Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 18:34   #4861
Poa alpina
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Mój TŻ zawsze je tak beztrosko . Ja tez w sumie staram się jesc, na co mam ochotę, nie mam skłonności do tycia, ale raczej chce jeść mądrze przez aspekt zdrowotny-dzisiaj on zjadl pizzę, którą mu zrobiłam na kolację, a ja jak wyzej...
Nie masz skłonności do tycia, a jesteś na R? Dlaczego?
Dla mnie aspekt zdrowotny to też psychika. Dlatego lubię sobie dogodzić, choć nie poprzez wchłanianie w siebie śmieci.

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Fajnie, luźno. Choć brakuje mi tu Twoich pysznych czekolad (mimo że są pralinki, które uwielbiam!)
Granat to mój ulubiony owoc, koniecznie spróbuj! Uwielbiam jego smak, no i na dodatek jest taki zdrowy!
Mnie czosnek też przeraził, ale do odważnych smak należy. Piwo wali strasznie, ale smakuje niezgorsza
Pralinki miały termin do listopada, zgarnęłam je po megaokazji - trzeba było szybko zjeść . Czekolady z magicznej szuflady mogą jeszcze poczekać.

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:18   #4862
bingiel
Raczkowanie

moje R do ocenki : )

parę garści błonnika
I sushi
II serek wiejski, pomidor, 2 kromki chleba kukurydzianego
III zupa ogórkowa, malutkie gotowane udko z kurczaka bez skóry, 3 ciastka owsiane z sezamem
IV sałatka (mix sałat, tuńczyk z puszki, pomidorki koktajlowe skropiona oliwą z oliwek), trochę sushi-zostało ze śniadania
do picia 1,5l wody, herbata zielona, czerwona, Slim plus

1h aerobic, 1. dzień a6w

i pytanko. myślicie, że chodząc 2x w tyg. na aerobic, 1x rower stacjonarny dam radę do Świąt zgubić 6kg?
bingiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:33   #4863
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cały czas was czytam, choć dawno nic nie dodawałam, a to dla tego, że od jakiegoś czasu jem trochę inaczej, dziś postanowiłam dodać moje bardzo grzeszne 3 dniowe, wyjazdowe jedzonko, trochę nie zależne ode mnie,
sobota(u przyszłej teściowej :P ) niedziela (u mojej mamusi ) a dziś już u siebie:
Sobota:
1. 2 duże kromki chleba ciemnego (nie do końca razowego) + sporo takiej szynki ze schabu+3 kiszone ogórki
2. od razu po śniadaniu: jabłko malinówka duże + ok.10 orzechów włoskich
3. wielka micha rosołu (bardzo dużo makaronu-makaron jasny, taki cieniutki, jajeczny jak zwykle jada się do rosołu)z marchewką i pietruszką
4. drugie danie: chyba z 7-8 ziemniaków, 3 kotlety z kurczaka (jak schabowe duże w panierce niestety z białej mąki i bułki tartej)
chwile potem czwarty kotlet<---przegięłam z tym obiadem wiem, potem nawet brzuch mnie bolał, ale byłam taka głodna bo obiad był późno
/dwa jabłka malinówki/
5. kolacja: taka sama micha rosołu jak na obiad tylko więcej warzyw (pietruszka, seler, marchewki ) +spora porcja mięsa z rosołu

Tu długa podróż na miejscu o północy moja już mama nie dała nam iść spać bez "kolacji" choć kolację jedliśmy już, mimo to "trzeba było zjeść"
zresztą na rozgrzanie brzucha po podróży i przed spaniem , nie pogardziliśmy

6. micha barszczu czerwonego na żeberkach z ziemniakami

Niedziela:
1. dwie kromki ciemnego chleba ze słonecznikiem, dużo sałaty, kawałki papryki czerwonej, zjadłam 3-4 grubsze plastry szynki (nie drobiowej) 2 plastry sera żółtego i kawał twarogu, chwilkę po śniadaniu dokończyłam resztę twarogu z łyżeczką miodu (twarogu łącznie z 200g)

2. kawa z mlekiem + dwie i pół ogromne muffiny drożdżowe z orzechami włoskimi i rodzynkami (na prawdę wielkie, nie długo na blogu będą foty)
/tu była króciutka przerwa/
3. sporo ziemniaków w sosie pomidorowym i 2 duże gołąbki (mięsko, ryż biały w środku itp.) i dodatkowa kapusta z gołąbków z garnka bo uwielbiam
/jakaś kawa tam była/
4. 2 michy gęstej pomidorówy+ duży ostatni gołąbek na spółę pływający w zupie +bardzo dużo kapusty z gołąbków
5.jakieś pół godz. potem 5 kawałków kurczaka (takie średnie) smażone na smalcu w ziołach +pół słoika ogórków w zalewie chilli

poniedziałek:

1. pół b.dużej wędzonej makreli, pomidorki z cebulą, rzodkiewki, marchewka, trochę sałaty
i od razu po jeden wielki miuffin drożdżowy mamy z orzechami włoskimi i brązowym cukrem
2. dwie michy barszczu czerwonego z dużą ilością ziemniaków <--przywieziony z od mamy
3. teraz zjadłam około 19 kawa z mlekiem + drugi ostatni wielgachny muffin drożdżowy z orzechami włoskimi (miał być na jutro nie wytrzymałam)
4.planuję tak około 21. zjeść 150g twarogu półtłustego z łyżką/półtora oleju lnianego +warzywa : sałata, marchew, rzodkiewki, cebula, pomidory

*te muffiny to z białej mąki , dużo cukru ogólnie grzech na maksa, ale mama zrobiła je specjalnie dla mnie , bo ja kocham drożdżowe ciasto, nie mogłam sie oprzeć by ich nie zjeść i tak cudem jedną dziś odstąpiłam Tżetowi, mam nadzieję że ją zaraz zje bo nie wytrzymam

Rozpusta na maksa, i wiem, wiem że dziś dużo węgli czyli cukier i cukier i cukier....
ale niech ktoś spojrzy

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Czas edycji: 2012-11-12 o 19:38
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 19:40   #4864
Przeczyszczenie
Raczkowanie

Moje dzisiejsze R

Śn: Owsianka z twarogiem, migdałami i otrębami;
II Śn (w szkole): Grahamka z szynką, ogórkiem zielonym i pomidorem,
nieco później: jabłko
jeszcze później (lekcje do 17:10): mandarynka i jogurt naturalny + kawałek jabłka od koleżanki
Późny O: kawałek mięsa i czerwona kapusta (z boczkiem, ale mało go)
K: prawdopodobnie serek wiejski z czymś jeszcze

Ćwiczenia: Godzina basenu + dwa wf (jestem padnięta =.=)
Proszę o ocenkę ;3
II Cel: 50

Skalpel Ewy Chodakowskiej- od 22.04

Edytowane przez Przeczyszczenie
Czas edycji: 2012-11-12 o 19:41
Przeczyszczenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:32   #4865
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to owsianka, kasza manna bądź jaglana (byle na ciepło) ze sporą ilością orzechów Jak ktoś lubi to pewnie nawet masła orzechowego nie musi sobie żałować

Owsiankę można przygotować wieczorem, więc rano tylko szybko podgrzać i gotowe
Popieram! Przed wszystkimi ważnymi egzaminami serwuję sobie sycącą, ciepłą owsiankę, często właśnie z masłem orzechowym i bananem (zastrzyk energii) i nigdy jeszcze żaden egzamin mnie nie pokonał

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez bingiel Pokaż wiadomość
moje R do ocenki : )

parę garści błonnika
I sushi i tyle? a warzywa gdzie? i węgle?
II serek wiejski, pomidor, 2 kromki chleba kukurydzianego
III zupa ogórkowa, malutkie gotowane udko z kurczaka bez skóry, 3 ciastka owsiane z sezamem
IV sałatka (mix sałat, tuńczyk z puszki, pomidorki koktajlowe skropiona oliwą z oliwek), trochę sushi-zostało ze śniadania
do picia 1,5l wody, herbata zielona, czerwona, Slim plus

1h aerobic, 1. dzień a6w

i pytanko. myślicie, że chodząc 2x w tyg. na aerobic, 1x rower stacjonarny dam radę do Świąt zgubić 6kg?
Jest w porządku, oprócz śniadania. Nie jestem w stanie Ci powiedzieć, czy dasz radę, bo to indywidualna kwestia i każdy organizm traci kilogramy we własnym tempie.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez eddin Pokaż wiadomość
Dziękuję. Rano miałam trochę stresów, które niestety zajadam słodyczami, dlatego tak wyszło... chociaż i tak jestem zadowolona, że po południu oparłam się pysznym babeczkom sernikowym i zjadłam przynajmniej te kanapki przerywając słodyczowy ciąg Jak porównuje to z innymi stresującymi dniami i towarzyszącymi im jadłospisami to jest naprawdę lepiej
Ochota na słodycze bierze się z tego, że nie zjadłaś od rana nic porządnego- ja zawsze gdy jadłam kiepskie śniadanie albo właśnie jakieś ciasto zamiast miałam potem do końca dnia ciąg na słodycze, albo przynajmniej póki nie zjadłam normalnego, sycącego, wartościowego posiłku.
Jedz zdrowo i najadaj się, a nie będzie Cię ciągnęło do słodkiego, wiem co mówię
A śniadanie może być słodkie na inny sposób: owsianka, placuszki, kasza- przecież to może być megapyszne, a przy tym dość dietetyczne Ja prawie zawsze jem słodkie śniadanie, bo to chroni mnie przed ochotą na słodkie w ciągu dnia, a gdy już naprawdę muszę (po obiedzie np, gdy poziom glukozy we krwi spada), wybieram gorzką czekoladę (zwracaj uwagę na wysoką zawartość kakao).

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Przeczyszczenie Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R

Śn: Owsianka z twarogiem, migdałami i otrębami; dorzuciłabym owoc
II Śn (w szkole):
Grahamka z szynką, ogórkiem zielonym i pomidorem,
nieco później: jabłko
jeszcze później (lekcje do 17:10): mandarynka i jogurt naturalny + kawałek jabłka od koleżanki dorzuciłabym jakieś płatki/muesli do jogurtu, w szkole potrzebujesz dużo energii
Późny O: kawałek mięsa i czerwona kapusta (z boczkiem, ale mało go)
K: prawdopodobnie serek wiejski z czymś jeszcze warzywa, bo mało dzisiaj!

Ćwiczenia: Godzina basenu + dwa wf (jestem padnięta =.=)
Proszę o ocenkę ;3
Jest w miarę ok, ale mając lekcje do takiej nieludzkiej godziny jedz w szkole więcej węgli
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:33   #4866
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Weekendowe grzeszne U z TŻ. Podstawowe posiłki pełne wartościowych produktów + grzechy, ale nie byle jakie. Nie za bardzo się to nadaje do oceny, ale wklejam, żeby:
a) pochwalić się, jak potrafię się rozpieszczać nie mając przy tym wyrzutów sumienia (nareszcie!)
b) pokazać Wam, że nie każdy posiłek zawsze musi być zaplanowany i wyliczony co do joty. Że fajnie jest iść na miasto i mieć wszystko gdzieś - czytając Was czasem mam wrażenie, że niektóre zapomniałyście, że tak można...
Smacznego czytania!
SOBOTA

Śniadanie: owsianka z kaszą manną i otrębami orkiszowymi na chudym mleku z kakao naturalnym, granatem, ciemnymi winogronami, pistacjami, łyżką serka homo, syropem z czarnego bzu i zbożowymi chrupkami czekoladowo-orzechowymi
Do kawy: 7 pralinek Lindt Petits Desserts
Obiad: makaron z pszenicy durum z piersią kurczaka smażoną bez tłuszczu, czerwonym pesto, cukinią, kolorowymi paprykami i czerwoną cebulą
Na mieście: 2 rogale świętomarcińskie, łącznie z ponad 2 litry różnych piw (m.in. black ale na czarnym bzie, ciemne pszeniczne z kolendrą, coffee stout, koźlak smakujący jak owocowe ciasto, pszeniczne bananowo-goździkowe, orkiszowe z czosnkiem...)

Do picia: woda źródlana, 2x czarna kawa, herbaty: ziołowa, zielona

NIEDZIELA

Śniadanie:
jajecznica z 2 jaj na oliwie z szynką i prażoną cebulką; 2 kromki ziarnistego razowca z ziołowym serkiem kozim i rzodkiewkami
Do kawy: 7 pralinek Lindt Petits Desserts
Przekąska: jabłko
Obiad: dzwonko z łososia gotowane na parze, 50g brązowego ryżu, brokuły
Do kawy: resztka pralinek, z kilka wpadło znów
Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z pomidorem, wieprzowym salami z orzechami włoskimi / serem gołka zakopiańska

Do picia: woda źródlana, 2x czarna kawa, multiwitamina, herbaty: miętowa, zielona, owocowa

LUZ! I to się ceni
Pysznie, ehh rogali zazdroszczę

Moje U dzisiaj miałam mega apetyt bo wszystkie porcje spore

I ekstremalnie czekoladowe, pełnoziarniste awokadowe brownie z dżemem porzeczkowym i fistaszkami + kawa parzona (śniadanie idealne na poprawę humoru o 6 rano...)

II wieloziarnista tortilla z pastą z makreli i szczypiorku, świeży sok marchewkowy

III czarne spaghetti w sosie pomidorowym z czerwonym pesto, czerwoną cebulką i łososiem, posypane płatkami parmezanu

VI ricore, mały jogurt naturalny z fistaszkami, orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami w miodzie

V 2 kromki chleba orkiszowego zapiekane z pastą z awokado i cheddara, posypane mieszanką przypraw z czosnkiem

do picia ponadto: woda, pokrzywa x2

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-11-12 o 20:43
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 20:57   #4867
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Cały czas was czytam, choć dawno nic nie dodawałam, a to dla tego, że od jakiegoś czasu jem trochę inaczej, dziś postanowiłam dodać moje bardzo grzeszne 3 dniowe, wyjazdowe jedzonko, trochę nie zależne ode mnie,
sobota(u przyszłej teściowej :P ) niedziela (u mojej mamusi ) a dziś już u siebie:
Sobota:
1. 2 duże kromki chleba ciemnego (nie do końca razowego) + sporo takiej szynki ze schabu+3 kiszone ogórki
2. od razu po śniadaniu: jabłko malinówka duże + ok.10 orzechów włoskich
3. wielka micha rosołu (bardzo dużo makaronu-makaron jasny, taki cieniutki, jajeczny jak zwykle jada się do rosołu)z marchewką i pietruszką
4. drugie danie: chyba z 7-8 ziemniaków, 3 kotlety z kurczaka (jak schabowe duże w panierce niestety z białej mąki i bułki tartej)
chwile potem czwarty kotlet<---przegięłam z tym obiadem wiem, potem nawet brzuch mnie bolał, ale byłam taka głodna bo obiad był późno
/dwa jabłka malinówki/
5. kolacja: taka sama micha rosołu jak na obiad tylko więcej warzyw (pietruszka, seler, marchewki ) +spora porcja mięsa z rosołu

Tu długa podróż na miejscu o północy moja już mama nie dała nam iść spać bez "kolacji" choć kolację jedliśmy już, mimo to "trzeba było zjeść"
zresztą na rozgrzanie brzucha po podróży i przed spaniem , nie pogardziliśmy

6. micha barszczu czerwonego na żeberkach z ziemniakami

Niedziela:
1. dwie kromki ciemnego chleba ze słonecznikiem, dużo sałaty, kawałki papryki czerwonej, zjadłam 3-4 grubsze plastry szynki (nie drobiowej) 2 plastry sera żółtego i kawał twarogu, chwilkę po śniadaniu dokończyłam resztę twarogu z łyżeczką miodu (twarogu łącznie z 200g)

2. kawa z mlekiem + dwie i pół ogromne muffiny drożdżowe z orzechami włoskimi i rodzynkami (na prawdę wielkie, nie długo na blogu będą foty)
/tu była króciutka przerwa/
3. sporo ziemniaków w sosie pomidorowym i 2 duże gołąbki (mięsko, ryż biały w środku itp.) i dodatkowa kapusta z gołąbków z garnka bo uwielbiam
/jakaś kawa tam była/
4. 2 michy gęstej pomidorówy+ duży ostatni gołąbek na spółę pływający w zupie +bardzo dużo kapusty z gołąbków
5.jakieś pół godz. potem 5 kawałków kurczaka (takie średnie) smażone na smalcu w ziołach +pół słoika ogórków w zalewie chilli

poniedziałek:

1. pół b.dużej wędzonej makreli, pomidorki z cebulą, rzodkiewki, marchewka, trochę sałaty
i od razu po jeden wielki miuffin drożdżowy mamy z orzechami włoskimi i brązowym cukrem
2. dwie michy barszczu czerwonego z dużą ilością ziemniaków <--przywieziony z od mamy
3. teraz zjadłam około 19 kawa z mlekiem + drugi ostatni wielgachny muffin drożdżowy z orzechami włoskimi (miał być na jutro nie wytrzymałam)
4.planuję tak około 21. zjeść 150g twarogu półtłustego z łyżką/półtora oleju lnianego +warzywa : sałata, marchew, rzodkiewki, cebula, pomidory

*te muffiny to z białej mąki , dużo cukru ogólnie grzech na maksa, ale mama zrobiła je specjalnie dla mnie , bo ja kocham drożdżowe ciasto, nie mogłam sie oprzeć by ich nie zjeść i tak cudem jedną dziś odstąpiłam Tżetowi, mam nadzieję że ją zaraz zje bo nie wytrzymam

Rozpusta na maksa, i wiem, wiem że dziś dużo węgli czyli cukier i cukier i cukier....
ale niech ktoś spojrzy
Takie swojskie te Twoje jadłospisy, fajne jest w nich to! Rozpusta jest owszem, ale bez śmieci. Wielu ludzi zapewne chciałoby mieć dostęp do tak pożywnego jedzonka. Na chłodne dni jak znalazł! Muffiny domowej roboty, więc pewnie i tak milion razy bardziej wartościowe niż kupne. Mi się podoba, bo sama jestem rozpustnikiem Ja wczoraj oddałam mojemu TŻ rogala marcińskiego, bo też już mnie szaleństwo nosiło Dobrze, że pojawiają się w tym wątku takie menu - wielu dziewczynom na pewno się przyda zobaczyć, że można jeść do syta, i to jeszcze "zakazane" rzeczy typu fura ziemniaków czy smalec - a przy tym dobrze czuć się w swoim ciele!

Cytat:

Ochota na słodycze bierze się z tego, że nie zjadłaś od rana nic porządnego- ja zawsze gdy jadłam kiepskie śniadanie albo właśnie jakieś ciasto zamiast miałam potem do końca dnia ciąg na słodycze, albo przynajmniej póki nie zjadłam normalnego, sycącego, wartościowego posiłku.
Jedz zdrowo i najadaj się, a nie będzie Cię ciągnęło do słodkiego, wiem co mówię
Mam zupełnie tak samo, popieram - śniadanie to absolutna podstawa!

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
LUZ! I to się ceni
Pysznie, ehh rogali zazdroszczę

Moje U dzisiaj miałam mega apetyt bo wszystkie porcje spore

I ekstremalnie czekoladowe, pełnoziarniste awokadowe brownie z dżemem porzeczkowym i fistaszkami + kawa parzona (śniadanie idealne na poprawę humoru o 6 rano...)

II wieloziarnista tortilla z pastą z makreli i szczypiorku, świeży sok marchewkowy

III czarne spaghetti w sosie pomidorowym z czerwonym pesto, czerwoną cebulką i łososiem, posypane płatkami parmezanu

VI ricore, mały jogurt naturalny z fistaszkami, orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami w miodzie

V 2 kromki chleba orkiszowego zapiekane z pastą z awokado i cheddara, posypane mieszanką przypraw z czosnkiem

do picia ponadto: woda, pokrzywa x2
Rogale są teraz promowane w całej Polsce, może jeszcze dostaniesz gdzieś w swoich okolicach? Ja je uwielbiam i atakują mnie z każdej strony, może dobrze, że są drogie.
Do ciasta rano zjadłabym jakiś serek - tak jak dance makabre pisała samo ciasto na śniadanie to nie jest najbardziej fortunny posiłek. Tak poza tym, to fajnie jak zawsze . Czy czarne spaghetti smakuje inaczej niż klasyczne?

U

Śniadanie: twarogowe pszenne placuszki z otrębami orkiszowymi smażone na oleju rzepakowym, podane z musem jabłkowo-brzoskwiniowym
Obiad: pierś z kurczaka w przyprawach smażona bez tłuszczu, kasza gryczana 50g, czerwona kapusta gotowana z masłem
Podwieczorek: banan, kubek gorącego kakao naturalnego na chudym mleku z przyprawą do szarlotki
Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z pomidorem, papryką i wieprzowym salami z orzechami włoskimi / pasztetem z gęsią / serem gołka zakopiańska / serem camembert paprykowym

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona, ziołowa, owocowa

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-11-12 o 20:58
Stary 2012-11-12, 21:04   #4868
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Takie swojskie te Twoje jadłospisy, fajne jest w nich to! Rozpusta jest owszem, ale bez śmieci. Wielu ludzi zapewne chciałoby mieć dostęp do tak pożywnego jedzonka. Na chłodne dni jak znalazł! Muffiny domowej roboty, więc pewnie i tak milion razy bardziej wartościowe niż kupne. Mi się podoba, bo sama jestem rozpustnikiem Ja wczoraj oddałam mojemu TŻ rogala marcińskiego, bo też już mnie szaleństwo nosiło Dobrze, że pojawiają się w tym wątku takie menu - wielu dziewczynom na pewno się przyda zobaczyć, że można jeść do syta, i to jeszcze "zakazane" rzeczy typu fura ziemniaków czy smalec - a przy tym dobrze czuć się w swoim ciele!

Mam zupełnie tak samo, popieram - śniadanie to absolutna podstawa!

Rogale są teraz promowane w całej Polsce, może jeszcze dostaniesz gdzieś w swoich okolicach? Ja je uwielbiam i atakują mnie z każdej strony, może dobrze, że są drogie.
Do ciasta rano zjadłabym jakiś serek - tak jak dance makabre pisała samo ciasto na śniadanie to nie jest najbardziej fortunny posiłek. Tak poza tym, to fajnie jak zawsze . Czy czarne spaghetti smakuje inaczej niż klasyczne?

U

Śniadanie: twarogowe pszenne placuszki z otrębami orkiszowymi smażone na oleju rzepakowym, podane z musem jabłkowo-brzoskwiniowym
Obiad: pierś z kurczaka w przyprawach smażona bez tłuszczu, kasza gryczana 50g, czerwona kapusta gotowana z masłem
Podwieczorek: banan, kubek gorącego kakao naturalnego na chudym mleku z przyprawą do szarlotki
Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z pomidorem, papryką i wieprzowym salami z orzechami włoskimi / pasztetem z gęsią / serem gołka zakopiańska / serem camembert paprykowym

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona, ziołowa, owocowa

W sumie mógł byc jakiś serek czy cos, ale nie miałam ochoty jakoś. Musiałam sobie zafundowac solidną dawkę kakao a pocieszam się tym ze choć kawał był spory to tez wartościowy bo z awokado i mąki pełnoziarnistej, dżem domowy i fistaszki świeżo wyłuskane hah

Moze dostanę, porozglądam się
Spaghetti nie smakuje inaczej jak dla mnie, ale ma zabójczy kolor i lekko barwi wodę podczas gotowania
Stary 2012-11-13, 11:09   #4869
anag78
Raczkowanie

GG do anag78

wczora U/R
zaraz po przebudzeniu: kubek kawy z mlekiem sojowym
1 śniadanie: sałatka ze śledzia, jabłka, ogórka kiszonego, jajka, kukurydzy i zielonej pietruszki ( + 2 łyzki majonezu, ale to na całą sałatkę ), 2 kromki ciemnego pełnoziarnistego chleba z 3 plasterkami krakowskiej suchej, serem żółtym, pomidorem i sałata zieloną
2 sniadanie: kasza gryczana 1/4 szklanki przed ugotowanie z warzywami ( pieczarki, papryka, marchewka, cukinia, kukurydza uduszone na oliwie z oliwek)
przekąska: banan + garść migdałów
obiad: miska zupy pomidorowej z makaronem (niestety białym)
podwieczorek: kawa z mlekiem sojowym + rządek czekolady gorzkiej 90%
wieczorne bieganie 1h + rozciaganie sie
kolacja jogurt naturalny z 3 łyżeczkami powideł śliwkowych( robionych przez mamusię
czy nie za dużo jak na lekką redukcję?
anag78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 12:22   #4870
xzora
Zakorzenienie

Dziewczyny, mogłybyście rzucić okiem na moje jadłospisy?

Kombinuję nad dietą. Ze względu na problemy z żołądkiem chciałabym maksymalnie ograniczyć nabiał i gluten, ze względu na zimę nie chcę jeść surowych warzyw, no i jeszcze dochodzi to, że nie jem mięsa, więc generalnie mam problem.

Tak sobie wymyśliłam

U
Menu nr 1
Śn. omlet z 2 jajek
II śn. sałatka a la sushi: ryż, paluszki krabowe, ogórek kiszony, sos sojowy
III tuńczyk w wodzie, orzechy
IV ryż, łosoś (lub inna ryba), warzywa gotowane (kukurydza, groszek, marchew, kalafior)
V zupa krem (np. z pora, marchwi i ziemniaków)

Menu nr 2
Śn. zupa krem (np. z marchwi i cukinii)
II śn. ?
III ?
IV kasza gryczana, 2 jajka sadzone, warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchew)
V makrela
Na II i III nie mam jeszcze pomysłu. Musi być na zimno, bo to przekąski do pracy.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2012-11-13 o 12:23
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:12   #4871
Mikulinka17
Rozeznanie

Bardzo proszę o zerknięcie:

IŚ owsianka ( 4łyżki płatków owsianych, wkrojona gruszka, garść orzechów włoskich, cynamon, malutki rogalik świętomarciński z usuniętym lukrem wkrojony do owsianki, całość zalana kefirem ( nie całym), kawa Ricore

II bułka żytnia ze słonecznikiem, posmarowana masłem, serek wiejski cały, wkrojony pomidor, małe jabłko

III obiad- porcja domowego bigosu 2 małe kromki chleba mieszanego

IV gotowana brukselka + 1 zrazik z wędzonego łososia, wypełniony był farszem coś na kształt paprykarzu

TRENING

V pół makreli, resztka brukselki, marchew

w ciągu dnia: dużo zielonej herbaty, woda mineralna, czerwona herbata

Czy to będzie R/U?

i mam pytanie, czy któraś z Was ma problem z jedzeniem jajek ( gotowanych, jajecznica, omlet) na kolację, nie tyle co późna pora, ale po prostu jako ostatni posiłek, za kązdym razem mam problemy ze snem, boli mnie brzuch, w Waszych jadłospisach często figuruje na R-ce jakaś jajecznica, omlet z warzywami lub coś podobnego, czy ktoś ma podobne dolegliwości i wie z czym to jest związane?

Edytowane przez Mikulinka17
Czas edycji: 2012-11-13 o 13:16
Mikulinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:54   #4872
Iwoka
Zakorzenienie

Dzisiejsze:
I: owsianka (3 czubate łyżki płatków, łyżka otrębów) z cynamonem, orzechami, słonecznikiem i pestkami dyni + jabłko + kawa zbożowa;
II: banan + podjedzone trochę fasoli z fasolki po bretońsku () + kawa;
III: 1. talerz zupy jarzynowej (ziemniaki, kalafior, brukselka, groszek, fasolka szparagowa, marchewka) / 2. placki marchewkowe polane kefirem + trochę kupnej surówki meksykańskiej;
IV: kromka żytniego z wędzoną makrelą + kromka żytniego z masłem, pomidorem i rzodkiewką;
V: pół opakowania serka wiejskiego lekkiego z cynamonem + surówka meksykańska.
Do picia: woda, herbata owocowa, mięta.

Byłam dzisiaj w Lidlu i kupiłam masło orzechowe. Wzięłam wersję z kawałkami orzechów. Jak robiłam mojej Monice kanapkę z tym masłem to skosztowałam troszeńkę i jestem zachwycona Dość mocno słone co mi odpowiada, bo słodkiego smaku bym pewnie nie zniosła. Nawet mała, która zawsze wcina tylko słodką Nutellę zjadła bez problemu Zawsze to o wiele zdrowsza alternatywa

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:04   #4873
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejsze:
I: owsianka (3 czubate łyżki płatków, łyżka otrębów) z cynamonem, orzechami, słonecznikiem i pestkami dyni + jabłko + kawa zbożowa;
II: banan + podjedzone trochę fasoli z fasolki po bretońsku () + kawa;
III: 1. talerz zupy jarzynowej (ziemniaki, kalafior, brukselka, groszek, fasolka szparagowa, marchewka) / 2. placki marchewkowe polane kefirem + trochę kupnej surówki meksykańskiej;
IV: kromka żytniego z wędzoną makrelą + kromka żytniego z masłem, pomidorem i rzodkiewką;
V: pół opakowania serka wiejskiego lekkiego z cynamonem + surówka meksykańska.
Do picia: woda, herbata owocowa, mięta.

Byłam dzisiaj w Lidlu i kupiłam masło orzechowe. Wzięłam wersję z kawałkami orzechów. Jak robiłam mojej Monice kanapkę z tym masłem to skosztowałam troszeńkę i jestem zachwycona Dość mocno słone co mi odpowiada, bo słodkiego smaku bym pewnie nie zniosła. Nawet mała, która zawsze wcina tylko słodką Nutellę zjadła bez problemu Zawsze to o wiele zdrowsza alternatywa
Czyli nie jest słodkie a słone??? Możesz napisać ile ma w 100g węglowodanów i czy są w nim jakieś cukry ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:27   #4874
starss23
Raczkowanie

MOJE R

ŚNIADANIE; owsianka(40 g płatków owsianych, 3 włoskie orzechy,pół jabłka,łyżeczka miodu babcinego, nie cała szklanka mleka) kawa parzona z mlekiem bez cukru;
2 ŚNIADANIE; pól kromki ciemnego ciężkiego chleba z ziarnami, serek wiejski z 2łyżeczkami musu jabłkowego(domowego),drug a połówka jabłka duża garść słonecznika, kawa parzona z mlekiem bez cukru- byłam śpiąca bardzo...
OBIAD; tuńczyk z kukurydzą,czerwoną fasolą i duużo warzyw takich na patelnię duszonych na łyżeczce oleju rzepakowego - obiadek taki sobie ale brak produktów dziś w domku
Kolacja: omlet z 2 jaj z szynką drobiową, papryką czerwoną i pomidorem, zielona herbata.

bez podwieczorku ponieważ był późny obiadek
Proszę o ocenkę ( DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC I ZA RADY-jest mi o wiele łatwiej..wciąż próbuję i staram się jeść zdrowo- dzięki wam )
starss23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:09   #4875
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anag78 Pokaż wiadomość
wczora U/R
zaraz po przebudzeniu: kubek kawy z mlekiem sojowym
1 śniadanie: sałatka ze śledzia, jabłka, ogórka kiszonego, jajka, kukurydzy i zielonej pietruszki ( + 2 łyzki majonezu, ale to na całą sałatkę ), 2 kromki ciemnego pełnoziarnistego chleba z 3 plasterkami krakowskiej suchej, serem żółtym, pomidorem i sałata zieloną
2 sniadanie: kasza gryczana 1/4 szklanki przed ugotowanie z warzywami ( pieczarki, papryka, marchewka, cukinia, kukurydza uduszone na oliwie z oliwek)
przekąska: banan + garść migdałów
obiad: miska zupy pomidorowej z makaronem (niestety białym)
podwieczorek: kawa z mlekiem sojowym + rządek czekolady gorzkiej 90%
wieczorne bieganie 1h + rozciaganie sie
kolacja jogurt naturalny z 3 łyżeczkami powideł śliwkowych( robionych przez mamusię tutaj średnio, jogurt nie jest specjalnie pożywny i ma niewiele białka, a słodycze (jak powidła) lepiej jeść przed południem albo chociaż przed treningiem niż po
czy nie za dużo jak na lekką redukcję?
Oprócz kolacji- bardzo ładnie, sycąco, zdrowo

Cytat:
Napisane przez Mikulinka17 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o zerknięcie:

IŚ owsianka ( 4łyżki płatków owsianych, wkrojona gruszka, garść orzechów włoskich, cynamon, malutki rogalik świętomarciński z usuniętym lukrem wkrojony do owsianki, całość zalana kefirem ( nie całym), kawa Ricore

II bułka żytnia ze słonecznikiem, posmarowana masłem, serek wiejski cały, wkrojony pomidor, małe jabłko

III obiad- porcja domowego bigosu 2 małe kromki chleba mieszanego bigos bez kiełbasy i low-fat rozumiem

IV gotowana brukselka + 1 zrazik z wędzonego łososia, wypełniony był farszem coś na kształt paprykarzu

TRENING

V pół makreli, resztka brukselki, marchew

w ciągu dnia: dużo zielonej herbaty, woda mineralna, czerwona herbata

Czy to będzie R/U?

i mam pytanie, czy któraś z Was ma problem z jedzeniem jajek ( gotowanych, jajecznica, omlet) na kolację, nie tyle co późna pora, ale po prostu jako ostatni posiłek, za kązdym razem mam problemy ze snem, boli mnie brzuch, w Waszych jadłospisach często figuruje na R-ce jakaś jajecznica, omlet z warzywami lub coś podobnego, czy ktoś ma podobne dolegliwości i wie z czym to jest związane?
Ładne R/U Ja nie mam problemu z jedzeniem jajek na kolację.

Cytat:
Napisane przez starss23 Pokaż wiadomość
MOJE R

ŚNIADANIE; owsianka(40 g płatków owsianych, 3 włoskie orzechy,pół jabłka,łyżeczka miodu babcinego, nie cała szklanka mleka) kawa parzona z mlekiem bez cukru;
2 ŚNIADANIE; pól kromki ciemnego ciężkiego chleba z ziarnami, serek wiejski z 2łyżeczkami musu jabłkowego(domowego),drug a połówka jabłka duża garść słonecznika, kawa parzona z mlekiem bez cukru- byłam śpiąca bardzo...
OBIAD; tuńczyk z kukurydzą,czerwoną fasolą i duużo warzyw takich na patelnię duszonych na łyżeczce oleju rzepakowego - obiadek taki sobie ale brak produktów dziś w domku przydałaby się jakaś kasza...
Kolacja: omlet z 2 jaj z szynką drobiową, papryką czerwoną i pomidorem, zielona herbata.

bez podwieczorku ponieważ był późny obiadek
Proszę o ocenkę ( DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC I ZA RADY-jest mi o wiele łatwiej..wciąż próbuję i staram się jeść zdrowo- dzięki wam )
Bardzo ładnie dzisiaj
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-11-13, 15:17   #4876
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Dzisiejsze U, mam jakieś ssanie i porcje są spore

I: pudding chlebowy z jabłkiem i cynamonem (z 3 średnich kromek mieszanego chleba, można zobaczyć tu )
II: grahamka 100g posmarowana sojowym pasztetem pieczarkowym, z 4 plastrami wędzonego indyka, pomidorem, ogórkiem i sałatą.
III: zapiekanka: pełnoziarniste świderki, pierś z kurczaka, mix warzyw i plaster sera żółtego Hit polana sosem na przecierze pomidorowym.
IV: waniliowy deserek sojowy, dwa wafle ryżowe w polewie jogurtowej.
V: planuję omlet biszkoptowy z dwóch jajek, z łyżeczką domowych powideł śliwkowych.

Do picia woda, dwie kawy z mlekiem sojowym i zielona herbata. Ujdzie?
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:31   #4877
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Czyli nie jest słodkie a słone??? Możesz napisać ile ma w 100g węglowodanów i czy są w nim jakieś cukry ?
Jak dla mnie to jest bardziej słone Wypiszę wszystko co tam jest
Skład: prażone orzeszki ziemne (95%), brązowy cukier trzcinowy, olej roślinny, sól morska.
W 100 g:
597 kcal
białko: 24,2 g
węglowodany: 12,8 g
tłuszcz: 48,4 g

P.s. To są wartości do tej wersji z kawałkami orzeszków. Ta druga miała bodajże 93% orzeszków i troszkę więcej kcal. Skosztowałam jeszcze teraz troszeczkę, żeby obadać ten smak i jestem uzależniona... Niech ktoś zabierze ode mnie ten słoik

Mój blog kosmetyczny

Instagram

Edytowane przez Iwoka
Czas edycji: 2012-11-13 o 15:35
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:53   #4878
Mikulinka17
Rozeznanie

dance makabre Nie, nie, bigos z kawałkami mięska jak do gulaszu , nie lubię kiełbasy
dziękuję za odpowiedź

Edytowane przez Mikulinka17
Czas edycji: 2012-11-13 o 15:54
Mikulinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:56   #4879
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Jak dla mnie to jest bardziej słone Wypiszę wszystko co tam jest
Skład: prażone orzeszki ziemne (95%), brązowy cukier trzcinowy, olej roślinny, sól morska.
W 100 g:
597 kcal
białko: 24,2 g
węglowodany: 12,8 g
tłuszcz: 48,4 g

P.s. To są wartości do tej wersji z kawałkami orzeszków. Ta druga miała bodajże 93% orzeszków i troszkę więcej kcal. Skosztowałam jeszcze teraz troszeczkę, żeby obadać ten smak i jestem uzależniona... Niech ktoś zabierze ode mnie ten słoik
Wersja crunchy jest lepsza, niż smooth. To masło z kawałkami miałam już 2 razy, wczoraj kupiłam znowu i przy okazji skusiłam się na smooth, które od razu otwarłam. Smakuje nieco inaczej, ale jest naprawdę bardzo kremowe, wręcz nieco "maziste" (Sante np. jest bardziej zwarte, twardsze). Także ogólnie polecam, bo masła orzechowe z Lidla są rewlacyjne, a wersja crunchy bije wszystkie inne masła (innych firm) na głowę.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 17:01   #4880
nikol12
Rozeznanie

Moje U :
I : owsianka z 5 porządnych łych na mleku , z łychą gorzkiego kakao, jabłko
II : duża buła z ziarnami z ser.kanapkowym, wędliną , papryką , jabłko
III: czubaty talerzyk ciemnego makaronu z białym serem , brokuła + podjadanie makaronu z miski ( sporo ) i duuuużo brokuły
Po : cappucino
Kolacja : kubek kakao gorzkiego , kromka chleba z serkiem topionym , papryką, pomidorem , cebulką , duża marchewa do pochrupania

Ruch : wstyd się przyznać , ale nic oprócz spacerku do szkoły - 3km

Do ocenki
Stary 2012-11-13, 18:26   #4881
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Wersja crunchy jest lepsza, niż smooth. To masło z kawałkami miałam już 2 razy, wczoraj kupiłam znowu i przy okazji skusiłam się na smooth, które od razu otwarłam. Smakuje nieco inaczej, ale jest naprawdę bardzo kremowe, wręcz nieco "maziste" (Sante np. jest bardziej zwarte, twardsze). Także ogólnie polecam, bo masła orzechowe z Lidla są rewlacyjne, a wersja crunchy bije wszystkie inne masła (innych firm) na głowę.
a mi właśnie pasuje bardziej smooth chyba, do owsianek i placków ma idealną konsystencję crunchy do wyjadania łyżką ze słoika
dawno nic nie wstawiałam, trochę się u mnie pozmieniało i dobrze by było zrzucić 3-4 kg do Świąt najpóźniej
I. twaróg półtłusty z gruszką prażoną z cynamonem, rodzynkami i dużą ilością orzechów włoskich
II.grahamka z 1/2 awokado, papryką, sałatą i przyprawami
III. Talerz krupniku z gotowaną piersią kurczaka i warzywami(seler, pietruszka, marchewa)
wpadł talerzyk gotowanych warzyw j.w.
IV. reszta twarogu (łącznie 250g) z pomidorami i rzodkiewkami
jak to wygląda? bo ciężko mi ocenić. z ruchu to jakieś 1,5h spaceru i nic więcej.

Edytowane przez Nowhere
Czas edycji: 2012-11-13 o 18:51
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 19:16   #4882
camelia111
Zakorzenienie

I Owsianka na mleku z łyżką wiejskiego, połową banana, płatkami migdałów, jabłko
II 2 domowe naleśniki z mięsem i pieczarkami (smażone bez tłuszczu, chude mięso), wielka micha surówki z zielonej papryki, pomidora, ogórka, cebulki, zalane jogurtem
III Jajecznica na masełku ze szczypiorkiem, kromka orkisza, reszta sałaty z obiadu
IV serek wiejski z pomidorem i bazylią ( a raczej dużo pomidora z dodatkiem wiejskiego)

Grzech: Kostka mlecznej, słodka kawa z mlekiem na uczelni.
R mam nadzieje
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 19:29   #4883
Sunday Rose
Zakorzenienie

Nowhere, czekałam na Twój jadłospis! dla mnie jak zawsze - super smacznie, mogłabym wszystko zjeść !
Stary 2012-11-13, 19:36   #4884
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Nowhere, czekałam na Twój jadłospis! dla mnie jak zawsze - super smacznie, mogłabym wszystko zjeść !
jak miło że ktoś tu pamięta o mnie, dziękuję a na eRkę się toto nada?
dawaj swoje dzisiejsze!
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 19:58   #4885
Poa alpina
Zadomowienie

Mikulinka17, jak mogłaś zrobić taką krzywdę rogalowi marcińskiemu?

Dziewczyny, czytając te Wasze ochy i achy na temat masła orzechowego z Lidla, zakupiłam w ciemno 2 słoje. Jeszcze nie próbowałam, bo muszę najpierw skończyć te rossmanowskie.

U

Śniadanie:
* tartinki z 4 cienkich kromek ziarnistego razowca
na wytrawnie: z papryką, pomidorem i salami wieprzowo-wołowym / paprykowym serem camembert / pasztetem z gęsią
na słodko: z masłem, serem sałatkowym, plasterkami banana, miodem lawendowym i kakao naturalnym / z masłem orzechowym, plasterkami banana, dżemem malinowym i kakao naturalnym
II śniadanie:
* jogurt bez cukru wiśnia-czarny bez z ziarnami 250g z wkrojoną śliwką, resztą banana, garstką płatków owsianych i garstką mieszanki studenckiej (orzechy arachidowe, laskowe i nerkowca, rodzynki)
Na uczelni:
* jabłko
* bułka z pestkami dyni z masłem, szynką, żółtym serem, ketchupem, pomidorem i papryką
Obiadokolacja:
* gęsta zupa cebulowa z brokułami, marchwią, ziemniakami, ziołami i rozkłóconymi jajami + dokładka

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, zielona herbata

Stary 2012-11-13, 20:11   #4886
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
a mi właśnie pasuje bardziej smooth chyba, do owsianek i placków ma idealną konsystencję crunchy do wyjadania łyżką ze słoika
dawno nic nie wstawiałam, trochę się u mnie pozmieniało i dobrze by było zrzucić 3-4 kg do Świąt najpóźniej
I. twaróg półtłusty z gruszką prażoną z cynamonem, rodzynkami i dużą ilością orzechów włoskich
II.grahamka z 1/2 awokado, papryką, sałatą i przyprawami
III. Talerz krupniku z gotowaną piersią kurczaka i warzywami(seler, pietruszka, marchewa)
wpadł talerzyk gotowanych warzyw j.w.
IV. reszta twarogu (łącznie 250g) z pomidorami i rzodkiewkami
jak to wygląda? bo ciężko mi ocenić. z ruchu to jakieś 1,5h spaceru i nic więcej.
Mi się podoba, jesz zdrowo, pamiętasz o tłuszczach i dużej ilości warzyw

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość
I Owsianka na mleku z łyżką wiejskiego, połową banana, płatkami migdałów, jabłko
II 2 domowe naleśniki z mięsem i pieczarkami (smażone bez tłuszczu, chude mięso), wielka micha surówki z zielonej papryki, pomidora, ogórka, cebulki, zalane jogurtem
III Jajecznica na masełku ze szczypiorkiem, kromka orkisza, reszta sałaty z obiadu
IV serek wiejski z pomidorem i bazylią ( a raczej dużo pomidora z dodatkiem wiejskiego)

Grzech: Kostka mlecznej, słodka kawa z mlekiem na uczelni.
R mam nadzieje
I ładnie. Orzechy bym dorzuciła.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:

Dziewczyny, czytając te Wasze ochy i achy na temat masła orzechowego z Lidla, zakupiłam w ciemno 2 słoje. Jeszcze nie próbowałam, bo muszę najpierw skończyć te rossmanowskie.

U

Śniadanie:
na wytrawnie: z papryką, pomidorem i salami wieprzowo-wołowym / paprykowym serem camembert / pasztetem z gęsią
na słodko: z masłem, serem sałatkowym, plasterkami banana, miodem lawendowym i kakao naturalnym / z masłem orzechowym, plasterkami banana, dżemem malinowym i kakao naturalnym
II śniadanie:
* jogurt bez cukru wiśnia-czarny bez z ziarnami 250g z wkrojoną śliwką, resztą banana, garstką płatków owsianych i garstką mieszanki studenckiej (orzechy arachidowe, laskowe i nerkowca, rodzynki)
Na uczelni:
* jabłko
* bułka z pestkami dyni z masłem, szynką, żółtym serem, ketchupem, pomidorem i papryką
Obiadokolacja:
* gęsta zupa cebulowa z brokułami, marchwią, ziemniakami, ziołami i rozkłóconymi jajami + dokładka

II śniadanie bym pochłonęła z miejsca Skąd wzięłaś taki fajny jogurt?
Reszta też oczywiście super- te tartinki to takie grzanki, czy co?
Stary 2012-11-13, 20:22   #4887
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:

U

Śniadanie:
II śniadanie:
Na uczelni:
* jabłko
Obiadokolacja:

NIE POŻAŁUJESZ TEGO MASŁA ORZECHOWEGO, MÓWIĘ CI! masz smooth czy crunchy?

Jadło wzorowe Troszkę tylko przeraża mnie ta zupa z rozkłóconym jajkiem

Moje U
I opiekana bułka wieloziarnista - zapieczona z pastą z awokado, startego cheddara i ziół, kilka plastrów pommidora+ kawa parzona

II pełnoziarnite awokadowe brownie z dodatkiem orzechów laskowych
wysoka szklanka gęstego koktajlu - mleko sojowe, banan, mrożone maliny

III domowe tortelloni z nadzieniem z ricotty i borowików podane na sosie z grzybów lesnych i kremowego serka

ricore, pasek lindt 70%

IV orkiszowe grzanki z łososiem, pieczoną żółtą papryką, sałatą i szczypiorkiem x2

po picia ponadto: woda, herbata żurawinowa, pokrzywa

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-11-13 o 20:25
Stary 2012-11-13, 20:24   #4888
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
II śniadanie bym pochłonęła z miejsca Skąd wzięłaś taki fajny jogurt?
Reszta też oczywiście super- te tartinki to takie grzanki, czy co?
To jogurt z Lidla, mój ulubiony jeśli chodzi o owocowe jogurty. Raz na jakiś czas do niego wracam. Dosłodzony jest fruktozą i sukralozą, ale i tak jak na ten jogurtowy syf dostępny na rynku to ma rewelacyjny skład. Do tego dodatek inuliny, no i jest PYSZNY! Dostępne są też 2 inne smaki (jabłkowo-gruszkowy i winogronowo-figowo-daktylowy), ale jak dla mnie wersja wiśnia-czarny bez wygrywa

Tartinki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Tartinka Mało kto wie, że to się tak nazywa. Ja zazwyczaj piszę, że zjadłam tartinki wtedy, kiedy podzieliłam kromki chleba na miliard części i na każdą z tych części położyłam inny obkład i to taki dość pojemny. Taki kolorowy talerzyk pełen różności.

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
NIE POŻAŁUJESZ TEGO MASŁA ORZECHOWEGO, MÓWIĘ CI! masz smooth czy crunchy?

Jadło wzorowe Troszkę tylko przeraża mnie ta zupa z rozkłóconym jajkiem

Moje U
I opiekana bułka wieloziarnista - zapieczona z pastą z awokado, startego cheddara i ziół, kilka plastrów pommidora+ kawa parzona

II pełnoziarnite awokadowe brownie z dodatkiem orzechów laskowych
wysoka szklanka gęstego koktajlu - mleko sojowe, banan, mrożone maliny

III domowe tortelloni z nadzieniem z ricotty i borowików podane na sosie z grzybów lesnych i kremowego serka

ricore

IV orkiszowe grzanki z łososiem, pieczoną żółtą papryką, sałatą i szczypiorkiem
Oczywiście, że mam crunchy

Co strasznego jest w rozkłóconym jajku? Jaja rozbite i wymieszane w zupie, żeby była bardziej treściwa, bo dziś zrobiona była bez mięsnej bazy.

Nadal w tym roku nie jadłam awokado. A Twoje jadłospisy ciągle mi przypominają o tym, że miałam próbować się do niego przekonać . Te awokadowe brownie kusi potwornie... Ale i tak nie mam piekarnika.

O mamo, pochłonęłabym taki koktajl!!! Obiadek też brzmi smakowicie Mam nadzieję, że porcje jesz takie ok?

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-11-13 o 20:30
Stary 2012-11-13, 20:27   #4889
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
jak miło że ktoś tu pamięta o mnie, dziękuję a na eRkę się toto nada?
dawaj swoje dzisiejsze!
Twoich jadłospisów nie da się zapomnieć Co Ty, moje dzisiejsze się nie nadaje, prawie cała Milka karmelowa mówi sama za siebie

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

I pewnie, że się nadaje
Stary 2012-11-13, 20:47   #4890
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
To jogurt z Lidla, mój ulubiony jeśli chodzi o owocowe jogurty. Raz na jakiś czas do niego wracam. Dosłodzony jest fruktozą i sukralozą, ale i tak jak na ten jogurtowy syf dostępny na rynku to ma rewelacyjny skład. Do tego dodatek inuliny, no i jest PYSZNY! Dostępne są też 2 inne smaki (jabłkowo-gruszkowy i winogronowo-figowo-daktylowy), ale jak dla mnie wersja wiśnia-czarny bez wygrywa

Tartinki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Tartinka Mało kto wie, że to się tak nazywa. Ja zazwyczaj piszę, że zjadłam tartinki wtedy, kiedy podzieliłam kromki chleba na miliard części i na każdą z tych części położyłam inny obkład i to taki dość pojemny. Taki kolorowy talerzyk pełen różności.

Oczywiście, że mam crunchy

Co strasznego jest w rozkłóconym jajku? Jaja rozbite i wymieszane w zupie, żeby była bardziej treściwa, bo dziś zrobiona była bez mięsnej bazy.

Nadal w tym roku nie jadłam awokado. A Twoje jadłospisy ciągle mi przypominają o tym, że miałam próbować się do niego przekonać . Te awokadowe brownie kusi potwornie... Ale i tak nie mam piekarnika.

O mamo, pochłonęłabym taki koktajl!!! Obiadek też brzmi smakowicie Mam nadzieję, że porcje jesz takie ok?

Crunchy wymiata

Oczywiście ze nic strasznego w tym jajku, tylko osobiście nie przepadam za takim połączniem Chyba ze takie jajko w ryżu (np smażony po chińsku)

Ojj to mobilizuj się kochana wreszcie. Kopas w tyłkas i probujesz jak najszybciej bo można wyczarować z niego wiele zdrowych i smacznych rzeczy

Brownie jest obłędne, naprawde i ten koktajl był takim świetnym uzupełnieniem

Porcje jem takie zwykłe, żeby się najeść. Na pewno nie jak wróbelek

Kurcze, musze jutro w Lidlu znaleźć ten jogurt bo zachęciłaś do spróbowania. A i narobiłas smaka na tartinki więc juz chyba wiem co jutro na śniadanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości