Rozłąka z ukochanym - 2012 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 12:45   #1141
booombelek
BAN stały

Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
o jeny ale ja też od dawna wiem doskonale o tym, że to ja się bardziej poświęcam i bardziej dbam.
ale koniec, ja nie będę znosić humorków jaśnie pana. jasne - każdy ma prawo do gorszego dnia ale bez przesady.

i właśnie to jest zastanawiające - mi też nie jest przykro i smutno tylko jestem zła.
u nas raczej zawsze do tej pory się układało, poznaliśmy się przez rodzinę, myślałam że jest porządnym i normalnym facetem i nigdy nie pomyślałam, że takie coś może mi zrobić. u nas ostatnio były same dobre dni, aż do wczoraj tyle pięknych słów padło z jego ust, a tu dup.a, ot tak mnie po prostu zostawił...
i to chyba normalne, że jesteśmy złe, bo kto by na naszym miejscu nie był? chyba każda kobieta byłaby zła.. ja też dzisiaj ryczę jak głupia, ale najchętniej bym mu karczek ukręciła za to wszystko..
booombelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 12:57   #1142
Pia Gizela
Zadomowienie

no ja się swojego prosić nie zamierzam.

a jutro idę na rozmowę w sprawie stażu pani przez tel mnie zaprosiła już na rozmowę ze starszym inżynierem i z liderem teamu
i może mojemu o to chodzi - że ja nie będę miała czasu w tygodniu do niego wpaść i tylko w weekendy się będziemy widzieć.

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 12:59   #1143
booombelek
BAN stały

ja mojego chyba też nie.

a to powodzenia na tej rozmowie
a ja mam zwolnienie na tydzień, jutro mi sie kończy a dziś pani z collegu już dzwoniła za mną, bo nie dotarło zwolnienie z recepcji na górę budynku od poniedziałku i nikt nie wie co się ze mną dzieje.
Stary 2012-11-15, 13:07   #1144
olap93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez booombelek Pokaż wiadomość
ehh współczuję, ale zauważyłam u nas ostatnio jakoś dużo kłopotów w tym wątku.
a u mnie to było dość dziwne i nagle, ale przeczuwałam to, że tak może być, niestety.. wczoraj po gorszym dniu w domu nie miałam zbyt fajnego humoru i chciałam z nim porozmawiać, ale... wolał iść z kolegami na mecz do pubu. Ok, napisałam sms'a, że ja poczekam bo bardzo chciałabym z nim porozmawiać i mu się wyżalić, a on mi odpisał po 2 godzinach, że z nami koniec, bo on dłużej tak nie może... wybuchnęłam, napisałam mu maila z długim wypracowaniem, że to ja się poświęcam w tym związku i że to ja przyjeżdżam do niego, bo jemu się nie chce tyłka z domu ruszyć na dzień a co dopiero na tydzień, że to ja poświęcam tutaj wszystko i robię wszystko żeby on mógł do mnie przyjechać w czerwcu, a żebym ja już wtedny miała wakacje, a on ma to tak po prostu ekstra daleko.. powiem szczerze, że to mnie bardziej rozzłościło niż zasmuciło, bo przecież na głowe sobie kurde wchodzić nie dam.
ahh miałam taką samą sytuacje, ze zostawil mnie z dnia na dzien... bez wyjasnienia... oczywiscie na przemian bylam zla i smutna. Pisalam do niego różne rzeczy, ktore wywolywaly u mnie lzy, a on to mial gdzies... Po tygodniu spotkalismy sie i dalej jestesmy razem, no ale... Caly czas mnie nachodzi wrazenie ze on zrobi to znowu.. A to ja bardzo dużo dla niego poświeciłam, robie wszystko by bylo dobrze...
Wiec wiem jak się czujesz, to jest okropne uczucie Trzymaj sie
olap93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 13:10   #1145
booombelek
BAN stały

kurcze. ja to chyba oddałabym wszystko byleby do mnie wrócił, seryjnie.. rozpacz mnie dopadła i nie chce puścić, koszmar. gdyby mi jeszcze to wyjaśnił, dlaczego..
Stary 2012-11-15, 13:29   #1146
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

hej. z gory za bledy przepraszam ale jestem u rodzicow i pisze z tel. widze same kryzysy. to jakis koszmar normalnie. ja pol nocy ryczalam bo musial mnie wkurzyc oczywiscie.. faceci to ciemne masy normalnie!!
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 13:30   #1147
Pia Gizela
Zadomowienie

nie wiem co Ci napisać bąbelku

ja nie płaczę bo nie warto.

i po obronie chyba wyjadę z kraju jak tak sprawy mają wyglądać i mam cholerną ochotę postawić jaśnie pana przed faktem dokonanym - tak samo jak on mnie

Edytowane przez Pia Gizela
Czas edycji: 2012-11-15 o 13:33

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 13:41   #1148
booombelek
BAN stały

dziewczyny nie rozpaczajmy!
widzę że nie dajemy sobie w kaszę dmuchać i dobrze, kiedyś zrozumieją!
Stary 2012-11-15, 13:47   #1149
Pia Gizela
Zadomowienie

no ja doskonale wiem, że mojego rozbestwiłam ale koniec z tym
nie chce mu się wysłać głupiego sms w ciągu dnia - luuuz, ja też się nie odzywam.

ciekawe jak się dzisiaj zdziwi bo nie wracam prosto po kursie do domu tylko idziemy w parę osób na piwko albo 4 i jaśnie pan o tym nie wie w ogóle muszę się bardziej na sobie skupić

Stary 2012-11-15, 13:51   #1150
booombelek
BAN stały

wiesz, jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom..
ja np jak mój się nie odzywa też nie proszę się o to, żeby łaskawie napisał mi sms'a, oj co to to nie.
też zawsze mu meldowałam co robię, co się ze mną dzieje, gdzie jestem itp, ale z tego co on robił (nic mi nie mówił) też już przestanę się tym przejomować, to się wypala i on pomaga jeszcze żeby to się rozpadło.
Stary 2012-11-15, 13:54   #1151
Pia Gizela
Zadomowienie

no właśnie ja też widzę od jakiegoś czasu że u nas się wypala (zwłaszcza jak jaśnie pan jest sam w mieszkaniu przez kilka dni bo jak jesteśmy razem to jest super)

i dzisiaj przeprowadzić muszę 2 poważne rozmowy - jedna z ojcem czy będę mogła jeździć autem na staż a druga z rodzeństwem czy mogę po nowym roku przyjechać do niego za pracą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 13:56   #1152
booombelek
BAN stały

a w jakim kraju masz rodzeństwo?
Stary 2012-11-15, 14:15   #1153
Rareza
Rozeznanie

mart, booombelek, gizela całuję was mocno i wspieram w ten zimny jesienny dzień.

Nie było mnie parę dni, bo musiałam sobie parę spraw w głowie ułożyć. Niestety do większych wniosków nie doszłam, wręcz przeciwnie, tylko bardziej sobie namieszałam.

Ale widzę, że u was nienajlepiej...

Gizela muszę pochwalić Twoje zachowanie. Nie ma co dać się stłamsić paniczowi, to oni niech się starają o swoje kobiety, a nie odwrotnie. Ja też powoli zaczynam żyć swoim życiem, nie czuję się już aż tak samotna w obcym mieście, poznałam trochę ludzi i nie czuję się sama jak palec.

mart wyobrażam sobie, że kolejne rozstanie będzie dla Ciebie cholernie trudne, te parę dni to zapewne za mało żeby się sobą nacieszyć, zwierzyć, porozmawiać itp., tym bardziej że macie dziecko i wiele innych problemów. Ale postaraj się maksymalnie wykorzystać ten czas. To przecież tylko chwilowe, w końcu będziecie razem na dłużej. Na pociechę powiem Ci, że mój mi oświadczył, że być może nie da rady przyjechać na Boże Narodzenie, dopiero w styczniu. Powiedziałam mu, że ma stanąć na rzęsach żeby przyjechać, bo zaczyna mnie to wszystko męczyć.

booombelku
Rareza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 14:16   #1154
Pia Gizela
Zadomowienie

w jednym ze skandynawskich ale własnie znalazłam praktyki w Holandii dla siebie, po obronie złożę podanie

ooo Rarezka dzięki nie będę się cackać z paniczem

Edytowane przez Pia Gizela
Czas edycji: 2012-11-15 o 14:22
Stary 2012-11-15, 18:14   #1155
biedronka91
Zakorzenienie

No proszę.. U mnie też się wali i pali, solidaryzuje się. Wczoraj zamiast trochę mnie chociaż podtrzymać na duchu, bo wie że jestem podłamana brakiem czasu i natłokiem projektów, pracy dyplomowej, egzaminów, życiem (mogłabym wymieniać w nieskończoność), to sobie poszedł pooglądać ligę mistrzów z przyjaciółmi, grr..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 18:18   #1156
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Jakiś taki kryzys znowu się posypał... Ehh dziewczyny U mnie plus taki, że przyjeżdża nie w sobote wieczorem tylko rano bo jutro rano o 8 ruszają No i jak przyjedzie to musi mi obiecać że na swięta i sylwestra przyjedzie choćby nie wiem co!!!
W sobote za tydz mieliśmy iść na ślub no ale wiadomo, że Tż nie pójdzie a ja jednak sama isć nie chce bo po tych dwóch dniach pewnie zaś będe tydzień łazić rozbita a jeszcze patrzeć na miłość, na Parę Młodą...
Stary 2012-11-15, 19:29   #1157
juustine
Raczkowanie

.

17/09/2011 jestem mężatką.

Edytowane przez juustine
Czas edycji: 2012-11-15 o 19:45
juustine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 19:46   #1158
booombelek
BAN stały

a ja tak sobie myślę dziewczyny, że to życie jest takie głupie i dziwne. Nie dość że żyjemy/pochodzimy w/z kraju w którym bieda aż piszczy to musimy jeszcze szukać lepszego życia za granicą. To takie niesprawiedliwe.. przecież gdyby się nam żyło dobrze w kraju nikt by z niego nie wyjeżdżał.. paranoja w tej Polsce.
Stary 2012-11-16, 05:50   #1159
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
a ja tak sobie myślę dziewczyny, że to życie jest takie głupie i dziwne. Nie dość że żyjemy/pochodzimy w/z kraju w którym bieda aż piszczy to musimy jeszcze szukać lepszego życia za granicą. To takie niesprawiedliwe.. przecież gdyby się nam żyło dobrze w kraju nikt by z niego nie wyjeżdżał.. paranoja w tej Polsce.
E tam, nie jest aż tak źle. Co prawda w kraju nie żyje się najlepiej i ja zamierzam wyjechać, bo tutaj perspektyw dla mnie brak, ale mimo wszystko cieszę się, że my w ogóle mamy możliwość coś zmienić. Popatrzcie ile jest krajów, w których standardem jest życie za mniej niż dolara dziennie, jedzenie suchego chleba (albo i nie), picie brudnej wody i brak możliwości nauki, czy ucieczki z kraju. Oglądałam niedawno dokument o prostytucji nieletnich w Indiach - to jest dopiero hardcore. U nas są prawa dziecka, a tam żeby dziecko miało co jeść musi zostać sprzedane do domu publicznego w wieku np. 8 lat, bo inaczej i ono, i reszta rodziny zdechnie z głodu. Wcale nie mamy tak źle w tym kraju, mimo że nie dorównuje krajom zachodnim.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 06:19   #1160
effulla
Zakorzenienie

