|
|
#2581 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
wrocilam
![]() dzisiejsza nocka minela nadzwyczaj spokojnie (nie licząc potrojnej wizyty w wc ) no ale co sie dziwic - z takim arsenałem przy łóżku (Rennie + migdały) to zgaga bała się wkroczyc niestety, doczytalam sie na ulotce ze jedna tabletka zawiera ponad 400mg cukru i mam dylemat bo jak zapewne wezme to w srodku nocy to obawiam sie ze rano na czczo poziom mojego cukru moze mi rozwalic glukometr narazie bede sie leczyc migdalami a potem sie zobaczy... Cytat:
![]() Cytat:
snajper - superancka sprawa Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oczywiscie z racji mojego zerowego doswiadczenia moge sie mylic ale wydaje mi sie ze jednak koncowka ciazy w okresie jesienno -zimowym jest chyba lepsza niz wiosenno - letnim. Kurcze, golic sie ciezko, w lato to ja bym sie zasapała przy myciu zebow a tak, wszystko mozna zakryc pod spodniami w razie czego , powietrze jest rześkie, a na wiosne bedziemy juz ogolone, w pelni pełnosprawne z odchowanymi dzidziakami czy to nie brzmi wspaniale? ![]() POWODZENIA na wizytach!!! |
||||||
|
|
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski z Nebraski!
3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. BOKEH ja tez nie lubie jak ktos u mnie spi, a u kogos spac to juz w ogole nie ma mowy.Nie ma jak w swoim wlasnym wyrku. obiad na dzisiaj zrobiony, jade zaraz na batalie do banku, bo mnie wczoraj baba zdenerwowala, a co do fucktury za prad to na 2 raty rozlozyli. Ale glupi sen dzisiaj mialak Odszedl mi czop sluzowy, pelno krwi, a w szpitalu nikt nie sprawdzil nawet czy moja corcia ma sie dobrze.Az sie balam rano do kibla isc.A i ten czop to mi w kosciele odszedl.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-11-14 o 09:29 |
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A twój Tz sam wszystko bedzie robił czy ma kogos do pomocy ?? Wkleje wam linka do efektów mojej sesji sobotniej https://www.facebook.com/#!/media/se...3444131&type=1 fotografka to moja koleżanka
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja normalnie w lato źle się czuję,nie lubie duchoty i upałów a co dopiero jakbym miała z takim wielkim brzuchem się męczyć w taki gorąc Chyba bym wogole z domu nie wychodziła. A więc bardzo się cieszę że przypadło to akurat na jesień -zime
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
My całkowity remont mamy za sobą na szczęście - kupione we wrześniu 2011 mieszkanie było w totalnej rozsypce - częściowo przygotowane do remontu (m.in. zerwana boazeria, zerwane płytki PCV w 2 czy 3 pomieszczeniach, wyburzona ściana między kuchnią a pokojem przez co kuchnia została powiększona), ale w stanie pożal sie Boże. Poprzedni właściciele mieli jakąś bliżej nieokreśloną wizję i chyba dali sobie spokój i sprzedali. Mieliśmy ogrom roboty - prostowanie scian, sufitów, robienie wylewek, przebudowa łazienki i WC (powiększenie łazienki kosztem WC), przeróbka instalacji gazowej), wymiana parapetów, wstawienie drzwi i ościeżnic (w żadnym pomieszczeniu nie było) i multum innych rzeczy.
Niedawno TŻ z teściem ułożyli płytki na balkonie, bo był goły beton. W załączeniu parę zdjęć "przed" i "po" ale te "po" to w zasadzie "w trakcie" (np. wc bez drzwi)
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-11-14 o 09:36 |
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
zwarta i gotowa zasiadam do pracy, zobaczymy na ile mi zapału starczy ![]() Cytat:
czyli to jednak nie była pomyłka i trzeba płacić
|
|
#2589 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane,
dziś i mnie powaliło przeziębienie, mam dreszcze i straszny kaszel zeszłam tylko na chwilę do biura bo mój lapek po ostatniej awarii stał się kompem stacjonarnym mam nadzieję,ze od synusia potem wydębie więc leżę razem z moim dzieckiem i nie jest tak źle ![]() Tz polecial rano po lekarstwa, dostaliśmy pyszne śniadania i pewnie zaraz jak mnie tu zobaczy to dostanę zje....kę obiecal,że na obiad przywiezie dziś gyros ![]() teściowa się nie odzywa chyba z 4 tydzień i pewnie ani śnić pomagać w dupie z nią, skreśliłam ją całkowicie Cytat:
przy pierwszym dziecku używałam trójkołowca joggera i nie wyobrażam sobie żadnego innego niż trójkołowy ten jest jeszcze fajnieszy od joggera, przede wszystkim bardzo ładnie się prezentuje, składa się go łatwo, jest lekki, porączny,fotelik wpina się do niego jedną ręką,ponoć nie każdemu odpowiada spacerówka (kubełkowe siedzenie) ale znając życie spacerówka i u mnie praktycznie nie była wcale używana bo młody wolal ręcę a potem własne nózki ![]() dwa koła są pompowane i jedno piankowe, skrętne ale lepiej się nim jeździ jak jest zablokowane mi udalo się go dorwać za 830 zł w super stanie, na allegro używki chodzą tak za 1000-1500 TZ chciał nowy, tego z serii Moodd ale przekonalam go,że za roznicę w cenie wolę dostać wymarzony zegarek za urodzenie dzieckaCytat:
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-11-14 o 09:41 |
||
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wszystkie piękne
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 3 zdj. nasza mini spiżarnia W ścianie jest wnęka, w której oprócz rury, jest trochę miejsca. Pierwotnie były tam paskudne metalowe drzwi, mąż dorobił półeczki i niedawno doczekaliśmy się w końcu kasy na zamówienie lakobelu i dzięki temu mamy ładne drzwiczki i lakobel między meblami zamiast płytek.
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
WC nie dość że przerażające to zupełnie bezsensownych rozmiarów - pomieszczenie strasznie długie, zupełnie niepotrzebnie. Skróciliśmy je, dzięki czemu powstała wnęka w łazience (na 4 zdjeciu ją widać) i trochę zwęziliśmy z prawej strony co z kolei poszerzyło o kilkanaście cm łazienkę i powstała mała wnęczka na tą szafkę stojącą.
Ile się nakombinowałam i narysowałam planów, żeby sprawdzić, czy przeróbka się opłaca, to moje
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Hoseka -- bardzo ładne mieszkanie
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
Cytat:
Od zdjecia w koszuli ze skarpetkami to ja
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze raz powtórzę, że pięknie
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Mi robiła koleżanka przy okazji jak byłam w Krakowie na studiach bo tak to u nas tez nikt nie robi
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Allegro cos się miętoli
![]() zamiast produkty jednego sprzedawcy to mi wyskakuja wszystkie produkty z calego all. jak kliknelam do przejrzenia u sprzedawcy kategorie- dla dzieci -to mi wykoczyło Dla Dzieci(1555513) |
|
|
|
#2598 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie mam sumienia mu jeszcze wciskać sprzątania łazienki i zrobienia prania..więc syf rośnie i czeka aż wyzdrowieję....Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2599 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mój TŻ sam robi wszystko - pomaga mu jego tata. My już remont tam robimy od lipca no i duuużo więcej, i wszystko sam robił, dlatego to tyle trwa![]() Cytat:
ojj, rozumiem... u nas tez - nawet jak sie wprowadzimy to nie bedziemy do końca urządzeni ) to będziemy zaczynać remontować sobie poddasze ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: pięknie teraz macie! i zazdroszczę ![]() a poniżej przedstawiam Wam moją niuńkę kochaną Anię w 28 tc
|
|
|
#2600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hosenka, świetna metamorfoza łazienki. Różnica kolosalna. Gratulacje ![]() Mikakrolikowa, śliczna sesja. Wyglądasz jak rasowa modelka. Po prostu kopara opada ![]() 3mam kciuki za wszystkie wizyty ![]() My byłyśmy na kontroli w poniedziałek. W końcu miałam usg i Marta pozostała dziewczynką Dobrze się rozwija i wszystko jest ok Kolejna wizyta dopiero za 4 tyg...
Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2012-11-14 o 10:35 |
||
|
|
|
#2601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i położyć się na lewy bok.Mój dzidziuś jest bardzo aktywny, ale zdarzyło się że miał dzień leniwca (albo był inaczej ułożony), niezbyt go czułam i też się denerwowałam. Co do diety mamy karmiącej - to nie ma co przesadzać, ale na początku musi być lekkostrawna. U mnie będzie królował ryż z potrawką i gotowana marchew (bo b.lubimy), gotowane jabłko. Przede wszystkim nie smażone, nie wzdymające, nie ostre, słodkie i gazowane napoje i zero czekolady. Mąż będzie jadł to co ja (wyjdzie mu to na dobre ), ewentualnie usmażę mu mięso a sobie ugotuję. Większość z Was pisze o częstych wędrówkach do wc, a u mnie odwrotnie. Piję teraz po 3 l wody z cytryną i wcale nie latam więcej do wc, nawet w nocy nie wstaje Czytałam coś o zatrzymywaniu wody w organizmie i mam pyt. czy któraś z Was wie jak to sprawdzić albo jakie badanie zrobić żeby to wykazało Niby pomaga herbata pokrzywowa, wczoraj zakupiłam i planuję pić 2 dziennie (w smaku jest ok), ale oczywiscie na opakowaniu też jest ostrzeżenie o stosowaniu w ciąży.
|
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest chyba model 2012, więc raczej nie; jak szukałam używanych, to tylko te xa były
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Widzę, że prawie wszystkie już po remontach. My się nie możemy zabrać za malowanie ścian, załamuje mnie ten fakt, bo już tak niewiele zostało do końca, a my "w proszku". Macie czasem tak, że Wasze dziecię Was ciśnie w żebra głową? Moja się od czasu do czasu układa w taki sposób, że ma główkę pod samymi moimi żebrami (co skutkuje nóżkami na pęcherzu) i mnie ciśnie w te żebra, dziwne uczucie. Na poprawę humoru kupiłam sobie nowe botki, już na wiosnę raczej, bo są dość wysokie. ![]() Ale gazu czy beznzyny/oleju? Bo to sporo, tak czy inaczej - może masz jakiś wyciek? O ranyy, jak wcześnie... Ale przynajmniej wstaniesz sobie w środę z rana i od razu pójdziesz do lekarza, nie będziesz musiała niecierpliwie czekać na popołudniową godzinę. ![]() Cytat:
Suzi31, ciężko bez czekolady będzie ... A jak myślicie, doświadczone mamusie, co zrobić w takiej sytuacji - gdzieś w marcu idę na degustację tortów weselnych, będę próbować każdego dosłownie po kawałeczku (po łyżeczce np), czy to nie zaszkodzi mojej małej? Bo wiadomo, że to słodkie, ciężkie itp itd. A, no i jak Twoja dietka? Robisz sobie ten dzień z rybką? Mam nadzieję, że zrezygnowałaś z głodówki?
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-14 o 11:05 |
|
|
|
|
#2604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładnie wyglądasz !
![]() [QUOTE=ewulkaaa;37608104 a poniżej przedstawiam Wam moją niuńkę kochaną Anię w 28 tc śliczna Cytat:
Gratulacje za udaną wizytę ![]() Ja jestem już tez po wizycie , dziekuje za wszystkie kciuki Niestety nie jestem za bardzo zadowolona z tego nowego lekarza ( bo zmieniłam z racji przeprowadzki) spod deszczu pod rynnę trafiłam chyba ;/ Na te moje skurcze i bóle brzucha dostałam jakiś syrop z magnezem nie wiem czy mi to coś da, nie dostałam recepty na no spe , czuje że mam infekcje to on nie zauważył ...no i ogólnie średnio. Szyjka w porządku, macica miękka, mam anemię i dostałam żelazo. Kolejna wizyta 12 grudnia. |
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2606 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tętna, to mam w okolicach 100, ale ja i przed ciążą miałam tachykardię - puls 80-90 Cytat:
Cytat:
Nic nie wiem na ten temat, ale to lekarza najlepiej spytać. Masz tp w moje urodziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) to mi słabo. Też pamiętam te moje wyliczenia ![]() Cytat:
Moi siostrzeńcy uwielbiali kubełkowe siedzisko w spacerówce. Tylko że ja chcę zastąpić przednie piankowe koło, kołem terenowym pompowanym ![]() Jak się chwalić to się chwalić Też pokażę zdjęcia przedremontowe i to co zrobiliśmy, ale nie są najaktualniejsze Dywan w pokoju bardzo do zmiany Do niczego mi nie pasuje i nie mogę na niego patrzeć.
|
|||||||
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie? Bo teraz to rozumiem - niczego ciekawego się na tych wizytach nie dowiemy, ale wcześniej, gdy już można było się dowiedzieć, co za gałganki nam siedzą w brzuchach?
|
|
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ostatnio któraś tu pisała co możemy brać na przeziębienie w ciąży, oczywiście nie mogę tej informacji znaleźć na wątku. Może któraś z was sobie zanotowała.
Jakieś przeziębienie mnie bierze i muszę się wyleczyć. |
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może jest tak, że czekamy niecierpliwie, bo wizyty są średnio co 3 tygodnie i każda kolejna zbliża nas do porodu? ![]() Ninagg - może to Ci się przyda: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=14 .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

) no ale co sie dziwic - z takim arsenałem przy łóżku (Rennie + migdały) to zgaga bała się wkroczyc 

snajper - superancka sprawa 
przecież bym się zajechała tą maszynką przy takim brzuchu
, powietrze jest rześkie, a na wiosne bedziemy juz ogolone, w pelni pełnosprawne 
ale boooli
staram się tam trochę masować, żeby się trochę przesunęła, ale coś jej to nie wychodzi 
22.05.2008
14.08.2011

klask i: pięknie teraz macie! i zazdroszczę