|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby mieszkam 5 lat w 3 miescie a nadal nie wiem gdzie co jest ![]() Cytat:
A ja nie chcialabym oszczedzac na maluchu jak jest mozliwosc finansowa.
|
|
|
#2914 | |
|
Rozeznanie
|
Mi sie zawsze marzylo takie,i pewnie je kupimy,ale mamy na to jeszcze troche czasu
![]() http://allegro.pl/3w1-nowosc-julia-i...767866937.html Cloche tu wlasnie zawsze na wiosne jest otwierane cos ala pchli targ,dlatego z duza iloscia rzeczy bede czekala do marca. Bo np.pierwsze ciuszki ktore w sklepach kosztuja majatek,tam moge kupic za bezcen,a wiadomo ze nie sa zniszczone ani znoszone,bo taki maluszek ma je na sobie raz,moze dwa i wyrasta... ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Dlatego mowie ze zebys nad nim popracowala,ze tak sie wyraze,jak juz nie bedzie go z Wami na codzien,to niech chociaz finansowo sie wykaze!!!
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie odzywał się coś ?
|
#2916 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu nie wiedziałam, że już powstał Cytat:
Jedyne co mnie tutaj martwi to to, że u mnie w mieście tylko jedna przychodnia robi to badanie, zawsze jest straszna kolejka, do tego po wypiciu trzeba długo czekać. Małż będzie musiał wziąć urlop, sama się tam nie wybieram Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Marzę o tym aby na Dzień Matki być w domu z Maluchem Cytat:
Dzień dobry Mamuśki Ja właśnie jem śniadanie (muffiny ) i za chwilę muszę iść do sklepu bo mi wszystkie cyce wykupią
|
||||||
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Meliitele, te mebelki sobie wybrałaś bardzo ładne i będą na dłużej, więc jak chłopa stać, to niech kupi nie uważam, żeby były jakieś strasznie drogie... w komplecie dużo mebelków, miejsca na różne rzeczy... jak się to przeliczy, to... czemu nie?
|
|
#2919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam się ![]() Nadrobiłam Was kochane,chociaż coraz trudniej mi to idzie ehehh ![]() Muszę się zebrać i iść coś działać w mieszkaniu ale weny wogóle nie mam,brzuszek coś pobolewa i pachwiny..ehh ciężki dzień mi się zapowiada...
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a codziennie zerkam co nowego
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeść!!
znowu dzisiaj się zmęczyłam wchodząc na 1 piętro do pracy |
|
|
|
#2922 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem go sobie przeglądam, bo są tam mamy z mojego wątku staraczkowego i im kibicuję ![]() Cytat:
Później sobie porównamy zakupy. Tam jest też odzież ciążowa. Może coś Ci się trafi. A wiecie, polecam też sprawdzać raz na jakiś czas Mothercare, bo oni jak mają wyprzedaż odzieży ciążowej to czasem 70-80%. W wakacje kupiłam koleżance 2 sukienki i bluzeczkę za 90zł w sumie ![]() A na kręgosłóp to może jakieś typowo ciążowe porób sobie. Oby Ci troszkę ulżyło. Mi też się ten odcinek lędźwiowy daje we znaki, więc coś trzeba z tym robić.... Cytat:
![]() Cytat:
Jak wróce to mnie nie poznacie ![]() A szafy też musze opróżnić, ale jedyne miejsce do przechowania mam w walizkach, więc dopiero po powrocie to zrobię.... Cytat:
Mi się podoba ![]() Jeżeli masz z nim taki układ, że poza alimetami on się dokłada to wyprawki i td. to super. |
|||||
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ale az szkoda gadac.. Co on wymysla.. Ja juz nie chcialam Wam znowu smucic i zawracac glowy. Ale to co mi powiedzial to cios ponizej pasa..
Chcialam zeby przekazal swojej matce pieniadze dla mnie bo jest akurat w norwegii. Ja nie pracuje, ucze sie dziennie. no i mowie ze potrzebuje pieniedzy na ubrania. A on do mnie ze musi sie skontaktowac z prawnikiem i dowiedziec sie jak to jest. I czy on musi mi dawac pieniadze na ubrania zabolalo.. Przeciez to normalne ze mi dziecko rosnie i ubrania ktore wczesniej mialam beda za male. A tu nad morzem wieje ciagle i jest zimno. A ja nie mam w co sie ubrac. A moja mama tez sie denerwuje ze nie bedzie utrzymywac jego dziecka. On sobie bedzie zyl jak krol a moja mama ma za wszystko placic. Z poczatku normalnie dal mi pieniadze ale teraz znowu cos mu sie poprzewracalo. ..
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2012-11-15 o 10:46 |
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do tego bym jeszcze rzygała... mi raz w moim amatorskim teatrze zrobili numer...... na scenie musiałam wypić szklankę niby-środków-usypiających. przy ostatnim przedstawieniu naładowali mi tam tyyyyle słodzika, że myślałam, że padnę! w sumie i tak miałam paść ale krzywiło mi mordę z tej słodyczy, bleeeeeehhhhhhhhh....... no, ale miałam porządny "chrzest" sceniczny
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Melitele aż się wierzyć nie chce
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meliitele bardzo fajne te mebelki może Tż się zgodzi, no i w tym przypadku jednak jest więcej tego wszystkiego
|
|
|
|
|
#2927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I wcale nie wstydze sie tego ze kupuje cos uzywanego,czy biore od znajomych,poprostu mysle ekonomicznie,tak i lozeczko znalazlam tanie i takie ktore mi sie marzylo,bo nie lubie przeplacac-poprostu ![]() Dostalam na maila ![]() https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...l?galg_id=2646 A to jak zaczna ujawniac sie nasze dziewczynki - wkoncu ![]() https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...l?galg_id=2640 Ash nic sie nie martw,zadna z nas o Tobie nie zapomni
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-15 o 10:55 |
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt faktem nie musi dawać Ci na ubrania i każdy prawnik mu to powie, bo póki co to jest domniemane ojcostwo. Chyba, że on się poczuwa, ale nie wiem jak to jest, ale fakt faktem później możesz dostawać alimenty na siebie i na dziecko, pod warunkiem, że legalnie pracuje w Norwegii.A jak Ty się z Nim kontaktujesz? Telefonicznie?
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-15 o 10:55 |
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na herbatce. Jak TŻ wstanie chcę iść na spcer. Pora zacząć się ruszać.
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
a to boli strasznie.. wychodzi na to ze na syna zaluje tez pieniedzy..
Gdyby nie mial to ja rozumiem.. ale ma jak lodu, pozycza na okolo pieniadze a mi nie chce dac zebym miala wszystko od bielizny po jakis sweter czy buty.
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To miałaś już próbę, dałaś radę to teraz też dasz
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z kubkiem mleka rano
![]() miałam ambitny plan nie wstać cały dzień z wyrka ale nie zwiedziłam jeszcze nowych lumpków w oklicy, i ogóry na zupę muszę zakupić.. więc sie nie uda.. TŻ ma rozmowę o pracę, proszę o magiczne kciuki!! ![]() Meliitele-ale baran
|
|
|
|
#2933 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej! staram się Was nadrobić ale jak dochodzę do końca strony to wyrasta mi kolejna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Resztę sprzedalismy bo stały i zbierały kurz..Cytat:
thanxWczoraj ze zdenerowowania nawet nie wiem kiedy zasnęłam i nie zaaplikowałam sobie nawet tej cholernej globułki Cytat:
Cytat:
![]() Dodatkowo się wczoraj dowiedziałam, że nie mają poródów ale "współpracują ze szpitalami" wtf? Cytat:
Ja mam zamiar bo mam skrzywiony odcinek szyjny kręgoslupa a ćwiczyć w domu nie lubie więc pozostaje basen. mam nadzieję, że już w grudniu ruszę. A może sa jakieś zajęcia dla ciężarówek w wodzie? Muszę się dowiedzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie sie poprzednim razem udało ale niektóre kobiety mają z tym problem Cytat:
|
|
|
#2934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() plus taki,że jak nie zrobi tego po dobroci,to zrobi to pod przymusem.. prawo będzie po Twojej stronie |
||
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze słoik od babci, muszę zrobić znów zupkę Trzymam z całej siły!!! |
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak telefonicznie sie kontaktujemy. Ja bylam u adwokata i mi kobieta mowila ze wyprawka czyli wlasnie ubrania ciazowe sa jego obowiazkiem, witaminy czy jakies wizyty u lekarza czy badania. Ale tylko dlatego ze ja sie ucze i nie pracuje. tylko wlasnie musialabym go zaciagnac juz do urzedu zeby juz uznal malego. Ja sie boje ze mi wymysli ze powie ze on nie jest pewien czy to jego i dopiero po urodzeniu jakby zrobilo sie badania to wtedy musialby mi wszystko oddac. Ale sam mi mowil ze on nie chce sie sadzic. Mowil ze sie poczuwa,Ale z tygodnia na tydzien wymysla lepsze historie zeby nie dac mi grosza..
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2012-11-15 o 11:03 |
|
|
|
|
#2937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cos wiem o takich sprawach,bo sama walczylam ze swoimi rodzicami... Moze On poprostu chce dowiedziec sie od prawnika nie tyle co do tego czy musi lozyc na Twoje utrzymanie w czasie ciazy,co bardziej odnosie udokumentowania tego w razie gdybys zalozyla mu sprawe w sadzie o alimenty np dla siebie i dziecka?? Tez musi miec jakies dowody na to ze daje(dawal) Ci jakies pieniadze ...
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#2938 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Cytat:
ja trochę już tego przeczytałam, ale nic odkrywczego nie było akurat. jutro może nowy zapas kupię, w Katowicach na dworcu jest fajne stoisko, gdzie starsze gazety są nawet za 50 gr, a akurat mam po drodze do lekarza ![]() Cytat:
nic Ci nie będzie ja dziś miałam kolejny - mieszkałam w dwupiętrowym domu, byłam sama z młodszym bratem, który był na coś chory, nie mógł się sam poruszać (jestem jedynaczką!) a do domu włamał nam się morderca, wyglądający jak Ojciec Chrzestny ![]() powiedzcie mi, skąd to się bierze ![]() Cytat:
myślałam też o podobnym!ja przez te miesiące siedzenie w domu ledwie wchodzę na swoje drugie, a jak już wpełznę to potem 10 min zadyszki mam Cytat:
przecież wiadomo, że nie tylko dziecko kosztuje, ale Ty też dla siebie więcej potrzebujesz - jakieś ciuszki, badania ...jak rozwiążesz kwestię studiów? jeden semestr, a potem dziekanka? ja dziś wstałam wcześnie jak na mnie, zrobiłam sałatkę, i czekam na koleżankę, która ma przyjechać z synkiem. a potem jeszcze wpadnie kolega, który jest przypadkiem jej szwagrem i weźmie orbiterek - pracowałam z nim, i go bardzo lubię, a nie widziałam go z pół roku - więc bardzo sympatyczny dzień mi się zapowiada ![]() te historie z alimentami są przykre ... ja też miałam nieciekawą sytuację, mój tata płacił alimenty regularnie, i to dużo - 10 lat temu 500 zł to nie było mało. i to sam tyle płacił. ale było nam z mamą bardzo ciężko, ja tego tak nie odczuwałam, ale mama kiedyś wspominała, że ona jadła często np. chleb z masłem. pracowała jako nauczycielka, ale w prywatnej szkole, i wbrew pozorom, tam płacili mniej, niż w szkołach publicznych. no i mama pozwała tatę do sądu o zwiększenie alimentów - nie będę teraz wdawać się w szczegóły, bo nieistotne jak do tego doszło, ale ja musiałam zeznawać w sądzie przeciwko niemu - co było o tyle koszmarem, że zawsze mieliśmy i mamy dobre kontakty ... na szczęście rozumiał, że to nie był mój pomysł, ale czułam się koszmarnie. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-15 o 11:13 |
||||
|
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
Odrazu dodam zebyscie nie myslaly ze jak sadzilam sie ze swoimi rodzicami to jestem wyrodna corka - NIE!!! Oni poprostu nigdy sie mna nie interesowali,a babcia ktora mnie wychowywala nie chciala z nimi walczyc,zostawila to mi,wiec konczac 16 lat zalozylam sprawe o alimenty i pozbawienie wladzy rodzicielskiej!
To tak tyle o mnie...
|
|
|
#2940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łoooo to trzymam mocno Cytat:
Łooo moje dziecko od dziś jest PŁODEM Witam się w 13 tc mhm jak to brzmi ![]()
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-15 o 11:08 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

) i za chwilę muszę iść do sklepu bo mi wszystkie cyce wykupią 

Gratulacje
była to suczka, kochana, cudowna
Nie wyświetlał się w nowo założonych 

i jakieś 22 zł za komplet wyjdzie

Mam jeszcze słoik od babci, muszę zrobić znów zupkę
z całej siły!!!