|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Cytat:
no nic jak trafię do szpitala a nie bede mieć jeszcze tego fotelika to mam nadzieję że kuzynki swój użyczą |
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
No narazie rozpakowałam tylko jeden karton w którym był przewijak, pościele, pościel do wózeczka, prześcieradełka, becik, kołderka z podusią i ręczniczki. W drugim jest łóżeczko z materacem ale to już za cięzkie dla mnie jestem skazana czekać na TŻ
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
hejka!
Zaiczyłam dzisiaj latanie po schodach, długie zakupy w Tesco i jazda po naszych polskich drogach do miasta, zrobiłam też obiad na 3 dni, wykąpałam się w cieplutkiej wodzie i mogę rodzić Dzisiaj mam wizytę z USG i KTG ciekawe co ciekawego u małej może poproszę go o masaż szyjki .Widzę, że nowy dzieciaczek na wątku i jaki dużżżżży - lece nadrabiać ![]() PS. Nie mam do nikogo telefonu jakby się zaczeło
|
#4174 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zeby wyszłodorsip, neipis za tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytęCytat:
Nie martw się bo napewno bedzie dobrze. Z malutką tez pewnie jest ok Cytat:
Ale pomyślne wiadomości A od depilacji pach chyba bym się zesr..ała Cytat:
Dobrze że wszystko wraca do normy. Oby tak dalej Cytat:
Cytat:
Nie ważne czy z pompa czy bez- wazne że to WASZ dzień. Oby całe życie było takie jak ten dzień... Meideleite ogromne gratulacje , a Antoś to słodycz w najczystszej postaci
|
|
#4175 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby Mała szybko nauczyła się ssać![]() Cytat:
Miałam w sumie hemoglobinę 11,8 a teraz chyba mam 13,6. I powiem szczerze, że kilka dni temu skończyło mi się opakowanie, a nie miałam nowej recepty, więc nic nie biorę - zauważyłam, że od tamtej pory mniej mi puchną nogi i ogólnie lepiej się czuję. Nie wiem czy faktycznie to żelazo tak na mnie działało, ale postanowiłam, że nie będę na razie załatwiać nowej recepty i zobaczę jak będzie do następnej wizyty.A mój kurier za to przyniósł dziś komplet pościeli do łóżeczka, zaraz się zabieram za jego przepranie
|
|
#4176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za wizytę
|
|
#4177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba spisać plusy i minusy Na 80%raczej się zdecydujemy.Cytat:
Cytat:
Sny o kupie zwiastują pieniążki podobno Puść lotka Cytat:
![]() Gratulacje i miłego składania (dla tzta )kurcze, musze też sobie coś kupić, bo tak bym porozpakowywała cośśśś ![]() Chyba się na allegro porelaksuje troche ![]()
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś to pisaj swój nr na mój priv to Ci odeślę Jagnna- mój mąż jest strażakiem
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak narzekałam i mały mi teraz wali w pecherz ze hej ![]() ja wczoraj okna umylam, miałam tez dzis mizianko, pozniej plany polazenia po galerii ale watpie ze to cos da ![]() dobra musze isc do sklepu bo juz ta godzina wsttttyyyd |
|
|
|
|
#4181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, że ja bym to trochę jakoś ochroniła. Nie wiem jak często zdarzają się takie wypadki, ale z długiego włosa to nie za fajnie się czyści takie rzeczy. Mój pies kiedyś zwymiotował na taki dywan z dłuższym włosiem, więc wiem coś o tym. ![]() Może jakimś rozwiązaniem byłyby takie ochraniacze - są one pod fotele na kółkach, które są na panelach i położyć ją pod łóżeczko od strony przewijaka. Ja mam coś takiego z Ikei - z tym, że ja używam pod fotel. Tylko nie wiem czy nie będą za krótkie pod łóżeczko. http://matyochronne.eu/ Cytat:
Ja też jestem ciekawa. |
||
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Biedroneczka kciuki za wizytę!
|
|
|
|
#4183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
tylko ten szpinak, ale nie trzeba mnie namawiać do niego bo llllubię ![]() Może moje nosidło dziś przyjedzie..? Jade na szoping z siostrą i chrześniakiem, może coś wyhacze dla małej jeszcze ![]() ![]() Do potem!!
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Jagnna- to udanych zakupów
![]() Moja mama ma mega talent do robienia lumpkowych zakupów ! Przyniosła mi ostatnio dwie siaty ciuszków dla Małej. Wszystkie z Nexta, w super stanie..dosłownie rozpłynąć się można takie cuda ![]() No i najlepsze jest to, że mama jest bardzo kontaktową osobą i wszyscy ludzie lubią z nią rozmawiać i tak dalej. Ostatnio była w sklepie i z kasjerką zaczęła rozmawiać o dzieciach i, że czeka na wnusię. No i ta babeczka opowiadała, że ma córkę w Irlandii i wnusię i ona uwielbia tą przytulankę- szmaciankę (one są ponoć modne na Wyspach). No i powiedziała, ze jak mama chce to córka przyjeżdża to kupi mojej mamie taką. No i wczoraj mama przyniosła ją. Za całe 12 złotych, bo tyle wyszło z przeliczenia waluty Świetna jest - taki misiu ecru i dośc duży obszar tej materiałowej reszty.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze zobaczyc w tej ikei, ale fakt to ja bede sprzataqc myslalam tez o kladzeniu ceratki pod nogi jak bede przewijac ale to troche bez sensu bedzie wyglądac, no nei wiem.najgorsze ze nie mam innego meijsca na przewijak -w lazience czy cos, wiec jestem skazana na to lozeczko ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja tez mam te szmacianki-dwie w lumpku kupilam
|
||
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Anielko- ta babeczka mówiła mojej mamie, że jej wnusia ma 8 miesięcy i nie rozstaje się z tą szmacianką ! Śpi z nią, ślini, kocha..
Ponoć super sprawa
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Żelazo w szpinaku jest podobno kiepsko przyswajalne:
"Mit o zdrowym szpinaku pochodzi jeszcze sprzed wojny. Wykazano wtedy, że warzywo to jest wyjątkowo zasobne w żelazo. W tamtych czasach badano jedynie chemiczną zawartość, natomiast nie potrafiono zbadać wchłanialności. Dzisiaj dzięki metodzie izotopowej wiemy, że po zjedzeniu szpinaku żelazo w nim zawarte wchłania się zaledwie w jednym procencie. Dla porównania: żelazo z cielęciny wchłania się w 22 proc., z sałaty w 3 proc., z produktów zbożowych w 5 proc., z fasoli i grochu w 8-10 proc. Badając różne diety można uśrednić, że jedząc 2500 kalorii organizm otrzymuje 15 mg żelaza. Jeżeli będzie to żelazo ze szpinaku, to wchłonie się zaledwie 0,15 mg żelaza, z czego może powstać jedynie 9 mililitrów krwi miesięcznie. Mężczyźnie to może wystarczyć, ale nie kobiecie w wieku rozrodczym. Gdybyśmy zjedli te 15 mg żelaza w cielęcinie, to okazałoby się, że wchłonęło się 3 mg żelaza, z czego organizm może utworzyć nawet do 180 mililitrów krwi miesięcznie." http://raptularius.blogspot.com/2011...-szpinaku.html Jest to z bloga, ale fajnie napisane. Lepsza jest natka pietruszki - ze dwie łyżeczki wrzucone do jakiejś zupy. Lekarka poleciła mi kiedyś ( jak miałam anemię) ograniczenie spożywania drobiu na rzecz czerwonego mięsa i ograniczenie spożywania żółtego sera. Dobrze jest popijać te produkty z jakimś sokiem - tak jak któraś napisała. Nie powinno się popijać jedzenia bogatego w żelazo herbatą czy kawą ( nie wiem jak z inką, ale ona to w sumie taka kawa - niekawa). Ja tak robię + popijam pokrzywę, nie biorę żadnych witamin i żelaza i póki co wyniki mam cały czas dobre, a wcześniej jeszcze przed ciążą miałam problem - także nie jest to problem skłonności. Wiadomo w ciąży trochę mi hemoglobina spadła, ale cały czas jest w granicach normy i nic nie muszę brać dodatkowo. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-11-14 o 13:52 |
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
No ja już teraz mam 3 komplety, powłoczki na podusię i kołderkę ochraniacze i prześcieradełka, myślę że to starczy na długi czas.
|
#4190 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a te zelazo mam do picia fuj takie ohydne Cytat:
Cytat:
![]() Kamila - brawo dla mamy !! Ja sobie codziennie obiecuje, ze pojde do lumpka, ale nie mam siły samej tak chodzić jeszcze ciskac się tramwajami gdzie nikt miejsca nie ustepuje to juz w ogole....... :/ a z tżtem to nie wiem co musiałoby sie stać zeby ze mna pojechał a konczy prace róznie wiec też nie da się jakos z nim umowic zeby chociaz mnie podwiozł.. a na pewno tyle fajnych rzeczy bym znalazła, bo jeden mamy taki mega wielki na jakiejs hali i tam jest dosłownie wszystko, ciuchy, jakies pierdoły do domu, zabawki, wszystko.........ehhhhhhh ale ja dzisiaj narzekam :/ dobra koniec juz z tym!!
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
Dla ciężarnych są inne normy: Według info z pierwszej strony: Hemoglobina (Hb,HGB) - Norma dla kobiet: 11,5 - 15,5 g/dl Norma dla kobiet w ciąży: 10,5 - 13,5 g/dl |
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
............... Położna środowiskowa do mnie dzwoniła przed chwilką, że będzie za 30 minut.. hehe ale miałam przeczucie ! Dobrze, ze przyjechałam do domu
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-11-14 o 14:05 |
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio miałam 11,2 i powiedział że nie jest źle, bo w ciąży zazwyczaj tak jest, więc i ja bym sie tak strasznie tym nie przejmowała...
|
#4194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() własnie o pietruszce też słyszałam ! bede wcinać, chyba nawet zaraz polece, bylam przed chwila w sklepie a zapomniałam o niej no u mnie najgorzej z tym mięsem.... własnie samego kurczaka jem praktycznie.... ah no i własnie z wit C lepiej się wchłania więc chyba jeszcze raz pojde do apteki po wit c.... Immortal ale piekne te przytulanki które wrzuciłaś
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej kupić w jakimś sklepie zielarskim. Właśnie nie wiem dlaczego tak jest z tym drobiem, bo niby ma też żelazo, ale lekarka powiedziała mi, żebym je ograniczyła i jadła czerwone mięso. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- A i jeszcze jedno staraj się nie łączyć za bardzo spożywania nabiału z produktami bogatymi w żelazo, bo jakoś też utrudnione jest wchłanianie składników nawzajem, czyli np. na śniadanie jesz kanapki z białym serem, a na kolację kanapki z szynką. |
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak mam przez całą ciąże, a normalnie mam 14,0 Najlepsze jest to, że nigdy w życiu żelaza nie jadłam, mięsa jem tyle co nic, bo mnie odrzuciło. Witaminy też odstawiłam. Ale to dziedziczna cecha, moja mama miała tak samo. W ogóle nie pogorszyły jej się wyniki badań w ciąży |
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia jak to jest z żelazem w drobiu... Ale moj lekarz jest strasznym przeciwnikiem kurczaków ... Twierdzi, ze teraz dają im tyle antybiotyków, ze w ogole jest wiecej szkody niz pożytku i lepiej zjeść kaczkę , gęś czy indyka, bo potrzeba wiecej czasu zeby urosły.. a taki kurczak to niby miesiąc i z jajka na talerz trafia... Nie wiem jak to dokładnie jest, bo aż tak się tym nie interesowałam ..
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja małemu kurczaka dawać nie będę |
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na jakiej stronie materaca najpierw kładzie się dziecko na gryce czy kokosie ?
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

może poproszę go o masaż szyjki
.

zeby wyszło
ogólnie wszystko dobrze rano zaniosłam wymaz na paciora, rozbiłam jeszcze coombsa i grupę krwi i o stówę mój portfel się uszczuplił
przewalone, ze musisz sie tak meczyc... no ale juz niedługo wszystkim nam skoncza sie dolegliwosci
28.08 2010 Nasz Dzień
Puść lotka 

takie jest paskudne. Ale jutro kupię juz te właściwe.