Kto odchudza się razem ze mną do wakacji 2013? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 10:32   #31
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dot.: Kto odchudza się razem ze mną do wakacji 2013?

Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
ok...... włażę na wagę...... bez mała 48kg. wzrost 157 jak się dobrze wyprostuję 158
Główny cel zrzucić parę cm., pozbyć się cellu, ujędrnić się i trochę trochę wyrzeźbić (rzeźba na samym końcu)
dzięki, już zapisuje wagę

a jak zamierzasz ćwiczyć? może już ćwiczysz? wszelkie rady mile widziane
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:36   #32
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
dzięki, już zapisuje wagę

a jak zamierzasz ćwiczyć? może już ćwiczysz? wszelkie rady mile widziane
Wkręcam się w bieganie W liceum regularnie biegałam nawet przy mrozach -10/-15 stopni to i tym razem dam radę, oprócz tego mam w domu orbitreka, matę i płyty z jogą, Ewką Chodakowską i ściągnęłam sobie 30 day shred nooo i znalazłam fajne ćwiczenia na brzuch 8min abs tylko nie z tym panem w gatkach tylko z grafiką komputerową i tam jest kilka level'i Naprawdę super
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:49   #33
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wkręcam się w bieganie W liceum regularnie biegałam nawet przy mrozach -10/-15 stopni to i tym razem dam radę, oprócz tego mam w domu orbitreka, matę i płyty z jogą, Ewką Chodakowską i ściągnęłam sobie 30 day shred nooo i znalazłam fajne ćwiczenia na brzuch 8min abs tylko nie z tym panem w gatkach tylko z grafiką komputerową i tam jest kilka level'i Naprawdę super
Ja właśnie orbiterek mam w swoim domu rodzinnym i żałuję, że go nie mam tu, na studiach.
To widzę, że ładne plany ćwiczeniowe, trzymam kciuki!
Ja mam zamiar Ewkę ćwiczyć dwa razy w tygodniu. Zobaczymy czy mi to coś da Generalnie planuję ćwiczyć w dni powszednie, a w weekendy odpoczywać
Stary 2012-11-14, 10:54   #34
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
ooo biegaczka widzę
ja muszę wrocić do biegania, to jest najlepsze co może być
Jerzyczka, a co studiujesz?
Promyczek Nadziei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 10:59   #35
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Promyczek Nadziei Pokaż wiadomość
ooo biegaczka widzę
ja muszę wrocić do biegania, to jest najlepsze co może być
Jerzyczka, a co studiujesz?
Aktualnie czekam na opinię swojego promotora i w grudniu chcę obronić licencjat z filologii angielskiej oraz zaczęłam w tym roku drugi kierunek Polityka Społeczna, specjalizacja finanse i rachunkowość na Uniwersytecie Ekonomicznym w przyszłym roku zamierzam pójść na magisterkę z filo i kontynuować UE. Zobaczymy jak mi to wyjdzie
Stary 2012-11-14, 11:13   #36
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
Aktualnie czekam na opinię swojego promotora i w grudniu chcę obronić licencjat z filologii angielskiej oraz zaczęłam w tym roku drugi kierunek Polityka Społeczna, specjalizacja finanse i rachunkowość na Uniwersytecie Ekonomicznym w przyszłym roku zamierzam pójść na magisterkę z filo i kontynuować UE. Zobaczymy jak mi to wyjdzie
wow to ambitnie
Stary 2012-11-14, 11:20   #37
alekhspain
Przyczajenie

Cytat:
Trzymam mocno powodzenia
Nie dziękuję, trzymanie kciuków się przyda!

Cytat:

Trzymamy, trzymamy! Powodzenia, nie ma co się bać Z doświadczenia wiem, że dobre nastawienie do egzaminatora to czasem pól sukcesu! Wiem, że czasem trafi nam się ktoś tragicznie bez poczucia humoru, ale może akurat będzie miły egzaminator Testy masz w ten sam dzień co jazdę?
aa nie dziękuję również ;D
tak, egzamin teoretyczny i praktyczny tego samego dnia, czyli jutro. Zaczynam o 15.30.
Z tym, że nie czuję się zbyt pewnie, bo miałam przerwę w kursie 4miesiące. Zaczęłam pracować od końca czerwca do końca sierpnia, a później ciężko było zmobilizować się do kontynuowania nauki jazdy. I dopiero teraz. Ta przerwa była zupełnie niepotrzebna.

a teraz uwaga uwaga
164cm wzrost
55kg waga
muszę schudnąć 7kg, tyle ile przytyłam podczas zeszłorocznych wakacji

Edytowane przez alekhspain
Czas edycji: 2012-11-14 o 11:25
alekhspain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 11:25   #38
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
wow to ambitnie
no, oby wszystko wypaliło

dobra dziewczynki, ja się zbieram na zajęcia będę późnym wieczorem, dopiero po tenisie

miłego dnia
Stary 2012-11-14, 11:52   #39
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekhspain Pokaż wiadomość

tak, egzamin teoretyczny i praktyczny tego samego dnia, czyli jutro. Zaczynam o 15.30.
Z tym, że nie czuję się zbyt pewnie, bo miałam przerwę w kursie 4miesiące. Zaczęłam pracować od końca czerwca do końca sierpnia, a później ciężko było zmobilizować się do kontynuowania nauki jazdy. I dopiero teraz. Ta przerwa była zupełnie niepotrzebna.

a teraz uwaga uwaga
164cm wzrost
55kg waga
łee to Ty chudziutka jesteś
Dasz radę
Cytat:
no, oby wszystko wypaliło

dobra dziewczynki, ja się zbieram na zajęcia będę późnym wieczorem, dopiero po tenisie

miłego dnia
Wzajemnie
Stary 2012-11-14, 12:40   #40
Furry Sue
Zadomowienie

Jeszcze ja! Ja też chcę!
Jestem chyba z Was największa.. 77/170 :/ ale to się wkrótce zmieni, ha!
Zaraz wszystko doczytam i będę się odzywać

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

No.. doczytane. Mam taki plan, żeby teraz (do końca roku) zrzucić to, co mi ostatnio przybyło albo się wahało, czyli dojść do ok 72kg (ok 5kg w 1,5mies, powinnam dać radę..) a potem już na spokojnie, ok. 1-2 kg miesięcznie.. Przy 72kg wyglądam już nienajgorzej - mam dużo mięsa i bardzo je lubię więc nie będę (i nie chcę!) ważyć mniej niż 65kg. Tzn podejrzewam, że to będzie moja minimalna waga, bo najmniej ważyłam 69 przy tym wzroście i wtedy było już cacy )

Odżywianie - lubię mieć plan, a teraz mam dodatkowo flow więc narzuciłam sobie dietę Diamondów (polecam książkę Mai Błaszczyszyn), póki co 3. dzień, czuję się świetnie.
Poza tym od dawna jem na śniadanie tylko owoce (czasem zjem coś innego dopiero koło 14) i w moim przypadku sprawdza się to świetnie, nawet przy większym wysiłku z rana. Mam mnóstwo energii, no bomba, warto spróbować.

Ruch - trochę się ruszam, stąd pewnie to mięso jeżdżę na rowerze prawie codziennie (dojeżdżam do pracy niemal codzień 10-25km, jak mnie najdzie to robię dodatkowe km), poza tym trochę jogi, trochę siłki (w pracy mam dostęp za free, więc grzech nie korzystać!) i jak mam fazę i czas to jogging, ale może z raz w tygodniu będzie. Jestem też fanką Callaneticsu, działa rewelacyjnie! Tyle że po powrocie do domu, ogarnięciu dziecka itp nie zawsze mi się chce, raczej kończy się rozciąganiem zmęczonych od roweru ud :/

No, to tyle, sorry za esej następnym razem postaram się krócej heheh

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 12:47   #41
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Jeszcze ja! Ja też chcę!

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

No.. doczytane. Mam taki plan, żeby teraz (do końca roku) zrzucić to, co mi ostatnio przybyło albo się wahało, czyli dojść do ok 72kg (ok 5kg w 1,5mies, powinnam dać radę..) a potem już na spokojnie, ok. 1-2 kg miesięcznie.. Przy 72kg wyglądam już nienajgorzej - mam dużo mięsa i bardzo je lubię więc nie będę (i nie chcę!) ważyć mniej niż 65kg. Tzn podejrzewam, że to będzie moja minimalna waga, bo najmniej ważyłam 69 przy tym wzroście i wtedy było już cacy )

Odżywianie - lubię mieć plan, a teraz mam dodatkowo flow więc narzuciłam sobie dietę Diamondów (polecam książkę Mai Błaszczyszyn), póki co 3. dzień, czuję się świetnie.
Poza tym od dawna jem na śniadanie tylko owoce (czasem zjem coś innego dopiero koło 14) i w moim przypadku sprawdza się to świetnie, nawet przy większym wysiłku z rana. Mam mnóstwo energii, no bomba, warto spróbować.

Ruch - trochę się ruszam, stąd pewnie to mięso jeżdżę na rowerze prawie codziennie (dojeżdżam do pracy niemal codzień 10-25km, jak mnie najdzie to robię dodatkowe km), poza tym trochę jogi, trochę siłki (w pracy mam dostęp za free, więc grzech nie korzystać!) i jak mam fazę i czas to jogging, ale może z raz w tygodniu będzie. Jestem też fanką Callaneticsu, działa rewelacyjnie! Tyle że po powrocie do domu, ogarnięciu dziecka itp nie zawsze mi się chce, raczej kończy się rozciąganiem zmęczonych od roweru ud :/

witaj
pisz esej lubię czytać takie długie wypowiedzi
Stary 2012-11-14, 13:24   #42
Freya_16
Przyczajenie

Ja też się chętnie dołączę jeśli można , 162 cm/53 kg... przydałoby się zrzucić chociaż 5 kg

start 14.11.2012 = 53 kg
cel = 48 kg

Mam straszny kompleks jeśli chodzi o moje ciało, mam grube nogi i brzuch. ogólnie chyba jestem niedowartościowana, mam nadzieję , że kiedy schudnę to wszystko minie i będę się czuła lepiej z samą sobą.

Edytowane przez Freya_16
Czas edycji: 2012-11-14 o 13:29
Freya_16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 13:39   #43
alekhspain
Przyczajenie

Cytat:
łee to Ty chudziutka jesteś
Dasz radę

Wzajemnie
Wcale nie, moja waga nie odzwierciedla tego jak wyglądam.
Sama nie lubię jak ktoś sobie tylko to wmawia. Moje wymiary was wieczorkiem przerażą ;) Bo ja będę obserwowała zwłaszcza ubytek moich wymiarów a nie tylko kg. I poza tym chcę mieć jędrne, zgrabne ciałko. Jak siostra np

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Freya_16 Pokaż wiadomość
Ja też się chętnie dołączę jeśli można , 162 cm/53 kg... przydałoby się zrzucić chociaż 5 kg

start 14.11.2012 = 53 kg
cel = 48 kg

Mam straszny kompleks jeśli chodzi o moje ciało, mam grube nogi i brzuch. ogólnie chyba jestem niedowartościowana, mam nadzieję , że kiedy schudnę to wszystko minie i będę się czuła lepiej z samą sobą.

Spokojnie, z nami masz większą mobilizację by to naprawić. Swój brzuch i nogi.
Przeglądałam dziś w internecie ocenę ćwiczeń Ewy Chodakowskiej i natrafiłam na miniblog

http://ihahoi88.pinger.pl/

zdjęcia dziewczyny są oszołamiające Może to jeszcze bardziej nas zmobilizuje!
Stary 2012-11-14, 14:01   #44
Freya_16
Przyczajenie

A właśnie Was mobilizują zdjęcia chudych dziewczyn czy raczej jeszcze bardziej dołują? tyle jest teraz wszędzie zdjec wysokich i chudych modelek, ze w sumie nie wierze ze kiedys bede tak wygladac, jeszcze z moim wzrostem ;/

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Może powinnam powiedzieć na wstępie,że mam 16 lat i naprawdę potrzebuje silnej motywacji, pewnie wiecie jak to jest byc w liceum, podobno to najfajniejszy okres w życiu i nie chciałabym tego zmarnować poprzez ciągłe zamartwianie się o swój wygląd, tzn . zbędne kilogramy... mam swój rozum, i na pewno nie popadnę w jakąś anoreksję czy bulimię , jakoś mnie to nie kręci.. ale chciałabym po prostu wejść do sklepu i kupić spodnie w rozmiarze s <3 Mam nadzieję że mi pomożecie ;D

Mam zamiar od dzisiaj zacząć a6w, raz w tygodniu chodzę na tenis ziemny, staram się ćwiczyć na każdym wf-ie, i chodzę do szkoły na nogach około 5 km w dwie strony ;D nie jem słodyczy, i od dzisiaj nie jem nic po godzinie 18. słyszałam że zielona herbata pomaga w spalaniu tłuszczu i przemianie materii ...
Stary 2012-11-14, 14:20   #45
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

a teraz uwaga uwaga
164cm wzrost
55kg waga
zapisuję zaraz wymiary w pierwszym poście. dla dziewczyn, które dążą do spadku w centymetrach również mogę zrobić dodatkową rozpiskę później naszych celów
trzymamy kciukasy za egzamin

Cytat:
Wcale nie, moja waga nie odzwierciedla tego jak wyglądam.
Sama nie lubię jak ktoś sobie tylko to wmawia. Moje wymiary was wieczorkiem przerażą ;) Bo ja będę obserwowała zwłaszcza ubytek moich wymiarów a nie tylko kg. I poza tym chcę mieć jędrne, zgrabne ciałko. Jak siostra np

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Spokojnie, z nami masz większą mobilizację by to naprawić. Swój brzuch i nogi.
Przeglądałam dziś w internecie ocenę ćwiczeń Ewy Chodakowskiej i natrafiłam na miniblog

http://ihahoi88.pinger.pl/

zdjęcia dziewczyny są oszołamiające Może to jeszcze bardziej nas zmobilizuje!
też chcę mieć figurę swojej siostry

Cytat:

start 14.11.2012 = 53 kg
cel = 48 kg

witaj zapisuję ja również chcę zgubić brzuch, jest straszny
Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Jeszcze ja! Ja też chcę!

witaj już zapisuję Cię do grona wspierających się w dążeniu do doskonałości
Cytat:
A właśnie Was mobilizują zdjęcia chudych dziewczyn czy raczej jeszcze bardziej dołują? tyle jest teraz wszędzie zdjec wysokich i chudych modelek, ze w sumie nie wierze ze kiedys bede tak wygladac, jeszcze z moim wzrostem ;/

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Może powinnam powiedzieć na wstępie,że mam 16 lat i naprawdę potrzebuje silnej motywacji, pewnie wiecie jak to jest byc w liceum, podobno to najfajniejszy okres w życiu i nie chciałabym tego zmarnować poprzez ciągłe zamartwianie się o swój wygląd, tzn . zbędne kilogramy... mam swój rozum, i na pewno nie popadnę w jakąś anoreksję czy bulimię , jakoś mnie to nie kręci.. ale chciałabym po prostu wejść do sklepu i kupić spodnie w rozmiarze s <3 Mam nadzieję że mi pomożecie ;D

Mam zamiar od dzisiaj zacząć a6w, raz w tygodniu chodzę na tenis ziemny, staram się ćwiczyć na każdym wf-ie, i chodzę do szkoły na nogach około 5 km w dwie strony ;D nie jem słodyczy, i od dzisiaj nie jem nic po godzinie 18. słyszałam że zielona herbata pomaga w spalaniu tłuszczu i przemianie materii ...
moja siostra ładnie schudła na czerwonej herbacie, bez efektu jojo. Ja jak piję tylko czerwoną h. i wodę mineralną to mam takie jazdy jakbym się naćpała czy coś. Źle się czuję, kręci mi się w głowie. Ale może dlatego, że ja to przesadzam jak ją piję, bo lubię cz.herbatę w smaku

P.S. Jednak skończyłam wcześniej zajęcia i mam przerwę do 17, więc wróciłam do domku na obiad. Zjadłam krem z pieczarek, a na drugie devolaja, dwa ziemniaczki i surówkę Na kolację będzie bardziej dietetycznie A jak u Was dziś z jedzonkiem?

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2012-11-14 o 14:21

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 14:28   #46
alekhspain
Przyczajenie

Ja dziś na czterech kanapeczkach i dwóch kawach. Ciemne pieczywo + wędlina + pomidor + odrobina soli i dużo pieprzu. Jazda na 17, wrócę to będzie za późno na kolację. Może i dobrze
Jutro na obiad przygotuję danie chińskie

krem z pieczarek .. uwielbiam!
Stary 2012-11-14, 14:30   #47
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dziś na czterech kanapeczkach i dwóch kawach. Ciemne pieczywo + wędlina + pomidor + odrobina soli i dużo pieprzu. Jazda na 17, wrócę to będzie za późno na kolację. Może i dobrze
Jutro na obiad przygotuję danie chińskie

krem z pieczarek .. uwielbiam!
a może na kolację zrób sobie sałatkę z pomidora, sałaty lodowej i ogórka? żeby cokolwiek zjeść? ja to bym chyba z głodu umarła!

jeśli chodzi o zupy, to ja wszelkie kremy kocham.. z dyni, z pomidorów, z brokuła.. mhhmhmhmm..

okazało się, że mogę zacząć już swoje lekcje o 16.30, więc lecę kochane!

miłego popołudnia

Czas edycji: 2012-11-14 o 14:38
Stary 2012-11-14, 14:37   #48
alekhspain
Przyczajenie

Cytat:
a może na kolację zrób sobie sałatkę z pomidora, sałaty lodowej i ogórka? żeby cokolwiek zjeść? ja to bym chyba z głodu umarła!

jeśli chodzi o zupy, to ja wszelkie kremy kocham.. z dyni, z pomidorów, z brokuła.. mhhmhmhmm..

właściwie czemu nie, zobaczę czy będę mieć ochotę. Już dzisiaj zaczynam się stresować a przez to nie mogę jeść. Zupa krem z cukinii! moja mama robi najlepszą, do tego grzaneczki mmm! D
Stary 2012-11-14, 15:44   #49
Nevermindowa
Raczkowanie

GG do Nevermindowa

Jerzyczka- co do tego ważenia w poniedziałki,. to wstyd się przyznać, ale... nie mam wagi , tak wiem, to bardzo dziwne, ale moja mama nie kupiła, bo powiedziała, że z tego "odchudzania" (czytaj niejedzenia słodyczy) dostanę anoreksji .
Ale zawsze chodzę w niedzielę do babci, która ma wagę (ale wydaje mi się, że ta waga oszukuje ) i będę wpisywać wyniki akurat w niedzielę, bo w poniedziałki będę zapominać ;] .
A tak na marginesie, to mam 14 lat (tak wiem, młoda i bierze się za takie rzeczy), ale nie będę się katować ćwiczeniami, czy głodówkami. Wystarczy
w-f 4 godziny w tygodniu, zero słodyczy, więcej owoców, więcej wody i nauki, żeby się nie nudzić ( z tym nauczyciele nie mają problemu ) .

Dzisiaj na śniadanie jak zwykle zjadłam pół bułki z masłem + herbata
2x drugie śniadanie w postaci bułki (przedzielona na pół) z domową szyneczką z wędzaczka i serem żółtym + sok
na obiad miałam spaghetti + herbata
przedtem zjadłam kromkę ciemnego pieczywka z twarożkiem + melisa
potem zjem jeszcze Danio o 18, żebym w nocy nie obudziła się z głodu ;p

Co sądzicie o moim jadłospisie?
Nevermindowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 16:15   #50
tomahawa
Przyczajenie

Cytat:

Wieczorkiem się zmierzę i wspomnę kilka słów o sobie, aktualnie rozwiązuję testy kategorii B, gdyż jutro mam egzamin! Możecie trzymać za mnie kciuki
Buziaki
No to będziemy trzymać ja dopiero 19 grudnia mam egzamin Napisz od razu koniecznie jak ci poszło

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
zapisuję zaraz wymiary w pierwszym poście. dla dziewczyn, które dążą do spadku w centymetrach również mogę zrobić dodatkową rozpiskę później naszych celów
trzymamy kciukasy za egzamin

też chcę mieć figurę swojej siostry

witaj zapisuję ja również chcę zgubić brzuch, jest straszny

witaj już zapisuję Cię do grona wspierających się w dążeniu do doskonałości

moja siostra ładnie schudła na czerwonej herbacie, bez efektu jojo. Ja jak piję tylko czerwoną h. i wodę mineralną to mam takie jazdy jakbym się naćpała czy coś. Źle się czuję, kręci mi się w głowie. Ale może dlatego, że ja to przesadzam jak ją piję, bo lubię cz.herbatę w smaku

P.S. Jednak skończyłam wcześniej zajęcia i mam przerwę do 17, więc wróciłam do domku na obiad. Zjadłam krem z pieczarek, a na drugie devolaja, dwa ziemniaczki i surówkę Na kolację będzie bardziej dietetycznie A jak u Was dziś z jedzonkiem?
Ja dziś zalatany dzień mam :/... na śniadanko 2 ciemne kromeczki z serkiem i papryką a na obiadek babcine placuszki mniam teraz jeszcze jakas lekka kolacyjka i bedzie git oby mnie tylko na słodkie wieczorem nie wzieło Dziewczyny macie jakieś sposoby na oszukanie głodu wieczorem ??
tomahawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 16:29   #51
Freya_16
Przyczajenie

Ja jak jestem głodna wieczorkiem to robię ciepła herbatę, albo wypijam kubek ciepłego mleka... mi pomaga albo pije dużo ciepłej wody i zabijam czas książką ale zazwyczaj przed 18 jem miskę owsianki która zawiera dużo błonnika i nie jest się już potem głodnym
Stary 2012-11-14, 18:22   #52
Y not
Raczkowanie

hej dziewczyny, mozna sie dolaczyc?

odchudzam sie juz jakis czas, moim celem tez jest nastepne lato - wyjazd do Hiszpanii na erasmusa - trzeba dobrze wygladac w stroju kapielowym bo teraz nie jest najlepiej..

166cm wzrostu
63kg
26.8% tluszczu - to wskazuje na nadwage niestety czego sie nie spodziewalam

mam 20 lat, studiuje, pracuje, niestety przez to mam malo czasu na cokolwiek innego poza leniuchowaniem jak juz jestem w domu. dlatego nie mam zadnej konkretnej diety, z reszta zbyt rzadko robie zakupy i jem to co mam pod reka, ale staram sie jesc madrze - nie za duzo i bez przesady ze slodyczami.
czasem chodze na silownie, tydzien temu zapisalam sie na tance towarzyskie, bylam juz raz i bylo super
no i chce sie na powaznie zabrac za jakies cwiczenie

od razu mowie ze nie mam wagi, wiec niezbyt czesto bede aktualizowac podpis

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Nevermindowa Pokaż wiadomość
2x drugie śniadanie w postaci bułki (przedzielona na pół) z domową szyneczką z wędzaczka i serem żółtym + sok

hej, a myslalas o zastapieniu bulek razowym pieczywem? no i dorzuc warzywa i wode
Y not jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 18:36   #53
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jak jestem głodna wieczorkiem to robię ciepła herbatę, albo wypijam kubek ciepłego mleka... mi pomaga albo pije dużo ciepłej wody i zabijam czas książką ale zazwyczaj przed 18 jem miskę owsianki która zawiera dużo błonnika i nie jest się już potem głodnym
ja również piję herbatę dla zabicia głodu lub jem jabłko, albo wafla ryżowego ale zazwyczaj jak się uprę to wygram z głodem. W ogóle nie lubię nażarta chodzić spać, wolę na głodniaka.

Cytat:
Jerzyczka- co do tego ważenia w poniedziałki,. to wstyd się przyznać, ale... nie mam wagi , tak wiem, to bardzo dziwne, ale moja mama nie kupiła, bo powiedziała, że z tego "odchudzania" (czytaj niejedzenia słodyczy) dostanę anoreksji .
Ale zawsze chodzę w niedzielę do babci, która ma wagę (ale wydaje mi się, że ta waga oszukuje ) i będę wpisywać wyniki akurat w niedzielę, bo w poniedziałki będę zapominać ;] .
A tak na marginesie, to mam 14 lat (tak wiem, młoda i bierze się za takie rzeczy), ale nie będę się katować ćwiczeniami, czy głodówkami. Wystarczy
w-f 4 godziny w tygodniu, zero słodyczy, więcej owoców, więcej wody i nauki, żeby się nie nudzić ( z tym nauczyciele nie mają problemu ) .

Pewnie, że możesz się ważyć w niedzielę Daj znać wtedy i wpiszę Cię

Jeśli chodzi o jadłospis to ja bym zamieniła tylko sok na wodę mineralną, a Danio na jogurt naturalny Chociaż to Danio może zostać, byle się nie objadać np. trzema miskami spaghetti, tylko zmniejszyć porcje Nie jestem ekspertem, tak ja po prostu widzę odchudzanie, a właściwie zmianę diety

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Y not Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, mozna sie dolaczyc?

odchudzam sie juz jakis czas, moim celem tez jest nastepne lato - wyjazd do Hiszpanii na erasmusa - trzeba dobrze wygladac w stroju kapielowym bo teraz nie jest najlepiej..

166cm wzrostu
63kg
26.8% tluszczu - to wskazuje na nadwage niestety czego sie nie spodziewalam

mam 20 lat, studiuje, pracuje, niestety przez to mam malo czasu na cokolwiek innego poza leniuchowaniem jak juz jestem w domu. dlatego nie mam zadnej konkretnej diety, z reszta zbyt rzadko robie zakupy i jem to co mam pod reka, ale staram sie jesc madrze - nie za duzo i bez przesady ze slodyczami.
czasem chodze na silownie, tydzien temu zapisalam sie na tance towarzyskie, bylam juz raz i bylo super
no i chce sie na powaznie zabrac za jakies cwiczenie

od razu mowie ze nie mam wagi, wiec niezbyt czesto bede aktualizowac podpis

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

hej, a myslalas o zastapieniu bulek razowym pieczywem? no i dorzuc warzywa i wode
witaj co studiujesz?

Czas edycji: 2012-11-14 o 18:24

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 18:38   #54
vandes
Rozeznanie

Też się dołączam w ciąży przytyłam ok 20 kg i już ponad pół roku się z tym męczę
vandes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 18:42   #55
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vandes Pokaż wiadomość
Też się dołączam w ciąży przytyłam ok 20 kg i już ponad pół roku się z tym męczę
witamy napisz swoją wagę i już Cię dopisuję do naszego zacnego grona

nawet nie wiecie jak się ciesze, że aż tyle nas jest wspierajmy się
Stary 2012-11-15, 09:25   #56
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczynki

Co tu się nikt nie odzywa?
Ja po trzech dniach intensywnego treningu czuję takie napięcie mięśni, że aż mi się buzia cieszy

Dopiero wstałam, dzisiaj musiałam trochę dospać, bo chyba zasnęłam dopiero o 3 w nocy.. Jakoś nie mogę spać ostatnio..

Dzisiaj dam odpocząć mięśniom, a jutro poćwiczę skalpel

Czas zjeść śniadanie i obejrzeć nowy odcinek Prywatnej Praktyki

Miłego dnia!
Stary 2012-11-15, 12:27   #57
psyhe666
Zakorzenienie

Dzisiaj wstałam przed 10
Na śniadanie zjadłam:
dwie kromki chleba orkiszowego z serem, szynką i pomidorem + mandarynka + kawa sypana
teraz jem taki powiedzmy obiad :
rybę z warzywami i ryżem

Na wieczór zrobię domową pizzę i nie odmówię sobie kawałka
Będzie pyszna! Z kurczakiem, pieczarkami, papryką
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 13:21   #58
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzisiaj wstałam przed 10
Na śniadanie zjadłam:
dwie kromki chleba orkiszowego z serem, szynką i pomidorem + mandarynka + kawa sypana
teraz jem taki powiedzmy obiad :
rybę z warzywami i ryżem

Na wieczór zrobię domową pizzę i nie odmówię sobie kawałka
Będzie pyszna! Z kurczakiem, pieczarkami, papryką
mhmhn.. pizza ja na obiad miałam makaron w sosie serowym z brokułami i kurczakiem:br zydal:

Ale na kolację będzie serek wiejski z pomidorkiem
Stary 2012-11-15, 15:17   #59
Nevermindowa
Raczkowanie

GG do Nevermindowa

Ja dzisiaj Zjadłam to co zwykle:
W domu pół bułki z masłem, potem bułkę w szkole z serem i szynką .
A dzisiaj na obiad kapusta czerwona (niestety z majonezem -.- ), kotlety smażone z kawałkami kurczaka, szczypiorkiem i serem ( polecam, przepyszne ) i ziemniakami. Potem wezmę się za winogrona (aż szok, że mama kupiła ) , zjem jakiś jogurt i kromkę chleba z serkiem białym ;] .

Wczoraj o 22 zjadłam kanapkę, bo brzuch zaczął mnie dziwnie boleć z głodu, więc nie ryzykowałam, z racji tego, że podejrzewam u siebie zespół jelita drażliwego . Na szczęście daje znać o sobie tylko co kilka miesięcy.
Jeszcze w szkole dostałam od koleżanki barwiony (chyba w karmelu) ryż preparowany, tzw. "szyszkę " i cukierka .
Nevermindowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 15:51   #60
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dzisiaj Zjadłam to co zwykle:
W domu pół bułki z masłem, potem bułkę w szkole z serem i szynką .
A dzisiaj na obiad kapusta czerwona (niestety z majonezem -.- ), kotlety smażone z kawałkami kurczaka, szczypiorkiem i serem ( polecam, przepyszne ) i ziemniakami. Potem wezmę się za winogrona (aż szok, że mama kupiła ) , zjem jakiś jogurt i kromkę chleba z serkiem białym ;] .

Wczoraj o 22 zjadłam kanapkę, bo brzuch zaczął mnie dziwnie boleć z głodu, więc nie ryzykowałam, z racji tego, że podejrzewam u siebie zespół jelita drażliwego . Na szczęście daje znać o sobie tylko co kilka miesięcy.
Jeszcze w szkole dostałam od koleżanki barwiony (chyba w karmelu) ryż preparowany, tzw. "szyszkę " i cukierka .
winogrona mają strasznie dużo cukru, ale zawsze lepsze owoce niż baton

ja zaraz mam kolejną lekcję, a jestem okropnie głodna! Zjadłabym kolejną porcję makaronu z serem, bo pyszny mi wyszedł (skromniś ), ale nie nie nie nie! Serek wiejski czeka na godzinę 18
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości