Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-13, 13:14   #2011
Forget_me
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość
hmmm zaciekawiłaś mnie mogłabyś pokazać na stopie? ile cm obcas?
Postaram się wrzucić wieczorkiem jakieś foto Traz niestety nie mam możliwości, bo w pracy siedzę
Obcas jest porównywalny do tych asymetrycznych z RI
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:16   #2012
kunia1
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37591904][/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Postaram się wrzucić wieczorkiem jakieś foto Traz niestety nie mam możliwości, bo w pracy siedzę
Obcas jest porównywalny do tych asymetrycznych z RI
Fajnie Oj o tych z Ri nie słyszałam , ale to spokojnie nie pali mi się, pomyślałam też w kontekście sylwestra

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:18   #2013
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie to nie jest naiwność, tylko głupota
Pełna podziwu jestem do kosmetyczek, czy, jak w przypadku Twojej koleżanki, fryzjerki, które potrafią tak nawbijać człowiekowi do głowy, że totalnie głupieje i zaczyna wierzyć, że tylko ona może pomóc na cerę czy też włosy
Kosmetyczka, fryzjer to sprzedawcy - oferowanych usług jak i produktów firm z którymi współpracują. Osobiście omijam z daleka tych, którzy nagabują i próbują "na siłę" coś sprzedać.

Miałam kiedyś do czynienia z kosmetyczką, która uznawała tylko jedną firmę. Gabinet był wyklejony wszechobecną reklamą. Otrzymałam zalecenie do zakupienia kosmetyków tej firmy z dobitnym komunikatem - oczywiście może Pani od razu u nas wszystko kupić

Na pytanie, czy są tańsze odpowiedniki usłyszałam, że to najnowsza technologia i jedyna słuszna koncepcja Ceny kosmetyków zabójcze, na szczęście mam rozum i grzecznie domówiłam. Nigdy więcej nie zawitałam do tego miejsca.
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:19   #2014
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość

Fajnie Oj o tych z Ri nie słyszałam , ale to spokojnie nie pali mi się, pomyślałam też w kontekście sylwestra
Ja na żywo nie widziałam tych ze Zary, za to trafiłam na te z RI, także porównać obcas moę tylko do nich
Mogę tylko powiedzieć, że na stopie wyglądają bosko Pretekstem do kupienia był Sylwester, ale przypuszczam, że jakby się pojawiły w sklepach wcześniej, to też bym je chciała
Stary 2012-11-13, 13:21   #2015
Madzia_M77
Zadomowienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37590761]ja po frakcji miałam tragiczną cerę, nigdy więcej
ale w sumie na mnie większość kosmetyków działa źle [/QUOTE]
ooooo, a co ci w niej nie odpowiadało?

Cytat:
Napisane przez Lena1209 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam ochotę kupić sobie jakiś ciemny lakier do paznokci, znudziła mi się czerwień non stop Widzę na zdjęciach,które tutaj wstawiacie,że używacie lakierów w ciemnych kolorach, możecie coś fajnego polecić?
ostatnio eksperymentuję z czernią, kupilam z manhattanu, oswajam ją, ładnie wygląda mocno nabłyszczona

Dziewczyny, czy może mi któraś z Was łopatologicznie wyłożyć technikę nakładania podkładu pędzlem? Robiłam już milion kombinacji:
-podkład na wierzch dloni, z dłoni pędzlem na twarz
-podklad na dloni lekko rozsmarowany, wtedy pędzlem na twarz
-podkład mniej rozsmarowany i znów pędzlem
-podkład malymi ciapkami na twarz i wtedy pędzlem
-podkład bardziej rozsmarowany i rozciągany pędzlem
i wiele innych, za każdym razem uzyskuję efekt dość znacznej tapety i smug a ja chcę tylko wyrównać koloryt i tylko na policzkach trochę poukrywać. Albo ze mnie jest zakalec makeupowy, dopuszczam taką mozliwość
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:27   #2016
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
zatkała mi wszelkie możliwe pory, więc możesz wyobrazić sobie jak wyglądałam
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:33   #2017
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:

Dziewczyny, czy może mi któraś z Was łopatologicznie wyłożyć technikę nakładania podkładu pędzlem? Robiłam już milion kombinacji:
i wiele innych, za każdym razem uzyskuję efekt dość znacznej tapety i smug a ja chcę tylko wyrównać koloryt i tylko na policzkach trochę poukrywać. Albo ze mnie jest zakalec makeupowy, dopuszczam taką mozliwość
ja robię pierwszym sposobem, a jakim pędzlem robisz? Bo ja flat topem, praktycznie robię tak samo jak z minerałkami czyli stempluję gdzieniegdzie i potem rozcieram okrągłymi ruchami
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:37   #2018
Madzia_M77
Zadomowienie

No właśnie tym Inglotem, zaraz kupię tego flat topa, bo to chyba rzeczywiście wina pędzla. Mam już dość kombinacji alpejskich z tym czymś
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:42   #2019
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Kosmetyczka, fryzjer to sprzedawcy - oferowanych usług jak i produktów firm z którymi współpracują. Osobiście omijam z daleka tych, którzy nagabują i próbują "na siłę" coś sprzedać.

Miałam kiedyś do czynienia z kosmetyczką, która uznawała tylko jedną firmę. Gabinet był wyklejony wszechobecną reklamą. Otrzymałam zalecenie do zakupienia kosmetyków tej firmy z dobitnym komunikatem - oczywiście może Pani od razu u nas wszystko kupić

Na pytanie, czy są tańsze odpowiedniki usłyszałam, że to najnowsza technologia i jedyna słuszna koncepcja Ceny kosmetyków zabójcze, na szczęście mam rozum i grzecznie domówiłam. Nigdy więcej nie zawitałam do tego miejsca.
Mi tak kosmetyczka próbowała wcisnąć zabiegi przed ślubem Cały czas mówila, że skóra ładna, ale jak usłyszała, że za pół roku ślub, to nagle się okazało, że potrzebuję całej masy zabiegów, o specjalnych kremach i żelach nie wspominając Na szczęście nie zgłupiałam do reszty, bo na te przez nią zaproponowane zabiegi musialabym wydać z pół wypłaty
Osobiście wolę wydać pieniądze na jakiś dobry krem, a nie na kilkanaście rzekomo potrzebnych zabiegów na twarz

Ostatno na YT ogladalam filmik, gdzie dziewczyna opowiadała o rzeczach, jakie się praktykuje w salonach kosmetycznych czyli np. używanie tanich kremów, które znajdują się w opakowaniach po kremach drogich
Stary 2012-11-13, 13:46   #2020
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatno na YT ogladalam filmik, gdzie dziewczyna opowiadała o rzeczach, jakie się praktykuje w salonach kosmetycznych czyli np. używanie tanich kremów, które znajdują się w opakowaniach po kremach drogich
chyba wiem o kim piszesz swoją drogą też uważam, że takie wciskanie produktów jest nie na miejscu moja kosmetyczka na szczęście poleca mi różne produkty i w granicach cenowych na jakie wie, że mogę sobie pozwolić

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 13:52   #2021
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
chyba wiem o kim piszesz swoją drogą też uważam, że takie wciskanie produktów jest nie na miejscu moja kosmetyczka na szczęście poleca mi różne produkty i w granicach cenowych na jakie wie, że mogę sobie pozwolić
Czyli oglądałyśmy chyba ten sam filmik
Ja jak na razie nie znalazłam jeszcze takiej kosmetyczki, która by mi w 100% odpowiadała
Stary 2012-11-13, 14:45   #2022
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:

ostatnio eksperymentuję z czernią, kupilam z manhattanu, oswajam ją, ładnie wygląda mocno nabłyszczona

Ja robię tak. Na wierzch dłoni nakładam porcję podkładu. Pędzlem trzymanym w drugiej ręce lekko rozsmarowuję go na dłoni i przystępuję do aplikacji. Ja mam pędzel ścięty, przykładam go do twarzy i "stępluję" rozcierając kosmetyk kolistym ruchem.

Jeżeli Twój podkład ma konsystencję płynną, to powinien bez problemu dać się rozprowadzić pędzlem. Mogą pojawić się smugi przy płaskim pędzlu i to wymaga dopracowania, ale nie powinno być większego problemu.

Z efektem "tapety" - albo masz zbyt kryjący podkład albo za dużo go nakładasz.

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Mi tak kosmetyczka próbowała wcisnąć zabiegi przed ślubem Cały czas mówila, że skóra ładna, ale jak usłyszała, że za pół roku ślub, to nagle się okazało, że potrzebuję całej masy zabiegów, o specjalnych kremach i żelach nie wspominając Na szczęście nie zgłupiałam do reszty, bo na te przez nią zaproponowane zabiegi musialabym wydać z pół wypłaty
Osobiście wolę wydać pieniądze na jakiś dobry krem, a nie na kilkanaście rzekomo potrzebnych zabiegów na twarz

trzeba uważać na każdym kroku, bo wszędzie można oberwać po kieszeni

chyba widziałam ten filmik i pomyśleć ile takie zabiegi kosztują ...

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
Właśnie różnorodność cenowa ma znaczenie. Najgorzej jak ktoś jest ukierunkowany tylko względem 1 firmy i proponuje jedynie jej produkty.

Pamiętam jak chodziłam do salonu fryzjerskiego gdzie od wejścia "biły" po oczach reklamy znanego koncernu. W trakcie zabiegów fryzjerzy "niby" ( biorąc pod uwagę możliwości nieetycznego działania ) stosowali kosmetyki tejże firmy. Na koniec serwowali standardowo prezentację użytych produktów etc. Ceny

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2012-11-13 o 14:24
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:58   #2023
Madzia19
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie tym Inglotem, zaraz kupię tego flat topa, bo to chyba rzeczywiście wina pędzla. Mam już dość kombinacji alpejskich z tym czymś
To na pewno wina pędzla
Osobiście polecam pędzle Hakuro np. H51 bądz H52 Sa bardzo dobrze zbite, włosia jest dużo i są bardzo miękkie, podkład rozprowadzaja bardzo dobrze. Od dłuższego czasu używam Beauty Blender który jest świetny lecz niestety jego cena jest zabójcza Lecz musze przyznać że używam już pół roku i nadal się dobrze trzyma i spełnia swoją funkcję
Madzia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 17:48   #2024
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Ja też zaliczam się do klubu "tapeciar" Chociaż kiedy zdarzy się taki dzień, że nie muszę nigdzie wychodzić, albo idę tylko wyrzucić śmieci czy do spożywczaka za rogiem to nie czuję potrzeby nakładania podkładu itd. Ogólnie mój makijaż ogranicza się tylko do podkładu, korektora, tuszu i bronzera + czasem eyeliner. Jeżeli już jesteśmy w temacie kosmetyków to mam do Was pytanie - czy używałyście może pudru Rimmel stay matte ? Jestem ciekawa czy faktycznie tak świetnie matuje skórę
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Madzia19 Pokaż wiadomość
To na pewno wina pędzla
Osobiście polecam pędzle Hakuro np. H51 bądz H52 Sa bardzo dobrze zbite, włosia jest dużo i są bardzo miękkie, podkład rozprowadzaja bardzo dobrze. Od dłuższego czasu używam Beauty Blender który jest świetny lecz niestety jego cena jest zabójcza Lecz musze przyznać że używam już pół roku i nadal się dobrze trzyma i spełnia swoją funkcję
Ja planuję zakup flat topa, bo beauty blender niestety się popsuł... pękł przy szpiczastym koniuszku i niedługo ten kawałek się pewnie oderwie, pędzle flat top sa zdecydowanie lepsze. Płaskich nie polecam, zostawiają smugi :/
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 18:18   #2025
caarolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
Ja go kiedyś uzywałam i osobiście uważam że ładnie matuje...nie robi maski ale też z super tłustą skórą sobie nie poradzi

Ja mam sprawdzony sposób na idealny satynowy mat... niezmydlalna frakacja sojowa zmaiast kremu pod jakiś podkład + puder bambusowy lub jedwabny... ostatecznie skinfood peach&sake
Zreszta jak się 3 lata temu przerzuciłąm na minerąły, kosmetyki naturalne i azjatyckie nie mam problemu z przetłuszczaniem skóry i kosmetyki "drogeryjno-perfumeryjne" średnio mnie interesują
nie mam aż tak mocno tłustej skóry, ale ostatnio trochę za bardzo mi się świeci ;/
zaciekawiłaś mnie tą frakcją sojową, możesz coś więcej napisać ? to ma taką konsystencję jak krem, normalnie się rozprowadza, nie ma grudek ?

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Dla mnie podkłady z Rimmla są rewelacyjne. O tym w podkładzie matującym w musie słyszałam wiele dobrego. Używam od kilku lat podkładów tej firmy. Aktualnie 3-cie opakowanie Lasting Finnish. Są bardzo wydajne, dobrze się trzymają. Wszyscy się mnie pytają jakiego podkładu używam, bo moja skóra (niby) wygląda tak rewelacyjnie. Oczywiście, moja skóra nie jest rewelacyjna Jestem blada jak ściana, skóra w niektórych miejscach się łuszczy, jest strasznie ściągnięta, pod nią są widoczne żyłki i naczynka....ale zawsze jak idę do apteki/sklepu i mówię o tym, że szukam np. kremu dla takiej cery to słyszę: "Pani tego nie potrzebuje, Pani ma piękną cerę! Jakie zmarszczki??! Jest Pani młoda!"....jak ja tego nienawidzę. Też tak macie?
o podkładach nie słyszałam, jedynie o tym pudrze, warto spróbować, jak puder okaże się fajny to dokupię podkład do kompletu
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 18:21   #2026
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
J

trzeba uważać na każdym kroku, bo wszędzie można oberwać po kieszeni

chyba widziałam ten filmik i pomyśleć ile takie zabiegi kosztują ...
No niestety, uważać trzeba na każdym kroku Jeśli się jest jednak podatnym na historie o pięknej cerze po serii super potrzebnych zabiegów, to ma się przekichane
Stary 2012-11-13, 18:32   #2027
emely
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
czy trwalszy to nie pamiętam, bo lata już nie nakładałam podkładu palcami, ale zdecydowanie zużywam mniej podkładu nakładając go pędzlem
Przekonałaś mnie do podjęcia szybkiej decyzji o jego zakupie

Cytat:
Dla mnie podkłady z Rimmla są rewelacyjne. O tym w podkładzie matującym w musie słyszałam wiele dobrego. Używam od kilku lat podkładów tej firmy. Aktualnie 3-cie opakowanie Lasting Finnish. Są bardzo wydajne, dobrze się trzymają. Wszyscy się mnie pytają jakiego podkładu używam, bo moja skóra (niby) wygląda tak rewelacyjnie. Oczywiście, moja skóra nie jest rewelacyjna Jestem blada jak ściana, skóra w niektórych miejscach się łuszczy, jest strasznie ściągnięta, pod nią są widoczne żyłki i naczynka....ale zawsze jak idę do apteki/sklepu i mówię o tym, że szukam np. kremu dla takiej cery to słyszę: "Pani tego nie potrzebuje, Pani ma piękną cerę! Jakie zmarszczki??! Jest Pani młoda!"....jak ja tego nienawidzę. Też tak macie?
Robiłam już trzy podejścia w Douglasie do zakupu pierwszego kremu przeciwzmarszczkowego, i za każdym razem usłyszałam to samo , a że byłam uparta to przy ostatniej wizycie Pani zaproponowała mi jedynie delikatny krem, ale pod oczy

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Zapoluję na Warm Soul Mineralize Blush
Przyjemny , jednak ja lubię matowe wykończenia i przy mojej cerze niestety by się nie sprawdził
Stary 2012-11-13, 19:57   #2028
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość

Robiłam już trzy podejścia w Douglasie do zakupu pierwszego kremu przeciwzmarszczkowego, i za każdym razem usłyszałam to samo , a że byłam uparta to przy ostatniej wizycie Pani zaproponowała mi jedynie delikatny krem, ale pod oczy

Przyjemny , jednak ja lubię matowe wykończenia i przy mojej cerze niestety by się nie sprawdził
Czyli nie jestem osamotniona! Miło kiedyś gdzieś przeczytałam coś mądrego, że nie należy się sugerować wiekiem, a potrzebami skóry. Zwłaszcza po jej umyciu. A nie gdy wchodzimy w "pełnym rynsztunku makijażowym" do drogerii/apteki i Pani widząc nas ocenia jaką mamy cerę i jakie są jej potrzeby.
Ogólnie jestem na etapie poszukiwania kremu z prostym składem, bez chemii (jako takiej), dosyć taniego, (drogie przetestowałam, bez rewelacji), może jakaś niszowa Polska firma? Sama nie wiem. W każdej drogerii jest to samo. W ekologicznych sklepach 2-3 te same firmy (Lagona, Lavera, Himalaya), dosyć drogie....Macie jakieś swoje typy do suchej, wrażliwej cery?
Stary 2012-11-13, 20:11   #2029
_Kari_
Zakorzenienie

Też takie głupoty słyszałam nie raz w drogerii, prefumerii czy tez aptece... aż kiedys nie wytrzymałam i zapytałam
"A słyszała Pani oczymś takim jak zapobieganie zmarszczkom?? Bo jak już się taka zmarszcza pojawi to już nigdy nie zniknie nawet krem za 1000zł nie pomoże... a wyglądam tak pięknie i młodo bo używam takich własnie kremów."
To się wszystkie zmakneły!! A na koncu zażartowałam że mam 35lat to były skonsternowane...

Dobrze nawilża taka emulsja krem Babuszki Agafii - można kupic w sklepie Kalina albo Bioarp
A z dobrych nawiżaczy to osobiście mogę polecić biodermę hydrabio albo La roche posay... a eko nawilżaczy tylko babuszka, mi nic nie podpasowało innego na razie

Edytowane przez _Kari_
Czas edycji: 2012-11-13 o 20:12
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 20:25   #2030
emely
Rozeznanie

Cytat:
Czyli nie jestem osamotniona! Miło kiedyś gdzieś przeczytałam coś mądrego, że nie należy się sugerować wiekiem, a potrzebami skóry. Zwłaszcza po jej umyciu. A nie gdy wchodzimy w "pełnym rynsztunku makijażowym" do drogerii/apteki i Pani widząc nas ocenia jaką mamy cerę i jakie są jej potrzeby.
Ogólnie jestem na etapie poszukiwania kremu z prostym składem, bez chemii (jako takiej), dosyć taniego, (drogie przetestowałam, bez rewelacji), może jakaś niszowa Polska firma? Sama nie wiem. W każdej drogerii jest to samo. W ekologicznych sklepach 2-3 te same firmy (Lagona, Lavera, Himalaya), dosyć drogie....Macie jakieś swoje typy do suchej, wrażliwej cery?
Dokładnie , ja jakiś czas temu stosowałam Clarins, HydraQuench, dawał naprawdę zadowalający efekt, jednak ze względu na moją skórę naczynkową zmieniłam krem na La Roche i przyznam, że przy obecnej porze roku mam widoczne suche skórki . Teraz sama również będę musiała znaleźć krem, który dodatkowo będzie przeciwzmarszczkowy, może Wy znacie jakieś warte polecenia, własnie do skóry naczynkowej ?

Edytowane przez emely
Czas edycji: 2012-11-13 o 20:27
emely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 20:32   #2031
Melliana
Rozeznanie

Skoro już przy kosmetykach jesteśmy, polećcie mi korektor pod oczy na sińce - mam cieniuteńką skórę i widać mi naczynia krwionośne, stąd zasinienie. Uwielbiałam korektor Pixie, ale skończył mi się, a nie ma go już w produkcji... Rhea zupełnie nie kryje.
Melliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 20:44   #2032
emely
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość
Skoro już przy kosmetykach jesteśmy, polećcie mi korektor pod oczy na sińce - mam cieniuteńką skórę i widać mi naczynia krwionośne, stąd zasinienie. Uwielbiałam korektor Pixie, ale skończył mi się, a nie ma go już w produkcji... Rhea zupełnie nie kryje.
Mac studio finish
Stary 2012-11-13, 20:46   #2033
Melliana
Rozeznanie

Cytat:
Mac studio finish
nie przesuszy skóry pod oczętami?

P.S. odkąd pokochałam mineralne, jakoś mam opory przed "chemią" moja skóra woli prostotę... Ale bardzo dziękuję za polecenie, może jutro podjadę do MACa
Stary 2012-11-13, 20:55   #2034
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
Też takie głupoty słyszałam nie raz w drogerii, prefumerii czy tez aptece... aż kiedys nie wytrzymałam i zapytałam
"A słyszała Pani oczymś takim jak zapobieganie zmarszczkom?? Bo jak już się taka zmarszcza pojawi to już nigdy nie zniknie nawet krem za 1000zł nie pomoże... a wyglądam tak pięknie i młodo bo używam takich własnie kremów."
To się wszystkie zmakneły!! A na koncu zażartowałam że mam 35lat to były skonsternowane...

Dobrze nawilża taka emulsja krem Babuszki Agafii - można kupic w sklepie Kalina albo Bioarp
A z dobrych nawiżaczy to osobiście mogę polecić biodermę hydrabio albo La roche posay... a eko nawilżaczy tylko babuszka, mi nic nie podpasowało innego na razie
Dziękuję za info. Pięknie dogadałaś PaniĄĘ. Ja mam "dopiero" 25 lat, ale mam zmarszczki mimiczne z racji właśnie dość żywej mimiki zwłaszcza czoła. Nie ważne jakbym naciągnęła sobie to czoło, bruzdy i tak są. Może kiedyś jak się przemogę zastosuję sobie jakieś zastrzyki, bo te bruzdy strasznie mnie drażnią.
Najważniejsze właśnie co napisałaś to zapobieganie! Mało kto to rozumie.

Cytat:
Dokładnie , ja jakiś czas temu stosowałam Clarins, HydraQuench, dawał naprawdę zadowalający efekt, jednak ze względu na moją skórę naczynkową zmieniłam krem na La Roche i przyznam, że przy obecnej porze roku mam widoczne suche skórki . Teraz sama również będę musiała znaleźć krem, który dodatkowo będzie przeciwzmarszczkowy, może Wy znacie jakieś warte polecenia, własnie do skóry naczynkowej ?
Nie wiem jak do skóry naczynkowej (chociaż sama taką posiadam, ale głupia ja nigdy nie stosowałam kosmetyków do takiej właśnie cery, ponieważ jakoś nie wierzyłam w zapewniania producentów, że krem może na to jakoś pomóc. Wiem tylko, że maść z witaminą K ponoć jest dobra), ale ja mogę polecić Eucerin Hyluron-Filler na dzień, albo Dr. Scheller. Moja siostra używała ja jej podbierałam i efekt był WOW. Niestety mam ten problem, że na początku wiele kremów jest WOW, a z czasem skóra się przyzwyczaja i suche skórki wychodzą. Zdenerwowałam się tym faktem, bo to taka walka z wiatrakami (jako wielbicielka klasycznego look'u i make'upu mam małego bzika na punkcie włosów i perfekcynej cery, a niestety gdy ma się suchą cerę ciężko o dobranie takiego podkładu, który by pielęgnował i nie podkreślał tego defektu).

Cytat:

Hoho, witam w klubie. Ileż ja to korektorów nie przetestowałam właśnie chcąc ukryć to "ustrojstwo". Najlepszy do tej pory był podkład Dermablend Vichy, w starszej wersji (gęsta, ciężka formuła). Teraz niestety jest rzadszy i nie kryje dobrze. Skuszona opinią sprzedawczyni w Super Pharmie kupiłam korektor w sztyfcie Dermablend za 98 zł! I bardzo tego żałuję. Jest fatalny! Ma dziwną, proszkową konsystencję, słabo kryje, nie wtapia się w skórę. Pieniążki poszły w błoto.
Po obejrzeniu tutoriali Maxineczki, zakupiłam korektor Maybelline Mineralny Pure Cover w promocji, i mogę go polecić, ładnie kryje i rozjaśnia. Podobnie korektor Golden Rose z jej polecenia, niestety pomyliłam nazwę i nie kupiłam z serii Classic, tylko jakiejś innej. Są w pisaku. Ponoć z futrzaną szpatułką były o wiele lepsze, niestety je wycofali (apropos, nie rozumiem dlaczego producenci wycofują takie hity, które dobrze się sprzedają). Poza tym testowałam wiele różnych korektorów i jedynie Touch Magique Loreala był w miarę w porządku, reszta fatalnie.

A dla wielbicielek naturalnego rozświetlenia polecam mój prywatny hit kuleczki Sensique za 13,99 zł. Oba kolory. Są boskie. Nie wiem czemu zapragnęłam czegoś innego i skusiłam się na AMC z Inglota 80 zł poszło w błoto, są beznadziejne. Mogłam kupić MAC'a
Stary 2012-11-13, 21:12   #2035
_Kari_
Zakorzenienie

mm111111 - no włąsnie zapoieganie to podstawa... i nie przejmuj się ja jestem tylko o rok starsza do ciebie
Ja mam taką dziwną przypadłość że mam strasznie naciągnięte czoło z natury... smieję się ze mam botoksowe czoło. Ale szybko mi się za to robią zmarszczki mimiczne przy ślepkach, nie "kurze łapki" ale takie lekko pod oczami i przy nosie... ogolnie staram się zapobiegać i mam nadzieje że nie będą się pojawiać Zresztą ja też staram się wieczorme "masować" buzie... że by się wszystkie mięśnie ułożyły/rozluźniły

Odnośnie zmarszczek...ostatnio zastanawiałam się nad użyciem naszego Polskiego kolagenu - ponoć to jakiś nowy wynalazek ;/ ale drogie cholerstwo straszliwie...
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:19   #2036
LadyI
Zakorzenienie

Pokazuję dzisiejszy zestaw i idę się uczyć . Zieleń to nie jest mój ulubiony kolor, ale nie czuję się tak źle w tej sukience
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13112012772.jpg (69,7 KB, 297 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13112012777.jpg (78,6 KB, 313 załadowań)
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:19   #2037
Melliana
Rozeznanie

Cytat:
mam zmarszczki mimiczne z racji właśnie dość żywej mimiki zwłaszcza czoła. Nie ważne jakbym naciągnęła sobie to czoło, bruzdy i tak są.
ooo to teraz ja witam w klubie!

Cytat:
Hoho, witam w klubie. Ileż ja to korektorów nie przetestowałam właśnie chcąc ukryć to "ustrojstwo". Najlepszy do tej pory był podkład Dermablend Vichy, w starszej wersji (gęsta, ciężka formuła). Teraz niestety jest rzadszy i nie kryje dobrze. Skuszona opinią sprzedawczyni w Super Pharmie kupiłam korektor w sztyfcie Dermablend za 98 zł! I bardzo tego żałuję. Jest fatalny! Ma dziwną, proszkową konsystencję, słabo kryje, nie wtapia się w skórę. Pieniążki poszły w błoto.
Po obejrzeniu tutoriali Maxineczki, zakupiłam korektor Maybelline Mineralny Pure Cover w promocji, i mogę go polecić, ładnie kryje i rozjaśnia. Podobnie korektor Golden Rose z jej polecenia, niestety pomyliłam nazwę i nie kupiłam z serii Classic, tylko jakiejś innej. Są w pisaku. Ponoć z futrzaną szpatułką były o wiele lepsze, niestety je wycofali (apropos, nie rozumiem dlaczego producenci wycofują takie hity, które dobrze się sprzedają). Poza tym testowałam wiele różnych korektorów i jedynie Touch Magique Loreala był w miarę w porządku, reszta fatalnie.
tak, Touch Magique tez testowałam, też mi się sprawdził. Magic Concealer Helenki też niczego sobie był. Ale ja kocham Pixie, bo służył mojej skórze... I co w zamian, co ja teraz pocznę
Stary 2012-11-13, 21:28   #2038
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Pokazuję dzisiejszy zestaw i idę się uczyć . Zieleń to nie jest mój ulubiony kolor, ale nie czuję się tak źle w tej sukience
w tej sukience wyglądasz tak
Stary 2012-11-13, 21:34   #2039
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądasz, leży rewelacyjnie. Kolor to strzał w dziesiątkę.
Mierzyłam ją,ale wyglądałam w niej jak w spadochronie. Wszędzie mi odstawała, marszczyła.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:40   #2040
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo to teraz ja witam w klubie!

tak, Touch Magique tez testowałam, też mi się sprawdził. Magic Concealer Helenki też niczego sobie był. Ale ja kocham Pixie, bo służył mojej skórze... I co w zamian, co ja teraz pocznę
Hhehe w takim razie jesteśmy klonami pod tym względem Na dodatek jesteś z Wrocławia
Tego korektora Pixie w ogóle nie znam. Ale szczerze polecam Maybelline. Zobacz na tutorialu Maxineczki jak jej zakamuflował cienie, a ma dosyć spore.

Dziewczyny co sądzicie o tych okularach?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Prada-PR-17OS-1AB0A7-Evggx4UEv4EW.jpg (8,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Prada-PR-21NS-1AB3M1-EvUg4EUvbWW.jpg (16,2 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez mm111111
Czas edycji: 2012-11-13 o 21:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości