Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 17:27   #3061
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
DZIĘKI DZIEWCZYNY ZA KCIUKI i prosze mi trzymac do wtorku a póxniej do 21 tygodnie więc przez jakieś dwa miesiące - i nie puszczać myśle o tym caly czas ale do jutra to przetrawie.

U was też w pracy jest tak że jak jesteście na zwolnieniu ciążowym to musicie donieść zaświadczenie ze jesteście w ciąży i w którym tygodniu? bo u mnie tak sie okazało że jest i już drugi raz próbuje złapać mojego lekarza żeby takie zaświadczenie mi dal ale wybył na urlop kurde jak nie doniose to wypłaca mi 80% mimo ze na zwolnieniu jest zaznaczone ze ciążowe beznadzieja tylko żeby było więcej papierków
Ja musiałam zanieść, ale zrobiłąm to na samym początku ciąży, jak pierwszy raz poszłam na zwolnienie.

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
[/COLOR]Wlasnie dziewczyny w 14 tyg i wyzej,czy Wy naprawde spicie tylko na lewym boku??
Bo strasznie mnie to zastanawia
Ja duużo o tym czytałam, tak jak Wam kiedyś pisałam, mogę spać jedynie na plecach. Okazuje się, że nie ważne który bok .W zasadzie nieco lepszy jest lewy, ale ta żyła która ewentualnie mogłaby się zablokować leży przy kręgosłupie z prawej strony, a nie bezpośrednio wzdłuż boku, więc spanie na prawym nie jest groźne. Gorzej ze spaniem na plecach, ale póki brzuch nie jest duży, a dziecko ciężkie to też nie ma zagrożenia.
Ja jeszcze nie zaopatrzyłam się w rogala (zrobię to po powrocie z wakacji, bo i tak go ze sobą nie wezmę) ale myślę, że to fajna sprawa, bo trochę wspiera ciało podczas snu.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 17:32   #3062
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
I nie schizujesz sie??
myślę że jeszcze mamy małe brzuszki żeby się tym przejmować. Później będize gorzej jak nas dzidzia będzie uciskać. Ale myślę że wtedy same się przestawimy dla wygody na lewą stronę

żebyśmy już nie narzekały na małe brzuszki http://demotywatory.pl/2873114/Uczucie-nie-do-opisania

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Ashysqua a ja właśnie znalazłam ostatnio dlaczego śpi się na lewym a nie prawym boku. Myślałam że wam to wkleiłam
Stary 2012-11-15, 17:32   #3063
Mysia mysz
Zakorzenienie

uff nadrobiłam Was

przyszły zaproszenia na ślub są piękne

pól dnia byłam u mojej przyjaciółki która ma miesięczną córkę, rany ile przy tej małej jest roboty nie wyobrażam sobie w tym wszystkim jeszcze się bawić w pranie pieluch dobrze, że są pampersy
Stary 2012-11-15, 17:35   #3064
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja duużo o tym czytałam, tak jak Wam kiedyś pisałam, mogę spać jedynie na plecach. Okazuje się, że nie ważne który bok .W zasadzie nieco lepszy jest lewy, ale ta żyła która ewentualnie mogłaby się zablokować leży przy kręgosłupie z prawej strony, a nie bezpośrednio wzdłuż boku, więc spanie na prawym nie jest groźne. Gorzej ze spaniem na plecach, ale póki brzuch nie jest duży, a dziecko ciężkie to też nie ma zagrożenia.
Ja jeszcze nie zaopatrzyłam się w rogala (zrobię to po powrocie z wakacji, bo i tak go ze sobą nie wezmę) ale myślę, że to fajna sprawa, bo trochę wspiera ciało podczas snu.
Koooocham Cie Dziekuje,dziekuje,dziekuj e
To juz bede troche spokojniejsza

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
myślę że jeszcze mamy małe brzuszki żeby się tym przejmować. Później będize gorzej jak nas dzidzia będzie uciskać. Ale myślę że wtedy same się przestawimy dla wygody na lewą stronę

żebyśmy już nie narzekały na małe brzuszki http://demotywatory.pl/2873114/Uczucie-nie-do-opisania

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Ashysqua a ja właśnie znalazłam ostatnio dlaczego śpi się na lewym a nie prawym boku. Myślałam że wam to wkleiłam
1) jak dobrze ze mnie to nie dotyczy...aczkolwiek,bliz niaki nie bybyly zle
2)Nie strasz Poprosze o relacje z artykulu
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 17:41   #3065
nuna2
Zakorzenienie

Dziewczyny moja bratowa załatwiała juz położną i połozna mówiła własnie:
nie spać na plecach tylko NAJLEPIEJ NA lewym boku... niby można na prawym ale najlepszy przepływ jak na lewym

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Właśnie, jak z Waszym spaniem? Bo jak ja się obudzę np. o 4 rano, to potem za nic nie mogę zasnąć...masakra. Kiedys do tylko spojrzałam na godzinę i dalej spałam, a teraz nie mogę.
budzę sie na siusiu zjem i z powrotem nyny
Stary 2012-11-15, 17:43   #3066
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale ta w tym sklepie? Czy jeszcze coś innego? Trzymam mocno .
produkcja.ale dobrze płacą.. oby wyszło

Cytat:
ja już po badaniach te z krwi będą w przyszłym tygodniu a z usg wyszło prawie wszystko ok jedynie lekarz powiedziął że jest jakiś nieprawidłowy przepływ chyba w żyłach i to slychac na serduszku ale powiedział że trzeba to zbadać w 21 tygodniu nie wiem w sumie czym to może grozić i dlaczego tak jest dowiem się czegoś więcej od mojego lekarza jak pójdę z wynikami a we wtorek mam jeszcze jedno usg z pomiarami i zobaczymy co inny lekarz powie i czy też będzie ten przepływ zakłócony - oby nie no ale jestem dobrej myśli maluch ma już prawie 6 cm no i mam pare zdjęć ale czekam na tą wtorkową wizytę będzie w 3d i z płytką to się rodzinka ucieszy a teraz siedze i gapie się na tez zdjęcia juz nie wspomne ze nawet do nich mówie ale schizy mam
będzie wszystko ok a trzymam oczywiście
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
O proszę, a co to za praca? Ta w tym sklepie?

Becik Trzymam kciuki, żeby we wt okazało się, że wszystko jest w porządku.

Dzięki dziewczyny za pomysły! Super, że przypomniałyście mi o rybie - jutro zrobię, akurat na piątek. Cloche, Twoje curry też brzmi nieźle. Ja baaardzo lubie takie potrawy. Może jakoś w przyszłym tyg się skuszę...

Ostatecznie zrobiłam pulpeciki z indyka w sosie koperkowym do ziemniaków w mundurkach i mizerii było to idealnie to czego potrzebowałam
produkcja
ja zjadłam tą ogórkową, bitki z zieniorkami... mniaaaaam
Cytat:
Właśnie, jak z Waszym spaniem? Bo jak ja się obudzę np. o 4 rano, to potem za nic nie mogę zasnąć...masakra. Kiedys do tylko spojrzałam na godzinę i dalej spałam, a teraz nie mogę.
ja budze się koł o4yej i jestem mega wyspana,ale muszę spać dalej,zmuszam się i klapa..jak obudzę sie o 8mej jestem nieprzytomna :<

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 17:46   #3067
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ile przy tej małej jest roboty
nie strasz

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Poprosze o relacje z artykulu
poszukam go, nie będę powtarzać co ale jakieś tam narządu sobie "gnieciemy" no i na lewym jest właśnie lepszy przepływ krwi tak jak napisała nuna
Stary 2012-11-15, 17:49   #3068
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja bratowa załatwiała juz położną i połozna mówiła własnie:
nie spać na plecach tylko NAJLEPIEJ NA lewym boku... niby można na prawym ale najlepszy przepływ jak na lewym
Ja w ciagu dnia jak leze to zawsze na lewym,ale w nocy yh no inaczej nie zasne :/
Mam nadzieje ze maluszkowi krzywdy tym nie zrobie
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-15, 17:49   #3069
nuna2
Zakorzenienie

a co jeszcze ciekawego: nie powinno się brzucha masować i tak,,głaskać za dużo.
Stary 2012-11-15, 17:51   #3070
sharpnowaja
Zakorzenienie

Brzuszek jest coraz większy i możesz mieć trudności ze znalezieniem wygodnej pozycji do snu. To najlepszy czas, by zacząć przyzwyczajać się do spania na lewym boku z poduszką włożoną między nogi. Takie ułożenie ciała pozwoli na łatwiejszy przepływ krwi i sprawniejszą pracę nerek, bo nie będziesz uciskać żyły głównej dolnej przebiegającej za macicą po jej prawej stronie.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
a co jeszcze ciekawego: nie powinno się brzucha masować i tak,,głaskać za dużo.
dlaczego nie można głaskać?
Stary 2012-11-15, 17:51   #3071
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Ja wiem ze piersi nie mozna masowac,ale nie wiem czy w calej ciazy czy tylko pod koniec ??
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-15, 17:53   #3072
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
I nie schizujesz sie??
nie... jakoś lekarz nic nie mówi na ten temat, widocznie wszystko jest wporzo, do tego jeszcze nie ma o czym mówić, bo brzuszki mamy malusie
już dziewczyny pisały, o co w tym wszystkim chodziło - więc teraz jeszcze naprawdę nie ma co się schizować. też mi się zdaje, że z dużym brzuchem będziemy automatycznie na boczek się wywracać, a jeśli nawet będzie to prawy, to żaden dramat - na porządnym materacu nie ma szans, żeby coś tam się pouciskało na tyle, żeby krew nie płynęła... to jest przy kręgosłupie, do materaca jeszcze daleko, mamy żebra itd... nic nam się nie zaciśnie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 17:54   #3073
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuszek jest coraz większy i możesz mieć trudności ze znalezieniem wygodnej pozycji do snu. To najlepszy czas, by zacząć przyzwyczajać się do spania na lewym boku z poduszką włożoną między nogi. Takie ułożenie ciała pozwoli na łatwiejszy przepływ krwi i sprawniejszą pracę nerek, bo nie będziesz uciskać żyły głównej dolnej przebiegającej za macicą po jej prawej stronie.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

dlaczego nie można głaskać?
niby takie ciągłe głaskanie może doprowadzić do przedwczesnego porodu... Nie chodzi o takie pogłaskanie tylko np siedzisz i jeździsz po tym brzuchu
Stary 2012-11-15, 17:55   #3074
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
to moze dlatego ta nerka mnie tak boli
mam prawa nerke powiekszona,i ostatnio boli jak cholera :/
Dziekuje Kochana,to juz wiem o czy bede rozmawiac z polozna...

Jak ja Was lovusiam
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-11-15 o 17:57
Stary 2012-11-15, 17:57   #3075
nuna2
Zakorzenienie

niby że macica się stawia i skurcze są...
Stary 2012-11-15, 17:58   #3076
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Lonely gratuluje syna Ale ma wielkiego siusiaka
hehehe, dziękuję

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie chcę zapeszać ale TŻ poszedł do urzędu pracy.. i chyba zacznie od wtorku

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dziekuje za slowa otuchy!
Mama Melcia Kocha wizazowe Ciocie
słodkie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Ja wczoraj nad morzem bylam na spacerku. Dawno nie bylam a fajnie wyglada jak taki przymrozek jest
zazdroszczę Ci, że masz tak blisko morze.. no i zdrowe powietrze z jodem, na pewno służy maleństwu. Ja mieszkałam na mazurach, tam też jest zdrowe powietrze, no i blisko nad morze. A teraz mieszkamy w zagłębiu miedziowym, gdzie powietrze jest straszne

Cytat:
DZIĘKI DZIEWCZYNY ZA KCIUKI i prosze mi trzymac do wtorku a póxniej do 21 tygodnie więc przez jakieś dwa miesiące - i nie puszczać myśle o tym caly czas ale do jutra to przetrawie.
oby we wtorek okazało się, że jednak wszystko ok trzymam mocno

BĘDZIE DOBRZE

Cytat:
czasem mam takie noce, że przebudzę się i ciągle się kręcę, bo nie mogę zasnąć. We wtorek gdzieś od 2 do rana już nie mogłam spać, ale to chyba z podekscytowania przed badaniami prenatalnymi.
osatnio miałam się Wam pochwalić, że nie musiałam wstać na siusi w nocy. Ale dzisiaj nadrobiłam i aż 3razy wstawałam

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
przyszły zaproszenia na ślub są piękne

zamawiałaś na allegro? pochwal się

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
produkcja.ale dobrze płacą.. oby wyszło
Trzymam mocnoooo

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 18:02   #3077
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
to moze dlatego ta nerka mnie tak boli
mam prawa nerke powiekszona,i ostatnio boli jak cholera :/
Dziekuje Kochana,to juz wiem o czy bede rozmawiac z polozna...

Jak ja Was lovusiam
Ty też z boląca nerą ?
biedna
ja się boję,że w tym roku mnie dowali a bym nie zniosła..

Cytat:
niby takie ciągłe głaskanie może doprowadzić do przedwczesnego porodu... Nie chodzi o takie pogłaskanie tylko np siedzisz i jeździsz po tym brzuchu
dziiiiwne...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 18:02   #3078
sharpnowaja
Zakorzenienie

przeczytałam teraz coś takiego "Przez pierwsze 20 tygodni, kiedy nogi dziecka są podkurczone przy tułowiu i ciężko je zmierzyć, długość mierzy się od głowy do pośladków.Po 20 tygodniach dziecko jest mierzone od głowy do stóp."
zaskoczyło mnie to
Stary 2012-11-15, 18:02   #3079
vvgh
Wtajemniczenie

Axella, też tak często mam , że o np. 4 jestem wyspana, a jak się o 8 obudzę, to paaaadam. Ale za to rano na sygnale biegnę siku
Stary 2012-11-15, 18:06   #3080
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dlaczego tylko w wyobraźni?

w moim przypadku to ciężarna nie odmawia tylko je i je i je, aż się jej uszy trzęsą
bo jak bym poczuła ten zapach to by mnie cofnęlo ochote na jedzenie to mam dużą ale jak przychodzi co do czego to wygląda to tak że zamykam lodówkę bo nie mogę tych wszystkich zapachów znieść

dziewczyny a czy którąś z was boli tak bardzo nisko krzyż między kością ogonową a kręgosłupem prawie na koncu pośladek? bo mnie zaczął od paru dni dokuczać ten ból i nie wiem co to może byc czyzby ta macica tak się rozciągała i uciskała?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 18:11   #3081
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a czy którąś z was boli tak bardzo nisko krzyż między kością ogonową a kręgosłupem prawie na koncu pośladek? bo mnie zaczął od paru dni dokuczać ten ból i nie wiem co to może byc czyzby ta macica tak się rozciągała i uciskała?
przyznaję się do tego bólu- ale nie mam tak często, parę minut a czasmi sekund poboli i przestaje.
Stary 2012-11-15, 18:19   #3082
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
przyznaję się do tego bólu- ale nie mam tak często, parę minut a czasmi sekund poboli i przestaje.
Mnie też czasem bolało, ale wydaje mi się że jeszcze przed ciążą. Czasem tak dziwnie mocno. Mama mi mówiła, że krzywo siedzę... hmm. Z resztą zawsze mi to mówiła.
Stary 2012-11-15, 18:21   #3083
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też czasem bolało, ale wydaje mi się że jeszcze przed ciążą. Czasem tak dziwnie mocno. Mama mi mówiła, że krzywo siedzę... hmm. Z resztą zawsze mi to mówiła.
no mnie boli jak długo siedzę w jakiejś niewygodnej pozycji

http://allegro.pl/8-rampersow-dla-sy...792752202.html kurcze opłaca się nawet za "kupo teraz". Ale już bym chciała wiedzieć co będę miała

cudne http://allegro.pl/disney-tygrysek-ra...793717297.html hehe
Stary 2012-11-15, 18:24   #3084
lonely_lady
Zakorzenienie

a my dzisiaj byliśmy u brata Tż i widziałam się z jego żoną moją "ulubienicą"... jejuuu... jaka ona jest wredna i zazdrosna..
Już kiedyś Wam się żaliłam na nią..
Dzisiaj na informacje, że będziemy mieli synka ona wyskoczyła z tekstem:
"ojejjj.. to już pewne? szkoda... córeczka fajniejsza..."
no i jak zwykle standardowo narzeka, że ona ma tak źle... że taka zapracowana.. że my to mamy dobrze.
Dodam,że ona ma swoją pracownię dentystyczną, kupę kasy, przychodzi do niej sprzątaczka i pani do prasowania, dziećmi opiekują się jej rodzice, gotują za nią codziennie... a ta tylko narzeka i nam zazdrości wszystkiego...

Stary 2012-11-15, 18:25   #3085
vvgh
Wtajemniczenie

Wrócił TŻ z pracy! Idę wycałować tego brodacza Pa, pa! Trzymajcie się i nie dajcie się bólom
Stary 2012-11-15, 18:28   #3086
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to było wredne
Cytat:
przychodzi do niej sprzątaczka i pani do prasowania, dziećmi opiekują się jej rodzice, gotują za nią codziennie... a ta tylko narzeka i nam zazdrości wszystkiego...
o matko i na co ona narzeka?
Stary 2012-11-15, 18:35   #3087
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/8-rampersow-dla-sy...792752202.html kurcze opłaca się nawet za "kupo teraz". Ale już bym chciała wiedzieć co będę miała

cudne http://allegro.pl/disney-tygrysek-ra...793717297.html hehe
ja też śledzę różne ubranka na allegro. Zwłaszcza całe komplety ciuszków są cuuudne i cenowo fajnie to wychodzi. przykładowo taka "MEGA PAKA DLA CHŁOPAKA" za ok 200zł
taki maluszek na początku szybko rośnie więc nie ma co wydawać fortuny na same nowe ciuszki
http://allegro.pl/0-3-6-zimowa-wypra...783589215.html

Stary 2012-11-15, 18:42   #3088
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszczę Ci, że masz tak blisko morze.. no i zdrowe powietrze z jodem, na pewno służy maleństwu. Ja mieszkałam na mazurach, tam też jest zdrowe powietrze, no i blisko nad morze. A teraz mieszkamy w zagłębiu miedziowym, gdzie powietrze jest straszne
ja wprawdzie bliżej mam do śródziemnego niż do bałtyku, ale i tak daleko... ale górskie powietrze jest też boskie cierpię strasznie, jak odwiedzamy teściów - szczególnie zimą... tam palą wszystkim! starymi oponami, najtańszym węglem........ mam wiecznie czarny nos! normalnie czarne smarki, bleee
Cytat:
przeczytałam teraz coś takiego "Przez pierwsze 20 tygodni, kiedy nogi dziecka są podkurczone przy tułowiu i ciężko je zmierzyć, długość mierzy się od głowy do pośladków.Po 20 tygodniach dziecko jest mierzone od głowy do stóp."
zaskoczyło mnie to
no przecież nie widziałaś, jak lekarz rysował do pomiaru linię od czubka głowy do końca dupci? długość ciemieniowo-ogonowa czy jakoś tak...
Cytat:
mi się poprawiło po regularnych ćwiczeniach ciążowych jakieś takie ogólne na macie czy dywanie nawet, albo pilates. byle nadawały się dla ciężarówek
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 18:48   #3089
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Hm nie wiem,moze ja mam jakies inne myslenie,ale nie mysle tylko o tym czego ja bym chciala,ale tez o tym jak przez moja decyzje,przez moje "zachciewajki" moze zmienic sie ich zycie
U mnie na osiedlu,byl chlopak ktory byl adoptowany,i dowiedzial sie o tym dopiero jak skonczyl 18 lat,znienawidzil swoich adopcyjnych rodzicow,zerwal z nimi kontakt,i usilowal za wszelka cene odnalezc rodzicow...odnalazl matke alkoholiczke,po czym wrocil do rodzicow adopcyjnych z przeprosinami i podziekowaniami.
Dlatego moja babcia od malego wpajala mi ze nie jest moja mama,tylko babcia,i ze mnie nie urodzila,tylko mnie wychowuje,a i tak to nic nie zmienilo bo ile by nie tlumaczyla,to i tak zawsze mowilam do Niej "mamo",a matka jak sie zjawila raz na dwa lata na chwile to mowilam do niej po imieniu,nie zaslugiwala na miano matki!!!
Wg mnie to najgorsze co może być - to znienawidzenie rodziców, którzy kochali całe życie bo niestety zazwyczaj okazuje się, że biologiczni to jakaś patologia
Cytat:

Wlasnie dziewczyny w 14 tyg i wyzej,czy Wy naprawde spicie tylko na lewym boku??
Bo strasznie mnie to zastanawia
Ja co prawda dopiero zaczynam 14tc i śpię bardzo różnie a najczęściej ni to na brzuchu ni to na boku

Cytat:

Też tak myślę

a co do demota to dziwię się, że ona się nie przewraca

Cytat:
typowy masaż pewnie nie jest zalecany, głaskanie myślę, że nie zaszkodzi
Cytat:
zaskoczyło mnie to
No i teraz nam podają długość dzidziusia ciemieniowo - siedzeniową

Cytat:
a my dzisiaj byliśmy u brata Tż i widziałam się z jego żoną moją "ulubienicą"... jejuuu... jaka ona jest wredna i zazdrosna..
Już kiedyś Wam się żaliłam na nią..
Dzisiaj na informacje, że będziemy mieli synka ona wyskoczyła z tekstem:
no i jak zwykle standardowo narzeka, że ona ma tak źle... że taka zapracowana.. że my to mamy dobrze.
Dodam,że ona ma swoją pracownię dentystyczną, kupę kasy, przychodzi do niej sprzątaczka i pani do prasowania, dziećmi opiekują się jej rodzice, gotują za nią codziennie... a ta tylko narzeka i nam zazdrości wszystkiego...
Niech się wali na ryj

Coś mnie dziś głowa boli i boli, poszłam się położyć i zasnęłam na bite 3 godziny

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-15, 18:50   #3090
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mam strasznie dziwne sny ostatnio .... codziennie po kilka krótkich snów, które o dziwo pamiętam. strasznie zakręcone. przedwczoraj śnił mi się pożar, wczoraj, że się topię, a dziś pożar mojego mieszkania, ale nie śniło się to jako horror potem miałam sen, jakieś powroty do przeszłości, że mieszkałam w ogromnym starym domu, w którym nagle zrobiło się jeszcze jedno piętro w górę, poszłam tam za moim kotem, a tam w pokoju siedzieli moi pradziadkowie (tak się dowiedziałam w śnie), którzy już dawno nie żyli, a w szafie kogoś trzymali, i ja miałam odkryć kogo było więcej wątków, ale to był taki główny. codziennie takie dziwactwa mi się śnią teraz.
w mojej ciążowej książce jest napisane, że w czasie ciązy często spotyka się, że kobiety mają bardzo duzo snów i dużo katastroficznych. Chodzi tu o zmiany jakie się szykują w życiu i pewnych obawach jakie można podświadomie mieć które się potem horrorami objawiają..
Ja też mam masakryczne, kiedyś tu już opisywalam, z najnowszych wczoaj mi się śniło, że jakiś facet chcial mnie zgwałcic jak wracalam do domu. i juz sie zabierał a ja krzyczałam pomocy i nikt nie przychodził i prosiłam go zeby mi nic nie robił bo jestem w ciazy...

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A wczoraj Tż kupił nam sokowirówkę - od dawna już się przymierzaliśmy i teraz pędzimy pyszne, świeże soczki

Lecę Was co nieco nadrobić gaduły
ej a Twoja też taką pianę robi, jak się robi z jabłek czy tylko moja jest jakaś dziwna??

Kurcze kupilam sobie dzisiaj melona i zjadłam już połowę, a ważył 2,5 kg..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-11-15 o 19:05
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości