Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 10:23   #2911
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Daliscie za nie 3000 zl czy ja zle spojrzalam?

Mi sie marzy ten zestaw ale nie wiem czy uda mi sie namowic TZ
http://www.mebledladziecka.pl/Zestaw_FIRST-1530.html
Piękny ten zestaw!
Stary 2012-11-15, 10:23   #2912
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
współczuję, a wykonujesz jakieś ćwiczenia? jeśli nie to zacznij, na pewno Ci pomogą
Oj te ćwiczenia , a wręcz całe zestawy ćwiczeń, które do tej pory robiłam, a tak bardziej, że musiałam na tą dyskopatię własnie lędxwiową, to jak próbowałam teraz robić to później po nich mnie brzuch boli, bo to jednak skłony różne, zginanie się w boki na klęczkach i takie tam inne.....a do etgo mięsnie brzucha pracują i tylko po nich podbrzusze boli, a nospa niepomaga basen pomaga, ale na krótko a po basenie z kolei łatwo łapie infekcjie, co w ciązy kiepska sprawa
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:27   #2913
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja jeszcze nic nie słyszałam o tym, by ktoś ze znajomych łóżeczka się pozbywał... zobaczymy. ale w razie czego mebelki sobie kupię. widziałam w meblowym u mnie śliczne zestawy, takie co starczą na dłużej. tanie nie są, więc zobaczę, jak z budżetem
to łóżeczko mi się wydaje strasznie ... liche? niestabilne? trzeba by je obadać na żywo. ale ten zestaw mi się podoba http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/

a właśnie, macie coś jak pchli targ? albo na allegro używane wypatrzeć? czasem widzę na tablicy informacyjnej przed dużym sklepem takie oferty, bo ludzie przecież się takich rzeczy często pozbywają z braku miejsca i chęci na kolejne dzieciątko
Nic nie slyszalam o tym..
Niby mieszkam 5 lat w 3 miescie a nadal nie wiem gdzie co jest

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Sliczne te mebelki,choc cena tez niczego sobie
Ale popracuj na Tz,a co niech sie poswieci !!!
No u mnie tylko zeby tz chcial, bo kwestia finansowa to nie problem. W norwegii duzo sie zarabia..
A ja nie chcialabym oszczedzac na maluchu jak jest mozliwosc finansowa.

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:33   #2914
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Mi sie zawsze marzylo takie,i pewnie je kupimy,ale mamy na to jeszcze troche czasu
http://allegro.pl/3w1-nowosc-julia-i...767866937.html

Cloche tu wlasnie zawsze na wiosne jest otwierane cos ala pchli targ,dlatego z duza iloscia rzeczy bede czekala do marca.
Bo np.pierwsze ciuszki ktore w sklepach kosztuja majatek,tam moge kupic za bezcen,a wiadomo ze nie sa zniszczone ani znoszone,bo taki maluszek ma je na sobie raz,moze dwa i wyrasta...

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
No u mnie tylko zeby tz chcial, bo kwestia finansowa to nie problem. W norwegii duzo sie zarabia..
Wiem,wiem,znajomy pracowal w Norwegii.
Dlatego mowie ze zebys nad nim popracowala,ze tak sie wyraze,jak juz nie bedzie go z Wami na codzien,to niech chociaz finansowo sie wykaze!!!
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:35   #2915
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie slyszalam o tym..
Niby mieszkam 5 lat w 3 miescie a nadal nie wiem gdzie co jest

A właśnie odzywał się coś ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:36   #2916
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Jest watek mam lipcowo sierpniowych tylko z tego co obsewruje to pomalu sie rozkreca.
Tylko nasz watek jest taki szalony ze w ciagu dnia ponad 20 stron
Ten też się tak powoli rozkręcał, tak jest z każdym wątkiem Ja po prostu nie wiedziałam, że już powstał
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Taaak, dawaj! Mi wczoraj TŻ kupił "Będę mamą" i "Twoje dziecko". Czytałam o obowiązkowych badaniach i się obrzydziłam, bo obowiązkowy jest pomiar glukozy i tą krzywą cukrową( czy coś) trzeba zrobić... a to podobno ochydne, słodkie i na czczo trzeba iść, fuuuuj.
Ponoć najlepiej wziąć cytrynę i sobie sok wcisnąć do tego Poza tym to ponoć nic strasznego - po prostu bardzo słodka woda.
Jedyne co mnie tutaj martwi to to, że u mnie w mieście tylko jedna przychodnia robi to badanie, zawsze jest straszna kolejka, do tego po wypiciu trzeba długo czekać. Małż będzie musiał wziąć urlop, sama się tam nie wybieram Boję się, że zasłabnę.

Cytat:
ja dostałam z kasy chorych taki segregator i sporo informacji na temat badań. i na temat tego obciążeniowego cukrowego to jest napisane, że to tylko na życzenie między 22. a 28. tc - więc nie muszę na czczo to ja nigdzie nie dojdę, mogą zapomnieć
u nas to obowiązkowe badanie, nawet jeśli by nie było to wolałabym je zrobić

Cytat:
co myślicie o takim ładnym prostym łóżeczku?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751/
W ogóle kupujecie łóżeczko, czy po kimś dostajecie?
W porządku jest. My kupujemy

Cytat:
widzę, że nadrabiasz z rozmachem

no to fajnie, czyli może już będziemy obchodziły Dzień Mamy w domciu
Normalnie tyle nie muszę nadrabiać ale wczoraj pół dnia mnie nie było

Marzę o tym aby na Dzień Matki być w domu z Maluchem
Cytat:
Napisane przez Kaaasiulka Pokaż wiadomość
Moja szwagierka kupiła podobne, tyle że z możliwością bujania.
My kupiliśmy takie:
http://www.gluck.pl/mebelki/stokke_s..._miesiecy.html
Świetne ale cena... przerażająca

Dzień dobry Mamuśki
Ja właśnie jem śniadanie (muffiny ) i za chwilę muszę iść do sklepu bo mi wszystkie cyce wykupią

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:37   #2917
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego mowie ze zebys nad nim popracowala,ze tak sie wyraze,jak juz nie bedzie go z Wami na codzien,to niech chociaz finansowo sie wykaze!!!
Dokladnie, tak tez bede chciala zrobic

7/40
Stary 2012-11-15, 10:39   #2918
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
będziemy Ci streszczały w punktah najważniejsze rzeczy z całego dnia

też muszę zrobić porządek w szafach...
trzymam cię za słowo!
Cytat:
Cloche tu wlasnie zawsze na wiosne jest otwierane cos ala pchli targ,dlatego z duza iloscia rzeczy bede czekala do marca.
Bo np.pierwsze ciuszki ktore w sklepach kosztuja majatek,tam moge kupic za bezcen,a wiadomo ze nie sa zniszczone ani znoszone,bo taki maluszek ma je na sobie raz,moze dwa i wyrasta...

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Wiem,wiem,znajomy pracowal w Norwegii.
no u mnie też podobno w marcu fajne pchle targi są i można czasami ciuszki z metkami jeszcze kupić, porządne firmy... no i takie rzeczy jak fotelik do samochodu - ten pierwszy to na pół roku tylko. nie chce mi się 150-200 euro na to wydawać. więc postaram się wyczaić jakiś używany

Meliitele, te mebelki sobie wybrałaś bardzo ładne i będą na dłużej, więc jak chłopa stać, to niech kupi nie uważam, żeby były jakieś strasznie drogie... w komplecie dużo mebelków, miejsca na różne rzeczy... jak się to przeliczy, to... czemu nie?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:40   #2919
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba też podobno to kolosalna ulga. Bratowa Tż i koleżanka, które rodziły u tego lekarza co ja będę rodziła, miały znieczulenie i bardzo sobie chwaliły

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Gratulacje
no i kolejny Facet jakiś wysyp siusiaków tu mamy czyżby wojna się szykowała
A według dzisiejszego usg jaki masz wiek ciąży ?

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

No u Ciebie to chyba będzie córcia- do 3 razy sztuka
No trzymam Cię za słowo

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Znajomi mieli amstafa i też oddali była to suczka, kochana, cudowna ale też niebezpieczna bo lubiła wskoczyć na kolana, podgryzać dla zabawy, mogła zrobić maluszkowi krzywdę

Piękny
choć niewyraźne zdjęcie

Ja mam 3 fotki z USG w 8tc, jedno z bliska, jedno z daleka i jedno z daleka wraz z pracą serduszka a z tej dwa - jedno w 4d i jedno normalne czyli w sumie już 5

O matko współczuję

Widzę, że nie dokończyłam myśli
Termin porodu wg usg właśnie z tego terminu jest najbardziej miarodajny, później dzieciaczki się różnie rozwijają, więc zazwyczaj lekarze karzą brać ten termin właśnie jako właściwy u mnie wg OM jest 21.05 a wg USG 20.05 więc różnica żadna

co do obcasów - rzadko noszę, teraz na jesień mam koturny a na zimę kozaki na małym obcasie, niemal niewyczuwalnym

nadrobiłam

Wiecie, że nie zauważyłam wątku mam lipcowych? Nie wyświetlał się w nowo założonych
wątek mam lipcowych był tam na dole w nowo dodanych bo widziałam i nawet zaglądnęłam tam

Cytat:
Taaak, dawaj! Mi wczoraj TŻ kupił "Będę mamą" i "Twoje dziecko". Czytałam o obowiązkowych badaniach i się obrzydziłam, bo obowiązkowy jest pomiar glukozy i tą krzywą cukrową( czy coś) trzeba zrobić... a to podobno ochydne, słodkie i na czczo trzeba iść, fuuuuj.
No ja przechodziłam przez to 2 razy więc faktycznie nic przyjemnego....bleeeee

Witam się
Nadrobiłam Was kochane,chociaż coraz trudniej mi to idzie ehehh
Muszę się zebrać i iść coś działać w mieszkaniu ale weny wogóle nie mam,brzuszek coś pobolewa i pachwiny..ehh ciężki dzień mi się zapowiada...

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:42   #2920
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
wątek mam lipcowych był tam na dole w nowo dodanych bo widziałam i nawet zaglądnęłam tam
no właśnie teraz zauważyłam, nadal się wyświetla a codziennie zerkam co nowego

Stary 2012-11-15, 10:43   #2921
Aaś
Zakorzenienie

czeeeść!!

znowu dzisiaj się zmęczyłam wchodząc na 1 piętro do pracy
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:44   #2922
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, że nie zauważyłam wątku mam lipcowych? Nie wyświetlał się w nowo założonych
Był tam, był Czasem go sobie przeglądam, bo są tam mamy z mojego wątku staraczkowego i im kibicuję

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Oglądałam też ciuszki dla maleństwa, ale off course nic niekupiłam spodobały mi się np. komplety w C&A 3 par body z krótkim rękawem, a my mamusie z ciepłych miesięcy będziemy to myśle że takie się przydadzą za 29,90 w seledynkowe paski, wzorki, więc takie neutralne kolorki i dla chłopca i dziewczynki a dziś jest ta promocja więc może skocze i jakieś 22 zł za komplet wyjdzie

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

A jak mnie kręgosłup boli!!!!!!!!!:m ur: to masakra, ledwo siedze Już nawet leżeć niemogę ani na boku ani na plecach, niemówiąc o siedzeniu stałym np. na krześle czy sofie bo mi ból aż do półdupków promieniuje
Więc pomału na horyzoncie widnieje mi wizja już ciągłego bólu kegosłupa aż do porodu..........no cóż ......dyskopatii sobie niecofne......
Muszę zatem iść się przejść na spacer, rozruszać trochę się
Ja też polęcę dziś do C&A Później sobie porównamy zakupy. Tam jest też odzież ciążowa. Może coś Ci się trafi. A wiecie, polecam też sprawdzać raz na jakiś czas Mothercare, bo oni jak mają wyprzedaż odzieży ciążowej to czasem 70-80%. W wakacje kupiłam koleżance 2 sukienki i bluzeczkę za 90zł w sumie

A na kręgosłóp to może jakieś typowo ciążowe porób sobie. Oby Ci troszkę ulżyło. Mi też się ten odcinek lędźwiowy daje we znaki, więc coś trzeba z tym robić....

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostałam całą reklamówkę gazet takich jak,,mama i dziecko" etc więc jak znajdę jakieś ciekawe info to może chcecie, żebym wypisała??
Dawaj, nawyżej będziemy wspólnie obalać mity

Cytat:
no właśnie nie miałabym serca
ale jak od poniedziałku pójdę do pracy, to mniej więcej od 9tej do 20tej mnie w domu nie będzie. po robocie jeszcze was nadrabiać - ojjj czarno to widzę... chyba będziecie musiały skróty pisać

chyba też zrobię porządek w szafach... w końcu pierwsze ciuszki-ciążówki już mam, a miejsca nic...
Ja sobie tak myślę, że jak pojadę na wakacje do pewnie ze 3 części w tym czasie wyprodukujecie Jak wróce to mnie nie poznacie

A szafy też musze opróżnić, ale jedyne miejsce do przechowania mam w walizkach, więc dopiero po powrocie to zrobię....

Cytat:

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

W ogóle muszę jechać do IKEI sięzaopatrzyć.
Słyszałam, ze te łóżeczka z Ikei są w porządku. Możesz je pomalować jak chcesz i przystroić. Samo wykonanie jest podobno solidne. Z resztą jak pojedziesz i jej wytrzęsiesz to sama zdecydujesz Mi się podoba

Cytat:
Jeżeli masz z nim taki układ, że poza alimetami on się dokłada to wyprawki i td. to super.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:45   #2923
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A właśnie odzywał się coś ?
Tak ale az szkoda gadac.. Co on wymysla.. Ja juz nie chcialam Wam znowu smucic i zawracac glowy. Ale to co mi powiedzial to cios ponizej pasa..

Chcialam zeby przekazal swojej matce pieniadze dla mnie bo jest akurat w norwegii. Ja nie pracuje, ucze sie dziennie. no i mowie ze potrzebuje pieniedzy na ubrania. A on do mnie ze musi sie skontaktowac z prawnikiem i dowiedziec sie jak to jest. I czy on musi mi dawac pieniadze na ubrania
zabolalo..
Przeciez to normalne ze mi dziecko rosnie i ubrania ktore wczesniej mialam beda za male. A tu nad morzem wieje ciagle i jest zimno. A ja nie mam w co sie ubrac. A moja mama tez sie denerwuje ze nie bedzie utrzymywac jego dziecka. On sobie bedzie zyl jak krol a moja mama ma za wszystko placic.
Z poczatku normalnie dal mi pieniadze ale teraz znowu cos mu sie poprzewracalo. ..

7/40

Edytowane przez Meliitele
Czas edycji: 2012-11-15 o 10:46
Stary 2012-11-15, 10:46   #2924
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Ten też się tak powoli rozkręcał, tak jest z każdym wątkiem Ja po prostu nie wiedziałam, że już powstał
Ponoć najlepiej wziąć cytrynę i sobie sok wcisnąć do tego Poza tym to ponoć nic strasznego - po prostu bardzo słodka woda.
Jedyne co mnie tutaj martwi to to, że u mnie w mieście tylko jedna przychodnia robi to badanie, zawsze jest straszna kolejka, do tego po wypiciu trzeba długo czekać. Małż będzie musiał wziąć urlop, sama się tam nie wybieram Boję się, że zasłabnę.

u nas to obowiązkowe badanie, nawet jeśli by nie było to wolałabym je zrobić
a to badanie ma wykryć ciążową cukrzycę czy co? też bym się bała, że zasłabnę...... tzn. nie, ja bym była PEWNA, że zasłabnę i do tego bym jeszcze rzygała...
mi raz w moim amatorskim teatrze zrobili numer...... na scenie musiałam wypić szklankę niby-środków-usypiających. przy ostatnim przedstawieniu naładowali mi tam tyyyyle słodzika, że myślałam, że padnę! w sumie i tak miałam paść ale krzywiło mi mordę z tej słodyczy, bleeeeeehhhhhhhhh....... no, ale miałam porządny "chrzest" sceniczny
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:49   #2925
Aaś
Zakorzenienie

Melitele aż się wierzyć nie chce
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:49   #2926
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaaasiulka Pokaż wiadomość
Moja szwagierka kupiła podobne, tyle że z możliwością bujania.
My kupiliśmy takie:
http://www.gluck.pl/mebelki/stokke_s..._miesiecy.html
straaasznie drogie.. Często wybieram droższe rzeczy i stawiam na jakość, ale łóżeczka dziecięcego w takiej cenie bym nie kupiła. A skąd ta cena? Faktycznie jest takie fajne, czy za firmę się płaci?

Meliitele bardzo fajne te mebelki może Tż się zgodzi, no i w tym przypadku jednak jest więcej tego wszystkiego

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:49   #2927
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
no u mnie też podobno w marcu fajne pchle targi są i można czasami ciuszki z metkami jeszcze kupić, porządne firmy... no i takie rzeczy jak fotelik do samochodu - ten pierwszy to na pół roku tylko. nie chce mi się 150-200 euro na to wydawać. więc postaram się wyczaić jakiś używany
Tak,mialam okazje byc na takim targu u Was,tzn mieszkalam 1,5 roku w Bremen (ok.100km od Hanoveru),i jezdzilismy na taki targ,bo tam mozna bylo dostac Polskie produkty.
I wcale nie wstydze sie tego ze kupuje cos uzywanego,czy biore od znajomych,poprostu mysle ekonomicznie,tak i lozeczko znalazlam tanie i takie ktore mi sie marzylo,bo nie lubie przeplacac-poprostu

Dostalam na maila
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...l?galg_id=2646

A to jak zaczna ujawniac sie nasze dziewczynki - wkoncu
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...l?galg_id=2640

Ash nic sie nie martw,zadna z nas o Tobie nie zapomni
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-11-15 o 10:55
Stary 2012-11-15, 10:54   #2928
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ale az szkoda gadac.. Co on wymysla.. Ja juz nie chcialam Wam znowu smucic i zawracac glowy. Ale to co mi powiedzial to cios ponizej pasa..

Chcialam zeby przekazal swojej matce pieniadze dla mnie bo jest akurat w norwegii. Ja nie pracuje, ucze sie dziennie. no i mowie ze potrzebuje pieniedzy na ubrania. A on do mnie ze musi sie skontaktowac z prawnikiem i dowiedziec sie jak to jest. I czy on musi mi dawac pieniadze na ubrania
zabolalo..
Przeciez to normalne ze mi dziecko rosnie i ubrania ktore wczesniej mialam beda za male. A tu nad morzem wieje ciagle i jest zimno. A ja nie mam w co sie ubrac. A moja mama tez sie denerwuje ze nie bedzie utrzymywac jego dziecka. On sobie bedzie zyl jak krol a moja mama ma za wszystko placic.
Z poczatku normalnie dal mi pieniadze ale teraz znowu cos mu sie poprzewracalo. ..
Coś mi się wydaje, że on ma złego doradcę, że ktoś mu podpowiada co ma robić Fakt faktem nie musi dawać Ci na ubrania i każdy prawnik mu to powie, bo póki co to jest domniemane ojcostwo. Chyba, że on się poczuwa, ale nie wiem jak to jest, ale fakt faktem później możesz dostawać alimenty na siebie i na dziecko, pod warunkiem, że legalnie pracuje w Norwegii.

A jak Ty się z Nim kontaktujesz? Telefonicznie?

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-15 o 10:55
Stary 2012-11-15, 10:54   #2929
nuna2
Zakorzenienie

byłam na herbatce. Jak TŻ wstanie chcę iść na spcer. Pora zacząć się ruszać.
Stary 2012-11-15, 10:55   #2930
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Melitele aż się wierzyć nie chce
a to boli strasznie.. wychodzi na to ze na syna zaluje tez pieniedzy..
Gdyby nie mial to ja rozumiem.. ale ma jak lodu, pozycza na okolo pieniadze a mi nie chce dac zebym miala wszystko od bielizny po jakis sweter czy buty.

7/40
Stary 2012-11-15, 10:55   #2931
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a to badanie ma wykryć ciążową cukrzycę czy co? też bym się bała, że zasłabnę...... tzn. nie, ja bym była PEWNA, że zasłabnę i do tego bym jeszcze rzygała...
mi raz w moim amatorskim teatrze zrobili numer...... na scenie musiałam wypić szklankę niby-środków-usypiających. przy ostatnim przedstawieniu naładowali mi tam tyyyyle słodzika, że myślałam, że padnę! w sumie i tak miałam paść ale krzywiło mi mordę z tej słodyczy, bleeeeeehhhhhhhhh....... no, ale miałam porządny "chrzest" sceniczny
Tak, dokładnie Cukrzycę

To miałaś już próbę, dałaś radę to teraz też dasz

Stary 2012-11-15, 10:57   #2932
axella
Zakorzenienie

GG do axella

witam się z kubkiem mleka rano
miałam ambitny plan nie wstać cały dzień z wyrka ale nie zwiedziłam jeszcze nowych lumpków w oklicy, i ogóry na zupę muszę zakupić.. więc sie nie uda..

TŻ ma rozmowę o pracę, proszę o magiczne kciuki!!

Meliitele-ale baran

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:58   #2933
candace1
Zakorzenienie

hej! staram się Was nadrobić ale jak dochodzę do końca strony to wyrasta mi kolejna gadułyyyyy

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

My wróciliśmy z prenatalnych
Niby wsyztsko ok, Maluch ma 67,8 mm, w ogóle nie chciał z nami współpracować lekarz musiał go usg dowcipnym zmusić do obrotu, a to niestety przyjemne nie było
Między nogami co rpawda nic nie było widać bo złośliwe dziecie odwracało się dupą ale z jakiś tam cech wychodzi na 80% chłopiec.. a miała być Ola
To będzie OLEK

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Pisałyście o konsolach. U nas kurzy sie Wii. Kupiliśmy je sto lat temu z całym zestawem do Rock Band i tą platformą do ćwiczeń, ale dla mnie to takie nudne, że żadko gramy. Myślę, że Xbox czy PS miało by lepsze wzięcie
My mieliśmy wszystkie wii, ps i klocka i został z nami tylko klocek. Resztę sprzedalismy bo stały i zbierały kurz..

Cytat:
ojjj też bym musiała ochłonąć... no ale co zrobić no jutro będzie lepiej
Już jest thanx
Wczoraj ze zdenerowowania nawet nie wiem kiedy zasnęłam i nie zaaplikowałam sobie nawet tej cholernej globułki

Cytat:
Mój kiedyś też na pierwszych z randek (jak to dawno było ) idąc za mną powiedział: "ale masz umięsnione łydki" Przez kolejny tydzień , pomimio gorąca na dworze chodziłam w jeasnach, co by tych łydek nieeksponować na widok publiczny

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziwnie to u Ciebie wygląda, u mnie jak zadzwonię czy przyjadę i powiem, że ciąża prowadzona u nich to normalnie wchodzę w aktualnie czekającą kolejkę. Ciąża ma swoje przywileje bo normalnie już nie ma terminów do końca roku podobno ..
U nas umawiają na konkretną godzinę tak powiedzmy co 15 min. I jak wszystkie terminy sa zajęte to nie umówią a w kolejkę się nawet nie da iść bo nic takiego nie ma....
Dodatkowo się wczoraj dowiedziałam, że nie mają poródów ale "współpracują ze szpitalami" wtf?

Cytat:
A jak mnie kręgosłup boli!!!!!!!!!to masakra, ledwo siedze Już nawet leżeć niemogę ani na boku ani na plecach, niemówiąc o siedzeniu stałym np. na krześle czy sofie bo mi ból aż do półdupków promieniuje
Więc pomału na horyzoncie widnieje mi wizja już ciągłego bólu kegosłupa aż do porodu..........no cóż ......dyskopatii sobie niecofne......
Muszę zatem iść się przejść na spacer, rozruszać trochę się
Może zacznij chodzić na basen?
Ja mam zamiar bo mam skrzywiony odcinek szyjny kręgoslupa a ćwiczyć w domu nie lubie więc pozostaje basen.
mam nadzieję, że już w grudniu ruszę. A może sa jakieś zajęcia dla ciężarówek w wodzie? Muszę się dowiedzieć

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

w którymś filmie był taki cytat, że jak masz syna to martwisz się tylko o jedno siusiaka, a jak córkę to o wszystkie siusiaki świata
Coś w tym jest

Cytat:
Dziewczyny dostałam całą reklamówkę gazet takich jak,,mama i dziecko" etc więc jak znajdę jakieś ciekawe info to może chcecie, żebym wypisała??

Cytat:
Paskudne badanie - trzeba uwazać, żeby nie puscić
Mnie sie poprzednim razem udało ale niektóre kobiety mają z tym problem

Cytat:

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

W ogóle muszę jechać do IKEI sięzaopatrzyć.
My musimy wszystko kupić bo wszystko rozdalismy. Nie sądziliśmy, że będziemy mieć nr. II
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:59   #2934
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
byłam na herbatce. Jak TŻ wstanie chcę iść na spcer. Pora zacząć się ruszać.
ja dziś może nadmucham w końcu piłkę :P

Cytat:
a to boli strasznie.. wychodzi na to ze na syna zaluje tez pieniedzy..
Gdyby nie mial to ja rozumiem.. ale ma jak lodu, pozycza na okolo pieniadze a mi nie chce dac zebym miala wszystko od bielizny po jakis sweter czy buty.

plus taki,że jak nie zrobi tego po dobroci,to zrobi to pod przymusem.. prawo będzie po Twojej stronie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:59   #2935
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
miałam ambitny plan nie wstać cały dzień z wyrka ale nie zwiedziłam jeszcze nowych lumpków w oklicy, i ogóry na zupę muszę zakupić.. więc sie nie uda..

Ogóry Mam jeszcze słoik od babci, muszę zrobić znów zupkę

Trzymam z całej siły!!!

Stary 2012-11-15, 11:01   #2936
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Coś mi się wydaje, że on ma złego doradcę, że ktoś mu podpowiada co ma robić Fakt faktem nie musi dawać Ci na ubrania i każdy prawnik mu to powie, bo póki co to jest domniemane ojcostwo. Chyba, że on się poczuwa, ale nie wiem jak to jest, ale fakt faktem później możesz dostawać alimenty na siebie i na dziecko, pod warunkiem, że legalnie pracuje w Norwegii.

A jak Ty się z Nim kontaktujesz? Telefonicznie?
no ma kilku doradcow. nr jeden to jego braciszek ( cpun) ktoremu ciagle pozycza pieniadze, a potem koledzy ktorzy mowia mu ze lepiej jak rodzice dziecka nie sa razem a on slucha i powtarza.. Oczywiscie koledzy tez zostawili dzieci z matkami..
Tak telefonicznie sie kontaktujemy.
Ja bylam u adwokata i mi kobieta mowila ze wyprawka czyli wlasnie ubrania ciazowe sa jego obowiazkiem, witaminy czy jakies wizyty u lekarza czy badania. Ale tylko dlatego ze ja sie ucze i nie pracuje.
tylko wlasnie musialabym go zaciagnac juz do urzedu zeby juz uznal malego.
Ja sie boje ze mi wymysli ze powie ze on nie jest pewien czy to jego i dopiero po urodzeniu jakby zrobilo sie badania to wtedy musialby mi wszystko oddac. Ale sam mi mowil ze on nie chce sie sadzic. Mowil ze sie poczuwa,Ale z tygodnia na tydzien wymysla lepsze historie zeby nie dac mi grosza..

7/40

Edytowane przez Meliitele
Czas edycji: 2012-11-15 o 11:03
Stary 2012-11-15, 11:04   #2937
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:

zabolalo..
Heh,zeby nie bylo ze stoje po Jego stronie,bo nie stoje,ale troche rozumiem...juz kiedys pisalam,o roznych historiach mojego zycia,moj Tz placi swojej bylej zonie juz 10 lat alimenty,i nie ma na to zadnego papierka,ma kilka wydrukow z banku,ale glownie dostawala kase do rak,bez zadnego potwierdzenia,a On nie zdaje sobie sprawy z tego ze jakby chciala,to ma na Niego mega haka,bo moglaby isc do komornika i zglosic ze tyle lat nie placi,a on by sie nie obronil bo nie ma na to zadnego papierka
Cos wiem o takich sprawach,bo sama walczylam ze swoimi rodzicami...
Moze On poprostu chce dowiedziec sie od prawnika nie tyle co do tego czy musi lozyc na Twoje utrzymanie w czasie ciazy,co bardziej odnosie udokumentowania tego w razie gdybys zalozyla mu sprawe w sadzie o alimenty np dla siebie i dziecka??
Tez musi miec jakies dowody na to ze daje(dawal) Ci jakies pieniadze ...
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-15, 11:04   #2938
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry

Cytat:
dawaj, dawaj ja trochę już tego przeczytałam, ale nic odkrywczego nie było akurat. jutro może nowy zapas kupię, w Katowicach na dworcu jest fajne stoisko, gdzie starsze gazety są nawet za 50 gr, a akurat mam po drodze do lekarza

Cytat:
Mam kanapeczki,i herbatke to teraz moge z Wami posiedziec
Oh mowilyscie wczoraj o snach,i jak bardzo zadko cos mi sie sni,to dzis w nocy przysnilo mi sie ze krwawie,teraz co chwile sie sprawdzam
to tylko sen nic Ci nie będzie ja dziś miałam kolejny - mieszkałam w dwupiętrowym domu, byłam sama z młodszym bratem, który był na coś chory, nie mógł się sam poruszać (jestem jedynaczką!) a do domu włamał nam się morderca, wyglądający jak Ojciec Chrzestny a co najlepsze, ten morderca był na wózku inwalidzkim, mógł jeździć tylko po parterze, jakimś cudem zamknął tego mojego brata w łazience na dole, chciał mu coś zrobić, a ja nie umiałam go uratować
powiedzcie mi, skąd to się bierze

Cytat:
Mi sie zawsze marzylo takie,i pewnie je kupimy,ale mamy na to jeszcze troche czasu
http://allegro.pl/3w1-nowosc-julia-i...767866937.html
bardzo ładne myślałam też o podobnym!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
znowu dzisiaj się zmęczyłam wchodząc na 1 piętro do pracy
ja przez te miesiące siedzenie w domu ledwie wchodzę na swoje drugie, a jak już wpełznę to potem 10 min zadyszki mam

Cytat:
zabolalo..
przykre przecież wiadomo, że nie tylko dziecko kosztuje, ale Ty też dla siebie więcej potrzebujesz - jakieś ciuszki, badania ...
jak rozwiążesz kwestię studiów? jeden semestr, a potem dziekanka?

ja dziś wstałam wcześnie jak na mnie, zrobiłam sałatkę, i czekam na koleżankę, która ma przyjechać z synkiem. a potem jeszcze wpadnie kolega, który jest przypadkiem jej szwagrem i weźmie orbiterek - pracowałam z nim, i go bardzo lubię, a nie widziałam go z pół roku - więc bardzo sympatyczny dzień mi się zapowiada

te historie z alimentami są przykre ... ja też miałam nieciekawą sytuację, mój tata płacił alimenty regularnie, i to dużo - 10 lat temu 500 zł to nie było mało. i to sam tyle płacił. ale było nam z mamą bardzo ciężko, ja tego tak nie odczuwałam, ale mama kiedyś wspominała, że ona jadła często np. chleb z masłem. pracowała jako nauczycielka, ale w prywatnej szkole, i wbrew pozorom, tam płacili mniej, niż w szkołach publicznych. no i mama pozwała tatę do sądu o zwiększenie alimentów - nie będę teraz wdawać się w szczegóły, bo nieistotne jak do tego doszło, ale ja musiałam zeznawać w sądzie przeciwko niemu - co było o tyle koszmarem, że zawsze mieliśmy i mamy dobre kontakty ... na szczęście rozumiał, że to nie był mój pomysł, ale czułam się koszmarnie.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-15 o 11:13
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 11:06   #2939
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Odrazu dodam zebyscie nie myslaly ze jak sadzilam sie ze swoimi rodzicami to jestem wyrodna corka - NIE!!! Oni poprostu nigdy sie mna nie interesowali,a babcia ktora mnie wychowywala nie chciala z nimi walczyc,zostawila to mi,wiec konczac 16 lat zalozylam sprawe o alimenty i pozbawienie wladzy rodzicielskiej!
To tak tyle o mnie...
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-15, 11:07   #2940
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Meliitele-ale baran

Łoooo to trzymam mocno

Cytat:
no ma kilku doradcow. nr jeden to jego braciszek ( cpun) ktoremu ciagle pozycza pieniadze, a potem koledzy ktorzy mowia mu ze lepiej jak rodzice dziecka nie sa razem a on slucha i powtarza.. Oczywiscie koledzy tez zostawili dzieci z matkami..
Tak telefonicznie sie kontaktujemy.
Ja bylam u adwokata i mi kobieta mowila ze wyprawka czyli wlasnie ubrania ciazowe sa jego obowiazkiem, witaminy czy jakies wizyty u lekarza czy badania. Ale tylko dlatego ze ja sie ucze i nie pracuje.
tylko wlasnie musialabym go zaciagnac juz do urzedu zeby juz uznal malego.
Ja sie boje ze mi wymysli ze powie ze on nie jest pewien czy to jego i dopiero po urodzeniu jakby zrobilo sie badania to wtedy musialby mi wszystko oddac. Ale sam mi mowil ze on nie chce sie sadzic. Mowil ze sie poczuwa,Ale z tygodnia na tydzien wymysla lepsze historie zeby nie dac mi grosza..
To może rzeczywiście go postrasz sądem?! a jak nie no to przecież nie będziesz go błagać o pieniądze do sądu i już.

Łooo moje dziecko od dziś jest PŁODEM Witam się w 13 tc mhm jak to brzmi

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-11-15 o 11:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości