|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
2 | 4,08% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
|
3 | 6,12% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
1 | 2,04% |
| Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
18 | 36,73% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
2 | 4,08% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
|
3 | 6,12% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
|
6 | 12,24% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Can bo ja chyba przeoczyłam. To chłopak w końcu czy dziołcha?
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
axella trzymam kciuki za mężczyznę
![]() Mellitee przekichane z nim masz... Ja powiem tak: na Twoim miejscu nie liczyłabym z nim na związek i faktycznie próbowała to prawnie rozwiązac
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po tym jak on mnie traktuje to ja nie chce go na oczy widziec. Na prawde nie chce..
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o tę firmę, to chcemy również kupić u nich wózek: http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1068 Mi i mężowi bardzo podobają się ich produkty. Wiadomo ceny są wysokie, ale na dziecku nie zamierzamy oszczędzać
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Mowil ze do piatku skontaktuje sie z jakims prawnikiem.
Ciekawa jestem co mi teraz za kit bedzie probowal wcisnac. Ja i tak do sadu go podam.. On sobie sprawy nie zdaje w co chce wdepnac. Adwokatka mowila ze mieszkanie jak bede chciala sobie wynajac to pol czynszu bedzie musial placic, za studia to samo, nianki itd. To naprawde duze pieniadze. A ja chcialam z nim sie dogadac ale skoro on Nas tak traktuje to wszytko zrobie zeby go udupic ze tak brzydko napisze
|
|
#2947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziwne... Mam nadzieję, że się mylę ale Ty zbieraj wszystkie rachunki. Cokolwiek kupujesz dla siebie i maleństwa... mam nadzieję, że się dogadacie i że Ci się nie przyda ale lepiej byc przygotowaną na wszystko. ![]() ![]() : kciuki:![]()
|
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2949 | ||
|
Zakorzenienie
|
potterka
za wizytę. colorblue Ty 26, nuna 28, ja 29 która jeszcze wtedy idzie?Cytat:
ale coś w tym jest, jak mój braciszek się dowiedział że będzie miał córkę to długo przeżywał co to będzie jak ona z brzuchem od domu wróci. Faceci ![]() Cytat:
ja już jakiś czas temu tam byłam, takie to dziwne że już następny wątek. Szybko leci ten czas.nuna ja na początku też myślałam o dziewczynce (a raczej bardzo chciałam ) ale jakoś cały czas czuję że to chłopak, nawet już zaczęłam szukać ciuszki dla chłopców- a wcześniej to tylko dla dziewczynek. No ale czas pokaże co będzie oby zdrowe było
|
||
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Meliitele- współczuję Ci tych nerwów i upominania się.. Podziwiam jednak za odwagę, ja mam taką chorą ambicję, że pewnie nawet o złotówkę bym go nie poprosiła... A jak będzie z Twoimi studiami? Dziekankę będziesz brała? |
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
sharp zobaczymy na ile moje przeczucia się sprawdzą
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie no znowu czekaj na mnie!!! |
||
|
|
|
#2953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale zgadzam sie,trzymaj wszystkie rachunki,doslownie wszystkie,nawet za majtki,a jak zalozysz sprawe to wszystko przedstawisz,i bedzie mu lyso !!! Sharp ja ide 29 ![]() Axella dla Tz-ta
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-15 o 11:22 |
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tak, niestety nie bede miala z kim malego zostawic. A na tesciow chyba tez nie mam co liczyc, gadaja swoje a nic nie robia. a ja nie lubie jak mnie sie tak traktuje..
Moja mama zrezygnowac z pracy nie moze. A nie mam blisko zadnej rodziny. Wiec bede musiala zrobic przerwe. Ale na pewno nie zrezygnuje
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy trochę znajomych co lubują się w tej firmie, mój brat z żoną kupili w zeszłym roku wózek tej firmy, zapłacili chyba 5 tysięcy a to nie koniec, wszystkie pierdoły jakie musieli dokupić ( pokrowiec, parasolka, torba) były też straaaasznie drogie. Jeśli Was stać i nie szkoda Wam pieniążków to jak najbardziej Jednak, ja uważam, że jest dużo innych, tańszych firm, które jakością wcale nie odstają od STOKKE Ja wolę zaoszczędzone pieniążki wydać na jakieś dodatkowe szczepionki dla dzieciaczka i inne rzeczy które bardziej zaowocują w jego rozwoju, zdrowiu, edukacji...
|
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
nuna mi właśnie przeczucia się zmieniają
![]() Inna też mam zamiar dziś sprzątać w szafie ale u mnie to raczej wyrzucenie rzeczy w których nie chodzę. I właśnie nie wiem co z nimi zrobić. Nie mam komu oddać a rzeczy są ładne i nie zniszczone. A do koszy PCK nie wrzucę bo u nas ma je wykupiony ciucholand. Meli a gdzie Ty ciuchy wywozisz? Meli jak to się przepiszesz do lipcowych? źle Ci tu?
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2958 |
|
Wtajemniczenie
|
Meliitele, a on pracuje tam legalnie, czy na czarno? pewnie pisałaś, ale nie pamiętam ... jak legalnie, to przynajmniej masz pewność, że kasę dostaniesz ...
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja nigdzie sie nie przepisuje.. Ja Was za bardzo loffciam
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dzwoniłam bo babeczki, która prowadzi fitness niedaleko mnie i w poniedziałek idę na pierwsze zajęcia
![]() ![]()
|
|
|
|
#2961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiec mozesz wziasc dziekanke,nie wiem czy cos sie zmienilo,ale kiedys trwala rok,a pozniej mozesz dac maluszka do zlobka,choc wiem ze to przykre,ale jak nie ma innej opcji :/ Jedyny plus tego jest taki,ze Tz bedzie za ten zlobek placil!!!
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Meliitele-najgorsze jest to, że chcesz czegoś tak normalnego,ludzkiego i logicznego, że aż dziwnym jest,że ktoś tego nie pojmuje
Bo to, że się (może nie ładnie powiem) dziecko zrobiło nie znaczy,że mozna sprawę olać jeśli się nagle go nie chce. Uprawiasz sex=liczysz się z mozliwością ciąży. To tak proste jak to,że idąc po lodzie możesz się pośliznąć.. A kasa-jasne,wydatki na pól, ale jak wyliczyć fakt,że to TY to przeżywasz-musisz dbać, kontrolować i uważać na siebie. Tego się nie wyliczy. Więc jak nie zacvznie płacić to bez skrupułów bym go oskubała.. Nie jestem materialistką, ale że to na bejbi to bym nie odpusćiła. Powodzenia Ci z tym życzę, oby się szybko opamiętał.. |
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to jak teraz z nim bede rozmawiac to zaczne go nagrywac zeby miec dowody w sadzie. A co da rachunkow to zbieram wszystko.. nawet za kabanosy Tylko wlasnie u mnie tez sie buntuja o te pieniadze.. No i maja w sumie racje. Wiecie skoro moi rodzice maja mi ciagle cos kupywac to jego tez powinni? to przeciez tez ich wnuk bedzie
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2012-11-15 o 11:30 |
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
vvgh mi łóżeczka z ikei bardzo się podobają
zwłaszcza te kolorowe ale chyba droższe są. Może nasze łóżeczko przemaluję, hmmmm. Tylko to chyba musi być specjalna farba no nie?Ja mam listę do ikeii (lampkę chcę dla dzieciaczka- tą taką na ścianę ) i wiele innych rzeczy. Brat mi zrobi zakupy i przywiezie do domu na święta ![]() a to cloche chce nas zostawić czy Meli? bo już się pogubiłam ![]() cloche ten zestaw biały z ikei co wysłałaś jest boski |
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie zrobiła mi wczoraj usg więc nie wiem
Ale po prenatalnym na 90% chłopczyk. ![]() Cytat:
Yhymmm.. to sytuacja jest skomplikowana. Pamietam, ze przed moim wyjazdem Meliitele szykowała się do spotkania z nim i pamietam ile nadzieji wyczytałam z jej postów i radosci. Potem nie wiem co sie stało, bo mnie nie było a jak wrociłam to już było 80 stron nowego wątku ;-) więc nie dałam rady nadrobić...
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() candace gratuluje chlopca!
|
|
|
#2967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tez chce wyrzucic te w ktorych wogole nie chodze,tzn oddam wlasnie do ciucholandu,bo czesto korzystaja z niego ludzie ktorych nie stac na kupienie ciucha w normalnym sklepie,a Ty mozesz np.polozyc w worku kolo kosza,moze komus sie przyda ![]() Ja to przewaznie mam rzeczy po kims,albo od kolezanek,albo z ciucholandu :/ Vil od lat marzy mi sie to lozeczko,i cena jest super,wiec sie nawet nie zastanawiam ![]() Z wozkiem mam tak samo ![]() Justi gdzie sie zapisalas??
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#2968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A że nie musimy z mężem specjalnie się hamowac w wydatkach, więc się nie hamujemy .
|
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro legalnie pracuje w NOK więc musi mieć tam zameldowanie i jeszcze jak byś tam sprawę założyła to uuuuuu dopiero by miał przesrane. No ale wiadomo znaleźć polskojęzycznego prawnika by zajął się tą sprawą w NOK to też nie takie proste... Mam nadzieję, że jednak będzie w porządku, postaraj się nie wiem przetłumaczyć mu jakie mogą być konsekwencje jego zachowania i zapewne przyjedzie do PL na święta ... Ja bym go sprawdziłą w Urzędzie Skarbowym czy się rozlicza z dochodów norweskich Ale ze mną się nie zadziera ![]()
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Meli rób jak uważasz ale mi by było głupio brać kasę w gruncie rzeczy na siebie od faceta z którym nie jesteś. Później jeszcze będzie Ci to wypominał albo coś. Najlepiej jak już będziesz miała przyznane alimenty ( na siebie też możesz mieć).
nuna zabierz mnie ze sobą na spacerek ![]() axella trzymam kciuki za pracę Twojego TŻta daj znać jak poszło.Meli badania na ojcostwo można zrobić już teraz. Inna współczuję rodziców. Przykre to
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

może Tż się zgodzi, no i w tym przypadku jednak jest więcej tego wszystkiego

za wizytę. 
Nie wyświetlał się w nowo założonych
ja już jakiś czas temu tam byłam, takie to dziwne że już następny wątek. Szybko leci ten czas.

czekaj na mnie!!! 
Mamy trochę znajomych co lubują się w tej firmie, mój brat z żoną kupili w zeszłym roku wózek tej firmy, zapłacili chyba 5 tysięcy