Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 212 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 14:04   #6331
gwendolinka
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez Katarsis87 Pokaż wiadomość
Nie sadze aby to byla wina implantu lub reakcji organizmu na niego poniewaz lewa piers jest ok.
Jeśli nie implantu i nie organizmu... to czego?

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
ja znowu temat od czapy

czy zastanawiałyście się kiedyś jak np. dziewczyna z implantami umrze i będą chcieli ją skremować? co się wtedy stanie?
Prawidłowo powinno się wyciągnać implanty i oddać do utylizacji , nawet grzebać w ziemi się nie powinno ale z drugiej strony... jak ktoś ma np sztuczne lewe biodro? to nie słyszałam zeby wyciągali ... Jeśli kość sie spala to implant też chyba powinien się chociaż stopić... no cóż, ja się tym zupelnie nie przejmuje... a co mnie obchodzi co bedzie po śmierci, niech się inni martwią Do tego czasu już może wyciągne.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

a z ciekawośći zadzwonie do krematorium chyba i sie zapytam

- 18.04.2011 Dr ES
325 Hp ESy florESy (.)(.)
gwendolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:11   #6332
Amorcio
Wtajemniczenie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez gwendolinka Pokaż wiadomość

Prawidłowo powinno się wyciągnać implanty i oddać do utylizacji , nawet grzebać w ziemi się nie powinno ale z drugiej strony... jak ktoś ma np sztuczne lewe biodro? to nie słyszałam zeby wyciągali ... Jeśli kość sie spala to implant też chyba powinien się chociaż stopić... no cóż, ja się tym zupelnie nie przejmuje... a co mnie obchodzi co bedzie po śmierci, niech się inni martwią Do tego czasu już może wyciągne.
Dlaczego chcesz kiedyś je wyciągać? Po iluś latach powinno się je wyjąć lub zmienić ze względów medycznych?
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:16   #6333
gwendolinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Dlaczego chcesz kiedyś je wyciągać? Po iluś latach powinno się je wyjąć lub zmienić ze względów medycznych?
Może jak bede żyła z 90 lat to wyciągnę żeby nie wisiały w skórce. Po co mi mają ciążyć. Ogólnie nie planuje się ich pozbywac.

- 18.04.2011 Dr ES
325 Hp ESy florESy (.)(.)
gwendolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:19   #6334
Niezadowolencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amanina Pokaż wiadomość
dziewczyny, wrzucilam zdjecia z okazji 2 TYGODNI
mam problem - lewa piers jest mniejsza (przed operacja tez byla, z okazji wyciecia guzka) - czy jest szansa ze ona sie jeszcze choc troche zmieni i nabierze "cialka"?

ta lewa jest tez kwadratowa na dole.

wrzucilam tez zdjecia dwutygodniowych blizn. zerknijcie prosze.
Byłam, zerknęłam i napisałam co chciałam Będę się Ciebie trzymać, bo jakoś mi raźniej, z tym, że jesteśmy na podobnym etapie z piersiami. Pozdrawiam.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Jeśli nie implantu i nie organizmu... to czego?

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Mój mąż mówi, że przynajmniej coś po mnie pozostanie i robaki się nie pożywią
Niezadowolencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:55   #6335
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Ja mam taka sama pojemność czyli 485cc anatomki tylko innej firmy, jak dla mnie nie sa duze. Ale moja wyjsciowka byla zerowa. A czy czuje ich ciezar to moge powiedziec ze nie. Mnie kregoslup bolal po operacji bo jednak nie ma co sie oszukiwac dodatkowy kilogram prawie musial dzwigac i ciagle spanie na plecach tez robi swoje. Ale na bole plecow nie moge teraz nic mowic. Chociaz dalej spie na plecach Nic mnie nie boli nic mi nie ciazy. Kazdy ma inne wyobrazenie na temat wielkosci implantow. Ja jak trzymalam na dloni ten 485 to wcale duzy nie byl, juz 520 zrobil na mnie wrazenie wieksze ale tez zadna rewelacjaja lubie duze piersi i moze dlatego nie wiem
Olivko

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

[QUOTE=rodzynki;37651337]Buziam wszystkie ja mam juz wolne
ILOONKO-Jesli chodzi o mnie to zeczywiscie piersi sa duze zwłaszcza do tego co miałam,a i okres rekonwalescencji był trudny zwłaszcza 1mc.Byłam ograniczona jak małe dziecko każda czynność kontrolowana,ale za nic na świecie nie żałuję i gdybym miała wybierać jeszcze raz to z pewnością ten sam lekarz E.S. i ta metoda .Jesli w twoim przypadku masz małe dzieci,i nie zabardzo możesz liczyc na czyjąś pomoc i przeprowadzka (doczytałam) to poczekaj bo na początek nawet gacie ciężko podciągnąć -tak było przynajmniej u mnie.Przez 2 tyg. spałam sama z poduchami podłożonymi pod plecy,w nocy łaziłam po mieszkaniu,a i tak bylam mega szczęśliwa i ani razu nie żałowałam.Tak więc decyzja musi byc przemyślana i musisz wiedzieć że będziesz miała przy sobie męża chociażby 1mc.

Olivko i Rodzynki,
dziekuję Wam dziewczynki za odpowiedzi...ape się zrymowało,hihi;-)
Mam nadzieję pooglądac Wasze piekności-no Twoje Olivko a avatarku to cud miód, ale ja widzę zdania macie podzielone co do wielkości.
Ja nie wiem czy mam nic-raczej takie marne B-moja wyjscióweczka w albumiku-zapraszam,ale dla dr przekonać się do mniejszych nie chciała,choć błagałam dwa razy-ponoć mam szeroką pierś i nie wypełni mi mniejszy implant tego co mam...

Rodzynki,
ja najdłużej męża mogę mieć 2 miesiące po zabiegu,ale pani dr dalej się upiera że sobie nie poradzę-ona własnie mi radziła przelożyć op. na wrzesien przyszłego roku, tak wiec się nad tym zastanawiam, nowe mieszkanie,to i sąsiedzi inni i nikt nie bedzie się niczemu dziwił;-))
Mam po prostu nadzieję,że te dwa miechy wystarczą aby dojśc ze soba do porządku-ja mogę to sobie porównać do cesarki-tak mi z tymi gaciami się skojarzyło

A ile Wy dziewczyny macie wzrostu/wagi??
Chyba im wyższa tym mnie j widzoczny biust,czy dobrze myslę, no i nie za chuda,ale mi to nie grozi:-/
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:58   #6336
anika75
Zadomowienie

Hej Dziewczynki
Kurdę, ale nastukałyście, później sobie poczytam . W końcu weekend, ufffff, ale miałam ciężki tydzień, w dodatku papiery do domu przytargałam, ale dziś W OGÓLE się za nie nie biorę!!!!
Przepraszam, że nie miałam czasu odpisać na kilka privów, zaraz to nadrobię
Ilonko, nie napisałam Ci o tym bólu i rekonwalescencji, ponieważ napisałaś, że przenosisz się na nasz wątek, więc byłam pewna, że po prostu zajrzałaś do moich wpisów po operacji . Jeśli masz pytania to teraz pytaj, ja naprawdę nie miałam wcześniej czasu
Stary 2012-11-16, 15:02   #6337
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania 31 Pokaż wiadomość
loj matulko Mya dobrze piszesz zgadzam sie na 100zaraz ja to przeczytalam pomyslalm o sobie i mojej czerwcowej przygodzie jak stanelam przed lekarzem a on mam zle wiesci blalala
ma pani infekcje niemoge wlozyc implantow bo sie zapala nie zagoja itd i tzreba je bedzie usuwac szybciej niz sie wlozylo,a ja idiotka pomyslam rozczarowana ze chce je ale nie przyszlo mi do glowy nawet o tym mowic tylko sie poryczalam jak mala dziewczynka i poszlam ale cos w tym jest a lekarz faktycznie wiedzac o infekcji w zadnym razie nie powinien dac sie namowic na takie ryzyko przez napalona pacjentke ktora chce juz i teraz w tym momencie Boszeeee dziekuje ci ze przeczekalam gdyby teraz bylo cos nie tak to jestem juz na tyle madrzejsza ze bede czekala dalej oby nie do konca zycia
jest oczywiste że pierwszą reakcją są łzy , złość, bezsilność. Jak emocje opadną przychodzi czas na rozsadek - niestety nie zawsze. Wiele razy widziałam jak dziewczyny mimo wszystko chciały już, natychmiast, najszybciej jak się da. I niestety często lekarz który najpierw mówi 4 msc potem ulega i robi operację np. po dwóch msc. Nie daj boże dziewczyna napisze o tym na forum- inna informacje podłapie i też będzie chciała poprawkę po dwóch bo "ktoś tak zrobił i można". Też będzie męczyła lekarza- ona i sto innych które o tym przeczytały. No i mamy mechanizm w którym lekarz jest w pozycji dość niewygodnej i musi mieć na prawdę mocny kręgosłup by nie ulec i by się nie dostosować.
I tak samo wygląda sprawa np. chodzenia w byle-jakich stanikach miesiąc po operacji albo smarowania blizn dwa tygodnie po operacji Bo ma być lekko, miło, bezproblemowo i szybko.

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Mya informacji na temat tego, jakie są warunki gwarancji i co obejmuje to nigdzie znaleźć nie mogę. Ahh jednak chyba zostanę przy tych Mentorkach, jak iść w uparte to już do końca

W domku mam też katalog informacyjny Allergana i one też posiadają taką "dodatkową" gwarancję na 10 lat, pokrywają koszty operacji do max 1000euro no plus implanty Tak jakby którąś to interesowało. Przypuszczam, że jak firma daje taką gwarancję to i w PL też tak jest

Aniu dziękuję za zmianę

Aaaa z resztą napiszę jak to jest tu w Belgii dla mnie to było dziwne, zważając uwagę na to jaki nacisk na to w Polsce kładą. A ja żadnych badań nie muszę wykonywać. Pytałam dr jakie mam zrobić przed operacją i powiedział, że nie ma takiej potrzeby bo jestem jeszcze młoda. Wypytał tylko o parę rzeczy. Operacja trwa ok godzinki, potem jeszcze 2h sobie pośpię, wybudzę się, rozmowa z lekarzem itp no i do domku. Przypuszczam, że max 5h tam spędzę. No cóż....co kraj to obyczaj
Idź w zaparte do końca nich Pan dr Cię zapamięta No a tak poważnie- akurat tu nie ma żadnego ryzyka, mentory są tak sprawdzone jak żadne inne
No tak- i u nas allergany mają dodatkowe gwarancje i różne dodatkowe programy gwarancyjne. Z własnego doświadczenia powiem jednak, że najlepiej nie sprawdzać jak to wygląda w rzeczywistości najlepiej mieć taką gwarancję w szufladzie i wierzyć że ją mamy U mnie by wyegzekwować to co mi obiecał producent w gwarancji (a więc nowe implanty i 1000 euro) musiałbym iść do sądu no dobre gwarancja o którą trzeba walczyć w sądzie Firma bardzo brzydko ze mną postąpiła, nie zwrócono mi nic i za nic!!!! mimo, że przypomnę jednym z powodów poprawki była uszkodzona powłoka implantu czyli po prostu dziura w implancie Jak przedstawiciel postępuje z niezadowolonymi pacjentkami , jak są zbywane i niechciane - tego niestety w tych kolorowych broszurach i gwarancjach nie ma.

Cytat:
przez pierwsze dni nie mialam czym oddychac i dostawalam zadyszki jak mowilam teraz juz sie przyzwyczailam (nie poluzowalam go) i funkcjonuje normalnie, ale mam scisniete dosc mocno (troche sie przez to garbie) - tylko ze mi lekarz pokazal na ktory rzadek zapinac.
Oj, oj nie garb się bo to co masz osiągnąć dzięki noszeniu pasa tracisz przez garbienie. Prostuj plecki i ciągnij ramiona do tyłu jak nosisz pas- inaczej nie bardzo jest w tym sens.

Cytat:
Miejsca po drenach zazwyczaj bolą bardziej , nie wiem dlaczego ale wiele osób po operacjach się na to skarży. Gdy rana się goi to swędzi nawet większy strup jak się dziecko wywróci to swędzi, mnie po cesarce swędziało okropnie, niczym nie smarowałam a blizny praktycznie nie widać. Znalazłam info kiedy i co stosować na blizny pooperacyjne może komuś się przyda
"po tygodniu od ściągnięcia szwów z rany, gdy blizna jest już dość dobrze ukształtowana można stosować kremy lub maści na blizny. Niektóre kremy na blizny to wyciąg z cebuli o nieudowodnionym działaniu zapobiegającym nadmiernemu bujaniu tkanki bliznowej. Udowodnione działanie przez chirurgów plastyków i kosmetologów mają żele produkowane na bazie silikonu. Drogie, ale skuteczne. Które stosuje się 2 razy dziennie przez przynajmniej miesiąc. Im dłużej tym lepiej."
Hmmm? "nieudowodnione działanie środków na bazie cebuli" skąd masz ten cytat, poproszę o źródło .
Środków na bazie cebuli lub innych roślinnych zarejestrowanych jako środki lecznicze jest sporo- są znane od wielu lat i stosowane były kiedy nie było jeszcze żeli silikonowych Przeprowadzono na nich z pewnością całą masę badań bo inaczej by nie były to "leki". Z pewnością w ulotce można przeczyta jaki wpływ mają na prowadzenie pojazdów mechanicznych czy interakcje z innymi lekami. Również dawkowanie i efekty leczenia musiały być poparte badaniami klinicznymi -no nie da się inaczej Dokładnie wiadomo co te maści mają robić i jak działają- skład jest jasny i nie ma tam żadnych "czarodziejskich specyfików" Nie będę omawiać po kolei składników np. cepanu , widziałam ją nie raz i wg mojej oceny wszystko jest jasne (tzn. działanie)- może kiedyś się pokuszę o taką analizę i ją zamieszczę jak będę miała wolną chwilę.
I teraz sprawa działania danego leku/maści na bliznę. Nie można sobie smarować blizny czym popadnie (i tu odsyłam do hasła "entologia blizny" ) bo każda blizna może mieć inny problem i inne wymagania. I temu np. cepan jednej osobie pomoże a innej nie da zupełnie nic. Dochodzi tu jeszcze sprawa indywidualnej zdolności gojenia i reagowania na substancje ( z tych względów na jedną osobę nie działa paracetamol a na inna ibuprom).
Dlatego NIE MA jednej, najlepszej maści na blizny. I dlatego nie można powiedzieć, że jakaś maść
nie działa.

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
hehe, dobrze napisane-ja własnie tego się obawiam,nawet jesli ta metoda pod powięź jest lepsza,to jednak dalej mocne ryzyko obwisu

Ale wazne,że piszesz iż nie zdecydowałabyś się z dziećmi małymi u boku, no a mnie jeszcze czeka przeprowadzka w przyszłym roku do większego mieszkania i z tym też może byc kocioł...boję się,że nie dam trzymac wszystkich srok za ogon,ale z drugiej strony jestem dość wytrzymała fizycznie i w sumie bólu to się tak nie boję-zresztą ile on może trwać?? Pływac też lubię,więc dla mnie to nie problem,problemem jest to,że boję się tego przekręcenia implantu,bo np. coś dźwignę,a przy dzieciach to całkiem możliwe... A z tą trumną,to nie bierz tego do siebie;-)) Ja po prostu, mam tak że na końcu pomyślę o sobie,także najpierw wszystko porobić co trzeba-w tym wychować dzieciaki,a chowac można długo;-) no i tak wyjdzie,ze na stare lata bym robiła,a nie chcę tego....Na stare lata to ja myslalam,aby je wyjąć-bo to mogłoby smiesznie wygladac-Pani w przykurczu,cyc w rozkwicie
Jeśli dzieciaczki chodzą już same, nie trzeba ich nosić, brać na rączki, targać wózka czy wsadzać do samochodu - to wg mojej oceny są już odchowane . Nie chodziło mi o chwilę kiedy wezmą ślub, no nie przesadzajmy
"Pani w przykurczu- cyc w rozkwicie" no piękne Też myślę że na starość będę musiała z tego powodu wyjąć żelki, może wymienić na jakieś maluszki- otworzymy wtedy wątek "żelki do 200cc".

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-11-16 o 15:06
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:10   #6338
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
Kurdę, ale nastukałyście, później sobie poczytam . W końcu weekend, ufffff, ale miałam ciężki tydzień, w dodatku papiery do domu przytargałam, ale dziś W OGÓLE się za nie nie biorę!!!!
Ilonko, nie napisałam Ci o tym bólu i rekonwalescencji, ponieważ napisałaś, że przenosisz się na nasz wątek, więc byłam pewna, że po prostu zajrzałaś do moich wpisów po operacji . Jeśli masz pytania to teraz pytaj, ja naprawdę nie miałam wcześniej czasu

Spoko anika, ja zawodowej pracy nie mam,ale dzieci idom do ogarnięcią więc tez tylko wzrokiem omiotłam co nieco;-) A nawet teraz siedze przed kompem z miską zupy,co by 2w1 było

Dziewczyny powyżej mi już co nieco napisały,tym bardziej że mają ten sam rozmiar co Pani dr mi zaproponowała. Ja po prostu jestem tym przerażona i w dodatku tą metodą-jakoś nikt inny jej nie robi,a nawet spotkałam się ze zdziwieniem innych lekarzy albo nawet "dziwnym" uśmieszkiem, który nie wiem jak to odebrać:-(
Ona mnie tak nastraszyła,że sobie nie poradzę,że "speniałam",jak to się kiedyś mawiało...hehe Może ona i tak specjalnie mówiła,abym sama jednak nabrała pewności,aczkolwiek ona mi poradziła abym przyszła do niej na przyszłą jesień-może chce mieć "pewną" pacjentkę...nie wiem. Ja po prostu chcę zrobić,a właściwie poprawić wygląd moich piersi9zapraszm do mojego albumu-jedno zdjęcie mówi samo za siebie:-/ ale tego,że mąż pracuje w takim systemie(2/2 miesiące) to tego nie przeskoczę :-( w dodatku te jej obostrzenia odnośnie okresu...ja go w ogóle nie mam,bo mam mirenę założoną,więc problem z wyliczeniem tych dni co trzeba:-/ Błagałam ją więc o okrągłe,bo wiem że szybciej można iśc na basen i brak ryzyka przekręcenia,więc generalnie lepiej,ale się uparła na anatomy i już!!A ja chciałam mieć je podniesione,mieć "rowa" a z anatomami to nie wiem czy się da-jeszcze mi powiedziała,że mam nisko piersi-to już w ogóle sama bym sobie wstawiała okrągłe,co tez potwierdził inny lekarz u którego byłam,więc dziwne że nie zgadzają się chociać co do rodzaju implantu...no ale u niego ta metoda pod powięź mnie nie przekonuje...

Chociaż Olivka w avatarku ma rowek
Stary 2012-11-16, 15:18   #6339
anika75
Zadomowienie

Ilonko, powiem Ci, że na implant pod powięź w życiu bym się nie zdecydowała, bo to, że po kilku latach będzie potrzebna poprawka to prawie pewne . Co do tych dwóch miesięcy rekonwalescencji - myślę, że dasz sobie radę, abyś tylko młodszego dziecia na ręce nie brała. A basen dr zaleca po 4 tygodniach od operacji bez względu na to, czy anatomki siedzą, czy okrągłe

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Aaaa, dziewczyny, dzisiaj moje cycki skończyły 4 miesiące . Jak to szybko zleciało....
Potem starego poproszę, żeby zdjęcia porobił
Stary 2012-11-16, 15:18   #6340
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Jeśli dzieciaczki chodzą już same, nie trzeba ich nosić, brać na rączki, targać wózka czy wsadzać do samochodu - to wg mojej oceny są już odchowane . Nie chodziło mi o chwilę kiedy wezmą ślub, no nie przesadzajmy
"Pani w przykurczu- cyc w rozkwicie" no piękne Też myślę że na starość będę musiała z tego powodu wyjąć żelki, może wymienić na jakieś maluszki- otworzymy wtedy wątek "żelki do 200cc".

Myu,
no niestety-moje dzieciaczki są na tyle małe,że muszę uzywać jeszcze wózka,wsadzac do samochodu i kapać-to takie trzy podstawowe czynności związane z dźwiganiem,dlatego Pani dr odesłała mnie abym wróciła do niej najszybciej we wrześniu i powoli o tym ysle,a przy przeprowadżce to już bez dźwigania by się nie obylo-co prawda robiąc cyc w styczniu bylabym juz kilka miesięcy po,ale jednak i tak przez pierwszy rok lepiej dmuchac na zimne...

A co do wątku to oprócz żelek do 200cc to moze żelki po 60-tce;-)
skoro doszlismy powyżej nawet do tematu trumny to wszystko jest mozliwe
Stary 2012-11-16, 15:20   #6341
horo_2
Zadomowienie

Hej dziewczynki,
i ja się witam, choć później dzisiaj niż zwykle... źle się czuję i każdą luźniejszą chwilkę wykorzystuję na czosnkowo-miodowe lekarstwo i leżenie pod kocykiem
ale na razie żadnej poprawy nie widzę... kaszel jeszcze gorszy i aż mnie zatyka przy oddychaniu

Iloona,
Ty celujesz w duży rozmiar?

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:21   #6342
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Ilonko, powiem Ci, że na implant pod powięź w życiu bym się nie zdecydowała, bo to, że po kilku latach będzie potrzebna poprawka to prawie pewne . Co do tych dwóch miesięcy rekonwalescencji - myślę, że dasz sobie radę, abyś tylko młodszego dziecia na ręce nie brała. A basen dr zaleca po 4 tygodniach od operacji bez względu na to, czy anatomki siedzą, czy okrągłe

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Aaaa, dziewczyny, dzisiaj moje cycki skończyły 4 miesiące . Jak to szybko zleciało....

aniko,
no cóż,,,mi się nasuwa tylko jeden komentarz do tego...zazdroszczę Ci!!!
No ale oczywiście gratuluję też ;-)
Stary 2012-11-16, 15:37   #6343
belseno
Zadomowienie

Cytat:
A ile Wy dziewczyny macie wzrostu/wagi??
Chyba im wyższa tym mnie j widzoczny biust,czy dobrze myslę, no i nie za chuda,ale mi to nie grozi:-/
ja mam 164 ważę 63, pod biustem 78 w biuście 92-93 w biodrach 99
Możesz przypomnieć swoje wymiary i rozmiar proponowanego implantu?

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Kochanano wszystkiego najlepszego dla nich i oczywiście ucałuj cycunie w moim imieniu

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Myu,
no niestety-moje dzieciaczki są na tyle małe,że muszę uzywać jeszcze wózka,wsadzac do samochodu i kapać-to takie trzy podstawowe czynności związane z dźwiganiem,dlatego Pani dr odesłała mnie abym wróciła do niej najszybciej we wrześniu i powoli o tym ysle,a przy przeprowadżce to już bez dźwigania by się nie obylo-co prawda robiąc cyc w styczniu bylabym juz kilka miesięcy po,ale jednak i tak przez pierwszy rok lepiej dmuchac na zimne...

i wiesz co ta pani dr dobrze Ci radzi, do 3 miesięcy po zabiegu nie wolno dźwigać i koniec a i poźniej też odrazu 10 kg nie dzwigniesz, a znowu decydować się na szemraną metodę tylko po to by się przez chwilę nimi nacieszyć to raczej szkoda zdrowia i kasy. Poczekaj ten rok i to niecały, może jeszcze do kogoś innego na konsultacje pójdź. Zaplanuj wszystko mądrze i zrób na spokojnie.
p.s. Widziałam Twoją wyjściówkę - jest bardzo ładna
Stary 2012-11-16, 15:39   #6344
Toni76
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Czesc dziewczyny.prosze pomozcie,Zwracam sie z apelem do dziewczyn ktore sa juz po opera Mach min.1 miesiac.blagam powiedzcie jak wygladaja waste blizny,jak sie lecza,czy wciaz macie strupki itd.dzwonilam dzis do swojego lekarza,poniewaz wydaje mi sie ze ten proces leczenia to cos idzie u mnie marnie a poza ty to cos mi dzis z ten mojej blizny a raczej strupka polecialo,ponoc to dlatego ze rozpuszczaj mi sie szwy.czy u was wygladalo to poco nie,bo spotkalam sie z opiniami ze niektore to po miesiacu juz sladu nie mialy a ja jestem przerazona Blagam pomozcie
Toni76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:39   #6345
Amanina
Raczkowanie

Cytat:
I tak samo wygląda sprawa np. chodzenia w byle-jakich stanikach miesiąc po operacji albo smarowania blizn dwa tygodnie po operacji Bo ma być lekko, miło, bezproblemowo i szybko.
Mya, co z tym smarowaniem blizn 2 tyg po operacji? bo ja juz dostalam informacje, ze mam smarowac.

Edytowane przez Amanina
Czas edycji: 2012-11-16 o 16:49
Amanina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:49   #6346
belseno
Zadomowienie

Cytat:
daj znać co się dowiedziałaś, nie żebym się martwiła co zrobią z moimi cyckami, bo wówczas będzie mi to obojętne ale zaciekawiło mnie to

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:

Czy ognioodporne to nie wiem ale chyba chodzi o ten piec do kremacji, ze nie służy do spalania takich dodatków. Też temat dziś mamy
wogóle mi to do głowy nie przyszło a kiedyś tam chciałabym jednak skorzystać.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Matti Pokaż wiadomość
o Boże, dziewczyny...
lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć...chyba...a może nie...już sama nie wiem

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-11-16 o 15:51
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:50   #6347
Toni76
Przyczajenie

Do wszystkich szczesliwych posiadaczek cycusiow,jak wygladaly wsze blizny po miesacubo moje lecza sie fatalnie,nie Wiem czy to dlatego ze sa rozpuszczalne,napiscie plz jak to bolo u Was
Toni76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:56   #6348
Amanina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Toni76 Pokaż wiadomość
Do wszystkich szczesliwych posiadaczek cycusiow,jak wygladaly wsze blizny po miesacubo moje lecza sie fatalnie,nie Wiem czy to dlatego ze sa rozpuszczalne,napiscie plz jak to bolo u Was
Toni, zajrzyj do mnie, zobaczysz 2 tygodniowe.
Stary 2012-11-16, 16:00   #6349
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,
i ja się witam, choć później dzisiaj niż zwykle... źle się czuję i każdą luźniejszą chwilkę wykorzystuję na czosnkowo-miodowe lekarstwo i leżenie pod kocykiem
ale na razie żadnej poprawy nie widzę... kaszel jeszcze gorszy i aż mnie zatyka przy oddychaniu
horo kurcze nooo... nie wiem ile tak można przeciągać ale naprawdę jeśli do jutra nie zobaczysz poprawy to weź ten antybiotyk albo wezwij jakiegoś lekarza niech Cię obejrzy.
Stary 2012-11-16, 16:07   #6350
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
ja znowu temat od czapy

czy zastanawiałyście się kiedyś jak np. dziewczyna z implantami umrze i będą chcieli ją skremować? co się wtedy stanie?
cześć Toniu
Tak jak napisała Gwen- po śmierci należy zgłosić że są implanty. Bo wg prawa nie wolno ich zakopać ani spalić bo ich utylizacją może się zająć tylko wykwalifikowana firma zajmująca się utylizacją . Czytałam kiedyś że dawne piece do kremacji nie radziły sobie z silkonem no bo silkon to tak na skróty węgiel i krzem i ma bardzo wysoką temperaturę palenia- czyli można powiedzieć że są niepalne (tzn palą się ale w bardzo wysokiej temperaturze) . Jak jest teraz - to trzeba by zadzwonić do źródła. Wiem że tytanowe protezy stawów czy plomby z zębów się nie palą i coś mi się obiło o uszy że są przez krematoria sprzedawane.

Cytat:
Napisane przez ania 31 Pokaż wiadomość

dzien dobry witam sie z rana jakbym cos znow zamieszala z wyliczanka to prosze mnie poprawic i bardzo prosze niech ktos ja przejmnie od jutra tak na wszelki wypadek jakbym niemogla sie zalogowac ojej tylko 5dni mi zostalo a ja niemam stresa wcale w srode zaczelam tabsy na przesuniecie okresu po raz drugi zreszta mam tylko nadzieje ze tym razem wszystko sie uda czytam o tych rozmiarkach no i widze ze kurcze ten 350 do 400cc okraglaski moga mi wyjsc ogromne z moja obecna wyjsciowka z tym ze ja troche iiny przypadek bo bede miala podwieszanie przez otoczke dodatkowo wiec moze wyjdzie rozmiar w normie.Nie uwierzycie ale juz zakupilam stanik sportowy na czuja ten trophy n bo widze ze on sie dopasowuje do roznych implantow hehe kremy juz tez mam,zastanawiam sie jeszcze nad ta mascia silikonowa na blizny bo niebede w pl po op wiec wole miec ale czy ona jest konieczna czy nie dla kazdego??Milego dnia dziewuszki kochane Myu dziekuje za odpowiedz jak i za kciuki
Wyliczanką się nie martw- zaopiekujemy się nią. Ale jak wrócisz już Cię na niej nie będzie Co do maści na blizny to tak jak napisałam wyżej- może wcale nie być konieczna lub może być konieczna inna. Silikonowe stosuję się najczęściej- no i jeśli kupisz jest duże prawdopodobieństwo że będzie dobra

Cytat:
Hej Dziewczynki
Kurdę, ale nastukałyście, później sobie poczytam . W końcu weekend, ufffff, ale miałam ciężki tydzień, w dodatku papiery do domuprzytargałam, ale dziś W OGÓLE się za nie nie biorę!!!!
o witam - dawno się nie widziałyśmy

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Myu,

Więc się nie zastanawiaj do września zleci Ci czas szybciutko bo będziesz miała przyszły rok bardzo zapełniony Nie takie terminy tu dziewczynki miały - przeleciało nie wiadomo kiedy Zrób piersi na spokojnie, tak abyś mogła po operacji zająć się głównie sobą i żeby sobie niechcący nie zaszkodzić

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Stary 2012-11-16, 16:23   #6351
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
jest oczywiste że pierwszą reakcją są łzy , złość, bezsilność. Jak emocje opadną przychodzi czas na rozsadek - niestety nie zawsze. Wiele razy widziałam jak dziewczyny mimo wszystko chciały już, natychmiast, najszybciej jak się da. I niestety często lekarz który najpierw mówi 4 msc potem ulega i robi operację np. po dwóch msc. Nie daj boże dziewczyna napisze o tym na forum- inna informacje podłapie i też będzie chciała poprawkę po dwóch bo "ktoś tak zrobił i można". Też będzie męczyła lekarza- ona i sto innych które o tym przeczytały. No i mamy mechanizm w którym lekarz jest w pozycji dość niewygodnej i musi mieć na prawdę mocny kręgosłup by nie ulec i by się nie dostosować.

Idź w zaparte do końca nich Pan dr Cię zapamięta No a tak poważnie- akurat tu nie ma żadnego ryzyka, mentory są tak sprawdzone jak żadne inne
No tak- i u nas allergany mają dodatkowe gwarancje i różne dodatkowe programy gwarancyjne. Z własnego doświadczenia powiem jednak, że najlepiej nie sprawdzać jak to wygląda w rzeczywistości najlepiej mieć taką gwarancję w szufladzie i wierzyć że ją mamy U mnie by wyegzekwować to co mi obiecał producent w gwarancji (a więc nowe implanty i 1000 euro) musiałbym iść do sądu no dobre gwarancja o którą trzeba walczyć w sądzie Firma bardzo brzydko ze mną postąpiła, nie zwrócono mi nic i za nic!!!! mimo, że przypomnę jednym z powodów poprawki była uszkodzona powłoka implantu czyli po prostu dziura w implancie Jak przedstawiciel postępuje z niezadowolonymi pacjentkami , jak są zbywane i niechciane - tego niestety w tych kolorowych broszurach i gwarancjach nie ma.

Oj, oj nie garb się bo to co masz osiągnąć dzięki noszeniu pasa tracisz przez garbienie. Prostuj plecki i ciągnij ramiona do tyłu jak nosisz pas- inaczej nie bardzo jest w tym sens.

Hmmm? "nieudowodnione działanie środków na bazie cebuli" skąd masz ten cytat, poproszę o źródło .
Środków na bazie cebuli lub innych roślinnych zarejestrowanych jako środki lecznicze jest sporo- są znane od wielu lat i stosowane były kiedy nie było jeszcze żeli silikonowych Przeprowadzono na nich z pewnością całą masę badań bo inaczej by nie były to "leki". Z pewnością w ulotce można przeczyta jaki wpływ mają na prowadzenie pojazdów mechanicznych czy interakcje z innymi lekami. Również dawkowanie i efekty leczenia musiały być poparte badaniami klinicznymi -no nie da się inaczej Dokładnie wiadomo co te maści mają robić i jak działają- skład jest jasny i nie ma tam żadnych "czarodziejskich specyfików" Nie będę omawiać po kolei składników np. cepanu , widziałam ją nie raz i wg mojej oceny wszystko jest jasne (tzn. działanie)- może kiedyś się pokuszę o taką analizę i ją zamieszczę jak będę miała wolną chwilę.
I teraz sprawa działania danego leku/maści na bliznę. Nie można sobie smarować blizny czym popadnie (i tu odsyłam do hasła "entologia blizny" ) bo każda blizna może mieć inny problem i inne wymagania. I temu np. cepan jednej osobie pomoże a innej nie da zupełnie nic. Dochodzi tu jeszcze sprawa indywidualnej zdolności gojenia i reagowania na substancje ( z tych względów na jedną osobę nie działa paracetamol a na inna ibuprom).
Dlatego NIE MA jednej, najlepszej maści na blizny. I dlatego nie można powiedzieć, że jakaś maść
nie działa.

Myu zacytowałam wypowiedź lekarza, już wklejam link
http://zapytaj.echirurgia.pl/pyt1129.htm

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,
Horo może nie zwlekaj kup ten antybiotyk, pisałam, że to przy mocnych przeziębieniach a nie zapaleniu płuc. Oby Ci się to nie skończyło szpitalem
Stary 2012-11-16, 16:45   #6352
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko anika, ja zawodowej pracy nie mam,ale dzieci idom do ogarnięcią więc tez tylko wzrokiem omiotłam co nieco;-) A nawet teraz siedze przed kompem z miską zupy,co by 2w1 było

Dziewczyny powyżej mi już co nieco napisały,tym bardziej że mają ten sam rozmiar co Pani dr mi zaproponowała. Ja po prostu jestem tym przerażona i w dodatku tą metodą-jakoś nikt inny jej nie robi,a nawet spotkałam się ze zdziwieniem innych lekarzy albo nawet "dziwnym" uśmieszkiem, który nie wiem jak to odebrać:-(
Ona mnie tak nastraszyła,że sobie nie poradzę,że "speniałam",jak to się kiedyś mawiało...hehe Może ona i tak specjalnie mówiła,abym sama jednak nabrała pewności,aczkolwiek ona mi poradziła abym przyszła do niej na przyszłą jesień-może chce mieć "pewną" pacjentkę...nie wiem. Ja po prostu chcę zrobić,a właściwie poprawić wygląd moich piersi9zapraszm do mojego albumu-jedno zdjęcie mówi samo za siebie:-/ ale tego,że mąż pracuje w takim systemie(2/2 miesiące) to tego nie przeskoczę :-( w dodatku te jej obostrzenia odnośnie okresu...ja go w ogóle nie mam,bo mam mirenę założoną,więc problem z wyliczeniem tych dni co trzeba:-/ Błagałam ją więc o okrągłe,bo wiem że szybciej można iśc na basen i brak ryzyka przekręcenia,więc generalnie lepiej,ale się uparła na anatomy i już!!A ja chciałam mieć je podniesione,mieć "rowa" a z anatomami to nie wiem czy się da-jeszcze mi powiedziała,że mam nisko piersi-to już w ogóle sama bym sobie wstawiała okrągłe,co tez potwierdził inny lekarz u którego byłam,więc dziwne że nie zgadzają się chociać co do rodzaju implantu...no ale u niego ta metoda pod powięź mnie nie przekonuje...

Chociaż Olivka w avatarku ma rowek
Tak mi się troszkę niezręcznie wypowiadać bo mowa o mojej Pani dr. i to co napisze może być odebrane jako wypowiedz stronnicza.
Co do metody podmięśniowej - jest ona opisana w bibliografii medycznej więc jeśli jakiś lekarz nie wie co to takiego to chyba przespał jakieś wykłady Faktem jest że na forach często dziewczyny piszą bzdury o tej metodzie- i może takie własnie bzdury trafiają do lekarzy którzy się potem uśmiechają

Co do implantów okrągłych i anatomicznych oraz nisko osadzonych piersi - to sobie odpowiesz sama który lekarz miał rację po zrobieniu małego eksperymentu.
A więc na początek - implant osadza się tak by brodawka była na nim w odpowiednim miejscu. A więc w okrągłym implancie- jest to centralnie na środku implantu, w przypadku tego anatomka o którym mówisz - poniżej jego środka.
I teraz zrób sobie kwadratową karteczkę 13x13 - która będzie imitowała nam implant okrągły. Zrób na jej środku kropeczkę- to będzie brodawka .
Następnie zrób drugą karteczkę która będzie miała wysokości 13 cm a szer 12,5cm- to będzie anatomek. Narysuj na nim brodawkę tam gdzie powinna być- więc poniżej środka , mniej więcej na wysokosci 2/5 od dołu kartki.
Teraz połóż te dwie karteczki obok siebie i zrównaj wysokość brodawek - połóż je tak by kropeczki na karteczkach były w jednej linii.
1- która pierś będzie się wyżej zaczynała w dekolcie ?
2- której dolna krawędź będzie wyżej?
3-jaki implant jest lepszy w wypadku nisko osadzonych lub obwisłych piersi ?
Czekamy na odpowiedzi

I tak na koniec-żeby sobie zapewnić klienta - hihi jak to ujęłaś "mieć kiedyś pewnego klienta", ja bym Ci zrobiła operacje z marszu a we wrześniu zrobiła poprawkę

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Myu zacytowałam wypowiedź lekarza, już wklejam link
http://zapytaj.echirurgia.pl/pyt1129.htm[COLOR="Silver"]
O dziękuje bardzo- niestety nie ma tam możliwości dodania wpisu i nie podyskutuje sobie z tym panem

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-11-16 o 17:00
Stary 2012-11-16, 16:54   #6353
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak mi się troszkę niezręcznie wypowiadać bo mowa o mojej Pani dr. i to co napisze może być odebrane jako wypowiedz stronnicza.
Co do metody podmięśniowej - jest ona opisana w bibliografii medycznej więc jeśli jakiś lekarz nie wie co to takiego to chyba przespał jakieś wykłady Faktem jest że na forach często dziewczyny piszą bzdury o tej metodzie- i może takie własnie bzdury trafiają do lekarzy którzy się potem uśmiechają

Co do implantów okrągłych i anatomicznych oraz nisko osadzonych piersi - to sobie odpowiesz sama który lekarz miał rację po zrobieniu małego eksperymentu.
A więc na początek - implant osadza się tak by brodawka była na nim w odpowiednim miejscu. A więc w okrągłym implancie- jest to centralnie na środku implantu, w przypadku tego anatomka o którym mówisz - poniżej jego środka.
I teraz zrób sobie kwadratową karteczkę 13x13 - która będzie imitowała nam implant okrągły. Zrób na jej środku kropeczkę- to będzie brodawka .
Następnie zrób drugą karteczkę która będzie miała wysokości 13 cm a szer 12,5cm- to będzie anatomek. Narysuj na nim brodawkę tam gdzie powinna być- więc poniżej środka , mniej więcej na wysokosci 2/5 od dołu kartki.
Teraz połóż te dwie karteczki obok siebie i zrównaj wysokość brodawek - połóż je tak by kropeczki na karteczkach były w jednej linii.
1- która pierś będzie wyżej zaczynała w dekoldzie?
2- której dolna krawędz będzie wyżej?
3-jaki implant jest lepszy w wypadku nisko osadzonych lub obwisłych piersi ?
Czekamy na odpowiedzi

I tak na koniec-żeby sobie zapewnić klienta - hihi jak to ujęłaś "mieć kiedyś pewnego klienta", ja bym Ci zrobiła operacje z marszu a we wrześniu zrobiła poprawkę
MYU!!! Drugiej takiej ... z taką wiedzą... to jak igły w stogu siana szukać: pliz::p liz::pl iz::pli z:
Stary 2012-11-16, 16:57   #6354
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Mya, co z tym smarowaniem blizn 2 tyg po operacji? bo ja juz dostalam informacje, ze mam smarowac.
o kurcze .
A jaką maścią masz smarować?- bo może to maść na rany a nie na blizny.
Liczę, że Twój lekarz nie popadł modzie dopieszczenia pacjentki do granic niemożliwości -> i nie zaleca smarować rany maścią na blizny tylko po to żeby pacjentka czuła że ma świetną opieką pooperacyjną

Stary 2012-11-16, 17:11   #6355
Amanina
Raczkowanie

Cytat:
o kurcze .
A jaką maścią masz smarować?- bo może to maść na rany a nie na blizny.
Liczę, że Twój lekarz nie popadł modzie dopieszczenia pacjentki do granic niemożliwości -> i nie zaleca smarować rany maścią na blizny tylko po to żeby pacjentka czuła że ma świetną opieką pooperacyjną
Mya - silikonowa masc na BLIZNY (nie na rany). moge Ci gdzies jakos podeslac zdjecia blizn w aktualnym stanie i piersi (bo sa nierowne i jednej brakuje na dole) i sie troche martwie..
Stary 2012-11-16, 17:20   #6356
lubuss
Raczkowanie

cześć dziewczyny, która z was ma mentor HP 350cc lub 375cc? chciałabym zobaczyć jak wyglądają bo bardziej nastawiałam się na większe a lekarz powiedział mi że większe nie będą pasować bo za szczupła jestem;/
Stary 2012-11-16, 18:16   #6357
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
a to one są ognioodporne?
zastanawiam się, czy one się czasem nie stopią i prochów nie skleją
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 18:19   #6358
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lubuss Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, która z was ma mentor HP 350cc lub 375cc? chciałabym zobaczyć jak wyglądają bo bardziej nastawiałam się na większe a lekarz powiedział mi że większe nie będą pasować bo za szczupła jestem;/
Z tego co patrzyłam w tabelki to oba implanty mają tą samą projekcję. Różnica polega na szerokości implantu (3mm) a co za tym idzie późniejszej szerokości piersi. Hmm czy taka wielka różnica będzie to nie wiem. Może jemu chodzi o lepsze wpasowanie implantu? W sumie te 3 mm to nic, ale implanty są dwa i łącznie będzie to 6mm więcej.

Ehh lecę nadrabiać zaległości

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 18:46   #6359
lauren25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lubuss Pokaż wiadomość
Ja będę miała 375 ml w grudniu to sobie zobaczysz

Pewnie nie możesz mieć większych z tego powodu co ja, bo będą wystawały spod pachy
Stary 2012-11-16, 19:04   #6360
tonia87
Rozeznanie

ja jakiś czas temu pisałam, że mam ten contratubex i smaruję się nim od jakiś 3tygodni. ostatnie 2 noce nałożyłam dość obficie i strasznie mnie swędzą w kolejnym dniu.. i teraz nie wiem czy swędzi bo działa, czy swędzi bo to jakieś uczulenie. krostek żadnych nie mam..

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
cześć Toniu
Tak jak napisała Gwen- po śmierci należy zgłosić że są implanty. Bo wg prawa nie wolno ich zakopać ani spalić bo ich utylizacją może się zająć tylko wykwalifikowana firma zajmująca się utylizacją . Czytałam kiedyś że dawne piece do kremacji nie radziły sobie z silkonem no bo silkon to tak na skróty węgiel i krzem i ma bardzo wysoką temperaturę palenia- czyli można powiedzieć że są niepalne (tzn palą się ale w bardzo wysokiej temperaturze) . Jak jest teraz - to trzeba by zadzwonić do źródła. Wiem że tytanowe protezy stawów czy plomby z zębów się nie palą i coś mi się obiło o uszy że są przez krematoria sprzedawane.
to biedny tata jakby mnie miał chować a nic nie wie

brrr... już widzę: promocja na endoprotezy na gruponie
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości