|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Eve i Ty o tym mowisz tak skromnie na końcu posta-
toż to wiadomość dnia! pisz wszystko, podjeliscie decyzje ze będziecie się starać i od razu się udało czy, bez stresu nacisków i się udało ![]() Marysia będzie miala rodzeństwo |
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
wstalam o 5,30 poszlam zrobic test 5,35 wynik dwie kreski, jedna blada (ale tak mialam z Marysia tez). Dzwonie do TZ i mowie, ze wstalam ze zrobilam test, ze pozytywny i ze ide zagrzac samochod bo mroz. a on w szoku, cieszy mi sie do tej sluchawki krzyczy i wogole, a ja sie rozlaczylam i poszlam na dwor "ochlonac" na tym mrozie. A co do staran, oficjalnie zaczelismy sie starac w zeszlym miesiacu. Ale bez naciskow i pilnowania dni plodnych etc. tak poprostu na lajcie. I poszlo. Jak na razie szok - jutro mam wizyte u gina. I tak mialam isc sprawdzic co sie dzieje od ostatniej wizyty ktora mialam rok temu. Takze przy okazji potwierdze na milion procent ciaze.
|
|
#2283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Każda Wasza ciąża mnie szokuje . Ja jestem na etapie:"żeby dranie miały już po 7 lat ".
|
|
|
#2284 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve woooow ale news
![]() Gratuluje!!!! Amelka czy ja dobrze przeczytałam ze już chodzisz ![]() Brawo ![]() ![]() To tylko mój Jasiunia na czworakach jeszcze ![]() Adrji, a Twojego Jasia tez dawno nie było A my faktycznie mamy zaległości fotograficzne Marzenko, zapomnialam podziękować za namiary tortowe Nieźle sie uśmałam z tych tortow da dorsłych A mój Jasiek nie chce zjadać witaminke d z kaspsułek
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
iustyna telik
Spadam spac bo rano zlobek praca, pozniej gin i mala odebrac od mojej mamy.
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
EVE Gratuluje
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
eveewe
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve gratulacje! Szalejecie dziewczyny! Ale dobrze, tylko ja mam miec ciezko?
![]() |
|
|
|
#2289 |
|
Wtajemniczenie
|
AgaG może dziewczyny będą mniej pisać jak większość będzie miała dwójkę
|
|
#2290 | ||
|
Raczkowanie
|
Eve no to super! no faktycznie teraz na mrozie mozna ochlonąć
![]() powodzenia jutro u lekarza! ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy od sierpnia
Cytat:
|
|
#2292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2293 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() W dzień nie miałam internetu ani czasu, więc dopiero teraz przybywam. Trzy strony, serca nie macie ![]() Tymek kocha klucze, też tak macie? Wyciąga z szafek, zamków itp i wpasowuje z powrotem. I nauczył się nowego słowa KAKA, czyli kaczka Gorzej, że dziś na wrony w parku wołała kaka ![]() Zaliczył dziś debiut spacerowy w nowych butach, tych zimowych. Zasuwała aż miło W ogóle coraz więcej na tych spacerach chodzimy, a mnie w wózku jeździmy. DO niedawna wypuszczałam go tylko w parkach, na skwerkach, a teraz całą drogę powrotną już koło mnie wędruje na własnych nóżkach ![]() Cytat:
A dla mnie to jedna z największych przyjemności na tym świecie Jak dobrze, że Hania już ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() O tu mam cytat: "Czy można przechodzić trzydniówkę wielokrotnie? Chorobę tę mogą wywołać dwa wirusy. Na każdy z nich dziecko zapada tylko jeden raz. Dlatego zdarza się, że w rzeczywistości malec może „przechodzić” rumień nagły nie raz, ale dwa razy." W innych miejsca ta informacja się potwierdziła. Cytat:
Cytat:
I Ty kolejna kusisz tymi kulkami... Cytat:
![]() Cytat:
Grunt, że jesteś ![]() Cytat:
) zalecają brać przez całe życie.Ale podsumowując: do 3 r.ż. codziennie zimą i jesienią. A latem można zrobić przerwę. Cytat:
![]() Cytat:
Ale tak serio, serio? ![]() Gratulacje!!! Cytat:
ja nawet nie wiem, kto gra ![]() Cytat:
![]() A mówiłaś lekarzowi, że się niepokoisz? Bo kiedyś pisałaś chyba, ze zamierzasz?
|
|
#2294 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Eve - no gratulacje ![]() ![]() Za cierpliwość i troskę o kolonistów dostałam od męża ciasto marchewkowe ![]() |
||
|
|
|
#2295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogromne gratulacje |
|
|
|
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
cześć
nie miałam czasu na net przez parę dni zakręcony czas u nas niby słonecznie, ale ziiiimno, dzisiaj normalnie zmarzłam na spacerze eve - gratulacje, ogromnie się cieszę dziewczyny, imię jeszcze nie wybrane i pewnie długo nie będzie decyzji, tz się nie wypowiada (bo nie wie jakie chce), ja mam kilka kandydatur ela, ja też często czuję się ignorowana (kiedyś się nawet żaliłam na ten temat) ![]() Justi, ty pytałaś gdzie mieszkamy w wawie? na ursusie obiecałam napisać jakie są rajstopki z calzedonii o których pisałam - więc polecam, są bardzo fajne, oczywiście nie są jeszcze wielokrotnie prane, abym mogła powiedzieć jak się sprawują w praniu, ale są miłe i nie maja obcisłej gumki w pasie (chyba brumek o to pytała), granatowe w prążki są jakby ciaśniejsze ale mojego dziecka nie uciskają mam problem z małym, od jakiegoś czasu nie chce jesć obiadów, ale "zdrowe brzuszki" i chrupy kukurydziane je w każdej ilości, mleko tez bez problemów, jakiś jogurcik, generalnie wsio co mleczne, a obiadki, kanapki - jedzenie treściwe be, normalnie ryczy jak mu daję.. mam nadzieję że mu to minie
|
#2297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj to nawet w parku biegał (ale pare razy zajączka złapal ).Jeszcze ma problem ze wstawaniem jak upadnie, to szuka czegos lub kogos aby sie podniesc. A jezeli chodiz o wit.D, to moj dziubek otwiera jak tylko z kapsulka sie zbliżam , ciekawe czemy Jasiu nie chce?
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-14 o 22:41 |
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko mi pediatra mówiła, ze mozna kilka razy, bo różne rodzaje wirusa wywołują.
My tez bezwózkowi. Spisałam Agaty słówka wyszło ponad 50
|
|
|
|
#2299 |
|
Rozeznanie
|
Eve gratulacje , super !!!
|
|
|
|
#2300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#2301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2302 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
które najsłodziej i najchętniej wypowiada
|
||
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Evewe gratulacje!!!
Kolina, a to nie przez ząbki? Na pewno to przejściowe i niebawem minie Ja podaję Dominikowi codziennie kropelkę Devikapu. Brumek, Domek tez uwielbia klucze, a najbardziej ten z auta. Kurde, siadły mi czujniki parkowania Bez nich ciężko mi zaparkować, bo nie widzę tyłu A dopiero w sobotę mi je naprawią.Pomęczę Was zdjęciami Domka i domu
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Napiszę tylko na szybko Byłam rano na usg i mam podejrzenie pco. Na jednym jajniku mam ponad 8 pęcherzyków ![]() Lekarzowi sie to nie podoba. Następne usg w 9dc. Zdrowia dla wszystkich i ulgi w bólu dla ząbkujących dzieciaczków
|
#2308 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka nie wspominając, że macie piękny dom, to macie piękne tereny dookoła!
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Święta - zaczynam powoli myśleć o prezentach, dzisiaj kupiłam pierwszy mikołajkowy
![]() i miałam w ręku to http://allegro.pl/drewniane-grajace-...778168629.html za bezcen w porownaniu z cenami z all i kurcze żaluje chyba ze nie kupiłam może być fajne chcę własnie teraz jakieś drewniane puzzle, a urzekają mnie zabawki tej firmy i zaczynam czuć świątecznie bo co roku z przyjacółkami urządzamy sobie taką "naszą wigilje", i w tym roku wyjątkowo czuje potrzebuje i nie wyobrażam sobie inaczej a zrobić u siebie w domku, i własnie czuje juz ten zapach Agni a jak robiłas ta świeczke, na co przklejałaś przyczepiałas cynamon żeby się trzymało?? bo my własnie sobie robimy prezenty symboliczne najchętniej wykonane samemu
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Najlbieńsze to mama
Zniekształca jeszcze bardzo. Nie potrafi za to powiedzieć "tak" ![]() I dzisiejsza nowość to pipi - pępuszek ![]() Współczuje. Ja mam pco. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

12.06.2010
. Ja jestem na etapie:"żeby dranie miały już po 7 lat
".

zębole

Bo u nas schronisko cienko przędzie i tym pieskom wcale tam nie jest dobrze (zresztą a jakim schronisku jest dobrze?) ..
, a po 2- za bardzo pochopnie postąpiłam idąc na te studia i wcale mnie to już nie interesuje( ja mam specjalność pracownik socjalny)
Ale tak serio, serio? 
Bez nich ciężko mi zaparkować, bo nie widzę tyłu