|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
tak w ogóle miło mi poznać właśnie dziewczyny mam problem, otóż Filip jako jedyny w domu nie chorował, ale wiem, że może mieć na sobie wirusy i boję się go posłać do przedszkola, osoba która chorowała może niby do 10 dni po ustąpieniu objawów zarażać, a co z kimś kto nie chorował? myślicie, że dobrze robię, że Filip nie chodzi do przedszkola teraz? czy może powinien chodzić?
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
taki news wymaga wychylenia nosa z krzaczorów
![]() EVE MEGA GRATULACJE!!! I ty to tak spokojnie napisałas? Rozmnażamy sie na potege |
|
|
|
#2343 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten pierwszy to bym chciała chociaż teraz, podobnie jak w poprzedniej ciąży, jedyne słodkości które wsuwam to lody. Koniecznie..czekoladowe albo cytrynowe Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie da sobie w kaszę dmuchać przeżyłam wczoraj otwarcie przewodu (wreszcie ), kolejny większy stres to egzaminy w styczniu ![]() Jadę zaraz do lekarza, i tak nic ciekawego nie będzie, ale trzeba odbębnić comiesięczną wizytę
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogromne gratulacje!
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
Eweeve gratuluję
czekam na wieści od gina, który to tydzień ![]() Natko jaki uroczy Dominik a co do Hani, to żadnych innych objawów nie ma. wysypka pomału zaczyna schodzić.Justynko moja Hanysa też z tych, co to uwielbiają takie rozrywki jak czepianie się mamusi i wymuszanie noszenia na rękach chyba mogę z Tobą konkurować o mistrzostwo robienia wszystkiego jedną ręką Kolinko na pewno Dawidowi przejdzie to niejedzenie. pewnie jest tak jak piszą dziewczyny - przez ząbki co do prezentów: ja mam kilka typów na upominki dla Hani. od dziadków mała dostanie wózek (już podobno czeka zapakowany ), od nas taką tablicę z ikea jak ma Sara Carmelki (zgapiłam ), a od ciotek chcę książki (zbiór opowiadan "poczytaj mi mamo" i drugą część "moje polskie rymowanki"), magnesy i klocki na mikołajki dostanie od nas teletubisia. a sanki kupimy przy okazji, jak się w sklepach pojawią - a najpewniej to jak sypnie pierwszy śnieg tatuś w te pędy będzie gnał po saneczki Agni to teraz "błogi" odpoczynek Cię czeka, skoro koloniści pojechali scio dla "rozgadanej" agatki. zdolna z niej dziewczynka!! Hania też się pomalutku rozkręca...ale aż tyle nie mówi. ale za to pięknie odpowiada na pytanie kto w Afryce mieszka jakoś szczególnie sobie ten wierszyk upodobała i zaskoczyła kiedyś męża, gdy podczas oglądania książeczki zatrzymał się na tym wierszyku, a Hania do niego "oo Bambo!!" w ogóle to dzień dobry |
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to jestem niekulturalna:
dzień dobry ![]()
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez sie nie popisałm kultura osobista
DZIEŃ DOBRY
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja
podczytuje z pracy,ale .I podczytywania koniec - praca mailami przychodzi |
|
|
|
#2349 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() piszę Johny, bo my w domu tak na niego też mówimy a jak zaczął chodzić to był Johny Walker ![]() Cytat:
a w razie czego oddam mu swoją, jest przecież bardzo duże prawdopodobieństwo, że będzie pasowna ![]() Cytat:
egoistyczne to było z mojej strony ![]() matko Eveewe to Wy się staraliście?? wow! gratulacje ogromne!!! poważnie się ucieszyłam jak to przeczytałam ![]() dużo napisałyście, a ja muszę uciekać to resztę nadrobię potem
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dzięki Tuśka rozgadana, ja tez miałam lekkie gadanie. Co do prezentów to u nas: duplo zestaw dom mata wodna/znikopis taka układanka drewniana książka któraś z listy (mam na liscie z 50 pozycji )Właśnie zajadamy z Agatą żytnie pancakesy. Ania gratuluje przewodu
|
|
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
czesc
dzięki za uspokojonie odnosnie nie jedzenia Dawida czytam wasze propozycje prezentów, ja nadal nie zdecydowana, a czas ucieka zanka, nie mam pojęcia, jak długo Filip powinien być w domu ![]() muszę odejść do małego, słyszę że już się obudził
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny.
Nie nadrabiałam - jednak jednej rzeczy nie da się przeoczyć nawet bez czytania. Albo nie, poczytam trochę. EVE słońce gratuluję Ci z całego serducha! Koniecznie napisz, jak wrócisz z wizyty co i jak! Bardzo się cieszę, że jest jak sobie zaplanowaliście! ![]() ( ja jak Justyna etap - kiedy on będzie miał 7 lat )Czelsi - kurcze, właśnie czytałam wczoraj artykuł o tym pco ( czy jak to się pisze ) w nowej olivii. Tam starania skończyły się dzidziusiem. W ogóle jest dużo o bezpłodności.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Eve gratulacje
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- tez zaisuje juz co mowi kinga. w sumie nie jest to 50 a moze 20 slow-wyrazow dzwiekonasladowniczych: mama, tata, baba, atur (artur), am, pic, siociek (soczek), miś, daj, koko (ptaki), huhuhu (pies i inne czworonożne zwierzeta), lala (albo ala), baaa (piłka, spadanie, rzucanie), taaaa, nie, nie ma (nie można czegos zrobic), to, tam, baja, koka (ksiazka) |
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
EVe Nie mam jakoś weny, wybaczcie. Ogląda ktoś DDTVN? po co tej Soni okulary w studio? ktoś jej limo pod oko nabił ? ![]() U lekarza nie byłam, migdał jakby wraca do normy ale krosty nadal są, mało co jem. Podejrzewam że to coś grzybiczego po ostatnim antybiotyku.. Ale za to wczoraj byłam z koleżanką w spa, sauna i jacuzzi jeah tego mi było trzeba. Mój dobry humor wieczorem popsuła pani z dołu i sąsiadka.. U nas nie będzie prezentów, jak zawsze ... nienawidzę świąt. Justyna tak myślałam że you zjeżdża na sylwka do Was. Ale fajnie. My nie mamy planów, jak tak dalej pójdzie będziemy siedzieć na doopach w domu. Chciałam do nałęczowa do spa pojechać, wynająć pokój na 1 noc i korzystać z basenów.. ale niestety można tylko wykupić pakiety najtańszy 900 zł... Marzena cudne zdjecia, jak zwykle, mogę Was oglądać non stop.. kurcze ja dawno zdjęć nie robiłam. ![]() Ela ale pozer Natka Domek mały i domek duży ![]() Chelsea właśnie może odpuść ten monitoring narazie? wróć do tego za kilka cyklów jak się nie uda? Pisałaś że z pierwszą ciążą też były problemy z zajściem... - ja myślałam że Wy nie planowaliście Julka ( chyba ze względu na Twój wiek) ( torba dla mnie) Myha a czego w krzaki wlazłaś? jak się czujesz? Telik Johny lada dzień ruszy, nie stresuj się Sara dzisiaj marudna, nie mogę opuścić pokoju bez asysty. ![]() I moja mało mówi, mama jeszcze nie słyszałam... Ale mam lenia.
|
#2356 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko znowu, może w domu cos więcej skrobnę
![]() Cytat:
![]() I ..... gratulacje!!!! Cytat:
Cytat:
Tak, Amelka już sobie spaceruje, oczywiście małymi kawałeczkami, ale na dwóch nóżkach bez trzymanki To po mamusi tak ma, ja chodziłam sama jak mialam 9 m-cy Nie martw się, Jasiu też niedługo zacznie Potem na czworakach już nie będzie przecież wypadalo Cytat:
![]() Oba (D)domki śliczne A ten mniejszy słodki, do schrupania Cytat:
Resztę postaram się nadrobić w domu
|
|
|
#2357 |
|
Wtajemniczenie
|
PATIK podbnie jak ty nie mam weny i jakos nie oge sie wbic...
Czuje sie dobrze. Nadal nieciażowo...jedynie coraz bardziej widac brzuch.nie wiem czy uda mi sie jeszcze 2 tygodnie ukrywac w pracy bo robi sie to coraz trudniejsze. Staram sie nie "obcowac" z zarzadem. Wciagam brzuch jak gdzies ide a nie ejstem w luźnych ciuchach. No i mam mega apetyt (może dlatego mi tak brzuch urósł |
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak innym ale mi szybko brzuch wyskoczyl w drugiej ciazy. chyba wina wiekszego rozciagnieia skóry i słabszych miesni
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
W szpitalu w którym rodziłam zmarła dziewczyna po porodzie na skutek krwotoku...
http://www.tvp.pl/lublin/aktualnosci...obiety/9097023
|
#2360 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie przy Martynie szybko sie pojawił brzuch a teraz to juz w ogóle. Zwalam to na niski wzrost
|
|
|
|
#2361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- patik Jezu, straszne. PIszą, że waga wysoka. Mój miał 4,300 i nie było niby przeciwwskazań do porodu naturalnego.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#2363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nadrobiłam.. ale nie mam weny, podobnie jak niektóre z Was.. Z tego co pamiętam: Kolinko - u nas Szymon nie chce jeść obiadków kilka dni przed pojawieniem się nowego ząbka, także obstawiam ząbki u Dawidka Chelsea - ja mam niestety tą cięższą wersję PCO z nadmiernym owłosieniem i nadwagą ja bym na waszym miejscu narazie spróbowała bez monitoringu, o tak na luzie Eve - czekam na wieści z wizyty Jeszcze raz gratuluję!---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja już od 7 nie śpię i to nie przez Domka, bo wstał krótko przed 10, a roznosiciela ulotek, który chciał żeby mu drzwi otworzyć ![]() Kolina, nam trochę spieszy, bo mieszkanie już przepisane na siostrę i wiem że ona bardzo chciałaby już się wyprowadzić od rodziców ![]() Zanko, nie pomogę, nie mam pojęcia. Może zapytaj lekarza? Patik, rynny bez różnicy, można i przed i po ![]() Spa zazdroszczę ![]() A to co sie stało w szpitalu jest straszne Matko nawet nie mogę sobie tego wyobrazić ![]() Pieleszko, Flowerbombka, Agawo, |
|
|
|
#2365 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to trzymam kciuki za wizytę u gina ![]() rozgadana Twoja Agatka ![]() Hej dziewuszki ![]() podczytuję was z ukradka, ale jakos czasu brak na dłuzsze wywody. Moja Karolcia też już całkiem sporo słówek mówi. Opanowane do perfekcji - dajjjjjjjj i am am am ![]() Poza tym fajnie naśladuje zwierzątka - ostatnio konik mnie rozwala, takim piskliwym głosikiem mówi 'a ha ha' Ostatnio mnie zszokowała, bo jak się uderzyłam i płakałam sobie cichutko na podłodze, to podeszła do mnie i przytuliła mnie i pocieszała!! Te uczucia, jakie we mnie wzbudza ten mały człowieczek...nie do opisania słowami |
||
|
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
Eve, WOW ale wiadomości- ogromne gratulacje!!!
Natka, D(d)omki rosną w oczach, jak widzę Twojego synka to zawsze paszcza mi się uśmiecha- cudny jest. Brumku, fajne pisadła dla maluchów ma Crayola Patik, SPA oj rozmarzyłam się. ![]() Straszne wiadomości, aż nie chce się wierzyć że takie tragedie mają miejsce... ![]() Lista prezentów- u Nas są na niej sanki, kuchnia, lego duplo i książki. Aania, mówisz ze za drugim razem nie przeżywa się tak wizyt u lekarza? Pomimo wszystko czekamy na relacje. ![]() A jak ma się Wasz piesek o oryginalnym imieniu? Pewnie już duży z niego miś? ![]() Scio, to już spory zasób słów ma Agatka. ![]() Pieleszko, rozbroiłaś mnie historią z Bambo. Ellika, ale kochana córa. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-15 o 11:46 |
|
|
|
#2367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakaś poddenerwowana dziś jestem
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje kolejnej ciazy (jakos nie chcialabym byc przed slubem szwagierki w ciazy bo chce sie wybawic)
![]() zagłosujecie
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
http://fanbiedronki.pl/gazetka/2012.11.19.prezenty
Patrzcie dziołszki jakie fajne zabawki co niektóre. Można se pomarzyć
|
|
|
|
#2370 |
|
Wtajemniczenie
|
MARINA dzieki za link
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

chociaż teraz, podobnie jak w poprzedniej ciąży, jedyne słodkości które wsuwam to lody. Koniecznie..czekoladowe albo cytrynowe
a na koniec Jaś-pogromca zimowego obuwia w tymże obuwiu
ogromne gratulacje!
), a od ciotek chcę książki (zbiór opowiadan "poczytaj mi mamo" i drugą część "moje polskie rymowanki"), magnesy i klocki 

.

co powiedzialabyś o takim prezencie dla Artura? a raczej czy mu by się podobało??

to trzymam kciuki za wizytę u gina