|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
chyba nic dzis nie zrobie
![]()
#2192 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() Dziewczyny mam nadzieje, ze w 8,9 tc tez nie mialyscie specjalnie brzucha bo ja zaczynam sie martwic \w mi niw wystaje. Swoja droga co za ironia losu. Pół życia wydaje mi sie, że mam za duży brzuch i musze co nieco zrzucic, a teraz się martwie, że nie rośnie ![]()
![]() |
#2193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jeśli nie masz gdzie tego nosić, to faktycznie bez sensu wydatek. ja myślałam, że po domu by się przydało, jak już się przeprowadzimy. za dużo schodów i schizy, że dziecko na schodach upuszczę ![]() ![]() filmik zaraz sobie wciągnę... tak do końca mi te wielorazówki nie chcą wyjść z głowy ![]()
![]() |
#2194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale ciagle sobie obiecuje ze jak tylko bede w PL to zrobimy sobie wypad na pyyycha obiad ![]() Jezdzilam tak dosc czesto ze znajomymi w sobotnie wieczory zeby sobie posiedziec,poplotkowac ![]() ![]() Bardzo lubie takie klimaty ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
Magiusa, brzucha na razie nie ma z czego być, chyba że z lenistwa
![]()
#2196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to,że maminsynek to wiem-jedynak i do tego od jakiegoś czasu ma tylko i wyłącznie mamę.. nie poradzę, moge zaakceptować.. z braku pracy mu pada na głowę i czekam aż to się zmieni.. a z długami wolałabym pomóc bo komornika nie będzie raczej interesować czy tv jest jego czy moję,jeśli za niedługo będziemy małżeństwem.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A nasluchalam sie znajomych ktore mowily ze przy mojej figurze i w pierwszej ciazy to brzuszek moze wyskoczy mi kolo 6 m-ca,a tu niespodzianka ![]() Choc dzis wydaje mi sie jakis mniejszy i oczywiscie schizy sie wlaczaja ![]() Ah musze sie wkoncu ubrac i leciec do sklepu,bo mam smaka na nalesniki a w domu ani mleka ani powidel :/
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz pewnie, gdybyś to Ty miała długi i nie pracowała, a on by pracował, to pewnie by spłacił, ale Ty musisz pamiętać, że Was będzie dwoje, a on jeden, a jak chcecie mieszkać razem to będą trzy osoby do wyżywienia i utrzymania. Może uznacie, że jestem dziwna, ale jak zaczynałam się spotykać ze swoim TŻ to wpierw się wypytałam czy ma jakieś kredyty (nie znoszę ich ![]() A tak dla porównania, jak u mojego TŻ było ciężko w domu (nie znaliśmy się wtedy i miał z 18 lat i jeszcze był w sportowym LO) to biedny poszedł kamienie zbierać na pole byle by odciążyć trochę mamę, na szczęście trochę los się uśmiechnął do Niego ![]() I o dziwo pracuje już jakies 7 lat i w ciągu tych 7 lat nie miał pracy tylko przez miesiąc, więc można. Mam nadzieję, że nie gniewasz się na mnie za ostre podejście do sprawy.
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-13 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu musimy wyjść na prostą... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Mam dziś sporo roboty i dopiero znalazłam chwilkę, żeby do was wpaść
![]() ![]() ![]() ![]() Z takim wsparciem, jutro na badaniach na pewno będzie pozytywnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Axella Bidulko to masz dzisiaj dzień... ![]() A Twój Tż wcale nie pracuje? Jeśli się stara i coś robi to możecie się zastanowić jak wspólnie spłacić te długi i ewentualnie jak Ty możesz pomóc. Ale jeśli on sam nic nie robi tylko czeka a Ty zapierniczasz to wyyybacz, ale złotówki bym mu nie dała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Rozeznanie
|
Laski wyrzuccie mnie stad bo wkoncu sie nie ubiore,nie zrobie zakupow,i bedzie :dupa: z nalesnikow
![]() Aaaa mam dzis 100 - dniówke ![]() ![]() ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-13 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki! Jak dobrze obudzić się we własnym łóżku u boku męża
![]() Kochane dziewczęta dziś wizytujące - cieszcie się wizytami, a nie stresujecie. Zobaczycie wszak swoje maluszki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za to Twoje stresy związane z TŻ pewnie nie tak łatwo odgonić. Czy ja dobrze rozumiem, że wyszły na jaw jakieś jego długi, o których nie wiedziałaś? Czy zaciągnął nowe bez Twojej wiedzy? W sumie obie sytuacje beznadziejne i aż się prosi o ![]() Pamiętam jak pisałaś, że on ma bardzo silne relacje z mamą. Może ona wychowała sobie takiego wiecznego chłopca.... W każdym razie życzę Wam powodzenia, bo widać, że bardzo go kochasz. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
on do mamy jeździ zająć się psem, posprzątać itd.. wiesz,mi wisi czy zrobię obiad dla siebie czy dla siebie i dla niego.. ale jak dojdzie bejbi to już nie dam rady tego ogarnąć, a póki co on MUSI spłacać długi bo będą się ciągnąć i ciągnąć.. ale co mam zrobić? prośba i groźbą nie działa bo on ma ambicje ![]() postawić ultimatum? to też moim zdaniem mało prawidłowe, jakbym to ja nie miała pracy i długów chciałabym wsparcia a nie z☠☠☠ki.. cholera. nie wiem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
a ja nie widzę w tym nic dziwnego że axella zapłaci ten kredyt, ja też kiedyś płaciłam kilka rat kredytu studenckiego (ja pracowałam a TŻ szukał pracy) a później jak się przeprowadziliśmy i on miał pracę a ja nie to byłą odwrotna sytuacja.
Magiusia ja mam 16 tc a brzucha dalej nie mam Ja o wielorazówkach myślałam już kiedyś (jeszcze przed ciążą) ale niestety nie znałam nikogo kto to używał i zrezygnowałam z tego, a teraz dzięki wam znów nad tym myślę. Tylko wy chcecie używać od razu czy tak od 2-3 m-ca? |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
on nie pójdzie na telefon czy ulotki,choc praca tam zawsze jest od reki bo to praca nie dla niego. a tak najszybciej by ladnie zarobil a w miedzy czasie moglby szukac..
ale nieeee..... może potrzeba jeszcze paru dni by się ogarną..ale ile można..ile tych dni potrzebuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że z ambicją to czasami ciężko, bo wiem po sobie... ![]() To może inaczej pomogę, jeśli chcesz spłacić to, to nie spłacaj od razu a poproś o rozłożenie na raty, tego co już jest, by płacić jak najmniej, a w między czasie może on znajdzie pracę, jeśli to jest dług np z telefonu komórkowego, to tak naprawdę firma odpuszcza po 2 latach, sprzedając swój dług zakładom windykacyjnym, któe tylko do 5 lat mają możliwość ścigania o to. Aaaa moze my się mądrzymy, a wcale ten dług nie jest duży i raz dwa i będzie po nim ![]()
![]() |
#2212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest duży.. duży nawet jak na zarabiające dwie osoby. fakt-do terminu porodu może i by sie spłaciło..ale tylko i wyłącznie dając $ na to.. będzie dobrze,musi być.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ten gość przekonuje w kwestii nosidełek w pierwszych miesiącach życia. A że nasze dzieci urodzą się na lato, to fajnie byłoby móc je już ponosić zanim będą umiały siedzieć. Dlatego chusta na to pierwsze lato do mnie przemawia. A nosić będzie głównie tatuś ![]() 2. http://www.proktolog.rzeszow.pl/down...kkostrawna.pdf Tutaj są takie ogólne wskazówki. Ja w tym tyg stosuję się do nich całkowicie, a od przyszłego zacznę wprowadzać błonnik tez w razowym chlebie, kaszach itd. Chcę wybadać siebie, co mi służy a co. Ale myślę, że całkowicie na diecie lekkostrawnej być nie możemy bo trudno zapewnić wszystkie składniki odżywcze, ale tak chwilowo, żeby podreperować żołądek, a potem ostrożnie wprowadzać też inne produkty można. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-11-13 o 10:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja póki co nie nadrabiam, bo nie mam netu, muszę korzystać z orange a on działa jakby chciał a nie mógł ![]() ![]() Pochwalę się jedynie, że dziś kończymy 13tc!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Przyczajenie
|
Witam Was ciepło i słonecznie w ten szary i ponury dzień
![]() Czy myślałyście może o założeniu firmy przed urodzeniem bejbika deklarując najwyższe składki w celu uzyskania wyższego zasiłku macierzyńskiego? Dużo ostatnio o tym myślałam, gdyż chciałabym prowadzić taką małą firemkę jako dekoratorka różnego rodzaju imrez okolicznościowych, narazie zajmuję się tym ale tak bardziej po zajomych. Czytałam kilka artykułów, że wystarczy miesiąc przed rozwiązaniem opłacić najwyższe składki a przez pół roku można otrzymać zasiłek w wysokości ok 6 tys zl miesięcznie, więc generalnie jest o co walczyć, bo za takie pieniążki to można nieźle wyposażyć maluszka. Magiusa Ja jestem w 14-tym tygodniu a jeszcze brzuszka nie mam, tzn mam wieczorem jak jestem po całym dniu najedzona, a rano już nie mam, więc to chyba jest naprawdę indywidualna sprawa. Przy pierwszym dziecku ponoć może się pojawić później ze względu na nierozciągnięte mięśnie brzucha. axella Powiem Ci, że ja byłam w podobnej sytuacji i razem z moim już mężem spłaciliśmy jego długi, które narobił przez własną głupotę. Z tym, że dobrze się złożyło, że akurat w tym czasie bardzo dobrze zarabialiśmy za granicą. Na rozdzielność majątkową bym się raczej nie zdecydowała, bo w razie czego lepiej dzilić wszystko na pół, a nie to moje a to twoje. Poza tym w związku trzeba mieć zaufanie do partnera bo inaczej sobie nie wyobrażam, ale to tylko moje zdanie, wiadomo każda sytuacja jest inna, bo co innego jak wszystko spada na Ciebie, a to już nie jest fair, jak nie ma chęci zmiany tej sytuacji z tej drugiej strony. http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8dzsig9syf.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Rozeznanie
|
Nie nadrabiam juz tego co napisalyscie jak sie ubieralam,bo troche mi zeszlo (nie moglam sie na siebie napatrzec w lustrze
![]() Kooocham ten stan ![]() Ash no to :partytime: nam sie nalezy ![]() Lece do sklepu i robic te nalesniki,pozniej bede nadrabiac z nalesnikiem w rece,napewno tak bedzie mi lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
ja wcale nie mówię, żeby Axella mu nie pomagała.. Żyją razem, planują wspólną przyszłość.. trzeba wspólnie szukać lepszego jutra. Ale jeśli on siedzi w domu i nic nie robi w tym kierunku żeby coś się zmieniło no to już gorzej.. Wiadomo, każdy ma ambicje, ale czasem trzeba je schować w kieszeń i przeczekać gorszy okres. Dlatego uważam, że powinien znaleźć jakąś pracę, na razie obojętnie jaką. Musisz go zmotywować, a tym że będziesz spłacała kredyty za niego niestety ale go nie zmotywujesz, dasz mu tylko więcej czasu do rozmyślania co dalej..
![]() Ajj.. wiem, że pewnie nie jest Ci łatwo, ale wierzę że szybko się z tym uporacie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
Inna
![]() ![]() MoTyleKsw firmy i banki sprzedają teraz długi nawet po 2 MIESIĄCACH i to idzie do windykacji a z windykacji po 100 próbach (ta ![]() axella jeśli TŻ jest zameldowany u mamy to nic wam nie mogą zrobić. Dopiero jak on zacznie pracować to będą mu ściągać. Justi brawa za 13 tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Chciałam co nieco nadrobić, ale za dużo tego (już mi się chyba z 30 stron uzbierało ![]() 1. Chusta - jeszcze się nad tym nie zastanawiałam 2. Karmienie piersią - chciałabym, ale zobaczymy jak będzie z pokarmem 3. Wielorazówki kontra pampersy - póki co stawiamy na pampersy ![]() No i oczywiście gratuluję wszystkim rozpoczętych i zakończonych tygodni oraz 100-dniówek ![]() ![]() Trzymam również mocno ![]() ![]() ![]() Dziś wg om kończę 11 tc (a wg usg jutro ![]() ![]() ![]() ![]() Idę coś zjeść ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Fakt faktem było to 3 lata temu, więc mogło się zmienić?!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.