|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73981 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Ja zawsze po olejowaniu myje szamponem, bo dla moich włosów min ilość odżywki już jest obciążeniem
|
|
#73982 | |
|
Rozeznanie
|
jednak będzie mycie, bo coś mnie głowa zaczęła swędzieć
Cytat:
Jakieś zdjęcie mogłabyś wstawić z włoskami ?Na włosach popryskanych mgiełką jest Isana kakaowa i olej z pestek winogron. Zrobiłam na jutro już glutka i wstawiłam go do lodówki. Związujecie czymś włosy na noc, czy pozwalacie im swobodnie leżeć? dziwnie mi w rozpuszczonych, boję się, że je powyrywam jakoś, a w spiętych, że odkształcę fale. I tak źle i tak niedobrze
|
|
#73983 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze jedno pytanie: na codzień stosuję do mycia metodę omo. czy jeśli nałożę oleje bądź maskę domową to muszę umyć włosy normalnie, w sensie włosy na długości też szamponem, czy mogę stosować klasyczne omo czyli szamponem tylko masuję skalp? |
||
|
|
|
#73984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mi czasem talerz też się w samym wrzątku umyje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#73985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
#73986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zrobiłam badania na anemię, tsh i wszystko jest ok a włosy nadal lecą, ginekolog przepisał mi tabletki anty aby włosy się unormowały ale nie zrobił żadnych badań i jakoś nie chce ich brać nie potrzebnie, nie wiecie czy mogę zrobić jakieś badania na własną rękę? Cytat:
|
|||
|
|
|
#73987 |
|
Kazar Lady
|
Te, Deszczowa Brydżit nie strasz nie strasz bo sie ...
![]() zawsze chodze spac z sucharkami i zawsze jest ładnie - dzis nawet do pracy ze strakami przyszłam i odgniatałam je dopiero na miejscu
|
|
|
|
#73988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jest całkiem spoko, glutek my love!
|
|
#73989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja o dziwo upięłam coś na głowie przy pomocy 3-4 wsuwek ![]() strasznie mi sie dzisiaj włosy elektryzują, wydaje mi sie tez ze jest suche powietrze, pewnie dlatego |
|
|
|
|
#73990 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dzieczyny
![]() Już po myciu jestem, zaraz ściągam koszulinę z włosów i niech sobie schną. Skończyła mi się odżywka d/s Alterra Granat i Aloes i idę dziś szukać czegoś nowego, bo tylko jedna odżywka mi została d/s. Szczerze to nie podeszła moim włosom Alterra ta, nie kupię więcej tej z granatem.
|
#73991 |
|
Zakorzenienie
|
Innych nie ma :P
|
|
|
|
#73992 |
|
Zakorzenienie
|
A, KArmenko chyba sie pomyliłam wczoraj, te ampułki które polecałam to były seboradin, o te: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...iu-wlosow.html No wstawiłam przecież troszkę wyżej ![]() ![]() Muszę lniany teraz zakupić, tylko gdzie?
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-11-13 o 12:01 |
|
|
|
#73993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#73994 | |
|
Rozeznanie
|
ee, wycofali je? brawo dla mnie za spostrzeżenie
![]() faktycznie, nie zauważyłam Gęste masz te włosy, wowCytat:
. Zastanawiam się nad Garnierem Nutri- Odbudowa jeszcze.
|
|
#73995 |
|
Wtajemniczenie
|
Przetestowałam w końcu Express Wax. Bałam się, że skoro to maska, to będzie obciążenie, tym bardziej, że przed myciem łaziłam parę godzin z olejem. A tymczasem nic złego się nie stało, włosy idealnie dociążone, nie ciężkie i nie lekkie
Bardzo mi się podoba efekt. Coraz bardziej skłaniam się do myśli, że nie służy mi nadmiar antystatyków w odżywkach i maskach. To one najprawdopodobniej odpowiadają za przyklap lub wyprost. Express Wax ma wprawdzie cetrimonium chloride, ale dopiero po konserwancie A poza tym odkryłam chyba idealny stylizator - krem Marc Anthony wymieszany pół na pół z Hard Rock Gelee
|
#73996 |
|
Raczkowanie
|
Ej dziewczyny, a propos masek z jajem- macie jakiś pomysł jak zużyć białko? Nie przepadam za bezami, używam do ciast/do posmarowania rogalików. Oprócz tego jakiś pomysł? Bardzo nie lubię wyrzucać jedzenia dlatego tak rzadko robię maseczkę z żółtkiem...
Poza tym mój post gdzieś się zgubił, nie wiem czy nie nacisnęłam wyślij czy o co chodzi, ale przez 3 nie pojawił się na forum.. Mam nadzieję że się teraz nie powtórzę jakby co to przepraszam! Edytowane przez agrestor Czas edycji: 2012-11-13 o 14:22 |
|
|
|
#73997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#73998 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#73999 |
|
Rozeznanie
|
Już wróciłam z Rossmanna. Kupiłam dwie odżywki, obie bez silikonów, Garnier Fruity Passion, matko co za cudny zapach
Miała któraś z Was je?
|
#74000 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale zmęczonam, wyjątkowo wykańczający dzień w szkole
![]() Cytat:
Cytat:
Była gdzieś na niecie jeszcze maseczka do twarzy z białka, ale nie robiłam bo ja to leń jestem
|
|
#74001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#74002 |
|
Raczkowanie
|
Czy może mnie ktoś oświecić i powiedzieć co się stało z tą odżywką?? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-spulung.html
nie produkują jej już czy tylko we wszystkich rzeszowskich rossmannach jej nie ma?? :/ Staram się ją kupić od 2 miesięcy i nie ma jej w ogóle. |
|
|
|
#74003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#74004 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#74005 | ||
|
Raczkowanie
|
Ale mnie zmęczyły zajęcia na uczelni dzisiaj....
Cytat:
Zastanawiałam się nawet nad tą z Garniera tylko najpierw muszę poczytać co ma w składzie i zużyć chociaż część odżywek jakie mam na stanie.Cytat:
mam w domu ostatnie pół opakowania i aż żal mi je używać. Jako alternatywę kupiłam odżywkę Mrs Potter's z aloesem i jedwabiem, jeszcze jej nie używałam, mam jednak nadzieję, że się sprawdzi. Ta z Isany była idealna, strasznie mnie tym wkurzyli, że ją wycofali.Tak przy okazji zauważyłyście, że jak jakiś produkt jest naprawdę dobry to prędzej czy później zostaje wycofany. To jest bez sensu przecież. Po co producent wycofuje produkty, które są rozchwytywane i dobrze się sprzedają??? Przecież na nich zarabia więc gdzie tu sens??? ![]() :conf used:
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn Dbam o włosy zgodnie z metodą CG od 9 listopada 2012
|
||
|
|
|
#74006 |
|
Raczkowanie
|
Majka byłam w Szczecinie
|
|
|
|
#74007 |
|
Raczkowanie
|
Jesze pytanie dotyczące humektantów moich ukochanych i emolientów.
Jeżeli mam włosy z wysoką porowatością + mamy wysoką wilgotność to nawet jak nie zależy mi na ładnie wyglądających włosach, bo i tak siedzę w domu i choruję np. nie powinnam stosować zbyt dużo humektantów? Jak to jest- one naprawdę wysuszają te włosy czy tylko 'tworzą puch' ale tak ogólnie im służą? Bo od kilku dni chodzę i pryskam włosy mgiełką z soku aloesowego z odrobiną oleju, żeby je nawilżyć 'na potem' ale zastanawiam się czy to w ogóle ma sens... czy lepiej emolienty? |
|
|
|
#74008 |
|
Przyczajenie
|
To ja mam jeszcze pytanie.
Został mi hydrolat oczarowy z ZSK, który niestety nie polubił się z moją twarzą - wysuszał nie ma na forum wiele info o hydrolatach stosowanych na włosy. Czy któraś z Was ma z tym jakieś doświadczenie? Dodam, że skórę głowy mam dość tłustą i w sumie nie miałabym nic przeciwko lekkiemu podsuszeniu ![]() I druga sprawa: Przeczytałam na blogu mysi (o, ten post http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...ie-ciagna.html ), że pewne oleje nie nadają się do włosów sztywnych, co w sumie się sprawdziło w przypadku kokosego, który działał źle, mimo że powinien dobrze, bo mam niską porowatość :/ wydaje mi się (ale nie mogę być pewna, bo zastosowałam raz, nie spodobało mi się i zostawiłam), że oliwa z oliwek to samo. czy jest gdzieś jakaś lista (bo mysia pisze tylko o tych usztywniających) olei działających dobrze na zbyt twarde włosy? Super jakby to było dodatkowo skoordynowane z porowatością, ale bez też da radę ![]() Edit: źle przeczytałam, oliwa usztywnia, a kokosowy nie powinien, wręcz przeciwnie, zmiękcza. To może ja nie mam włosów o niskiej porowatości?... Robiłam test z wsadzaniem kosmyka do wody i nie tonął, włosy same z siebie schną trzy godziny (długość: 2 cm powyżej zapięcia od stanika)... Eh dopiero zaczynam i to wszystko jest takie skomplikowane
Edytowane przez agajj Czas edycji: 2012-11-13 o 20:05 |
|
|
|
#74009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dodatku 3h to dość krótko, chociaż zależy jak długie i gęste masz włosy. Mi średnio schną 5-6h. Zapomniałam co olejek alterra granat i awokado (ciągle pisze avokado, zapominam, że istnieje słowo awokado ) robi z moimi włosami. Zostało mi go kiedyś troszkę, to go odłożyłam i dziś się skończył. Nie byłam dawno w rossie, są one jeszcze? Bo jak nie, to będę musiałam zaszantażować producenta, niech poda mi dokładne proporcje. Co zabawne, migdał i papaja tego nie robi, a początek składu identyczny. |
|
|
|
|
#74010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

po blisko 3 latach równania włosów
ale włosy od razu sie uniosły i skręciły, zyskały mega objętość i falują już 3 dzien, dziś nawet reanimacja nie była potrzebna, spryskałam je tylko rano, ale bardziej dla nawilżenia i pilegnacji. Tak że ja jestem zadowolona
A poza tym nie wiem po co sobie przedtem wymyśliłam prostą fryzurę, jak na 100% widzę że w takich "niepokornych" mi lepiej
?
). Żółtko nieprzyjemnie pachnie i u mnie ciężko się zmywa. To samo z olejem, nie spłuczecz go wodą, chyba, że w tej masce będzie go bardzo mało w porównaniu z miodem (ten zmyjesz samą wodą). 

a taka fajna była. Cóż, dziękuję za informację
Przecież na nich zarabia więc gdzie tu sens???