Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 08:27   #3091
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

pocieszcie mnie, że nie tylko z mojego dziecka taki płaczek i maruda
ręce i nogi opadają...

ta dziecina 5 minut nie poleży sama, tylko ją noś, tul, bujaj...
właściwie tylko na rączkach jest jej dobrze albo przy cycu, ale też nie zawsze bo czasem zarzuci focha i cyc nie pomoże

niestety od samego początku jest do tego przyzwyczajona, bo kolki dokuczają nam od pierwszych dni i innego wyjścia nie ma jak tylko noszenie na rękach by jakoś te ataki przetrzymać. ale ona chce być tulona cały czas.

jeszcze do niedawna chociaż nocki były spokojne. mała budziła się tylko 2 razy, z 10 minut possała i znowu spać ale teraz i to się posypało...

3 nad ranem godzina a ona oczy jak złotówki i ani myśleć spać

pocieszcie mnie, że macie gorzej
witam w gronie mam małych marud

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 08:28   #3092
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

dponhbgnmgvn
nuki
oskar
mama
ogb
wah udhvfgfydgfygfyudgabv
hfghfuifdgy
sfg
xcv
nmjhg
ske7f;g+-yujh
ed90du8d6sghkb
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 08:34   #3093
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
dponhbgnmgvn
nuki
oskar
mama
ogb
hfghfuifdgy
sfg
xcv
nmjhg
ske7f;g+-yujh
ed90du8d6sghkb
oo Oskarek nas odwiedził
Stary 2012-11-14, 08:35   #3094
angel166
Zakorzenienie

super zaczela krzyczec:/

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 08:36   #3095
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

To moze lepiej by się sprawdził taki wieszany na kaloryfer?

To raczej zależy od ilości kupy a nie pieluchy. Poza tym jak się dziecko kręci i leży w tym gó... to wiadomo że to też się rusza.
Mati ma 6 kilo a jeszcze w 2-ki się mieści bez problemu, nic mu nie wylatuje, ani kupa ani siku.
W tych wieszanych na kaloryfer podobno się momentalnie pleśń robi i nie idzie tego doczyścić, więc więcej szkody niż pożytku. Może najpierw spróbuję z mokrymi ręcznikami...

A co do pieluch to wydaje mi się też że to zależy nie tylko od wagi dziecia, ale też od wzrostu. Alicja jak się urodziła to miała 59 cm, ostatnio ją zmierzyłam (to chyba Ty podawałaś sposób - dziecko na boczku, od czubka głowy do pupy, a potem centymetrem po nóżce?) i wychodzi mi że ma już 71 cm, więc to chyba tez ma wpływ na to, że pampersy robią się "płytkie". A waży pewnie ok 5,5 kg (31 października było 5200)
Stary 2012-11-14, 08:41   #3096
sandra23s
Zadomowienie

hej

u nas wczoraj chyb a pierwszy atak kolki byl.mała strasznie plakala ale ten jej pacz przypominał pisk bardziej. przez godzine,nie moglam jej uspokoic a ona biedna płacząc patrzyla mi w oczy przez caly dzien nie puszczała bączków ale kupa byla.nie wiem dlaczegonic zakazanego nie jadlam
mam nadzieje,ze to tylko jednorazowo
ale na szczescie nocke jak zawsze pieknie przespala i teraz tez odsypia
no i pare pierdów poszlo

biore sie zaraz za sprzatanie bo jutro tesciowa z pl przyjezdza no i pewnie test bialej rekawiczki pokryjomu zrobi

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 08:46   #3097
afternoon
Rozeznanie

Witam
Ja chętnie swoją skromną osobę pokażę Ale oczywiście decyzja o dostepie na maila nalezy do Was.

Co do pieluch, to wydaje mi się, że przeciekanie nie do końca wiąże się z rozmiarem, tylko może jak kupy nazbiera się więcej, a dziurka jest przecież maleńka, to jak strzeli pod takim ciśnieniem razem z gazami, to wtey jest "kupa po szyję"

Gda no właśnie mnie tez pobolewa tak okresowo, dodatkowo kilka dni temu wzrosło u mnie wyraźnie nawilżenie i nie wiem,czy to hormony czy może działanie Cicatridiny
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 08:57   #3098
katiem
Wtajemniczenie

Witam się

Angel w probowałas jak spi polozyc na brzuszku? I jak tylko polozysz to klepiesz po pupie w rytm bicia serca.

Ogólnie mam dzisiaj sporo roboty. Dostałam siatę pigwy i coś muszę z niej zrobić.
A następne w kolejności czekają 2 dynie....ale to nie dzisiaj.
Mam nadzieję, że Kubuś pozwoli mamusi troszkę pogotować.

No sandra, ale chyba takigeo syfu jak pokazują w tym programie to nie masz co?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witam
Ja chętnie swoją skromną osobę pokażę Ale oczywiście decyzja o dostepie na maila nalezy do Was.

Co do pieluch, to wydaje mi się, że przeciekanie nie do końca wiąże się z rozmiarem, tylko może jak kupy nazbiera się więcej, a dziurka jest przecież maleńka, to jak strzeli pod takim ciśnieniem razem z gazami, to wtey jest "kupa po szyję"

Gda no właśnie mnie tez pobolewa tak okresowo, dodatkowo kilka dni temu wzrosło u mnie wyraźnie nawilżenie i nie wiem,czy to hormony czy może działanie Cicatridiny
Cos w tym jest. jak już pisałam - Pawła to musiałam prawie codziennie przebierać po kupce i wszystkich pieluch próbowałam. A Kubie założę jakiekolwiek i jest git.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 08:59   #3099
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej

u nas wczoraj chyb a pierwszy atak kolki byl.mała strasznie plakala ale ten jej pacz przypominał pisk bardziej. przez godzine,nie moglam jej uspokoic a ona biedna płacząc patrzyla mi w oczy przez caly dzien nie puszczała bączków ale kupa byla.nie wiem dlaczegonic zakazanego nie jadlam
mam nadzieje,ze to tylko jednorazowo
ale na szczescie nocke jak zawsze pieknie przespala i teraz tez odsypia
no i pare pierdów poszlo

biore sie zaraz za sprzatanie bo jutro tesciowa z pl przyjezdza no i pewnie test bialej rekawiczki pokryjomu zrobi
sprzataj sprzataj moja bratowa tak robi ale jak jej mama przyjezdza ja tam na szczescie mam tesciowa ktora ma jeszcze wikeszy balagan niz ja

czy dzisiaj jest jakis dziwny dzien?? bo juz od rana mlody nie wie czego cche rano jedna noga ryralam wozek zeby w tym czasie czesac Zuzie bo inaczej syrena była wlaczona. a teraz wszedzie zle, wozek zle lozko zle kanapa zle na rekach zle i wkonc sie wkurzylam i dosadnie m powiedzialam ze jesli nie zdecyduje co on wkonc chce to go zostawie takiego ryczacego w tym miejscu co stoje i sobie pojde chyba dotarlo bo grzecznie zasnal w wozku

i chcialam jechac na zakupy kupic mu czapke bo ma chyba za mała troche (odciska mu sie na czole ) ale nie wiem czy on sie dzisiaj nadaje
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 09:02   #3100
katiem
Wtajemniczenie

No Katee laska z Ciebie. A Kubuś widzę grzeczniutki był.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
sprzataj sprzataj moja bratowa tak robi ale jak jej mama przyjezdza ja tam na szczescie mam tesciowa ktora ma jeszcze wikeszy balagan niz ja

czy dzisiaj jest jakis dziwny dzien?? bo juz od rana mlody nie wie czego cche rano jedna noga ryralam wozek zeby w tym czasie czesac Zuzie bo inaczej syrena była wlaczona. a teraz wszedzie zle, wozek zle lozko zle kanapa zle na rekach zle i wkonc sie wkurzylam i dosadnie m powiedzialam ze jesli nie zdecyduje co on wkonc chce to go zostawie takiego ryczacego w tym miejscu co stoje i sobie pojde chyba dotarlo bo grzecznie zasnal w wozku

i chcialam jechac na zakupy kupic mu czapke bo ma chyba za mała troche (odciska mu sie na czole ) ale nie wiem czy on sie dzisiaj nadaje
JAki usłuchany

Dzień jest bardzo dziwny. ja mam taka mgłę za oknem, że nic nie widać. Muszę iść do Biedy - mam nadzieję, że trafię

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-14, 09:10   #3101
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Witam serdecznie,

Mój krzykacz wkońcu się przyssał do cycunia. Myślałam, że z czasem co raz łatwiej będzie rozpoznać płacz dziecka, a ja ciągle nie potrafię ich odróżnić. Poznaje mniej więcej o co chodzi wnioskując po tym co się działo, kiedy ostatnio jadła itp...

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
uf, nagrzałam dzisiaj pokój do niebotycznych temperatur i to, co nam wyszło pierwsze w naturalnym świetle, drugie z lampą błyskową.
Ale śliczne! Też próbowałam małej cyknąć jakieś śmieszne fotki w czapeczkach jak jeszcze była noworodkiem, ale drażniło ją to, a teraz to już w ogóle nie liczę, że będzie na tyle cierpliwa.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
a dzisiaj czekam z wielką nadzieją na kuriera z matą mała księżniczka dla Zośki bo mi się pomysły na zabawy kończą :P
Daj znać jak przyjęła Zosia tą matę bo też planuję ją kupić. Też już nie wiem czym zabawiać to moje dziecię.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ale one są tak jakby za krótkie już, a nie luźne i jak zrobi kupkę i się trochę w tym powierci, to ona się po prostu nie mieści i pojawia się na plecach, a gdy zaczęliśmy używać trójek to się nigdy nie zdarzało. A 2 bez szans - już dawno ją na nóżkach te falbanki cisnęły.
Hm to chyba faktycznie musi jakoś od budowy dziecka zależeć bo dla mojej to 3 wręcz za duże.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
dponhbgnmgvn
nuki
oskar
mama
ogb
hfghfuifdgy
sfg
xcv
nmjhg
ske7f;g+-yujh
ed90du8d6sghkb
Stary 2012-11-14, 09:11   #3102
katiem
Wtajemniczenie

AAAAAAAA właśnie mi przysłali mail, że mój aparat jest do odbioru
Kurcze to to koniecznie muszę załatwić. Tylko jak???? cieszę się jak dziecko

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-14, 09:11   #3103
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

U nas nocka minęła całkiem dobrze. Niuniek przesypiał ładnie 3-4h. Kupki znowu brak, ale pierdki lecą, więc brzuszek na szczęście miękki.

O 12 mamy gości, a tak mi się nie chce nikogo przyjmować.

Kraven, afternoon trzymam kciuki za zdrówko Waszych maluchów.

lukrecja wysłałam pw, dziękuje z całego serducha

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Pochwale sie
No pieknie! Kolejna wredotka z płaskim brzuchem. Zazdroszcze, tym bardziej, że rodziłam tylko kilka dni po Tobie, a mojemu jeszcze daleko do takiego wyglądu.

Cytat:
uf, nagrzałam dzisiaj pokój do niebotycznych temperatur i to, co nam wyszło pierwsze w naturalnym świetle, drugie z lampą błyskową.
przepiękne!!!!!!!

Cytat:
Kazda kupa cieszy, ale taka przed czwartą to jakby mniej
My wczoraj szaleliśmy z tz-tem z radości jak nam ją sprezentował o 4

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

Stary 2012-11-14, 09:18   #3104
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki mam pytanko czy któraś z Was podaje dziecku nan pro ????
Stary 2012-11-14, 09:21   #3105
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
a gdzie masz do odbioruu??

i koniec spania
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 09:22   #3106
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Zabieram się za organizację chrztu wreszcie. Planuję go zrobić 9.12.
Wybrałam już ubranko http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=72 + buciki http://allegro.pl/chrzest-kozaczki-w...727510001.html
Szukam gdzie zalatwić catering bo nikt nie będzie miał czasu na gotowanie, ale to już jest trudniejsze.
Stary 2012-11-14, 09:26   #3107
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Co do dostępu do maila dla aftrnoon jestem za.Chętnie poznam mame tego pięknego Filipka.Nie wiem,co reszta dziewczyn?
też jestem za.
co do reszty dziewczyn bez dostepu, to warto sprawdzić kto ile pisze, bo faktycznie niektóre tylko wpadają z pytaniem.
Cytat:
My juz konczymy paczkę "2" i idziemy na "3" już Zośce zakładałam i pasują trójeczki idealnie na mą tłustą słodką dupinke
a my nadal w 2 co prawda 2 dady ale jednak.
coś mi się wydaje, że moja to jakiś okruszek w porównaniu z większością naszych wizażowych maluszków. pojutrze 3mce kończy a waga 5,5 kg i jakieś 60 cm

Cytat:
tak tak najprawdziwsze w swiecie pampersy

a dzisiaj czekam z wielką nadzieją na kuriera z matą mała księżniczka dla Zośki bo mi się pomysły na zabawy kończą :P
Spodoba się Zośce mata
tak jak Zuzanę oczarowała ta karuzelka rośnij z muzyką. Wczoraj wieczorem dała koncert. Nie wiem, o co jej chodziło. Bo ani jeść, ani mokro, ani zabawianie, noszenie, kołysanie nic nie pomagały. Wreszcie cierpliwości mi zbrakło (męża oczywiście w domu nie było - w ogóle to my całe dnie same, chyba że nas mama albo siostra odwiedzą, i już trochę mam tego dość i coraz bardziej jestem zmęczona...) i włożyłam ją do łóżeczka, włączyłam karuzelę i po 30 minutach już spała
Cytat:
A ja się zastanawiam czy nie zacząć zakładać 4 Bo w trójkach już się zdarza że kupa się tyłem wydostaje... kurde, ale trójki są niby aż do 9 kg. No i tak trochę śmiesznie - dwumiesięczne dziecko w 4??? To co jej będę zakładać jak będzie miała pół roku? Pieluch dla dorosłych nietrzymających moczu???

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Naprawdę??? Kurczę mojemu w 3 codziennie jak jest wielka kupa, przecieka plecami... Ale w 2 też tak było, to o co chodzi...? I mały waży już 6 kg.
mi się wydaje, że czasami są kupska, których żadna pieluszka nie wytrzyma. jak Zuzan robi co drugi dzień, to już wiem, że będzie trzeba przebierać w całości. 3 byłyby za duże na nią jeszcze i też by takiej ilości nie zniosły...
Cytat:
Czyli Zuzka zaklepana dla Matiego
i super!
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
super zaczela krzyczec:/
może Ją coś boli? nie ma gorączki?
Cytat:
Witam

dokładnie
Cytat:
dponhbgnmgvn
nuki
oskar
mama
ogb
hfghfuifdgy
sfg
xcv
nmjhg
ske7f;g+-yujh
ed90du8d6sghkb
proszę jaki komunikatywny Oskarek

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 09:35   #3108
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Odnośnie naszego usg serduszka...

Na pierwszej wizycie patronażowej u pediatry ( Filip miał 3 tyg.) lekarka zauważyła, że Młody ma tzw. "szewską klatkę piersiową", tzn. taki dołek w mostku, przez co jak oddychał przeponowo, to brzuszek bardzo wyraźnie pracowaół. Stwierdziła, że to bardziej defekt kosmetyczny i że wyrośnie z tego prawopodobnie, ale dla pewności zleciła usg serca, w razie gdyby wada się pogłębiała i miała w najgorszym wypadku uciskać na serce - dlatego lepiej wg niej znać "stan wyjściowy" umiejscowienia tego dołka względem mięśnia sercowego. Wczoraj byliśmy więc u kardiologa i kobieta zakwestionowała podejrzenie szewskiej klatki, powiedziała, że dołek jest niewielki, dzieci z tego wyrastają i jeśli tak się nie dzieje, to jest to bardziej działka ortopedy. Podczas usg Filipek darł się wniebogłosy, bo obudzony, rozebrany, posmarowany zimnym żelem , no i samo badanie...Wszystko było wg tej pani ok, ale na samym końcu zauważyła pogrubioną przegrodę międzykomorową i niedomknięty jakiś otwór, niestety nie jestem w stanie powtórzyć nazwy, z jej tłumaczenia wnioskuję, że to coś na kształt dziury w sercu. Stwierdziła, że wynika to z tego, iż Mały urodziła się o 3 tyg. za wcześnie ( 1 dzień 38 tc, więc nie był traktowany jak wcześniak). O ile tym otworem nie kazała się martwić, bo ponoć on się zamyka ( ja i tak się martwię), to przegroda już poważniejszy problem, mamy dziś zrobić ekg ( nie wiem, jak oni rzetelnie zrobią ekg 8 tygodniowemu dziecku zanoszącemu się od płaczu i kąpiącemu nóżkami) i kontrola następna poczatkiem stycznia.
Mam doła, bo w szpitalu nikt nam nie mówił, że jest jakieś ryzyko niedomknięcia się czegoś w sercu z powodu przedwczesnego porodu. Ta przegroda to ponoć z kolei wynik perypetii okołoporodowych ( poród sn 10-godzinny, potem cc z powodu niewspólmierności matczyno-płodowej). I tu też mam wk.......A pomysleć, że gdyby nie dołek w klatce piersiowej, nie trafilibyśmy do kardiologa. Boję się teraz bardzo
Jeśli chodzi o drożny otwór to mój starszy synek taki miał. Na wizycie u pediatry przy osłuchiwaniu stwierdziła szmery i skierowała do kardiologa. No i nausg wyszedł drożny otwór,ale spokojnie to nic groźnego i samo sie zabliźni.
A podczas usg dziecko musi być spokojnie,nie może płakać ani sie wiercić. Bo jak Gracjanek zaczynał płakać to lekarz tłumaczył,że na siłe mu usg zrobić nie może,że musze go uspokoić żeby nie płakałi sie nie złościł.Więc skonsultowałabym to z innym kardiologiem.

Dzień dobry tak wogólenie było mnie troche,czego nikt nie zauważył hehe.
Zapalenie piersi mamy już za sobą i od dzisiaj walczymy,żeby mieć więcej pokarmu bo znowu przez to zapalenie mam malutko pokarmu i dokarmiam mm,ale wierze,że będzie go wiecej. Przed zapaleniem ściągałam po 150-180 z obu piersi a teraz ledwo 80-90 mi sie udaje.
Ale nie poddajemy sie

Mamy chrzestnych już i będziemy załatwiać chrzciny
planujemy je na 9 grudnia

co do ubioru to moje dziecko żyć bez rożka nie umie(właśnie dzisiaj ma pierwszy dzień oduczania) to do rożka ubieram mu body na krótki rękaw i skarpetki tylko. A bez rożka to body na krótki rękaw,skarpetki i półśpiochy.

A na dwór na te pogody codziennie czyli ok 8-10 stopni ubieram małemu body na krótki rękaw,bluzeczke,rajtuzki, skarpetki,czapeczke i kombinezon taki średni na teraz nie zimowy,nakrywam przykryciem do wózka a jak jest zimniej to kocykiem cieńkim nakrywam

a teraz ide właśnie ogarnąć sie i na dworek na spacerek

Fabianek w piatek skończy 4 tyg i na razie nie wiemy co to płącz jakiś straszny czy kolki,jak myślicie czy jeszcze mogą Nas kolki odwiedzić?

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 09:38   #3109
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Ja też nie mam nic przeciwko
W ogóle jest kilka dziewczyn, które się udzielają, a dostępu chyba nie mają ula, justyna, ladybeata, kasiam, kajaja,lilka00, I_K, kraven:P
ja dostep mam

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No tak. Masz rację

Jeju tak mnie boli brzuch na okres... Ciekawe czy dostanę Mogę już tamponów używać, prawda?

A tak w ogóle, to jestem potworem Przez to zmęczenie znęcam się nad mężem, o wszystko przyczepiam i jestem agresywna... Zachowuję się jak przed okresem! Ale jak to możliwe, skoro karmię Henia max. co 3 godziny!
ja juz tamponow uzywam

Cytat:
W tych wieszanych na kaloryfer podobno się momentalnie pleśń robi i nie idzie tego doczyścić, więc więcej szkody niż pożytku. Może najpierw spróbuję z mokrymi ręcznikami...

A co do pieluch to wydaje mi się też że to zależy nie tylko od wagi dziecia, ale też od wzrostu. Alicja jak się urodziła to miała 59 cm, ostatnio ją zmierzyłam (to chyba Ty podawałaś sposób - dziecko na boczku, od czubka głowy do pupy, a potem centymetrem po nóżce?) i wychodzi mi że ma już 71 cm, więc to chyba tez ma wpływ na to, że pampersy robią się "płytkie". A waży pewnie ok 5,5 kg (31 października było 5200)
wilogc sie nie zrobi tylko musisz włączać nie ze caly czas chodzi tylko na jakis czas na kilka minut i polecam kupic higrometr , bedzie ci mierzy wilgotnosc

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Daj znać jak przyjęła Zosia tą matę bo też planuję ją kupić. Też już nie wiem czym zabawiać to moje dziecię.

moja ma , ale na razie nie wzbudza duzego zainteresowania. poleży moze z 10 minut i wrzask. ale mysle ze z czasem sie to zmienie, bo tak samo bylo z lezaczkiem a teraz go uwielbia

na razie u nas szał robi to http://allegro.pl/tomy-projektor-ruc...765963285.html
najprędzej przy tym poleży.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-11-14 o 09:42
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 09:42   #3110
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
a gdzie masz do odbioruu??

i koniec spania
W Sferisie w galerii Pestka. No nic. Pojadę z Kubą. bo doczekać się nie mogę

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-14, 09:45   #3111
Dearlie
Zakorzenienie

Zapomniałam napisać, że ja również należę do mam "lulających" dniami i nocami. Nasz Antek nie potrafi zasnąć odłożony do łóżeczka. Muszę go zawsze najpierw uśpić na rękach w rożku, a dopiero później go odkładam. No chyba, że śpi w naszym łóżku, to wtedy nie ma tego problemu Z tym, że staramy się tego za często nie praktykować, zazwyczaj to ja go biorę do siebie jak TŻ o 5 wychodzi do pracy.

Anesh Kochana ja też jestem wyrodną matką, bo dokładnie tak samo ubierałam Antośka na spacery jak Ty Majkę. Jednak spokojnie, ja myślę, że można nam to wybaczyć, bo nasze maluszki są jeszcze maleńkie i to nasze pierwsze spacery, więc dopiero nabieramy doświadczenia we wszystkim. Ja i tak bałam się, że mój okruszek i tak marznie, a tu się okazuje, że grubo przesadziłam.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki mam pytanko czy któraś z Was podaje dziecku nan pro ????
Mój Antoś przez tydzień przyjmował Nan Pro H.A. Niestety kupek po nim nie było i przeszliśmy na Bebilon Comfort. Dziewczyny tutaj pisały, że Nan Pro ma dużą zawartość żelaza przez co często dzieciaczki mają problemy z zatwardzeniem po nim.

Cytat:
Wybrałam już ubranko http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=72 + buciki http://allegro.pl/chrzest-kozaczki-w...727510001.html
Szukam gdzie zalatwić catering bo nikt nie będzie miał czasu na gotowanie, ale to już jest trudniejsze.
Ale Alunia będzie pięknie wyglądała.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
co do ubioru to moje dziecko żyć bez rożka nie umie

To tak jak nasz!
Stary 2012-11-14, 09:59   #3112
ula2689
Wtajemniczenie

Witajcie!Chętnie Wam się pokażę na mejlu oczywiście jeśli mi pozwolicie.Muszę się trochę wytłumaczyć, staram się być na bieżąco ale jak chcę odpisać to akurat któryś krzyczyTeraz też Hubek na rękach(pisze 1 palcem) a Oliwkę bujam nogą w lezaczku.

Jutro mamy usg główki Huberta, martwie się troche bo ma prawie 11 tygodni a się nie uśmiecha, może ze 2 razy widziałam.

Pisałyście o brzuszkach ja mam prawie płaski tylko taki miękki jeszcze no i 4 kilo zostało zrzucić

Okres mam już nawet 2 raz, wczoraj wzięłam 1 pigułkę anty,Asiulka nie wiem czy dobrze pamiętam czy to ty zaszłaś biorac tabletki?jakie to były konkretnie?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 10:01   #3113
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
też jestem za.
co do reszty dziewczyn bez dostepu, to warto sprawdzić kto ile pisze, bo faktycznie niektóre tylko wpadają z pytaniem.
Ja również nie mam dostępu do maila. Fakt, ostatnio nie udzielałam się zbyt często i jakoś nie mam parcia na tego maila... ale jakby nie patrzeć są tam również moje zdjęcia

A mój synek uskuteczniał dziś poranne histerie, od paru dni tak ma... Przychodzi godz. 4 i koniec spania, ani w łóżeczku mu się nie podoba, ani w leżaczku ani u nas w łóżku. Muszę go tulić i nosić to w końcu po ok. 3 godzinach odpuszcza.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 10:05   #3114
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam te wieszane u Pauli w pokoju od 3 lat i nie ma pleśni.
Co do pieluch to rzeczywiście jeśli Twoja taka wysoka to dla niej się robią biodrówki i kupa wypływa.

Cytat:
Śliczny komplecik A rozmiar jaki bierzesz?
Stary 2012-11-14, 10:05   #3115
marta1986222
Zakorzenienie

Witam się z Zuzią na rękach

Zaraz wybywamy na spacerek bo u nas niebo bezchmurne

Obiad już ugotowałam,nawet księżniczka mi pozwoliła.

Teraz coś marudzi lady moja.

Wpadnę pozniej na dłuzej chociaz mam w planach łazienkę dzisiaj posprzatac

I jeszcze do apteki muszę wstąpić po zapas delicolu.

Też jestem za dostępem do maila dla Afternoon co do dziewczym rzadko się odzywających .

Weronika moja Zuzia też ostatnio mało zjada 60 ml góra.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 10:20   #3116
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam te wieszane u Pauli w pokoju od 3 lat i nie ma pleśni.
Co do pieluch to rzeczywiście jeśli Twoja taka wysoka to dla niej się robią biodrówki i kupa wypływa.

A one się nadają na takie żeliwne kaloryfery starego typu?
Stary 2012-11-14, 10:21   #3117
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle jest kilka dziewczyn, które się udzielają, a dostępu chyba nie mają ula, justyna, ladybeata, kasiam, kajaja,lilka00, I_K, kraven:P
No ja faktycznie nie mam dostępu, zawsze zapominam, żeby o to zapytać . Jak możesz to podaj mi adres na PW, a wyślę swoją fotkę, bo chętnie też bym zobaczyła jak wyglądacie dziewczyny .

U nad dzisiaj dosyć ciężka nocka, bo mała płakała mi od 1 do 3:30, pierwszy raz tyle płakała, chyba miała jakąś kolkę biedulka. Potem na szczęście zasnłęa i spała do 7, nakarmiłam ją i znowu do 10 i teraz też zasnęła, a ja gniję w łóżku razem z nią i laptopem
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 10:22   #3118
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dobry
Iga śpi a mama nadrabia
Mam nadzieję ze chociaż pośpi z 2 godzinki bo mam troche do zrobienia

Cytat:
Lidka i niegrzeczna Kuba też miał taką wysypkę na twarzy. I ilekroc polozna go widziala mowiła, że musi z tego "wyrosnać". I teraz nie ma.
mam nadzieję że wyrośnie moja tez
pochwal sie potem jakie fotki cyka twój nowy sprzęcior

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Pokaże(zaraz wstawie na mail) Wam kilka fotek z chrzcin...
No, no Kasiu piękna kobietka z Ciebie!!

Cytat:
Muszę się Wam pochwalić moim małym sukcesem - ściągnęłam laktatorem 40 ml mleka. Jtr. spróbuję je dać Majeczce z butli.
Za sukces
pamiętam jak ja się cieszyłam jak ściagnęłam 20 ml z jednej
teraz już idzie znacznie lepiej

Cytat:
jestem za, chociaż są niektóre osoby tak jak Asia napisała które wpadaja zapytają i ich nie ma dłuuugi czas..

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

Okres mam już nawet 2 raz, wczoraj wzięłam 1 pigułkę anty,Asiulka nie wiem czy dobrze pamiętam czy to ty zaszłaś biorac tabletki?jakie to były konkretnie?
o ile sie nie mylę to kasiam zaszła w ciąże z tabletkami
ale może mi sie coś pokręciło to mnie poprawcie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 10:26   #3119
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Aparat foto? My też dziś lub jutro jedziemy kupić jakiś do 2 tyś, żeby Kindze robić zdjęcia, bo mamy tylko taki sprzed 6 lat mały 'Nikon i jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 10:26   #3120
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
A one się nadają na takie żeliwne kaloryfery starego typu?
Na starym mieszkaniu właśnie takie mieliśmy. A te nawilżacze mamy z biedronki takie srebrne były kiedyś. Co roku są.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości