Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 21:38   #2281
adrji
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Eve i Ty o tym mowisz tak skromnie na końcu posta-
toż to wiadomość dnia!
pisz wszystko, podjeliscie decyzje ze będziecie się starać i od razu się udało czy, bez stresu nacisków i się udało
Marysia będzie miala rodzeństwo
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 21:45   #2282
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Eve i Ty o tym mowisz tak skromnie na końcu posta-
toż to wiadomość dnia!
pisz wszystko, podjeliscie decyzje ze będziecie się starać i od razu się udało czy, bez stresu nacisków i się udało
Marysia będzie miala rodzeństwo
ha ha ha ale ty sie nie dziw o to wygladalo tak:
wstalam o 5,30 poszlam zrobic test 5,35 wynik dwie kreski, jedna blada (ale tak mialam z Marysia tez). Dzwonie do TZ i mowie, ze wstalam ze zrobilam test, ze pozytywny i ze ide zagrzac samochod bo mroz. a on w szoku, cieszy mi sie do tej sluchawki krzyczy i wogole, a ja sie rozlaczylam i poszlam na dwor "ochlonac" na tym mrozie. A co do staran, oficjalnie zaczelismy sie starac w zeszlym miesiacu. Ale bez naciskow i pilnowania dni plodnych etc. tak poprostu na lajcie. I poszlo. Jak na razie szok - jutro mam wizyte u gina. I tak mialam isc sprawdzic co sie dzieje od ostatniej wizyty ktora mialam rok temu. Takze przy okazji potwierdze na milion procent ciaze.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 21:49   #2283
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ha ha ha ale ty sie nie dziw o to wygladalo tak:
wstalam o 5,30 poszlam zrobic test 5,35 wynik dwie kreski, jedna blada (ale tak mialam z Marysia tez). Dzwonie do TZ i mowie, ze wstalam ze zrobilam test, ze pozytywny i ze ide zagrzac samochod bo mroz. a on w szoku, cieszy mi sie do tej sluchawki krzyczy i wogole, a ja sie rozlaczylam i poszlam na dwor "ochlonac" na tym mrozie. A co do staran, oficjalnie zaczelismy sie starac w zeszlym miesiacu. Ale bez naciskow i pilnowania dni plodnych etc. tak poprostu na lajcie. I poszlo. Jak na razie szok - jutro mam wizyte u gina. I tak mialam isc sprawdzic co sie dzieje od ostatniej wizyty ktora mialam rok temu. Takze przy okazji potwierdze na milion procent ciaze.
Wielkie gratulacje!!!

Każda Wasza ciąża mnie szokuje . Ja jestem na etapie:"żeby dranie miały już po 7 lat ".
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 21:53   #2284
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Eve woooow ale news

Gratuluje!!!!

Amelka czy ja dobrze przeczytałam ze już chodzisz
Brawo
To tylko mój Jasiunia na czworakach jeszcze

Adrji, a Twojego Jasia tez dawno nie było
A my faktycznie mamy zaległości fotograficzne

Marzenko, zapomnialam podziękować za namiary tortowe
Nieźle sie uśmałam z tych tortow da dorsłych

A mój Jasiek nie chce zjadać witaminke d z kaspsułek
Stary 2012-11-14, 21:54   #2285
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

iustyna telik iustyna jak patrze na Marysie to czasem mowie ze za 18 lat ja odbiore jak ja ktos chce przygarnac.

Spadam spac bo rano zlobek praca, pozniej gin i mala odebrac od mojej mamy.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 21:55   #2286
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

EVE Gratuluje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:04   #2287
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

eveewe

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:06   #2288
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Eve gratulacje! Szalejecie dziewczyny! Ale dobrze, tylko ja mam miec ciezko?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:16   #2289
iustyna1
Wtajemniczenie

AgaG może dziewczyny będą mniej pisać jak większość będzie miała dwójkę
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-11-14, 22:17   #2290
adrji
Raczkowanie

Eve no to super! no faktycznie teraz na mrozie mozna ochlonąć
powodzenia jutro u lekarza!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Wielkie gratulacje!!!

Każda Wasza ciąża mnie szokuje . Ja jestem na etapie:"żeby dranie miały już po 7 lat ".
hihi dobre

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Eve gratulacje! Szalejecie dziewczyny! Ale dobrze, tylko ja mam miec ciezko?
hihi no ładnie dziewczyny zachęcacie ale z waszych postow bije taka radość macierzynstwa tak taka tak że i tak nie mozna się oprzeć
Stary 2012-11-14, 22:17   #2291
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Madziulka jak tam Wasza red book ?
Mamy od sierpnia

Cytat:
I mam nowine: jestem w ciazy. dzis zrobilam testjutro wizta u gina na potwierdzenie i yeahhhhhhhhhh
Gratuluję!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:20   #2292
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
AgaG może dziewczyny będą mniej pisać jak większość będzie miała dwójkę
Ja tam nie narzekam. W poczekalni to dopiero było cieżko nadążyć
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:22   #2293
brumek
Zakorzenienie

Cześć

W dzień nie miałam internetu ani czasu, więc dopiero teraz przybywam. Trzy strony, serca nie macie

Tymek kocha klucze, też tak macie? Wyciąga z szafek, zamków itp i wpasowuje z powrotem. I nauczył się nowego słowa KAKA, czyli kaczka Gorzej, że dziś na wrony w parku wołała kaka

Zaliczył dziś debiut spacerowy w nowych butach, tych zimowych. Zasuwała aż miło W ogóle coraz więcej na tych spacerach chodzimy, a mnie w wózku jeździmy. DO niedawna wypuszczałam go tylko w parkach, na skwerkach, a teraz całą drogę powrotną już koło mnie wędruje na własnych nóżkach

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
dzięki za podpowiedz co do anemii, będę miała na uwadze. Badania możemy zrobić dopiero 3tyg po szczepieniu, także w grudniu na klucie idziemy, bidula znów będzie płakał. A Tymka szybko wyprowadzili z anemii?
Tymek ze 2-3 miesiące brał żelazo.

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
- mi przestała smakować kawa z mlekiem
A dla mnie to jedna z największych przyjemności na tym świecie

Jak dobrze, że Hania już ok

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Wow, widać ogromną zmianę Szkoda mi takich zwierząt, dobrze, że są ludzie o dobrym sercu i przygarniają takie pieski i dają im nowy dom Już sobie obiecywałam, że jak będziemy mieli kiedyć dom to na pewno przygarnę jakiegoś psiaka Bo u nas schronisko cienko przędzie i tym pieskom wcale tam nie jest dobrze (zresztą a jakim schronisku jest dobrze?) ..
Ostatnio moja koleżanka zrobiła akcję na FB --> poprosiła o zakup karmy dla psiaków z mieleckiego schroniska i dostarczenie do niej - ona potem to wszystko zawiozła do schroniska Odzew na jej apel był ogromny
My na ślubie zbieraliśmy karmę dla schroniska i kasę. Kierowniczka się popłakała, jak jej to przywieźliśmy

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a wiecie, że Hania przeszła właśnie 2 raz trzydniówkę?? miała gorączkę przez weekend, a od wczoraj pokazała się piękna wysypka... ale czy to możliwe?? bo już zgłupiałam... gdzieś czytałam, że tylko raz, potem, że można mieć więcej niż raz...
Też ostatnio czytałam, że jednak można
O tu mam cytat: "Czy można przechodzić trzydniówkę wielokrotnie?
Chorobę tę mogą wywołać dwa wirusy. Na każdy z nich dziecko zapada tylko jeden raz. Dlatego zdarza się, że w rzeczywistości malec może „przechodzić” rumień nagły nie raz, ale dwa razy."
W innych miejsca ta informacja się potwierdziła.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Noc-tragedia. Między 23.a 2.30 spałąm może z pól godziny. Patryk w końcu się obudził, ale musiałam go nosić ciągle. Zasnął dopiero po nurofenie. Te trójki są najgorsze, jak dotąd... Jedna już prześwituje, ale nie może się przebić... Jakoś musimy wytrzymać. Łączymy się w bólu z innymi ciężko ząbkującymi
Bardzo współczuję

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy u neurologa z Lilka i wszystko ok. Lena była z nami, kupiliśmy im buty zimowe, i chcieliśmy w domu pokazać to Lila najchętniej w nich by po domu chodziła a są różowe a to jest jej ulubiony kolor (zdecydowana dziewczynka z niej). U nas w galerii jest basen z kulkami za free więc tż poszedł na zakupy do tesco a one w tych kulkach... Lena po prostu w nie skakała a Lilka zakumplowała sie z dwu letnim chłopcem który ja tymi kulkami zasypywał i widać było jej tylko grzywkę i czubek nosa i stopy
za Lilkę!
I Ty kolejna kusisz tymi kulkami...

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
z usg wieści takie, że nerki jak nie było tak nie ma. U nefrologa ok, scyntygrafię odkładamy na czasy kiedy Jaś będzie na tyle duży, żeby mógł uleżec bez konieczności znieczulenia i pobytu w szpitalu
mamy zrobić tylko mocznik i kreatyninę, więc jutro skoczę do pediatry, żeby dopisała do tamtego skierowania na morfologię, żeby za 1 kłuciem poszło.
Super wieści Dobrze, że się bez szpitala obejdzie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brumciu nie pracuję w zawodzie, bo po 1- słaba kasa, a po 2- za bardzo pochopnie postąpiłam idąc na te studia i wcale mnie to już nie interesuje( ja mam specjalność pracownik socjalny)
Oj, to ciężki kawałek chleba. I chyba bardzo wykańczający psychicznie...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ja chyba zdania nie skleje , tez jakas niemoc mnie ogarneła.
Grunt, że jesteś

Cytat:
Mam pytanie dot. Wit D jak czesto dajecie? Codziennie czy co drugi dzien? I od czego zależy dawka ?
Codziennie. Zależy w sumie tylko od pory roku i dostępności światła słonecznego. No, chyba że indywidualnie lekarz stwierdzi niedobory lub nadmiar u dziecka. Ale zalecenia ogóle są takie, że do 3 r.ż. codziennie daje się 400 jednostek (czyli 1 taką kapsułkę twist-off). A potem też poleca się dawać przez cały okres wzrostu, gdzieś do 16 r.ż. Choć w sumie tak naprawdę to specjaliści (nie mówię tu o paniach z przychodni ) zalecają brać przez całe życie.
Ale podsumowując: do 3 r.ż. codziennie zimą i jesienią. A latem można zrobić przerwę.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
wstyd przyznać, ale ja żadnego zdjęcia przez nią nie zachowałam, a to chyba już mówi samo zas iebie, jakiej jakości są jej zdjęcia
To wyjątkowo uzdolniona osoba musi być

Cytat:
I mam nowine: jestem w ciazy. dzis zrobilam testjutro wizta u gina na potwierdzenie i yeahhhhhhhhh
Ale tak serio, serio?
Gratulacje!!!

Cytat:
Hey,
zasiadam do Was z radlerem i chipsami kupiłam sobie na mecz ale niech tż ogląda, ja wole mecz w Waszym towarzystwie
Ale uczta ja nawet nie wiem, kto gra

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brawo
Lada tydzień zacznie, przepowiadam Wam to
A mówiłaś lekarzowi, że się niepokoisz? Bo kiedyś pisałaś chyba, ze zamierzasz?
Stary 2012-11-14, 22:23   #2294
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
nie nie. takie jak wstawiłąm Stronczkowi wyżej
Cytat:
Agni a jak to zdobyc? To jest w aptece czy na receptę? Mogłoby byc na receptę.
Stronczek to kosztuje 1.80. nie jest na receptę. ja to kupuje w naszej klinice. wiem , że niektóre play groups też rozprowadzają. wpisz w google health strat vitamins slough i wyskoczy ci kilka children centres

Eve - no gratulacje powi ększasz grono powiększonych

Za cierpliwość i troskę o kolonistów dostałam od męża ciasto marchewkowe
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:24   #2295
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
chyba podzialalo bo panie mowia ze juz lepiej. dzis nawet chetnie poszla, za to jak po nia przyjechalam to plakala i sie smiala na zmiane.

ela ja czytam twoje wypowiedzi, ale nie zawsze sie odnosze, bo czasem nie wiem co napisac, czasem Marysia przeszkodzi i lece dalej czytac i tak z doskoku zapominam.

Marysia jzu lepiej w zlobku. ja w pracy juz wyszlam na prosta.

I mam nowine: jestem w ciazy. dzis zrobilam testjutro wizta u gina na potwierdzenie i yeahhhhhhhhhh
Ty to jestes aparatka!Tak to napisalas na koncu posta

Ogromne gratulacje:ju pi:!
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:30   #2296
Kolina
Zadomowienie

cześć

nie miałam czasu na net przez parę dni
zakręcony czas
u nas niby słonecznie, ale ziiiimno, dzisiaj normalnie zmarzłam na spacerze

eve - gratulacje, ogromnie się cieszę i widzę że u was starania wyglądały dokładnie tak samo, na lajcie bez wiaru że od razu się uda

dziewczyny, imię jeszcze nie wybrane i pewnie długo nie będzie decyzji, tz się nie wypowiada (bo nie wie jakie chce), ja mam kilka kandydatur

ela, ja też często czuję się ignorowana (kiedyś się nawet żaliłam na ten temat)

Justi, ty pytałaś gdzie mieszkamy w wawie? na ursusie

obiecałam napisać jakie są rajstopki z calzedonii o których pisałam - więc polecam, są bardzo fajne, oczywiście nie są jeszcze wielokrotnie prane, abym mogła powiedzieć jak się sprawują w praniu, ale są miłe i nie maja obcisłej gumki w pasie (chyba brumek o to pytała), granatowe w prążki są jakby ciaśniejsze ale mojego dziecka nie uciskają

mam problem z małym, od jakiegoś czasu nie chce jesć obiadów, ale "zdrowe brzuszki" i chrupy kukurydziane je w każdej ilości, mleko tez bez problemów, jakiś jogurcik, generalnie wsio co mleczne, a obiadki, kanapki - jedzenie treściwe be, normalnie ryczy jak mu daję.. mam nadzieję że mu to minie
Stary 2012-11-14, 22:34   #2297
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Eve woooow ale news

Gratuluje!!!!

Brawo

Adrji, a Twojego Jasia tez dawno nie było
A my faktycznie mamy zaległości fotograficzne

Marzenko, zapomnialam podziękować za namiary tortowe
Nieźle sie uśmałam z tych tortow da dorsłych

A mój Jasiek nie chce zjadać witaminke d z kaspsułek
Telik nie martw sie jak moj Borysek zaczal chodzic(2 tygodnie temu) to i Jasiek zacznie(a Twoj młodszy toszke) !
Dzisiaj to nawet w parku biegał (ale pare razy zajączka złapal).Jeszcze ma problem ze wstawaniem jak upadnie, to szuka czegos lub kogos aby sie podniesc.

A jezeli chodiz o wit.D, to moj dziubek otwiera jak tylko z kapsulka sie zbliżam, ciekawe czemy Jasiu nie chce?

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-14 o 22:41
Stary 2012-11-14, 22:36   #2298
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Pieleszko mi pediatra mówiła, ze mozna kilka razy, bo różne rodzaje wirusa wywołują.

My tez bezwózkowi.

Spisałam Agaty słówka wyszło ponad 50

Agatka jest już z nami
Stary 2012-11-14, 22:37   #2299
madziaranew
Rozeznanie

Eve gratulacje , super !!!
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:37   #2300
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
cześć

mam problem z małym, od jakiegoś czasu nie chce jesć obiadów, ale "zdrowe brzuszki" i chrupy kukurydziane je w każdej ilości, mleko tez bez problemów, jakiś jogurcik, generalnie wsio co mleczne, a obiadki, kanapki - jedzenie treściwe be, normalnie ryczy jak mu daję.. mam nadzieję że mu to minie
Kolinko moj tak mial jak mu zeby dokuczaly(czwórki), nie jadl przez 6 dni obiadków, tylko kaszki, a najchetniej mleko i chrupy tez(one mu masowaly dziasla).
Stary 2012-11-14, 22:44   #2301
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas też się tak zdarza, nic z tym nie robię. Daję wtedy to, co chce jeść zamiast obiadu. Po jakimś czasie wraca do normy .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-11-14, 22:48   #2302
adrji
Raczkowanie

Cytat:

musisz poczekac kilka/kilkanascie dni i pewnie minie, bo i tak jak nie chce to nic się za bardzo nie zrobi, albo własnie spróbuj nawet jak prosi konkretnie to nie daj jogurciku czy chrupka chwile się dogłodzi i może wtedy zje solidniejsza porcje

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Pieleszko mi pediatra mówiła, ze mozna kilka razy, bo różne rodzaje wirusa wywołują.

My tez bezwózkowi.

napisz swoje ulubione typy które najsłodziej i najchętniej wypowiada
Stary 2012-11-14, 22:50   #2303
Natka_
Zakorzenienie

Evewe gratulacje!!!
Kolina, a to nie przez ząbki? Na pewno to przejściowe i niebawem minie
Ja podaję Dominikowi codziennie kropelkę Devikapu.
Brumek, Domek tez uwielbia klucze, a najbardziej ten z auta.

Kurde, siadły mi czujniki parkowania Bez nich ciężko mi zaparkować, bo nie widzę tyłu A dopiero w sobotę mi je naprawią.

Pomęczę Was zdjęciami Domka i domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070365.jpg (169,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070403.jpg (165,7 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121114_130452.jpg (116,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121114_125507.jpg (279,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121114_125732.jpg (251,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121114_125932.jpg (81,8 KB, 29 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:51   #2304
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
obiecałam napisać jakie są rajstopki z calzedonii o których pisałam - więc polecam, są bardzo fajne, oczywiście nie są jeszcze wielokrotnie prane, abym mogła powiedzieć jak się sprawują w praniu, ale są miłe i nie maja obcisłej gumki w pasie (chyba brumek o to pytała), granatowe w prążki są jakby ciaśniejsze ale mojego dziecka nie uciskają
Dzięki za pamięć
Stary 2012-11-14, 22:52   #2305
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Bardzo dużo
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:52   #2306
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny, imię jeszcze nie wybrane i pewnie długo nie będzie decyzji, tz się nie wypowiada (bo nie wie jakie chce), ja mam kilka kandydatur
to dawaj swoje kandydatury

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:53   #2307
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Hej
Napiszę tylko na szybko
Byłam rano na usg i mam podejrzenie pco.
Na jednym jajniku mam ponad 8 pęcherzyków
Lekarzowi sie to nie podoba.
Następne usg w 9dc.

Zdrowia dla wszystkich i ulgi w bólu dla ząbkujących dzieciaczków

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:55   #2308
iustyna1
Wtajemniczenie

Natka nie wspominając, że macie piękny dom, to macie piękne tereny dookoła!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-11-14, 22:59   #2309
adrji
Raczkowanie

Święta - zaczynam powoli myśleć o prezentach, dzisiaj kupiłam pierwszy mikołajkowy
i miałam w ręku to http://allegro.pl/drewniane-grajace-...778168629.html za bezcen w porownaniu z cenami z all i kurcze żaluje chyba ze nie kupiłam może być fajne chcę własnie teraz jakieś drewniane puzzle, a urzekają mnie zabawki tej firmy

i zaczynam czuć świątecznie bo co roku z przyjacółkami urządzamy sobie taką "naszą wigilje", i w tym roku wyjątkowo czuje potrzebuje i nie wyobrażam sobie inaczej a zrobić u siebie w domku, i własnie czuje juz ten zapach
Agni a jak robiłas ta świeczke, na co przklejałaś przyczepiałas cynamon żeby się trzymało?? bo my własnie sobie robimy prezenty symboliczne najchętniej wykonane samemu
Stary 2012-11-14, 23:02   #2310
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

napisz swoje ulubione typy które najsłodziej i najchętniej wypowiada
Najlbieńsze to mama potem maupa (małpa), i jak się ubieramy czapki, kurtki, buty, dużo nazw zwierząt: kotki, pies, kaka, fafa (zyrafa), soń (słoń), koń, krowa tao muu, baran to bee. I w sklepie najpierw piciu a potem bułki.
Zniekształca jeszcze bardzo. Nie potrafi za to powiedzieć "tak"
I dzisiejsza nowość to pipi - pępuszek

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Hej
Napiszę tylko na szybko
Byłam rano na usg i mam podejrzenie pco.
Na jednym jajniku mam ponad 8 pęcherzyków
Lekarzowi sie to nie podoba.
Następne usg w 9dc.

Zdrowia dla wszystkich i ulgi w bólu dla ząbkujących dzieciaczków
Współczuje. Ja mam pco.

Agatka jest już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości