|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Cytat:
jak caly dzie sie nic nie ruszala to jak wlaczylam to , to sie pokrecila pokrecila ,zmienila pozycje i poszla chyba dalej spac;D ps. Byla dzis u mnie mama.... no i zas mam "taki bałagan" ale juz sie przyzwyczailam. No i chcialam zauwazyc ze przed ich przyjsciem pozamiatalam i umylam podlogi ;D Poprzegladalysmy ubranka i nie ma tak źle. Musze ylko jeszcze nie ktore przejrzec bo tak naprawde nie iwem co tam mam a juz poukladane w szafce sa.Hah tata moj dzis tez dobry. Najpierw mowi no ze jak Amelcia sie urodzi to musi z TŻ wypić, a za chwile.... ze co to w ogole za glupi przesad jest ,ze kobieta sie meczy a facet pije potem
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby spakowane, mamy podjarane. Trzeba rodzić dzieci bo listopad leci. Mamusie
Kamilaa
za napływ gotowkija czekam az mi komornik odda co mi zabral z konta bo juz go splacilam w calosci ...oczywoiscie do zabeirania sa pierwsi a teraz oddac to już nie bardzo im sie spieszy a ja mam zero na koncie i gdyby nie moj maz to nie wiem... pokrzywko ja klade na kokosie , mam gryka-pianka -kokos anitka na pewno juz urodzila, moze neidlugo sie odezwie ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcied
wyprawiłam męża do pracy i tak opadłam z sił, że nie mogę się ogarnąć wcale. Nadrobiłam Was, ale kompletnie nic nie pamiętam. Nie wiem co mi się dziś dzieje. W dodatku mnie brzuch boli jak na @/ Widziałam tylko maluszka Meiadeleite - serdecznie gratuluję, śliczny synuś i widziałam info od Peperonika, super, że jest coraz lepiej Miałam dziś sprzątać ostro, ale idę do wyrka, do potem
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
moj gin to samo powiedzial, jak pierwszy vraz mialam kiepskie wyniki żelaza i sie go pytam czy mam jesc co dzien szpinak a on sie zasmail, że to bujda , że mam nei ejsc bo w szpinaku to żelazo jest trudno przyswajalne poza tym szpinak wypłukuje strasznie wapń z organizmu
|
|
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje za telefon -jak w końcu coś pójdzie to dam znać
Dobra idę wstawić ziemniaki na obiad i do teściowej Wojtusia zostawić i na wizytę - młego paaa Ps Włączyłam - wiginam śmiało ciało - mała zaczeła tak się ruszać, że aż zgagi dostałam na uspokojenie włączyłam jej to: http://www.youtube.com/watch?v=O040xuq2FR0
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tez dzis bolalo jak na okres ale jakies pol godziny i przeszlo...e tam do du..py zreszta ja już nie wiem czy ja se nei wmawiam tych bóli ![]() kamilka to fajnie z tą szmacianka powiem Ci ze na poczatku ja nie wiedzialam co to jest pytalam sie pani w lumpeksie do czego taka szmatka a ona ze moze do ogrzewania butelek?dopiero mi jakas babka wytlumaczyla ze to przytulanka
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choc tż stwierdził,że i tak nie bedzie opijal bo nie ma kasy zeby nawet wodke postawic,ale.... zobaczymy jak wyjdzie w praniu ;D Aaa i np jak moja kolezanka ze studiow rodzila,to stwiedzilysmy ze zawsze sie pamieta tylko o dziecku a o mamie juz nie,wiec dla malej kupilysy tylko grzechotke i maskotke ,a dla niej torebke ![]() zaraz wam pokaze zdjecia, i powiecie mi czy faktcznie mam taki balagan,bo juz naprawde sama nie wiem
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje kochane
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
Info z fb od AnnyEf:
Wody odeszly, szyjka nadal twarda, rozwarcie tylko na 2cm. Dostalam Relanium teraz czopek, czyli trwa walka z rozmiekczaniem szyi. Oglaszam że zaczelam rodzic odmelduje się po akcji, czyli mam nadzieje że jak naszybciej.
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy kciukasy
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
chciałam Wam dodac zdjecia,ale stwierdzilam ze na forum tutaj to nie bardzo. Pokaze Wam tylko te sufity bo mi sie przypomnialo ze mialam Wam kiedys zrobic zdjecie.
pierwsz zdjecie - w duzym pokoju drugie - sufit w kuchni. tam nie jest namalowany trojkat,tylko jest takie... "wglebienie" . zas slow zapominam, wiecie zrobione z plyt
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia Edytowane przez ausente Czas edycji: 2012-11-14 o 14:49 |
|
|
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się na początku 37 tygodnia, kalendarz wskazuje jeszcze 27 dni
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami po drugiej stronie brzuszka
![]() Dziekuje wszytskim za kciuki, gartulacje i mile slowa botych zapewne mnostwo niestety nie mam jak nadrobic ale jestem na biezaco z waznymi wydarzeniami.Dana, Meiadeleite moje ogromne gratulacje!!! Peperonik Tobie rowniez i kciukaski za to zeby malutka szybciutko doszla do siebie!! Z Dojotka pisalam mam nadzieje ze i u nich juz dobrze ![]() Moj opis.... jak wiecie mialam jakies tam skurcze-raczej cmiace niz bolesne i szczerze gdby nie Wasz lincz to bym jeszcze czekala...przyjeli mnie,podlaczyli pod KTG wyszly regularne, silne ale krotkie i niebolesne.dostalam czopki na wyproznienie i przezylam hardcore w kibelku polozna mowi do mnie ze jak sie wyproznie to moge wziac prysznic ale wczesniej pod ktg jeszcze raz.podlaczyla i tetno malego bylo przez kilka sekund ponizej 60.szybka akcja,maska lekarze-sprawdzali mi kolor wod czy sa przejrzyste-nie zapomne slow lekarza-spawdzimy jaka wode ma dzidzius w akwarium najprawdopodobniej maly sam chwilowo scisnal pepowine i ze takie rzeczy sie zdarzaja i akurat wychwycilo to ktg a mi sie goraco zrobilo,ale uspokoili mnie.potem nic sie nie dzialo.jednak zapowiedzieli ze musze lezec conajmniej godzine pod ktg.noi lezac dostalam boli.na pierwsze godzine lajtowe potem coraz mocniejsze.na izbie mialam rozwarcie na dwa palce.jak mi drugi raz ktg podlaczala to mowi ze te skurvze to takie straszaki i zebym kimnela bo moga zwiastowac porod w krotkim czasie ale nie musza.zbadali mnie przy spr wod i rozwarcie ciagle takie samo.wrocila p godz mowie ze mam bole-rozwarcie na 4 cm a szyjka krotka nie zladzona jednak i mega twarda.dostalam jakis zastrzyk na zmiekczenie,zbadala mnie po chwili i mowi ze jest juz 6cm ale szyjka dalej nie drgnela i musza mi dac dolargan ktorego bardzo nie chcialam-alepowiedziala ze musimy bo rozwarcie postepuje a szyjka twarda. zaufalam jej.podala mi dozylnie.i mowi ze idzie malemu antidotum przygotowac.poszly mi wody.i mowie ze juz musze przec-nie zdarzyla uszykowac leku.wszyscy sie zbiegli bo lozko mialam nawet nie gotowe w biegu skladali a ja parlam.zapytala czy moze naciac bo krocze nie mialo czasu sia naciagnac i pekac zaczyna.no i kilka parc i maly wyskoczyl doargan prawdopodobnie nie zdarzyl przejsc przez lozysko ale szyjke zgladzil w kilka minut.musial klapa dostac bo nie chcial zlapac oddechu.zszywala mnie i mowi-no to dala nam pani jazu:d mowila ze na poczatku jak przyszlam i pow jak wygladal pierwszy porod to sie cieszyla ze gladko pojdzie ale az takiego postepu sie nie spodziewali-nawet lekarz byl w szoku na koniec dodali ze z 3 dzieckiem mog ni zdarzyc dojechac do olsztyna:Pporod dla mnie duzo lzejszy niz z mala.takie mocne bole milam moze z godzine z hakiem.wspomina go bardzo dobrze i zycze kazdemu.tz spisal sie na medal.mowil ze inaczej to sobie wyobrazal a - cytuje-ty nawet nie zajeknelas myslal ze bede na nim psy wieszac:P byl bardzo wzruszony i mial lzy w oczach jak sie maly urodzil. poszlo tak szybko ze nawet nie zdarzylam sie rozebrac.rodzilam w szlafrou i staniku :Ppod prysznic nie zdarzylam![]() za chwile dopisze reszte bo maly kweka... cdn:P |
|
|
|
#4215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podoba mi się ten sufit w pokoju |
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i przyszła karuzela rainforest, śliczna jest ale ciule z Allegro nie dość ze wysłali pod zły adres i musiałam dzisiaj dymac po to do teściów to bez paragonu a chciałam miec dowód zakupu pod gwarancje, po to nowa kupowalam. Na razie Tz napisał im ze nic nie przyszło!w sensie ze co jest, zmiana adresu, przecież możemy tam nie mieszkać i to jest ich błąd, niech sie trochę przestrasza! kia_mia to ja miałam ostatnio 10,7 więc podobnie i nikt mnie nie straszy i spac mogę, a potwierdzam ze szpinak czy inne zielone maja żelazo ale bardzo słabo przyswajalne, najlepiej jesc wolowine, schaby itd ale ja nie lubie.... Idę robic makaronowe muszle nadziewane mięsem i mozarella
|
|
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
Woooooooow!! GRATULACJE normalnie taki porod to marzenie
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że pokój był kwadratowy i słupek szedł dookoła a na środku taka kosteczka ale z oczkami fajnie się tam mieszkało ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
|
#4219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dziady z ta karuzela ![]() ja tak mam z tym spaniem, ze jak cos mnie dreczy to wstaje nad ranem i mi to nie daje spokoju.... kiedys tak mialam jak dowodu nie wyrobiłam i sie balam ze nie zdaze do matury... to dzien w dzien sie budziłam....
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
marti - super
![]() ide pograc w angry birds a ppoza tym... któa umyje mi włposy ? bo tak mi sie nie chce i nie lubie tego robiv jak mam takie dluegi;/
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
maly jest cudny-nie myslalam ze az tak zwariuje na jego pukcie
tylko mamy problem bo gnojek co chwile wisi na cycu bo posciaga chwile i spi.nie najada sie wiec po krotkim czasie sie budzi.ale jestem juz w domu to popracujemy.u mnie kapusta w ruchu...mam mega bolace cyce nie wspominajac o sutkach dziurach w nich i bolu przy karmieniu...ale jestem wtrwala dla mojego synka![]() opieka w szpitalu-rewelacja!!! co w nocy ktores malenstwo kweknelo przychodzil polozne pomagaly przystawiac zebysmy tylko nie poddawaly sie i nie rezygnowaly z karmienia nawet jak dzieci wrzesczaly na caly oddzial,.moj synus prawie nie plakal.naawet badania pediatry, czy pobieranie krewki do cukru go nie ruzaly dopiero dzis zaczal przy przebieraniu juz sie martwilam czy z nim ok bo wszytskie plakaly a on nie-ale jjuz beczymy no i lubimy konika poszukam fotek z porodowki to zaraz wrzuce
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę porodu i bardzo się cieszę, że wszystko w porządku Czekam również na dalszy ciąg, jeśli znajdziesz trochę czasu
|
|||
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mój materac też wygląda zupełnie jak materac ![]()
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super opis porodu martus synek sliczny , !!!!! ciesze sie ze juz jestes
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego tytuł wątku idealnie pasuje, ja jestem podjarana nawet materacem
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu
![]() a to my
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- boziu Marti cudeńko
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie zasypiania na cycu i nienajadania się to widziałam w takim filmiku instruktażowym, że jak dziecko zasypia to powinno je się delikatnie obudzić głaszcząc po policzku, tak żeby najadło się czyli zaczęło wypluwać brodawkę. Nie wiem na ile i czy w ogóle będzie pomocne, ale tak mi się przypomniało to piszę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

ale juz sie przyzwyczailam. No i chcialam zauwazyc ze przed ich przyjsciem pozamiatalam i umylam podlogi ;D Poprzegladalysmy ubranka i nie ma tak źle. Musze ylko jeszcze nie ktore przejrzec bo tak naprawde nie iwem co tam mam 
za napływ gotowki

trzymamy kciukasy

ale ciule z Allegro nie dość ze wysłali pod zły adres i musiałam dzisiaj dymac po to do teściów to bez paragonu a chciałam miec dowód zakupu pod gwarancje, po to nowa kupowalam. Na razie Tz napisał im ze nic nie przyszło!w sensie ze co jest, zmiana adresu, przecież możemy tam nie mieszkać i to jest ich błąd, niech sie trochę przestrasza!