|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
nie nie, czekam aż kupisz więcej i ja
kichnęłam sobie, ale to bolało
|
|
|
|
#2853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pierwszej wizycie bolało jak cholera, na drugiej ząb martwy, więc tylko wrażenie, że Ci go połamią Cytat:
Cytat:
nadrabiam na raty
|
|||
|
|
|
#2854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. jak wam się w szafie marnuje to ja przygarnę bardzo lubiłam boks i nie ma tam nic skomplikowanego. Uderzasz prosto, sierpowym, garde robisz i tułowiem się odchylasz jak unik chcesz zrobić... Pograłabym Cytat:
![]() poczekaj lecę do Ciebie ojjj rośnie, rośnie, aż jestem w szoku ![]() Cytat:
nie może być inaczej. Dużo z nas już nie ma objawów Cytat:
ale już mi się nazbierało więc przerwałam milczenie |
||||
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej Ci, których znam ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od gin. i jestem zła
nie zrobiła mi usg "no bo po co skoro miała Pani robione w szpitalu?" No kuźwa a za co ja jej płacę 160zl?![]() Zbadala mnie i stwierdziła, że musi mnie "wyczyścić mechanicznie" bo po tym ostatnim usg dowcipnym zrobiło mi się zapalenie i grzybek Także jesli któraś z Was kiedys miała masaż szyjki macicy to wie co mi zrobiła.. Do przyjemności to nie nalezy ![]() Przepisała mi globułki dopochwowe i zaznaczyła, że owszem mogę po dzisiejszym "czyszczeniu" krwawić i przy globułkach tez, więc mam "nie panikować"... ![]() Generalnie trafiłam do niej bo musiałam do kogoś iść a moja gin. miała komplet i nie dała rady mnie nigdzie wcisnąć. Przestaje korzystać z usług enel - medu. Idę spać bo muszę ochlonąć... Do jutra!
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2012-11-14 o 21:24 |
|
|
|
#2858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też wychodzi wg USG 13+2 rodzimy razem? Ponoć najbardziej wiarygodny Cytat:
Cytat:
na wywarze z mięsa i warzyw ![]() nadrabiam dalej
|
||||
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co.. uwielbiam żelki, ale że w ciąży staram się nie jeść niezdrowych rzeczy, a raczej ograniczać, to mogę się z Wami podzieliś
![]()
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super ! ciekawa jestem jak to u mnie będzie, następną wizytę mam 05.12 może któryś wiek ciąży już się powtórzy, bo na razie mam 3wersje ta najbardziej zbliżona do OM, no i według niej ciąża jest najstarsza więc podoba mi się najbardziej
|
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
candace też bym się wkurzyła, co za babsztyl
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- ja zmykam spać, do jutra kolorowych i przyjemnych snów wam życzę
|
|
|
|
#2862 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a Bejbik śliczny ![]() Cytat:
jakoś nudzi mnie tv, czasem oglądam seriale online, teraz po kolei Roswell - taki powrót do nastoletnich lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
uuu to niefajnie ... "nie panikować" przy krwawieniu, super ja w pt idę na drugi wymaz, po pierwszym krwawiłam, więc mam stracha.ja też chodzę na enel-med - ale mam przesympatyczną panią doktor ![]() a ja przy wzroście 159 ważę 71,5 a akurat jutro mi zabierają orbiterka ... kupiłam przed ślubem, fajnie mi się ćwiczyło, ale był z gatunku tańszych i nieznanej firmy, i doprowadza mnie do szału skrzypieniem ... a akurat teściowa koleżanki potrzebowała, i pytali, czy nie chcemy sprzedać ... oddaje za 200 zł, ale mam postanowienie po ciąży zaraz kupić porządny, dobrej firmy. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-14 o 21:38 |
|||||
|
|
|
#2863 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewna nie.. ale ogórkowa chodzi za mną dość długo więc może ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak zawsze chętne ![]() ![]() Cytat:
![]() My wróciliśmy z prenatalnych ![]() Niby wsyztsko ok, Maluch ma 67,8 mm, w ogóle nie chciał z nami współpracować lekarz musiał go usg dowcipnym zmusić do obrotu, a to niestety przyjemne nie było ![]() Między nogami co rpawda nic nie było widać bo złośliwe dziecie odwracało się dupą ale z jakiś tam cech wychodzi na 80% chłopiec.. a miała być Ola |
||||
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurka aż ciekawa jestem co u mnie wyjdzie na tych prenatalnych ![]() A idę jakoś w 12t2d 26 listopada planuje
|
|
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja chyba też
podobno to kolosalna ulga. Bratowa Tż i koleżanka, które rodziły u tego lekarza co ja będę rodziła, miały znieczulenie i bardzo sobie chwaliły---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Gratulacje ![]() no i kolejny Facet jakiś wysyp siusiaków tu mamy czyżby wojna się szykowała A według dzisiejszego usg jaki masz wiek ciąży ? ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie mogę z moim mężem |
||
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra mnie odwiedziła i już jakie zaległości mi się zrobiły
![]() Pisałyście o konsolach. U nas kurzy sie Wii. Kupiliśmy je sto lat temu z całym zestawem do Rock Band i tą platformą do ćwiczeń, ale dla mnie to takie nudne, że żadko gramy. Myślę, że Xbox czy PS miało by lepsze wzięcie ![]() Zmykam spać dziewczyneczki! Dobrej nocki! |
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potterka, znowu chłopak?????? zatrzęsienie sisiaków!vil84, jeśli to jedyne argumenty chłopa za chłopakiem, to nie ma tak źle, możecie śmiało równać średnią
|
|
#2869 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nadrabiam dalej
|
||||
|
|
|
#2870 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
była to suczka, kochana, cudowna ![]() ![]() Piękny choć niewyraźne zdjęcie ![]() Cytat:
czyli w sumie już 5 Cytat:
współczuję ![]() Cytat:
Termin porodu wg usg właśnie z tego terminu jest najbardziej miarodajny, później dzieciaczki się różnie rozwijają, więc zazwyczaj lekarze karzą brać ten termin właśnie jako właściwy u mnie wg OM jest 21.05 a wg USG 20.05 więc różnica żadna co do obcasów - rzadko noszę, teraz na jesień mam koturny a na zimę kozaki na małym obcasie, niemal niewyczuwalnym nadrobiłam Wiecie, że nie zauważyłam wątku mam lipcowych? Nie wyświetlał się w nowo założonych
|
||||
|
|
|
#2871 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej gaduły
Dziś wiedze,że pierwsza jestem na forum przynajmniej pomału Was nadrobie![]() ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ---------- Cytat:
u tż w pracy, jeden kolega chwalił się ,że będzie miała syna...a dopiero na ostatnio usg wyszło,że jednak dziewczynka Tż się pytała czy kolor wózka i ciuszków będzie teraz pasował do dziewczynki- podobno tak, bo stawiali na neutralne pastelowe kolory![]() ---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
Ja w sumie to tylko Was mam Ciężarówki, by móc sobie tak codziennie, o tym denerwuje, niepokoi, cieszy![]() ---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Cytat:
) idąc za mną powiedział: "ale masz umięsnione łydki" Przez kolejny tydzień , pomimio gorąca na dworze chodziłam w jeasnach, co by tych łydek nieeksponować na widok publiczny
|
|||
|
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo normalnie już nie ma terminów do końca roku podobno ...Cytat:
![]() Już się nie dziwię, że moi znajomi z okolic śląsk/zagłębie jeżdżą do sąsiadki moich rodziców do Bielska (dentystka chirurg ) bo im nawet z benzyną na prywatną taniej wychodzi. A kobieta super wszystko robi. Jakbyście chciały to mogę dać namiary, już się chyba przyzwyczaiła, że ma dużo klientów z okolic katowic z mojego polecenia. Przykładowo, chyba 2007 (ale głowy nie dam czy nie 2008) w Katowicach za jedną koronkę na 1kę chcieli ok 1000 zł a ta znajoma wtedy brała 300 (albo 350) zł za to samo. Jak mi wyrywała 8ki, a inne wierciła to znieczulenie, niezależnie od ilości było zryczałtowane w cenie. Ona zawsze robi znieczulenie na przednie i dla dzieci, u dorosłych, na wyraźnie życzenie bez. Powiedziała, że kiedyś miała przypadek, że dziecko zabolało przy zwykłym borowaniu 1ki i się ruszyło. Efektem było uszkodzenie nerwów i kanałowe, i od tego czasu woli znieczulić, bo wie, że wszystko będzie ok. Nie wiem jak podchodzi do ciężarówek ze znieczuleniem, bo dawno nie byłam.
|
|
#2873 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Wczorej obleciałam Spodobała mi się jedna sukiena ciązowa , z dzininy,z H&M, ale kurde 160 zł i w sumie przmyślałam i zakupie jakieś na allegro tańsze, a jakby się miałay okazać złe to bede mieć po domu do chodzienia jedynie![]() Oglądałam też ciuszki dla maleństwa, ale off course nic niekupiłam za 29,90 w seledynkowe paski, wzorki, więc takie neutralne kolorki i dla chłopca i dziewczynki a dziś jest ta promocja więc może skocze i jakieś 22 zł za komplet wyjdzie![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- A jak mnie kręgosłup boli!!!!!!!!! ![]() ![]() Więc pomału na horyzoncie widnieje mi wizja już ciągłego bólu kegosłupa aż do porodu..........no cóż ......dyskopatii sobie niecofne...... Muszę zatem iść się przejść na spacer, rozruszać trochę się |
||
|
|
|
#2874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
jak tam nuna? jak sie dzis czujemy?
---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Tylko nasz watek jest taki szalony ze w ciagu dnia ponad 20 stron
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A TY??
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolejny chlopczyk ciekawe kiedy dziewczynki sie ujawnia ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- krew mi z nosa dzis poleciala z rana.. Ale tak to chyba dobrze. Zaraz za slodkie sie zabiore i sie poloze , ciekawe czy malego poczuje
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
ja będe miała dziewczynkę-tak mysle
![]() hahaha
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

wszyscy co mieli, mówią, że to potworny ból, a ja jeszcze jadę bez znieczulenia, więc w ogóle nie wiem czego mam się spodziewać
jak tylko poczytałam o tym kanałowym i pooglądałam zdjęcia w necie to słabo mi się robi..... a wszystko to przez to, że miałam zaczętego zęba i miałam zgłosić się na wizytę w październiku, ale byłam trochę przeziębiona + te mdłości no i odłożyłam wizytę trochę w czasie a teraz pokutuję
na pierwszej wizycie bolało jak cholera, na drugiej ząb martwy, więc tylko wrażenie, że Ci go połamią 
a wydaje się ze to tylko poród i nic się nie może stać ostatnio tez jest głośno o tych chlopcach którzy dostali porażenia mózgowego podczas porodu ( bliżniaki) wszystko przec załą ciąże było ok i przy porodzie takie coś skąd to się bierze i jak
[COLOR="Silver"]
Ruszam się i dodatkowo uczę się nowych ruchów
ojjj rośnie, rośnie, aż jestem w szoku 

tak codziennie, o tym denerwuje, niepokoi, cieszy