|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Dziewczyny, może polecicie jakieś bodziaki z allegro? W sumie chciałam kupić najtańsze ale słyszałam że rozmiar 74 dzieciaki długo noszą. Macie jakieś które warto polecić. Nie jakieś szmatki?
Ale tak oglądam i jeśli są firmowe/droższe to bez zapięć przy szyjce. Te tańsze mają zapięcia. I jak tu podjąć decyzję? ![]() Ewus dzięki za link. ![]() ![]()
#722 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś na obiad podałam Maksowi ziemniaki z pietruszką i szpinakiem. Smakowało ![]()
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
ja mam fajoskie body ze smyka disneya, ale z zatrzaskami przy szyjce, już nie kupuję bez zatrzasków, bo mi się wszystkie rozciągały.
Jeśli chodzi o allegro to mogę polecić tego sprzedawcę http://allegro.pl/listing/user.php?s...us_id=24492242 zamawiałam body z myszką miki i jest fajne, gruby materiał i widać, że nie będzie się rozciągało. W ogóle fajne ma rzeczy ten sprzedawca, body jak na disneya to dobra cena. Taaa, mój rozmiar 74 nosił ze 3 tyg ![]() moniczka, moje też obwisłe, da się to dziadostwo lewarkiem podniesc czy cuś? ;( Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-11-15 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | ||||||
Rozeznanie
|
rinco ale mialas pomysl z ta sonda! super!
Cytat:
brawo za ząbka i wytrwałości życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda z kp ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- ja jeszcze do hitó dopisuję matę rainforest - boska! ciągle jej używamy ![]() ![]() ale się różnimy z tymi hitami i kitami - dla mnie np. staniki do karmienia czy pajace to też hit pierwsza klasa! ten muzyczny ocean co pola pokazywała bardzo mi się podoba i chciałam kupić no ale teraz się zastanawiam ![]() ewus fajne te getry ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- aa i jeszcze się pochwalę że MArcia dostała dziś takiego krokodyla z okazji półroczku. mała rzecz s cieszy ![]() http://szafka.pl/c642554-jezdzacy-kr...her-price.html |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
Glowy nie daje , ale chyba BabyOno. Kupilam w tesco, jak bede to zerkne i wtedy napisze
![]() Co do stanikow do kp- nie wyobrazam sobie karmic nie majac takich. dwa mialam takie zwykle bawelniane- do szpitala i na noc... a pozniej kupilam 3 full wypas: praktyczne i naprawde ladne... nie widac, ze sa dla matek karmiacych |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
A gdzie można te przedłużki kupić?
Dziś znowu rehabilitacja. Mam dość bo baba mówi, że już ok ale mamy chodzić dopóki Antoś nie wstanie na nóżki. Nie wiem dlaczego tak jest U nas kitem okazały się: - karuzela FP misie - ceratki na łóżeczko - nawet ich nie rozpakowałam - nakładki sylikonowe do karmienia - z nimi bolało mnie jeszcze bardziej - koszulki na krótki rękaw - mam ze 20 a założyłam tylko jedną i to tylko ze trzy razy a hitami są - pajacyki - getry - rożek - on nam służy do wyłożenia w wózku bo nie nosiłam w tym Antosia - leżaczek - już długo nie używam bo zakaz od rehabilitantki ale on to uwielbiał Jak mi się coś przypomni to napiszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
Chyba mam ten sam problem, haha:P Powiedzialam juz mezowi, ze zbieramy na operacje
![]() Czy to juz bedzie tak do konca zycia, czy wroca na swoje miesjce? ja do tego wszystkiego mam duzy rozmiar- nawet bardzo i teraz nie najlepiej sie to prezentuje. Moze na tasme klejaca przykleic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do nakładek do karmienia u mnie okazały się hitem i karmię w nich Tosię do dziś ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
o kurde, ale z drugiej strony to nawet ekonomicznie, szalika już nie musisz, ja to już w ogóle super ekonomicznie, bo moje mogą robić za komin, na głowę też starczą hmmm komin w kolorze nude - to jest coś!
Po głębszym zastanowieniu zaliczam to do hitów ciążowych ![]() Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-11-15 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() o nie...!! Chyba naprawde zaczne zbierac kase na operacje ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak, a brodawki w modnym kolorze burgund - w szczegolnośąci, jak zmarzną na zimnie ![]() Jeszcze można gdzieś wbic cwieki, bo to też hicior sezonu ![]() A propo's oglądałam sobie w necie co jest modne obecnie i muszę stwierdzic, że moja szafa jest naprawdę "out", nie "in" ![]() Ale nawet nie mam czasu żeby jechac po cos do ubrania, no i te nieszczęsne buty ![]() ![]() oooo królewicz przyszedł....
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o cycki a raczej to co z nich zostało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje też są big i niestety muszę przyznać, że brzydko wiszą i żyją swoim życiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie jadam tego, ale w swieta bigosu bym zjadła z checia ![]() Cytat:
KIT: - bluzeczki z krótkim rekawem, nie praktyczne dla tak małego dziecka - duza ilosc ubranek, ale to w sumie ja jej nie kupuje ale ona dostaje, ale CI do kupuja nie pomysla, po co jej super płaszczyk w rozmiarze 3-6 mcy, jak teraz to jesien/zima i na wiosne taki idealny bedzie, ale co z tego jak za mały, i mam pare innych takich ubranek nie praktycznych na taka pore roku w takim rozmiarze. - duza ilosc czapek - frida, nie jestem z niej zadowolona ale wciaz używam ![]() - poki co jeszcze kołdra jest zbedna, jak Maja była malutka, to była przykrywana rózkiem, a jak zaczeła sie rozkopywac to spi w spiworku. HIT: - nakładki na brodawki - stelaz pod wanienke - karuzela - lezaczek - przewijak i obok komoda z wszystkimi rzeczami Mai - pampersy Dada i chusteczki rózowe baby dream - łózeczko z szuflada - mega praktyczne gdy ma sie mało miejsca W sumie to myslałam ze kitów bedzie wiecej, ale jak widac to tylko tyle, chyba przemyslałam wyprawke dobrze jak widac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie czy jak gotuję dziś kaszę jaglaną to moge ją jutro podac małemu? jak ją odgrzać?chce mu podać z owocami ale nie wiem jak to podgrzać! A gotuje dziś bo do zupek potrzebuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() Płaciłam po 8, 10, 11 i 12 zł, więc cena przystępna. Tylko rozmiarówka nierówna i z niektórych na 80 Maciek już wyrasta, a niektóre jeszcze za duże. Najlepiej zmierzyć te, które masz i w sklepie sobie pomierzyć ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- To jest BabyOno http://allegro.pl/babyono-gryzak-sil...777051904.html, tylko ja jakoś nie jestem za gryzakami jakkolwiek przypominającymi smoczek. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |||||
Wtajemniczenie
|
Ale się rozpisałyście odnośnie tych wyprawek
![]() ![]() To ja jeszcze dodam do mojej wyprawki ciążowo-porodowej: KIT: - majtki jednorazowe kupione na po porodzie - okazały się za małe, nie weszły mi na tyłek, mam 2 opakowania nieużyte ![]() - pas ściskający - polecały pielęgniarki w szpitalu jak leżałam po cesarce, mąż poleciał do apteki, a ja w międzyczasie wstałam i już nie było potrzeby go używać HIT: - laktator elektryczny - kupiony co prawda już trochę później, ale bez niego nie utrzymałabym laktacji i pewnie skończyłabym karmić ok. 3 miesiąca, a tak to dalej karmię moim mlekiem!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja te pierniczki robię jakiś tydzień przed świętami, ale to dlatego, żeby jeszcze zdążyć z udekorowaniem ich, bo przy tym też trochę schodzi. Ale nie trzeba ich robić jakoś wcześniej, bo od razu są miękkie i można jeść. Poza tym długo się trzymają, nawet rok mogą leżeć ![]() No i kształty też najfajniejsze wychodzą jakieś gwiazdki, serca itp. Choć mam też reniferka i łosia i nawet koniczynkę irlandzką ![]() Cytat:
Poza tym lekarka swego czasu nam mówiła, że czasami dzieci nawet w 7 miesiącu zaczynają znowu jeść w nocy, pomimo tego, że wcześniej nie jadły. Ja bym się tym nie przejmowała ![]() Acha i świetny ten smoczko-gryzaczek! Muszę jak najszybciej coś takiego kupić, bo Seba mi ostatnio zaczął gryźć smoczka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle kitów u mnie nie ma. Wszystko kupowałam ostrożnie, sprawdzając czy aby na pewno będzie potrzebne. Nie mam nic czego nie używam czy żałowałabym zakupu. ![]() ![]() Cytat:
Dodaj np. utarte jabłko do tego, albo rozgniecionego banana, bo same maliny są dość kwaśne, tym bardziej mrożone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A bąki idą bo organizm musi się nauczyć trawić, jelitka muszą się przyzwyczaić.
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Maks bardzo kaszle ![]()
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
dziękuje za odpowiedź w sprawie kaszy.
Siedze sobie i wlaśnie objadam się lizakami domowej roboty ![]() jedyny problem to taki że folie trzeba pod wodą odklejać bo za cienka była. A później zdziwiona, że d..upa rośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy dzisiaj na kontroli u fizjoterapeuty, jest dobrze, asymetria minimalna, jeszcze poćwiczymy i powinno ustąpić
![]() ![]()
![]() |
#745 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tez wlasnie szukalam i najbardziej podobny jest ten z BabyOno, ale to nie jest dokladnie ten sam model " ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja mam nadzieje, ze jak przyjdzie typowa zima to w koncu schudne... zawsze na zime chudne, mimo że objadam sie i niczego sobie nie zaluje, latem tyje, chociaz jem wtedy duzo mniej- taki troche odwrotowiec ze mnie :P Zycze spokojnej nocy, dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Wraz z wprowadzeniem nowych pokarmów zmienia się też zawartość pieluszki dziecka. Kupki stają się teraz bardziej gęste (w porównaniu z tymi po mleku matki), mają też intensywniejszy zapach. Ich konsystencja zaczyna przypominać plastelinę lub małe bobki, na początku można w nich też zauważyć niestrawione resztki obiadków czy deserków (to efekt przyzwyczajania się układu pokarmowego dziecka do nowych składników diety). Jeśli po kilku dniach nie nastąpi zmiana to znak, że dziecko nie jest jeszcze gotowe na nowości, warto więc wrócić do mlecznej diety. Zdrowe kupki dziecka na urozmaiconej diecie wyglądem przypominają stolce dorosłego człowieka, a ich kolor zależy od rodzaju zjedzonego pożywienia" A u nas te kupki się utrzymuja i strasznie się meczy żeby zrobić, a wczoraj wieczorem ból brzucha był i poźniej wyszla taka plastelina jeszcze gdziesz czytałam że termin "niebrudząca plastelina" to ta kupa niezbyt zdrowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co... ja już się kupami przestałam przejmować. Jak Maciek robił zielone jak był Maleńki, to na jakiś czas odstawiłam nabiał, poprawy nie było, więc olałam sprawę. Wszystko samo wróciło do normy.
Jak się dziecko męczy to faktycznie trzeba jakoś pomóc, ale z tego co widzę po starszych od Maćka dzieciakach kleżanek, to kupy są jak plastelina właśnie. Tylko dzieciaki się nie męczą, ot napnie się na chwilę, zaczerwieni na buzi, a w gaciach robi się kulka, którą widać ![]() ![]() Moim zdaniem organizm po prostu musi się przyzwyczaić do nowego pokarmu, ten ból brzuszka ustąpi po jakimś czasie. U jednych dzieci szybciej, u innych później, ale na pewno będzie dobrze. ![]()
![]() |
#748 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a gdzie twoje hity? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasami owszem, ale ja ostatnio grzesze codziennie. Normalnie zachowuje się tak jakbym nie jadłasłodyczy nigdy ![]() Też bym chciała chudnąć na zime. ja niestety jak większość ludzi tyje w tym okresie. Antoś też ma takie kupki jak plastelina, ale nic go nie boli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamówiłam kilka kolorów ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.