|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
|
#1562 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sto lat dla Lusi i Martynki
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co na noc małej dac kaszke czy kleik ryzowy do mm ?? i w jakich proporchach? zeby nie za gesty?
|
#1564 | |||
|
Zakorzenienie
|
pięknie!
![]() Cytat:
![]() My jeszcze nie używamy, ale bratanica małża też takie ma i: prezentuje się bardzo ładnie, a Mała lubi w nim siedzieć Cytat:
Cytat:
![]() a co do czopka, to zaskoczyłaś mnie. Lekarz Leosia twierdzi, że nie powinno się dawać czopków zapobiegawczo A Mały jak na razie po żadnym szczepieniu nie gorączkował.
|
|
#1565 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy po szczepieniu. Mały płakał tylko podczas wklucia. mam nadzieje ze bedzie dobrze
![]() Wazy 6kg, czyli 25 centyl. Cytat:
![]() dla IgiCytat:
![]() jak zrobisz to sie pochwal ile Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czadowa |
|||||
|
|
|
#1566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pyyycha dzięki Dep![]() a do mleka dałam 2 miarki kaszki ryżowej i doopa,musiałam wylać bo przez smoczek 2 mały nie dał rady ciągnąć a smoczek do kaszek był za wielki i się dławił jak Wy robicie że dzieci piją mleko z kaszką z butelki plisss ?tzn jakim smokiem?
|
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję za życzenia dla Martynki
Cytat:
zapisałam sobie w notesie bo czasem brakuje mi pomysłow na szybkie obiady napisz czy się udało!
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1568 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uroczo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Leoncjo już coraz rzadziej zaciska piąstki. tym milej ![]() Cytat:
![]() Ja smaruję cepanem. Ale nie codziennie, bo zapominam. Zaczęłam smarować, bo ostatnio ginka stwierdziła, że blizna zaczyna się rozrastać ![]() Cytat:
|
|
#1570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziekuje |
||
|
|
|
#1571 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dr b i dzisiaj dałam jej kaszę z butli, tyle że w proporcji jedna łyżeczka kaszki na 60ml mleka i było ok. Tym smoczkiem od kaszek też się dławi więc chyba trzeba poczekać aż podrośnie i nauczy się więcej połykać naraz.
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to aj dam mniej najwyzej tego kleiku oj miło miło
|
|
#1574 | |||
|
Zadomowienie
|
hey hey cały dzien nie mialam czasu żeby nadrobic a teraz zaraz lece do pracy na kilka godzin
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-11-15 o 18:35 |
|||
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
dla Kuby!
|
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
Jeszcze raz muszę się pochwalić, że mam kompa Wczoraj dokonaliśmy odkrycia, że Amelka rośnie w zastraszającym tempie. Znaczy wiem, że urosła, ale wczoraj jak porównałam zdjęcia to dotarło do mnie jak bardzo. Poza tym nie mieści się już nam do wanienki. Do kąpania mamy tą małą - dostaliśmy ją gratis do wózka i będziemy musieli kupić tą większą. Dzieci bardzo szybko rosną. Poza tym mam chwilę czasu, więc w końcu poczytam co u Was
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Anna tak, ja mam czarno-białą. Ale wszystkie te maty to firma Weplay więc podejrzewam, ze materiał identyczny. Moja jest nieco, jaby to określić, pancerna
|
|
|
|
#1578 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w tym wieku - tak, ale przy tej wadze? Przecież ona zaczęła tak wp.ierdzielać, jak ważyła 5 kg!
|
|||
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne porównanie
|
|
#1581 | ||
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam Was ale nie cytuje, wybaczcie
moje dziecko osiągnęło wyższy level, wyprostowuje raczki przy podpieraniu się na brzuszku - oczywiście nie za każdym razem - i odnalazł swoje ucho, w ogóle co on wyczynia jak zostaje w łóżeczku ciągle coś wystawia poza łóżeczko albo nogi albo rękę, opiera też nogi o przewijak i tak sobie leżyAgunia obserwowałam młodego przy przewrotach na brzuszek i przewraca się tylko przez lewą rękę, na oba boczki w równym stopniu w zależności od tego gdzie jest coś ciekawego szczepień dziś było sporo, gratuluje dzielnych dzieciaczków pięknie rosną gratuluje też innych udanych wizyt ![]() Cytat:
u nas tendencja odwrotnaCytat:
![]() dla Martynki Linki również 100 lat
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-15 o 19:17 |
||
|
|
|
#1582 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorową porą.. U nas dziś jakiś marudny dzień - nocka też średnia. Nadrobiłam na szybko co u Was i ide znów do małej co by się na macie z nią pobawić bo jeszcze mi zaśnie przed kąpielą.
Widziałam, że nie tylko ja miałam "fajną" noc ale poza tym to same dobre wieści - szczepienia udane, dzieciaczki fajnie i zdrowo rosną a to najważniejsze. Buziaki dla wszystkich i mam nadzieje, że do później! |
|
|
|
#1583 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dałam kleik dzis. Ale pol lyzeczki tylko na 150 ml a i tak ledwo leciał mala miala cierpliwosc i zjadla tylko 120 ml. kaszke chcialam dac ale mam ta malinowa mleczno ryzową. A Ty jaka masz??
|
|
#1585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() _ _ _ Dziecko mi padło o 16 i śpi do teraz. Ładna się nocka chyba zapowiada
|
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nadrobiłam was, ufff. wbrew pozorom trochę naprodukowałyście. Nie mam jednak siły na cytowanie, jestem dziś totalnie wykończona. Zrobiłam sobie z Houserka i dzieciakami bardzo długi spacer po paryjach jak ja to mówię, Houserka się śmiała, że robimy testy mojego miejskiego wózka No i owszem, dał radę, ale na taką wyprawę to ja się nie przygotowałam... dołki, górki, piach, trochę błota, las, ścieżki itp. klimaty Niestety jak wróciłam, to liczyłam na szybki powrót tż z pracy, no ale się przeliczyłam i tak oto on dopiero przyszedł, miałam nadzieję, że małą uśpi, ale ona niestety się u niego znowu wydziera i ja musiałam przejąć stery, co zaowocowało ogólną agresją i mega zmęczeniem. Wanilka, Agunia, szykuję na sobotę tiramisu, mam nadzieję, że lubicie Powiedzcie jeszcze, na co macie ochotę, to przygotuję - tylko bez przesady, żadne homary i inne tego typu :P Chociaż jeśli lubicie krewetki to mogą być krewetki ala pumas ![]() Aha, Olcia co do smoczka - moja B. też się dławi tym do kaszek, więc daję jej albo łyżeczką, albo sypię na tyle mało kaszki, żeby tylko zagęściło, a przeszło przez 2 z TT. ostatecznie używam butelki trójprzepływowej, przez nią bez problemu leci i mała nawet się nie dławi, choć jej nie lubi. Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-11-15 o 19:49 |
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy raz jeszcze wszystkim za życzonka dla Lu
jak sobie uświadamiam, że ona za miesiąc skończy pół roku, to ![]() Cytat:
Pumcia ja lubię i tiramisu i krewetki Zresztą jak dla mnie to mogłabyś postawić paluszki i soczek i też by było ok, bo ważniejsze samo spotkanie niż wyżerkaChociaż wiesz, jak tak pomyśleć, to może hmmm, jakąś ośmiorniczkę bym zjadła, albo comber z jelenia
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-15 o 19:52 |
|
|
|
|
#1588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po dwóch dniach bez nowinek podałam jabłuszko. Na początku trochę się skrzywiła i trochę spadło, ale później znów złapała łyżeczkę i ściągała sobie do buzi paluszkiem. Widzę, że denerwuje ją to zabieranie łyżeczki. Po jedzeniu dostała czkawkę, jak w czasach brzuszkowych. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przewijaka nad łóżeczkiem nie nam, ale o karuzelę zawadza już zarówno stópkami, jak i głową przy podnoszeniu. Muszę przewiesić. Rączki i nóżki wystajce poza łóżeczko wyglądają słodko, ale przy moim ustawieniu trochę to niebezpieczne. Irmusia - zapomniałam, że przy kp możesz podawać gluten wcześniej, niż ja przy mm. |
|||
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia najlepszego dla Lusi, bo gdzies mi wcięło
![]() Ale pumas szykujesz wyżere, wprosiłabym sie gdybym miała bliżej ![]() z ciekawostek wczoraj dawałam małemu ociupinke marchewy, ale nie była zblendowana na zero, były mciupkie kawałeczki i wyobraźcie sobie że w kupie były te kawałki niestrawione! Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-11-15 o 19:57 |
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy Wasze dzieci przestaly zaciskac piastki?
Kiedy zaczely chwytac zabawki ?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

Powiedziała też, że dziecko karmione wyłącznie piersią, nie powinno nic innego dostawać do 6go miesiąca. Druga wizyta była w poradni audiologicznej. Zbadali słuch, jest prawidłowy
i trzymam kciuki za wszelkie szczepienia i wizyty lekarskie 
Babka ją obejrzała i czepiła się tylko dwóch rzeczy: jeszcze na brzuszku opiera się na zaciśniętych piąstkach, ale to jest do wypracowania. I nie podoba jej się, że u małej w oczkach robi się "efekt zachodzącego słońca", czyli Luśka czasem tak gałki układa, że u góry widać białko. generalnie tak być nie powinno i albo to jest taka jej uroda albo w mózgu mogły powstać wodniaczki (nic groźnego, załatwia się to podawaniem jakichś witamin) w związku z czym mamy powtórzyć USG przezciemiączkowe na wszelki wypadek i to sprawdzić
dziekuj emy za kciukasy
pyyycha 

Przecież ona zaczęła tak wp.ierdzielać, jak ważyła 5 kg!
no ale skoro teraz większość 74 nosi to za 1,5m-ca 80 może być dobre
Na początku trochę się skrzywiła i trochę spadło, ale później znów złapała łyżeczkę i ściągała sobie do buzi paluszkiem. Widzę, że denerwuje ją to zabieranie łyżeczki.