Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 10:45   #2491
misiulka06
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ooo poszalała ) biedny tato, sam facet z tyloma babami

dziękuję

dzięki
ooo to macie wesoło

dziękuję kochana

zdrowiej
ja nie mogę się doleczyć :/ katar już 2 tydzień :/ ehh

fajny jest, jedynie co to koszyk na zakupy mały, ale za to waga wózka nie duża, bo 13kg to ok, koła też fajne
koszyk to fakt mały ale to jest wózek dla dziecka a nie na zakupy
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 10:45   #2492
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ja na chwilke
niestety jestem w szpitalu:/ i wybaczcie nie dam rady was nadrobić ponad 30 stron wszystkim gratuluje wizyt poznania płci a tym co sie smutaja z jakiegos powodu posyłam serdeczne przytulańce na otarcie łez ja was chciałm ostrzec przed wysokim ciśnieieniem o mały włos nie byliśmy by w spiącze dobrze ze przytomny lekarz i wezwał karetke do przychodni wiec prosze nie bagatelizujcie wiekszego ciśnienia bo to moze nawet spowodować dzidzi i wasza smierć! na szczescie obydwoje jestesmy cali jeszcze tydzień i wyjde jak bedzie dobrze narazie siostra na chwile przyniosła mi tableta wiec co jakis czas bede was podczytywać narazie zmykam bo obchód się zbliża serdecznie was pozdrawiam
Dobrze że odrazu trafiłaś w dobre ręce i wszystko się dobrze skończyło. Trzymaj się ciepłoi zdrowiejcie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
O
Mam takie samo odczucie co do Tako właśnie. Szkoda, że nie masz gdzie zobaczyć Tutka. Ja chyba jednak coraz bardziej się nastawiam na Tutek Ambero, pomimo tego, że czarny dół mi się nie bardzo widzi, ale ten wózek jest taki zgrabny, lekki i zwrotny, że z dnia na dzień coraz bardziej mi się podoba muszę tylko męża wziąć i mu pokazać bo nie wiem czy z purpurową budką czy może z fioletową wziąć.
Przeglądnęłam teraz tego tutka ambero i faktycznie, jak mu się tak bliżej przyjrzałam to spodobał mi się. Tylko właśnie ja nie mam gdzie tych tutków obejrzeć. Grandera kupiła koleżnaknka, więc choć tyle że u niej sobie go pooglądam. No i przy tutkach miałabym problem z kolorystyką, nie mam pojęcia który bym wybrała gdyby przyszło mi teraz podjąć decyzję.

Cytat:
Wstawiam Julkę w pokręconych włosach przed wyjściem do przedszkola Potem będzie ubrana w białą bluzkę, białe rajtuzy i spódniczkę przedszkolną.
Słodka ta Twoja Julcia

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
od wczoraj debatujemy nad ... imieniem dla dziecka
wiem, nie znamy jeszcze płci, ale mamy swoje typy:
chłopak: Konrad, Filip, Patryk, Błażej, Szymon
dziewczynka: wielkie NIC... ehhhh...
myśleliśmy o Gabrielli (Gabi), Emilii, Karolinie, Agacie, Klaudii - ale tak naprawdę żadne nam się tak w 100% nie podoba dla dziewczynki :|

chłopięcych imion mammy od groma i tu tez jest problem bo nie wiemy które nam się najbardziej podoba.. a dla dziewczynki nie mamy wcale - bądź tu mądry i pisz wiersze
Z tych chłopięcych to Błażej mi się b.podoba
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 10:57   #2493
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
[Siedzę w pracy i mnie kurier zaskoczył bo miała być paczka przed 18 a 11:20 i paczka siedzę i co chwila zaglądam do tego kartonika ciuszki są prześliczne cudowne oh o ah a skarpetki takie słodziutkie mięciutkie i malutkie
Najchętniej to bym je wyciągnęła ułożyła wszystkie w rządku i wpatrywała się w nie
układaj a potem fota

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Przeglądnęłam teraz tego tutka ambero i faktycznie, jak mu się tak bliżej przyjrzałam to spodobał mi się. Tylko właśnie ja nie mam gdzie tych tutków obejrzeć. Grandera kupiła koleżnaknka, więc choć tyle że u niej sobie go pooglądam. No i przy tutkach miałabym problem z kolorystyką, nie mam pojęcia który bym wybrała gdyby przyszło mi teraz podjąć decyzję.
ja tez nie mam gdzie Tutka obejrzeć

prawie połowa wątku za nami

w sumie to w Tutku Grander mi sie podoba kolorystyka ale stelaż stanowczo nie, nie podoba mi sie to zaokrąglenie na dole i z tego co widze nie ma kosza tylko jakis worek byle jaki zawieszony hm...
a w tym Tambero kolorystyka mi sie nie podoba
więc odpadł w tym momencie jeszcze ewentualnie Adamexa mogę obejrzeć ale raczej na 99% bedzie Tako

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-11-15 o 11:05
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 10:58   #2494
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
koszyk to fakt mały ale to jest wózek dla dziecka a nie na zakupy
no tak to się tylko mówi, ale pamiętam że mnie to wkurzało w moim wcześniejszym wózku, na szczęście tako poszerzyło koszyki

Cytat:
Słodka ta Twoja Julcia
dziękuję
Stary 2012-11-15, 11:00   #2495
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

ojejjj i zapomnialabym... wczoraj moj synus sie przewracal w brzuszku, i poczulam pierwsze ruchy
takie smieszne uczucie, jakby sie wielki robak w srodku przesuwal
hehe fajne porównanie

Cytat:
ja tez czekam i czekam, kiedy wreszcie cos poczuje, no i wczoraj pierwszy raz wyraznie poczulam przesuwanie, tak jakby dupka sie przekrecil.. a to juz 19 tydzien.. a na konkretne ruchy to pewnie jeszcze sobie poczekam pare tygodni
Takze nie martw sie, i Tobie bedzie dana ta chwila
ale fajniutka
ehhh chyba nadal nie moge tego przelknac, ze nie bede miec coreczki
choc juz mezowi mowilam, ze sprobujemy raz jezcze, tylko co jak bedziemy tak dalej probowac i skonczymy z gromadka chlopcow?
Oj ja znam rodzine co za 7 razem doczekała się dopiero dziewczynki:P

Cytat:

Jest dużo zgrabniejszy niz Grander, bo ma stelaż wygięty w inną stronę i budka też inaczej zbudowana trochę. Ale własnie problem z tymi kolorami. Ja się skłaniam w purpurę ale jak będzie durgie dziecko i to będzie chłopak to nie będę go wozić w różowym wózku nie więc nie wiem sama:/ zielony mi nie pasi bo zbyt rażący, fiolet chyba za ciemny. Nie wiem zgłupieć można

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
układaj a potem fota

ja tez nie mam gdzie Tutka obejrzeć

Naprawdę szkoda, bo myśle, że porzuciłabyś Tako dla niego
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 11:08   #2496
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę szkoda, bo myśle, że porzuciłabyś Tako dla niego
hehe właśnie stwierdziłam że Tutek odpada przyjrzałam się dokładnie na stronie hehe

dobra lece na dworzec i wracam do Wro do męża

Stary 2012-11-15, 11:15   #2497
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ale mow mi mamo obiecaj ze Tata nie bedzie jej ubieral bo on Sie na babskich ciuchach nie zna

Cytat:
chciałm ostrzec przed wysokim ciśnieieniem
o matkooo, dobrze ze jestes pod dobra opieka!!!!

Co to znaczy wysokie cisnienie?????

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to i w krakowskiej i bonarce jest smyk i mothercare i tam powinny byc. Nie wiecie w ktorej galerii większe te sklepy?
Krakowskiej nie polecam. tam w M. jest moze z 5 wozkow. Max.

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
ja nie wiem jak to zniosę wszystko akurat teraz jak ja w ciąży jestem
zniesiesz. tylko spokojnie... sciskam Cie mocno!!!

Cytat:
.. latam co 5 minut do kibelka na siku ... albo smyk mi siedzi na pęcherzu albo się skurczył
albo sobie tampoline zrobil

Cytat:
Wstawiam Julkę w pokręconych włosach przed wyjściem do przedszkola
Lalunia

Bylam na badaniach w labu. alez zmarzlam....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 11:16   #2498
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Lalunia

Bylam na badaniach w labu. alez zmarzlam....
dzięki
u nas też zimnica brrr
Stary 2012-11-15, 11:23   #2499
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
hahaha czytajcie to

Dzwoni facet do firmy reklamującej odchudzanie i po krótkiej rozmowie zamawia pakiet o nazwie "5 kilo w 5 dni". Następnego dnia dzwonek do drzwi. Przed drzwiami stoi cudowna blondyneczka, około 20 lat i oprócz sportowego obuwia i tabliczki zawieszonej na szyi nie ma nic na sobie. Dziewczyna przedstawiła się jako pracownica wspomnianej firmy i programu "5 ki lo w 5 dni". Na tabliczce napis: "Mam na imię Kasia. Jak mnie złapiesz będę Twoja!". Facet rzuca się bez namysłu w pościg za blondynką. Po paru kilometrach i pewnych początkowych trudnościach, w końcu łapie swoją nagrodę. Sytuacja powtarza się przez kolejne 4 dni. Facio staje na wadze i zadowoleniem stwierdza, że rzeczywiście schudł 5 kilo! W takim razie znów dzwoni do firmy i zamawia program - tym razem "10 kilo w 5 dni". Następnego dnia: w drzwiach staje zapierająca dech w piersiach kobieta, najpiękniejsza, najbardziej seksowna, jaką widział w życiu. Na sobie nie ma nic oprócz butów sportowych i tabliczki na szyi: "Mów mi Ewa. Jak mnie złapiesz, będę Twoja!" Ta kobieta ma jednak taką super kondycję, że faciowi niełatwo jest ją złapać od razu i gonitwa trwa znacznie dłużej. W końcu jednak okazuje się że nagroda warta jest nadludzkiego wysiłku. Historia powtarza się przez następne 4 dni i w końcu facet staje na wadze i jest całkowicie zadowolony: schudł obiecane 10 kilo! W takim razie postanawia pójść na całość i dzwoni do firmy trzeci raz. Zamawia pakiet "25 kilo w 7 dni". Pani przez telefon pyta: - Jest Pan absolutnie pewien? To jest nasz najtrudniejszy program! Facet jest jednak głęboko przekonany, że tego właśnie chce. - Całe lata nie czułem się tak wspaniale! Następnego dnia dzwonek do drzwi. Przed drzwiami stoi potężny, muskularnie zbudowany, intensywnie opalony dwumetrowy facet. Na sobie ma tylko różowe buty sportowe i tabliczkę: "Jestem Franek. Jak Cię złapię, będziesz mój!"

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej siedze juz w pociagu i wracam. Jestem wymevzona na maksa. Pocytuje w domu. Ozywiscie pan w przedziale je salami i ja tez bym chciala a powiedzcie z tym twardniejacym brzuchem ze niby skurcz to caly brzuch musi twardniec czy kawalek? Glupie pytanie. A co do mieszkan to wwe wrocku z teho co ja wiem a krzykach wiec jak dla mnie zadupie sa za 7tys wiec w centrum no nie wiem. Ale powodzenia sie zalapac w tych 5. Buuu
krzyki zadupie? To najbardziej prestiżowa dzielnica we wrocku
Cytat:
czesc dziewczyny ja na chwilke
niestety jestem w szpitalu:/ i wybaczcie nie dam rady was nadrobić ponad 30 stron wszystkim gratuluje wizyt poznania płci a tym co sie smutaja z jakiegos powodu posyłam serdeczne przytulańce na otarcie łez ja was chciałm ostrzec przed wysokim ciśnieieniem o mały włos nie byliśmy by w spiącze dobrze ze przytomny lekarz i wezwał karetke do przychodni wiec prosze nie bagatelizujcie wiekszego ciśnienia bo to moze nawet spowodować dzidzi i wasza smierć! na szczescie obydwoje jestesmy cali jeszcze tydzień i wyjde jak bedzie dobrze narazie siostra na chwile przyniosła mi tableta wiec co jakis czas bede was podczytywać narazie zmykam bo obchód się zbliża serdecznie was pozdrawiam
ojej... to dobrze że wszystko się dobrze skończyło Uważaj na siebie i maleństwo
Cytat:

ojejjj i zapomnialabym... wczoraj moj synus sie przewracal w brzuszku, i poczulam pierwsze ruchy
takie smieszne uczucie, jakby sie wielki robak w srodku przesuwal
brawa za ruchy
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dzien doberek

Dziś, wg Babystrology i paru innych stron, mamy pełne 22 tc czyli rozpoczynam 23 tydzień
Zafarbowałam sobie dzisiaj z rana włosy, nadałam im czerwona poświatę. Na buzi maseczka, sałatka owocowa i full relaks. Później muszę się wziąć za ogarnięcie kuchni- znów. Ale teraz już jest coraz łatwiej.
Jeszcze dziś i jutro, a w sobotę o 10.30 wizyta na USG Jestem strasznie podekscytowana Nie mogę się doczekać co mi w brzuszku siedzi, hehe.

Ej! Czyli jesli się nie mylę, to wchodze powoli w 6 miesiąc Faaaaajnie.

Miłego dnia dziewczyny!
my też dziś kończymy 22tydzień A więc jutro rozpoczynamy 23
Cytat:
Dziewczyny wy tak czujecie już ruchy, a ja nic kompletnie choć dopiero mam skończony 17 tydzień.
Co prawda w niedzielę rano jak leżałam w łóżku na plecach to było słychać jak mi się tak jakby przelewa w brzuchu, i takie dziwne odgłosy aż mój tż w końcu mówi idź coś zjedz Ale tak później poczytałam i wygląda na to że to były pierwsze ruchy maleństwa co prawda nie czułam ale też nigdy wcześniej tak nie miałam.
Sama nie wiem.
Oliwka, ja pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu (17tydz5d) - po tym jak się pokłóciłam z Tżtem i sie popłakałam Dzidzia chyba się zestresowała i chciała mamusię pocieszyć A potem znowu 4 dni cisza A takie regularne - codziennie to może od 20 tyg czuję
Ostatnio na tym dodatkowym usg w szpitalu dowiedziałam się z opisu, że mam łozysko z przodu macicy - a niby wtedy ruchy czuje się później i słabiej Może tez tak masz A nawet gdyby nie - to masz jeszcze czas
Cytat:
od wczoraj debatujemy nad ... imieniem dla dziecka
wiem, nie znamy jeszcze płci, ale mamy swoje typy:
chłopak: Konrad, Filip, Patryk, Błażej, Szymon
dziewczynka: wielkie NIC... ehhhh...
myśleliśmy o Gabrielli (Gabi), Emilii, Karolinie, Agacie, Klaudii - ale tak naprawdę żadne nam się tak w 100% nie podoba dla dziewczynki :|

chłopięcych imion mammy od groma i tu tez jest problem bo nie wiemy które nam się najbardziej podoba.. a dla dziewczynki nie mamy wcale - bądź tu mądry i pisz wiersze
kurcze... no widzisz... To u nas na odwrót Dziewczęcych imion jest wiele, które podobają się nam obojgu Ale chłopięcego żadnego
Cytat:
Wstawiam Julkę w pokręconych włosach przed wyjściem do przedszkola Potem będzie ubrana w białą bluzkę, białe rajtuzy i spódniczkę przedszkolną.
śliczna Julcia
A tak poza tym, zagłosowane
Cytat:
witam, w centrum Polski wyszło właśnie słoneczko ja siedzę w pracy i zastanawiam się nad wózkiem.
u nas tez pięknie słonecznie i ani jednej chmurki
Cytat:
Jest dużo zgrabniejszy niz Grander, bo ma stelaż wygięty w inną stronę i budka też inaczej zbudowana trochę. Ale własnie problem z tymi kolorami. Ja się skłaniam w purpurę ale jak będzie durgie dziecko i to będzie chłopak to nie będę go wozić w różowym wózku nie więc nie wiem sama:/ zielony mi nie pasi bo zbyt rażący, fiolet chyba za ciemny. Nie wiem zgłupieć można
fajtycznie kolorów powalających nie ma Mi własnie ten fiolet jedynie się w miarę podoba - własnie z nadzieją że jest taki ciemny jak na zdjęciach Jaśniejszy by mi się ie podobał
Stary 2012-11-15, 11:30   #2500
Villga
Zadomowienie

Cześć Kochane!
Nie było mnie kilka dni, poneważ jakiś wstrętny wirus zaatakował mi lapka i musiałam go oddać do informatyka
Pierwszy raz takie coś mi się przytrafiło: antywirus aktywny, wszystko powinno być ok, a tu jakiś robal! No ale mam nadzieję, że teraz już będzie ok.

Nadrobiłam Was mniej więcej.
Piękne zakupy porobiłyście

Chanel_Coco: bardzo, bardzo się cieszę, że z dzidzią wszystko dobrze

Booziaczek: dbaj o siebie, trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej wyszła ze szpitala.

Ja mam dziś wieczorem wizytę. Nie wiem czy dziś mi zrobi połówkowe, czy dopiero się umówimyn na przyszły tydzień, ale trochę się stresuję.
No i ciekawa jestem czy potwierdzi się dziewczynka

Mała rośnie, co widzę po ruchach, jak się tak porządnie wierci to mi brzuch podskakuje heheh Fajne uczucie

A tak poza tym to brzuch mi zaczął rosnąć w zastraszającym tempie! Już mam piłkę, że ho ho!

Miłego dnia wszystkim życzę
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 11:35   #2501
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny wy tak czujecie już ruchy, a ja nic kompletnie choć dopiero mam skończony 17 tydzień.
Co prawda w niedzielę rano jak leżałam w łóżku na plecach to było słychać jak mi się tak jakby przelewa w brzuchu, i takie dziwne odgłosy aż mój tż w końcu mówi idź coś zjedz Ale tak później poczytałam i wygląda na to że to były pierwsze ruchy maleństwa co prawda nie czułam ale też nigdy wcześniej tak nie miałam.
Sama nie wiem.
ja w skończonym 17 też nic nie czułam w 18 coś tam, ale wtedy nie byłam pewna, w skończonym 19 już wiedziałam, że czuję Maleństwo, choć wtedy jeszcze bardzo nieregularnie i głównie jak leżałam. od tamtej pory czuję częściej i intensywniej. także myślę, że na prawdę masz jeszcze czas.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 11:39   #2502
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczęta
pochwalę Wam się moim balonikiem.. jak patrzę na zdj 2 tyg temu to tam jeszcze nie było widać a teraz!!

a i przyszły mi z Johnson's Baby próbki
fajnie tak coś dostać za free może się sprawdzą na mojej dziecinie jak nie to może na mnie czekam jeszcze z Bebilon
śliczny brzunio

Ja też dostałam te darmowe próbki z Johnsona jednak do końca nie byłam zadowolona dziewczyny na innych wątkach też pisały, że johnson często uczula... ale może Tobie podejdą

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Ja ostatnio w jakieś gazecie dla mam czytałam 3 różne wypowiedzi kobiet o porodach- ile trwał, jak wyglądał itd. Jedna z nich mnie rozbroiła. Dziewczyna była już na końcówce. Wstała rano, miała jakieś sprawy do załatwienia na mieście. No, ale rano bum! odeszły jej wody. Stwierdziła jednak, że to nie problem i wsiadła w busa, pojechała na miasto, na zakupy itd. Ba! Nawet do cukierni sobie zaszła na coś słodkiego. Brzuch ją jednak zaczął boleć więc stwierdziła, że pojedzie do domu. Dowlokła się na przystanek, jakoś dojechała i w domu opowiada mamie, że niezbyt się czuje i wody rano jej odeszły. Na co ta kazała jej się nie ruszać i od razu po pogotowie dzwoniła. Zabrali ją i urodziła w 15 minut.
Z jednej strony super, ale z drugiej w życiu bym tak nie zrobiła, bo gdyby cos się dziecku stało podczas moich fanaberii to chyba bym sobie nie wybaczyla.
Bosz... co za historia nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji, ale zdaję sobie sprawę, z tego, że tacy ludzie istnieją...

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
I dodaję zdjęcie mojego brzuszka
17tydzień1dzień
ciążowy brzunio
Stary 2012-11-15, 11:48   #2503
klementyna1
Zakorzenienie

Mj syn to jakis włoczykij- wedrownik...Był ułożóny główką do dołu, ze 2 dni przed wizyta zaczełam Go czuc bardzo nisko na wizycie potwierdzenie- głowa w góre i po lewej stronie- dzis czuje jakby mi się cos po brzuchu przesuwało, a od kilku godzin kopie, tylko po prawej stronie Akrobata?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 11:55   #2504
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Nasi sąsiedzi tak mają jednego chłopca coś koło 11 latek i później dwóch rok po roku starszy ma 3 a młodszy 2 latka. I jak za drugim razem mieli chłopca to mówią póki wszystko mają na wierzchu postarają się może dziewczynka no i co i 3 chłopak więcej nie próbują. A ja współczuję kobiecie bo cała 3 daje jej nieźle popalić. 3 latka dała do przedszkola to po niespełna tygodniu wiedzą już że nad nim specjalny dozór bo mały pierwszego dnia niepostrzeżenie wyszedł sobie z sali i spacerował po przedszkolu i się ubierał bo na plac zabaw chciał iść
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Hihihi, znam przypadek gdzie próbowali i próbowali i ciągle córy Jak żona dzwoniła do męża z USG, że znów dziewczynka to mąż jej odpowiedział: nie martw się, będziemy dalej próbować! No i się żona rozłączyła.... A to była 5 córeczka Dopiero piąta
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A z tymi córkami to powiem wam u mnie tak było bo rodzice mają nas cztery córy i ja najmłodsza, ale po między siostrami od najstarszej jest po 3 lata różnicy a między mną a tą przed ostatnią 4 lata i miałam być chłopakiem i nie wyszło
Cytat:
Oj ja znam rodzine co za 7 razem doczekała się dopiero dziewczynki:P
hehe... to moze ja jednak nie bede dalej probowac
Stary 2012-11-15, 12:05   #2505
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

a mnie wczoraj znowu migrena dopadla to juz 5 atak w ciazy, najczesciej po nocy przechodzi, ale nadal mnie jedna strona pobolewa.. oby sie tylko znowu nie rozwinela.
spróbuj plastrów ibum

Cytat:
hej dziewczyny w ten mroźny poranek!
u nas w nocy było -4ry, a teraz już +2 ja czekam na śnieg a ludzie to słysząc chcą mnie zlinczować

poza tym dziś chyba kogoś zabiję, normalnie przetracę, uduszę i przytrzasnę drzwiami ... czasem ludzie są beznadziejni... owszem ja również mam chandrę ale nigdy tego nie pokazuje bo co to kogo obchodzi, że mam zły dzień... no nic... zacisnę zęby i co nas nie zabije to nas wzmocni ...
w sprawie pracy cisza... mąż doszedł do wniosku, ze jak tak dalej pójdzie to wyjedzie na max 2 msc dorobić za granicą nim się dziecko urodzi, ale to już ostateczność... nie chce nas zostawiać, ale z drugiej strony rozumiem go że chce coś wreszcie robić ...
namawiam go żeby składał papiery do policji, potem do działu który go interesuje tj. dochodzeniówka albo kryminalistyka ... wiem ciężko się dostać ale jest ktoś kto mógłby pomóc ... zobaczymy... daliśmy sb jeszcze msc albo się coś wyjaśni albo nie i wtedy bd decydował dalej

despa - BOSKĄ masz córę , ps. jakie imię wybierzecie?
!
tyle, że do policji mimo znajomości ciężko sie dostać, i dochodzi szkółka sześciomiesieczna, może byc poza miejscem zamieszkania.

Zostawiam to Im- mnie sie podoba kilka imion- ale w gre wchodzą raczej krótkie, bo mamy dlugie nazwisko. Starsza siostra wymysli (11 lat ma)
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 12:12   #2506
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

A ja nadal czekam w kolejce bryyyyyyy. Lubie do niego z rana chodzic po 10 zawsze ma opoznienie :-/ a tak sie martwie co mi jest. No ale poczekam w wumie mi sie nigdzie nie spiszy ;-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 12:13   #2507
Mokka_83
Wtajemniczenie

mamusie, jeśli będziecie szukały pościeli dla swoich maluchów i znajdziecie cos w tym stylu (czyli żadne tam naćpane na całej pościeli misie na chmurkach, itp), to wklejajcie linki No ja cos takiego chce kupić, tylko akurat na tej akcji najpiękniejsze są dla dziewczynki, np. "trele morele" - zakochałam się w niej Ale chłopięce "nad morzem" i "maly podróznik niebieski" też dają radę

http://allegro.pl/6ele-haft-90x120-o...756025687.html
Stary 2012-11-15, 12:23   #2508
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Wasze kciuki pomogły! DZIĘKUJE!!!

Właśnie wróciłam. I naszczęście złe przypuszczenia pani doktor się nie potwierdziły.
Ale od początku. Wchodzę, kładę się do USG, serce mi wali jak oszalałe, gin zasiada przy sprzęcie, a tu zonk, wyłączyli prąd w całej dzielnicy i nastała ciemność...wystraszyłam się tej ciemności jak nigdy dotąd!!!
No i sobie tak leżałam jakieś 15 minut, zastanawiając się czy uda się dzisiaj zrobić to USG czy wrócę z niczym.
Ale naszczęście po 15 minutach ciemności, nastała jasność.
Zaraz na początku gin powiedziała, że dziś to jest zupełnie inaczej ułożony niż tydzień temu. No i potem mówiła że już widzi to czego nie mogła się dopatrzyć ostatnio, mówiła w jakimś swoim lekarskim języku, którego niestety nie sposób zrozumieć, w każdym razie, po dokładnym obejrzeniu serduszka mojego maluszka, stwierdziła że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Na koniec przejrzała opis z badania 4d z Krakowa i powiedziała, że robili to profesjonaliści jeżeli chodzi o USG. Niepoważnym byłoby podwarzać ich badanie. Ja ostatnio na wizycie nie potrafiłam powiedzieć kto mnie badał w krk, bo pewnie gdybym to wtedy powiedziała, to przestałaby mieć wątpliwości że z serduszkiem może być coś nie tak.
Ale nie mam jej za złe, że takowe wątpliwości miała, bo oznacza to że jest bardzo dokładna. Cieszę się że wyszło wszystko dobrze, pod niebo bym mogła teraz skakać z tej radości. A ten mój mały Łobuz niech mi juz wiecej takich numerów nie robi, pogroziłam mu palcem i powiedziałam że nie ładnie tak stresować mamuśkę w odpowiedzi dostałam kopniaka także pewnie zrozumiał.
Jestem przeszczęśliwa!!!
za udana wizytę!

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
hahaha czytajcie to

Dzwoni facet do firmy reklamującej odchudzanie i po krótkiej rozmowie zamawia pakiet o nazwie "5 kilo w 5 dni". Następnego dnia dzwonek do drzwi. Przed drzwiami stoi cudowna blondyneczka, około 20 lat i oprócz sportowego obuwia i tabliczki zawieszonej na szyi nie ma nic na sobie. Dziewczyna przedstawiła się jako pracownica wspomnianej firmy i programu "5 ki lo w 5 dni". Na tabliczce napis: "Mam na imię Kasia. Jak mnie złapiesz będę Twoja!". Facet rzuca się bez namysłu w pościg za blondynką. Po paru kilometrach i pewnych początkowych trudnościach, w końcu łapie swoją nagrodę. Sytuacja powtarza się przez kolejne 4 dni. Facio staje na wadze i zadowoleniem stwierdza, że rzeczywiście schudł 5 kilo! W takim razie znów dzwoni do firmy i zamawia program - tym razem "10 kilo w 5 dni". Następnego dnia: w drzwiach staje zapierająca dech w piersiach kobieta, najpiękniejsza, najbardziej seksowna, jaką widział w życiu. Na sobie nie ma nic oprócz butów sportowych i tabliczki na szyi: "Mów mi Ewa. Jak mnie złapiesz, będę Twoja!" Ta kobieta ma jednak taką super kondycję, że faciowi niełatwo jest ją złapać od razu i gonitwa trwa znacznie dłużej. W końcu jednak okazuje się że nagroda warta jest nadludzkiego wysiłku. Historia powtarza się przez następne 4 dni i w końcu facet staje na wadze i jest całkowicie zadowolony: schudł obiecane 10 kilo! W takim razie postanawia pójść na całość i dzwoni do firmy trzeci raz. Zamawia pakiet "25 kilo w 7 dni". Pani przez telefon pyta: - Jest Pan absolutnie pewien? To jest nasz najtrudniejszy program! Facet jest jednak głęboko przekonany, że tego właśnie chce. - Całe lata nie czułem się tak wspaniale! Następnego dnia dzwonek do drzwi. Przed drzwiami stoi potężny, muskularnie zbudowany, intensywnie opalony dwumetrowy facet. Na sobie ma tylko różowe buty sportowe i tabliczkę: "Jestem Franek. Jak Cię złapię, będziesz mój!"
Stary 2012-11-15, 12:25   #2509
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
śliczna Julcia
A tak poza tym, zagłosowane
dzięki

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Nie było mnie kilka dni, poneważ jakiś wstrętny wirus zaatakował mi lapka i musiałam go oddać do informatyka
Pierwszy raz takie coś mi się przytrafiło: antywirus aktywny, wszystko powinno być ok, a tu jakiś robal! No ale mam nadzieję, że teraz już będzie ok.
Ty wirusa miałaś, a ja odcięty net (
bez neta to jak bez ręki

Cytat:
mamusie, jeśli będziecie szukały pościeli dla swoich maluchów i znajdziecie cos w tym stylu (czyli żadne tam naćpane na całej pościeli misie na chmurkach, itp), to wklejajcie linki No ja cos takiego chce kupić, tylko akurat na tej akcji najpiękniejsze są dla dziewczynki, np. "trele morele" - zakochałam się w niej Ale chłopięce "nad morzem" i "maly podróznik niebieski" też dają radę

http://allegro.pl/6ele-haft-90x120-o...756025687.html
ja mam z feretti
dokładnie tą
http://allegro.pl/posciel-3-cz-feretti-i2719991636.html
i safarii banana
cudna pościel

mają sporo wzorów np http://allegro.pl/posciel-feretti-tr...771822025.html
bądź http://allegro.pl/feretti-posciel-tr...771833211.html

wpisz sobie Feretti i popatrz
Stary 2012-11-15, 12:42   #2510
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie wczoraj byłam oglądać wózki w jedynym sklepie u mnie w mieście w którym jest ich dość sporo (oczywiście tych które mnie interesują nie ma). I zobaczyłam wózek Navington Corvet i bardzo mi się spodobał, oto on:
http://www.navington.com/produkty/16/rama-corvet/
Ten też mi się widzi:
http://www.navington.com/produkty/15/rama-galeon/
A ten Cadet o którym piszesz, też jest bardzo zgrabny, tyle że przednie koła ma piankowe i dlatego nie biorę go pod uwagę.
Poza tym ceny tych navington powalają 1800-2000 za 2w1 a do tego trzeba dokupić sobie fotelik i robi się pokaźna sumka.
Ja jeszcze chciałabym gdzieś zobaczyć ten:
http://allegro.pl/3w1-wozek-tako-bab...760115646.html
ale ciężko go spotkać, w moim mieście chyba nie ma szans
no i oczywiście tutek grander mój póki co nr 1.

A w Krk to tak jak ktoś pisał w smyku w Bonarce i w Factory jest sporo, przede wszystkim marka Bebetto, Maxi Cosi, ABC Design. Mi akurat tam nic nie przypadło do gustu.
Fajne te wózki z navingtona w jakiej one są w ogóle cenie?

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Dzien doberek

Dziś, wg Babystrology i paru innych stron, mamy pełne 22 tc czyli rozpoczynam 23 tydzień
Zafarbowałam sobie dzisiaj z rana włosy, nadałam im czerwona poświatę. Na buzi maseczka, sałatka owocowa i full relaks. Później muszę się wziąć za ogarnięcie kuchni- znów. Ale teraz już jest coraz łatwiej.
Jeszcze dziś i jutro, a w sobotę o 10.30 wizyta na USG Jestem strasznie podekscytowana Nie mogę się doczekać co mi w brzuszku siedzi, hehe.

Ej! Czyli jesli się nie mylę, to wchodze powoli w 6 miesiąc Faaaaajnie.

Miłego dnia dziewczyny!
Nie znasz jeszcze płci? 3mam kciuki za wizytę

Które to twoje USG w ciąży?

Pytam, bo ja jutro zaczynam 17 tc ( 16 t 1 d) i mój gin mimo, że chodzę prywatnie nie robi mi usg co wizytę, powiedział, że płeć poznam za jakieś 5 tyg. U mnie przebiega wszystko prawidłowo, całą ciążę znoszę dobrze, zero wymiotów, wyniki idealne, więc mówi, że nie ma sensu promieniować dodatkowo dzidzi
Stary 2012-11-15, 12:47   #2511
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam z feretti
dokładnie tą
http://allegro.pl/posciel-3-cz-feretti-i2719991636.html
i safarii banana
cudna pościel

mają sporo wzorów np http://allegro.pl/posciel-feretti-tr...771822025.html
bądź http://allegro.pl/feretti-posciel-tr...771833211.html

wpisz sobie Feretti i popatrz
o super, dzięki
Stary 2012-11-15, 12:56   #2512
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw się, ja poczułam w 1 ciąży koło 22 tyg, teraz koło 17, ale w 2 ciąży zawsze szybciej

oj duże ma zachcianki

za mamę i musisz być dzielna, tak to jest, że jak się wali to wszystko ehh
teraz musi wyjść słońce dla was

śliczna córcia
Stary 2012-11-15, 12:59   #2513
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Nie znasz jeszcze płci? 3mam kciuki za wizytę

Które to twoje USG w ciąży?

Pytam, bo ja jutro zaczynam 17 tc ( 16 t 1 d) i mój gin mimo, że chodzę prywatnie nie robi mi usg co wizytę, powiedział, że płeć poznam za jakieś 5 tyg. U mnie przebiega wszystko prawidłowo, całą ciążę znoszę dobrze, zero wymiotów, wyniki idealne, więc mówi, że nie ma sensu promieniować dodatkowo dzidzi
Nie, nie znamy płci jak na razie. To będzie moje 3 USG Nie widzę sensu robić go co wizytę, bo bądźmy szczerzy- nic się tam nie zmieni Pierwsze miałam w 5 tc, a drugie w bodajże 11. Na USG idziemy teraz prywatnie, bo szpitalne jest kiepskiej jakości. Też nie mam żadnych problemów więc nie chcę łazić co chwilę

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 13:07   #2514
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, nie znamy płci jak na razie. To będzie moje 3 USG Nie widzę sensu robić go co wizytę, bo bądźmy szczerzy- nic się tam nie zmieni Pierwsze miałam w 5 tc, a drugie w bodajże 11. Na USG idziemy teraz prywatnie, bo szpitalne jest kiepskiej jakości. Też nie mam żadnych problemów więc nie chcę łazić co chwilę
Ja chodzę prywatnie. Do tej pory miałam robione 2 USG. 1wsze w 10tc a 2gie w 12 tc - miałam wtedy sprawdzaną przezierność karkową, kość nosową itd. Mój gin mówi, że teraz następne właśnie połówkowe, czyli za ponad miesiąc. Jasne, że doczekać się nie mogę, ale jakoś wytrzymam - najważniejsze żeby dzidzia dobrze się rozwijała

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

czy mogę prosić o dopisanie do wątku? jutro kończę 16 tc a a zaczynam 17 tc. Dokładnie jutro będzie 16 t i 1 d Wątek już od dłuższego czasu śledzę, i staram się w miarę możliwości udzielać, wcześniej już pisałam kilka słów o sobie
Stary 2012-11-15, 13:10   #2515
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
czy mogę prosić o dopisanie do wątku? jutro kończę 16 tc a a zaczynam 17 tc. Dokładnie jutro będzie 16 t i 1 d Wątek już od dłuższego czasu śledzę, i staram się w miarę możliwości udzielać, wcześniej już pisałam kilka słów o sobie
pawie_oczko napisz do strippi na priv i podaj wszystkie info
Stary 2012-11-15, 13:12   #2516
misiulka06
Rozeznanie

czy mogę prosić o dopisanie do wątku?
Stary 2012-11-15, 13:14   #2517
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
o super, dzięki
nie ma za co

Cytat:
śliczna córcia
dziękuję

Cytat:
[/COLOR]czy mogę prosić o dopisanie do wątku? jutro kończę 16 tc a a zaczynam 17 tc. Dokładnie jutro będzie 16 t i 1 d Wątek już od dłuższego czasu śledzę, i staram się w miarę możliwości udzielać, wcześniej już pisałam kilka słów o sobie
pw do mnie z danymi wg 1 strony

Cytat:
czy mogę prosić o dopisanie do wątku?
tak jak wyżej

tylko pamiętajcie, że nieaktywne mamy są usuwane
Stary 2012-11-15, 13:16   #2518
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
nie ma za co

dziękuję

tak jak wyżej

tylko pamiętajcie, że nieaktywne mamy są usuwane
staram się jak tylko ogę być aktywna
Stary 2012-11-15, 13:37   #2519
Dragusia88
Zakorzenienie

witam sie z wrocławia

Stary 2012-11-15, 13:37   #2520
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Ty wirusa miałaś, a ja odcięty net (
bez neta to jak bez ręki
Prawda

Zamówiłam dziś siostrze na urodziny i imieniny narzutę na łóżko. Mam nadzieje, że jej się spodoba i będzie dobrej jakości. A może ma któraś z Was taką?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dla sis.jpg (39,4 KB, 18 załadowań)
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości