|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Czesc dziewczyny!
Zaraz wybieramy sie na grzybki (tylko nie mowcie nic Krolowej )Nocka znowu ciezka,Eryk robi sie coraz wiekszym cyckomaniakiem Co godz-dwie placz i pocieszenia w cycku szuka,smoczka nie chce.A w dzien jest radosny,ja nie wiem co to??I jak?Fajny co?Ja czytam od konca,tzn od poczatku i spodobal mi sie patent na mycie zabawek w zmywarce.Tylko na razie zmywarki nie mam,ale jak sie przeprowadzimy jest plan kupna
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc... jaka jestem zla
Moje dziecko sie grzecznie bawilo na macie, po czym polozyla sie na plecki i z tej pozycji chwile marudzila, chwile sie bawila i tak w kolko. Po czym cos spadlo z komody - patrze a Julka pociagnela za kabel zelazko i na cale szczescie spadlo obok niej!!!!!!!! Wieczorem prasowalam mezowi koszule i odlozylam z przyzwyczajenia tam zelazko, nie wpadlam na to ze dziecko moze je siegnac poza tym nocka w miare, mimo kilku pobudek spalysmy lacznie do 7.40, teraz od kilku minut Julcia ma drzemke, jak wstanie to ja nakarmie i pojedziemy na zakupy, musze tez wyslac paczki bo znowu udalo sie kilka rzeczy na ebay sprzedac po malej a poki co ide pod prycho Mravcia, zdrowka !
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() emigra twoja corcia ma wiecej szczescia niz rozumu, ja juz prasuje jak maz malego pilnuje bo lobuz wedruje do kabla od zelazka i nie chce myslec co by bylo gdyby na malego spadlo... Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-11-14 o 11:16 |
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mravka super ,że glut Roba opuścił Gosia udanego grzybobrania ja lubię chodzić na grzybki, w tym roku nie byłam fajnie tak połazić po lesie, uwielbiam tą ciszę , echhhFlower za powrót do pracy trzymam kciuki, mam nadzieję,ze jakoś się oswoicie z nową sytuacją, wszystkie nas to czeka kiedyś tam , powodzenia |
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze,że nic się nie stało |
|
|
|
|
#4417 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Nagminnie myje rece w bidecie..ale tutaj wystarczy zamknac drzwi w łazience![]() Cytat:
![]() ale jednak jak juz sie nastawilam na gotowanie to ten Gałgan mowi NIE..No coz..nie to nie;] kiedys sie przekona jakie mama super dania serwuje. Powiem tak..dorosly ma katar to sobie smarknie i heja,a takiemu Małemu to wisi w nosie i nijak nie ma co z tym zrobic. Raz Robson tak kichnal,ze az dolecialo do sciany . T.się smiał, ze wyglada jakby nam slimak chodzil po scianie :P---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- jedno jest pewne..zapamietasz juz teraz na dluuuuugo te sytuacje. Tj pisze Konia..najwazniejsze, ze nic się nie stało.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#4418 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cześć
![]() Emigra, dobrze że nic się Julci nie stało! U nas jak prasuję, to wkładam Matyldę do łózeczka (przeniosłam się z deską do sypilani) i wiem, że wtedy mogę spokojnie poprasować, a ona się wtedy bawi, albo stoi w łózeczku i obserwuje mnie....Po prasowaniu kabel zakładam na deskę, żeby nic nie zwisało. A większośc czasu spędzamy w salonie, a tu jedyne kable to od komputera. Cytrynka, ja podzielam Tynki zdanie. Nie da się w 100% uchronić dziecka przed upadkami, ale można pomóc mu nauczyć sie upadać w bezpieczny sposób. Moja teściowa teraz przyjechała i cały czas asekuruje mała jak ta stoi np przy ławie. Trzyma ją pod paszkami a Matylda się wścieka. Ja staram się być blisko, zawsze obkładam Matyldę dookoła poduszkami żeby miała miękkie lądowanie, i interweniuję wyłącznie jak widzę, że jest potrzeba. Mravka, ja też podaję głównie słoiki, a od jakiegoś czasu robię podobnie jak Konia. Jeśli były słoiki 2-3 dni z rzędu to staram się podać dla odmiany domowe, a zwykle prawie codziennie podaję domowy deserek-duszone owoce: jabłka, gruszki, banany, maliny etc, z łyżeczką kaszki manny, żółtkiem (gdy wypada dzien na żółtko). Dziś będzie domowa zupka, deserek i kaszkę też zrobię na wieczór domową (jaglaną). Ale raz mi tu irl pielęgniarka powiedziała, że lepiej gotować samemu, bo w Irl słoiki są kiepskiej jakości. Dlatego zawsze sprawdzam etykietki, i kupuję głównie z hipp w polskim sklepie. Hipp tutejszy ma zupełnie inne dania, dopasowane pod gust irlandzkich dzieci, i takie dodatki których teraz bym nie podała (np ser cheddar). Dziś idę na pocztę i do biblioteki, to przy okazji zajdę do h&m poszukać za strojem mikołajki
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ale malo sie tu ostatnio pisze, nie mam zadnych zaleglosci ![]() Gosia i pozostale dziewczyny -co do mojego niejadka - raczej mysle ze nie chodzi o to, ze nie jest gotowa na stale pokarmy, bo kiedys z przyjemnoscia je palaszowala, ale zauwazylam ze ona ma takie fazy, kiedys chciala tylko kaszki i nic wiecej, pozniej sloiczki, teraz mleko, chyba tak bedzie dopoki jej sie nie przyje to mleko O grudki tez chyba nie idzie, bo deserki sa papkowate a z nimi jest tak samo, jak ma chec to troszke podziubie. Predziej bym obstawiala smaki, bo jakos tymi angielskimi sloiczkami dopiero pogardzila :P no ale mojego gotowania tez nie chce :/ Monika83 mysle, ze zadnych narkotyzujacych ziolek nie dodaja do sloiczkow, mam nadzieje... mysle, ze inne dzieci moze tez maja takie fazy jak Nadia (?) i za jakis czas sie odmieni.Gosia a to nie wolno tu zbierac grzybow?? tynka moj maz tez ma mi za zle, gdy corcia puknie sie glowka o podloge, lub obroci sie na cos twardszego, ale ja wiem ze jej to krzywdy nie zrobi, on musi do tego dorosnac hahahemigra cale szczescie nic sie nie stalo. Ja dzis wlasnie zdjelam obrus ze stolu bo lubi go sciagac, a na stole rozne rzeczy sa. Mimo to zostaja jeszcze kable i na nie tez musze uwazac, bo laptopa nie raz juz pociagala, teraz juz trzeba miec oczy dookola glowy ![]() Moja corcia rowniez wpatruje sie w pralke, najlepiej jak sa biale rzeczy lub kolorowe, to super wiruje ![]() A poza tym chcialam sie pochwalic, ze wyszedl nam 6. zabek, prawa dolna dwojka dla rownowagi hurra
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna ja stoje nad malym ciagle zeby nie upadl bo wiem ze to nie mozliwe i tez bede musiala nauczuc go upadac bezpiecznie nie tylko "na głowke"
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale i tak bylo fajnie,ladna pogoda,pospacerowalismy,E ryk sie dotlenil.Wiec na plus Nie wolno.
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Co do stroju mikolajki z h&m to moge szczerze polecic - wlasnie dzisiaj do nas dotarl
|
|
|
#4424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() my po lekarzu i mamy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i skierowanie na mocz dla Lenki-zobaczymy... do poradni rehab. na 27 listopada -nie dało się nic wcześniej-ale to i tak chyba szybko jak na te cyrki w NFZ jak narzazie to śpi tylko wtedy jak bardzo mocno otulę ją poduszkami... ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
dobrze ,że nic się nie stało |
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko, a co lekarka powiedziała?
|
#4427 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O ty zboczuchu
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
wysłuchała mnie , bo mała też leci na lewą stronę czasami jak leży na brzuszku i powiedziałam o tym Toruniu
zbadała ją i obejrzała i mówi ze faktycznie coś ta storna jest inna ja mówie,że odstawienie nabiału nic nie dało- i że rzuca się w nocy więc może mocz coś pokaże rozpoznanie: wpisała asymetrię ułożeni-ową i wzmożone napięcie mięśniowe co jej pomaga- otulenie poduszkami z każdej strony i moja koszula przy nosku ![]() znowu się odrywa od piersi ech... |
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4430 |
|
Gang Iren
|
Ale tu cisza...Musze zobaczyc czy na fb jestescie
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy prezent gwiazdkowy zakupiony
Ale się dziwnie czuje ... teraz przeszło na mnie dbanie o tradycje i budowanie napięcia gwiazdkowego w małym człowieku, oby Zosik miał tak wspaniałe wspomniane związane z gwiazdką jak ja mam dzięki swojej mamie.Jakoś mnie sentymentalnie mnie to nastroiło i cały dzień czuje ogrom odpowiedzialności za szczęście i dobre wspomnienia a nie tylko za pełny brzuszek i suchą pieluszkę (upraszczając) |
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4434 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4435 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
coś ostatnio nie mam weny do pisania...ciągle czasu brakuje... Jutro z Piotrusiem idziemy najprawdopodobniej na szczepienie...rano muszę zadzwonić czy mają jeszcze pneumokoki, bo ostatnio im zabrakło... Przy okazji lekarka obejrzy ten Piotrusia kręgosłupik...teraz już sam siada i nie mam możliwości żeby mu nie pozwalać...ale chyba już się tak nie wygina jak wcześniej ![]() emigra - dobrze że żelazko spadło obok i nic się nie stało! cziqua - 70 cm
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam jedną, ale na pewno jest już za mała.
|
|
#4437 |
|
Gang Iren
|
Wiedzialyscie,ze jest cos takiego jak wypozyczalnia zabawek?
http://planetazabawy.pl/zabawki/index
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
Gosia bardzo fajny ten blog i tez czytam od końca...ja go "znalazłam" z polecenia matki Sanepid
a Ty?Emigra jak dobrze, ze to żelazko upadło obok...wolę sobie nie wyobrażać co by było gdyby...trudne jest to przewidywanie zwłaszcza dla mamusiek po raz pierwszy... Konia dzięki...właśnie tak dziś myślałam sobie że czy teraz czy za rok to i tak ciężko byłoby mi wrócić...szkoda tylko że nie wracam do miejsca w którym się dobrze czuję.. Mraveczka tak moja mama z nim zostaje...o to się nie martwię.. ![]() Emilka tak jak już pisałam u synka mojej przyjaciółki takie objawy były właśnei związane z nadmiernym napięciem mięśniowym.. Karo_z ale ten Twój syncio przystojniak i w ogóle tak wydoroślał
|
|
|
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
u nas dzis kiepska nocka, Mateuszek obudzil sie o 23-30 i poltorej godziny dokazywał, pozniej spal juz z nami, cała noc sie wiercil, az o 5-30 rozpoczal dzien jęczeniem, teraz spi ,wiec zmykam do niego odespac troche.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-11-15 o 08:17 |
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej Mamuski, jak nocki?U nas ok, choc znowu mloda wyladowala w moim lozku po 2. Spanko do 6, teraz juz ma drzemke od 8 bo maz ja ''ukical'' Zamowilam raczkujacego Kubusia Puchatka, tez gada ciekawe czy Julcia sie do niego przekona w sklepie zagladala do niego ale jak zblizalam to byla raczej ostrozna, no ale zobaczymy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

)
Co godz-dwie placz i pocieszenia w cycku szuka,smoczka nie chce.A w dzien jest radosny,ja nie wiem co to??

a poki co ide pod prycho 

ale jednak jak juz sie nastawilam na gotowanie to ten Gałgan mowi NIE..No coz..nie to nie;] kiedys sie przekona jakie mama super dania serwuje. 

O grudki tez chyba nie idzie, bo deserki sa papkowate a z nimi jest tak samo, jak ma chec to troszke podziubie.