Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 21:57   #3241
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Moja niecierpi czapki i nawet jak ją włożę do wózka w czapce to nie może zasnąć kręci głową i zaraz czapkę ma na połowie buźki i jest ryk
Dlatego najpierw czekam aż zaśnie w domu i dopiero ją ubieram i wychodzimy na dwór ale dłużej jak godzinkę nie poleży bo zaczyna się wiercić i jest płacz i biegiem do domu zdejmować czapkę
Mamy to samo z czapą

Chyba muszę kupić bardziej dopasowaną...

Aaa i dziś Henio ma 8 tygodni!
Z tej okazji ma straszny wieczór i właśnie pomogliśmy mu termometrem, bo już tak się męczył biedny

A ja dziś zacisnęłam zęby i pokonałam ból "seksowy"
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:05   #3242
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

[QUOTE=Filusia88;37615162]
my używamy NAN PRO i miałam mieszane uczucia, dlatego spróbowaliśmy Bebilonu, ale z kupką było ewidentnie gorzej...
A podajesz herbatkę koperkową? Przy MM jest to konieczne
/QUOTE]

tak tak a wczoraj dodatkowo zakupiłam herbatkę ułatwiającą trawienie.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
chyba nie mam Wam juz nic do dodania,Oskar tak ladnie wszystko opisal

Czy Wy tez macie problem z dziecmi na spacerach? Czapka to jeszcze zrozumiem,ale to ze w wozku nie chce jezdzic to juz przesada!
Najpierw musze go uspac na rekach i pchac nogami wozek-jak usnie moge go wsadzic...ale w ciagu 30 minut potrafie tak z 10 razy go podnosic i usypiac.. o co chodzi? bo ja juz nie mam sil.. jeszcze jutro bioderka na 17 a tz nie ma narazie..
ojej biedna się nieźle namęczysz... mój zasypia ledwo trafi do wózka ale kiedyś opiekowałam się chłopcem i też tak miał że jak go odłożyłam do wózka to nagle ryk ...
Stary 2012-11-14, 22:10   #3243
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Uporałam się z tą pigwą

Anesh nie marudzisz kochana. Nabywasz doświadczenia jak każda mamunia. Przy kolejnych już będzie prościej
A karmi pij sobie bez stresu.

Marta w głowie mi się to nie mieści

Zielona jak Kuba zaczyna w wózku marudzić to próbuje innej pozycji - na boczku lub nawet na brzuszku.

Moje dziecie nie reaguje na czapę

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:13   #3244
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

która z was zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej? bo chyb a nie było u nas tego tematu?
nie zdecydowaliśmy się, Kiedyś była dyskusja na ten temat, Gda chyba jakiś artykuł linkowała nawet.
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wczoraj u ortopedy własnie poruszyłam ten temat i takie ułożenie nóg dziecka jest bardzo złe. Nogi mają być szeroko rozstawione w stawach, rozkraczone znaczy się i jakby obejmować brzuch matki. Nie moga tak sobie zwisać. Ogólnie chusty tak, nosidła u takich malców stanowcze nie.

Idę się myc i spać. Do jutra.
też to słyszałam. Chusty tak, nosidła nie, przynajmniej nie takie, w których nóżki dyndają a nie są szeroko na żabkę rozstawione

Tamlin, pisałaś, że ortopeda powiedział, że za 2 tygodnie możecie się nosić na biodrze? Ile wówczas mój zięć będzie miał? Bo nam ortopeda 3 tygodnia temu powiedział, że jeszcze dużo za wcześnie i tak sobie myślę, że w sumie noszę ją prawie na pionowo teraz, albo przerzucam przez ramię, bo w innej pozycji to już wyje, bo jej nie pasują widoki
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Maggie w jakim systemie pijesz karmi, bo pamiętam, że pisałaś, że pijesz. Karmisz normalnie po wypiciu? To niby bezalkoholowe, ale tam jest napisane, że do 0,5 % jest. Ale taka ilość to chyba nawet nie zaszkodzi, co? Jak niektóre dziewczyny nawet winko co jakiś czas piją. Wypiję szklaneczkę i zobaczymy czy małej nie zaszkodzi. Mam nadzieję, że nie.
też się muszę znów zacząć molestować laktatorem i troszkę mleka namrozić. Ależ nie znoszę tego odciągania. Jak dojna krowa się czujętakie totalne zaprzeczenie kobiecości.
własnie popijam karmi.. piję 2 na tydzień wieczorem po karmieniu. a kolejne karmienie to za jakieś 3 godziny najwcześniej. Nie zauważyłam, żeby coś Zuźce było po tym moim wyskokowym napoju
zresztą więcej alkoholu może być w innych produktach, które jemy na co dzień.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja mam nosidło Tula, do którego jest wkładka dla niemowlaka, która robi taki rozstaw nóżek właśnie i podtrzymuje główkę. To takie chyba można...?
takie chyba można?
Cytat:
Mamy to samo z czapą

Chyba muszę kupić bardziej dopasowaną...
Myślę, że bardziej dopasowana nic nie da. To jest po prostu czapokowstręt.
przed wyjściem muszę natrudzić się, żeby wyjść bez płaczu. I zakładając czapkę staram się zagadać, jak mogę, żeby się Zuzanka nie zorientowała, że ma coś na głowie. Przynajmniej tyle dobrego, że gdy tylko wyjdę z domu, na klatce płacze ustają

dziewczyny, jaką zmywarkę możecie polecić (nie pod zabudowę bo coś mi się wydaje, że prędzej większe mieszkanie kupimy, niż zrobimy tu kuchnię moich marzeń). zastanawiam się nad tym boschem http://www.euro.com.pl/zmywarki/bosc...h+sps53e08eu||

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-11-14 o 22:17
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:15   #3245
Sojka1990
Zadomowienie

Zielona moja Hanka nie akceptowała wózka, nie było mowy o żadnych spacerach w wózku do czasu od kiedy mogła być sadzana- potem jakoś powolutku się przyzwyczaiła jak już mogła świat oglądać z normalnej perspektywy. a do tego czasu była na dworze albo w chuście albo niestety na rękach.
Stary 2012-11-14, 22:17   #3246
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Katiem a jaki masz rodzaj włosów
Farbowane, suche końce, przetłuszczające się od skóry, zniszczone.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:19   #3247
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
tak tak a wczoraj dodatkowo zakupiłam herbatkę ułatwiającą trawienie.
też ją mamy, ale dla mnie to taki sam chwyt marketingowy jak herbatka uspokająca.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:24   #3248
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Jest bardzo ciepły i milutki. Jakość świetna! Tylko niepotrzebnie wzięłam ten dla niemowlaka, bo trochę malutki, a ten dla przedszkolaka starczyłby na dłużej...

Mi przepisała te pigułki dla karmiących, ale my chyba pozostaniemy przy starym, dobrym stosunku przerywanym

Piję jedną lampkę, czyli mniej więcej 125 ml. Henio nie ma żadnych efektów ubocznych po tym

Moim zdaniem szczepić. Dla mnie rodzice, którzy nie szczepią, narażają swoje dzieci na jeszcze większe zagrożenie niż potencjalne skutki uboczne szczepionek. I narażają też innych, bo szanse epidemii się zwiększają wtedy...

U nas zasypiał jak tylko był ubierany w kombinezon, a teraz w ostatnim tygodniu coś się zmieniło i zaczyna płakać po ubraniu czapki właśnie Chyba ta czapka mu nie odpowiada... Bo na spacerze też się wybudza i tak kręci głową, a czapka za duża trochę, to mu opada na twarz I wtedy ryczy...
no to nieźli ryzykanci jesteście temat antykoncepcji u mnie też za chwilkę na tapecie będzie po wizycie u gina eh

Cytat:
Biedulko... A mąż tyle pracuje? Może zainstaluj sobie aplikację Tapatalk (jaki masz telefon?), to wtedy można nadrabiać i łatwo odpisywać.
A co z rodziną, koleżankami?
a u mnie odpisywanie nie działa, wyskakuje komunikat że skontaktuj się z administratorem forum i nie wiem czemu, bo na początku działało
może Iwonka coś poradzi na to?
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:25   #3249
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Anesh nie marudzisz kochana. Nabywasz doświadczenia jak każda mamunia. Przy kolejnych już będzie prościej
A karmi pij sobie bez stresu.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 22:51   #3250
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
nie zdecydowaliśmy się, Kiedyś była dyskusja na ten temat, Gda chyba jakiś artykuł linkowała nawet.

też to słyszałam. Chusty tak, nosidła nie, przynajmniej nie takie, w których nóżki dyndają a nie są szeroko na żabkę rozstawione

Tamlin, pisałaś, że ortopeda powiedział, że za 2 tygodnie możecie się nosić na biodrze? Ile wówczas mój zięć będzie miał? Bo nam ortopeda 3 tygodnia temu powiedział, że jeszcze dużo za wcześnie i tak sobie myślę, że w sumie noszę ją prawie na pionowo teraz, albo przerzucam przez ramię, bo w innej pozycji to już wyje, bo jej nie pasują widoki

też się muszę znów zacząć molestować laktatorem i troszkę mleka namrozić. Ależ nie znoszę tego odciągania. Jak dojna krowa się czujętakie totalne zaprzeczenie kobiecości.
własnie popijam karmi.. piję 2 na tydzień wieczorem po karmieniu. a kolejne karmienie to za jakieś 3 godziny najwcześniej. Nie zauważyłam, żeby coś Zuźce było po tym moim wyskokowym napoju

Myślę, że bardziej dopasowana nic nie da. To jest po prostu czapokowstręt.
przed wyjściem muszę natrudzić się, żeby wyjść bez płaczu. I zakładając czapkę staram się zagadać, jak mogę, żeby się Zuzanka nie zorientowała, że ma coś na głowie. Przynajmniej tyle dobrego, że gdy tylko wyjdę z domu, na klatce płacze ustają
Myślę, że u nas bardziej dopasowana czapka pomoże, bo jak miał dobrą, to spał jak marzenie i w ogóle się nie darł w niej. A ta za duża...

A ten alkohol z Karmi, to na 100% nie ma szans przejść do pokarmu Wątroba raz dwa daje sobie z nim radę
Stary 2012-11-14, 22:52   #3251
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
ja na twoją córcię to się napatrzeć nie mogę, bo te oczy to ma przeboskie
moja ma niestety do mnie podobne, a tak chciałam, żeby miała do męża bo on ma takie wielkie i przepiękne ma rzęsy, co nie zmienia faktu że moja córcia jest dla mnie cudem najpiękniejszym jak każde dziecko dla swojej mamy
To dar po teściowej mej
Rzęsy Melcia też ma długie, ale cienkie. Jednak dość gęste - no i to zasługa drugiej babci, mianowicie mojej mamy

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Lilka, ja tam "negatywnych" doświadczeń z gumkami nie mam, ale w kontekście zaprzestania na jednym dziecku nie czuję się pewnie
Dokładnie mam tak samo. Tylko, że ja chciałabym mieć kiedyś jeszcze jednego Bejbisia
Dlatego od dzisiaj łykam Asubtele, bo w końcu dostałam @. Już drugi raz od porodu

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Co do antykoncepcji to już pisałam, że mój gin jest przeciwny tabsom podczas karmienia. Zostają nam tylko gumki i ......modlitwa mąż ateista

Jeżeli chodzi o kolor ślepek to Melcia ma niebieskie, a przy źrenicy brązowawe. Więc chyba się zmieniają?
Stary 2012-11-14, 22:58   #3252
gda
Zakorzenienie

Cytat:
no to nieźli ryzykanci jesteście temat antykoncepcji u mnie też za chwilkę na tapecie będzie po wizycie u gina eh

Mąż obiecał uważać 4 lata zdawało egzamin...

Co do telefonu - jesteś zalogowana...?
Stary 2012-11-14, 23:56   #3253
weronika_91
Zakorzenienie

A właśnie po jakim czasie od porodu dostałyscie @ ??? U mnie 8 tyg a okresu ciągle brak . W sumie to nie tęskno mi wcale za nim

Jeśli chodzi o kolor oczu to mój Jaś ma niebieskie.

Aaa i moje dziecię zrobiło dziś kupe co dwa dni zazwyczaj robi tylko jeszcze żeby się tak nie męczył ...
Stary 2012-11-15, 00:03   #3254
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
też ją mamy, ale dla mnie to taki sam chwyt marketingowy jak herbatka uspokająca.

No możliwe ... ale przynajmniej mały ja pije bo koperkowa niezbyt mu podchodzi .

Tz dziś się wkurzyl na butle do herbaty bo mieliśmy z TT i kupił inna faktycznie mały więcej się bawił tym smokiem niż pił.
Stary 2012-11-15, 00:06   #3255
weronika_91
Zakorzenienie

A ja czekam aż moje dziecko się obudzi na papu i idę spać. Normalnie az nie mogę uwierzyć bo ostatnio jadł o 19.30 więc już minęło wiecej niz 3h a on nadal śpi
Stary 2012-11-15, 00:14   #3256
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
No właśnie:P

Kalpana Ty też się ujawnij, bo się ukrywasz sprytnie na tym naszym mailu, a my chcemy wiedzieć jak wyglądasz
właśnie,już kiedys o tym wsominałam

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
to nie ja Kasiam zaszla podczas brania tabletek ja jeste od spirali

ale słodko sie przytuliła

masz obiektyw taki najzwyklejszy co mają cyfrówki w domu jak najbardziej wystarczy ja dokupywalam bo jak byliśmy na dominikanie to chciąłyśmy z siorką profesjonaln,ą sesję a do tego trzeba wikeszy no ale to byl nasz wspolny prezent wtedy na gwiazdke nic pozatym sobie nie kupowalismy

Moje dziecie śpi na dworze bylam z nim na tych zakupach, kupiłąm mu czapkę a sobie zafundowałąm (wkońcu) chanel madomoiselle zawsze mi bylo szkoda kasy a dzisiaj jakoś z zamknietymi oczami wpisywalam pin do karty

co do picia mleczka mówiłyście ze mało wypijają, mój tez miał taki okres i wtedy zmieniłąm mu smoki na wieksze i teraz wypija 120 ml i beczy ze malo chyba bede n awet musiala mu wiecej robic. Moze w tym tkwi problem?
właśnie,gdzie nasza Choco z Leosiem?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 00:28   #3257
zielona1911
Zakorzenienie

Zazdroszcze Wam ze Wasze dzieci takie grzeczniutkie w wozkach

Sojka no to mnie pocieszylas,ze bedzie ok dopiero jak przejdzie na spacerówke

Tzn.ciucho w wozku jest wtedy jak zassa smoka dobrze to wtedy odkladam malego i jedziemy dopoki smok nie wypadnie,jak wypadnie to ryk jest jak szlak.
Wogole wszystkim prawie rykom jest wina ze nie umie zassac tego pieprzonego smoka i sie denerwuje i wyje w niebogłosy.
A zauwazylam jeszcze to ze on ze smokiem nie umie zasnąc,wtedy tylko drzemie i ciumka i dopoki smok mu nie wypadnie to moze tak nawet z godzine drzemac i od czasu do czasu otworzy jedno oko i popatrzy na swiat
Np w nocy spi i usypia bez smoka,tylko w dzien tak cuduje
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 07:12   #3258
mala mysz
Raczkowanie

jeden dzien mnie nie bylo a tu tyle stron
tak czytam i mysle sobie ze moj Agacioch wymagajace dziecie, ale czapka jej nie przeszkadza a na spacerach spi. zdarza sie ryk po godzince, nie wiem czym spowodowany ale wyciagam ja wtedy, przytulam i sie uspokaja ii zasypia.
za to codziennie od 17ej do 22 sa jazdy. i od 5 do 7 rano. juz nie wiem dlaczego... no moze to taki egzemplarz.
my dzis idziemy na szczepienie, ciekawe jak bedzie.
milego dnia dziewczyny, moze uda mi sie wejsc jak wieczorem maz wroci do domu.
aaa i przyszla mi wczorak chusta, wiazanie to jakas wyzsza szkola jazdy nie wiem czy sobie poradze. chustomamy ile zajela wam nauka/? bo moze ja po prosstu nie mam talentu w tej dziedzinie.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 08:04   #3259
lidka0308
Zadomowienie

Sprawdzam odp z tel

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Stary 2012-11-15, 08:05   #3260
lidka0308
Zadomowienie

No i działa

Stary 2012-11-15, 08:05   #3261
lidka0308
Zadomowienie

Stary 2012-11-15, 08:06   #3262
lidka0308
Zadomowienie

Dzień dobry zatem

Stary 2012-11-15, 08:33   #3263
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry zatem

Suuupeeer!
Stary 2012-11-15, 08:35   #3264
weronika_91
Zakorzenienie

Kolejna korzystająca z tapatalka

U nas noc minęła dość spokojnie .
Czy wasze dzieci też czasem tak wywijaja rękoma przez sen ? Mój to dziś w nocy tak machal raczkami przy tym trochę marudzil , no i oczywiście się podrapal na buzce .
Stary 2012-11-15, 08:37   #3265
afternoon
Rozeznanie

Witam z rana

My sami z Filipkiem jesteśmy , leży w wózku i gaworzy do ptaka z Lamaze
Ja się szybko ogarniam zanim dopadnie go marudzenie. Wczoraj wieczorem przeszedł samego siebie, tak się darł przy kąpieli , po kąpieli, zasnął w końcu o 23.

Gda ja też wczoraj zmierzyłam się z bólem "seksowym" Cicatridina pomaga coś u Ciebie?
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 08:50   #3266
Iwoncia81
Zakorzenienie

Lidka podpis w tapatalku sobie zlikwiduj
Chyba że Ci nie przeszkadza
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 08:54   #3267
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry
za Nami pierwsza noc bez męża,ale daliśmy radeFabianek wstał o 24,3 i 6a Gracjanek grzecznie spał.

U Nas mgła okropna i przymrozekoby sie rozpogodziło

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 09:08   #3268
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Doberek

U nas mrozno ale niebo bezchmurne,koło południa wybywamy na spacerek.
Teraz oglądam Dzień Dobry TVN i popijam pyszną kawkę...

Rano mąż był u księdza,mamy chrzciny w drugi dzień świąt
Ubranku już jest w domku jeszcze lokal musimy zamówić.

Czekam na listonosza bo ma mi dostarczyć 2 przesyłki a w nich sukienki dla mojej ksieżniczki.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 09:11   #3269
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witam z rana

My sami z Filipkiem jesteśmy , leży w wózku i gaworzy do ptaka z Lamaze
Ja się szybko ogarniam zanim dopadnie go marudzenie. Wczoraj wieczorem przeszedł samego siebie, tak się darł przy kąpieli , po kąpieli, zasnął w końcu o 23.

Gda ja też wczoraj zmierzyłam się z bólem "seksowym" Cicatridina pomaga coś u Ciebie?
No właśnie nie wiem czy coś pomogła... Ja już chciałam rezygnować jak zabolało, ale stwierdziłam że muszę sprawdzić jak jest dalej No i okazało się, że dalej nie boli Ale ten K-Y żel duuuuużo pomógł

Lidka podpis trochę irytujący, fakt

U nas dziś o 5 jak zwykle bączki, ale ponosiłam brzuszkiem w dół i wszystkie wyszły. Ale od 7 znowu to samo... Teraz zasypia na cycku, ciekawe co będzie jak go odłożę

Kochane, jeśli u nas dziś 3 stopnie, to jak ubrać małego? Może na pajaca skarpetki i do zimowego kombinezonu już...?

Marta zazdroszcze kawki!!!

Aaa ja wczoraj i przedwczoraj zjadłam gofry z bitą śmietaną i chyba Heniowi nie podpadowały...

Oprócz tego ma na brodzie czerwone krostki, myślicie że to skaza czy może od ulewanego mleka ?
Stary 2012-11-15, 09:14   #3270
marta1986222
Zakorzenienie

Aha myśmy też stosowali stosunek przerywany przez 4 lata

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
No właśnie nie wiem czy coś pomogła... Ja już chciałam rezygnować jak zabolało, ale stwierdziłam że muszę sprawdzić jak jest dalej No i okazało się, że dalej nie boli Ale ten K-Y żel duuuuużo pomógł

Lidka podpis trochę irytujący, fakt

U nas dziś o 5 jak zwykle bączki, ale ponosiłam brzuszkiem w dół i wszystkie wyszły. Ale od 7 znowu to samo... Teraz zasypia na cycku, ciekawe co będzie jak go odłożę

Kochane, jeśli u nas dziś 3 stopnie, to jak ubrać małego? Może na pajaca skarpetki i do zimowego kombinezonu już...?

chyba juz w zimowy

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości