|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hejka! U mnie z chorobą nieco lepiej. Gardło już tak nie dolega mocno, trochę z rana i z wieczora drapie. Jak popijam ciepłe napoje to nawet jest bardzo dobrze, także ratuję się gorącą herbatką z cytryną. Miód jeszcze dzisiaj sobie zakupię. ![]() ![]() Z tematów starankowo cyklowych to mam dziś 22dc, do @ jeszcze 5 dni. Trochę mnie dziwi temperatura, bo waha się cały czas. Wygląda to tak od dnia owulacji: 12dc - 36,38 13dc - 36,51 14dc - 37,17 15dc - 37,00 16dc - 36,82 17dc - 36,90 18dc - 36,87 19dc - 36,93 20dc - 36,70 21dc - 36,93 22dc - 36,77 Maru, spójrz proszę na te wyniki, bo wiem, że Ty się znasz na tym ![]() Objawów żadnych brak, piersi nie bolą, brzuch też, śluz taki białawy kremowy nierozciągliwy. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Zakorzenienie
|
Cwaniara
![]() ![]() Dziewczyny a ja mam pytanie nie zwiazane ze staraniem.Ile tak na miesiąc wydajecie na kosmetyki?Bo tż kłóci sie ze mną że wydaje strasznie dużo,i chciałabym wiedzieć jak to jest u innych ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Zadomowienie
|
Ja chyba niedużo, kosmetyków kolorowych nie używam prawie wcale. Jak się maluję to wystarcza mi tusz i kredka. Poza tym krem do twarzy taniutki, bo używam Ziai oliwkowy, więc to koszt 3-4zł. Szampon do włosów i odżywka. Czasami lakier do paznokci. Myślę, że jakby podliczyć cały miesiąc to może 30-40zł wyjdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I witam rano ![]() ![]() ![]() miłego. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podjęłam decyzję że idę do lekarza się przebadać. Jak do tej pory chodziłam do takiej starowinki z nfz która mi tylko tabletki przepisywała. I mężowi też powiedziałam żeby się zapisał. Kurcze jak ja teraz żałuję ze tak zaniedbałam swój organizm... Powiedzcie mi proszę jakie badania powinnam zrobić? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Zakorzenienie
|
Kurcze to mi rzeczywiście dużo wychodzi bo 100 zł,czasem ponad na miesiac.Używam eyelinera,tuszu,podkładu, pudru,różu,cienia do brwi.Oprócz tego oczywiscie krem,balsam do ciała,płyn do hig intymnej,antyperspirant,s zampon,płyn do mycia twarzy,lakier do włosów,odżywka,farba do włosów.Czasem wpadnie jakaś szminka lub lakier do paznokci.Na większe okazje wpadnie perfum bo jestem perfumomaniaczką
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-11-13 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3520 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na 1 rzut oka wygląda to dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() Jakbym miała policzyć średnią ... sama nie wiem. Kolorówki żadnej nie używam (mam tylko puder i korektor, które mi starczają na dłuuuugo) a oprócz tego to zwykle jakiś krem, od kilkunastu do max 35zł (czasem zaszaleję i kupię Dermedic), jakiś krem do ciała, żel pod prysznic, szampon i kilka odżywek (ale raczej tych tańszych - są nawet lepsze, bez silikonów), tonik Ziai, co tam jeszcze ... krem do depilacji Bielenda, no i to by było chyba na tyle .. Aaa i krem do rąk (zwykle Garniera czerwony) no i pomadka ochronna. Od święta kupię lakier do paznokci, który potem leży jak pozostałe, od święta też kupię jakiś tusz czy cienie, też potem leżą. Jak użyję kilka razy do roku to jest dobrze ![]()
![]() |
#3521 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dedra dziękuje! ![]() Mokka, bardzo dobrze, że masz zdrowe podejscie do tematu, jeszcze moze wszystko bedzie ok, poza tym rzeczywiście u noworodka można jeszcze wiele zrobić by jednak stópka była w pelni zdrowa ![]() ![]() Skierka, bardzo mi przykro, trzymaj się, będzie dobrze! ![]()
Żona ![]() Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2012-11-13 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1dc - 36,59 od 2 do 6dc nie mierzyłam z przyczyn technicznych ![]() 7dc - 36,71 8dc - 36,74 9dc - 36,61 10dc - 36,67 11dc - 36,61 12dc - 36,38 dalej już wiesz. Także te temperatury przed owu jakoś nie wskazują na aż tak wyraźny skok po owu. Sama nie wiem. Temperaturę zaczęłam mierzyć w 18 dniu poprzedniego cyklu i wtedy były one wyższe, tzn oscylowały w granicach 36,90 cały czas. Teraz tak się waha dziwnie. Może to przez chorobę... ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cała przyjemność po mojej stronie. Widzisz, nawet w piątek zapomniałam Ci napisać, że już poszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy moge zapytać lekarza o Clo?Bo to już 4 cykl bezowulacyjny,poprzednie 3 monitorowane.A ten cykl lekarka w szpitalu w niedziele powiedziała że też jest bezowulacyjny,wskazują na to wyniki.I tak sie sie zastanawiam czy moze mogłabym go o to clo zagadać.On mówił na 1 wizycie o takich lekach,ale nie mówił jeszcze nic konkretniej.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem. Sama też mam czasem tak, że po @ tempka się utrzymuje wyższa niż powinna, ale tak na 6 dni przed skokiem spada. Gdzieś czytałam, że to nie jest dobrze, ale nie wiem dlaczego ... Cytat:
O ile jestem przeciwniczką antyków, tak u Ciebie pewnie bym zaordynowała 3 m-ce na uspokojenie wszystkiego ... no ale nie jestem ginem na szczęście, może Twój lekarz wymyśli coś mądrzejszego ![]()
![]() |
#3526 |
Zakorzenienie
|
Właśnie niektórzy lekarze nie lubią jak sie zadaje za dużo pytań,bo odbierają to jako sugerowanie.Ale on sam na tej 1 wizycie wspomniał o takich lekach...
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- jak sama o siebie nie zadbasz to z lekarzem tez róznie. Pytaj;*
![]() |
#3528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak sam o tym wspominał to moim zdaniem spokojnie możesz pytać. O której masz wizytę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po owulacji jajkowy śluz powinien się skończyć. Sama mam to samo czasem i po tych kilku USG jestem prawie pewna, że moje pęcherzyki nie pękają ![]()
![]() |
#3530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
POwiedz tak, że rozmawialiście na pierwszej wizycie o lekach i wspomniał Pan doktor coś o clo tak niby pytająco i moze sam pociągnie ![]()
![]() |
#3532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() znow mialam zboczony sen i skurcz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() balsamow tone bo co promocja to daje sie zlapac itd |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Twoich wydatków na kosmetyki to niech Iza pokaże swojemu mężowi co napisałaś. Pewnie się wtedy od niej odczepi, że dużo wydaje ![]() Ja mam pytanie do was, takie od czapy trochę. Pamiętacie mój narożnik nowy? No więc strasznie się to to elektryzuje. Jak siedzę na nim to mi włosy na rękach dęba stają, bardzo przyciąga kocią sierść, a najgorsze jest to, że jak wstaję z niego i dotknę jakiejś metalowej rzeczy, np. klamki to prąd mnie kopie. No masakra mówię Wam. Nie wiem co z tym zrobić. Ktoś miał podobny problem? Jak to rozwiązać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro :-( Nie wiem co napisać. Mogę tylko wyobrażać sobie co musisz czuć...Trzymaj się kochana i wiec, że na nas możesz zawsze liczyć. Spokojnie. Będzie dobrze. Trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Zadomowienie
|
tez mam dzis na obiadek takowa zupcie
![]() Cytat:
co do kosmetykow... hm. hm... co ja kupuje co miesiac.... mysle, ze mozna w to wlioczyc szampon (srednio 15zl) i plyn do demakijazu (Nivea ok 12 zl) to mi wychodzi raczej co miesiac...ale reszta. to roznie... tusz mi starcza na dluzej, cienie do powiek tez, do kresek tez na dluzej, podklad tez na dluzej, jakies pudry tez na dluzej,,,balsamy, zele pod prysznic rowniez, lakier do paznokci to tylko jak potrzebuje jakiegos bo reszta sie pokonczyla... nie wiem,, mysle, ze 40 zl to wyjdzie... teraz wydam 30 zl dodatkowo bo zakupilam dwie kredki do oczu i cien do powiek :P ![]() od lekarza med. pracy wrocilam,, zdolna do pracy jestem do konca 2015r. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2 tusze = 50zł 2 podkłady = 80 zł 1 puder minaralny = 300zł 1 fixer = 200zł 2 kremy (nivea) = 20 zł 1cienie = 20 zł 1baza pod cienie = 36 zł 4 balsamy do ciałą = 50zł 1perfumy = 180 zł 3-4 chusteczki do peelingu = 30zł 1 mleczko = 15 zł co daje średnio 980zł a koszt miesięczny to 80 zł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lunka no nie wierze, co to to, bez żadnych erotic snów noo ! ![]() Zbieram się laseczki na uczelnię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
No to widzę, że nie malując się dużo oszczędzam :P kasy i czasu pewnie też
![]() Polecam dziewczyny ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.