receptę. Daję co 3 dzień na noc- bo też nie chcę być sucha na wiór.

Najchętniej bym przygarnęła coś co zwęzi pory, albo nawet poszła na jakiś zabieg - o ile istnieje jakiś skuteczny.

Bo jakby o skórę nie dbać rozszerzone pory zawsze ten efekt wizualnie niwelują

Cytat:

A jak chcesz potestować bez ryzyka, to zajrzyj na wątek "kupujemy BB creamy". Tam się bawimy w rozbiórki, więc nawet jak nie trafisz z produktem, to nie będziesz musiała się użerać z pełnym wymiarem, a po drugie ewentualnie stracisz na tym relatywnie niewiele.
Tak głośno o tych kremach bb, a mnie jakoś nie mogą do końca przekonać- mam wrażenie, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość

Uwielbiam Alverde. Gdybym weszła do DMu, to nie wyszłabym przed jego zamknięciem:P
I nie mogłabyś się dotargać potem z tymi zakupami

Dostałam jeszcze kartę stałego klienta ostatnio, daje -10%.
A jeszcze do tego jakiś kupon -25% na dowolny produkt.

Szkoda, że tej karty nie miałam przy ostatnich zakupach, bo byłabym trochę do przodu.

Cytat:
życzę pomyślnego załatwiania

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:14   #1725
anehu
Raczkowanie

witam
ja jak zwykle nie wyrabiam czasowo z niczym

donoszę, że w nowej gazetce Natury będą organizery w promocji (te co pokazywała Rodzynka) na pewno kupie ze 2

a na blogu post z zakupami - zapraszam
anehu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:32   #1726
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
planowałam najpierw kupić chyba tą małą Misshę PC nr21, i może ze dwie - trzy próbki...
miałam całe opakowanie i bardzo miło wspominam
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:40   #1727
summerisgone
Zakorzenienie

Dobry
Orlico, cieszę się, że paczka dotarła, mam nadzieję że wszystko z nią okej?

Wczoraj odkryłam lubimyczytać.pl i większą część nocy spędziłam na wyszukiwaniu przeczytanych książek macie konta?
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:57   #1728
Alex_07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

Znam ten problem
Z podkładami podobnie...

Parafina, gliceryna, trójglicerydy i pełno innych- moja skóra tego nie cierpi, a producenci lubią upychać to w kremach...

Jeszcze w lato daję radę, używam kremu, którego głównym składnikiem jest aloes, ale w zimę jak przymrozi to kremy z dużą procentową zawartością wody to średnia sprawa...

A jakich kremów używasz?

Ja się chyba muszę zaopatrzyć w te typowo apteczne.
Alex_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:16   #1729
Malwina_89
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Basiago, zwykłe czarne (całe), bez żadnych udziwnień, grube (to przeciwsłoneczne będą, mam nadzieję...). Napisałam po zamówieniu, że korekcyjne przeciwsłoneczne z 60% zacienieniem, a dostałam odpowiedź taką, jakby nikt mojego maila nie przeczytał, więc nie wiem, czy mam jeszcze się tam dobijać? W zamówieniu to zaznaczyłam.

Summerisgone ja mam konto

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:30   #1730
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Basiago, zwykłe czarne (całe), bez żadnych udziwnień, grube (to przeciwsłoneczne będą, mam nadzieję...). Napisałam po zamówieniu, że korekcyjne przeciwsłoneczne z 60% zacienieniem, a dostałam odpowiedź taką, jakby nikt mojego maila nie przeczytał, więc nie wiem, czy mam jeszcze się tam dobijać? W zamówieniu to zaznaczyłam.

Summerisgone ja mam konto
Pochwalisz się zasobami swojej blibioteczki?
Mnie łatwo znaleźć bo nick jest ten sam
Stary 2012-11-13, 10:32   #1731
anehu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość

Wczoraj odkryłam lubimyczytać.pl i większą część nocy spędziłam na wyszukiwaniu przeczytanych książek macie konta?
mam konto i to już dosyć długo
pomaga mi pilnować ilość przeczytanych książek - fajna sprawa
Stary 2012-11-13, 10:34   #1732
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anehu Pokaż wiadomość
mam konto i to już dosyć długo
pomaga mi pilnować ilość przeczytanych książek - fajna sprawa
Podajcie swoje nicki, jestem ciekawa co czytają blogerki kosmetyczne
Stary 2012-11-13, 10:40   #1733
MobyDi
BAN stały

Napisane przez asiaasia58

Moim zdaniem ta odżywka jest naprawdę bardzo, ale to bardzo popularna, co sprawia że stosują ją tysiące osób - a co za tym idzie, jest pewien procent osób uczulonych na któryś ze składników . I to właśnie te osoby odczuwają pieczenie, pojawiają się im czerwone kreski pod paznokciami, itp... Zdarza się też (o czym czytałam na nie jednym forum), że dziewczyny mimo że czują pieczenie nadal nakładają odżywkę i bagatelizują sprawę, a potem się dziwią, że ich paznokcie nie wyglądają pięknie.

Mi nawet trudno zliczyć koleżanki, które mają odżywkę eveline. Mam wrażenie, że wszystkie ją sobie polecamy, wszystkie ją stosujemy i przyznam, że żadna z nas nie miała podobnych problemów.
MobyDi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:42   #1734
anehu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Podajcie swoje nicki, jestem ciekawa co czytają blogerki kosmetyczne
mój nick anenia
Stary 2012-11-13, 10:43   #1735
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Mnie znajdziecie na LubimyCzytać.pl bardzo łatwo, wszędzie mam ten sam nick
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:43   #1736
Malwina_89
Zakorzenienie

Summerisgone
http://lubimyczytac.pl/profil/48829/malwina

Mam mało książek w biblioteczce, bo tak naprawdę wiele czytałam dawno temu i nawet nie pamiętam, jakie pozycje. Jak sobie coś przypominam, to wpisuję. Albo na bieżąco

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:49   #1737
aSHa85
Zadomowienie

fajna sprawa z ta stronką :0 muszę popatrzeć co i jak i może się zdyscyplinuję do czytania bo ostatnio to tendencja spadkowa niestety :/
Stary 2012-11-13, 10:49   #1738
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Pozapraszałam Was

A na blogu recenzja kremu do ciała Isana wyniki konkursu Joko
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:55   #1739
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Przypomniałyście mi, że też muszę tam konto założyć tyle czau się już zabieram za to.

Kasiaj85 i Kobietasukcesu już Was bardzo lubię.

Tak w ogóle zawiodłam się na sobie i Benefitowych zestawach.
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:59   #1740
maffash
Zakorzenienie

Ale się nie wyspałam ;/ a do szkoły trzeba jechać.

PS też mam konto na lubimyczytać jako moniek09.
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości