|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
Cytat:
Potrafię wypić 7 dzienniePanika będziesz musiała trochę na to sushi poczekać Chociaż ja po porodzie miałam wielkie marzenia np. kąpiel w gorącej wodzie, ale do dziś nie zrealizowałam |
|
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
Cytat:
To krewetek też nie moża??? Ja jakbym teraz kawe wypiła to bym 3 dni nie spała
|
|
|
|
|
|
#2253 | |||
|
Konto usunięte
|
Od jutra mam L4.
Cieszy mnie to, bo dzisiaj fizycznie już nie miałam sił zwlec się z łóżka. Głupio mi zostawiać moich współpracowników tak nagle bez jednej osoby, ale mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą. Mojego plamienia (na żółto) na razie nie ruszamy, nie włączamy żadnych tabletek. A pani dr widziała wkładkę, więc mam nadzieję, że będzie OK. I przesunęła mi wizytę na 04.12, bo chyba wyczuła, że jak za tydzień nie będzie serduszka, to zeschizuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
gotowane mozna (a raczej w Polandzie wszystkie sa gotowane). ja nie jem ze wzgledu na paranoje (czyt. ewentualnosc wystepowania metali ciezkich)...
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Perse ja jutro tez ide na wizyte wiec 3 maj kciuki. U mnie owulacja była 12 d.c. wiec powinno cos byc już widac. Jutro bedzie 31.. Tez poprosze o zwolenienie chociaz pracuje w domu... |
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie. Trzymam za Was (nas
) wszystkie kciuki, nawet jak czasem czegoś nie zacytuję, to oczywiście mam to na myśli
|
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tej porze? szalona
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
Konto usunięte
|
Zadzwoniłam do ludzi z pracy... Ciśnienie mam chyba 200/100. Ale wszyscy przyjęli to ze zrozumieniem. Cieszę się i znowu podwójnie boję, ale muszę być dobrej myśli...
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kathe no Cieszę się z Tobą jak dziecko![]() Pani tekst o reksiu ![]() Fiolusiek ja dziś wpadam na kawę(inkę ) bo będę pisać pracę na sobotę...albo lepiej nie wpadnę, bo czosnek jadłam....
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37640693]
Moja mama mi mówiła, że czasami się kładła z siostrą, karmiła ją (piersią akurat, ja byłam na mm chyba od początku) i tak sobie zasypiały [/QUOTE]ostatnio zdarza mi się to notorycznie
|
|
#2262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście wszystkie strategiczne miejsca zakryte :P A ja się tam krzątam gdzieś dookoła nich, chyba zazdroszczę siorce :P Nie no, ponoć byłam grzeczna i chętnie zajmowałam się młodą :P
|
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
witam
kathe bardzo się cieszę fiol za z Tobą napiję się kawy perse ja tak sypiałam z Mikim. Pierwsze tygodnie karmiłam na siedząco ale potem już nie wyrabiałam i tylko dawałam pierś i od razu spałam... kolejne karmienie przerzucałam małego na drugą stronę tęsknię za tym
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko czasem się połamana budzę, bo jak zasnę tak śpię nie ruszając się wogóle ![]() lepszy motyw ja śpię a młody nie tylko leży i się rozgląda
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37639633]Od jutra mam L4. [/QUOTE]
Na barborke wizyta A dzis moje leniwe dziecie dalo o sobie znac podczas relacji z bramki Ibry w Wiadomosciach. Reaguje na wujka ![]() od-chlopiurowy. ne wiem skad przywlokl ale pasuje do mojej sytuacji sushiowej ![]() nie moge sie doczekac drugiej kolejki
|
|
|
#2266 |
|
Konto usunięte
|
Alfa, natalia, ja to bym się pewnie bała, że się zachłyśnie albo coś innego bym wymyśliła.
Pani, Twój Mały wie, co dobre
|
|
|
|
|
#2267 |
|
Wtajemniczenie
|
kathe -
super, że widziałaś serduszko widok nieziemski.perse - cieszę się, że idziesz na l4 odpoczywaj.pani - rośnie mały piłkarz ![]() natalia, alfa - też tak karmiłam tylko miałam wyrzuty sumienia, że Darka nie sypia w łóżeczku.fiol - ja czasem pije 4 kawy ale 7
|
|
#2268 |
|
Konto usunięte
|
Mały kroczek - dołączyłam do Mamuś VII-VIII.... Boże jak ja bardzo pragnę zostać tam aż do końca i potem zdać relację ze swojego szczęśliwego porodu.... Oczywiście tutaj będę spamować z podobną częstotliwością, co wcześniej, a nawet i większą, bo będę w domu cały czas, ale bardzo marzyłam, żeby móc być Mamą Lipcową...
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Wtajemniczenie
|
sluchajcie gin dla mnie mga mily, myslalam, ze bedzie cos mowil na teat tak krotkiego czasu, ale pow ze mnie skads pamieta i jak zobaczyl karte z poprzednim nazwiskiem to stwierdzil ze jak zobaczyl takto to jakos bardziej mu pasowalo to wszystko
od razu sam pow ze dziecko wazniejsze i mam isc na L4, bo po poronieniu to ciaza ryzyka, na koniec stwierdzil ze ma nadzieje, ze ta karte ciazy wypelnimy do konca moja waga niestety nie drgnela w dol ;/ kurcze 83 kg ;/ masakra ;/
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe gratuluję serduszka
Perse ja kilka razy odezwałam się na wątku mam I-II, ale jakoś nie potrafiłam się tam odnaleźć
|
|
#2271 |
|
Konto usunięte
|
Zobaczę, jak się tamten wątek rozwinie, na razie rozwija się dość prężnie
Podczytuję po cichu od paru dni...Ja z moimi Mamami V-VI była baaaardzo zżyta, do dzisiaj utrzymujemy kontakt. |
|
|
|
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja piłam jakoś po 18 ![]() Cytat:
sprytny ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37642752]Mały kroczek - dołączyłam do Mamuś VII-VIII.... Boże jak ja bardzo pragnę zostać tam aż do końca i potem zdać relację ze swojego szczęśliwego porodu.... Oczywiście tutaj będę spamować z podobną częstotliwością, co wcześniej, a nawet i większą, bo będę w domu cały czas, ale bardzo marzyłam, żeby móc być Mamą Lipcową...[/QUOTE] ![]() a mi już trochę przeszło z wątkiem ciążowym, chyba mam przesyt informacji o ciuszkach, wózkach, pościelach, urządzanych pokoikach i wszystkim co dziewczyny już mają i coraz trudniej mi tam pisać. |
||
|
|
|
|
#2273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też już zacieram ręce ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37641947]Alfa, natalia, ja to bym się pewnie bała, że się zachłyśnie albo coś innego bym wymyśliła. Pani, Twój Mały wie, co dobre [/QUOTE]kochana też tak myślałam... ale po kilku tygodniach byłam tak zmęczona, że naraziłam nas na wielkie niebezpieczeństwo ( zasnęłam na 2pasie za kółkiem.... ) od tego czasu mały jadł ja spałam Cytat:
u mnie max 3 kawy [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37642752]Mały kroczek - dołączyłam do Mamuś VII-VIII.... Boże jak ja bardzo pragnę zostać tam aż do końca i potem zdać relację ze swojego szczęśliwego porodu.... Oczywiście tutaj będę spamować z podobną częstotliwością, co wcześniej, a nawet i większą, bo będę w domu cały czas, ale bardzo marzyłam, żeby móc być Mamą Lipcową...[/QUOTE] i tego ci życzę z całego serca ja niestety nie umiałam się na tym wątku odnaleźć ( mam XI-XII) kilka razy coś pisałam ... i po porodzie jednego posta .... czasem podczytywałam dobrej nocki
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc dzis sie zakochalam w poscieli z linkow
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
Pstryk
znowu ![]() Witam się przy tej niedobrej kawie Dziewczyny pokażcie tę pościel... ![]() Pozdrawiam na piątek |
|
|
|
|
#2277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest najpiękniejsza muzyka na świecie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37642752] Mały kroczek - dołączyłam do Mamuś VII-VIII.... Boże jak ja bardzo pragnę zostać tam aż do końca i potem zdać relację ze swojego szczęśliwego porodu.... Oczywiście tutaj będę spamować z podobną częstotliwością, co wcześniej, a nawet i większą, bo będę w domu cały czas, ale bardzo marzyłam, żeby móc być Mamą Lipcową... [/QUOTE] Perse więc od dzisiaj wypoczywaj, leź i pachnij Trzeba wierzyć że będzie dobrze! Trzeba cieszyć się tym jeszcze "małym" szczęściem - kropeczką każdego dnia! i doceniać każdą chwilę! Ja bardzo się cieszę z takiego mega pozytywnego nastawienia niektórych mamuś zresztą dzieciaczki czują nastrój mamy, więc po co świadomie od małego je nastawiać pesymistycznie do życia ![]() Chociaż czytając codziennie o większych i mniejszych "schizach" mamuś to wydaje mi się powyższe założenie nie do końca możliwe, bo ja doskonale rozumiem każdą panikę, strach i obawę.. ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
jak się czujesz? wsio dobrze? Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2012-11-16 o 07:59 |
||
|
|
|
|
#2278 |
|
Raczkowanie
|
Anitko
), czasem mnie brzuch poboli, czasem czuję kluseczkę, czasem nie, od wczoraj tak konkretnie (.)(.) bolą, nie mogę patrzeć na słodkości, czasami nawet na normalne jedzenie też, a czasami mam ataki głodu że wszystko bym wciągnęła , dziwi mnie tylko, że to niby 5 tydzień się wczoraj zaczął, a ja już nie potrafię na pierwsze piętro wejść (tak się potrafię zasapać)Jest we mnie strach, nie wiem czy polecieć jutro na betę, czy sobie darować, wizyta u lekarza za tydzień dopiero... |
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli objawy jak na 5tc są wręcz książkowe |
|
|
|
|
|
#2280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37639633]Od jutra mam L4. Cieszy mnie to, bo dzisiaj fizycznie już nie miałam sił zwlec się z łóżka. Głupio mi zostawiać moich współpracowników tak nagle bez jednej osoby, ale mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą. Mojego plamienia (na żółto) na razie nie ruszamy, nie włączamy żadnych tabletek. A pani dr widziała wkładkę, więc mam nadzieję, że będzie OK. I przesunęła mi wizytę na 04.12, bo chyba wyczuła, że jak za tydzień nie będzie serduszka, to zeschizuję [/QUOTE] Bardzo dobrze Ty i maleństwo jesteście najważniejsiCytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37642752]Mały kroczek - dołączyłam do Mamuś VII-VIII.... Boże jak ja bardzo pragnę zostać tam aż do końca i potem zdać relację ze swojego szczęśliwego porodu.... Oczywiście tutaj będę spamować z podobną częstotliwością, co wcześniej, a nawet i większą, bo będę w domu cały czas, ale bardzo marzyłam, żeby móc być Mamą Lipcową...[/QUOTE] Będzie dobrze Cytat:
Ja wczoraj tak płakałam i tż mi mówi wieczorem"Szykuj sie idziemy na miasto" .Poszliśmy na piwko,pizze bardzo fajna randka była![]() Wczoraj był 13 dc ale po telefonie do gina zaczełam już od wczoraj dupka.Zdziwiona jestem bo plamienie ustało już po wczorajszych 2 tabletkach No i mam pytanie czy dupek podnosi tempke?Bo dziś mam jeszcze wyższą.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

Potrafię wypić 7 dziennie

Kurcze ale on mi nie zlecał żadnych badań już,mam znów mega doła i brak sił
mam zwolnienie 2 tyg bo wtedy wizyta 

no Cieszę się z Tobą jak dziecko

super, że widziałaś serduszko 
) od tego czasu mały jadł ja spałam

Trzeba cieszyć się tym jeszcze "małym" szczęściem - kropeczką każdego dnia! i doceniać każdą chwilę!