|
|
#1741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1742 | ||
|
Zakorzenienie
|
no
Cytat:
Cytat:
to ile godzin przespała? pokaza zakupy!hej upiekłam właśnie szarlotke |
||
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
witaj
Cytat:
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
no, 11:20
Już nie pamiętam, kiedy ostatni raz wstałam o takiej porze ![]() W dodatku mała wcale nie obudziła mnie płaczem! po karmieniu (jakoś koło 5) położyłam ją obok siebie. Obudziło mnie radosne gadanie i roziskrzony wzrok zadowolonego z życia dziecka ![]() Ciuszki pokażę jutro, jak trochę przeschną
|
|
|
|
#1745 |
|
Raczkowanie
|
dzieki
![]() mama jestem z lipca dokladnie 12 lipca urodził sie mój cud Podczytywałam Was juz od dawna. Ale jakos nie mogłam sie przełamac by pisac. Córciaa ma na imie Zuzia Skończyła 4 miesiące i jest taaaaaaaaaaaaka kochana![]() phdwao ta szarlotka to na moje przywitanie?
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
ChocoCherry
|
|
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- tz własnie usypia małą ja mam chwile by popisac ![]() o której Wasze dzieci chodza spac tak na całą noc??
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
potrzebuje przepis na szybki i prosty tort
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- o 19 jest kapanie butla i do spania, zasypia sama w lozeczku |
|
|
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miło Cię poznać,a w avjatorze to Ty?![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
witaj na pokładzie
![]() podobno od jakoegoś czasu ta "firma" tam urzęduje i zakłada te blokady ![]() a temu mojemu to wszystko można wkręcić gdzie się podziały jego jaja ![]()
|
#1751 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to wsumie tak jak u nas. Dzis mala w dzien prawie ciagle spala wiec teraz ni9e moze zasnac mimo ze oczy ma jak chinczyk małe. zaraz pewnie padnie ![]() Cytat:
można tak powiedziec bo zdjecie jest przerobione![]()
|
|
|
#1752 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byliśmy u pediatry głównie skontrolować wagę, wszystko już ok Wojtuś przybiera ładnie może nie rewelacyjnie ale jak to lekarz powiedział jest drobny i jak na jego figurę to może być. Co do płaczu to powiedział że zmiana jest niesamowita na co Wojtuś odpowiedział mu uśmiechem |
||||
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój kawaler jest z 11-go![]() Cytat:
niestety nie znam hmm zwyczajnie stracił czujność. Nie złość się na niego za bardzo i tak pewnie mu z tym źle ![]() Cytat:
|
|
#1755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już i tak się zdenerwowałam że dał się tak zrobić. ale wiem, taka głupia sytuacja, nie wiedział co robić. jakoś go odstresuje ![]()
|
|
#1757 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tym przybieraniem to jednak ciężko się zgodzić, przecież Lu to pulpecik ze hej! Ja rozumiem, że wzrost ponizej 3 centyla, ale to temat wzrostu a nie przybierania.. A wagowo jest przecież w porządku prawda? druga moja wątpliwość to te zupki, mogę to wytłumaczyć tylko w ten sposób, ze wprowadzając szybciej zupki wprowadzisz szybciej mięsko - i tu chyba właśnie o to mięsko może chodzić. Skonsultuj to koniecznie. Jeśli chodzi o kaloryczność to trudno wyobrazić sobie by coś zastąpiło mleko, w końcu nikt na zupkach nie podwaja swojej wagi w 3-5 miesięcy Naprawdę słyszałaś ze wcześniakom wcześniej rozszerza sie dietę? Wydawało mi się zawsze, że wręcz odwrotnie bo bierze się pod uwagę ich wiek korygowany i późniejsze osiąganie dojrzałości.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja o 19, najpóźniej o 20 (w zależności od tego jak dużo spała w ciągu dnia) Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-16 o 20:40 |
|||||
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się tylko. Wczoraj i dziś Mała miała imieninowych gości, jutro nas nie ma, a w niedzielę do teściów
![]() Młoda dostała dwujęzycznego Szczeniaczka Uczniaczka Umie go... wyłączyć![]() Trzymajcie się |
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle to pokłóciłam się z TZtem i mam doła...
Nerwy mi coraz częściej siadają, chyba nie służy mi obecny tryb życia. |
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
karolka ja dawałam małej Viburcol ale niestety nie pomógł. Dawałam jej jak tak dużo płakała.
Na opakowaniu jest napisane , wskazania przy niepokoju z powodu gorączki lub bez gorączki, kolki, ząbkowania, przeziębienia. nela moja tak robi nawet nie na leżąco ale i w foteliku i w bujaku jak zasypia to odchyla się jak akrobatka. Strasznie to wygląda ale myślę że u nas spowodowane jest to właśnie umiejętnością przewracania się na brzuch, bo gdy mała jej się nauczyła to niestety nie panuje nad tym ![]() Niestety więcej nie napiszę.. jakoś nie za dobrze się czuję. |
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1762 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za poprawę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A brązowe mydło mnie rozwaliło
|
|||||
|
|
|
#1763 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za 13 tygodni ![]() za ładne przybieranie na wadze Mój młody też raczej z drobnych jest. Co prawda ubranka na 68 są dobre (dziś nawet założyłam mu body 74 i było dobre ) ale waży "tylko" 6 kg. Pani doktor mówi, że jest wysoki, a drobny, taka jego uroda. Oby miał przemianę materii po ojcu, nie po mnie |
|||
|
|
|
#1764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale myślałam ze jest jeszcze za wcześnie?Ja się dziś też nie za dobrze czuje. Bierze mnie przeziębienie Tż tez jakoś dziwnie sie czuje
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiecie co? weszłam dziś na mamy lipiec-sierpień 2013 (tak z sentymentu tam zaglądam czasem) i Pesephone (ta dziewczyna, która straciła synka w 30 tc- miała być chyba mamą czerwcową 2012) jest w ciąży i będzie miała bobaska w lipcu Ale mnie to ucieszyło! Pamiętam, jak ryczałam, kiedy czytałam o jej tragedii...![]()
|
|
#1766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Choco witaj
Allebazi gratki za wizytę ![]() Cytat:
Tak, czasem wcześniakom rozszerza się dietę wcześniej (lub suplementuje witaminy) bo nie zdążyły nagromadzić zapasów w brzuchu i mogą mieć niedobory. Ale sięgnęłam znowu do książki o BLW i tam jest napisane, że to nie powinno absolutnie dotyczyć dzieci urodzonych koło 36 tygodnia ciąży. A poza tym to tulę mocno ja też coraz częściej wymiękam ostatnio...
|
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny które mają chłopców słyszałyście o jajeczkach wędrujących?
albo te które mają dziewczynki o tym ze cipuszka może się zrosnąc? Ja się tego boje bardzo. Moja znajoma o tym nie wiedziała i Jej córeczka ma przeszło rok i musiała jechac na przecinanie jakiejś tam błonki czy coś. Bo koleżanka nie dopatrzyła ze ta dziurka jest zrośnięta Dokładnie nie wiem o co chodziło, ale bardzo sie bała że dziecko będzie miało uraz. Dr Ją zapewniła że nie bedzie , ale Jej mąż miał z Nią szybko wyjśc z gabinetu
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to było straszne. Super że spodziewa się dzieciaczka, na pewno wszystko zakończy się dobrze
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaa i zapomniałam, ogromne brawa dla Zosi, zuch dziewczyna
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
pierwsze kroki skierowałam do second-handu, skąd wyszłam z uroczym rudym ciepłym sweterkiem Prenatal (na 68) - jeszcze z metkami i dodatkowym guziczkiem
. Bo mierzyłam go z przypiętą z przodu Zosią. W domu się okazało, że niestety nie dopina się w biuście
pokaza zakupy!
jestem taka zla 

miło Cię poznać,a w avjatorze to Ty?

dziecię kończy dziś 13 tygodni
), no i teraz zjadła i znów przy podnoszeniu taka sama sytuacja-wielkie ulanie....i poszła spać, mimo, że wstała godzinę temu....gorączki nie ma...czy to możliwe, że to jeszcze po tej szczepionce takie zachowania...
Tż tez jakoś dziwnie sie czuje
ja też coraz częściej wymiękam ostatnio...