Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 16:41   #4351
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Karinio ladny ten stroj i tani z Asdy dla dziewczynki, ciekawe jaki jest na zywo.

Emigra buciki i przepaska tez ladne, ale ja nie kupuje takich rzeczy dla Hani, bo ona sciaga sobie buciki i one sa i tak tylko dekoracja, a przepasek nie lubi...w ogole nie lubi nic na glowie, ma to po tatusiu Julka pewnie bedzie wygladac uroczo i swiatecznie

gkatarzynka ja tez wlasnie gotuje troche wg pieciu przemian, troszke sloiczkow daje, troche gotuje po swojemu. to Hania sobie pospala, moja tez miewala takie dlugie dwie drzemki, ale skonczylo sie odkad sypia w lozeczku w dzien. bo jest ponad godzina marudzenia zanim zasnie i pol godz spania. no czasami pierwsza drzemke pospi 1,5h.zasnela niedawno, bo nie poszlysmy na podworko bo pada deszcz, tzn wybralam nas i nawet wzielam parasol i folie przeciwdeszczowa, ale po drodze spotkalam tz i mnie wkurzyl i odechcialo mi sie spacerowac w deszczu i przez to Hanka musiala zasnac w lozeczku, sie naplakala, w koncu juz bylo 3h od obiadku to stwierdzilam ze moze glodna, wiec dalam cycka i pojadla i zasnela, i teraz nie wiem (tak to jest z cycem) czy ona byla glodna, czy cycka musiala pociumkac. no ale spi pol h narazie.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 18:54   #4352
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

hej

Widzę, że stroje mikołaja i mikołajek na tapecie:0 Ja nad tym nie myslałam, raczej nei zakupię, zresztą nawet nigdzie nie widziałam, jak spotkam i mi się spodoba to pomyślę. W sumie może dziecko mieć frajdę, jak zostanie przebrane za mikołajka i zobaczy swoje odbicie w lustrze, więc czemu by nie?

Co do gotowania, to ja ostanio podaję głównie słoiczki....Jednak gdy tylko mogę, gotuję sama, i staram się aby to było bardzo zdrowe i urozmaicone jedzonko. Gotowałam owsiankę, jaglana na mleczku migdałowym, rózne obiadki, zupki i deserki. Dużo jemy brokułów, cukini etc
Uważam, że owoce muszą być w diecie dziecka, jako dodatek(deserek) bo mają witaminy i są zdrowe. Gruszki dodatkowo pomagają też regulować sprawy trawienne. Ja podaję i nie przestanę, chyba że Matylda sama odmówi.
Chyba w kwestii żywienia lepiej zdać się na zdrowy rozsądek i nie trzymać kurczowo schematów diet np 5 przemian.

Konia, mama d dziękuję Wam za wypowiedzi w kwestii pchacza. Teraz mam zagwozdkę. Chyba kupię, i zobaczę czy się sprawdza i jak coś to zwrócę do sklepu, bo mam taka opcję.

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2012-11-12 o 18:55
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:30   #4353
rybka13
Zakorzenienie

Nikii jak zmarla moja babcia to ledwo co wyjechalam do Anglii, nie bylo mozliwosci abym poleciala na pogrzeb, ale mialam 25 lat, wiec przed czym mnie chroniono? Nalezalo mi powiedziec po prostu, bo dzieckiem nie jestem i wiem czym jest smierc, no ale coz...

MoniaHan ja widzialam ten stroj dla Mikolajki w Asdzie i ladny jest, sukieneczka mila w dotyku, ja juz prawie go kupilam, ale tz stwierdzil ze moze znajde gdzies inny, ale ten mi sie podoba i na pewno go kupie
Moja tez sciaga buciki, ostatnio kupilam jej takie fajne kozaczki do sukienusi, ale noga o noge i buta nie ma, jeszcze nie udalo mi sie zalozyc obu ;D

Emigra- sloiczki chyba nie zawieraja soli...(?)

Moja nie chce nic jesc procz mleka, to juz trwa z miesiac... nie wiem co robic, glodna nie jest bo wypija mleka ponad norme (przewidziana przez bebilon), ale jednak powinna jesc tez inne pokarmy, a ona zjada po kilka lyzeczek dziennie, zaciska buzie, krzywi sie i koniec.

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2012-11-12 o 19:36
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:32   #4354
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Karolca ogladalam na zywo te sukieneczke co chcesz kupic Ewelince w H&M - czerwona, jest z dosyc grubego materialu i moim zdaniem na zywo wyglada o wiele gorzej niz na zdjeciu widzialas ja na zywo? Na zdjeciu wyglada tak delikatnie, a na zywo tak ciezko wrecz

.
Nie, bo nie widziałam jej w H&M.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:32   #4355
gkatarzynka
Zadomowienie

Ewelajna, zgadzam się co do jedzenia...

Hania już śpi... ciekawe czy obudzi się przed północą na jedzonko czy dopiero później...bo sporo dziś zjadła więc może prześpi ładnie nockę...no chyba, że będzie ćwiczyła przez sen bujanie, to może zgłodnieć szybciej

Monia, moja Hania też nie lubi mieć nic na głowie, a buciki to dłużej niż 5minut nie wytrzymują na nogach... wszyscy się dziwią jak Ona to robi (buciki solidne na rzep zapinane a Ona i tak zdejmuje), no i te buciki odlatują pięknym ruchem parabolicznym na odległość ok 2m...

Co do ubrań świątecznych, to ja kupiłam jeszcze w ciąży taką pakę ubrań niby do 9 miesiąca i do tej pory używamy tych ubranek i mamy taką śliczną srebrną sukieneczkę więc pewnie Hania w niej wystąpi (gorzej ze mną) a stroju mikołajkowego nie będę kupować. Mam z zeszłego roku skrzydełka aniołka (robiłam na jasełka dla moich przedszkolaków) i zrobimy Hani sesję świąteczną aniołkową...

Emigra, śliczne zdobycze
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:14   #4356
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Mnie nie przekonuje dieta 5 przemian z dwóch istotnych powodów, dodawanie soli do potraw dla najmłodszych dzieci i twierdzenie ,że woda jest zła. Oczywiście taka dieta jest lepsza niż żadna, tzn.taka że człowiek wpiernicza jak prosię , wrzuca wszystko jak leci i w ilościach nieograniczonych.Ale jednak najlepiej jeść to na co ma się ochotę, ale unikać niezdrowych rzeczy ( niezdrowych z punktu widzenia medycznego , co jest udowodnione i co wiadomo,że jest gówniane ) , w ilościach rozsądnych, organizm ludzki sam się domaga tego co jest mu potrzebne, tak to widzę.Dla mnie np. żadna to nowość ,że zimą się je potrawy rozgrzewające ,a latem chłodzące...bo ja tak jem , bo tak mi pasuje, no nie jem latem gorących rosołów gdy jest 30 stopni, tak samo zimą nie jem chłodników...
No tez mysle podobnie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Moja nie chce nic jesc procz mleka, to juz trwa z miesiac... nie wiem co robic, glodna nie jest bo wypija mleka ponad norme (przewidziana przez bebilon), ale jednak powinna jesc tez inne pokarmy, a ona zjada po kilka lyzeczek dziennie, zaciska buzie, krzywi sie i koniec.
Widocznie jeszcze nie jest gotowa.Sa takie dzieci co dlugo mleczko jest numer jeden.Na sile nie wcisniesz,mozesz tylko probowac. Probuj rozne rzeczy jej podawac,moze w koncu przekona sie do innego jedzonka.
Stary 2012-11-12, 20:43   #4357
MoniaHan
Wtajemniczenie

o Rybka to dzieki za info odnosnie asdowej sukienki, bo specjalnie nie chce mi sie jechac 20km aby zobaczyc czy fajnie wyglada - a tak rekomendacje mam to podjade moze chyba Konia pisala ze zna dziecko ktore dluuugoo bylo tylko na mleku i ma sie dobrze.

Tz usypia Hanie...latwo nie jest.

a dzisiaj podczas obiadu (bo codziennie jemy razem obiady o 12 wszyscy razem), dalam Hani kawalek marchewki ze swojego talerza, a ta ugryzla kawalek, ale sie wystraszylam bo ona zawsze najmniejszych grudek w zupie nie toleruje...a ta zaczela krecic buzia i przelknela..zdziwilam sie, wiec zupke zmiksowalam jej troche mniej niz zwykle i tez jadla i jej nie przeszkadzalo.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:50   #4358
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

a dzisiaj podczas obiadu (bo codziennie jemy razem obiady o 12 wszyscy razem), dalam Hani kawalek marchewki ze swojego talerza, a ta ugryzla kawalek, ale sie wystraszylam bo ona zawsze najmniejszych grudek w zupie nie toleruje...a ta zaczela krecic buzia i przelknela..zdziwilam sie, wiec zupke zmiksowalam jej troche mniej niz zwykle i tez jadla i jej nie przeszkadzalo.
No widzisz jak ladnie radzi sobie twoja panienka.
Stary 2012-11-12, 20:55   #4359
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Nikii jak zmarla moja babcia to ledwo co wyjechalam do Anglii, nie bylo mozliwosci abym poleciala na pogrzeb, ale mialam 25 lat, wiec przed czym mnie chroniono? Nalezalo mi powiedziec po prostu, bo dzieckiem nie jestem i wiem czym jest smierc, no ale coz...

MoniaHan ja widzialam ten stroj dla Mikolajki w Asdzie i ladny jest, sukieneczka mila w dotyku, ja juz prawie go kupilam, ale tz stwierdzil ze moze znajde gdzies inny, ale ten mi sie podoba i na pewno go kupie
Moja tez sciaga buciki, ostatnio kupilam jej takie fajne kozaczki do sukienusi, ale noga o noge i buta nie ma, jeszcze nie udalo mi sie zalozyc obu ;D

Emigra- sloiczki chyba nie zawieraja soli...(?)

te od 8 mca owszem - na niemieckich z Hippa jest nawet z przodu napisane ze zawiera odpowiednia dla wieku ilosc soli
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Nie, bo nie widziałam jej w H&M.
U nas dopiero sie pojawila, ale na zdjeciach ladniejsza.Tzn ten material jest taki ciezki i psuje jej urok - moim zdaniem

Juliska juz spi, od jakies pol h. Unynalam ja ok 15.30 ale o 16 mi sie obudzila wiec wzielam na lapki i przytulilam i usnela jeszcze ale zal mi bylo ja odkladac wiec usiadlam sobie tak wpol lezaco z nia na lapkach i pospala do 17,15

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
o Rybka to dzieki za info odnosnie asdowej sukienki, bo specjalnie nie chce mi sie jechac 20km aby zobaczyc czy fajnie wyglada - a tak rekomendacje mam to podjade moze chyba Konia pisala ze zna dziecko ktore dluuugoo bylo tylko na mleku i ma sie dobrze.

Mysle, ze dziecko musi byc zwyczajnie gotowe na takie kawaleczki Julcia mini kawaleczkow w sloikach od 6 mca nie tolerowala, plula tym i nie chciala jesc a jak dalam sloik od 8 mca bodajze spaghetti tam byly takie cm kawalki makaronu i myslalam ze tez jej nie podejdzie a jadla pieknie trzeba probowac po prostu Julcia je juz sporo rzeczy w kawalkach, wczoraj jak obrabiala jablko u tesciowej to wszyscy bylismy w szoku jak sobie radzi tymi dwoma zabkami - ciagle miala pelna buzke jabluszka, radzila sobie z odgryzanymi kawalkami, a my w trojke asekurowalismy czy sie nie dlawi, ale pieknie sobie radzila

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:

Mysle, ze dziecko musi byc zwyczajnie gotowe na takie kawaleczki Julcia mini kawaleczkow w sloikach od 6 mca nie tolerowala, plula tym i nie chciala jesc a jak dalam sloik od 8 mca bodajze spaghetti tam byly takie cm kawalki makaronu i myslalam ze tez jej nie podejdzie a jadla pieknie trzeba probowac po prostu Julcia je juz sporo rzeczy w kawalkach, wczoraj jak obrabiala jablko u tesciowej to wszyscy bylismy w szoku jak sobie radzi tymi dwoma zabkami - ciagle miala pelna buzke jabluszka, radzila sobie z odgryzanymi kawalkami, a my w trojke asekurowalismy czy sie nie dlawi, ale pieknie sobie radzila
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:57   #4360
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:

Hania dorosła do zupek z grudkami... Mi dziś właśnie mama opowiadała, że w którymś momencie za nic nie dawałam sobie wcisnąć papek i ktoś Jej podpowiedział, że może już wyrosłam z papek i wystarczy jedzonko rozgnieść widelcem - i od tamtej pory znów pięknie jadłam....
Moja Hania też wczoraj i dziś jadła zupkę z grudkami (z gerbera) i ani się nie dławiła ani nic, zjadła z wielkim apetytem. Ona w ogóle zjada wszystko, co Jej dam... a najwięcej frajdy sprawia Jej jedzenie czegoś z mojego talerza a jak nie dam nic, to się wydziera na mnie więc żeby Jej zamknąć japę daję kawałek warzywka ugotowanego albo ziemniaczka albo ryżu...
Moje dziecko nauczyło się spać na brzuchu...do tej pory był bunt, a teraz sama się obraca i nie pozwala się położyć na pleckach....
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 21:01   #4361
karolca
Zakorzenienie

Emigra, dzięki za info A sukienki na pewno są i tak ładniejsze, może nawet w lumpiku trafię
Nie mam siły nadrabiać tak dokładnie, jedynie po lebkach.
Moja przyszła siostrzenica bądź przyszły siostrzeniec ma już 5 mm

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 21:04   #4362
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Emigra, dzięki za info A sukienki na pewno są i tak ładniejsze, może nawet w lumpiku trafię
Nie mam siły nadrabiać tak dokładnie, jedynie po lebkach.
napewno cos znajdziesz ja bylam troche rozczarowana, bo przyznam ze jak wrzucilas linka to mi sie spodobala i myslalam czy nie zgapic naszczescie do swiat jeszcze troche czasu jest i znajdzie sie cos ladnego

Ja juz mloda na swieta mam ''Wyszykowana'', musze tylko body czerwone dokupic no i znalezc jakis namiot na siebie ....
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-12, 21:37   #4363
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
napewno cos znajdziesz ja bylam troche rozczarowana, bo przyznam ze jak wrzucilas linka to mi sie spodobala i myslalam czy nie zgapic naszczescie do swiat jeszcze troche czasu jest i znajdzie sie cos ladnego

Ja juz mloda na swieta mam ''Wyszykowana'', musze tylko body czerwone dokupic no i znalezc jakis namiot na siebie ....
bo zawołam Chodakowską , do swiat jeszcze czas damy radę
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 21:43   #4364
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

No to juz kawal dzidzi z niej/niego

Cytat:
Trzymam za was kciuki dziewczyny!
Stary 2012-11-12, 23:07   #4365
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki..ostatnio mnie mniej bo ostatnie 2 tygodnie w domku jestem i chce jak nawięcej czasu z moim gałgankiem spędzić..

Nikki a to zdolniaszka z Oskarka..tak mu stania śpieszno

Nowaken zdrówka dużo! Oby dzieciaki nie załapały...

Gosia szczera ta Twoja córcia

Emigra fajne zakupki
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 23:20   #4366
Karinio
Zakorzenienie

Emigra,Twoje rzeczy też słodkie

Flower,zrozumiałe

Moniu,ja myśle że te dla dziewczynki na żywo będą ładne
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 23:30   #4367
gosia261282
Gang Iren

Znowu sie zasiedzialam na tym pozeraczu czasu
A w lozku czeka na mnie taki fajny facet...dobrze zbudowany,slini sie yyy...na moj widok zapewne,cale 70 cm wzrostu
Stary 2012-11-12, 23:36   #4368
Flowerbombka
Zadomowienie

Gosia taki facet to marzenie
Mój niestety śpi oddzielnie bo nie mam gdzie Tż eksmitować...za mało łóżek w domu
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 00:37   #4369
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A w lozku czeka na mnie taki fajny facet...dobrze zbudowany,slini sie yyy...na moj widok zapewne,cale 70 cm wzrostu
Skąd ja to znam.
Omg,pomyślałam o czym innym niż o dziecku. W naszym małeżeńskim łożu też czeka mój 74 cm krasnoludek
Stary 2012-11-13, 06:59   #4370
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

witam sie moja corcia znowu wyladowala w nocy w moim lozku, pospalysmy do ok 6
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-13, 07:59   #4371
joanaros
Zakorzenienie

Doberek
Chociaż u nas średnio dobry bo ja się pochorowałam. Oby tylko małą udało mi się ochronić
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 08:02   #4372
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
czytaja to mialam watpliwosci co masz na mysli ale juz wiem

u nas maly wczoraj strasznie marudny byl nie moglam go na krok opuscic bo ryk, gila ma do pasa :/ taka woda z noska idzie mam nadzieje ze to zabki a nie przeziębienie znow no i mamy skok bo mlody kiepsko spi ale za to siadzanie i czworakowanie opanowal do perfekcji

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam.
Omg,pomyślałam o czym innym niż o dziecku. W naszym małeżeńskim łożu też czeka mój 74 cm krasnoludek
u nas krasnoludek zladawal do łózka o 2
Stary 2012-11-13, 08:47   #4373
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:

Dzień dobry
U nas krasnoludek wylądował u mnie w łóżku o 2.... dzisiaj go przenosimy do innego pokoju, bo ostatnio tż chrapie i eksmituje się w nocy do drugiego pokoju bo Kubuś się wierci. Zobaczymy co to da

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

P.S.
Ja dopiero dzisiaj tutaj bo te imieniny mnie pochłonęły na maxa. Ja nie wiem co to za głupota robic takie imprezy... w przyszłym roku chyba kawka herbatka i ciasto upiekę bo tyle szykowania - dwa dni wyjęte z życia...i spędzone w większości w kuchni na wysokich obrotach
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 08:49   #4374
gosia261282
Gang Iren

Hej!
Nocka srednia.Trzy razy uspokajanie cyckiem.On nie je,lyknie ze dwa razy i trzyma w buzi do zasniecia.I jak ja mam go odstawic?

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Mój niestety śpi oddzielnie bo nie mam gdzie Tż eksmitować...za mało łóżek w domu

No najlepszy!Nie robi awantur,ze za duzo wydaje,chetnie spedza ze mna czas,nie musze mowic mu,ze wypil za duzo % i wszystko co dostanie do jedzenia chetnie zjada bez marudzenia,ze znowu za malo miesa
Stary 2012-11-13, 08:50   #4375
emigra
Zakorzenienie

Widze ze dzisiaj wiekszosc krasnali ladowalo u rodzicow w nocy

Julcia druga nocke ze mna spala, jakos sie wiercila i byla niespokojna. Teraz ma pierwsza drzemke, ja zjadlam sniadanie i mysle czy zdaze wziac prysznic
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-13, 09:16   #4376
joanaros
Zakorzenienie

Moja też by wyladowała ale bałam się ją zarazić. Dlatego pospała tylko do 5.30 (co za nieludzka godzina)
Mam nadzieję że uda mi się ją ustrzec
Stary 2012-11-13, 09:25   #4377
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
należą Ci się za to że taki facet musi na Ciebie czekać ;P

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Eksmitacja (haha miałam napisać eksmisja) na podłogę

Witam
Nocka super bo pobudka o 1.20 i potem dopiero o 7.30 na dobre
Nasz krasnoludek spał też z Nami ale to dlatego że jeszcze spaliśmy w salonie dziś wracamy do sypialni.
Oczywiście od rana musiałam się wkurzyć godz coś parę minut przed 8 TŻ wychodzi z pokoju otwiera drzwi a w korytarzu sąsiadka teściowa pewnie szła kury wypuścić i drzwi były otwarte a to bez dzwonienia, bez pukania jak do siebie włazi bo chce aby coś jej TŻ pospawał a on oczywiście do niej "co Ty tu robisz o tej porze niektórzy jeszcze śpią" jak zapytała się go o spawanie to on do niej " ja jestem jeszcze zaspany a Ty mi z pierdołami przychodzisz bier się stąd"
Powiedziałam TŻ że powinien opieprzyć ją za wchodzenie jak do siebie to usłyszałam od niego " to byś była zła że Ci go budzi" no sory to lepiej niech go obudzi a nie łazi jak u siebie, a najlepiej w ogóle niech nie przyłazi. Ciekawa jestem czy jak ona idzie do kogoś co wie że jest tam maluch to też tak włazi jak do siebie aby go nie obudzić.

A z dobrych rzeczy to mamy 7 ząbka

Dziewczyny pozwalacie dzieciom patrzeć trochę na bajki?? Ja czasem załączam Oskarowi jak mamy iść na spacer i chcę go ubrać. Ale jest to jakieś 5-10 min.

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-11-13 o 09:28
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:34   #4378
joanaros
Zakorzenienie

Ja póki co nie włączam TV przy małej
Stary 2012-11-13, 09:48   #4379
ewcisz
Raczkowanie

Witam wszystkie Mamusie!
Dawno się nie udzielałam ale staram się poczytywać
Wróciłam do pracy więc czasu już mniej. Moja Julka odkąd wróciłam do pracy gorzej sypia w nocy, narazie nie ma żadnych ząbków a skończyła już 7 m -cy.
Zupek z grudkami też nie za bardzo chce jeść kaszki też średnio jej podchodzą.
Mleczkiem moim też ją dokarmiam w miarę możliwości ale już jest go coraz mniej.
Pozdrawiam Was serdecznie, będę się starać częściej udzielać

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 10:40   #4380
Karinio
Zakorzenienie

U nas nocka, ok,pierwsza pobudka koło 5 ale zasnął za chwile i później pobudka przed 9 A i wczoraj młody wymyślił sobie "zabawe" czołem ocierał się o ściane

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ja póki co nie włączam TV przy małej
Ja otwarty czasami mam,np teraz ale jest odwrócony i nie widzi.Wcześniej był bokiem,akurat latałam kanałami i była bajka baby Jake ( znacie dziewczyny z uk? ) i jak zerknął to zaczął jakby chciał płakać.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Widze ze dzisiaj wiekszosc krasnali ladowalo u rodzicow w nocy

Julcia druga nocke ze mna spala, jakos sie wiercila i byla niespokojna. Teraz ma pierwsza drzemke, ja zjadlam sniadanie i mysle czy zdaze wziac prysznic
A no faktycznie powiem Wam,że mi jest tak wygodnie bo jak się mały krędi,nie musze wstawać do łóźeczka.
Oj wiercipiętka i jak zdążyłaś??

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

A i wczoraj małego nagrałam jak tańcował,a dzisiaj od rana też tańcuje.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Witam
Nocka super bo pobudka o 1.20 i potem dopiero o 7.30 na dobre
Nasz krasnoludek spał też z Nami ale to dlatego że jeszcze spaliśmy w salonie dziś wracamy do sypialni.
Oczywiście od rana musiałam się wkurzyć godz coś parę minut przed 8 TŻ wychodzi z pokoju otwiera drzwi a w korytarzu sąsiadka teściowa pewnie szła kury wypuścić i drzwi były otwarte a to bez dzwonienia, bez pukania jak do siebie włazi bo chce aby coś jej TŻ pospawał a on oczywiście do niej "co Ty tu robisz o tej porze niektórzy jeszcze śpią" jak zapytała się go o spawanie to on do niej " ja jestem jeszcze zaspany a Ty mi z pierdołami przychodzisz bier się stąd"
Powiedziałam TŻ że powinien opieprzyć ją za wchodzenie jak do siebie to usłyszałam od niego " to byś była zła że Ci go budzi" no sory to lepiej niech go obudzi a nie łazi jak u siebie, a najlepiej w ogóle niech nie przyłazi. Ciekawa jestem czy jak ona idzie do kogoś co wie że jest tam maluch to też tak włazi jak do siebie aby go nie obudzić.

A z dobrych rzeczy to mamy 7 ząbka

Dziewczyny pozwalacie dzieciom patrzeć trochę na bajki?? Ja czasem załączam Oskarowi jak mamy iść na spacer i chcę go ubrać. Ale jest to jakieś 5-10 min.
To dobrze,że nocka ok No to nieźle sąsiadka się wam do domu wtryniła,ale tekst tż-ta dobry
Gratuluje kolejnego-7 mego ząbka
Jak pisałam już,nie

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
O prosze,jak dobrze

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek
Chociaż u nas średnio dobry bo ja się pochorowałam. Oby tylko małą udało mi się ochronić
Zdrowia życze

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
u nas maly wczoraj strasznie marudny byl nie moglam go na krok opuscic bo ryk, gila ma do pasa :/ taka woda z noska idzie mam nadzieje ze to zabki a nie przeziębienie znow no i mamy skok bo mlody kiepsko spi ale za to siadzanie i czworakowanie opanowal do perfekcji
u nas krasnoludek zladawal do łózka o 2
Uuu,współczuje zdrowia życze mi też mały wczoraj dał koncert. :/
Za postepy

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas krasnoludek wylądował u mnie w łóżku o 2.... dzisiaj go przenosimy do innego pokoju, bo ostatnio tż chrapie i eksmituje się w nocy do drugiego pokoju bo Kubuś się wierci. Zobaczymy co to da
Ja dopiero dzisiaj tutaj bo te imieniny mnie pochłonęły na maxa. Ja nie wiem co to za głupota robic takie imprezy... w przyszłym roku chyba kawka herbatka i ciasto upiekę bo tyle szykowania - dwa dni wyjęte z życia...i spędzone w większości w kuchni na wysokich obrotach
No to powodzenia
I najlepszego z okazji imienimn
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości