Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 11:24   #3001
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
mam nadzieje, że los się tak poukłada, że kiedyś się spotkacie
Dziekuje
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 11:27   #3002
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Zawsze chcialam,razem z siostra.Mialam kiedys takie myslenie ze jak skoncze 18 lat,to wezme wszystkich do siebie i bede wychowywac.Bo najmlodsza siostrzyczka jest mlodsza odemnie o 16 lat.
Ale jak moja matka zmarla i dowiedzialam sie ze wszyscy sa w adopcji,stwierdzilam ze nie chce im niszczyc zycia.Byli adoptowani majac miedzy 3 lata a 9 m-cy,i domyslam sie ze skoro ich rodzice adopcyjni,chcieli zostac osobami anonimowymi,zebym nie miala wgladu do adresu zamieszkania,to mogli tez nic nie mowic "swoim" dzieciom ze sa adoptowani,dlatego gdybym pojawila sie w ich zyciu,moglabym je zniszczyc,zniszczyc to w czym byli utwierdzani przez cale zycie.
Ciężka sytuacja...
Ja bym chociaż chciała ich zobaczyć...
Być może to ONI kiedyś Ciebie odnajdą

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
podstawa 400,reszta to prowizje,ale w sieciówkach-tym bardziej z elekttronicznym sprzetem to z palcem w d..da się zrobić..
taka polityka firmy. po opiniach widze,że srednia to 1500pln-zawsze cos..

za pół miesiąca miałby 600pln(od teraz do nowego mca) ale stwierdzil ze mu sie nie oplaca.

to znana firma,wiec chyba nie pozwola sobie na przekrety (a on od razu wykrywa przekret)

z jednej strony-faktycznie dziwne warunki,z drugiej, 500stów to częśc rat i w miedzy czasie moze szukac dalej..
Niby warunki dziwne, ale teraz okres świąteczny to ludzie będą kupować sprzęt, więc niezłą prowizję miałby na grudzień...
Chyba wyciągnę taki gruby skórzany pas na Twojego TŻ

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 11:28   #3003
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze chcialam,razem z siostra.Mialam kiedys takie myslenie ze jak skoncze 18 lat,to wezme wszystkich do siebie i bede wychowywac.Bo najmlodsza siostrzyczka jest mlodsza odemnie o 16 lat.
Ale jak moja matka zmarla i dowiedzialam sie ze wszyscy sa w adopcji,stwierdzilam ze nie chce im niszczyc zycia.Byli adoptowani majac miedzy 3 lata a 9 m-cy,i domyslam sie ze skoro ich rodzice adopcyjni,chcieli zostac osobami anonimowymi,zebym nie miala wgladu do adresu zamieszkania,to mogli tez nic nie mowic "swoim" dzieciom ze sa adoptowani,dlatego gdybym pojawila sie w ich zyciu,moglabym je zniszczyc,zniszczyc to w czym byli utwierdzani przez cale zycie.
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
mam nadzieje, że los się tak poukłada, że kiedyś się spotkacie
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ciężka sytuacja...
Ja tez Ci tego zycze z calego serduszka!!

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 11:30   #3004
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ciężka sytuacja...

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Niby warunki dziwne, ale teraz okres świąteczny to ludzie będą kupować sprzęt, więc niezłą prowizję miałby na grudzień...
Chyba wyciągnę taki gruby skórzany pas na Twojego TŻ
powiedział,że pojedzie zobaczyć jak się tam jedzie i pogadac z tymi co tam preacują... eh.. zobaczymy..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 11:30   #3005
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Tak,mialam okazje byc na takim targu u Was,tzn mieszkalam 1,5 roku w Bremen (ok.100km od Hanoveru),i jezdzilismy na taki targ,bo tam mozna bylo dostac Polskie produkty.
I wcale nie wstydze sie tego ze kupuje cos uzywanego,czy biore od znajomych,poprostu mysle ekonomicznie,tak i lozeczko znalazlam tanie i takie ktore mi sie marzylo,bo nie lubie przeplacac-poprostu

Dostalam na maila
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...l?galg_id=2646

A to jak zaczna ujawniac sie nasze dziewczynki - wkoncu
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...l?galg_id=2640
no ja jeszcze na tym targu nie byłam kupować, ale kuzynka małża non stop coś fajnego wyczai chyba ją zatrudnię do kompletowania wyprawki.
Cytat:
TŻ ma rozmowę o pracę, proszę o magiczne kciuki!!

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
My musimy wszystko kupić bo wszystko rozdalismy. Nie sądziliśmy, że będziemy mieć nr. II
a to taka niespodziewajka?
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
to tylko sen nic Ci nie będzie ja dziś miałam kolejny - mieszkałam w dwupiętrowym domu, byłam sama z młodszym bratem, który był na coś chory, nie mógł się sam poruszać (jestem jedynaczką!) a do domu włamał nam się morderca, wyglądający jak Ojciec Chrzestny a co najlepsze, ten morderca był na wózku inwalidzkim, mógł jeździć tylko po parterze, jakimś cudem zamknął tego mojego brata w łazience na dole, chciał mu coś zrobić, a ja nie umiałam go uratować
powiedzcie mi, skąd to się bierze
ja sobie wywnioskowałam, że to może takie głupie asocjacje: będziemy odpowiedzialne za bezbronną istotę. będziemy musiały chronić ją przed potwornościami tego świata... tymczasem same nie czujemy się bezpieczne i się zamartwiamy, czy podołamy. do tego parę scen z filmów i przypadkowo posklejane obrazki tworzą nam chore sny
Cytat:
Odrazu dodam zebyscie nie myslaly ze jak sadzilam sie ze swoimi rodzicami to jestem wyrodna corka - NIE!!! Oni poprostu nigdy sie mna nie interesowali,a babcia ktora mnie wychowywala nie chciala z nimi walczyc,zostawila to mi,wiec konczac 16 lat zalozylam sprawe o alimenty i pozbawienie wladzy rodzicielskiej!
To tak tyle o mnie...
co za rodzice jak chociaż jedno się interesuje, to wywalczy coś dla dziecka... jak dobrze, że babcię taką kochaną miałaś no i dzielna dziewczyna z ciebie, bardzo dobrze że tą sprawę założyłaś!
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Znam tą firmę i wiem, że jest droga. Wydaje mi się właśnie, że ze względów szpanerskich Mamy trochę znajomych co lubują się w tej firmie, mój brat z żoną kupili w zeszłym roku wózek tej firmy, zapłacili chyba 5 tysięcy a to nie koniec, wszystkie pierdoły jakie musieli dokupić ( pokrowiec, parasolka, torba) były też straaaasznie drogie.
Jeśli Was stać i nie szkoda Wam pieniążków to jak najbardziej Jednak, ja uważam, że jest dużo innych, tańszych firm, które jakością wcale nie odstają od STOKKE
Ja wolę zaoszczędzone pieniążki wydać na jakieś dodatkowe szczepionki dla dzieciaczka i inne rzeczy które bardziej zaowocują w jego rozwoju, zdrowiu, edukacji...
ja właśnie też sobie myślę, że nie chcę przesadzać z cenami... jak zobaczę, że coś z mocnego drewna, a nie ze sklejki czy sosenki, to mogę dopłacić. albo wózek dużo lepiej się prowadzi i wytrzyma te parę lat, będzie wielofunkcyjny, żeby nie zagracać pół piwnicy pięcioma wózkami... ale za to nie trzeba aż majątku wywalać i na pewno będę porównywać ceny. przede wszystkim stosunek ceny do jakości.
owszem, oszczędzać wiecle nie muszę, ale też właśnie DLATEGO nie muszę, bo całe życie byłam oszczędna i rozsądna w wydawaniu kasy. zaoszczędziłam dzięki temu sporo - a dzidzia będzie się dzięki temu wychowywała w domku
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
a to cloche chce nas zostawić czy Meli? bo już się pogubiłam
to ja... przyznaję się ale w żartach było. nie dałabym rady bez was

spróbuję dalej was nadrobić... tak czytam i czytam i nie mogę nawet pozbierać myśli, żeby Meli coś napisać
ale sytuację nieciekawą miał też mój brat starszy. na początku sobie myślałam - co za pinda, wykorzystała go i se zaszła. potem on się przyznał, że o zabezpieczeniu nie pomyśleli, bo "tak jakoś wyszło", ale ona nigdy nie twierdziła, że pigułkę bierze czy coś. wtedy pomyślałam: a toś sam se narobił, teraz masz tamta dziewczyna chciała mojego brata "usidlić". próbowali ponad dwa lata, mieszkali razem z małą... ale nie wyszło. po prostu zupełnie różne światy lepiej to od razu przyznać i się nie łudzić, że może wyjdzie.
kwestia alimentów jest trudna. mój brat się dogadał, póki co nie ma problemów, obyło się bez sądu. ale oboje muszą tego chcieć. ważne, żeby facetowi dać czas się nad wszystkim zastanowić... ale w międzyczasie jak najbardziej przygotować się na wszystko - czyli zbierać rachunki i też się poradzić - co juz robisz
postaraj się tylko nie wystrzelać nagle z jakimiś sądami. daj mu do zrozumienia, że w razie czego nie jesteś bezbronna, ale chciałabyś się dogadać po ludzku. powinien to docenić.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 11:33   #3006
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
powiedział,że pojedzie zobaczyć jak się tam jedzie i pogadac z tymi co tam preacują... eh.. zobaczymy..
dobry pomysł!
Stary 2012-11-15, 11:34   #3007
Meliitele
Zakorzenienie

Dziekuje za slowa otuchy!
Mama Melcia Kocha wizazowe Ciocie

7/40

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 11:41   #3008
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dziekuje za slowa otuchy!
Mama Melcia Kocha wizazowe Ciocie
Melcia?

nie wiem już jak mam siedzieć/leżeć, w każdej pozycji mi niewygodnie
Stary 2012-11-15, 11:44   #3009
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Melcia?

no od melitele to melcia chyba?
Pomyslalas ze mam tak na imie?
Melania nawet fajnie

7/40
Stary 2012-11-15, 11:46   #3010
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Melcia?

mi też siedzę,to boli leżę to już w ogóle masakra.. stanmie też mi nie wychodzi.. idę na spacer,sama, mam pod domkiem ładne jeziorko i jeszcze nie byłam

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-15, 11:47   #3011
Meliitele
Zakorzenienie

ja siedze ale pod tylkiem mam 2 poduszki
na lezaco nie wygodnie mi, nie chce tez na brzuch klasc lapka.

Ja wczoraj nad morzem bylam na spacerku. Dawno nie bylam a fajnie wyglada jak taki przymrozek jest

aaa wczoraj bylam jeszcze w teatrze ale dlugo nie wysiedzialam. To nie dla mnie kolezanka mnie zaprosila ale no po godzinie zle sie musialam poczuc Na dziadach bylam.. Jeszcze takie ciulowe miejsce mialam ze nic nie slyszalam prawie

7/40

Edytowane przez Meliitele
Czas edycji: 2012-11-15 o 11:52

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 12:10   #3012
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Dziekuje dziewczynki,kochane jestescie
Tak to prawda,rodzice sie nie spisali,za to babcia byla najcudowniejsza osoba jaka mialam.
A rodzenstwo mysle ze nawet nie wie o moim istnieniu,wiec raczej szukac mnie nie beda.chyba ze kiedys rodzice im opowiedza,oni byli za mali zeby mnie pamietac :/

Ja tez z siedzeniem mam problem,ale bylam na chwile na ogrodzie,posadzic kwiatki bo wczoraj dostalam od Tz
A teraz musialabym sie wziasc za zrobienie pozadku z ciuchami,a taaaak mi sie nie chce :/
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-15, 12:25   #3013
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dziewczyny, co dziś szykujecie na obiad? Brakuje mi inspiracji...

Nuna, zazdroszczę Ci placuszków, ale smażonego nie mogę
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:27   #3014
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
TŻ po rozmowie.kolejna klapa.
fakt,że dziwny system maja(400pln podstawa plus 800wychodzi podobno z prowizji),to duzy znany sklep wiec nie sadze by bylo mniej.
ALE za te pol miesiąca dostałby pół wypłaty(logiczne). więc sie nie opłaca mu wydać stówy na dojazdy by zarobić 500.

Ehh nie rozumiem Twojego Tz,moj szwagier pracuje w sklepie ze sprzetem RTV/AGD,tez nie mial na poczatku jakiejs mega wysokiej podstawy,ale nauczyl sie dobrze bajerowac,zrobil prawko,i po godzinach,albo jak nie ma wielu klientow to bieze dostawe towaru do klienta,wiec ma kolejny dodatek do wyplaty,a czasem i klient da cos do reki,i dzieki temu ze sie stara ma ok 3 tys wyplaty...z tym ze pracuje tam juz kilka ladnych lat,i bardzo sie stara,i czesto zostaje pracownikiem miesiaca,ale na poczatku tez nie mial latwo!!!
Moglby chociaz sprobowac !!!

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Ja mam makaron z twarogiem,na slodko.Bo zostal mi z wczoraj makaron ugotowany
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-15, 12:29   #3015
Katate
Raczkowanie

Cześć

Inna wzruszyłam się bardzo Twoją historią Na szczęście poukładałaś sobie życie i teraz jeszcze maluszek będzie
Twoje rodzeństwo napewno jest bardzo kochane przez swoich 'rodziców' i to najważniejsze

Lonely gratuluje syna Ale ma wielkiego siusiaka

Niby mam sprzątać, ale mi się nie chce Zawiozłam synka do mamy, żeby ogarnąć w domu, ale wolałabym pospać
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:30   #3016
nuna2
Zakorzenienie

ziemniaki starte teraz tylko smazyć ale to jak TZ wstanie i tata z pracy wróci
Stary 2012-11-15, 12:34   #3017
dhalii
Raczkowanie

Cytat:

U mnie dzisiaj pierogi i barszczyk

Staram się Was czytać na bieżąco, ale czasem ciężko się wbić w Wasz wątek

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:36   #3018
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj pierogi i barszczyk

Staram się Was czytać na bieżąco, ale czasem ciężko się wbić w Wasz wątek
wystarczy jak się odezwiesz co u Ciebie i dołączysz do dyskusji Wiadomo, że nie da się ciągle tu siedzieć
Stary 2012-11-15, 12:37   #3019
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Cześć

Inna wzruszyłam się bardzo Twoją historią Na szczęście poukładałaś sobie życie i teraz jeszcze maluszek będzie
Twoje rodzeństwo napewno jest bardzo kochane przez swoich 'rodziców' i to najważniejsze
Heh Maluszek to jest moj maly cud,na ktory bardzo dlugo oczekiwalam.
I dam mu/jej to czego nie dali mi moi rodzice.
A rodzenstwo napewno ma sie dobrze,i napewno jest kochane,jest u ludzi ktorzy nie mogli miec swoich dzieci wiec wierze ze kochaja ich najmocniej jak tylko potrafia
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 12:38   #3020
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A co da rachunkow to zbieram wszystko.. nawet za kabanosy
Tylko wlasnie u mnie tez sie buntuja o te pieniadze.. No i maja w sumie racje.
Wiecie skoro moi rodzice maja mi ciagle cos kupywac to jego tez powinni? to przeciez tez ich wnuk bedzie
Odpuść póki co jego rodzicom, on pracuje i niech on utrzymuje dziecko jeśli będzie się migał od alimentów to wtedy można pójść do rodziców...

Cytat:
Nie zrobiła mi wczoraj usg więc nie wiem
Ale po prenatalnym na 90% chłopczyk.
No to pięknie

Cytat:
Justi gdzie sie zapisalas??
w mojej dzielnicy babka prowadzi bardzo fajne zajęcia nie idę na te typowo dla ciężarnych bo nie ma teraz grupy ale na te zajęcia na które idę chodzi babeczka w ciąży powiedziała, że jeśli przed ciążą ćwiczyłam to śmiało mogę przyjść na te zajęcia

Cytat:
ja jem na słodko placki ziemniaczane nie przeszłoby z kiełbą..
tak to babkę ziemniaczaną robię
ja jem ze śmietaną kwaśną, z solą albo z sosem mięsnym lub grzybowym, na słodko jadłam jako dziecko - teraz nie tknę babka ziemniaczana podejrzanie dla mnie wygląda i mało apetycznie

Cytat:
Dokłądnie to ma na celu. Sharp, to Ty pisałaś o tej cytrynie? Naprawdę tak można?
Jak byłam teraz w szpitalu to była dziewczyna z cukrzycą ciążową, wykrytą właśnie dzięki temu badaniu. U mnie w rodzinie cukrzyca jest niestety obecna dość rozlegle, wiec będe musiała się zmusić i zrobić to badanie.
Ja pisałam o cytrynie, czytałam, że babeczki tak robią. Wg mnie warto cytrynę wziąć ze sobą i zapytać na miejscy czy się zgadzają (a powinni )

Inna przytulam Cię mocno

Małż już wrócił z pracy, obiadek się gotuje a mnie już skręca z głodu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:40   #3021
Ashyshqa
Zakorzenienie

Mam ochotę na ziemniaczki z wody i mizerię, ale nie wiem co do tego.... Może jakieś pulpeciki zrobię... Idę do sklepu, zobacze czy jakieś mięsko będzie ładnie wyglądać...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:44   #3022
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

ja robię przez Was ogórkową i bitki już się pichcą

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-15, 12:45   #3023
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Mam ochotę na ziemniaczki z wody i mizerię, ale nie wiem co do tego.... Może jakieś pulpeciki zrobię... Idę do sklepu, zobacze czy jakieś mięsko będzie ładnie wyglądać...
Oooo niezle,smakow mi narobilas na mizerie
Mi najbardziej pasuje schabowy,o jaaa ale mam smaka,a tu niestety na schab nie mam co liczyc :/

Justi ale fajnie Ci sie udalo Ja to juz nie pamietam kiedy cwiczylam :/
Dziekuje
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-11-15 o 12:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 12:51   #3024
axella
Zakorzenienie

GG do axella

nie chcę zapeszać ale TŻ poszedł do urzędu pracy.. i chyba zacznie od wtorku

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-15, 12:51   #3025
Katate
Raczkowanie

A to badanie na cukrzycę ciążową to rzeczywiście do przyjemnych nie należy. W zależności jak lekarz zaleci pije się 50ml lub 75 ml tego płynu, ja piłam 75 ml i samo wypicie nie było problemem, ale potem bardzo słabo mi było, myślałam że zemdleję, a to trzeba 2 godziny siedzieć i co godzinę sprawdzją poziom cukru.
Wydaje mi się, że to badanie jest obowiązkowe
Stary 2012-11-15, 12:56   #3026
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ale az szkoda gadac.. Co on wymysla.. Ja juz nie chcialam Wam znowu smucic i zawracac glowy. Ale to co mi powiedzial to cios ponizej pasa..

Chcialam zeby przekazal swojej matce pieniadze dla mnie bo jest akurat w norwegii. Ja nie pracuje, ucze sie dziennie. no i mowie ze potrzebuje pieniedzy na ubrania. A on do mnie ze musi sie skontaktowac z prawnikiem i dowiedziec sie jak to jest. I czy on musi mi dawac pieniadze na ubrania
zabolalo..
Przeciez to normalne ze mi dziecko rosnie i ubrania ktore wczesniej mialam beda za male. A tu nad morzem wieje ciagle i jest zimno. A ja nie mam w co sie ubrac. A moja mama tez sie denerwuje ze nie bedzie utrzymywac jego dziecka. On sobie bedzie zyl jak krol a moja mama ma za wszystko placic.
Z poczatku normalnie dal mi pieniadze ale teraz znowu cos mu sie poprzewracalo. ..
chyba nie wzięłabym od niego ani złotówki
jak dla mnie to Twoi rodzice też trochę niefajnie się zachowuję jesteś w kijowej sytuacji, a takie teksty jeszcze dobijają
Cytat:
witam się z kubkiem mleka rano
miałam ambitny plan nie wstać cały dzień z wyrka ale nie zwiedziłam jeszcze nowych lumpków w oklicy, i ogóry na zupę muszę zakupić.. więc sie nie uda..

TŻ ma rozmowę o pracę, proszę o magiczne kciuki!!

Cytat:

To będzie OLEK
Olek wydaje mi sie jakies takie pedalskie
Cytat:
potterka za wizytę.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Właśnie dzwoniłam bo babeczki, która prowadzi fitness niedaleko mnie i w poniedziałek idę na pierwsze zajęcia

Cytat:
Nie zrobiła mi wczoraj usg więc nie wiem
Ale po prenatalnym na 90% chłopczyk.
Sami chłopcy

Cytat:
TŻ po rozmowie.kolejna klapa.
fakt,że dziwny system maja(400pln podstawa plus 800wychodzi podobno z prowizji),to duzy znany sklep wiec nie sadze by bylo mniej.
ALE za te pol miesiąca dostałby pół wypłaty(logiczne). więc sie nie opłaca mu wydać stówy na dojazdy by zarobić 500.

w domu 400 zł prezez 2 tyg nie wysiedzi
Cytat:

ogórkową
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 12:57   #3027
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
!!!

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
A to badanie na cukrzycę ciążową to rzeczywiście do przyjemnych nie należy. W zależności jak lekarz zaleci pije się 50ml lub 75 ml tego płynu, ja piłam 75 ml i samo wypicie nie było problemem, ale potem bardzo słabo mi było, myślałam że zemdleję, a to trzeba 2 godziny siedzieć i co godzinę sprawdzją poziom cukru.
Wydaje mi się, że to badanie jest obowiązkowe
Jest obowiązkowe w Polsce, Cloche mieszka w DE
Ja myślałam, że podaje się najpierw 50ml i jak jest ok to koniec a jak coś nie tak to później znów się pije 75?

zmykam na obiad

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 13:04   #3028
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ta w tym sklepie? Czy jeszcze coś innego? Trzymam mocno .

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 13:04   #3029
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki
Stary 2012-11-15, 13:12   #3030
becik_4
Zadomowienie

ja już po badaniach te z krwi będą w przyszłym tygodniu a z usg wyszło prawie wszystko ok jedynie lekarz powiedziął że jest jakiś nieprawidłowy przepływ chyba w żyłach i to slychac na serduszku ale powiedział że trzeba to zbadać w 21 tygodniu nie wiem w sumie czym to może grozić i dlaczego tak jest dowiem się czegoś więcej od mojego lekarza jak pójdę z wynikami a we wtorek mam jeszcze jedno usg z pomiarami i zobaczymy co inny lekarz powie i czy też będzie ten przepływ zakłócony - oby nie no ale jestem dobrej myśli maluch ma już prawie 6 cm no i mam pare zdjęć ale czekam na tą wtorkową wizytę będzie w 3d i z płytką to się rodzinka ucieszy a teraz siedze i gapie się na tez zdjęcia juz nie wspomne ze nawet do nich mówie ale schizy mam
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości