|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
helloł
u mnie dziś dzień pod znakiem Urodzin Męża ![]() szykujemy laurkę z Lilką, potem się stroimy i czekamy z prezentem ![]() anna-jak tam wybrałaś foto Franusia do kalendarza?? sol podeślij maila na priv i przypomnij jaką rozdzielczość miało mieć foto??
|
#1172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() No i znowu to samo - mam dobry humor Nocka standard - pobudka ok. 1, a później o 5.30. W sumie spaliśmy do 8.40 więc nie narzekam ![]() Poza tym osiągnęłam dziś szczyt zaspania - przebierałam się w łazience i koszulę nocną zamiast do kosza na pranie wrzuciłam do kibelka żeby nie było wątpliwości - do otwartego kibelka. Dobrze, że koszulę, a nie dziecko ![]() Cytat:
A gry jak dla mnie to dobre prezenty. A właśnie, miałam już to kiedyś pisać, do mamuś dziewczynek (głównie, choć nie tylko). Moja chrześnica ma 7 lat i boi się lalek. Nie to, że nie lubi - boi się ich panicznie. Do tego stopnia, że potrafi uciec jak jakąś widzi. Teraz jest lepiej ale w przedszkolu jak były prezenty na mikołaja to ona zawsze dostawała to co chłopcy bo jak kiedyś chcieli jej dać lalkę to tak zaczęła ryczeć, że musieli po rodziców dzwonić bo nie mogli jej uspokoić. Przyczyną strachu jest najprawdopodobniej (ale nie ma innego pomysłu więc pewnie na 100%) jest to, że jak miała ok. 1,5 roku to bawiła się lalką i odpadła jej głowa. Od tej pory nawet patrzyć na nie nie chce. No i w tym roku z wakacji przywiozła sobie miecz i tarczę rycerską A lalki nie ma ani jednej (na mikołaja dostanie m.in. tor samochodowy hot wheels)Cytat:
No to pięknie
|
||
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
mojej Amelce jeszcze nigdy nie zdazylo sie wstac tak wczesnie
![]() Mam nadzieje ze tak pozostanie ![]() Musialybyscie widziec moje zdziwienie kiedy to budze sie patrze na zewnatrz juz jasno a na zegarku 8.15
|
|
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
Apropo pampersów to jest promocja w dozie dla uczestników programu.
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj zamówiłam matę, tę czarno-białą, niech już przyjdzie bo mała nie ma gdzie ćwiczyć.. Maciejko, Wanilllko dzięki, będę polować na jakiś kombinezon, a może uda mi się coś pożyczyć? Szkoda, ze koleżanki w większości (przytłaczającej) mam bezdzietne! Vestis bardzo wiele mamuś nie zaraziło przeziębieniem dzidziusiów - u Was też się uda
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
wiktoria mam targ niby ale na tym targu na 100% sa warzywa z hurtowni kupowalam nie raz no i to widac na pierwszy rzut oka :/
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
no ale Ona pampersy uzywa 4. Niwiem czy 3 byly by dobre , nie chce na styk....
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu a z jakiej firmy kupowalas samo jabluszko?
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Ciastek "4" sa w Auchan do dzisiaj za 43.99 |
|
|
|
#1179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pampersy to tylko kupuję na promocjach i mam już chyba 2-miesięczny zapas Bo inaczej to byśmy nie wyrobili z kasą. Tym bardziej że mleka na promocji to się nie kupi
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo na TVN o smogu w KRK
Cytat:
w ogóle kiedyś czytałam, ze Polska jest jednym z niewielu krajów w Europie gdzie uświadczy się jeszcze eko warzyw nie sprzedawanych z etykietką eko czy też organic. |
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz nie wiem co zrobic, jeszcze jej nie rozszerzam ale juz sie po malu zaglebiam w ten temat... |
|
|
|
|
#1183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mam Auchan!! koleznaka mi przywiozła z innego miasta ostatnio pczke na spróbowanie. Al Ona byla na zakupach tam bo daleko. W poblizu nigdzie nie mam takich sklepow .
![]() Cytat:
|
|
#1185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczegółów nie chciał zdradzić
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Wtajemniczenie
|
W rossmannie jest po 48 (zawsze to 2zł mniej). A ja kupuję tutaj:
http://www.aptekagemini.pl/enfamil-1...l-x-800-g.html Jak zamówisz za min. 250zł to przesyłka gratis Polecam bo nie trzeba tego dodatkowo nieść do domu ![]() Cytat:
To możesz poszukać jabłko+marchew albo coś w tym stylu
|
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szok po prostu przeciez to idzie dla dzieci jak oni tak moga
Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-11-13 o 10:45 |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak jak powiedział kolega można powiedzieć o każdym (!) jedzeniu. Bez względu czy dla dziecka czy dla dorosłego. Po prostu jak ktoś "siedzi" w tym to widzi więcej i tyle. Ale to wcale nie oznacza, że jest to trujące. Moja koleżanka pracująca w bakomie też ich jogurtów nie jada bo mówi, że wie co w nich jest. Ale danona zje. A przecież to jedno i to samo
|
|
|
|
|
#1190 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a nie umiem się na ich stronce do tego dogrzebać. Powiedzcie mi czy w promocji są tylko pampers premium care czy active baby też? ![]() Cytat:
Wiem o Rossmannie ale jak mam jechać autem przez pół miasta to te 2 zł mnie nie wyjdzie taniej kupuję w najtańszej aptece w mieście, bo w innych to mleko u nas potrafi kosztować nawet 58,99
|
||
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja drogą ja danona ani tym podobnego nie zjem a dziecku danonka też nie dam ja wychodzę z protego załozenia:ja nie jem np. zupek ze słoików to dziecku też nie dam |
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy activ sa tylko jedynki czy inne tez ale chyba tylko 1
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie na ich stronie nie ma żadnego info, widać tylko mailem to rozsyłają. Active baby też są w promocji, tylko nie wiem dokładnie co i jak, bo z premium care pokazane są wszystkie rozmiary, a z active baby tylko 1 (43 sztuki) za 19,99. Najlepiej by było tam do nich zadzwonić i zapytać
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Widzę, że na tapecie słoiczki, więc podzielę się z Wami moim spostrzeżeniem. Jak zapewne (nie) pamiętacie, mam w domu szczurki i często kupuję im właśnie słoiczki dla dzieci. Kiedyś dałam im pół słoiczka, a resztę położyłam na szafce i o nim zapomniała. Znalazłam go dopiero po jakimś tygodniu i wyobraźcie sobie, że nawet pleśki nie było! A przecież słoiczek nie był przechowywany w lodówce, tylko w temperaturze pokojowej. Trochę mnie to zastanowiło, bo niby bez konserwantów i chemii, a jednak się nie psuje... ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec mojemu dziecku będę do jogurtu dodawać owoce a zupki z słoiczków będzie dostawać jedynie na wyjazdach
|
|
|
|
|
#1196 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przedzwonię do pteki. A active baby zaczynają się od rozmiaru 3 1 i 2 to są newbaby
|
||
|
|
|
#1197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupowałam w rossmannie ale teraz tam Tylko ostatnio zamówiłam chyba 8 szt., a przysłali 5 bo więcej nie mieli Ale i tak warto.Cytat:
Chociaż jak jest sezon np. na truskawki to kupuję jogurt naturalny i sama dodaję truskawki (pewnei jak każda z nas).A danonka nie wiem czy dam Kubie. Nie zastanawiałam się nad tym. Ale gdybym chciała tak rygorystycznie do tego podchodzić to chyba bym całe dnie w kuchni spędzała ![]() Ja zup ze słoika też nie jem. A Kuba? Nie wiem. Nie myślałam o tym. |
||
|
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() U nas nocka ciut lepsza niz ostatnio - mala zjadła o 21, potem 0:45 i 2:50 a później 6:40 i nawet w miarę w nocy zasypiała po karmieniu ale nadal budziła sie z płaczem (dobrze, że cyckuje bo jakbym miała szykować mm to chyba cały blok by obudziła). My od rana jesteśmy same a o dziwo mała nie śpiąc pozwoliła mi wziąć prysznic, wysuszyć włosy, zjeść śniadanie i nawet pranie przygotować i wstawić - teraz śpi więc piję kawkę ![]() Maciejka głupek ze mnie bo nie pomyślałam, że może ją palić Mamcia zazdroszczę takiej ilości snu... ale i tak najważniejsze ze Ami ma się już dobrze
|
|
|
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

żeby nie było wątpliwości - do otwartego kibelka. Dobrze, że koszulę, a nie dziecko 

Szczegółów nie chciał zdradzić