Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 11:52   #3421
afternoon
Rozeznanie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Kalpana, ja o pasie słyszałam, że ponoć rozleniwia mięśnie i brzuch w konsekwencji wchłania się gorzej

Dearlie, kciuki za dzielne wytrzymanie nawału odwiedzin jesli o kupki chodzi, to dzieci na mm spokojnie mogą robić kupkę raz na 3 dni z tego co się orientuję, więc z wypróżnianiem Antosia wszystko ok raczej
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:58   #3422
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Gda czyli krótko mówiąc, Tobie też zj.........i znieczulenie

Nisia ja właśnie ostatnio w drogerii też zatrzymałam się przy balsamach Eveline, super są, używałam jeszcze przed ciążą, ale teraz dołaczam się do Twojego zapytania, czy można bez żadnych ograniczeń stosować karmiąc? Bo tam kofeina w wielu Eveline jest...

Moje dziecko jest od 2 dni nie do wytrzymania, wrzask z byle powodu, bo trzeba się ubrać, rozebrać, wykapać, zmienić pieluchę, najlepiej to na rękach, ewentualnie w wózku pod włączonym okapem...masakra, wszystko robimy w biegu, korzystając z jego kilkuminutowych drzemek...mam nadzieję, ze to skok...właśnie obudził się po 10 minutach. Dużo Wasze dzieci spią w dzień? Bo mój z każdym tygodniem coraz mniej.
Niektóre mamy karmiące nawet kawkę piją, więc nie sądzę, żeby kofeina z balsamu miała zaszkodzić

Mój ma to samo, tylko nie wrzeszczy na szczęście non stop... Ale jego spanie trwa z 5-10 minut, zaraz go wzdęcia wybudzają Poza tym tak go świat fascynuje, że ciężko mu zasnąć i nie chce spać, a potem ryczy z wymęczenia
Teraz zrobił kupę i zasnął na cycu. Nie wiem czy go odkładać czy siedzieć z nim na rękach

I nie wiem czy łączyć tę kupę z 20 ml rumianku, które wypił...?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 12:03   #3423
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
To pRawda! Też to czytalam. I robie tak samo - jak mala chcę to po prstu wisi na cycku! Nawet jak mi. Się wydaje,że się nie najada,bo już ktoras godzine ssie.A dziś to w ogole leci że mnie...Jak tylko wystawie cycka to samo kapie.Godzina nie minie po karmieniu a ja mam pelne cycki!
Postaram sie wypróbować tą metodęskoro tak skutkuje
tylko,że ja godzinami siedzieć nie mogę z cycem na wierzchu,bo Gracjankiem też sie muszę zająćale i tak Fabianek od wczoraj długo na cycu wisi,nie dokarmiam go mm,więc chyba coś tam podjada
ale piersi mam miękkie

Fabianek śpi w bujaczku,a buntował sie strasznie ale jakoś w końcu w usnął i śpi już 40 min a ja gotuje obiad i nawet mieszkanie udało mi sie ogarnąć

dzisiaj na 15.30 jedziemy do lekarza z tą wysypką,mam nadzieje,że to nic złegoma pełno czerwonych kropeczek

ja też lubię święta,te strojenie choinki,gotowanie:rolleye s:
my święta spędzamy co roku u moich rodziców i męża.
Najpierw jedziemy na wigilie do moich rodziców,a później na wigilie do męża rodziców,ale u Nas to nie problem bo Nasi rodzice są z tej samej miejscowości. W tym roku nie wiem czy będziemy na wigilii u rodziców męża,bo nie utrzymujemy z moją teściową kontaktów,strasznie kłótliwa i konfliktowa jest...nawet wnuka nie widziała jeszcze.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 12:05   #3424
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Niektóre mamy karmiące nawet kawkę piją, więc nie sądzę, żeby kofeina z balsamu miała zaszkodzić

Mój ma to samo, tylko nie wrzeszczy na szczęście non stop... Ale jego spanie trwa z 5-10 minut, zaraz go wzdęcia wybudzają Poza tym tak go świat fascynuje, że ciężko mu zasnąć i nie chce spać, a potem ryczy z wymęczenia
Teraz zrobił kupę i zasnął na cycu. Nie wiem czy go odkładać czy siedzieć z nim na rękach

A kupa była zielonkawa?

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 12:29   #3425
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ula to jest asymetria ułożeniowa. a nie pokazał wam neurolog prostych ćwiczeń które możecie robić w domu? Polecam poszukać w necie materiałów Zawitkowskiego, facet pokazuje jak układać malucha w codziennych sytuacjach aby zniwelować asymetrię.
u nas obie bliźniaczki miały.
Ja byłam z małymi wczoraj w poradni neonatologicznej, neurolog ich nie widział.Wogóle lekarka mi mało powiedziała tylko że tak nie może być.Byłam odrazu w ośrodku go zapisac ale termin na 27 luty.Dzwoniłam dziś do prywatnego ośrodka i 3 grudnia mamy wizytę u pani doktor od rehabilitacji i pewnie tam się dowiem więcej

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki

Nareszcie jestem na swoim przez cały czas byłam u rodziców na początku było całkiem fajnie ale pod koniec to już istna masakra czepiania się mamy o byle co ale już w domciu i jest czas na wizaż.

Niestety nie będę w stanie nadrobić więc nie wiem czy jest wątek na poczekalni już z Wami czy jeszcze nie?

Jak dzieciaczki szybko rosną, co? Mój Maksio już waży prawie 5 kg a ma 1 miesiąc i 3 tyg We wtorek idę z nim na pierwszą wizytę do pediatry, muszę załatwić plastry na przepuklinę pępkową bo niestety ma
Plasterek zamów w aptece nazywa się Porofix kosztuje ok.6zł i jest bez recepty
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 12:40   #3426
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:

To tak jak moja. Przy cycusiu robi krótkie drzemki, a tak po za tym trzeba bawić, nosić. Godzinne drzemki sie jej już nie przytrafiają, chyba że położe się z nią do łóżka, ale tu też często gazy ją budzą.
Stary 2012-11-16, 12:44   #3427
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
To pRawda! Też to czytalam. I robie tak samo - jak mala chcę to po prstu wisi na cycku! Nawet jak mi. Się wydaje,że się nie najada,bo już ktoras godzine ssie.A dziś to w ogole leci że mnie...Jak tylko wystawie cycka to samo kapie.Godzina nie minie po karmieniu a ja mam pelne cycki!
Ale Ci zazdroszcze
U mnie leci tyle co nic i z początku białe a potem jak woda jakaś

Dzis moje bobo pół nocy chcialo sie bawić a my nie dawaliśmy rady i padaliśmy na pysk. Niewyspana jestem jak nic.
Teraz brzdąc patrzy sie w lampki i zabawki na macie.
Już z pól godziny i chyba mu sie podoba, ale juz zaczyna mu sie nudzić widze
Boziu, padam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 12:54   #3428
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
aa no wlasnie ginekolog...cytologia... cholera,dobrze ze zescie mi przypomnialy,ale i tak boje sie isc sprawdzic,znowu czeka mnie ten horror,ze wysla mnie na kolposkopie,te wycinki itd Pozatym rok temu mialam cytologie 3 gr i HPV 16 i 42,mam nadzieje ze moze samo sie wyleczyło. No cholera strasznie boje sie isc
Ja wczoraj poszłam na przegląd do stomatologa. Myślałam, że ucieknę

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Chwale sie moim 4-tygodniowym Fabiankiem

Ostatnie zdj jak moje dziecie próbowało usnąć w bujaczku
Melcia sobie wszystko zarzuca na buźkę aby zasnąć Ostatnio nawet miała kawałek sowiego skrzydełka A przy tym tam wzdychała, że o mało nie padliśmy ze śmiechu

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie - chciałam dać synkowi herbatki rumiankowej Hippa na spróbowanie, więc wypił 20 ml przed karmieniem. Kiedy Wy dajecie herbatkę? Niby na samej piersi się nie powinno dopajać dziecka, ale liczę na to, że ta rumiankowa trochę go odgazuje...
Między karmieniami.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
czy u Was też o obcinaniu pazurków można by było powieści pisać?
Nie, bo robię to Małej gdy śpi

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
zazdraszczam!! u mnie nie ma szans na spanie na brzuszku, lezenie dluzej niz 5 minut martwie sie ze bedziemy miec przez to problemy.
U nas też jest bunt na pokładzie, bo Mela chce cały świat obserwować. Więc tak jak uwielbiała leżeć na brzucholku tak teraz jest jedna wielka histeria.
Ale mimo to staram się Ją kłaść kilka razy dziennie, chociaż po te 5 czy 10minut.
Stary 2012-11-16, 13:02   #3429
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszcze
U mnie leci tyle co nic i z początku białe a potem jak woda jakaś

Dzis moje bobo pół nocy chcialo sie bawić a my nie dawaliśmy rady i padaliśmy na pysk. Niewyspana jestem jak nic.
Teraz brzdąc patrzy sie w lampki i zabawki na macie.
Już z pól godziny i chyba mu sie podoba, ale juz zaczyna mu sie nudzić widze
Boziu, padam
Biedna. Nieźle Wam synuś daje w kość.
Moja ostatnio zasypia ok 23.30, ale przynajmniej pośpi ze 4-5 godzin, no a potem już co godzine lub dwie.
Stary 2012-11-16, 13:08   #3430
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Moja ostatnio zasypia ok 23.30, ale przynajmniej pośpi ze 4-5 godzin, no a potem już co godzine lub dwie.

moja tez tak zasypia. i chyba nawet tak wole bo wtedy pospi do tej 3-4. a tak wczoraj udalo nam sie ja uspic o 21 i spala do 1;30...ale ja mialam tyle do zrobienia ( bo w dzien sie nie da) ze poszlam spac o 23;30 wiec nie pospałam i dzis padam.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:09   #3431
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Gda czyli krótko mówiąc, Tobie też zj.........i znieczulenie

Lidka, dasz radę, zobaczysz.

Nisia ja właśnie ostatnio w drogerii też zatrzymałam się przy balsamach Eveline, super są, używałam jeszcze przed ciążą, ale teraz dołaczam się do Twojego zapytania, czy można bez żadnych ograniczeń stosować karmiąc? Bo tam kofeina w wielu Eveline jest...

Asiulka dla tych z urzędu

Iwa ja też schizuję na punkcie ilości mleka, bo też rzadko mam mega twarde piersi, ale pocieszam się , że Młody dobrze przybiera .

Moje dziecko jest od 2 dni nie do wytrzymania, wrzask z byle powodu, bo trzeba się ubrać, rozebrać, wykapać, zmienić pieluchę, najlepiej to na rękach, ewentualnie w wózku pod włączonym okapem...masakra, wszystko robimy w biegu, korzystając z jego kilkuminutowych drzemek...mam nadzieję, ze to skok...właśnie obudził się po 10 minutach. Dużo Wasze dzieci spią w dzień? Bo mój z każdym tygodniem coraz mniej.

My święta spędzimy u moich rodziców, teściowie blisko 500 km stąd...ale będę miała teściową na 3 dni końcem listopada
Moim zdaniem skok jak nic. Też to co jakiś czas przerabiamy. Masakra.

Cytat:
Ja piję Inka z mlekiem musi być obowiązkowo do śniadania. Wiem wiem, to nie kawa Ale tak raz na 2-3 dni robię sobie tez filiżankę rozpuszczalnej, a jak mąż pije czarną parzoną fusiarę to czasami sobie od niego załyczę jak mi zapach zaleci, bo uwielbiam. Tak że kofeiną w balsamie nie przejmowałabym się zupełnie. Bardziej uważałabym na to, by nie smarować mazidłami tych partii swojego ciała, z którymi może mieć kontakt skóra dziecka.

Musze pochwalić moje dziecko. Większość dnia dziś przesypia, a jak nie śpi to jest bardzo grzeczna. Jest już na tym etapie, gdzie da się ją zabawić - uwielbia swojego misia i lalę. Udało mi się dziś wyszorować kuchnię na błysk i zagnieść ciasto na rurki z kremem. Właśnie wróciłyśmy ze spacerku. Widziałam w lumpku następny zarąbisty kombinezon, kosztował 13 zł, niby mało ale w sumie nie jest jej w ogóle potrzebny, no ale był tak fajny... jutro przecena wszystko po 3 zł, i tak muszę iść po zakupy to wpadnę tam z rana Kurde, jakbym nie miała pracy to chyba bym się utrzymywała ze sprzedawania na allegro ciuchów upolowanych w lumpach

Czy Wasze dzieci też lubią przebywać w tych miejscach w domu, w których są rzadziej? Bo moja mogłaby godzinami siedzieć w kuchni bo tam tyle fajnych rzeczy naustawiane i można się przyglądać...

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-11-16 o 13:16
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 13:10   #3432
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

matko ja tez musze isc.. od porodu sie wybieram. a wiem ze jest co naprawiac

Stary 2012-11-16, 13:12   #3433
gda
Zakorzenienie

Cytat:
A kupa była zielonkawa?
Nie. A czemu miałaby być?

Ale nie wiem czy ten rumianek nie zaszkodził mu jednak, bo mimo odgazowania rano i kupki, teraz narzekał i się prężył bardzo. Aż zasnął oczywiście GDZIE? Na rączkach!
Stary 2012-11-16, 13:18   #3434
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Tez tak staramy sie go usypisć o 23:30 i raz nam pospał około 5 godzin, ale dzisiaj wstał już o 3, tż mi go przyniósł na karmienie i myślałam że sobie zaśnie a tu kicha.
Zamiast usnąć to zaczął rozmawiać do cycka a potem uśmiech od ucha do ucha a ja jak trup.

Wiecie co...?? Tak patrze na to zdjęcie małego i wiecie kogo mi przypomina?
Tego piosenkarza PITBULL`a tylko w mniejszej wersji i bez okularów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1353071932094.jpg (65,5 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-11-16, 13:36   #3435
colds
Zakorzenienie

Melcia czasem o 5 rano też ma ochote na zabawe, ale ja Ja po prostu nakarmie i odkladam do lozka. Z reguly gada, smieje sie sama do siebie.
Aleee.. Jezeli placze to po prostu kilka razy podchodze, bez odzywania sie do Niej, i daje smoczka.
Me dziecie musi wiedziec, ze ta godzina jest do spania - nie do buszowania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 13:39   #3436
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja nie wyobrazam sobie by ciagle spedzac wigilię u jednej rodziny. Przeciez mamy teraz dwie rodziny. Fakt ze nam lepiej z naszymi rodzicami ale trzeba miec na wzgledzie rodzine meza. Jak oni sie czuja ze ciagle jezdzicie do twojej? chyba ze maz ma z nimi zle relacje to rozumiem.
Ma bardzo dobre relacje z Nimi, zresztą ja też teściów bardzo lubię, ale mój mąż woli Wigilię spędzać u moich rodziców, zresztą, to dopiero dwa razy.

Cytat:
Ja u Mai zauważyłam, że po herbatce z rumianku jakby łatwiej robi, ale może to tylko zbieg okoliczności.
Stary 2012-11-16, 14:02   #3437
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Nie. A czemu miałaby być?

Ale nie wiem czy ten rumianek nie zaszkodził mu jednak, bo mimo odgazowania rano i kupki, teraz narzekał i się prężył bardzo. Aż zasnął oczywiście GDZIE? Na rączkach!
po rumianku jest zielona kupa, bo rumianek zabarwia ja nie wiem co to żółta kupa, bo cały czas mała jedzie na herbatce rumiankowej, i tylko czasami żółć się przebija

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:

Nie, bo robię to Małej gdy śpi
ja też się muszę wybrać... do teściowej

ja też na śpiąco, ale ona chyba wie, co ja robię, bo się budzi cały czas, nawet jak mocno spi

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-16, 14:04   #3438
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
po rumianku jest zielona kupa, bo rumianek zabarwia ja nie wiem co to żółta kupa, bo cały czas mała jedzie na herbatce rumiankowej, i tylko czasami żółć się przebija

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

ja też się muszę wybrać... do teściowej

ja też na śpiąco, ale ona chyba wie, co ja robię, bo się budzi cały czas, nawet jak mocno spi
moja pije codziennie po 100 ml rumianku i kupy normalnie zolta musztarda

Stary 2012-11-16, 14:31   #3439
Lewek
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Witamy się z Zuzią w dobrym humorze

Dzisiaj po 14 idziemy do pediatry na kontrolę katarku.
Ma już 2 tygodnie stosuję krople i nic nie pomaga.
Już sama nie wiem.
I co pediatra powiedział? Bo i mój ma katarek, odciągam odciągam a ten dalej chrumka, tyle tam tych gilochów że szok. I niestety nasze nie są tylko białe, ale też i żółte i zielone... Ale nam pediatra powiedział, że tylko solą fizjologiczną zakraplać i odciągać.
A w jakiej postaci używacie tej soli? w kropelkach czy w sprayu?

Cytat:

Słodki łysolek

Tamlin, Kalpana, Anesh, Anusia wszystkiego dobrego dla Waszych pociech

Maggie, aż się popłakałam jak przeczytałam o tej dziewczynie i o tym biednym dzieciątku.. Jako matkę wyjątkowo mnie ruszają takie sytuacje..

A co do zdjęć, to mieszkam nie tak daleko od Ciebie, bo w Białej Podlaskiej, także na sesję możemy się umówić kiedyś

Mam dziś małego dołka, TŻ mnie wkurzył, jestem zmęczona i niewyspana, w niedzielę muszę ich zostawić na 5h bo trafiła mi się robota. I już się tym stresuję..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:40   #3440
lilka00
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny. U nas wszystko ok, ale wczoraj nie wchodziłam, bo cały czas mieliśmy jakiś gości, a dzisiaj mam dzień lenia. Kupiliśmy w końcu aparat foto w necie, bo w sklepie nie było tego co chcieliśmy, to jaki Fuji, ale nie pamiętam jaki model, w poniedziałek lub wtorek dojdzie to sobie zrobimy sesję porządną i się pochwalimy .

Teraz będę nadrabiać .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:42   #3441
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Moje maleństwo kończy dziś 2 miesiące

wszystkiego naj

[QUOTE=Kalpana;37650748

A tak w ogóle, to się chwalimy, że dzisiaj kończymy miesiąc
A Krystianek wciąż ma katar [/QUOTE]

za pierwszy miesiąc.

czemu tak rzadko się odzywasz?

Cytat:
Tez tak staramy sie go usypisć o 23:30 i raz nam pospał około 5 godzin, ale dzisiaj wstał już o 3, tż mi go przyniósł na karmienie i myślałam że sobie zaśnie a tu kicha.
Zamiast usnąć to zaczął rozmawiać do cycka a potem uśmiech od ucha do ucha a ja jak trup.

no podobieństwo jest

Cytat:
Melcia czasem o 5 rano też ma ochote na zabawe, ale ja Ja po prostu nakarmie i odkladam do lozka. Z reguly gada, smieje sie sama do siebie.
Aleee.. Jezeli placze to po prostu kilka razy podchodze, bez odzywania sie do Niej, i daje smoczka.
Me dziecie musi wiedziec, ze ta godzina jest do spania - nie do buszowania

robię tak samo

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:43   #3442
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
u nas to samo
Stary 2012-11-16, 14:51   #3443
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
jak robisz, że tło masz takie rozmyte? ustawiasz przesłoną, czy obróbka w jakimś programie?
Mam taki obiektyw, który ma niską wartość przysłony i stąd to rozmycie
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:59   #3444
gda
Zakorzenienie

A ja dopiero na spacer wyszłam
Stary 2012-11-16, 14:59   #3445
lidka0308
Zadomowienie

dziewczyny jak zwykle jesteście niezawodne ze swoim wsparciem

wodę z mózgu mi ta pediatra zrobiła

zadzwoniłam do konsultantki laktacyjnej, policzyłyśmy i wyszło, że mała przybiera 183 g tygodniowo średnio więc jak najbardziej ok a lekarka pierdzieliła, że niby za mało i kazała dokarmiać

a w dupie mam jej gadanie, nie będę dokarmiać chyba że z głodu bedzie płakała

przez to jej ględzenie zasiadam jak dzika do laktatora i odciągałam przez pół dnia

teraz normalnie będę karmić i odciągać przez te 10-15 minut dla pobudzenia cycuszków jak robiłam dwa poprzednie razy
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:01   #3446
marta1986222
Zakorzenienie

U pediatry dobrze,osłuchała Zuzię wszystko w porządku,mówiłam że nadal ma katarek więc kazała nadal kropelki stosować ale że wydzielina jest biała to dobrze bo ostatnio była żółta ropna.

Mówiła też że gęsty katar jest niebezpieczny u takiego maluszka bo może dojść do zapalenia ucha i w razie czego przepisała jeszcze jedne krople właśnie na gęsty katar.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-16, 15:16   #3447
Iwoncia81
Zakorzenienie

Jak któraś ma kiepski humor to polecam to
Spłakałam sie ze śmiechu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1353078989220.jpg (66,1 KB, 51 załadowań)
Stary 2012-11-16, 15:45   #3448
marta1986222
Zakorzenienie

Mam odczucie jakby mnie wszystkie zęby bolały

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-16, 15:55   #3449
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
to widać jak na dłoni, jak każde dziecko jest inne w sumie pani doktor mówila, że mogą być zielone, a nie muszą

Cytat:
Jak któraś ma kiepski humor to polecam to
Spłakałam sie ze śmiechu
zajobki kojonce rządzą

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-16, 16:01   #3450
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Witajcie

I co pediatra powiedział? Bo i mój ma katarek, odciągam odciągam a ten dalej chrumka, tyle tam tych gilochów że szok. I niestety nasze nie są tylko białe, ale też i żółte i zielone... Ale nam pediatra powiedział, że tylko solą fizjologiczną zakraplać i odciągać.
A w jakiej postaci używacie tej soli? w kropelkach czy w sprayu?
Ja używam soli fizjologicznej w kropelkach (w takich ampułkach). Ale nie powiem żeby moje dziecko lubiło zakraplanie. Ale ona w ogóle nie lubi żadnych czynności wokół głowy i twarzy... zakraplania, odciągania, mycia buzi, smarowania kremem, zakładania czapki. No niedotykalska jest w tym miejscu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości