|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() Ja na prenatalne ide w czwartem ma być usg i z krwi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zadomowienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Laski uciekam robić kolacyjke
![]() ![]() ![]() ![]() Miłego wieczorku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
Karolina to zalezy od rozmiaru
![]() np. Huggies 3 186 szt. w necie ok 100 zł Huggies 4 160 szt. tez ok 100 zł Do tych wielorazowych trzeba doliczyć proszek, wodę, prąd, te "papierk" do środka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zadomowienie
|
dziewczyny czy ktoraś już kupowała ubranka dla maluszka? bo ja trochę przeglądam na allegro i mam pare upatrzonych tylkoc zy jeszcze nie za wcześnie? i zastanawiam się nad rozmiarem czy zaczynac od tych 56 czy moze od razu 62
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za Twoja wizyte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-11-13 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() potterka już liczę ![]() 186 szt. za 100zł... ok załóżmy, że dziennie idzie 10 pampersów (nie wiem, może więcej może mniej ?), czyli taka paka starczy na 18,19 dni. 365 dni podzielić przez 18 dni = 20,3 Potrzeba ponad 20 takich paczek czyli przez rok uzbiera się jakieś 2000zł ![]()
![]() |
#2347 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny na miłe słowa i wsparcie!
Pisałam, że mdłości zelżały- cofam to! Miałam takie kryzysowe chwile w pracy, że myślałam, że w trakcie rozmowy z ludźmi ![]() Muszę się pochwalić, że moja koleżanka z pracy kupiła dzisiaj malutki prezent dla bobaska. Nowiutkie, malutkie, takie jakby robione na szydełku buciki z Mothercare (z metką za całe 10zł). Była na lumpach i mówiła, że jak je zobaczyła, to nie mogła się oprzeć. Są cudowne! Cytat:
Super brzunio! Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2012-11-13 o 18:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, to później idzie mniej (chociaż nie wiem ile idzie na początku
![]() A policzyłaś przy takim samym zużyciu pieluch wielorazowych koszt proszku, prądu, wody i swojej pracy w to włożonej? ![]() kurde zaciekawiło mnie to ![]() dodaj jeszcze do tego kilka odruchów wymiotnych przy czyszczeniu pieluszki z kupy (ja jestem akurat wrażliwa pod tym względem ![]() ![]() Edytowane przez potterka Czas edycji: 2012-11-13 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Nieeeee no , nie wierzę... od obiadu napisałyście 4 strony
![]() I kto mi to teraz streści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
Pranie: Proszek- to groszowa sprawa bo sypie się mało. Moja córa ma 3 miesiące i zużyłam dopiero 2 opakowania proszku 1,5 kg (a piorę codziennie)- koszt miesięczny ok. 7 zł Woda- Wychodzi taniutko. Moja pralka zużywa na cykl prania niecałe 50 l wody. Włączam dodatkowe płukanie więc powiedzmy, że 55 l. W skali miesiące to będzie 1650 l (nadal przy praniu codziennym). 1000 l wody kosztuje u mnie 8 zł (już ze ściekami). Miesięcznie nie wyjdzie nawet 15 zł Prąd Tu nie wyliczę bo nie znam ceny prądu ani dokładnego zużycia przez pralkę w danym programie prania ale mąż to jakiś czas temu liczył i twierdzi, że jedno pranie (pralka klasa energetyczna A) nie kosztuje nas nawet) 0,50 zł. Koszt miesięczny niecałe 15 zł. Wyszło mi mniej niż 37 zł za codzienne pranie pieluch przez miesiąc. A przecież codziennie się pierze tylko jak dzieciaczek malutki. Potem co 2 a nawet 3 dni. Biorąc pod uwagę, że do pieluszek mamy dorzucają ubranka dziecka, ręczniki, kocyki te koszty są realnie niższe. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2351 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny,
ja też wróciłam z badań prenatalnych. Wygląda na to że wszystko OK. ufff Przez całe badanie łzy same mi leciały, nie umiałam tego opanować, lekarka oceniała po kolei mózg, żołądek, nerki, przepływy, serce,kręgosłup pod kątem rozszczepu itd NT mierzyła kilkukrotnie, bo dziecko nie chciało się odpowiednio wystawić. Wszystkie parametry w normie. Ryzyko wyjściowe aberracji miałam 10-krotnie wyższe z uwagi na obciążony wywiad, po badaniu spadło 6-krotnie. Pobrali krew na test podwójny i do 10 dni powinnam mieć wynik. Między terminem OM a wiekiem z USG wychodzi różnica 1 dnia. Jestem teraz w 12tygodniu i 4-5 dniu. ![]()
![]() |
#2352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale to wszystko teoretycznie. bo jeszcze nic nie wiem ![]() w niemczech cena pieluchy wcale nie jakiejś lepiej wyglądającej to około 20 euro... masz prawo w takiej sytuacji ![]() Atena, świetne wiadomości z USG ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
Karolina pampersy ok 25-30 zł zależy gdzie kupujesz. Ja liczyłam i pieluchy wielorazowe zwracają się po jakimś pół roku. Jeszcze zależy ile dziecko sika i robi kupkę (moja siostra która karmiła piersią musiała zmieniać pampersa co dwie godz przez kilka pierwszych miesięcy, później już mniej). Ale dzieci w pampersach chodzą średnio do 2 roku życia
Ja za wodę płacę w czynszu (szczęściara ze mnie) ale normalne pralki to biorą do prania max 5 l wody (te nowe), a pralka za 1 pranie bierz 30gr (za prąd) to mi wychodzi za pranie jakieś 3 zł miesięcznie. Dlatego dla mnie to argument na plus. A papierki jak patrzyłam to też grosze wychodzi. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Agnes ![]() cloche ja jak będę kupować to na początek z 7-10 pieluch, kilka z tych co wysłałaś i kilka tych z wkładem bambusowym (pieluszka + 2 wkłady 30zł na all) |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2012-11-13 o 18:51 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja też ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- uffff... nadrobiłam z grubsza ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tego kiepskiego samopoczucia, to cię doskonale rozumiem ![]() to bekanie też teraz mam ![]() ![]()
![]() |
#2358 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro poszukam ile moja pralka zjada prądu i wody na jedno pranie i policze sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
Atena gratuluję udanej wizyty
![]() Agnes tobie również ![]()
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Już myślałam, że Was nie będę w stanie odwiedzić co najmniej do jutra bo zapomnieliśmy hasła do ustawień modemu to zrobiłam restart i się wszystko posypało ... Ja się poddałam, a mężuś drążył temat i okazało się, że wtyczka z UPC się popsuła. 2 godziny nerwów.
Pozabezpieczam sieć i was nadrabiam.
#2361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() kalka ale to wtedy nie jest śmierć łóżeczkowa a po prostu uduszenie, śmierć łóżeczkowa może być z wielu przyczyn np z bezdechów, które łapie dziecko z niewykrytych wad serca itd powodem śmierci łóżeczkowej nie jest typowe uduszenie bo wtedy przyczyną jest właśnie albo zaplątanie się dzieciątka w to co śpi, albo tak jak śpi z rodzicami no to wiadomo...
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
loney karpatkę robiłam z opakowania (bo pierwszy raz) ale następnym razem chyba zrobię sama. Bo w tym opakowania na ciasto jest sama mąka a w tym na krem budyń + coś.
nuna a co Ty dzisiaj tak się mało udzielasz? co jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Zadomowienie
|
od nie jednej osoby słysząłm o tych pieluchach z biedronki ze sa bardzo dobre ale pewnie to zalezy od reakcji dziecka jednemu słuza drugiemu nie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://tvnplayer.pl/programy-online/...E01,11672.html fajny odcinek dla początkujących mam ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- ja zmykam już pod prysznic. Coś źle się czuję, położę się dzisiaj wcześniej. Pawie oczko czekam na Twoją relacje z badania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A miałaś usg przez brzuch czy dowcipne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałabym na pewno też jednorazówki, szczególnie na początek, kiedy kupki będą luźne ![]() noooo i mimo wszystko będę starała się wyłapywać kupki bezpieluszkowo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do mierzenia zużycia prądu - są też takie pomierniki prądu - wkłada się do kontaktu, tam jest miejsce na wtyczkę z pralki, i mierzy się dokładnie ile przez cały cykl prania zejdzie. mimo że na naszej pralce było pokazane zużycie X, to przy praniu na 60 stopni było zużycie 2razy X ![]()
![]() |
#2367 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oglądałam Barwy Szczęścia. O Boże jak naciągnęli ten "poród". |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
Czesc kobietki
Ja dopiero usiadlam. znowu ponad 10 stron... ![]() Bylam dzis w smyku, patrzylam sobie na wszystko.. Sliczne te rzeczy ale ceny tez spore ![]() Zamawiam sobie wlasnie leginsy z allegro. Moze ma ktoras z Was je? http://moda.allegro.pl/leginsy-leggi...717909583.html ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam ... też sie dopisuję do sukienki dzianinowej. W lidlu coś ma być, ale może jeszcze innym sklepem z rozsądną ceną rzucicie?
A, kruchymi krówkami zajada się mężuś. Powiedzial, że jutro mogę spróbować znowu ![]() Jak mi się garnek odmoknie ...
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2012-11-13 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.