|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Postaram się wrzucić wieczorkiem jakieś foto
![]() Obcas jest porównywalny do tych asymetrycznych z RI
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37591904]
![]() Cytat:
Oj o tych z Ri nie słyszałam , ale to spokojnie nie pali mi się, pomyślałam też w kontekście sylwestra
|
|
#2013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam kiedyś do czynienia z kosmetyczką, która uznawała tylko jedną firmę. Gabinet był wyklejony wszechobecną reklamą. Otrzymałam zalecenie do zakupienia kosmetyków tej firmy z dobitnym komunikatem - oczywiście może Pani od razu u nas wszystko kupić Na pytanie, czy są tańsze odpowiedniki usłyszałam, że to najnowsza technologia i jedyna słuszna koncepcja |
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę tylko powiedzieć, że na stopie wyglądają bosko
|
|
#2015 | |
|
Zadomowienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37590761]ja po frakcji miałam tragiczną cerę, nigdy więcej
ale w sumie na mnie większość kosmetyków działa źle [/QUOTE]ooooo, a co ci w niej nie odpowiadało? Cytat:
Dziewczyny, czy może mi któraś z Was łopatologicznie wyłożyć technikę nakładania podkładu pędzlem? Robiłam już milion kombinacji: -podkład na wierzch dloni, z dłoni pędzlem na twarz -podklad na dloni lekko rozsmarowany, wtedy pędzlem na twarz -podkład mniej rozsmarowany i znów pędzlem -podkład malymi ciapkami na twarz i wtedy pędzlem -podkład bardziej rozsmarowany i rozciągany pędzlem i wiele innych, za każdym razem uzyskuję efekt dość znacznej tapety i smug
|
|
|
|
|
#2016 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie tym Inglotem, zaraz kupię tego flat topa, bo to chyba rzeczywiście wina pędzla. Mam już dość kombinacji alpejskich z tym czymś
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas mówila, że skóra ładna, ale jak usłyszała, że za pół roku ślub, to nagle się okazało, że potrzebuję całej masy zabiegów, o specjalnych kremach i żelach nie wspominając Na szczęście nie zgłupiałam do reszty, bo na te przez nią zaproponowane zabiegi musialabym wydać z pół wypłaty ![]() Osobiście wolę wydać pieniądze na jakiś dobry krem, a nie na kilkanaście rzekomo potrzebnych zabiegów na twarz ![]() Ostatno na YT ogladalam filmik, gdzie dziewczyna opowiadała o rzeczach, jakie się praktykuje w salonach kosmetycznych czyli np. używanie tanich kremów, które znajdują się w opakowaniach po kremach drogich
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą też uważam, że takie wciskanie produktów jest nie na miejscu moja kosmetyczka na szczęście poleca mi różne produkty i w granicach cenowych na jakie wie, że mogę sobie pozwolić
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak na razie nie znalazłam jeszcze takiej kosmetyczki, która by mi w 100% odpowiadała
|
|
#2022 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli Twój podkład ma konsystencję płynną, to powinien bez problemu dać się rozprowadzić pędzlem. Mogą pojawić się smugi przy płaskim pędzlu i to wymaga dopracowania, ale nie powinno być większego problemu. Z efektem "tapety" - albo masz zbyt kryjący podkład albo za dużo go nakładasz. ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() trzeba uważać na każdym kroku, bo wszędzie można oberwać po kieszeni ![]() chyba widziałam ten filmik i pomyśleć ile takie zabiegi kosztują ... ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Pamiętam jak chodziłam do salonu fryzjerskiego gdzie od wejścia "biły" po oczach reklamy znanego koncernu. W trakcie zabiegów fryzjerzy "niby" ( biorąc pod uwagę możliwości nieetycznego działania ) stosowali kosmetyki tejże firmy. Na koniec serwowali standardowo prezentację użytych produktów etc. Ceny
Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2012-11-13 o 14:24 |
|||
|
|
|
#2023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Osobiście polecam pędzle Hakuro np. H51 bądz H52 Sa bardzo dobrze zbite, włosia jest dużo i są bardzo miękkie, podkład rozprowadzaja bardzo dobrze. Od dłuższego czasu używam Beauty Blender który jest świetny lecz niestety jego cena jest zabójcza |
|
|
|
|
#2024 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciekawiłaś mnie tą frakcją sojową, możesz coś więcej napisać ? to ma taką konsystencję jak krem, normalnie się rozprowadza, nie ma grudek ? Cytat:
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli się jest jednak podatnym na historie o pięknej cerze po serii super potrzebnych zabiegów, to ma się przekichane
|
|
#2027 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, a że byłam uparta to przy ostatniej wizycie Pani zaproponowała mi jedynie delikatny krem, ale pod oczy Przyjemny , jednak ja lubię matowe wykończenia i przy mojej cerze niestety by się nie sprawdził
|
|
#2028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś gdzieś przeczytałam coś mądrego, że nie należy się sugerować wiekiem, a potrzebami skóry. Zwłaszcza po jej umyciu. A nie gdy wchodzimy w "pełnym rynsztunku makijażowym" do drogerii/apteki i Pani widząc nas ocenia jaką mamy cerę i jakie są jej potrzeby. Ogólnie jestem na etapie poszukiwania kremu z prostym składem, bez chemii (jako takiej), dosyć taniego, (drogie przetestowałam, bez rewelacji), może jakaś niszowa Polska firma? Sama nie wiem. W każdej drogerii jest to samo. W ekologicznych sklepach 2-3 te same firmy (Lagona, Lavera, Himalaya), dosyć drogie....Macie jakieś swoje typy do suchej, wrażliwej cery? |
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Też takie głupoty słyszałam nie raz w drogerii, prefumerii czy tez aptece... aż kiedys nie wytrzymałam i zapytałam
"A słyszała Pani oczymś takim jak zapobieganie zmarszczkom?? Bo jak już się taka zmarszcza pojawi to już nigdy nie zniknie nawet krem za 1000zł nie pomoże... a wyglądam tak pięknie i młodo bo używam takich własnie kremów." To się wszystkie zmakneły!! A na koncu zażartowałam że mam 35lat to były skonsternowane...Dobrze nawilża taka emulsja krem Babuszki Agafii - można kupic w sklepie Kalina albo Bioarp ![]() A z dobrych nawiżaczy to osobiście mogę polecić biodermę hydrabio albo La roche posay... a eko nawilżaczy tylko babuszka, mi nic nie podpasowało innego na razie
Edytowane przez _Kari_ Czas edycji: 2012-11-13 o 20:12 |
|
|
|
#2030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez emely Czas edycji: 2012-11-13 o 20:27 |
|
|
|
|
#2031 |
|
Rozeznanie
|
Skoro już przy kosmetykach jesteśmy, polećcie mi korektor pod oczy na sińce - mam cieniuteńką skórę i widać mi naczynia krwionośne, stąd zasinienie. Uwielbiałam korektor Pixie, ale skończył mi się, a nie ma go już w produkcji... Rhea zupełnie nie kryje.
|
|
|
|
#2032 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2033 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2034 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam "dopiero" 25 lat, ale mam zmarszczki mimiczne z racji właśnie dość żywej mimiki zwłaszcza czoła. Nie ważne jakbym naciągnęła sobie to czoło, bruzdy i tak są. Może kiedyś jak się przemogę zastosuję sobie jakieś zastrzyki, bo te bruzdy strasznie mnie drażnią. Najważniejsze właśnie co napisałaś to zapobieganie! Mało kto to rozumie. Cytat:
Cytat:
Hoho, witam w klubie. Ileż ja to korektorów nie przetestowałam właśnie chcąc ukryć to "ustrojstwo". Najlepszy do tej pory był podkład Dermablend Vichy, w starszej wersji (gęsta, ciężka formuła). Teraz niestety jest rzadszy i nie kryje dobrze. Skuszona opinią sprzedawczyni w Super Pharmie kupiłam korektor w sztyfcie Dermablend za 98 zł! I bardzo tego żałuję. Jest fatalny! Ma dziwną, proszkową konsystencję, słabo kryje, nie wtapia się w skórę. Pieniążki poszły w błoto. Po obejrzeniu tutoriali Maxineczki, zakupiłam korektor Maybelline Mineralny Pure Cover w promocji, i mogę go polecić, ładnie kryje i rozjaśnia. Podobnie korektor Golden Rose z jej polecenia, niestety pomyliłam nazwę i nie kupiłam z serii Classic, tylko jakiejś innej. Są w pisaku. Ponoć z futrzaną szpatułką były o wiele lepsze, niestety je wycofali (apropos, nie rozumiem dlaczego producenci wycofują takie hity, które dobrze się sprzedają ). Poza tym testowałam wiele różnych korektorów i jedynie Touch Magique Loreala był w miarę w porządku, reszta fatalnie. A dla wielbicielek naturalnego rozświetlenia polecam mój prywatny hit kuleczki Sensique za 13,99 zł. Oba kolory. Są boskie. Nie wiem czemu zapragnęłam czegoś innego i skusiłam się na AMC z Inglota
|
||||
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
mm111111 - no włąsnie zapoieganie to podstawa... i nie przejmuj się ja jestem tylko o rok starsza do ciebie
Ja mam taką dziwną przypadłość że mam strasznie naciągnięte czoło z natury... smieję się ze mam botoksowe czoło. Ale szybko mi się za to robią zmarszczki mimiczne przy ślepkach, nie "kurze łapki" ale takie lekko pod oczami i przy nosie... ogolnie staram się zapobiegać i mam nadzieje że nie będą się pojawiać Zresztą ja też staram się wieczorme "masować" buzie... że by się wszystkie mięśnie ułożyły/rozluźniły ![]() Odnośnie zmarszczek...ostatnio zastanawiałam się nad użyciem naszego Polskiego kolagenu - ponoć to jakiś nowy wynalazek ;/ ale drogie cholerstwo straszliwie... |
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazuję dzisiejszy zestaw i idę się uczyć
. Zieleń to nie jest mój ulubiony kolor, ale nie czuję się tak źle w tej sukience
|
|
|
|
#2037 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor to strzał w dziesiątkę.Mierzyłam ją,ale wyglądałam w niej jak w spadochronie. Wszędzie mi odstawała, marszczyła.
|
|
|
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na dodatek jesteś z Wrocławia Tego korektora Pixie w ogóle nie znam. Ale szczerze polecam Maybelline. Zobacz na tutorialu Maxineczki jak jej zakamuflował cienie, a ma dosyć spore. Dziewczyny co sądzicie o tych okularach? Edytowane przez mm111111 Czas edycji: 2012-11-13 o 21:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

mogłabyś pokazać na stopie? ile cm obcas?

Oj o tych z Ri nie słyszałam , ale to spokojnie nie pali mi się, pomyślałam też w kontekście sylwestra

Cały czas mówila, że skóra ładna, ale jak usłyszała, że za pół roku ślub, to nagle się okazało, że potrzebuję całej masy zabiegów, o specjalnych kremach i żelach nie wspominając
moja kosmetyczka na szczęście poleca mi różne produkty i w granicach cenowych na jakie wie, że mogę sobie pozwolić

, jednak ja lubię matowe wykończenia i przy mojej cerze niestety by się nie sprawdził 
). Poza tym testowałam wiele różnych korektorów i jedynie Touch Magique Loreala był w miarę w porządku, reszta fatalnie.
Kolor to strzał w dziesiątkę.