|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
Dla mnie aspekt zdrowotny to też psychika . Dlatego lubię sobie dogodzić, choć nie poprzez wchłanianie w siebie śmieci. Cytat:
![]() Mnie czosnek też przeraził, ale do odważnych smak należy . Piwo wali strasznie, ale smakuje niezgorsza ![]() Pralinki miały termin do listopada, zgarnęłam je po megaokazji - trzeba było szybko zjeść . Czekolady z magicznej szuflady mogą jeszcze poczekać .
|
|
#4862 |
|
Raczkowanie
|
moje R do ocenki : )
parę garści błonnika I sushi II serek wiejski, pomidor, 2 kromki chleba kukurydzianego III zupa ogórkowa, malutkie gotowane udko z kurczaka bez skóry, 3 ciastka owsiane z sezamem IV sałatka (mix sałat, tuńczyk z puszki, pomidorki koktajlowe skropiona oliwą z oliwek), trochę sushi-zostało ze śniadania do picia 1,5l wody, herbata zielona, czerwona, Slim plus 1h aerobic, 1. dzień a6w i pytanko. myślicie, że chodząc 2x w tyg. na aerobic, 1x rower stacjonarny dam radę do Świąt zgubić 6kg?
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas was czytam, choć dawno nic nie dodawałam, a to dla tego, że od jakiegoś czasu jem trochę inaczej, dziś postanowiłam dodać moje bardzo grzeszne 3 dniowe, wyjazdowe jedzonko, trochę nie zależne ode mnie,
sobota(u przyszłej teściowej :P ) niedziela (u mojej mamusi ) a dziś już u siebie:Sobota: 1. 2 duże kromki chleba ciemnego (nie do końca razowego) + sporo takiej szynki ze schabu+3 kiszone ogórki 2. od razu po śniadaniu: jabłko malinówka duże + ok.10 orzechów włoskich 3. wielka micha rosołu (bardzo dużo makaronu-makaron jasny, taki cieniutki, jajeczny jak zwykle jada się do rosołu)z marchewką i pietruszką 4. drugie danie: chyba z 7-8 ziemniaków, 3 kotlety z kurczaka (jak schabowe duże w panierce niestety z białej mąki i bułki tartej) chwile potem czwarty kotlet<---przegięłam z tym obiadem wiem, potem nawet brzuch mnie bolał, ale byłam taka głodna bo obiad był późno/dwa jabłka malinówki/ 5. kolacja: taka sama micha rosołu jak na obiad tylko więcej warzyw (pietruszka, seler, marchewki ) +spora porcja mięsa z rosołu Tu długa podróż na miejscu o północy moja już mama nie dała nam iść spać bez "kolacji" choć kolację jedliśmy już, mimo to "trzeba było zjeść" zresztą na rozgrzanie brzucha po podróży i przed spaniem , nie pogardziliśmy 6. micha barszczu czerwonego na żeberkach z ziemniakami Niedziela: 1. dwie kromki ciemnego chleba ze słonecznikiem, dużo sałaty, kawałki papryki czerwonej, zjadłam 3-4 grubsze plastry szynki (nie drobiowej ) 2 plastry sera żółtego i kawał twarogu, chwilkę po śniadaniu dokończyłam resztę twarogu z łyżeczką miodu (twarogu łącznie z 200g)2. kawa z mlekiem + dwie i pół ogromne muffiny drożdżowe z orzechami włoskimi i rodzynkami (na prawdę wielkie, nie długo na blogu będą foty) /tu była króciutka przerwa/ 3. sporo ziemniaków w sosie pomidorowym i 2 duże gołąbki (mięsko, ryż biały w środku itp.) i dodatkowa kapusta z gołąbków z garnka bo uwielbiam /jakaś kawa tam była/ 4. 2 michy gęstej pomidorówy+ duży ostatni gołąbek na spółę pływający w zupie +bardzo dużo kapusty z gołąbków 5.jakieś pół godz. potem 5 kawałków kurczaka (takie średnie) smażone na smalcu w ziołach +pół słoika ogórków w zalewie chilli poniedziałek: 1. pół b.dużej wędzonej makreli, pomidorki z cebulą, rzodkiewki, marchewka, trochę sałaty i od razu po jeden wielki miuffin drożdżowy mamy z orzechami włoskimi i brązowym cukrem 2. dwie michy barszczu czerwonego z dużą ilością ziemniaków <--przywieziony z od mamy ![]() 3. teraz zjadłam około 19 kawa z mlekiem + drugi ostatni wielgachny muffin drożdżowy z orzechami włoskimi (miał być na jutro nie wytrzymałam) 4.planuję tak około 21. zjeść 150g twarogu półtłustego z łyżką/półtora oleju lnianego +warzywa : sałata, marchew, rzodkiewki, cebula, pomidory *te muffiny to z białej mąki , dużo cukru ogólnie grzech na maksa, ale mama zrobiła je specjalnie dla mnie , bo ja kocham drożdżowe ciasto, nie mogłam sie oprzeć by ich nie zjeść i tak cudem jedną dziś odstąpiłam Tżetowi, mam nadzieję że ją zaraz zje bo nie wytrzymam Rozpusta na maksa, i wiem, wiem że dziś dużo węgli czyli cukier i cukier i cukier.... ![]() ale niech ktoś spojrzy
04.03.2011 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2012-11-12 o 19:38 |
|
|
|
#4864 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R
![]() Śn: Owsianka z twarogiem, migdałami i otrębami; II Śn (w szkole): Grahamka z szynką, ogórkiem zielonym i pomidorem, nieco później: jabłko jeszcze później (lekcje do 17:10): mandarynka i jogurt naturalny + kawałek jabłka od koleżanki Późny O: kawałek mięsa i czerwona kapusta (z boczkiem, ale mało go) K: prawdopodobnie serek wiejski z czymś jeszcze ![]() Ćwiczenia: Godzina basenu + dwa wf (jestem padnięta =.=) Proszę o ocenkę ;3
Edytowane przez Przeczyszczenie Czas edycji: 2012-11-12 o 19:41 |
|
|
|
#4865 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Jedz zdrowo i najadaj się, a nie będzie Cię ciągnęło do słodkiego, wiem co mówię ![]() A śniadanie może być słodkie na inny sposób: owsianka, placuszki, kasza- przecież to może być megapyszne, a przy tym dość dietetyczne Ja prawie zawsze jem słodkie śniadanie, bo to chroni mnie przed ochotą na słodkie w ciągu dnia, a gdy już naprawdę muszę (po obiedzie np, gdy poziom glukozy we krwi spada), wybieram gorzką czekoladę (zwracaj uwagę na wysoką zawartość kakao).---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
||||
|
|
|
#4866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pysznie, ehh rogali zazdroszczę ![]() Moje U dzisiaj miałam mega apetyt bo wszystkie porcje spore ![]() I ekstremalnie czekoladowe, pełnoziarniste awokadowe brownie z dżemem porzeczkowym i fistaszkami + kawa parzona (śniadanie idealne na poprawę humoru o 6 rano...) II wieloziarnista tortilla z pastą z makreli i szczypiorku, świeży sok marchewkowy III czarne spaghetti w sosie pomidorowym z czerwonym pesto, czerwoną cebulką i łososiem, posypane płatkami parmezanu VI ricore, mały jogurt naturalny z fistaszkami, orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami w miodzie V 2 kromki chleba orkiszowego zapiekane z pastą z awokado i cheddara, posypane mieszanką przypraw z czosnkiem ![]() do picia ponadto: woda, pokrzywa x2 Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-11-12 o 20:43 |
|
|
|
|
#4867 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że pojawiają się w tym wątku takie menu - wielu dziewczynom na pewno się przyda zobaczyć, że można jeść do syta, i to jeszcze "zakazane" rzeczy typu fura ziemniaków czy smalec - a przy tym dobrze czuć się w swoim ciele!![]() Cytat:
Cytat:
Ja je uwielbiam i atakują mnie z każdej strony, może dobrze, że są drogie .Do ciasta rano zjadłabym jakiś serek - tak jak dance makabre pisała samo ciasto na śniadanie to nie jest najbardziej fortunny posiłek. Tak poza tym, to fajnie jak zawsze . Czy czarne spaghetti smakuje inaczej niż klasyczne?U
Śniadanie: twarogowe pszenne placuszki z otrębami orkiszowymi smażone na oleju rzepakowym, podane z musem jabłkowo-brzoskwiniowym Obiad: pierś z kurczaka w przyprawach smażona bez tłuszczu, kasza gryczana 50g, czerwona kapusta gotowana z masłem Podwieczorek: banan, kubek gorącego kakao naturalnego na chudym mleku z przyprawą do szarlotki Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z pomidorem, papryką i wieprzowym salami z orzechami włoskimi / pasztetem z gęsią / serem gołka zakopiańska / serem camembert paprykowym Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona, ziołowa, owocowa
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-11-12 o 20:58 |
|||
|
|
|
#4868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moze dostanę, porozglądam się ![]() Spaghetti nie smakuje inaczej jak dla mnie, ale ma zabójczy kolor i lekko barwi wodę podczas gotowania
|
|
|
|
|
#4869 |
|
Raczkowanie
|
wczora U/R
zaraz po przebudzeniu: kubek kawy z mlekiem sojowym 1 śniadanie: sałatka ze śledzia, jabłka, ogórka kiszonego, jajka, kukurydzy i zielonej pietruszki ( + 2 łyzki majonezu, ale to na całą sałatkę ), 2 kromki ciemnego pełnoziarnistego chleba z 3 plasterkami krakowskiej suchej, serem żółtym, pomidorem i sałata zieloną 2 sniadanie: kasza gryczana 1/4 szklanki przed ugotowanie z warzywami ( pieczarki, papryka, marchewka, cukinia, kukurydza uduszone na oliwie z oliwek) przekąska: banan + garść migdałów obiad: miska zupy pomidorowej z makaronem (niestety białym) podwieczorek: kawa z mlekiem sojowym + rządek czekolady gorzkiej 90% wieczorne bieganie 1h + rozciaganie sie kolacja jogurt naturalny z 3 łyżeczkami powideł śliwkowych( robionych przez mamusię ![]() czy nie za dużo jak na lekką redukcję? |
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mogłybyście rzucić okiem na moje jadłospisy?
Kombinuję nad dietą. Ze względu na problemy z żołądkiem chciałabym maksymalnie ograniczyć nabiał i gluten, ze względu na zimę nie chcę jeść surowych warzyw, no i jeszcze dochodzi to, że nie jem mięsa, więc generalnie mam problem. Tak sobie wymyśliłam U Menu nr 1 Śn. omlet z 2 jajek II śn. sałatka a la sushi: ryż, paluszki krabowe, ogórek kiszony, sos sojowy III tuńczyk w wodzie, orzechy IV ryż, łosoś (lub inna ryba), warzywa gotowane (kukurydza, groszek, marchew, kalafior) V zupa krem (np. z pora, marchwi i ziemniaków) Menu nr 2 Śn. zupa krem (np. z marchwi i cukinii) II śn. ? III ? IV kasza gryczana, 2 jajka sadzone, warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchew) V makrela Na II i III nie mam jeszcze pomysłu. Musi być na zimno, bo to przekąski do pracy. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2012-11-13 o 12:23 |
|
|
|
#4871 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o zerknięcie:
IŚ owsianka ( 4łyżki płatków owsianych, wkrojona gruszka, garść orzechów włoskich, cynamon, malutki rogalik świętomarciński z usuniętym lukrem wkrojony do owsianki, całość zalana kefirem ( nie całym), kawa Ricore II bułka żytnia ze słonecznikiem, posmarowana masłem, serek wiejski cały, wkrojony pomidor, małe jabłko III obiad- porcja domowego bigosu 2 małe kromki chleba mieszanego IV gotowana brukselka + 1 zrazik z wędzonego łososia, wypełniony był farszem coś na kształt paprykarzu TRENING V pół makreli, resztka brukselki, marchew w ciągu dnia: dużo zielonej herbaty, woda mineralna, czerwona herbata Czy to będzie R/U? i mam pytanie, czy któraś z Was ma problem z jedzeniem jajek ( gotowanych, jajecznica, omlet) na kolację, nie tyle co późna pora, ale po prostu jako ostatni posiłek, za kązdym razem mam problemy ze snem, boli mnie brzuch, w Waszych jadłospisach często figuruje na R-ce jakaś jajecznica, omlet z warzywami lub coś podobnego, czy ktoś ma podobne dolegliwości i wie z czym to jest związane? Edytowane przez Mikulinka17 Czas edycji: 2012-11-13 o 13:16 |
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze:
I: owsianka (3 czubate łyżki płatków, łyżka otrębów) z cynamonem, orzechami, słonecznikiem i pestkami dyni + jabłko + kawa zbożowa; II: banan + podjedzone trochę fasoli z fasolki po bretońsku ( ) + kawa;III: 1. talerz zupy jarzynowej (ziemniaki, kalafior, brukselka, groszek, fasolka szparagowa, marchewka) / 2. placki marchewkowe polane kefirem + trochę kupnej surówki meksykańskiej; IV: kromka żytniego z wędzoną makrelą + kromka żytniego z masłem, pomidorem i rzodkiewką; V: pół opakowania serka wiejskiego lekkiego z cynamonem + surówka meksykańska. Do picia: woda, herbata owocowa, mięta. Byłam dzisiaj w Lidlu i kupiłam masło orzechowe. Wzięłam wersję z kawałkami orzechów. Jak robiłam mojej Monice kanapkę z tym masłem to skosztowałam troszeńkę i jestem zachwycona
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4874 |
|
Raczkowanie
|
MOJE RŚNIADANIE; owsianka(40 g płatków owsianych, 3 włoskie orzechy,pół jabłka,łyżeczka miodu babcinego, nie cała szklanka mleka) kawa parzona z mlekiem bez cukru; 2 ŚNIADANIE; pól kromki ciemnego ciężkiego chleba z ziarnami, serek wiejski z 2łyżeczkami musu jabłkowego(domowego),drug a połówka jabłka duża garść słonecznika, kawa parzona z mlekiem bez cukru- byłam śpiąca bardzo...OBIAD; tuńczyk z kukurydzą,czerwoną fasolą i duużo warzyw takich na patelnię duszonych na łyżeczce oleju rzepakowego - obiadek taki sobie ale brak produktów dziś w domku ![]() Kolacja: omlet z 2 jaj z szynką drobiową, papryką czerwoną i pomidorem, zielona herbata. bez podwieczorku ponieważ był późny obiadek ![]() Proszę o ocenkę ( DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC I ZA RADY-jest mi o wiele łatwiej..wciąż próbuję i staram się jeść zdrowo- dzięki wam ) |
|
|
|
#4875 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie mam problemu z jedzeniem jajek na kolację.Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
|||
|
|
|
#4876 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U, mam jakieś ssanie i porcje są spore
![]() I: pudding chlebowy z jabłkiem i cynamonem (z 3 średnich kromek mieszanego chleba, można zobaczyć tu )II: grahamka 100g posmarowana sojowym pasztetem pieczarkowym, z 4 plastrami wędzonego indyka, pomidorem, ogórkiem i sałatą. III: zapiekanka: pełnoziarniste świderki, pierś z kurczaka, mix warzyw i plaster sera żółtego Hit polana sosem na przecierze pomidorowym. IV: waniliowy deserek sojowy, dwa wafle ryżowe w polewie jogurtowej. V: planuję omlet biszkoptowy z dwóch jajek, z łyżeczką domowych powideł śliwkowych. Do picia woda, dwie kawy z mlekiem sojowym i zielona herbata. Ujdzie?
|
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skład: prażone orzeszki ziemne (95%), brązowy cukier trzcinowy, olej roślinny, sól morska. W 100 g: 597 kcal białko: 24,2 g węglowodany: 12,8 g tłuszcz: 48,4 g P.s. To są wartości do tej wersji z kawałkami orzeszków. Ta druga miała bodajże 93% orzeszków i troszkę więcej kcal. Skosztowałam jeszcze teraz troszeczkę, żeby obadać ten smak i jestem uzależniona... Niech ktoś zabierze ode mnie ten słoik Edytowane przez Iwoka Czas edycji: 2012-11-13 o 15:35 |
|
|
|
|
#4878 |
|
Rozeznanie
|
dance makabre Nie, nie, bigos z kawałkami mięska jak do gulaszu , nie lubię kiełbasy
![]() dziękuję za odpowiedź
Edytowane przez Mikulinka17 Czas edycji: 2012-11-13 o 15:54 |
|
|
|
#4879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4880 |
|
Rozeznanie
|
Moje U :
I : owsianka z 5 porządnych łych na mleku , z łychą gorzkiego kakao, jabłko II : duża buła z ziarnami z ser.kanapkowym, wędliną , papryką , jabłko III: czubaty talerzyk ciemnego makaronu z białym serem , brokuła + podjadanie makaronu z miski ( sporo ) i duuuużo brokuły ![]() Po : cappucino Kolacja : kubek kakao gorzkiego , kromka chleba z serkiem topionym , papryką, pomidorem , cebulką , duża marchewa do pochrupania Ruch : wstyd się przyznać , ale nic oprócz spacerku do szkoły - 3km ![]() Do ocenki |
|
|
|
#4881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
crunchy do wyjadania łyżką ze słoika ![]() dawno nic nie wstawiałam, trochę się u mnie pozmieniało i dobrze by było zrzucić 3-4 kg do Świąt najpóźniej ![]() I. twaróg półtłusty z gruszką prażoną z cynamonem, rodzynkami i dużą ilością orzechów włoskich II.grahamka z 1/2 awokado, papryką, sałatą i przyprawami III. Talerz krupniku z gotowaną piersią kurczaka i warzywami(seler, pietruszka, marchewa) wpadł talerzyk gotowanych warzyw j.w. ![]() IV. reszta twarogu (łącznie 250g) z pomidorami i rzodkiewkami jak to wygląda? bo ciężko mi ocenić. z ruchu to jakieś 1,5h spaceru i nic więcej. Edytowane przez Nowhere Czas edycji: 2012-11-13 o 18:51 |
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
I Owsianka na mleku z łyżką wiejskiego, połową banana, płatkami migdałów, jabłko
II 2 domowe naleśniki z mięsem i pieczarkami (smażone bez tłuszczu, chude mięso), wielka micha surówki z zielonej papryki, pomidora, ogórka, cebulki, zalane jogurtem III Jajecznica na masełku ze szczypiorkiem, kromka orkisza, reszta sałaty z obiadu IV serek wiejski z pomidorem i bazylią ( a raczej dużo pomidora z dodatkiem wiejskiego) Grzech: Kostka mlecznej, słodka kawa z mlekiem na uczelni. R mam nadzieje |
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Nowhere, czekałam na Twój jadłospis!
|
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4885 |
|
Zadomowienie
|
Mikulinka17, jak mogłaś zrobić taką krzywdę rogalowi marcińskiemu?
![]() ![]() Dziewczyny, czytając te Wasze ochy i achy na temat masła orzechowego z Lidla, zakupiłam w ciemno 2 słoje . Jeszcze nie próbowałam, bo muszę najpierw skończyć te rossmanowskie.U
Śniadanie: * tartinki z 4 cienkich kromek ziarnistego razowca na wytrawnie: z papryką, pomidorem i salami wieprzowo-wołowym / paprykowym serem camembert / pasztetem z gęsią na słodko: z masłem, serem sałatkowym, plasterkami banana, miodem lawendowym i kakao naturalnym / z masłem orzechowym, plasterkami banana, dżemem malinowym i kakao naturalnym ![]() II śniadanie: * jogurt bez cukru wiśnia-czarny bez z ziarnami 250g z wkrojoną śliwką, resztą banana, garstką płatków owsianych i garstką mieszanki studenckiej (orzechy arachidowe, laskowe i nerkowca, rodzynki) Na uczelni: * jabłko * bułka z pestkami dyni z masłem, szynką, żółtym serem, ketchupem, pomidorem i papryką Obiadokolacja: * gęsta zupa cebulowa z brokułami, marchwią, ziemniakami, ziołami i rozkłóconymi jajami + dokładka Do picia: woda źródlana, czarna kawa, zielona herbata
|
#4886 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Skąd wzięłaś taki fajny jogurt? ![]() Reszta też oczywiście super- te tartinki to takie grzanki, czy co?
|||
|
|
|
#4887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
masz smooth czy crunchy? ![]() Jadło wzorowe Troszkę tylko przeraża mnie ta zupa z rozkłóconym jajkiem ![]() Moje U I opiekana bułka wieloziarnista - zapieczona z pastą z awokado, startego cheddara i ziół, kilka plastrów pommidora+ kawa parzona II pełnoziarnite awokadowe brownie z dodatkiem orzechów laskowych wysoka szklanka gęstego koktajlu - mleko sojowe, banan, mrożone maliny III domowe tortelloni z nadzieniem z ricotty i borowików podane na sosie z grzybów lesnych i kremowego serka ricore, pasek lindt 70% IV orkiszowe grzanki z łososiem, pieczoną żółtą papryką, sałatą i szczypiorkiem x2 po picia ponadto: woda, herbata żurawinowa, pokrzywa Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-11-13 o 20:25 |
|
|
|
|
#4888 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dosłodzony jest fruktozą i sukralozą, ale i tak jak na ten jogurtowy syf dostępny na rynku to ma rewelacyjny skład. Do tego dodatek inuliny, no i jest PYSZNY! Dostępne są też 2 inne smaki (jabłkowo-gruszkowy i winogronowo-figowo-daktylowy), ale jak dla mnie wersja wiśnia-czarny bez wygrywa ![]() Tartinki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Tartinka Mało kto wie, że to się tak nazywa . Ja zazwyczaj piszę, że zjadłam tartinki wtedy, kiedy podzieliłam kromki chleba na miliard części i na każdą z tych części położyłam inny obkład i to taki dość pojemny . Taki kolorowy talerzyk pełen różności .Cytat:
![]() Co strasznego jest w rozkłóconym jajku? Jaja rozbite i wymieszane w zupie, żeby była bardziej treściwa, bo dziś zrobiona była bez mięsnej bazy.Nadal w tym roku nie jadłam awokado. A Twoje jadłospisy ciągle mi przypominają o tym, że miałam próbować się do niego przekonać . Te awokadowe brownie kusi potwornie... Ale i tak nie mam piekarnika.O mamo, pochłonęłabym taki koktajl!!! Mam nadzieję, że porcje jesz takie ok?
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-11-13 o 20:30 |
||
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ty, moje dzisiejsze się nie nadaje, prawie cała Milka karmelowa mówi sama za siebie ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- I pewnie, że się nadaje
|
|
|
#4890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Crunchy wymiata Oczywiście ze nic strasznego w tym jajku, tylko osobiście nie przepadam za takim połączniem Chyba ze takie jajko w ryżu (np smażony po chińsku)Ojj to mobilizuj się kochana wreszcie. Kopas w tyłkas i probujesz jak najszybciej bo można wyczarować z niego wiele zdrowych i smacznych rzeczy ![]() Brownie jest obłędne, naprawde i ten koktajl był takim świetnym uzupełnieniem ![]() Porcje jem takie zwykłe, żeby się najeść. Na pewno nie jak wróbelek Kurcze, musze jutro w Lidlu znaleźć ten jogurt bo zachęciłaś do spróbowania. A i narobiłas smaka na tartinki więc juz chyba wiem co jutro na śniadanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

. Ja tez w sumie staram się jesc, na co mam ochotę, nie mam skłonności do tycia, ale raczej chce jeść mądrze przez aspekt zdrowotny-dzisiaj on zjadl pizzę, którą mu zrobiłam na kolację, a ja jak wyzej... 
. Dlatego lubię sobie dogodzić, choć nie poprzez wchłanianie w siebie śmieci. 
wiem, potem nawet brzuch mnie bolał, ale byłam taka głodna bo obiad był późno
) 2 plastry sera żółtego i kawał twarogu, chwilkę po śniadaniu dokończyłam resztę twarogu z łyżeczką miodu (twarogu łącznie z 200g)