Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2472 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 13:47   #74131
JudytaKas
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
wbijaj żuczku na wątek hennowy
dzięki ci dobra kobieto

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 13:52   #74132
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja was proszę o wyrozumiałość i cierpliwość (bo o tym juz dużo razy było) ale pomóżcie biednemu robaczkowi
Gdzie znajde opis taki krok po kroku jak dla blondynki o hennowaniu włosów - tak żebym sobie krzywdy nie zrobiła
Tak wcześniej podczytywałam ale jak naszedł mnie teraz zamiar to zgłupiałam i nie wiem jak się do tego zabrać
A nie masz instrukcji przy hennie?
SPosób przygotowania zależy od henny
-jeśli czysty lawson-dający na blondzie marchewkę, na brązie kasztan, to trzeba zakwasić cytryną i odstawić na 12h
-jeśli lawson w mieszance np. z amlą czy indygo, wystarczy zalać ciepłą wodą i dobrze rozmieszać-nakładać od razu
Można papkę rozrobić z żelem lnianym (Demcia ostatnio próbowała tej sztuczki i zadowolona), mniejszy przesusz po.
1. Umyć włosy prostym szamponem z SLS.
2. Nałożyć (mozna na suche lub wilgotne włosy) rozrobioną papkę bardzo dokładnie pokrywając każde pasmo-henna farbuje tylko tam gdzie dotyka, sama się nie rozprowadzi, jak farba.
Babrania jest trochę, zwłaszcza za pierwszym razem. Załóż stare rzeczy i koniecznie rękawiczki. Zabezpiecz skórę twarzy i szyi kremem lub olejem, zaraz po nałożeniu zmyj odkryte a upaćkane cześci ciała.
3. Spłucz dokładnie letnią wodą i odczekaj 24h aż henna się utleni.(prócz nakładania, to najtrudniejszy moment, bo susza po ziołach moze być okrutna).
4. Po tym czasie nałóż olej i umyj jak zwykle.

Mam nadzieję,że wiesz, że henna to farbowanie raczej "na stałe". Do blondu trudno będzie wrócic, użycie rozjaśniacza może dać efekt zielonych lub wypłowiale zółtych włosów.
Jaki kolor chcesz uzyskać?

Może inne hennujące cos dorzucą, bo pewnie o czymś zapomniałam. A jakby co można dopytać na hennowym.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 13:56   #74133
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Dziewczyny ja was proszę o wyrozumiałość i cierpliwość (bo o tym juz dużo razy było) ale pomóżcie biednemu robaczkowi
Gdzie znajde opis taki krok po kroku jak dla blondynki o hennowaniu włosów - tak żebym sobie krzywdy nie zrobiła
Tak wcześniej podczytywałam ale jak naszedł mnie teraz zamiar to zgłupiałam i nie wiem jak się do tego zabrać
o już Cie na hennowy przerzuciły dziewczyny

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 14:03   #74134
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Chcesz być ruda?

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Można papkę rozrobić z żelem lnianym (Demcia ostatnio próbowała tej sztuczki i zadowolona), mniejszy przesusz po.

Cytat:
Mam nadzieję,że wiesz, że henna to farbowanie raczej "na stałe". Do blondu trudno będzie wrócic, użycie rozjaśniacza może dać efekt zielonych lub wypłowiale zółtych włosów.
Dokładnie, nie ma blond henny żeby nie było nieporozumień

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 14:09   #74135
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
A nie masz instrukcji przy hennie?
SPosób przygotowania zależy od henny
-jeśli czysty lawson-dający na blondzie marchewkę, na brązie kasztan, to trzeba zakwasić cytryną i odstawić na 12h
-jeśli lawson w mieszance np. z amlą czy indygo, wystarczy zalać ciepłą wodą i dobrze rozmieszać-nakładać od razu
1. Umyć włosy prostym szamponem z SLS.
2. Nałożyć (mozna na suche lub wilgotne włosy) rozrobioną papkę bardzo dokładnie pokrywając każde pasmo-henna farbuje tylko tam gdzie dotyka, sama się nie rozprowadzi, jak farba.
Babrania jest trochę, zwłaszcza za pierwszym razem. Załóż stare rzeczy i koniecznie rękawiczki. Zabezpiecz skórę twarzy i szyi kremem lub olejem, zaraz po nałożeniu zmyj odkryte a upaćkane cześci ciała.
3. Spłucz dokładnie letnią wodą i odczekaj 24h aż henna się utleni.(prócz nakładania, to najtrudniejszy moment, bo susza po ziołach moze być okrutna).
4. Po tym czasie nałóż olej i umyj jak zwykle.

Może inne hennujące cos dorzucą, bo pewnie o czymś zapomniałam. A jakby co można dopytać na hennowym.
O kurcze dziękuje, chyba zaczyna mnie to przerastać chciałabym trochę przyciemnić włosy, ale boję sie, że wyjdzie za ciemy (a juz po tym co napisałaś, że trudno wrócić do swojego koloru)
Wskoczyłam na hennowy i właśnie czytam i podpytałam tam dziewczyny. Dzieki za tak szybkie odpowiedzi można na was liczyć

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
o już Cie na hennowy przerzuciły dziewczyny
tu szybko dobre dusze działają
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Chcesz być ruda?

Dokładnie, nie ma blond henny żeby nie było nieporozumień
czyli nie
eh nie wiem co zrobic ze swoimi włosami, w sumie to lepiej, że wcześniej powiecie niż miałabym sobie eksperymentować i później płakać

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-15, 14:18   #74136
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Mój mąż raz wyszedł z prysznica spłakany ze śmiechu i powiedział że przez przypadek umył włosy moim płynem do higieny intymnej, wiecie jakie było jego zdziwienie gdy mu powiedziałam, że ja ciągle nim myje... Teraz opowiada to każdemu i wszyscy patrzą na mnie jak na kogoś nienormalnego ciekawe co by powiedzieli jakbym im opowiedziała o całej pielęgnacji, pewnie wysłali by mnie na jakieś leczenie
Mój szwagier męczy się z suchą skórą i ma maść na suche placki na twarzy. Pewnego dnia wychodzi z łazienki zadowolony z wysmarowaną twarzą a w ręku, zamiast swojej, trzyma jakąś maść dopochwową siostry

Cytat:
Hej zakręcone
Może zmiana pogody tak na nie działa? Może kryzys? Kiedy był ostatnio SLS? Może podcięcie też potrzebne? W każdym razie na pewno szybko dojdziesz z nimi do ładu
Stary 2012-11-15, 14:21   #74137
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Jesteś tu nowa i w dodatku chyba nie do końca przeczytałaś mój post dotyczący efektu strąków, bo chodzi o coś zupełnie innego niż zniszczenie, więc radzę odrobinę więcej tej nieśmiałości.

Jak obiecalam Eloe, gryze sie w jezyk

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
mam podobny problem i wydaje mi się, że to wynika z tego, że każda z nas ma na głowie kilka rodzajów skrętu - części Dziewczyn włosy właśnie przy twarzy się mniej kręcą, a z tyłu szał
znalazłam sposób, który mi trochę "wyrównuje" tę dysproporcję - może sprawdzi się i u Ciebie:
żel wgniatam z głową w dół i staram się dawać również na te partie, które przypadają na tył głowy, a potem, gdy się wyprostuję dokładam na dłoń dodatkową porcję żelu i wgniatam ją właśnie w tył zaczynając już od góry jakieś 5 cm od skalpu i potem ugniatając końce przykładając je niemal do skóry
przy suszeniu w podobny sposób działam dyfuzorem
żeby nie robić tego "na ślepo" zamocowałam sobie na drzwiach łazienki drugie lusterko, więc widzę tył glowy, w czasie układania włosów, ale równie dobrze możesz poprosić siostrę/brata/tżta/małża/dziecko/czy kogokolwiek kto się nawinie, żeby potrzymał drugie lusterko
i chociaż skręt nie jest identyczny na całej głowie to różnica staje się na tyle nie rzucająca w oczy, że włosy wyglądają "spójnie"
daj znać, czy tego już probówałaś, czy może to dla Ciebie nowa opcja i jak się sprawdza
Robie tak samo, tylko lusterka na drzwiach nie mam

Cytat:
Hej zakręcone
trochę się tu przez chwilę niemiło zrobiło
A ja was tak podczytywałam i podczytywał i piszę teraz żeby się troche pożalić, coś mi włosy odmówiły posłuszeństwa jedne się skręcają inne prostują dziwnie, w ogóle zero ładu i składu
W pielęgnacji w sumie nic drastycznie nie zmieniłam - nakładam maski odżywcze, oleje. Myję tak jak zawsze OMO... i szok teraz chce się do koleżanki umówic na delikatne podcięcie tylko najdłuższych włosków (trochę mi przeszkadza cieniowanie - tzn. mam za dużą różnice w długości między cieniowaniem najdłuższej długości (a masło jest maślane)- jeżeli ktoś rozumie co ja tam mam na myśli) fakt faktem wygląda to tak, że krótszych jest tak fajnie dużo i się kręcą i dają dużo objętości a najdłuższych jest mało i tak smutno wyglądają
Ja już do nich siły nie mam, no czego im mało czy tak razem ze mną chorują wredziaki jedne??? ehhh
Kryzys? Mialas juz?

Dziewczynki, pieknie w codzienniku

Edytowane przez tiniaczek
Czas edycji: 2012-11-15 o 14:22
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 14:25   #74138
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Może zmiana pogody tak na nie działa? Może kryzys? Kiedy był ostatnio SLS? Może podcięcie też potrzebne? W każdym razie na pewno szybko dojdziesz z nimi do ładu
Może i tak, w ogóle przez ten stan sama nie wiem co z tymi włosami robic (do hennowania powoli się zniechęcam dziewczyny dobrze skierowy-czytam i zaczynam wiedziec o co kaman)
Podcinałam nie tak dawno, ale myśle, że to najlepsze wyjście (zawsze po podciąciu sie ładniej kręcą a i zmniejszy sie cieniowanie)
SLS był miesiąc temu. Ale BD myje(może nie domywa)
Dziś nałoże maskę z miodem i jajkiem to zmyje SLS, może cos da
No albo się pochwalę jutro (za parę dni) albo znowu będe jęczeć i wymyślać

Tiniaczek stwierdzam kryzys włosowo - pomysłowy, bo mi głupie rzeczy przychodzą do głowy i kombinuje

dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2012-11-15 o 14:28
Stary 2012-11-15, 15:00   #74139
Klaudyna_17
Przyczajenie

Witajcie Może trochę nie w temacie, ale nigdzie nie mogłam znaleźć wątku dotyczącego mojej sprawy, więc piszę tu. Jeśli takowy jest, a ja gapa wielka nie przyuważyłam odeślijcie mnie!
Ostatnio byłam u fryzjera (wracałam do koloru naturalnego) no i moja ukochana zaufana fryzerjka mówi mi ,że moje włosy mają tendencje do skrętu! :O
Byłam w wielkim szoku, jako brzdąc miałam proste jak druty włosy, fakt liczne eksperymenty na głowie (od brązu do blondu) mogą zmienić strukturę włosa. Dodam ,że włosy mam pocieniowane które staram się powoli niwelować. Co o tym loczki kochane sądzicie? Co powinnam zrobić? Dbać o włosy wedle CG? Czy nadal upierać się przy prostych? Jak sprawdzić czy one faktycznie się falują?
Pozdrawiam Was ;*
Klaudyna_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 15:11   #74140
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudyna_17 Pokaż wiadomość
Witajcie Może trochę nie w temacie, ale nigdzie nie mogłam znaleźć wątku dotyczącego mojej sprawy, więc piszę tu. Jeśli takowy jest, a ja gapa wielka nie przyuważyłam odeślijcie mnie!
Ostatnio byłam u fryzjera (wracałam do koloru naturalnego) no i moja ukochana zaufana fryzerjka mówi mi ,że moje włosy mają tendencje do skrętu! :O
Byłam w wielkim szoku, jako brzdąc miałam proste jak druty włosy, fakt liczne eksperymenty na głowie (od brązu do blondu) mogą zmienić strukturę włosa. Dodam ,że włosy mam pocieniowane które staram się powoli niwelować. Co o tym loczki kochane sądzicie? Co powinnam zrobić? Dbać o włosy wedle CG? Czy nadal upierać się przy prostych? Jak sprawdzić czy one faktycznie się falują?
Pozdrawiam Was ;*
dawaj fotke a chcesz żeby się falowały?

dniem twojego życia."
Stary 2012-11-15, 15:13   #74141
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Jak użyjesz, podziel się opinią
Ja sobie chwalę odżywki Fructisa, mam Volume Restructure i Nutri-Gładki. Bardzo fajne obie.
Cytat:
Napisane przez lucynka00 Pokaż wiadomość
Też bym chciała mieć loczki 3 dnia od mycia.... ech marzenia

Daj znać jak się ten Garnier sprawuje bo strasznie jestem go ciekawa
oki, napiszę jak wrażenia

Włosy spięłam w kucyk jednak, jakiegoś przyklapu dostałam to wolałam mieć je związane, przynajmniej kręcioły merdają się w ogonie

Kupiłam już ten olejek GP z czerwoną papryczką. Będę go aplikowała jutro, do tego kupiłam jeszcze strzykawkę i igłę, żeby z buteleczki lepiej się go nabierało.
Chyba dziś kupię jeszcze Bingacza shea, jak będzie oczywiście w Tesco, ale specjalnie jadę do sprawdzonego tesco, więc może jest nadzieja

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 15:17   #74142
Klaudyna_17
Przyczajenie

Cytat:
dawaj fotke a chcesz żeby się falowały?
Dziś nie dodam, bo skatowałam je prostownicą ... (pierwszy raz od miesiąca!) Powiem tak, jeśli faktycznie one się falują to nie będę robiła im na przekór. Skoro one chcą się falować, niech się falują! Tylko dziwi mnie fakt, bo zawsze były proste...jutro wstawię fotkę i pomożecie mi ocenić. Włosy maja być wysuszone suszarką czy ''samoistnie'' maja wyschnąć ?
Stary 2012-11-15, 15:19   #74143
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:

Tiniaczek stwierdzam kryzys włosowo - pomysłowy, bo mi głupie rzeczy przychodzą do głowy i kombinuje
Ja juz mam za soba faze kombinowania Teraz smigam omo z slesem, bo wlosy byly caly czas obciazone ( nawet po 5 min z d/s), zmienilam odyzywke, na dosc emolientowa z dimetikonem. I tego mi bylo trzeba, wlosy sie kreca i nie wymagaja reanimacji ( ), czasem tylko odrobine wody. Nie szaleje juz z olejami i polproduktami, trzymam sie sprawdzonych. I poki co jest fajnie.
Caly czas o nie dbam ponad przecietna, zeby nie bylo
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 15:24   #74144
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Dziś nie dodam, bo skatowałam je prostownicą ... (pierwszy raz od miesiąca!) Powiem tak, jeśli faktycznie one się falują to nie będę robiła im na przekór. Skoro one chcą się falować, niech się falują! Tylko dziwi mnie fakt, bo zawsze były proste...jutro wstawię fotkę i pomożecie mi ocenić. Włosy maja być wysuszone suszarką czy ''samoistnie'' maja wyschnąć ?
tez miałam proste włosy a w avku widać, że niekoniecznie

zacznij od przeczytania pierwszego postu tego wątku - Pigułka Faq są niezbędne by ruszyć dalej
powodzenia

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 15:27   #74145
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
A próbowałaś do tej maski jajecznej dodawać soku z cytryny?Jak dla mnie cytryna zabija i nawet ładnie pachnie taka maska. Ale są osoby (Eloe też tak ma chyba), dla których jajo jest ZAWSZE wyczuwalne i nie do zniesienia.
I ja ;] fuj ;]

Cytat:
Jednak nie rezygnuję z nich, bo liczę na ich działanie długofalowe.
byleby falowe

Cytat:
SLS, sprawdzony zestaw choćby bez szału i rączki przy sobie przez 2 tyg? :P

A ja mam znowu kryzys i to włosowo-egzystencjalny :P
Mam głupią sytuację w życiu i chętnie zmieniłabym co nieco... a jak to babie najłatwiej obciąć włosy ;] grr

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 15:34   #74146
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Włosy maja być wysuszone suszarką czy ''samoistnie'' maja wyschnąć ?
Niech same wyschną

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Mam głupią sytuację w życiu i chętnie zmieniłabym co nieco... a jak to babie najłatwiej obciąć włosy ;] grr
Tylko spróbuj

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 15:41   #74147
Klaudyna_17
Przyczajenie

Słuchajcie W teście czy mam falowane włosy, wyszło 8/10! :O Końcówki mi się wywijają, ale zawsze myślałam że to przez to iż włosy mam do ramion i opierają się na barkach. Przesuszone, połamane końcówki również...jeju, sama nie wiem co mam o tym myśleć!
Stary 2012-11-15, 15:43   #74148
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Ja juz mam za soba faze kombinowania Teraz smigam omo z slesem, bo wlosy byly caly czas obciazone ( nawet po 5 min z d/s), zmienilam odyzywke, na dosc emolientowa z dimetikonem. I tego mi bylo trzeba, wlosy sie kreca i nie wymagaja reanimacji ( ), czasem tylko odrobine wody. Nie szaleje juz z olejami i polproduktami, trzymam sie sprawdzonych. I poki co jest fajnie.
Ja sie też trochę wstrzymam z eksperymentowaniem i walne SLS-a i popatrze jak wyjdzie
Cytat:
SLS, sprawdzony zestaw choćby bez szału i rączki przy sobie przez 2 tyg? :P

tak zrobię
Ja jak mam kryzys to wyszukuje najdziwniesze rzeczy i sama nie wiem czego chce - najczęściej ściąć, pomalować włosy... eh i właśnie w taki dzień widzę wszystko: odrostyt, zle posskręcane loki, puch......

Oż ty chociaż swoich nie tykaj bo ... za ładne masz nie wiem co to za sytuacja ale mam nadzieje, że szybko przejdzie i loczęta nie ucierpią

dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2012-11-15 o 15:45
Stary 2012-11-15, 15:43   #74149
agrestor
Raczkowanie

Cytat:
NIE NIE NIE NIE, nie można, nie wolno! Takich pięknych włosów szkoda, obetnij paznokcie albo jak już musisz coś ciąć to nożyczki w dłoń i kartka!
Proszę bardzo, masz tutaj questa ode mnie na święta kartki można porobić )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kartka_passe_partout_witraz_rozne_kolory.jpg (27,3 KB, 8 załadowań)
agrestor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 16:13   #74150
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
To dokładnie tak samo jak u mnie Sles (ewentualnie przed slesem olej, jeśli szampon z tych mocniejszych), odżywka (czasem tylko b/s), stylizator, do widzenia.
Półprodukty stoją i się kurzą, pewnie w końcu coś z nimi zrobię, na razie nie chce mi się.
A włosy ostatnio kręcą się jak szalone, objętość po trzech nocach nadal całkiem, całkiem, miejscami małżonek dopatrzył się luźnych sprężyn. Choć na czwarty dzień jest wyprost, ale i tak jest fajnie.
Stary 2012-11-15, 18:28   #74151
lovinka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Hej, dawno mnie nie było Ostatnio mam mały kryzys i wtedy jakoś podświadomie unikam forum Nie mam się za bardzo czym chwalić, bo nie mogę dojść do ładu z włosami, brak mi cierpliwości. Przez ostatnie dwa miesiące już trzy razy nałożyłam bezsensownie farbę, która nie dała ŻADNEGO efektu, oprócz tego, że znowu robi mi się siano Oleje też jakby już nie działają. Przedstawiam moje falki po wycieniowaniu, jak widać na końcówkach jest ich dużo mniej niż było, ale za to wreszcie odstają porządnie od głowy, więc wyglądam dużo lepiej. I są znacznie lżejsze (wy też tak macie, że włosy wam ciążą, zwłaszcza po ciężkim dniu?). Ogólnie jestem zadowolona, tylko muszę znaleźć czas na te wszystkie zabiegi, które sprawiły, że miesiąc temu(!) miałam naprawdę włosy w idealnej kondycji

Śliczne włosy, bardzo mi się podobają takie długie Jak dorwę aparat to pokaże mój bałagan na głowie, ale przy waszych świetnie wypielęgnowanych to będą się mizernie prezentować, ale cóż dopiero niedawno zaczęłam swoją włosową pielęgnacje No, ale w końcu może lepiej później niż wcale
lovinka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 19:49   #74152
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
:O Końcówki mi się wywijają, ale zawsze myślałam że to przez to iż włosy mam do ramion i opierają się na barkach.
Zabawne, też miałam taki moment jak zapuszczałam że te wywijające końce doprowadzały mnie do szału i przekonana byłam że to dlatego że są do ramion. Wręcz zażądałam od fryzjerki, żeby obcięła mnie tak żeby włosy były proste

Też mam lekki kryzus, stwierdziłam że mam włosy przesuszone i żadne żółtka i oleje im nie pomagają ( o odżywkach nie wspomnę). A tak właściwie to nie wiem czy są przesuszone czy źle je stylizuje, bo po umyciu są jeszcze w miarę, ale jak zacznę je gnieść a na noc zwiąże to rano u góry mam suchy puch a później dużo nie lepiej. Tylko raz mi wyszły takie fajne, a nie robiłam nic innego niż dzisiaj.

Aha bo czytałam wczoraj blog Mysi i tam wyczytałam że jeżeli mam sztywne włosy ( a moje do miekkich nie należą) to nie należy stosować żółtka, oliwy. CZyli to mam całkiem odstawić?

Edytowane przez dorka_tw
Czas edycji: 2012-11-15 o 19:51
dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 19:51   #74153
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovinka89 Pokaż wiadomość
Śliczne włosy, bardzo mi się podobają takie długie Jak dorwę aparat to pokaże mój bałagan na głowie, ale przy waszych świetnie wypielęgnowanych to będą się mizernie prezentować, ale cóż dopiero niedawno zaczęłam swoją włosową pielęgnacje No, ale w końcu może lepiej później niż wcale
dziękuję!!! To chyba mój pierwszy komplement na Wizażu Moje włosy jeszcze trzy miesiące temu były w stanie wołającym o pomstę do nieba, coś jakby piorun trafił w snopek siana Zobaczysz, pierwsze efekty przychodzą niesamowicie szybko! Ani się obejrzysz jak włosy zaczną nagle wyglądać jak zadbane
Stary 2012-11-15, 19:54   #74154
Kociasta
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie OMO.
Nie jestem niedowiarkiem, który tego nie próbował - na początku CG miałam kilka prób i włosy były bez objętości, obciążone i praktycznie od razu do mycia.
Może to kwestia, że są cienkie i niezbyt gęste?
Spróbuję jeszcze raz, wszystkie chwalicie to może po prostu źle to wykonuję. Czy w OMO 2.o może być odżywką z silikonem? Idzie zima.

I jeszcze zonk - maseczka/żel/płukanka lniana ma właściwości humektantu czy emolientu?

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 20:09   #74155
lovinka89
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję!!! To chyba mój pierwszy komplement na Wizażu Moje włosy jeszcze trzy miesiące temu były w stanie wołającym o pomstę do nieba, coś jakby piorun trafił w snopek siana Zobaczysz, pierwsze efekty przychodzą niesamowicie szybko! Ani się obejrzysz jak włosy zaczną nagle wyglądać jak zadbane

Już widzę, że jest trochę lepiej . Chociaż przyznam szczerze, że na początku podchodziłam dość sceptycznie . To całe mycie odżywką czy szamponem dla dzieci, zwracanie uwagi na skład w kosmetykach itp. Pomyślałam jednak, czytając wasze posty, że skoro tylu zakręconym pomogło, to nie mam nic do stracenia, a co najwyżej do zyskania i jestem póki co zadowolona i wdzięczna wam wszystkim, że dzielicie się swoją wiedzą w zakresie pielęgnacji włosów na wizażu.

Aha bo widzę, że jesteś z Krakowa, wiesz może gdzie można dostać te wychwalane maski Bingo? Byłam na Limanowskiego, ale już nie było
Stary 2012-11-15, 20:12   #74156
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
A pisałaś już gdzieś co wszystko z nimi robiłaś? chętnie poczytam bo ja nadal walczę

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 20:19   #74157
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovinka89 Pokaż wiadomość
Aha bo widzę, że jesteś z Krakowa, wiesz może gdzie można dostać te wychwalane maski Bingo? Byłam na Limanowskiego, ale już nie było
Pewnie, że wiem Na Zamoyskiego jest mały sklepik gdzie są wszystkie możliwe kosmetyki Bingo i w dodatku tanio To jest równoległa ulica do Kalwaryjskiej. Dokładnie Zamoyskiego 43.

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
A pisałaś już gdzieś co wszystko z nimi robiłaś? chętnie poczytam bo ja nadal walczę
Piszę co jakiś czas w Codzienniku, a to w skrócie co mi najbardziej przypadło do gustu:
- olejowanie oliwą z oliwek, olejem ze słodkich migdałów, ew. olejem lnianym. Najlepiej na żel lniany lub odżywkę.
- myję raczej OMO, ewentualnie na zmianę z myciem odżywką
- raz w tygodniu absolutnie zawsze robię maskę z żółtkiem, naftą, BingoSpa, witaminą E, lecytyną, miodem i olejkiem rycynowym (i jeszcze to na naolejowane na noc włosy nakładam, nie zawsze wszystkie składniki daje). Tak chodzę ze dwie godziny - to mi chyba najbardziej pomogło - REGULARNOŚĆ
- odżywka Garnier Avocado i Masło Karite - niezastąpiona, zwłaszcza trzymana co najmniej 10 minut
- lubię też kurację Płynny Jedwab Isany - stosowaną jak wyżej
- zawsze Joanna b/s (zdecydowanie niebieska), żel lniany, potem ręcznik z mikrofibry, potem żel mrożący Joanny i suszenie naturalne lub dyfuzorem + odgniatanie

używam też wielu innych rzeczy, ale to są moje podstawowe i niezastąpione punkty Szczególnie warto częściej robić maski pod folię

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-11-15 o 20:27
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 20:27   #74158
audiogirl
Przyczajenie

Hej dziewczyny! I ja powracam (tak jak pisałam wcześniej, na nowym profilu, bo mi się zablokowało konto)

Mimo, że zaraz mi stuknie rok z CG, wcale nie jest tak różowo. Należę do przypadków, które muszą poczekać, aż wielokrotnie farbowane i codziennie (!) prostowane włosy muszą po prostu odrosnąć. Odrost mam spory, wygląda to coraz lepiej, ale pokażę się znowu, jak będę naprawdę zadowolona.

Dzisiaj piszę w sprawie wypadania Odstawiłam ponad miesiąc temu tabletki anty po trzech miesiącach i jest tragedia. Lecą mi wszędzie, już nawet nie liczę, 200-300 dziennie.. Zaczęłam wcierać Jantar, ale póki co nie pomaga. Na pewno mam zakłócone hormony i same muszą się uspokoić przez pare miesięcy, żeby mieć prawidłowy obraz badań.
Czy któraś z Was odstawiła tabletki i miała podobny problem? Już nawet mój mąż zauważył, że włosy są dosłownie wszędzie.. Dzisiaj mu zaserwowałam na śniadanie twarożek z dwoma włosami. Co najlepsze, Jantar, Khadi, GP łopianowy, Radical, jakieś oleje...? Stosować oleje i odżywki na skalp, czy tylko włosy? Masować, czy nie ruszać? Myć codziennie, czy przetrzymywać...?
masakra
audiogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 20:29   #74159
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez audiogirl Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was odstawiła tabletki i miała podobny problem? Już nawet mój mąż zauważył, że włosy są dosłownie wszędzie.. Dzisiaj mu zaserwowałam na śniadanie twarożek z dwoma włosami. Co najlepsze, Jantar, Khadi, GP łopianowy, Radical, jakieś oleje...? Stosować oleje i odżywki na skalp, czy tylko włosy? Masować, czy nie ruszać? Myć codziennie, czy przetrzymywać...?
masakra
miałam i musiałam przeczekać... nic nie pomagało. Ale może tobie coś pomoże
Stary 2012-11-15, 20:56   #74160
lovinka89
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie, że wiem Na Zamoyskiego jest mały sklepik gdzie są wszystkie możliwe kosmetyki Bingo i w dodatku tanio To jest równoległa ulica do Kalwaryjskiej. Dokładnie Zamoyskiego 43.
Dzięki jutro się tam wybiorę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości