|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Rozumiem Cię Jagna
Ale jak czytam to co napisałaś, to jakbym widziała swojego męża jak byłam w pierwszej ciąży Teraz jest zupełnie inaczej, nie idealnie ale widzę ogromną zmianę
|
|
|
|
#3512 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Witam się powizytowo,
miałam KTG + wizytę, KTG to tak z zaskoczenia no i wyszło 8 skurczy około 50, helikopter ledwo wpełzłam, zaniepokojony moim pokracznym chodem ginek w środę umówi mnie z znajomym ortopedą, który pewnie potwierdzi rozejście spojenia łonowego a wtedy już nie mam co liczyć na SN. Pobrał wymaz, ale już dziś nie zdążyłam do laboratorium i zalecił leżący tryb życia.Rozwarcie na 1,5cm, szyjka skrócona i baby ciśnie główką na kanał rodny, ale dzięki wadze "kluseczki" nie zabrał mnie na oddział. Mam 50 dni do tp a dzidziuś waży 2700, dlatego nie dostałam nic silniejszego na powstrzymanie skurczy. Jak się nasilą, mam przyjechać do szpitala, niestety co dzień czuje je o wiele częściej, jednak nasz cel to kolejna wizyta 3 grudnia, a później już mogę rodzić. dziękuję za kciuki, jak widać świetnie się spisałyście a ja nie muszę pakować torby do szpitala
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Śpij słodko Anielko
Jagna, No toż właśnie dzisiaj o tym samym pisałam... Ja to się zastanawiam czy oni naprawdę olewaja temat czy się może sami przed sobą wstydzą przyznać że się boją całej tej akcji z porodem i ciążą jako taką ![]() Ma-Majka ma racje, ze nigdy nie poczują w 100% jak to jest no ale trochę empatii to chyba nie za duże wymaganie z naszej strony... Mój tez był a sr ze mną dwa razy i g. będzie wiedział jak się już zacznie. No ale tak czy siak nie wyobrażam sobie bez niego wiec co mam zrobić.... W każdym razie Jagiennko nie jesteś sama ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
![]() Ale synek spory jak na swój ciazowy wiek... Ja takiego 3 dni po terminie urodziłam- 2740 Będzie dobrze- trzymaj sie dzielnie.
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Będzie dobrze, dbaj o siebie i pozwalaj się rozpieszczać
No i masz szczęściaro leniuchowanie z zalecenia lekarza ![]() Cytat:
cały czas twierdze że to jest grupa wsparcia, a nie forum. Albo co najmniej jakaś terapia Cytat:
Muszę chyba zintensyfikować pogadanki. A w ogóle to sobie zapomniał o wizycie i jedzie jutro coś filmować na 13tą. A wizyta o 14tej Muszę mu kalendarz kupić i wielkimi czerwonymi literami zaznaczać takie rzeczy. Poskutkuje? ![]() A póki co czas spać. Dobranoc i do jutra
|
|
#3515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro przyjeżdża wózek Nikiego, jeśli będzie równie ładny jak na zdjęciach to Wam pokażę, dobrej nocy
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry...
![]() Uprzejmie donoszę iż godzinę temu odeszły mi wody. Nie siedziałabym i nie stukała na forum, gdyby nie fakt, że moja położna, do której zadzwoniłam, powiedziała, że mamy do 6h, żeby się zjawić na IP. 6h nie wytrzymam, bo jakieś tam skurcze jednak mam (kilkunastosekundowe, co kilka minut, dokładnie jeszcze nie wiem), ale póki co jem śniadanie więc w ramach relaksu wylądowałam tu ![]() Postaram się dawac info na fb. Dla nas 13-tka zawsze była szczęśliwa, więc jestesmy zachwyceni, że nasze dziecko podjeło decyzję o wyjściu dzisiaj (mam nadzieję! ). Trzymajcie kciuki, żeby i tym razem przyniosła szczęście
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze ja już nie wiem co robić. Dzisiaj i tak muszę iść do internisty bo brakuje mi wpisu w karcie ciąży, to się podpytam czy mam się tym niepokoić. Dziś z łóżka już wcale nie wstałam, taki ból. Calutką noc spałam na jednym boku bo nogi jakby nie moje.. Z każdym dniem jest coraz gorzej z tymi uciskami, i dlatego właśnie pomyślałam sobie że może to wcale nie uciski tylko to całe rozejście? Nie chcę sobie wmawiać objawów ale nie pamiętam żeby ktokolwiek z mojej rodziny czy znajomych miał podobnie.. Dziś sikać już wogóle chyba nie pójdę o własnych siłach, po prostu się nie da... ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- "Hello. Eva juz od godziny na tym swiecie. waga 3,4 kg, 56 cm Niestety skonczylo sie na porodzie kleszczowym, bo znieczulenie mi dali takie, ze skurczy nie czulam i nie wiedzialam kiedy przec. Ale pelen profesjonalizm i normalnie jestem pod wrazeniem. Ciesze sie, ze obylo sie bez cesarki, bo chyba juz bym zaliczyla kazdy mozliwy wariant porodu Znieczulenie dalej trzyma, ledwo co pisze. Potem wrzuce fotke. Eva jest piekna "NARESZCIE HALWAYA URODZIŁA!!!
|
||
|
|
|
#3518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: Meidelaite ![]() Dana Eva na świecie ![]() ![]() Dziewczęta...o 2 w nocy dostałam takich skurczy ze mąż sie już ubierał... Ja miałam oczy jak pięć złotych pożarłam nospę, wlazlam do wanny i... PRZESZŁO ![]() Dziwne to było...chyba mi coś sie rozwarlo, bo nie wierze ze to były normalne skurcze...dobrze ze jutro do gina...
*** Nasza Córeczka Kaja Edytowane przez karolamankowa Czas edycji: 2012-11-13 o 07:43 |
||
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
Możliwe...ale to było okropieństwo.
![]() No nic zobaczymy jutro
|
#3521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Halwaya nareszcie ![]() Jeśli chodzi o skurcze to też się dzisiaj obudziłam z takim bólem brzucha że myslałam że to już ale po chwili przeszło Landi - ja też mam taki problem mam wrażenie że mam niedowład nóg bo z bólu nie mogę nimi przebierać |
|
|
|
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie ze sie zaczęło Cytat:
|
|
|
#3523 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=landi0909;37586580]łaaaa to będzie dzidziuś!!!
![]() kochana a powiedz mi jak to rozpoznałaś, to rozejście spojenia?? to jest taki ostry ból dosłownie wszystkiego od pępka w dół, który nie pozwala Ci nawet wstać z łóżka? Kurcze ja już nie wiem co robić. Dzisiaj i tak muszę iść do internisty bo brakuje mi wpisu w karcie ciąży, to się podpytam czy mam się tym niepokoić. Dziś z łóżka już wcale nie wstałam, taki ból. Calutką noc spałam na jednym boku bo nogi jakby nie moje.. Z każdym dniem jest coraz gorzej z tymi uciskami, i dlatego właśnie pomyślałam sobie że może to wcale nie uciski tylko to całe rozejście? Nie chcę sobie wmawiać objawów ale nie pamiętam żeby ktokolwiek z mojej rodziny czy znajomych miał podobnie.. Dziś sikać już wogóle chyba nie pójdę o własnych siłach, po prostu się nie da... ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- "Hello. Eva juz od godziny na tym swiecie. waga 3,4 kg, 56 cm Niestety skonczylo sie na porodzie kleszczowym, bo znieczulenie mi dali takie, ze skurczy nie czulam i nie wiedzialam kiedy przec. Ale pelen profesjonalizm i normalnie jestem pod wrazeniem. Ciesze sie, ze obylo sie bez cesarki, bo chyba juz bym zaliczyla kazdy mozliwy wariant porodu Znieczulenie dalej trzyma, ledwo co pisze. Potem wrzuce fotke. Eva jest piekna "NARESZCIE HALWAYA URODZIŁA!!! [/ QUOTE] Brawo!!! Gratuluję!!! ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- No właśnie dziewczyny czy rozejścia spojeniania łonowego (chodzi mi o to groźne) rozpozna ginekolog na usg czy ortopeda? |
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zadomowienie
|
Brawo dla Halwayi
![]() I kciuki za pozostałe dziewczyny
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
AAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa
nareszcie jest nasza długo wyczekiwana GWIAZDA FORUM - EVA !
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawość mnie zżera jak ten uparciuch wygląda
|
#3528 | ||
|
Zakorzenienie
|
jagnna ehhh Ci faceci,oni nigdy chyba nie zrozumieja kobiety w ciazy
evvelina88 czyli kciuki zeby malenstwo posiedzialo jeszczew brzuszku ![]() : kciuki:Cytat:
![]() ![]() zeby szybciutko poszlo i bez komplikacjiCytat:
Gratulacje ![]() klas ki:![]() ![]() kl aski:![]() ![]() klaski:![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- karolamankowa masz super podpis |
||
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej !
Dzisiaj jestem już od 8 na nogach.. niech ten czas leci i będzie już piątek .. Cytat:
Cytat:
![]() .............. Karolamankowa- rzeczywiście podpis rewelacja !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-11-13 o 08:49 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym widziała siebie przy pierwszym porodzie, odeszły mi wody, a ja po kryjomu w szpitalu zjadłam mega dużą paczkę pianek![]() ps. czekamy na wieści Cytat:
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Musso- a jak u Ciebie ? Dzieje sie cos po odstawieniu leków ???
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3532 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
No to się dzieje na forum Cytat:
Za maluszka żeby jeszcze posiedział.A z tym spojeniem to mnie zaskoczyłas Cytat:
Wow! Bądź dzielna i trzymam kciuki za lekki i szczęsliwy poród Cytat:
Wreszcie! Gratulacje dla halwayi ![]() Cytat:
O kurczę. Może to już tuż tuż....
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie
już mam dosyć, najbardziej dokuczają mi spuchnięte nogi muszę czekać
|
|
#3534 |
|
Rozeznanie
|
musso trzymam kciuki za Ciebie i synka
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Kurcze musso myslałam ze Tobie odeszły
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak juz moga wylazic to nie chca a wczesniej pchaly sie na swiat niesamowiciedobra ja jeszcze musze miec ten wynik na paciorkowca, mam nadzieje ze dzis juz bedzie bo ![]()
|
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() powodzenia kochana ![]() Cytat:
|
|
#3540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Halwaya czekamy na fotkeczki.Wreszcie nam dziewczyny przestały blokować początek listy ![]() a u mnie oprócz tego, że mi się śniło, że mi wody odeszły, to nic się nie dzieje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Ale jak czytam to co napisałaś, to jakbym widziała swojego męża jak byłam w pierwszej ciąży 
i zalecił leżący tryb życia.

klask i: Meidelaite 

28.08 2010 Nasz Dzień