|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Kalpana, ja o pasie słyszałam, że ponoć rozleniwia mięśnie i brzuch w konsekwencji wchłania się gorzej
![]() Dearlie, kciuki za dzielne wytrzymanie nawału odwiedzin ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój ma to samo, tylko nie wrzeszczy na szczęście non stop... Ale jego spanie trwa z 5-10 minut, zaraz go wzdęcia wybudzają ![]() ![]() Teraz zrobił kupę i zasnął na cycu. Nie wiem czy go odkładać czy siedzieć z nim na rękach ![]() I nie wiem czy łączyć tę kupę z 20 ml rumianku, które wypił...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() ![]() tylko,że ja godzinami siedzieć nie mogę z cycem na wierzchu,bo Gracjankiem też sie muszę zająć ![]() ![]() ale piersi mam miękkie ![]() ![]() Fabianek śpi w bujaczku,a buntował sie strasznie ale jakoś w końcu w usnął i śpi już 40 min ![]() ![]() dzisiaj na 15.30 jedziemy do lekarza z tą wysypką,mam nadzieje,że to nic złego ![]() ![]() ja też lubię święta,te strojenie choinki,gotowanie:rolleye s: my święta spędzamy co roku u moich rodziców i męża. Najpierw jedziemy na wigilie do moich rodziców,a później na wigilie do męża rodziców,ale u Nas to nie problem bo Nasi rodzice są z tej samej miejscowości. W tym roku nie wiem czy będziemy na wigilii u rodziców męża,bo nie utrzymujemy z moją teściową kontaktów,strasznie kłótliwa i konfliktowa jest...nawet wnuka nie widziała jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie leci tyle co nic i z początku białe a potem jak woda jakaś ![]() Dzis moje bobo pół nocy chcialo sie bawić a my nie dawaliśmy rady i padaliśmy na pysk. Niewyspana jestem jak nic. Teraz brzdąc patrzy sie w lampki i zabawki na macie. Już z pól godziny i chyba mu sie podoba, ale juz zaczyna mu sie nudzić widze ![]() Boziu, padam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie, bo robię to Małej gdy śpi ![]() Cytat:
![]() Ale mimo to staram się Ją kłaść kilka razy dziennie, chociaż po te 5 czy 10minut. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja ostatnio zasypia ok 23.30, ale przynajmniej pośpi ze 4-5 godzin, no a potem już co godzine lub dwie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tez tak zasypia. i chyba nawet tak wole bo wtedy pospi do tej 3-4. a tak wczoraj udalo nam sie ja uspic o 21 i spala do 1;30...ale ja mialam tyle do zrobienia ( bo w dzien sie nie da) ze poszlam spac o 23;30 wiec nie pospałam i dzis padam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Musze pochwalić moje dziecko. Większość dnia dziś przesypia, a jak nie śpi to jest bardzo grzeczna. Jest już na tym etapie, gdzie da się ją zabawić - uwielbia swojego misia i lalę. Udało mi się dziś wyszorować kuchnię na błysk i zagnieść ciasto na rurki z kremem. Właśnie wróciłyśmy ze spacerku. Widziałam w lumpku następny zarąbisty kombinezon, kosztował 13 zł, niby mało ale w sumie nie jest jej w ogóle potrzebny, no ale był tak fajny... jutro przecena wszystko po 3 zł, i tak muszę iść po zakupy to wpadnę tam z rana ![]() ![]() Czy Wasze dzieci też lubią przebywać w tych miejscach w domu, w których są rzadziej? Bo moja mogłaby godzinami siedzieć w kuchni ![]() ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-16 o 13:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Wtajemniczenie
|
matko ja tez musze isc.. od porodu sie wybieram. a wiem ze jest co naprawiac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamiast usnąć to zaczął rozmawiać do cycka a potem uśmiech od ucha do ucha a ja jak trup. Wiecie co...?? Tak patrze na to zdjęcie małego i wiecie kogo mi przypomina? Tego piosenkarza PITBULL`a tylko w mniejszej wersji i bez okularów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zakorzenienie
|
Melcia czasem o 5 rano też ma ochote na zabawe, ale ja Ja po prostu nakarmie i odkladam do lozka. Z reguly gada, smieje sie sama do siebie.
Aleee.. Jezeli placze to po prostu kilka razy podchodze, bez odzywania sie do Niej, i daje smoczka. Me dziecie musi wiedziec, ze ta godzina jest do spania - nie do buszowania ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja u Mai zauważyłam, że po herbatce z rumianku jakby łatwiej robi, ale może to tylko zbieg okoliczności.
![]() |
#3437 | ||
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ja też na śpiąco, ale ona chyba wie, co ja robię, bo się budzi cały czas, nawet jak mocno spi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
A w jakiej postaci używacie tej soli? w kropelkach czy w sprayu? Cytat:
![]() Tamlin, Kalpana, Anesh, Anusia wszystkiego dobrego dla Waszych pociech ![]() Maggie, aż się popłakałam jak przeczytałam o tej dziewczynie i o tym biednym dzieciątku.. Jako matkę wyjątkowo mnie ruszają takie sytuacje.. ![]() A co do zdjęć, to mieszkam nie tak daleko od Ciebie, bo w Białej Podlaskiej, także na sesję możemy się umówić kiedyś ![]() Mam dziś małego dołka, TŻ mnie wkurzył, jestem zmęczona i niewyspana, w niedzielę muszę ich zostawić na 5h bo trafiła mi się robota. I już się tym stresuję.. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. U nas wszystko ok, ale wczoraj nie wchodziłam, bo cały czas mieliśmy jakiś gości, a dzisiaj mam dzień lenia. Kupiliśmy w końcu aparat foto w necie, bo w sklepie nie było tego co chcieliśmy, to jaki Fuji, ale nie pamiętam jaki model, w poniedziałek lub wtorek dojdzie to sobie zrobimy sesję porządną i się pochwalimy
![]() Teraz będę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | ||
Zakorzenienie
|
wszystkiego naj ![]() [QUOTE=Kalpana;37650748 A tak w ogóle, to się chwalimy, że dzisiaj kończymy miesiąc ![]() A Krystianek wciąż ma katar ![]() ![]() czemu tak rzadko się odzywasz? ![]() Cytat:
no podobieństwo jest ![]() Cytat:
robię tak samo ![]()
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
A ja dopiero na spacer wyszłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zadomowienie
|
dziewczyny jak zwykle jesteście niezawodne ze swoim wsparciem
![]() wodę z mózgu mi ta pediatra zrobiła zadzwoniłam do konsultantki laktacyjnej, policzyłyśmy i wyszło, że mała przybiera 183 g tygodniowo średnio więc jak najbardziej ok a lekarka pierdzieliła, że niby za mało i kazała dokarmiać a w dupie mam jej gadanie, nie będę dokarmiać chyba że z głodu bedzie płakała przez to jej ględzenie zasiadam jak dzika do laktatora i odciągałam przez pół dnia teraz normalnie będę karmić i odciągać przez te 10-15 minut dla pobudzenia cycuszków jak robiłam dwa poprzednie razy |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
U pediatry dobrze,osłuchała Zuzię wszystko w porządku,mówiłam że nadal ma katarek więc kazała nadal kropelki stosować ale że wydzielina jest biała to dobrze bo ostatnio była żółta ropna.
Mówiła też że gęsty katar jest niebezpieczny u takiego maluszka bo może dojść do zapalenia ucha i w razie czego przepisała jeszcze jedne krople właśnie na gęsty katar.
#3447 |
Zakorzenienie
|
Jak któraś ma kiepski humor to polecam to
![]() Spłakałam sie ze śmiechu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zakorzenienie
|
Mam odczucie jakby mnie wszystkie zęby bolały
![]()
#3449 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() zajobki kojonce rządzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.