Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 09:15   #3271
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Aha myśmy też stosowali stosunek przerywany przez 4 lata

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

chyba juz w zimowy
Czyli to niezła metoda

My wpadliśmy, bo przestaliśmy uważać i czasem nie przerywaliśmy

A przykryć go czymś jeszcze...?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 09:18   #3272
weronika_91
Zakorzenienie

[QUOTE=gda;37627052]

Kochane, jeśli u nas dziś 3 stopnie, to jak ubrać małego? Może na pajaca skarpetki i do zimowego kombinezonu już...?

/QUOTE]

No właśnie jak zobaczyłam 1 stopień to sobie też pomyślałam że zimowy kombinezon dziś by trzeba już założyć
Stary 2012-11-15, 09:21   #3273
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Dzień dobry kochane
Mała dziś przeszła sama siebie obudziła sie przed 4 i ani myślała spać dalej..śmiała sie w głos tak przez godzine
potem z 10 minut może pospała i teraz robi jedno wielkie AGUUUUUU z babcia
U nas ale mgła ledwo co widać
a na 16.30 idziemy na bioderka, chce już być po i wiedzieć że wszystko dobrze! 3majcie kciuki proszę..

Cytat:
Dzień Doberek
Rano mąż był u księdza,mamy chrzciny w drugi dzień świąt
Ubranku już jest w domku jeszcze lokal musimy zamówić.
my mamy w 1 dzień świąt

Cytat:
Aha myśmy też stosowali stosunek przerywany przez 4 lata

my przez 7 lat
i nas nigdy nie zawiódł

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 09:24   #3274
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Farbowane, suche końce, przetłuszczające się od skóry, zniszczone.
Na włosy zniszczone będzie dobry olej kokosowy możesz go kupić na Biochemii urody, Efavit kokosowy w zielarniach albo Vatkikę kokosową firmy Dabur A na przetłuszczające się włosy dobry olejek laurowy
Najlepsze będzie połączenie Vatiki i olejku laurowego
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 09:44   #3275
katiem
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim

Wczoraj po 21 dzieciaczki już spały. do 1 żadne się nie obudziło - więc się położyłam z myślą, że za chwilę któryś i tak mnie obudzi. Budzę się o 4 - lewa pierś ogromna - wybrzuszenia od pełnych kanalików, a Kuba spi w najlepsze. To wzięłam i na śpiocha nakarmiłam co by trochę ulżyło

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane
Mała dziś przeszła sama siebie obudziła sie przed 4 i ani myślała spać dalej..śmiała sie w głos tak przez godzine
a na 16.30 idziemy na bioderka, chce już być po i wiedzieć że wszystko dobrze! 3majcie kciuki proszę..
:
Trzymamy

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Na włosy zniszczone będzie dobry olej kokosowy możesz go kupić na Biochemii urody, Efavit kokosowy w zielarniach albo Vatkikę kokosową firmy Dabur A na przetłuszczające się włosy dobry olejek laurowy
Najlepsze będzie połączenie Vatiki i olejku laurowego
A dziękuję bardzo. A ta Vatika też w necie?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 09:47   #3276
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Hej dziewczyny, udało się, Klaudia zaszczepiona na meningokoki typu C, katarzysko to forma alergiczna, oskrzela czyste, ufff. Dziękuję kochane za trzymanie kciuków

Pediatra powiedziała że to jest prawo wieku dziecięcego być smarkatą w tym okresie jesienno-zimowym, młoda ma teraz kwarantannę czyli do od dzisiaj do niedzieli włącznie siedzi w domu, może wyjść na spacer, ale nie może przebywać w dużych skupiskach ludzi. Młodej w to mi graj bo sobie odpocznie jak to powiedziała a ja przynajmniej mam Sonię z głowy bo Klaudia uwielbia się z nią bawić

Tamlin - bardzo dobrze zrobiłaś, że zgłosiłaś, jak się nie zna zasad allegro to niech nie wystawia i robi ludziom nadzieję, niech wystawi kup teraz albo da aukcje od ceny takiej jaka by satysfakcjonowała. Nie cierpię takich naciągaczy, a jeszcze poczytałam, ten Stanisław2007 wystawił komentarz - że transakcja przebiegła pomyślnie (wcześniej wylicytował tę rzecz za 19,50 teraz była 26,50 - chamstwo nad chamstwem. Licytacja to licytacja, ma być uczciwa.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:05   #3277
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Czyli to niezła metoda

My wpadliśmy, bo przestaliśmy uważać i czasem nie przerywaliśmy

A przykryć go czymś jeszcze...?

Ja wezmę kocyk na wszelki wypadek

A myśmy i tak musieli prawie 2 lata starać się o dzidzię.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:07   #3278
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Ja wezmę kocyk na wszelki wypadek

A myśmy i tak musieli prawie 2 lata starać się o dzidzię.
U nas zeszło tyle samo od połowy 2010 w grudniu 2011 zaskoczyło i działaliśmy w najbardziej płodnych dniach

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-11-15, 10:32   #3279
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
U nas zeszło tyle samo od połowy 2010 w grudniu 2011 zaskoczyło i działaliśmy w najbardziej płodnych dniach

my tez a nie chciało zaskoczyc a teraz mamy taka perełeczkę.

Zmierzyłam ją ma 56 cm z wyprostowanymi nozkami.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 10:32   #3280
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
No koniec rumakowania, trochę popracowałam ale Matiemu już karuzelka się znudziła,ale i tak długo wytrzymał bo z pół godziny śpiewał.
Cytat:
Ja mam nosidło Tula, do którego jest wkładka dla niemowlaka, która robi taki rozstaw nóżek właśnie i podtrzymuje główkę. To takie chyba można...?
jeśli nogi są rozdziawione jak u żaby to tak i troche do góry muszą być skierowane.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tamlin, pisałaś, że ortopeda powiedział, że za 2 tygodnie możecie się nosić na biodrze? Ile wówczas mój zięć będzie miał? Bo nam ortopeda 3 tygodnia temu powiedział, że jeszcze dużo za wcześnie i tak sobie myślę, że w sumie noszę ją prawie na pionowo teraz, albo przerzucam przez ramię, bo w innej pozycji to już wyje, bo jej nie pasują widoki
Mati ma teraz 8 tygodni i za 2 kazał już na biodrze nosić, ale tak wysoko na samym talerzu i nogi szeroko rozsuwać.
Stary 2012-11-15, 10:56   #3281
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wczoraj u ortopedy własnie poruszyłam ten temat i takie ułożenie nóg dziecka jest bardzo złe. Nogi mają być szeroko rozstawione w stawach, rozkraczone znaczy się i jakby obejmować brzuch matki. Nie moga tak sobie zwisać. Ogólnie chusty tak, nosidła u takich malców stanowcze nie.

Idę się myc i spać. Do jutra.
tak to za mało szeroko będzie?
http://scandinavianbaby.pl/data/gfx/.../4/0/104_6.jpg

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dziś udało mi się ściągnąć 90 ml, co prawda na raty, ale zawsze.
Pije teraz karmi... mam nadzieję, że pomoże w tym, żebym odciągała więcej

Maggie w jakim systemie pijesz karmi, bo pamiętam, że pisałaś, że pijesz. Karmisz normalnie po wypiciu? To niby bezalkoholowe, ale tam jest napisane, że do 0,5 % jest. Ale taka ilość to chyba nawet nie zaszkodzi, co? Jak niektóre dziewczyny nawet winko co jakiś czas piją. Wypiję szklaneczkę i zobaczymy czy małej nie zaszkodzi. Mam nadzieję, że nie.
też wczoraj pierwszy raz popijałam sobie
szału co do smaku nie ma, ale wydaje mi się że mam więcej mleczka
może to efekt placebo, ale grunt że coś się ruszyło

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Kolejna korzystająca z tapatalka

U nas noc minęła dość spokojnie .
Czy wasze dzieci też czasem tak wywijaja rękoma przez sen ? Mój to dziś w nocy tak machal raczkami przy tym trochę marudzil , no i oczywiście się podrapal na buzce .
u nas też dziś spokój a drżałam w obawie przed nocą, bo praktycznie cały dzień wczoraj przespała
zasnęła o 1, pobudka o 4 i spała do 9. O 10 znów zasnęła i póki co śpi
za to też ma buziencję obdrapaną

Cytat:
Dzień dobry kochane
trzymamy mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
No koniec rumakowania, trochę popracowałam ale Matiemu już karuzelka się znudziła,ale i tak długo wytrzymał bo z pół godziny śpiewał.

jeśli nogi są rozdziawione jak u żaby to tak i troche do góry muszą być skierowane.

Mati ma teraz 8 tygodni i za 2 kazał już na biodrze nosić, ale tak wysoko na samym talerzu i nogi szeroko rozsuwać.
my mamy ortopedę we wtorek, to chyba najnormalniej w świecie wsadzę w to nosidło moją Baśkę i mu pokażę - jak zapytam u źródła to będę spokojniejsza

a tak w ogóle to DZIEŃ DOBEREK!
Stary 2012-11-15, 10:58   #3282
anesh_
Zakorzenienie

[QUOTE=maggie123;37623915]
też się muszę znów zacząć molestować laktatorem i troszkę mleka namrozić. Ależ nie znoszę tego odciągania. Jak dojna krowa się czujętakie totalne zaprzeczenie kobiecości.
własnie popijam karmi.. piję 2 na tydzień wieczorem po karmieniu. a kolejne karmienie to za jakieś 3 godziny najwcześniej. Nie zauważyłam, żeby coś Zuźce było po tym moim wyskokowym napoju
zresztą więcej alkoholu może być w innych produktach, które jemy na co dzień[QUOTE]

Ja w. Sumie też tak. Się czuje,ale to dla tych. Malych kruszynek,wiec jakoś przezyje.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 11:03   #3283
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
chyba nie mam Wam juz nic do dodania,Oskar tak ladnie wszystko opisal

Czy Wy tez macie problem z dziecmi na spacerach? Czapka to jeszcze zrozumiem,ale to ze w wozku nie chce jezdzic to juz przesada!
Najpierw musze go uspac na rekach i pchac nogami wozek-jak usnie moge go wsadzic...ale w ciagu 30 minut potrafie tak z 10 razy go podnosic i usypiac.. o co chodzi? bo ja juz nie mam sil.. jeszcze jutro bioderka na 17 a tz nie ma narazie..
U mnie na początku spaceru też jest problem. Zwykle płacze przez jakiś czas, ale jak się pochodzi szybciej po chodniku gdzie troche trzęcie to w końcu zasypia. Czapki też nie znosi...

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
nie wiem jak Wy to robicie, ja nie dam rady nawet podczytać co naskrobałyście, jeśli już to w telefonie w nocy ale odpisywanie to już za dużo dziś otworzyłam wątek ale mała zaczęła płakać, okazało się że dostała jakiegoś rozwolnienia i z kupą na raty walczyłam 2 godziny, 3 razy musiałam ją przebrać.
Opanowałam już sztukę jedzenia i karmienia małej jednocześnie, bo inaczej nie byłoby o posiłkach mowy. Męża w domu prawie nie ma, doskwiera mi trochę samotność i mam podły humor ostatnio
Biedna, z moim mężem to samo, albo w robocie cały dzień, albo pielęgnuje swoje niepełnosprytne dziecko (w sensie samochód). Jedzenie podczas karmienia to podstawa moje dziecię nie raz leży w okruszkach

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dziś udało mi się ściągnąć 90 ml, co prawda na raty, ale zawsze.
Pije teraz karmi... mam nadzieję, że pomoże w tym, żebym odciągała więcej

Maggie w jakim systemie pijesz karmi, bo pamiętam, że pisałaś, że pijesz. Karmisz normalnie po wypiciu? To niby bezalkoholowe, ale tam jest napisane, że do 0,5 % jest. Ale taka ilość to chyba nawet nie zaszkodzi, co? Jak niektóre dziewczyny nawet winko co jakiś czas piją. Wypiję szklaneczkę i zobaczymy czy małej nie zaszkodzi. Mam nadzieję, że nie.
Taka ilość alku z tego co słyszałam, nawet się do mleka nie dostanie.
Mm ja tam lubie karmi, ale moje piersi są już i tak wystarczająco duże.

Cytat:
o matulo... ale jestem zmęczona...
Zuzana wyła przez 2 godziny. nie wiem, co jej było. Brzuch mięciutki. a tu ryk aż uszy więdły...wreszcie na godzinkę zasnęła i znów ryk półtorej godziny i teraz znów śpi. o co chodzi? bo mi pomysłu brak, co jej jest

moim zdaniem to rozmiar stópki jest.
My wczoraj ok 20 też mieliśmy koncert, prawie 2 godziny. Po raz pierwszy mała miała prawdzwą kolkę bo nic jej nie pomagało, nawet noszenie .... To jest straszne jak nie wiadomo jak dziecku pomóc...

Dzięki za odpowiedź w sprawie rozmieru bucików.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Tzn.ciucho w wozku jest wtedy jak zassa smoka dobrze to wtedy odkladam malego i jedziemy dopoki smok nie wypadnie,jak wypadnie to ryk jest jak szlak.
Wogole wszystkim prawie rykom jest wina ze nie umie zassac tego pieprzonego smoka i sie denerwuje i wyje w niebogłosy.
A zauwazylam jeszcze to ze on ze smokiem nie umie zasnąc,wtedy tylko drzemie i ciumka i dopoki smok mu nie wypadnie to moze tak nawet z godzine drzemac i od czasu do czasu otworzy jedno oko i popatrzy na swiat
Np w nocy spi i usypia bez smoka,tylko w dzien tak cuduje
Chciałabym, żeby moje dziecko polubiło smoka. Widzę że czasami ma taką wielką ochote ssania i pcha te rączki do buzi. Przypuszczam, że łatwiej by jej też było zasnąć bez cyca.

Naszą antykoncepcją jest Alicja. Ostatnio późno zasypia, a ja już jestem wykończona albo po jej długim płaczu to ja nie mam humoru. Zresztą i tak mi się nie chce, a szkoda.
Stary 2012-11-15, 11:04   #3284
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Kochane, jeśli u nas dziś 3 stopnie, to jak ubrać małego? Może na pajaca skarpetki i do zimowego kombinezonu już...?

Oprócz tego ma na brodzie czerwone krostki, myślicie że to skaza czy może od ulewanego mleka ?
ja tez wlasnie nie wiem, zeby jej nie przegrzac
mysle ze od mleka, moja miala to samo i zaczelam robic jak kaczuszka pisala po kazdym karmieniu przemywać przegotowana woda. robie tak od 2 dni i juz krostek nie mamy

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
moim zdanie nozki tu wiszą. dobre ulozenie to takie http://www.mamazen.pl/category/nosidelka-marsupi-plus

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 11:11   #3285
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Szeroko to nie jest. Kolanka dziecka powinny być wyżej, na wysokości bioderek.
Zobacz ja tu są nóżki rozstawione http://img25.imageshack.us/img25/7396/img4641au.jpg
Stary 2012-11-15, 11:19   #3286
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
my tez a nie chciało zaskoczyc a teraz mamy taka perełeczkę.

Zmierzyłam ją ma 56 cm z wyprostowanymi nozkami.
Rośnie jak na drożdżach wczoraj przy okazji szczepienia Klaudii zważyliśmy moją maludę i waży 5250

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-11-15, 11:21   #3287
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Filusia, chodzi o takie ułożenie nóżek jak na zdjęciu. Kolanka wyżej niż pupa.

A w ogóle to dzień dobry.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg manducaM.jpg (46,0 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2012-11-15 o 11:22
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 11:21   #3288
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry
Odnośnie nosidełka ja mam takie od czasów Zuzi http://www.mamaija.pl/chicco-nosidlo...698,d2926.html właśnie o nim sobie przypomniałam wyczyszczę i zobaczę jak będzie Jasiowi w tym

co do zajścia w ciąże u nas poszło szybko i z Zuzią i z Jasiem w 3 cyklu
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 11:26   #3289
aaliyah
Zakorzenienie

U nas obie ciąże w pierwszym cyklu. Bez solidnej metody anty ja nawet nie myślę o seksie bo na trzecie dziecko nie mam ochoty, a już na pewno nie szybko. Co ja piszę, w ogóle się nie piszę.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2012-11-15 o 12:18
Stary 2012-11-15, 11:33   #3290
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja tez wlasnie nie wiem, zeby jej nie przegrzac
mysle ze od mleka, moja miala to samo i zaczelam robic jak kaczuszka pisala po kazdym karmieniu przemywać przegotowana woda. robie tak od 2 dni i juz krostek nie mamy

moim zdanie nozki tu wiszą. dobre ulozenie to takie http://www.mamazen.pl/category/nosidelka-marsupi-plus
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Zobacz ja tu są nóżki rozstawione http://img25.imageshack.us/img25/7396/img4641au.jpg
Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Filusia, chodzi o takie ułożenie nóżek jak na zdjęciu. Kolanka wyżej niż pupa.

A w ogóle to dzień dobry.

Dzięki dziewczynki za szybkie odpowiedzi
w takim razie moje dotychczasowe nosidełko pójdzie póki co w kąt, a zaraz przejrzę allegro w poszukiwaniu czegoś na ten okres przejściowy

jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc!
Stary 2012-11-15, 11:36   #3291
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Lidka podpis w tapatalku sobie zlikwiduj
Chyba że Ci nie przeszkadza
przeszkadza ale jak? po prostu kasować za każdym razem? czy jakieś ustawienia tam są że on się nie pojawia?

ja to lewą ręką isałam bo na prawej mała leżała przy cycku i tak na szybko chciałam sprawdzić czy działa odpisywanie

a zaczęło działać, jak się wylogowałam i zalogowałam ponownie

Cytat:
Dzień dobry kochane

my mamy w 1 dzień świąt

my przez 7 lat
i nas nigdy nie zawiódł
kciuki trzymamy oczywiście!!!

wczoraj miałam późnym wieczorem kontrolę na stacji i znowu się zestresowałam a dziś mleka mało ja się wykończę z tą robotą i karmieniem
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 11:42   #3292
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Tu po prostu zwisają, a rozszerzone nie są.

Cytat:
Cytat:
O właśnie o to mi chodziło
Stary 2012-11-15, 12:00   #3293
Iwa844
Zakorzenienie

Matko, wczoraj padł mi system w lapku... Niby nic takiego, ale na pulpicie miałam wszystkie zdjęcia Alicji Myślałam że się zapłaczę. Na szczęście mam genialnego kolegę, który te fotki odzyskał Flaszka się należy jak nic.
A Wy naprodukowałyście jak szalone od wczoraj.. nawet nie próbuję cytowac.
Alicja ma ciemnoszare oczy... i rzęsy zaczynają jej rosnąc coraz dłuższe, mam nadzieję że odziedziczy je po tatusiu, bo mój TŻ ma takie rzęsy że normalnie zabiłabym za takie chłopu się poszczęściło no!

Co do antykoncepcji to my narazie lecimy na gumkach... Potem mimo że nie planujemy kolejnego dziecia chyba znowu wrócimy do NPR, bo u nas się fenomenalnie sprawdzało, zarówno w kwestii nie zachodzienia jak i zachodzenia Tylko czekam aż mi się w organiźmie wszystko unormuje, narazie okresu ani hu hu.

A ja witaminy K nie podaję w ogóle mimo że karmię piersią. Może zaraz mnie zlinczujecie, ale rozmawiałam z lekarzem, który twierdzi, że nie ma żadnych wiarygodnych badań, które pokazywałyby że niepodawanie tej witaminy prowadzi do krwotoków czy wylewów. Ponadto witamina K nie jest nawet zarejestrowana jako lek (tak jak D), a tylko jako suplement diety. Podajemy zatem Devicap oraz witaminę E

Co do szczepionek, to również szczepimy bezpłatnymi (albo jak to mówi nasz lekarz tymi z ubezpieczenia, "bo przecież już pani za to zapłaciła" ) Podobno zapewniają dużo wyższą odpornośc niż skojarzone. Ale wiadomo są zwolennicy i przeciwnicy jednych i drugich. A że Alicja bardzo dobrze zniosła pierwsze szczepienie, bez gorączki czy marudzenia to narazie przy nich zostajemy. Jedyne co to na rączce zrobiło jej się takie zgrubienie po wkłuciu, z którego po tygodniu zeszła ropa, ale to ponoc kwestia "techniczna" wkłucia, a nie szczepionki samej w sobie. Byc może za bardzo poruszyła się przy wkłuciu, albo ma delikatnie zmieniony układ włókien mięśniowych w tej łapce. Mamy po prostu nie szczepic w najbliższym czasie w tą rączkę.
A z dodatkowych pneumo, ale dopiero za jakiś czas jak będzie miała iśc do żłobka.

Dostała też Latopic, bo robi bardzo zgrudkowane kupki - jakby normalnie kawałek sera białego wymieszac z kupą Ma pomóc. Zobaczymy. Zobaczymy czy w ogóle będzie chciała to pic...

I kurcze, jakiś katar znowu się odzywa... a w niedzielę chrzciny...

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-11-15 o 12:07
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:12   #3294
gda
Zakorzenienie

Cytat:
A tak?

http://www.decoraliki.pl/files/wklad...lory-do-wyboru)[2].jpg

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Alicja ma ciemnoszare oczy... i rzęsy zaczynają jej rosnąc coraz dłuższe, mam nadzieję że odziedziczy je po tatusiu, bo mój TŻ ma takie rzęsy że normalnie zabiłabym za takie chłopu się poszczęściło no!

A ja witaminy K nie podaję w ogóle mimo że karmię piersią. Może zaraz mnie zlinczujecie, ale rozmawiałam z lekarzem, który twierdzi, że nie ma żadnych wiarygodnych badań, które pokazywałyby że niepodawanie tej witaminy prowadzi do krwotoków czy wylewów. Ponadto witamina K nie jest nawet zarejestrowana jako lek (tak jak D), a tylko jako suplement diety. Podajemy zatem Devicap oraz witaminę E
Mój też ma piękne rzęsy po tatusiu Bo mi natura poskąpiła niestety...

Co do witaminy K, to prawda. Mój teść też nam to mówił. Jak zużyję to opakowanie d+k, to też zacznę dawać samą D.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:19   #3295
kajaja
Zadomowienie

hejka i mała nie zaszczepiona bo ma katerek dostalismy kropelki i za tydzien mamy się zglosić.
a my chrzest mamy zamiar zrobić w pierwszą niedziele po swietach wielkanocnych
ja podaje i D i K napewno nie zaszkodzi
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:19   #3296
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A właśnie po jakim czasie od porodu dostałyscie @ ??? U mnie 8 tyg a okresu ciągle brak . W sumie to nie tęskno mi wcale za nim
u mnie jutro stuknie 123 tygodni i @ brak. Cały czas karmię tylko piersią. Chyba jednak dla pewności kupię dziś teścik w aptece, bo wczoraj wieczorem myślałam, że
choć to jednak baaardzo mało prawdopodobne z moją torbielą i tym karmieniem i fiku miku z mężem 2 razy po połogu raptem.

Cytat:
Dzień Doberek

U nas mrozno ale niebo bezchmurne,koło południa wybywamy na spacerek.
Teraz oglądam Dzień Dobry TVN i popijam pyszną kawkę...

Rano mąż był u księdza,mamy chrzciny w drugi dzień świąt
Ubranku już jest w domku jeszcze lokal musimy zamówić.

Czekam na listonosza bo ma mi dostarczyć 2 przesyłki a w nich sukienki dla mojej ksieżniczki.
dawaj koniecznie zdjęcia, co to za sukienunie kupiłaś dla Zuzi.
fajnie, że już data chrzcin ustalona, chrzestni załatwieni.
Miałam iść na spacer a tu mi Zuzik padł i śpi, więc piję kawkę i ciacho z chrzcin jeszcze zajadam
Cytat:
Dzień dobry kochane

my mamy w 1 dzień świąt

my przez 7 lat
i nas nigdy nie zawiódł
kciuki zaciśnięte!
Cytat:
Taka ilość alku z tego co słyszałam, nawet się do mleka nie dostanie.
Mm ja tam lubie karmi, ale moje piersi są już i tak wystarczająco duże.
Aguś, za karmi delikatnie mówiąc nie przepadam. Jezcze na początku w miarę ok, ale teraz ten smak zdecydowanie nie. Tyle, że widzę, że pokarm ładnie mi się utrzymuje, więc piję.
piłam jeszcze koper włoski na laktację, ale ostetnio zauważyłam, że kupek u Małej brak przez kilka dni, gdy wypiję to paskudztwo. Więc 2 dni temu zrezygnowałam i pieluszka raz dziennie pięknie zapełniona
Cytat:
Filusia, to już się dziewczyny wypowiedziały w kwestii prawidłowego ułożenia, a ja się pod nimi podpisuję
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

I kurcze, jakiś katar znowu się odzywa... a w niedzielę chrzciny...
sól fizjologiczna albo woda morska do noska i maść majerankowa. Powinno pomóc

No i się Zuzik naspała... kwadrans... śpi jak mucha na bębnie

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:20   #3297
tamlin111
Zakorzenienie

Nie otwiera się, wyskakuje błąd.
Stary 2012-11-15, 12:23   #3298
aaliyah
Zakorzenienie

U mnie w Anglii w ogóle nie zaleca się podawania witaminy K jedynie D3. Wit. K jest podawana w zastrzyku po urodzeniu i podobno to wystarcza. W Polse z tego co kojarzę też się wit. K po urodzeniu zaraz podaje.
Stary 2012-11-15, 12:23   #3299
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak?

http://www.decoraliki.pl/files/wklad...lory-do-wyboru)[2].jpg

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Mój też ma piękne rzęsy po tatusiu Bo mi natura poskąpiła niestety...

Co do witaminy K, to prawda. Mój teść też nam to mówił. Jak zużyję to opakowanie d+k, to też zacznę dawać samą D.
Coś nie działa ten link.

Z rzesami podobnie. Paweł ma piękne, ale jasne. A Kuba nieco krótsze, ale ciemne. A ja mam mega krótkie.

Przyznaję bez bicia, że ja zapominam podawać tą cholerną witaminę. mam nadzieję, że chociaż z mleczkiem cokolwiek dostarczam.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:24   #3300
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie jutro stuknie 123 tygodni i @ brak. Cały czas karmię tylko piersią. Chyba jednak dla pewności kupię dziś teścik w aptece, bo wczoraj wieczorem myślałam, że
choć to jednak baaardzo mało prawdopodobne z moją torbielą i tym karmieniem i fiku miku z mężem 2 razy po połogu raptem.

Ile?

A Karmi to klasyczne występuje w pojemnosciach 400 i 500 ml... I to 500 ml jak dla mnie jest smaczniejsze, nie wiem o co kaman ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości