Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-13, 08:15   #2161
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Witam
No wpadam na chwilkę, i powiem wam,żę mam stresa przed usg......miesiąc temu miałam wizyte i tak do tej pory się niesterowałam....
Więc proszę o trzymanie kciuków zawsze dodają otuchy
Tż wziął sobie wolne w pracy więć niebęde sama
Miłego dzionka, wpadne wieczorkiem
Idę się stroić co by gina nieprzestraszyć swym wyglądem
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 08:19   #2162
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
proszę: http://tablica.pl/oferta/fotel-bujan...6d5f19c;r:6;s: może znajdziesz miejsce
świetna cena, inne są wiklinowe, mocno zużyte albo droższe.
hihi taki dokładnie mam ale obawiam się, że przez te wysokie drewniane oparcia nie będzie wygodny do bujania się z maluchem

ja już zażyczyłam sobie taki do karmienia z ikei:P - rozkładany jak te amerykanskie i nie kosztuje 5 k tylko tysiaka więc da się przeżyć tż obiecał na mikołajki

https://www.google.pl/search?q=EKTOR...w=1366&bih=604

lecę robić pastę jajeczną i dalej nadrabiać :P
Stary 2012-11-13, 08:23   #2163
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam się po śniadanku. Miałam taką ochotę na jajecznicę, od początku ciąży nie jadłam - zrobiłam naprawdę MOCNO ŚCIĘTĄ .

Co do pieluch, jako pierworódka nie mam pojęcia Z jednej strony wolałabym wielorazówki, ale zobaczymy jak to "wyjdzie w praniu" - dosłownie i w przenośni . Spóbować spróbuję, najwyżej jak się nie sprawdzą to przecierpię, albo przerzucę się na pampersiaki.
Chusta - fajna sprawa, ale dla mnie mogłoby być to niewygodne, więc nosił by Tż

Dziś mam wizytę kontrolną o 16:00, w ogóle się nie stresowałam od ostatniego spotkania. Wyniki były dobre, a ja mam pozytywne podejście i nie chce się niczym zamartwiać. Ale na wszelki wypadek 3majcie kciuki, one są zbawienne . Idę pośpiewać, posprzątać i wypielęgnować się, żeby dziecko nie miało zamulonej, zapuszczonej i smutnej mamuśki

Miłego dnia kochane!
Trzymam kciuki za wizyte! Bedzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dziś kończę 12 tydzień
A Jutro na badania genetyczne- zaczynam mieć stresa
Brawa za ukończony 12 tydzieńNo i nie stresuj się

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Trzymam za wizytę. Koniecznie zdaj relację!

U nas dzisiaj koniec 10 tyg.

Ostatnio miałam w głowie tysiąc negatywnych myśli, bo się czułam paskudnie, ale nie tak samo jak do tej pory. Do tego miałam głupi sen. A jakby było mało, to chyba mojej cyce zmalały przez noc. Mdłości jakby mniejsze.
Staram się odpychać te złe myśli i dlatego też nie pędzę do lekarza. Poczekam na wizytę. Co prawda jeszcze 3 tygodnie, ale wytrzymam. Co ma być to będzie.
Staram się dbać o siebie jak najlepiej, więc chyba będzie dobrze, nie?
Odganiaj te myśli od siebie jak najdalej! Wszystko MUSI być dobrze, a objawy nie muszą męczyć całą ciąże

Witam się i ja z herbatką. Ze śniadaniem nie mogę się zebrać coś:/
Na dzisiaj zaplanowałam mężulowi mycie okien,a mamy co tu myć...no ale zawsze jak myłam to niech teraz się chłopina wykaże
Na obiad ogórkowa

Miłego dnia,odezwę się później!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2012-11-13 o 08:25
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 08:33   #2164
ankaaa206
Wtajemniczenie

Witam, witam
widzę, że rozmowa o wielorazówkach się toczy, tez o nich myślałam, ale póki co w tym mieszkaniu nie mamy balkonu tylko ogród i nie wyobrażam sobie pary razy dziennie zaiwaniać do ogrodu a to wywieszać a to zabierać pranie, a że mieszkam w kamienicy to w domu latem nic nie schnie tylko śmierdzi, więc pewnie zrezygnuję z tego.
Jutro zaczynamy 14 tydzień, codziennie mam mdłości i przez to nic nie przytyłam. Mam nadzieję, że to minie, nie wyobrażam sobie chodzić teraz do pracy jak ciągle mdli i lecę do do toalety.
Właśnie czekam na elektryków, mieli być o 8 iiii siedzę w domu i ruszyc się nie mogę przez nich.
Zauważyłam, że wysypało mnie na twarzy tak jakbym miała 15 lat i dojrzewała, masakra też tak macie?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 08:35   #2165
Aaś
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!

sorki za nienadrabianie ale 5 stron w pracy jest ciężko nadrobić

chcę małżowi kupić jakąś fajną koszulkę "przyszłego tatusia" na mikołajki. jak wam coś wpadnie w oko fajnego to poproszę o cynk

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

AAAA!! i najważniejsza wiadomośc dnia! kupiłam w aptece linomag i jest super!! wysmarowałam się wczoraj prawie cała i pomogło!! nie mam już czerwonego cąłego dekoltu tylko takie małe plamki a tam gdzie miałam odparzenie już nie schodzi skóra i ise ładnie wszystko goi! także polecam
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 08:39   #2166
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Sharp ten zestaw,to jest dokladnie ten sam ktory ja upatrzylam na e-bayu http://allegro.pl/mega-zestaw-starto...757455858.html i wydaje mi sie ok,jedynie co to wydaja mi sie nie potrzebne(w takiej ilosci) te pojemniczki na mleko...
Vil fotel swietny,chyba jakbym taki miala to bym z niego nie schodzila :P
Moze uda Ci sie w jakis sposob przekonac meza
A ja co do jedzenia,dobrego jedzenia i fajnego klimatu polecam w Karczme "Kobyłka" w Rybnik-Stodoły (trasa z Rybnika do Raciborza),albo w bardzo podobnym klimacie i blizej centrum "Maryna"
Smacznego
Lonely odnosnie kolejnej czesci i przystopowania,to mysle ze pobijemy rekord
Pieluszki wygladaja fajnie,i mysle ze jakby je przekalkulowac to mimo wszystko wyjda taniej niz pampersy,ale nie wiem czy bym sie odwazyla,jednak w dzisiejszych czasach stawia sie na wygode i zeby bylo szybko i sprawnie,poki co jesli chodzi o naturalnosc to chcialabym unikac posilkow ze sloiczkow,ale czy sie uda?? Sie okaze
Kalka ja nie mam zamiaru uzywac tetry zamiast pampersa,jakos nie potrafie sobie wyobrazic tego jak to bylo jak nie bylo pampersow :myśli:

Poki co tyle nadrobilam
A jeszcze co do hust,to tak jak pisalam wczesniej,podziwiam,bo ja juz wiem ze moj kręgosłup nie dalby sobie rady,juz sie obawiam co to bedzie pod koniec ciazy,jak juz brzuszek bedzie mega,i dojdzie kilka-kilkanascie kg :/
A to znalazlam
Zamiast husty,albo zeby nie trzebabylo wiazac
http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Sling...item46094023bb

http://allegro.pl/chusta-bez-wiazani...754922999.html

29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 08:53   #2167
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio miałam w głowie tysiąc negatywnych myśli, bo się czułam paskudnie, ale nie tak samo jak do tej pory. Do tego miałam głupi sen. A jakby było mało, to chyba mojej cyce zmalały przez noc. Mdłości jakby mniejsze.
Staram się odpychać te złe myśli i dlatego też nie pędzę do lekarza. Poczekam na wizytę. Co prawda jeszcze 3 tygodnie, ale wytrzymam. Co ma być to będzie.
Pewnie, że będzie dobrze Nie ma innej opcji Każda ten czas przechodzi inaczej więc nie ma co się martwić.

Pawie oczko trzymamy magiczne za Twoją wizytę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 08:57   #2168
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Katherine Trzymam mooocno zeby sie polepszylo
Pawie oczko powodzenia na wizycie
Lonely :bravo: za 12 tc
I nic sie nie stresuj,bedzie dobrze
Szprotka :bravo: za 10 tc
Heh widze ze masz tak jak ja,niby wszystko jest dobrze,wiem ze malenstwo tam jest,i ma sie dobrze,a jednak mimo wstystko czasem zdarzaja sie zle mysli,i strach
Ale musimy wierzyc ze bedzie dobrze,ze na kazdej wizycie bedziemy slyszec tylko te dobre wiesci ,bo przeciez inaczej byc nie moze !!!
Atena za wizyte

A tak wogole to Dzien dobry bo z tego wszystkiego zapomnialam sie przywitac :P
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-13, 08:57   #2169
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny pomocy bo wiem , że było takie pytanie:
czytam sobie czytam wasze wypowiedzi nagle jak ruszyłam do wc... poszło wszystko... i teraz pytanie:
co z witaminami które wylądowaly wiadmo gdzie?? zażyć kwas foliowy??
Stary 2012-11-13, 09:08   #2170
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
A gdzie szukałaś tych pieluszek? Ja też kiedyś przeglądałam, ale kompletnie nie wiem co trzeba by było zakupić... Może podpowiesz co Ty planujesz zakupić?

A z tymi mdłościami po 12 tc to witaj w klubie, miałam to samo, ale dało się wytrzymać, musisz to jakoś przetrwać
Kinga zrobiłam sobie rozpiskę, odszukam i postaram się dziś w którymś momencie wypisać co nieco na ten temat bo teraz muszę się zebrać i coś zrobić w zapuszczonym domu choć przed chwilą tak mnie mdłości ścieły że leżałam jak kłoda

Cytat:
dziś kończę 12 tydzień
idziemy łeb w łeb bo ja w niedzielę skończyłam 12 tydzień i jutro też wybieram się na usg, nie wiem wprawdzie czy mnie przyjmie tj czy nie będzie za dużo pacjentek ale mam nadzieję że się uda bo jak nie to w piątek ostatni dzwonek na to będzie
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:08   #2171
nuna2
Zakorzenienie

tu masz z allegro
http://allegro.pl/miekka-chusta-od-s...763469781.html
Stary 2012-11-13, 09:08   #2172
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ej w ogóle te zachcianki to mnie wykończa.
bardzo współczuję, ja tylko raz tak miałam

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Zgadzam się ja też wolę nosidełko.
ja nad chustą się zastanawiam ale nosidełka to na pewno nie będę mieć. A w lecie to nie będzie za gorąco i duszno dla dziecka w tych chustach?

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja zostałam przy fuksji
ooooo ja też

becik TŻ moją mamę bardzo lubi (nawet woli do nas jechać na święta) z tym że my mamy kontakt z moim rodzicami rzadko bo mieszkają 120 km od nas, ale myślę że gdyby mieszkali blisko też by nie było problemu.
Stary 2012-11-13, 09:14   #2173
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Witam
No wpadam na chwilkę, i powiem wam,żę mam stresa przed usg......miesiąc temu miałam wizyte i tak do tej pory się niesterowałam....
Więc proszę o trzymanie kciuków zawsze dodają otuchy
Tż wziął sobie wolne w pracy więć niebęde sama
Miłego dzionka, wpadne wieczorkiem
Idę się stroić co by gina nieprzestraszyć swym wyglądem
trzymam kciuki za wizytę daj znać jak to usg w 3 d

nuna czyżby dzisiaj zaczęły ci się mdłości ? bo chyba mówiła że nie masz nadal żadnych objawów co tabletek to jeśli poszły do wczoraj od razu po zażyciu to weź jeszcze raz bo pewnością nie zdążyły sie wchłonąć
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:16   #2174
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
O widzisz,nie pokazalo mi sie jak wyszukiwalam...ale ja i tak stawiam na wozek
Co do zwymiotowania witamin,to niestety nie wiem jak to wyglada,bo nie wymiotowalam ,na szczescie
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-13, 09:17   #2175
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wizytę daj znać jak to usg w 3 d

nuna czyżby dzisiaj zaczęły ci się mdłości ? bo chyba mówiła że nie masz nadal żadnych objawów co tabletek to jeśli poszły do wczoraj od razu po zażyciu to weź jeszcze raz bo pewnością nie zdążyły sie wchłonąć
hm.. ja mialam mdlosci d 6-8 tyg od rana do wieczora. Znikneły a dziś ni z tego ni z owego bez mdłości i tabletki wzielam godzine temu zwymiotowałam przed chwilką... wszystko.. i właśnie myśle, czy zamiast witamin nie wziąć kwasy fliowego
Stary 2012-11-13, 09:21   #2176
becik_4
Zadomowienie

to widzę że większość waszych tz dowiaduje się z waszymi mamami kruczek muszę coś z tym zrobić tylko że on jest tak w tej kwestii uparty że szok co do gotowania to moja mama też mu doradza i robi to co lubi to lasach jest a on tego nawet nie doceni

ją dzisiaj zaczynam 12 tydzień i to od wizyty nad wc

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hm.. ja mialam mdlosci d 6-8 tyg od rana do wieczora. Znikneły a dziś ni z tego ni z owego bez mdłości i tabletki wzielam godzine temu zwymiotowałam przed chwilką... wszystko.. i właśnie myśle, czy zamiast witamin nie wziąć kwasy fliowego
jak godzinę temu to się na pewno już wchlonely a poza tym jak raz nie weźmiemy to nic nie będzie
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:21   #2177
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
to widzę że większość waszych tz dowiaduje się z waszymi mamami kruczek muszę coś z tym zrobić tylko że on jest tak w tej kwestii uparty że szok co do gotowania to moja mama też mu doradza i robi to co lubi to lasach jest a on tego nawet nie doceni

hm... może troche przesadza ale i może trochę TŻ ma racji??
Stary 2012-11-13, 09:24   #2178
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

jak godzinę temu to się na pewno już wchlonely a poza tym jak raz nie weźmiemy to nic nie będzie
za 12 tydzien
Heh moj Tz nie musi przerabiac dogadywania sie z tesciowa,bo Jej nie ma Wiec ja sie wypowiadac nie bede .
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-11-13 o 09:26
Stary 2012-11-13, 09:26   #2179
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Trzymam dziewczyny kciuki za Wasz wizyty

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 09:27   #2180
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pieluszki na chwilę obecną planuję wielorazowe, ale szukam kogoś, kto to już testował wśród znajomych, bo z reklam TV to się dużo nie dowiem, a chcę wiedzieć jak to faktycznie działa.
no ja właśnie mam ten sam problem, dlatego chyba wybiorę pampersy

loney brawa za 12 tc już trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

szprotka pewnie że będzie dobrze!!!!

Atena trzymam kciuki, daj znać jak poszło

Pawie oczko za Twoją wizytę też trzymam ciekawe czy się dowiesz co będzie

nuna witaminy przyjmujesz rano? ja bym nie brała kwasu
Stary 2012-11-13, 09:43   #2181
axella
Zakorzenienie

GG do axella

hej.witam się w 15t1d ciąży
za 10dni wizyta a zaczynam stresować juz,teraz..

dzień zaczął się lipnie bo okazało się,że tż ma długi większe niż myślałam i chyba będą z tego problemy..
ale zamiast iść nawet na pieprzony telefon to lepiej narzekać,że pracy nie ma..

jest 10lat ode mnie starszy a zachowuje się jak gówniarz..
nie wiem teraz czy za następną wypłątę zacząć mu to spłacać czy co??

do tego w pracy jest gnój bo w punkcie wszystko się zgadza a w systemie jesteśmy do tyłu o pare stówek.. jak nie uda nam się przekonać szefowej,że to ICH błąd to kaska pójdzie z naszych kieszeni..

nie ma jeszcze jedenastej a ja chce juz by ten dzień się skończył..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:43   #2182
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:45   #2183
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

dzień zaczął się lipnie bo okazało się,że tż ma długi większe niż myślałam i chyba będą z tego problemy..

do tego w pracy jest gnój bo w punkcie wszystko się zgadza a w systemie jesteśmy do tyłu o pare stówek.. jak nie uda nam się przekonać szefowej,że to ICH błąd to kaska pójdzie z naszych kieszeni..

uuu.. kiepsko..

u mnie też szef wymyślił taką głupotę że nie wiem czy mam się śmiać czy płakać
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:48   #2184
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Łoooo kochana chyba bym dostała za przeproszeniem k*rwicy!
Nie ma nic gorszego niż zaczynać wspólne życie od długów.
I szczerze? On ma 30 lat, więc za dorosłego chłopa masz spłacać długi?
Hmmm może inaczej, to jest dług zaciągnięty jak już byliście razem czy wcześniej, bo to też dużo zmienia. Bez kitu weź go zmobilizuj, bo jak przyjdzie dziecko, wspólne mieszkanie to nie będzie za ciekawie.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:48   #2185
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
Słyszałam, że na mdłości pomaga herbatka imbirowa. Macie jakąś sprawdzoną firmę?
już pisały dziewczyny, ale ja powtórzę:
herbatka imbirowa
kroimy imbir w cieniutkie plasterki, około 10 takich plasterków (średnica 1-2 cm) na jeden kubek. zalewamy wrzątkiem i niech 10 minutek się parzy. niektórzy też na malutkim ogniu zostawiają to w celu zaparzenia.
ja potem dodaję jeszcze trochę miodu i sporo cytryny i prócz działania na mdłości mamy również działanie wzmacniające odporność
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
2. Chusta. Piękna sprawa. Mam przykłady wśród znajomych, gdzie się świetnie sprawdzały. Trzeba się tylko nauczyć odpowiednich technik wiązania i jest to dużo zdrowsze dla dzieciątka niż wszelkie nosidełka. Moja koleżanka (i mama dwójki maluchów) jest fizjoterapeutką i bardzo poleca stosowanie chust. Mam zamiar wybrać się do niej na nauki

Ja właśnie czytam o diecie lekkostrawnej. Będę musiała zmodyfikować mój dotychczasowy sposób żywienia o elementy tej diety bo mój żołądek cienko przędzie.... Jak nie zgaga to z trawieniem problem... Jakaś masakra Już wolę czuć głód niż się zapychać (aż nie wierzę, że to mówię). Nie, że chcę się głodzić, ale po prostu racjonalnie do tego podejść, bo ssanie w żołądku czuję bez względu na ilości pochłanianych pokarmów (to mój najsilniejszy objaw ciążowy ) Eh, zobaczymy jak będzie. Ale już mi za dużo organizm wysyła sygnałów, żeby je ignorować...
2. a jest to tak faktycznie z tymi nosidełkami? jeśli dziecko już siedzieć potrafi, to nie widzę różnicy...
a co do diety lekkostrawnej - chcę jakieś typy bo też mi takiej trzeba... zalega mi wszystko w żołądku baaaardzo długo, przez to też żadne picie nie wchodzi. niefajne to...
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam dokładne wyliczenia ile kosztują pampersy, a ile pieluchowanie wielorazowe i oczywiście to drugie wychodzi taniej. Na pewno opłaca się jeżeli planujemy mieć więcej niż 1 dziecko, bo potem już nie musimy dokupować pieluszek.
Drugi aspekt to zdrowie naszego dziecka, bo wielorazówki nie zawierają szkodliwych substancji i podobno nie odparzają pup dzieciaczkom.
Cytat z ekomamy:
"Na suchość i komfort w pieluszce pracuje przecież cała armia składników chemicznych. Niestety producenci pieluszek jednorazowych niechętnie prezentują ich dokładny skład chemiczny, twierdząc, że obowiązuje ich tajemnica handlowa. Wymieńmy jednak naszych bohaterów: toluen, etylobenzen i ksylen, TBT, benzol (substancja rakotwórcza obecna w żelu absorbującym), furan i dioksyny (związki wysokotoksyczne, karcynogeny, znalezione 1989 r. w celulozie i powłoce pieluch jednorazowych). Nie jest powiedziane, że w jednej pieluszce znajdą się wszystkie. Występują w różnej kombinacji i z plejady 200 różnych składników skóra może wchłaniać przecież tylko 50 z nich"

No i ostatni ekologia.
to jest argument
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pieluszki na chwilę obecną planuję wielorazowe, ale szukam kogoś, kto to już testował wśród znajomych, bo z reklam TV to się dużo nie dowiem, a chcę wiedzieć jak to faktycznie działa.
Pampersów bym nie chciała, bo to rozleniwia dziecko i trudniej odstawić, a znam też przypadki że były problemy ze skórą na wielorazówkach, bo to jednak mniej oddycha.
Ja mam alergie, niestety nie wiem na co, mąż też ma trochę problemów skórnych, więc raczje będę unikać. Tylko nie wiem, jak mężusia do tego przekonam, bo on już kręci nosem, wygodnicki
ja tego dalej nie rozumiem... przecież i w jednych i w drugich maluch ma sucho to chyba tylko taka gadka...
jak już pisałam. do szybszego odstawienia najlepszym sposobem jest bezpieluszkowe wychowanie
Cytat:

pewnie, że będzie dobrze wiesz, sny zazwyczaj nie sprawdzają się, dzieje się dokładnie odwrotnie
twój maluszek może przysnął i dał ci trochę luzu, ale serduszko dalej bije. nie ma innej opcji!
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Witam, witam
widzę, że rozmowa o wielorazówkach się toczy, tez o nich myślałam, ale póki co w tym mieszkaniu nie mamy balkonu tylko ogród i nie wyobrażam sobie pary razy dziennie zaiwaniać do ogrodu a to wywieszać a to zabierać pranie, a że mieszkam w kamienicy to w domu latem nic nie schnie tylko śmierdzi, więc pewnie zrezygnuję z tego.
Jutro zaczynamy 14 tydzień, codziennie mam mdłości i przez to nic nie przytyłam. Mam nadzieję, że to minie, nie wyobrażam sobie chodzić teraz do pracy jak ciągle mdli i lecę do do toalety.
Właśnie czekam na elektryków, mieli być o 8 iiii siedzę w domu i ruszyc się nie mogę przez nich.
Zauważyłam, że wysypało mnie na twarzy tak jakbym miała 15 lat i dojrzewała, masakra też tak macie?
chyba bez suszarki to te wielorazówki się nie sprawdzą... wkłady są bardzo chłonne, więc długo schną. musiałabyś mieć ich baaaardzo dużo
też nie wiem, jak z tymi mdłościami pójdę do pracy. niby mam to dość opanowane, ale nie do kompletnego zera... głupio trochę.
co do wysypu - ja nie mam gorzej niż przed ciążą co oznacza tylko tyle, że od nastu lat już chodzę pryszczata!
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
A ja co do jedzenia,dobrego jedzenia i fajnego klimatu polecam w Karczme "Kobyłka" w Rybnik-Stodoły (trasa z Rybnika do Raciborza),albo w bardzo podobnym klimacie i blizej centrum "Maryna"
taaaaak! w kobyle byłam, super żarcie!!! tylko teraz to by mi pewnie to wszystko eksplodowało górą, bo miejsca w żołądku brak...
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja nad chustą się zastanawiam ale nosidełka to na pewno nie będę mieć. A w lecie to nie będzie za gorąco i duszno dla dziecka w tych chustach?
a czemu, czemu??? ja mam sny, że upuszczam dziecko i leeeeeci gdzieś na dół... strasznie się tego boję. a już tyle razy nosiłam maluszki i było wszystko ok...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:50   #2186
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
dziś kończę 12 tydzień
Gratulacje!~ i trzymam za badania

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:52   #2187
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:

za 15 tydzien
Eh faceci...Kochana nie wiem co Ci doradzic.
Tez czasem mam dosc tego szczeniackiego zachowania ,choc naprawde odkad okazalo sie ze bedziemy miec dzidziusia,i dotarlo to do Tż to zmienilo sie Jego zachowanie - na szczescie !!!

Faktycznie nie za ciekawie zaczal Ci sie dzionek
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-13, 09:52   #2188
sharpnowaja
Zakorzenienie

axella za 15 tc
ja wizytę mam za ponad dwa tyg i już się zaczynam denerwować

cloche nie miałabym nawet gdzie nosić dzieciaczka w tym nosidełku. Poza tym wydaje mi się że są mniej wygodnie (dla nas) niż chusta.

zastanawiam się teraz nad tymi wielorazówkami, http://www.youtube.com/watch?v=uHFOM...feature=relmfu ta dziewczyna fajnie tłumaczy
Stary 2012-11-13, 09:54   #2189
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Łoooo kochana chyba bym dostała za przeproszeniem k*rwicy!
Nie ma nic gorszego niż zaczynać wspólne życie od długów.
I szczerze? On ma 30 lat, więc za dorosłego chłopa masz spłacać długi?
Hmmm może inaczej, to jest dług zaciągnięty jak już byliście razem czy wcześniej, bo to też dużo zmienia. Bez kitu weź go zmobilizuj, bo jak przyjdzie dziecko, wspólne mieszkanie to nie będzie za ciekawie.
długi były przede mna-ale co za różnica jeśli TERAZ jesteśmy razem?

póki co ja zarabiam i kasa jest,ale skąd mam mieć pewność czy utrzymam tę pracę do końca?

ambicje ambicjami ale pracować trzeba..
nie wiem co robić... najchętniej wziełabym pare dni wolnego i przespała to wszystko..ale się nie da..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 09:54   #2190
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

że cooooooooo???? chłop 30 lat i roboty niet, długi .... w absolutnie ŻADNYM wypadku nie spłacaj tego za niego!!! toż ty musisz się przygotowywać na dziecko, on też powinien
jak czytałam o tym twoim chopie, to byłam święcie przekonana, że on jest w twoim wieku, no może ze 2 lata starszy tylko nie chcę cię ranić czy coś, ale Aluś kochana, ty masz teraz ważniejsze sprawy na głowie. nie dość, że to taki trochę... no powiem wprost - maminsynek potworny, to do tego zero zaradności. naprawdę oszczędź sobie tego. niech on sam dojdzie do tego, jak pozbyć się długów, niech znajdzie w końcu robotę, bo inaczej to prócz dziecka będziesz miała jeszcze starego chłopa i jego mamcię na utrzymaniu. a to nie na twoje barki
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości