Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. MamusieXI-XII - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-13, 21:50   #4021
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie

karolla trzymam kciuki
ewka brawa za lodowke

gusiaczku

ide obejzrec film z mezem
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:50   #4022
nini_b
Zadomowienie

Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Kochane ja jutro rano jadę do szpitala,mam być przed ósmą.Nie wiem dokładnie o której będę miała cc,ale myślę,że przed południem będę po.

Dlatego bardzo bardzo bardzo proszę o kciuki!!!!

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Dziewczyny a propo mycia włosów w szpitalu, czy suszarkę bierzecie? Ja też z tych co często muszą myć
ja nie biorę, w ogóle mi się w tej ciąży poprzestawiały hormony i jak zawsze miałam tłustą cerę i włosy to teraz mogę nie myć kilka dni i nie widać po nich. Po porodzie pewnie nie będą w najlepszym stanie, ale albo je po prostu zwiążę, albo umyję i zostawię do wyschnięcia (tam jest podobno bardzo ciepło), a ja nie lubię suszyć suszarką, bo robi mi się siano na głowie.

A mam pytanie, jak kupowałyście sobie teraz staniki do karmienia to jaki rozmiar? Taki dobry na teraz czy większy? Bo ja mam jeden, który kupiłam na początku ciąży, ale obawiam się, ze po porodzie będzie za mały...
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:52   #4023
karolamankowa
Zadomowienie

Landi,
zakupu
Niech dobrze służy
Stary 2012-11-13, 21:53   #4024
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolicka Pokaż wiadomość
ja już wogóle tak strasznie jestem ociezala ze szok, no ale nie dziwne bo w "zdobytych" kg chyba jestem tu jedna z rekordzistek +20 kg
zawsze raczej bylam szczupła i te dodatkowe kg strasznie odczuwam
Ja już mam chyba z 18 na plusie, a też wcześniej byłam szczupła.
Wmawiam sobie, że to wody zatrzymują się w organizmie, co nie zmienia faktu, że jest mi już ciężko z tym brzuchem.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:54   #4025
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość

A mam pytanie, jak kupowałyście sobie teraz staniki do karmienia to jaki rozmiar? Taki dobry na teraz czy większy? Bo ja mam jeden, który kupiłam na początku ciąży, ale obawiam się, ze po porodzie będzie za mały...
ja kupiłam z ciut większą miską, bawełniany bez fiszbin, więc w razie czego się troszkę naciągnie. Za ładny nie jest, ale kupię sobie jakiś lepszy, jak już będę wiedziała jak moje cyce będą wyglądać
Stary 2012-11-13, 21:55   #4026
landi0909
Zakorzenienie

dziewczyny, nie martwcie się tymi kg, bo i tak je zrzucicie! wiem że ciężko bo mi tez ciężko mimo że mam tylko 8kg na plusie i to pewnie zejdzie do dnia wyjścia ze szpitala. Ale gabarytowo przecież jestem ogromna z tym brzuchem, to Was rozumiem zaciskamy zęby i tyle, musimy jakoś wytrwać!
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:56   #4027
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Wmawiam sobie, że to wody zatrzymują się w organizmie, co nie zmienia faktu, że jest mi już ciężko z tym brzuchem.
oj tak. A mnie jeszcze chyba opadł bardziej i podrósł, czy sama nie wiem co. Bo kształt ma jakiś inny i mi na udach leży. Dziwnie tak

Ladi, super z lodówką. Niech dobrze chodzi

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie martwcie się tymi kg, bo i tak je zrzucicie! wiem że ciężko bo mi tez ciężko mimo że mam tylko 8kg na plusie i to pewnie zejdzie do dnia wyjścia ze szpitala. Ale gabarytowo przecież jestem ogromna z tym brzuchem, to Was rozumiem zaciskamy zęby i tyle, musimy jakoś wytrwać!
pewnie, tym bardziej, że już nam malutko zostało
Stary 2012-11-13, 21:56   #4028
kaaamila1
Zakorzenienie

Karolla- trzymam już kciuki za Was !!! Czekamy jutro z niecierpliwością na wieści tiak wiec pisz co i jak !!!

Brawo za wizytki

Martaj- będzie dobrze ! Ważne, ze już wiesz kiedy zobaczysz maluszka !

Aaaaaaaaaa i miałam napisac, ze czekamy na Marti i Mikosia ! Fajnie, ze ma taki instynkt ssący

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-11-13 o 21:57
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:57   #4029
landi0909
Zakorzenienie

duszno i gorąco mi
Stary 2012-11-13, 21:57   #4030
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość

ja nie biorę, w ogóle mi się w tej ciąży poprzestawiały hormony i jak zawsze miałam tłustą cerę i włosy to teraz mogę nie myć kilka dni i nie widać po nich. Po porodzie pewnie nie będą w najlepszym stanie, ale albo je po prostu zwiążę, albo umyję i zostawię do wyschnięcia (tam jest podobno bardzo ciepło), a ja nie lubię suszyć suszarką, bo robi mi się siano na głowie.

Z tego co pamiętam obwód pod biustem to jak przed ciążą ( bo podobno po porodzie bardzo szybko spada), a miseczka tak, żebyś jeszcze włożyła dłoń do niej.
Stary 2012-11-13, 21:59   #4031
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamiętam obwód pod biustem to jak przed ciążą ( bo podobno po porodzie bardzo szybko spada), a miseczka tak, żebyś jeszcze włożyła dłoń do niej.
to u mnie na chwilę obecną byłby problem, bo obwód mam mniejszy niż przed ciążą a miseczki... hmm też mi cyce zmalały strasznie, miałam C, potem E i teraz znowu C a nawet B dlatego cieszę się że nie kupiłam żadnego
Stary 2012-11-13, 22:00   #4032
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
A ja uważam ze nadal jesteś szczupła i wiem co mówię bo widziałam tylko masz brzuch i juz

A te suszarki to fakt są do d..y jeśli chodzi o suszenie ale o niebo mniejsze zwłaszcza jak raczke da sie złożyć, no ja jeszcze mam jedna myśl gdzie mogła sie schować ale to juz Tz musi przekopac swój bagażnik

Staniki normalnie noszę 80b i jak mierzylam te do karmienia to były ok ale wzięłam 85c bo nie wiedziałam zbytniej różnicy

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 22:01   #4033
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
to u mnie na chwilę obecną byłby problem, bo obwód mam mniejszy niż przed ciążą a miseczki... hmm też mi cyce zmalały strasznie, miałam C, potem E i teraz znowu C a nawet B dlatego cieszę się że nie kupiłam żadnego
Ale wiesz Landi - Ty to w ogóle jesteś wyjątkowy egzemplarz
Stary 2012-11-13, 22:02   #4034
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
racja, jestem niepowtarzalna o mnie to powinni w gazetach pisać
Stary 2012-11-13, 22:04   #4035
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
A ja uważam ze nadal jesteś szczupła i wiem co mówię bo widziałam tylko masz brzuch i juz
Dziękuję za komplement
Od razu poczułam się parę kilo lżejsza

Zresztą Ty też wyglądasz super
Stary 2012-11-13, 22:05   #4036
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
racja, jestem niepowtarzalna o mnie to powinni w gazetach pisać
Na Polsacie jest taki program ktory zastapił pamiętniki z wakacji i nazywa sie jakoś "nieprawdopodobne a jednak" to moze tam

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Dziękuję za komplement
Od razu poczułam się parę kilo lżejsza

Zresztą Ty też wyglądasz super
O o lubie to

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 22:06   #4037
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się

......................... ............

Ja kupiłam dwa staniki do karmienia. Jeden taki bezszwowy z Madeli i on będzie do spania i do szpitala i tam była rozmiarówka od S do XL. Drugi mam taki elegancki z Alles Mama. Pod biustem właśnie taki jak przed ciążą a do miseczki dłoń spokojnie włożę

......................... .........

Lecę już lulki ! Do juterka

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 22:20   #4038
landi0909
Zakorzenienie

kurcze, wzięłam prysznic i mnie zgaga wzięła
Stary 2012-11-13, 22:25   #4039
mariolicka
Raczkowanie

Cytat:
duszno i gorąco mi
heh nastepna moja przypadlosc, no ale racja juz niedlugo,
ja zmykam do łózia
mariolicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 22:26   #4040
landi0909
Zakorzenienie

ja też zmykam spac bo coś czuję że dzisiaj się znowu nie wyśpię dobranoc

i na dobranoc macie ślicznego dzieciaczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzia.jpg (25,3 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-11-13 o 22:37
Stary 2012-11-13, 22:37   #4041
nini_b
Zadomowienie

Dobranoc
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 22:40   #4042
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ja też zmykam spac bo coś czuję że dzisiaj się znowu nie wyśpię dobranoc

i na dobranoc macie ślicznego dzieciaczka
Dobrych snów wszystkim

Śliczny

----
A ja w ramach sportów ekstremalnych obcięłam paznokcie u stóp, spiłowałam, nakremowałam i założyłam grube skarpetki. Trochę mnie to kosztowało energii
Stary 2012-11-13, 22:50   #4043
karolamankowa
Zadomowienie

A ja w ramach sportów ekstremalnych wydepilowalam sobie jedna nogę depilatorem i sie zaspalam... Jutro druga

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 22:57   #4044
Sola1
Zakorzenienie

Ma_majka - nie wiem czy zwróciłaś uwagę, ale w pierwszym poście wątku - niektóre z nas są wpisane większą czcionką, a niektóre mniejszą ( te z poczatku) - chyba, że tak ma być

Mnie to nie przeszkadza, bo jestem wpisana tą większą - ewentualnie mój wiek mogłabyś zmniejszyć żeby się tak w oczy nie rzucał

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
A ja w ramach sportów ekstremalnych wydepilowalam sobie jedna nogę depilatorem i sie zaspalam... Jutro druga

Efekt musi być ciekawy

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2012-11-13 o 22:58
Stary 2012-11-13, 23:05   #4045
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Ma_majka - nie wiem czy zwróciłaś uwagę, ale w pierwszym poście wątku - niektóre z nas są wpisane większą czcionką, a niektóre mniejszą ( te z poczatku) - chyba, że tak ma być

Mnie to nie przeszkadza, bo jestem wpisana tą większą - ewentualnie mój wiek mogłabyś zmniejszyć żeby się tak w oczy nie rzucał
Kurczę, widziałam, chyba 10 razy to już poprawiałam i nic, to rozmiar się zmienia, to czcionka! Nie wiem co sie dzieje
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 23:28   #4046
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

To, że waga dziecka spada po porodzie to podobno normalne - ważne, żeby w którymś momencie wróciła - tylko nie pamiętam jaki to był okres.
W pierwszych 2 dobach moze spadac ale w 3 musi juz przybrac na wadze . tak mowili u mnie w szpitalu

Cytat:
Mojitooo - mnie też przeraża szpital. Jak ja tam wytrzymam... I jeszcze te obiady okropne. Moja bratowa pamiętam jak urodziła bratanka to dostała ziemniaki i jajko sadzone, ale sadzone razem ze skorupką
Mnie szpital straznie dobijaj .. jak mi mowili ze moze bede musiala zostac dluzej to normalnie ryczalam jak dziecko . A te obiadki .. bleee .. wogole ich nie jadlam ..

Cytat:
Dziewczyny, które już rodziłyście - powiedzcie do której torby zapakować kosmetyki pod prysznic po porodzie - do tej, która będzie na poród czy do tej drugiej na pobyt. W którym momencie można iść się wykąpać?[COLOR="Silver"]
Ja rodzilam w nocy wiec wykapac poszlam sie na drugi dzien dopiero ..

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.

Mały się nie przekręcił więc czeka mnie cc. Najprawdopodobniej w poniedziałekJutro mam potwierdzić...
Wody w porządku, łożysko dojrzałe ale nie stare- małe zwapnienia tylko. Synek wazy ok 3 kg.

Raczej do soboty (bo wtedy mam termin) nie urodzę bo zamknięta jestem.

Juz mam stracha, o mojej mamie nie wspomne
oo to bedziemy trzymam kciuki .. i nie denerwuj sie kochana

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Dziewczyny a propo mycia włosów w szpitalu, czy suszarkę bierzecie? Ja też z tych co często muszą myć
ja wzielam ale nie korzystalam . tyle mialam czasu przy malym zeby tylko wziac szybki prysznic .. i z mokra spac szlam

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Kochane ja jutro rano jadę do szpitala,mam być przed ósmą.Nie wiem dokładnie o której będę miała cc,ale myślę,że przed południem będę po.

Dlatego bardzo bardzo bardzo proszę o kciuki!!!!

Mam numer tylko do Immortal,więc dam jej znać.Niestety nie mam fb.

Mam stresa ale wierzę,że będzie dobrze
beda moce .. bedzie dobrze napewno

Cytat:
Napisane przez mariolicka Pokaż wiadomość
ja już wogóle tak strasznie jestem ociezala ze szok, no ale nie dziwne bo w "zdobytych" kg chyba jestem tu jedna z rekordzistek +20 kg
zawsze raczej bylam szczupła i te dodatkowe kg strasznie odczuwam
nie tylko Ty ja tez mialam 20 na plusie .

Musze sie wyzalic . mieli przyjsc tylko rodzice TŻeta i moja mama a zwalili mi sie wszyscy . to znaczy brat TŻeta , bratowa , ich dwojka dzieci , moja siostra i jej synek .. jak ich zobaczylam w drzwiach to prawie sie nie poplakalam .. nie mam juz sily .. nie mam .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 23:36   #4047
kia_mia
Zadomowienie

Dekajka wspolczuje ale mam nadzieje ze to juz ostatnia wizyta tak jak pisalas wczesniej.. A jak nie to niech tzet im do rozumu przemowi

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 01:09   #4048
Sola1
Zakorzenienie

Info od Meiadeleite:

"13.11.2012 g. 20:41 - Antoś, 3986 gr, 60 cm czystego szczęścia Poród (aktywnie) trwał bagatelka 17 godzin, ale zakończył się największym happy endem świata. Jeśli chcesz można wrzucić zdjęcie na forum . Przepraszam, że dopiero teraz daje znać, ale przez cały ten czas nie byłam w stanie nawet myśleć. Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn!"

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-13_21.56.22.jpg (30,1 KB, 96 załadowań)
Stary 2012-11-14, 05:20   #4049
halwaya
Zakorzenienie

Jest kolejny maluszek i jaki piekny
Gratulacje dla mamy i rowiesnika mojej Evy
No to teraz kolejna rzecz, ktora nas laczy
Ciesze sie waszym szczesciem i duzo zdrowka zycze.

Ja wlasnie weszlam z komorki na wizaz, bo juz sie za wami bardzo stesknilam Siedze nadal w szpitalu, ale to moze i dobrze, bo polozne ladnie mnie poinstruowaly i udalo sie dziecko nauczyc karmienia piersia (bo na poczatku nie szlo w ogole to dostala na pierwsze dwa karmienia mleko modyfikowane). Ladny ma odruch ssacy, przynajmniej jak asystuje mi polozna
Moze dzis rano juz wyjde jak wszystko bedzie ok. Zobaczymy.
Jak juz bede w domu to napisze wiecej z tego doswiadczenia, ale generalnie to jestem bardzo zadowolona z tego jaka mam opieke. Jedyne co mnie boli to szwy i ciezko mi siedziec i lezec czy chodzic.. nawet boje sie zagladac jak to tam wyglada, ale licze, ze sie zagoi w miare szybko. Teraz jedynie przeciwbolowymi sie ratuje, ale to i tak gowno daje.

Niestety brzucha plaskiego jak Dekajka nie mam
Jest nieco mniejszy i tak dziwnie pusty. Musze sie przyzwyczaic Jeszcze sie nie wazylam po, ale sama po sobie widze, zeprzy okazji ciazy przytylam jeszcze w innych miejscach niz brzuch. No i zastanawiam sie nad kupnem tego pasa.. w domu najpierw obczaje czy majtki sciagajace sie sprawdza.. chociaz teraz preferowalabym luzna bielizne
Te pieluchomajtki z Tena swietnie sie sprawdzaja.. wygosniejsze niz wkladki porodowe.. przynajmniej ja tak uwazam (a mam to i to

Sorry, ze tak tylko o sobie pisze, ale przeczytalam tylko biezaca strone, wiec nawet nie wiem co u was slychac. Niestety w komorce mam limit na neta (bo po darmowym wifi zawsze jade.. a tu w szpitalu nie ma ) No i caly miesieczny limit sama juz wyczerpalam

Pozdrawiam was mocno. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i nadchodzace porody Gratuluje nowych tygodni Do zobaczenia potem Milego dnia wam zycze

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-11-14 o 05:40
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 06:24   #4050
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Jest kolejny maluszek i jaki piekny
Gratulacje dla mamy i rowiesnika mojej Evy
No to teraz kolejna rzecz, ktora nas laczy
Ciesze sie waszym szczesciem i duzo zdrowka zycze.

Ja wlasnie weszlam z komorki na wizaz, bo juz sie za wami bardzo stesknilam Siedze nadal w szpitalu, ale to moze i dobrze, bo polozne ladnie mnie poinstruowaly i udalo sie dziecko nauczyc karmienia piersia (bo na poczatku nie szlo w ogole to dostala na pierwsze dwa karmienia mleko modyfikowane). Ladny ma odruch ssacy, przynajmniej jak asystuje mi polozna
Moze dzis rano juz wyjde jak wszystko bedzie ok. Zobaczymy.
Jak juz bede w domu to napisze wiecej z tego doswiadczenia, ale generalnie to jestem bardzo zadowolona z tego jaka mam opieke. Jedyne co mnie boli to szwy i ciezko mi siedziec i lezec czy chodzic.. nawet boje sie zagladac jak to tam wyglada, ale licze, ze sie zagoi w miare szybko. Teraz jedynie przeciwbolowymi sie ratuje, ale to i tak gowno daje.

Niestety brzucha plaskiego jak Dekajka nie mam
Jest nieco mniejszy i tak dziwnie pusty. Musze sie przyzwyczaic Jeszcze sie nie wazylam po, ale sama po sobie widze, zeprzy okazji ciazy przytylam jeszcze w innych miejscach niz brzuch. No i zastanawiam sie nad kupnem tego pasa.. w domu najpierw obczaje czy majtki sciagajace sie sprawdza.. chociaz teraz preferowalabym luzna bielizne
Te pieluchomajtki z Tena swietnie sie sprawdzaja.. wygosniejsze niz wkladki porodowe.. przynajmniej ja tak uwazam (a mam to i to

Sorry, ze tak tylko o sobie pisze, ale przeczytalam tylko biezaca strone, wiec nawet nie wiem co u was slychac. Niestety w komorce mam limit na neta (bo po darmowym wifi zawsze jade.. a tu w szpitalu nie ma ) No i caly miesieczny limit sama juz wyczerpalam

Pozdrawiam was mocno. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i nadchodzace porody Gratuluje nowych tygodni Do zobaczenia potem Milego dnia wam zycze
halwaya wielkie Cieszę się,że czujecie się z malutką dobrze

Ja już wstałam,wykąpałam się,torby stoją w drzwiach i zaraz wyjeżdżam do szpitala.

Do zobaczenia i trzymajcie za mnie dalej
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości