|
|
#1291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
Cytat:
generalnie te kaskzi sa smaczne, ale na mleku HA obrzydliwe, po mleczno-ryzowej wysżły mu czerwone kropeczki na buzi wiec zwykłego modyfikowanego nadal nie moze
|
||
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Odnośnie rozszerzania diety, to jakoś nie mam weny ostatnio. Niby codziennie daję małej jabłko i kaszkę, ale to na tyle. Nie wpadłam jeszcze na to, by dać dynię czy cokolwiek innego prócz marchewy i jabłka. Mama mnie goni, że już powinnam, że codziennie, że dziecko ma się przyzwyczajać. A mnie się zdaje, że powoli powoli... piano piano. Nakupiłam dzisiaj kaszek, nawet smoczki do kaszek haha, cywilizacja i do mnie dotarła w tym względzie. Ale mała jakoś tak sobie chce ssać przez nie. Chyba woli łyżeczką. Ale tak jak u Phdwao bodajże, jak jest już po kąpieli, to trudno byłoby mi nagle karmić ją łyżeczką. Wtedy dostaje szału i chce szybko zjeść i spać. W Smyku na wszystkie ciuchy jest -25% do jutra, kupiłam sukieneczkę, bluzeczkę i spodnie dresowe. I tak uważam, że Smyk ma przesadnie drogie ciuchy w porównaniu np. do H&M. Dla Krakusek, w weekend są urodziny Bonarki, więc masa przecen ! Ahh no i powiem wam, że uwielbiam naszą spacerówkę. B. zrelaksowana, wszystko widzi, a jak jej się zbiera na sen, to rozkładam ją na płasko i sobie chrapie
|
|
|
|
#1293 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() my po wizycie pediatry, dostałysmy skierowanie do poradni alergicznej- termin dopiero na 20 grudnia . Od wczoraj tez wzbogacilam niuni diete... oprocz mleka( ha plus z apteki na zamowienie ), wczoraj zjadla marcheweczke z ziemniaczkami, dzis marcheweczke z dynia i jako kolejny posilek kaszke bezmleczna... dynia lepiej jej smakowala, ale zrobila mala kupke i to twarda.wiec chyba zostane przy march z ziemniakami...
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze przychodzi na moje i taty. O urodzinach pamiętam lepiej niż ja Na swoje imieniny zawsze nas zaprasza a o urodzinach cisza ale w tym roku zjawię się u niej - urodziny ma za tydzień wezmę Emila i zrobimy jej niespodziankę ![]() Czytałam gdzieś że powinno się zacząć od warzyw - ziemniaka, dyni, marchewki a nie od owoców bo owoce są słodkie i dziecię może później odmówić przyjęcia do paszczy ziemniaczka
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Prince, podaję na dwa sposoby:
Albo łyżeczką i wtedy robię jak na opakowaniu jest napisane, czyli mieszam z wodą Albo butlą i wtedy mieszam z mm jedną, dwie łyżeczki kaszki. |
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noralnie do przygotowanego mm wsypujesz tak? i odrazu jest do podania? czy jak?
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, od razu do mm. Kupuję mleczno-ryżową. Podobno pszenną podaje się od roku, nie wcześniej.
|
|
|
|
#1300 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Widzę, że piszecie o słoiczkach dla dzieci. A jadłyście to kiedyś? Na początku karmienia zakupiłam różne słoiczki dla siebie, żeby jeść np z kaszą, gdy mąż będzie miał ochotę na coś ostrego czy smażonego. No i jadłam. Różności. Zupki, spagetti, kurczaczki etc. I mam jedno spostrzeżenie. To jest ohydne. Wszystko jedno jakiej firmy i jakie danie. Ja tego dziecku nie zamierzam podawać. No chyba, że nie będę miała wyjścia. Cytat:
Bo wydaje mi się, że to dużo za wcześnie, żeby stwierdzić wadę. Mi się wydawało, że Leoś zezuje, a teraz od kilku tygodni już tego nie widzę. Rozmawiałam na ten temat z mamą i teściową (obie miały zezujące dzieci) i obie stwierdziły, że zez ujawnił się dopiero około roczku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
kapalysmy sie z Amelka razem w wannie
![]() pol godziny siedzialysmy ![]() ale miala radoche smiala sie w glos
|
|
|
|
#1302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za odpowiedzi ![]() Cytat:
ja juz zarejestrowan abylam ale nie poszlam bo starsnzie padął deszcz. Wiec mam na grudzien. ide tak o na zwykle badanie. niech sprawdzi Pani czy wsztsko ok. Cytat:
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Prince, no tak na opakowaniu napisane, że na wodzie, ale ja dodaję do mm również. No i daję już kaszę mannę raz dziennie małą łyżeczkę, i ją podaję albo z jabłuszkiem, mieszam, albo też z mlekiem.
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja kupie ta malinowa jutro i podam
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna taka wspólna kąpiel
Ja się z Dorotką tak kąpałam dopiero jak zaczęła siedzieć-z takim maluszkiem jak nasze to bym się bała...
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak lezala ze nogi miala w wodzie a klatke persiowa i raczki opierala na moim podbrzuszu na ktorym prawie nie bylo wody ![]() no i przytrzymywalam ja nogami bo tak jakby lezala pomiedzy nimi ![]() bylo to bezpieczne w 100 %
|
|
|
|
|
#1307 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo przyjaciół się nie zjadaCytat:
Trzymam kciuki za jutro Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem przyczyną jest wada wzroku, a czasem oczka trzeba zaklejać. Babka z rejestracji powiedziała, że dziecko może zezować nawet do szóstego, ale lepiej to sprawdzić. Sama jestem ciekawa, co usłyszę, bo to już będzie początek szóstego. W naszych rodzinach nie ma ani zeza, ani jakichkolwiek wad wzroku u dzieci. Ani tż, ani ja nawet nie nosimy okularów. Nastawiam się na informację, że to przejściowe i samo minie.
|
|
|
|
|
#1309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
a co do zaklejania oczek, to jakoś sobie tego nie wyobrażam
|
|
#1310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taka dziś byłam wymęczona psychicznie że sobie bro zapodałam. Czy ten tata nie ma za dobrze?! Wraca na kąpiel, karmi i syn za chwilę śpi, raz budzi się w nocy i dopiero nad ranem. Omija go to całe marudzenie Od prawie samego początku boli mnie w plecach, jakiś mięsień, ewentualnie zarys mięśnia ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
no ja się zastanawiałam jak marchewka czy kurczak z dynią może być tak niedobry ![]() ja rozumiem brak soli bo sama niewiele jej używam a jedzenie nie jest takie niedobre..... i zastanawiałam się jak bobovita zapasteryzowała mus w plastiku ![]() jakaś super metoda czy niestety chemia?! Aaaa nawet w sumie nie chcę wiedzieć.
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez na to licze po wizycie naszej![]() wydaje mi sie ze jesli któres z rodzicow ma klopoty ze wzrokiem to i dzieko predzej? a tak to chyba raczej rzadko ie zdaza? byanjmniej tak mysle.
|
|
#1312 | |||
|
Zadomowienie
|
no, teraz to dla mnie też brzmi zabawnie, ale wtedy nie było nam do śmiechu - gdy nasz kot, stworzenie teoretycznie super czyste, gównem, za przeproszeniem, nam podśmierdywał
![]() (i musieliśmy sami myć jej dupę) Na szczęście udało już nam się na tyle ją odchudzić, że teraz sama się ogarnia ![]() Cytat:
![]() A dlaczego wyłączając? jakieś niedobre są? nawet nie wiem, teraz już i tak jest lżejsza, ale wciąż na oko więcej, niż Zosia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wadę wzroku od urodzenia - odziedziczona po ojcu My też idziemy z Martysią do okulisty, 27 listopada. Raz że oczko ropieje, dwa, że chcę by okulistka tak ogólnie ją przebadała. |
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Deserki podobno są dobre. Nie podoba mi się % dyni w dyni. Całe 58%!
Cytat:
Mi kiedyś mówili, że mam astygmatyzm i dw razy nosiłam okulary, ale lepiej mi było bez nich. Edt: tzn. były tak słabe, że nie odczuwałam poprawy w widzeniu, przeszkadzały mi oprawki. Cytat:
Oparcie miała trochę podniesione jak często ulewała, a ponieważ teraz jest lepiej, to ostatnio leży na płasko. Zostawiam jej tylko odsłoniętą budę, żeby widziała niebo i drzewa. Już nawet deszczyk ją ciut pokropił. Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-13 o 23:13 |
|||
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
a właśnie, zapomniałam wam pokazać jedną z tych bluzeczek, które dziś kupiłam. Barrrrrdzo spodobał mi się napis
|
|
|
|
#1317 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale teraz chyba trochę schudł.Cytat:
Ja i tak nie zużyję.Cytat:
A co do pogrubionego to na pewno tak będzie ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ło matko, mój maruder chyba już jest gotowy do dzisiejszego dnia słyszę jak stęka nie ma litości
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() mój bart od dziecka miła zaklejane oczko, potem nosił okularki tez z naklejkami, teraz ma ładne ciemne oczka w okularkach aczkowiek wiem, że duzo starań to od mamy wymagało + wizyty częsteJasiow zdarzy się zezować jeszcze, ale duzo mniej niz miesiąc temu, na razie daję mu czas i nie idę nigdzie bomba! |
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z kawka. Dziecie samo zasnelo. odkryłam ze zasypia pod tym kocykiem co do wozka przypinam
przykrywam Ja i złapie w dwie raczki go poprzykrywa sie cała kilka razy i poodkrywa i zasypia przykryta od stop po szyje![]() Dzis mam chlodno. jeszcze nie napalone. tzn chlodno nie jest bo jets 22 stopnie ale dla mojej to za zimno i musi byc w ocieplonych rajtopach +body cieplejsze+ bluza. No i ten kocyk sobie naciągneła ![]() Dziewczyny ide dzis do gina na 12. Trzymajcie kciuki. Chyba mam jakas infekcje bo mnie swedzi i piecze, no i z tym okresem mocnym. To sie ginek zdziwi
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

generalnie te kaskzi sa smaczne, ale na mleku HA obrzydliwe, po mleczno-ryzowej wysżły mu czerwone kropeczki na buzi wiec zwykłego modyfikowanego nadal nie moze

. Od wczoraj tez wzbogacilam niuni diete... oprocz mleka( ha plus z apteki na zamowienie

a z tym zezowaniem moja zezuje jak przybliza sobie cos do buzku. Ale ja tez ide do okulisty. na poczatku grudnia.
Bo wydaje mi się, że to dużo za wcześnie, żeby stwierdzić wadę.
. Boję się, żebym Bartusia nie zaraziła, karmię go w maseczce z pieluchy