Zdecydowanie podpinam się pod wątek. Jak to dobrze, że nie jestem sama Mój pojechał około 2 miesięcy temu i już nie mogę wysiedzieć. Czasami mam takie momenty, że mam ochotę usiąść, rozryczeć się i stwierdzam, że chyba nie dam rady... ale zaraz gdzieś tam biję się po głowie, że za bardzo go kocham, żeby sobie odpuścić. No i 2 miechy to jeszcze nie tragedia ... przed nami jeszcze dwa lata okazjonalnego spotykania Strasznie mnie wkurzają ludzie mówiący "to się nie uda"
Stary 2012-11-16, 06:33   #1161
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez effulla Pokaż wiadomość
Zdecydowanie podpinam się pod wątek. Jak to dobrze, że nie jestem sama Mój pojechał około 2 miesięcy temu i już nie mogę wysiedzieć. Czasami mam takie momenty, że mam ochotę usiąść, rozryczeć się i stwierdzam, że chyba nie dam rady... ale zaraz gdzieś tam biję się po głowie, że za bardzo go kocham, żeby sobie odpuścić. No i 2 miechy to jeszcze nie tragedia ... przed nami jeszcze dwa lata okazjonalnego spotykania Strasznie mnie wkurzają ludzie mówiący "to się nie uda"
Nie pozostaje nic innego jak tylko olewać takie "złote rady" - dają je najczęściej ludzie, którzy nie mają pojęcia o czym mówią A daleko macie do siebie? Co jaki czas będziecie się spotykać?
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 06:53   #1162
effulla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Nie pozostaje nic innego jak tylko olewać takie "złote rady" - dają je najczęściej ludzie, którzy nie mają pojęcia o czym mówią A daleko macie do siebie? Co jaki czas będziecie się spotykać?
ja PL- On UK.
Widywać się będziemy faktycznie od święta. Teraz na Boże Narodzenie będę u Nniego. Później może w lutym zrobię mu niespodziankę i dosłownie na 3 dni wpadę bo mamy WalenieTynków i Jego urodziny. Później On na Wielkanoc wróci. Później dopiero chyba wakacje. Generalnie chcemy się tam przeprowadzić i juz przeciera szlaki. Mi niestety zostały 2 lata uczelni.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

ps. "złote rady" olewam jeszcze bardziej mnie motywują, coś w tym jest... zasada- "a ja Wam pokażę, że jednak się da, na złość"
Stary 2012-11-16, 07:22   #1163
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie co mi po 3 kierunkach jak mnie nigdzie nie chca
Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
E tam, nie jest aż tak źle. Co prawda w kraju nie żyje się najlepiej i ja zamierzam wyjechać, bo tutaj perspektyw dla mnie brak, ale mimo wszystko cieszę się, że my w ogóle mamy możliwość coś zmienić. Popatrzcie ile jest krajów, w których standardem jest życie za mniej niż dolara dziennie, jedzenie suchego chleba (albo i nie), picie brudnej wody i brak możliwości nauki, czy ucieczki z kraju. Oglądałam niedawno dokument o prostytucji nieletnich w Indiach - to jest dopiero hardcore. U nas są prawa dziecka, a tam żeby dziecko miało co jeść musi zostać sprzedane do domu publicznego w wieku np. 8 lat, bo inaczej i ono, i reszta rodziny zdechnie z głodu. Wcale nie mamy tak źle w tym kraju, mimo że nie dorównuje krajom zachodnim.
no te kraje to juz 3 swiata ... tam jest tragedia. U nas zwykle sie porównuje do zachodu

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 08:20   #1164
effulla
Zakorzenienie

W ogóle mam teraz dylemat, wysyłać na Mikołajki Tżtow prezent czy czekać na do świąt? Wysyłacie coś swoim Ukochanym ?
Stary 2012-11-16, 08:57   #1165
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Cytat:
Paranoja to nawet mało powiedziane... Chcą żeby rodzić dzieci.. Ale jak? Jak ani pracy, a jak praca jest to spróbuj zajść w ciaże.. Ani żłobków porządnych ani co.. My gdybyśmy mieli możliwość wyjechania to byśmy ani się nie zastanawiali...

Cytat:
W ogóle mam teraz dylemat, wysyłać na Mikołajki Tżtow prezent czy czekać na do świąt? Wysyłacie coś swoim Ukochanym ?
My na mikołajki nigdy nie robiliśmy sobie prezentów Tylko dzieciakom - u mnie w rodzinie jakaś pierdołka symboliczna u Tż w rodzinie słodycze

No ja mieszkanie ogarniam, tylko duży pokój mi został i pomyć podłogi ale to z wieczora. No i idem do kuchni.. Babeczki upiec, farsz do pierogów na jutro naszykować żeby jak Tż bedzie spał po podroży to tylko mu je nakulać. I barszczyk do picia Nie chce mi się nic i tak średnio sie cieszę z jego przyjazdu bo na tak krótko to tylko się rozbiję
Stary 2012-11-16, 09:17   #1166
effulla
Zakorzenienie

Powodzenia w porządkach Widzę pełną parą idą
Ja sprzątanie mam już za sobą mimo, że nie spodziewam się tż'ta
Stary 2012-11-16, 09:31   #1167
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Cytat:
Powodzenia w porządkach Widzę pełną parą idą
Ja sprzątanie mam już za sobą mimo, że nie spodziewam się tż'ta
Takie sprzątanie to nie sprzątanie. Ogranąć roche musiałam - kurze, odkurzanie, łazienke sprzątnąć i zabawki przebrać hehe Czyli takie sprzątanie jak co chwile Tyle że w kuchni dziś spedze wiecej czasu
Stary 2012-11-16, 13:45   #1168
paula23276
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012

hej, jestem tutaj nowa i postanowiłam podzielić się z wami moją sytuacją, jeśli oczywiście mogę?! właśnie spotykam się ze swoim facetem, to druga nasza rozłąka. Pierwsza trwała 4 tygodnie,a teraz będzie trwać 5 tygodni. Spotkamy się dopiero na święta. Ja mieszkam w Polsce, a on w Niemczech. Ostatni raz widzieliśmy się w poniedziałek( przyjechał na 5 dni) , minęło to jak kilka godzin.Nie potrafię sobie poradzić z tęsknotą, znaleźć sobie miejsca To wszystko mnie przytłacza. Niby wszystko jest okej, mamy ze sobą stały kontakt( fb, skype),ale do głowy ciągle napływają mnie czarne myśli. że nie dam rady, on zrezygnuje bo stwierdzi że to nie ma sensu. Dołuje się,że to jeszcze aż 5 tyg, wiem że pewnie nie jedna chciałaby się zobaczyć ze swoim już za 5 tyg,ale no kurdę...Chodzę przybita, ciągle smutna... Napływają mnie fale radości,że jak się zobaczymy to będzie super,ale zaraz potem wkręca mi się " hola hola, jeszcze czas". co mam robić? Dodam,że na święta jadę do niego.
help !
paula23276 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 13:57   #1169
Rareza
Rozeznanie

Hej paula. A jak długo macie być w związku na odległość? Macie ustalony jakiś termin kiedy mniej-więcej to wszystko minie?

Ehhh w sumie to nie wiem co Ci poradzić. Wiadomo, zajmij się sobą, spotykaj się ze znajomymi, nie zamykaj się w domu bla bla bla bla. Ale np. w moim przypadku to i tak nie pomaga za dużo. Wręcz przeciwnie. Przykładowo jestem zajęta sprawami studenckimi i gorzej to znoszę niż gdyby mój facet był przy mnie. Wpadam w panikę, że nie uda mi się tego wszystkiego ogarnąć, że wylecę ze studiów itp. Wiem, że gdyby po prostu on mnie przytulił to byłoby mi łatwiej. A tak to nawet nie ma mnie kto uspokoić i powiedzieć, że będzie dobrze.

Mimo wszystko życzę Ci wytrwania. Najgorsze będą te 2 tygodnie listopada, jak one miną to szybko zleci. Zacznie się bożonarodzeniowa gorączka i czas będzie płynął szybciej.
Rareza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 14:13   #1170
paula23276
Przyczajenie

z jakieś 2 lata. No wiesz zajmuje się sobą, studiami ale co z tego jak myslami jestem gdzie indziej. To nie fair. Jeszcze kilka dni temu był ze mną, całował, przytulał, po prostu był tutaj. a teraz nawet nie mogę go dotknąć. Wiem,że z czasem wszystko wróci do "normalności" tzn będzie czas uplywał i coraz bliżej spotkania,ale jakoś żyję teraźniejszością i źle mi z tym.
paula23276 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości