|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
mój się tak wygina jak nie chce lezec na płasko.robi jakby mostek wtedy. a ostatnio to jeszcze odgina się do przodu jakby strasznie chciał usiąśc! nela jak cię to niepokoi to idź do pediatry, albo ten twój kolega rzeczywiście niech go obejrzy. na pewno to nic strasznego
|
|
|
|
#1712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wczoraj pomyślałam ale później przeczytałam że do obracania ma jeszcze czas ![]() kurde. 19'C jest u mnie teraz :/ ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
jutro u nas będę.Tak więc trzymajcie kciuki by wszystko było ok i by ów kuzyn zgodził się być ojcem chrzestnym
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Super patent
niestety nie mogę go zastosować bo ogrodu u nas brak ![]() Cytat:
Widocznie nie uważnie przeczytałam fragment o wcześniakach
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
My właśnie wróciłyśmy ze spaceru
mała leży na macie, a ja mam nadzieję zrobić szybki obiad ![]() dla Lusipisałyście o spaniu moja śpi w śpiworku, a zakładam jej albo body na krótki rękawek i jakąś bluzeczkę, czy kaftanik, albo body na długi rękaw i gołe nóżki ma jak sprawdzam w nocy, to nogi ma zawsze ciepluteńkie, w sypialni mamy ok 21 st |
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
wiem czemu mam 19'C w domu
szłam wypuścić psy na dwór a tam alarm na piecu ![]() nikt nie dołożył rano węgla do zasobnika ![]() mąż musi wyjść z pracy wcześniej. szlag by to trafił.
|
#1716 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co martwię się....rano Lilka, jak pisałam, miała znakomity humor, potem na spacerze spała-normalka, po powrocie do domu jeszcze dłuuugo spała, aż zrobiła sobie przerwę między posiłkami 4'50h-przed południem jak zjadła to od razu przy podnoszeniu do odbicia, większość ulała/zwymiotowała(nie wiem czy takie ulanie, to już wymiot
), no i teraz zjadła i znów przy podnoszeniu taka sama sytuacja-wielkie ulanie....i poszła spać, mimo, że wstała godzinę temu....gorączki nie ma...czy to możliwe, że to jeszcze po tej szczepionce takie zachowania...
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-11-16 o 16:42 |
|
|
|
#1717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też się martwiłam tym wyginaniem aż przestałam, kiedy zobaczyłam że Luśka najpierw się w ten sposób na bok odwróciła, a potem na brzuch ![]() trzymam ![]() Cytat:
![]() Luśka też śpi w bodziaku z długim rękawem i śpiworku, a i tak jej czasem chyba nieco za ciepło Cytat:
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to jednak to co mówisz
|
|
#1719 | |||
|
Zadomowienie
|
wróciłyśmy z ćwiczeń. Rany, jak się to moje dziecko upłakało
wyła całą godzinę ale jedt duża różnica w jej zachowaniu i postawie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() haha moja tak samo ;D im pampek bardziej napakowany tym przyjemniej ![]() Cytat:
dla Lusi
|
|||
|
|
|
#1720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie zjadła więcej-normalnie 150ml gotowego MM....mam nadzieję, że to tylko chwilowe....obserwować będę oczywiście
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj biedna mała no ale to dla jej dobra. I super, że robi postępy ![]() a ta babka co dzisiaj u niej byliśmy, to ona nas wysłała na rehabilitację, na którą w końcu nie poszłam. Nic dzisiaj o to nie pytała, ja nic nie mówiłam, ale do niczego się już nie czepiała, więc widać, jak ta rehabilitacja była nam "potrzebna" ![]() nad tym jej zaleceniem podawania już zupek też muszę się jeszcze zastanowić i skonsultować to z moją fajną pediatrą, do której chodzę prywatnie zobaczymy co ona powie.ja to bym i tak na szczepienie zrzuciła, zwłaszcza, że mała gorączkowała więc ogólnie organizm jest osłabiony. Ale jakby jutro było też coś nie tak to skonsultuj to z lekarzem
|
|
#1723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, że już kiedyś też miała taki dzień big ulewania, ale nie pamiętam czy to było po szczepieniu, czy ot tak.... zobaczymy....
|
|
#1724 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawką
Moja mama nosi L, bo ma dziś dzień marudy i tylko na rękach jest w miarę ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tak jak pisała Prince, przy mm gluten podaje się po 5 miesiącu Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla JasiaCytat:
Cytat:
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
chmielinka super!!!!!
dziewczyny co myslicie o zamawianiu pampków z neta? tych pampersa???
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko wszystko wróciło do normy!
|
|
#1727 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla LusiCytat:
Cytat:
![]() za postępyCytat:
jeszcze nie zamawiałam.
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Luśka też gorączkowała tylko raz, i to nie jest reguła, że dziecko musi, ale jak gorączkuje to też nie trzeba włosów z głowy rwać
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
no właśnie przecież ona i tak jest kluska, wagowo jest w 10 centylu, a wzrostowo poniżej 3. To jakby ona jeszcze bardziej tyła, to w ogóle pulpet by z niej był okropny
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
Agunia super wieści! I brawa za nowe umiejętności dla Lu
![]() Karolka ja dawałam Viburcol na wyciszenie małej gdy baaaardzo niespokojnie spala i był problem z brzuszkiem ale jakoś nie widziałam różnicy - możesz spokojnie go podać i zobaczysz czy zadziała bo zaszkodzić to nie zaszkodzisz. A to ulewanie to raczej po szczepieniu choć obserwować trzeba. |
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wybieram krzesęłko bo moi rodzice chcą dla małej zamowic na mikolaja
i nie wiem które http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...767131815.html kolor zółwik albo biedroneczka http://allegro.pl/13-kokrzeselko-sto...765850537.html katania albo szeszele
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo żółwik bedroneczka ma strasznie cięzkie połączenie kolorów.
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-11-16 o 17:59 |
|
|
|
|
#1732 |
|
Wtajemniczenie
|
ciastek woooow jakie kolorowe krzesełka wybrałaś
niunia zamiast jeść będzie się wpatrywać w zwierzaki co do wzoru nie pomogę bo nie mam córci i nie wiem co Wam do wystroju w domu pasujenam dziś właśnie przyszło krzesełko jest boskie |
|
|
|
#1733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja czasem tez tak ale czasem Cytat:
ja mam najbardziej fioletowo w domu. poka krzesełko zięcia
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
ciastek mam nie złożone bo to prezent pod choinkę od nas więc jest ukryte w szafie żeby niunio nie znalazł
|
|
|
|
#1736 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hello. Ale miałam dziś noc
![]() Jak spojrzałam na zegarek to pomyślałam, że jeszcze mi się to śni: była 11:20 ![]() ![]() ![]() Małż znów wyjechał służbowo (na szczęście tym razem tylko na 3 dni), więc "na otarcie łez" wybrałam się z małą kupić COŚ. Cokolwiek, byle fajne ![]() Czując żądzę przygody pierwsze kroki skierowałam do second-handu, skąd wyszłam z uroczym rudym ciepłym sweterkiem Prenatal (na 68) - jeszcze z metkami i dodatkowym guziczkiem , brązowymi spodenkami i kolejnym koszulowym body w szkocką kratę. Już się piorą ![]() Potem już normalne sklepy, gdzie nabyłam nowy nóż do chleba (Jamie Oliver - ktoś się orientuje, czy te sygnowane przez niego produkty są fajne? bo jak tak, to chyba coś teściowej też strzelę), komplet BRĄZOWYCH mydeł ( ) i... płaszcz, który będę musiała jutro zwrócić . Bo mierzyłam go z przypiętą z przodu Zosią. W domu się okazało, że niestety nie dopina się w biuście ![]() Cytat:
no cóż, ma po kim dziedziczyć olewający stosunek do rzeczywistości dla mnie to też od lat zagadka ![]() Cytat:
![]() Przekłada, ale czy celowo? nie mam pojęcia. I oczywiście nie pamiętam, kiedy to się zaczęło ![]() Cytat:
![]() U nas temperatura w dzień to około 22 stopnie, natomiast na noc wyziębiam sypialnię, bo małej się zdecydowanie lepiej tak śpi. Termometr na ogół wskazuje 19 stopni. Wszystkie kocyki są be, w śpiworkach - spocona, więc przymarza sobie cichutko do łóżeczka w samym bawełnianym pajacyku, ale zadowolona jest ![]() Cytat:
Dlatego zaczynam zastanawiać się nad kwestią, poruszoną przez Ciastka - czy nie zamawiać przez nette masz na myśli? Kupowałam w DMie (sama marchew kosztuje 35 centów - ta 125ml - ale te mieszane już więcej). Zosia była zachwycona ![]() Jednoskładnikowy mały słoiczek Holle to u mnie 89 centów, więc też sporawo. Póki to wszystko funkcjonuje w charakterze nowości, to będę kupować, ale jak się dziecku żołądeczek bardziej znieczuli, to chyba postawię na coś innego A co do reakcji poszczepiennych - Zosia, co prawda, nie ulewała, ale też spała sporo, szczególnie po 6w1. Na pewno jest wszystko dobrze, jutro już się unormuje ![]() do karmienia czy na rower? |
||||
|
|
|
#1737 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
jesteśmy w plecy 100zł
mąż podjechał do biedronki innej niż zwykle a tam pełno ludzi, jakieś zakazy. Znalazł miejsce. Wraca a tam blokada na kole ![]() I chłop ze świstkiem na 150zł ![]() Żadna policja, żadna straż miejska!!!!! Nikt z mundurowych! A że mój chłop ciepłe kluchy to kasę zapłacił, a utargował 50zł. Myślałam że mnie poszarpie jak się dowiedziałam że to jakaś firma a nie mundurowi. Zadzwonił do znajomego prawnika - już ktoś się do nich zgłosił w tej sprawie. Podobno niezłe tam się sceny odgrywają, nawet jeden facet próbował z tą blokadą odejchać Będą próbowali odzyskać te pieniądze. Podpowiedział nam żeby to zgłosić na policji. o moj boze...
|
#1739 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny.
jestem mamą lipcową przyjmiecie mnie?
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie :/ juz dawno nie mialam takiego nerwaa i dupiastego dnia. Mala caly dzien marudzila, prawie nie spala, ciagle tylko raczki i raczki. Myslalam ze zwariuje!!!! Do tego pierwsze kroki tz po przyjsciu do domu - oczywiscie do kompa i tv na mecz. Wszystko na mojej glowie. Ale tiramisu zrobione. Wybaczcie, nie mialam ani minuty na nic wiecej
jestem taka zla
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

Luśka robiła identycznie!

dla Lusi

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nie przeszkadza jej mokra, ani obrobiona dupka

no ale to dla jej dobra. I super, że robi postępy 
mój mąż miał wypadek podczas treningu na kolażówce ponad 3 lata temu (potrącił go pijany kierowca). Wyobraźcie sobie że koleś mimo że miał wyrok w zawiasach to siedzieć nie poszedł bo zawiasy miał za inne wykroczenie, a odszkodowania też mu nie wypłacił (25000zł) bo bidulek nic nie ma (wszystko jest zapisane na jego konkubinę, nawet jego firma nagle stała się jej i on pracuje w tej firmie na czarno żeby tylko grosza nie dać. No i tak mu się udaje już 3 lata, a wygląda na to że już tak będzie się ślizgał po prawie......
no cóż, ma po kim dziedziczyć olewający stosunek do rzeczywistości