Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 15:50   #1711
anna99302
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
dziewczyny, tak właśnie mi się Emil wygina
mój się tak wygina jak nie chce lezec na płasko.robi jakby mostek wtedy. a ostatnio to jeszcze odgina się do przodu jakby strasznie chciał usiąśc! nela jak cię to niepokoi to idź do pediatry, albo ten twój kolega rzeczywiście niech go obejrzy. na pewno to nic strasznego
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:54   #1712
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

wstępniak do obrotu na bok i brzuch Luśka robiła identycznie!

wiesz co, to nie chodzi chyba o kaloryczność ale składniki odżywcze i witaminy. Bo np. mleko matki jest niezwykle ubogie w żelazo. Zresztą w tej książce też coś było o tym, że często u wcześniaków zaleca się wprowadzać wcześniej pokarmy, chyba właśnie dla uzupełnienia składników odżywczych
no co Ty!? Już???
tak wczoraj pomyślałam ale później przeczytałam że do obracania ma jeszcze czas

kurde. 19'C jest u mnie teraz :/

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
mój się tak wygina jak nie chce lezec na płasko.robi jakby mostek wtedy. a ostatnio to jeszcze odgina się do przodu jakby strasznie chciał usiąśc! nela jak cię to niepokoi to idź do pediatry, albo ten twój kolega rzeczywiście niech go obejrzy. na pewno to nic strasznego
żona kuzyna męża mego jutro u nas będę.

Tak więc trzymajcie kciuki by wszystko było ok i by ów kuzyn zgodził się być ojcem chrzestnym

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 15:55   #1713
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
jak pada to stoję pod ogrodowym parasolem przed domem
Super patent niestety nie mogę go zastosować bo ogrodu u nas brak

Cytat:
wiesz co, to nie chodzi chyba o kaloryczność ale składniki odżywcze i witaminy. Bo np. mleko matki jest niezwykle ubogie w żelazo. Zresztą w tej książce też coś było o tym, że często u wcześniaków zaleca się wprowadzać wcześniej pokarmy, chyba właśnie dla uzupełnienia składników odżywczych
Brzmi logicznie , więc pewnie przez to Widocznie nie uważnie przeczytałam fragment o wcześniakach

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 16:06   #1714
kasikkkkka
Zadomowienie

My właśnie wróciłyśmy ze spaceru
mała leży na macie, a ja mam nadzieję zrobić szybki obiad

dla Lusi

pisałyście o spaniu
moja śpi w śpiworku, a zakładam jej albo body na krótki rękawek i jakąś bluzeczkę, czy kaftanik, albo body na długi rękaw i gołe nóżki ma
jak sprawdzam w nocy, to nogi ma zawsze ciepluteńkie,
w sypialni mamy ok 21 st
Stary 2012-11-16, 16:24   #1715
nel_a
Zakorzenienie

wiem czemu mam 19'C w domu
szłam wypuścić psy na dwór a tam alarm na piecu
nikt nie dołożył rano węgla do zasobnika
mąż musi wyjść z pracy wcześniej.
szlag by to trafił.

Stary 2012-11-16, 16:34   #1716
karolka110
Wtajemniczenie

wiecie co martwię się....rano Lilka, jak pisałam, miała znakomity humor, potem na spacerze spała-normalka, po powrocie do domu jeszcze dłuuugo spała, aż zrobiła sobie przerwę między posiłkami 4'50h-przed południem jak zjadła to od razu przy podnoszeniu do odbicia, większość ulała/zwymiotowała(nie wiem czy takie ulanie, to już wymiot), no i teraz zjadła i znów przy podnoszeniu taka sama sytuacja-wielkie ulanie....i poszła spać, mimo, że wstała godzinę temu....gorączki nie ma...czy to możliwe, że to jeszcze po tej szczepionce takie zachowania...

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-11-16 o 16:42
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 16:39   #1717
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
no co Ty!? Już???
tak wczoraj pomyślałam ale później przeczytałam że do obracania ma jeszcze czas

kurde. 19'C jest u mnie teraz :/

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

żona kuzyna męża mego jutro u nas będę.

Tak więc trzymajcie kciuki by wszystko było ok i by ów kuzyn zgodził się być ojcem chrzestnym
wiesz co, jeszcze chwila może minąć zanim się na brzuch obróci. A może szybko mu z tym pójdzie
ja też się martwiłam tym wyginaniem aż przestałam, kiedy zobaczyłam że Luśka najpierw się w ten sposób na bok odwróciła, a potem na brzuch

trzymam

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
dla Lusi

pisałyście o spaniu
moja śpi w śpiworku, a zakładam jej albo body na krótki rękawek i jakąś bluzeczkę, czy kaftanik, albo body na długi rękaw i gołe nóżki ma
jak sprawdzam w nocy, to nogi ma zawsze ciepluteńkie,
w sypialni mamy ok 21 st
dzięki

Luśka też śpi w bodziaku z długim rękawem i śpiworku, a i tak jej czasem chyba nieco za ciepło

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
wiecie co martwię się....rano Lilka, jak pisałam, miała znakomity humor, potem na spacerze spała-normalka, po powrocie do domu jeszcze dłuuugo spała, aż zrobiła sobie przerwę między posiłkami 4'50h-przed południem jak zjadła to od razu przy podnoszeniu do odbicia, większość ulała/zwymiotowała(nie wiem czy takie ulanie, to już wymiot, no i teraz zjadła i znów przy podnoszeniu taka sama sytuacja-wielkie ulanie....i poszła spać, mimo, że wstała godzinę temu....gorączki nie ma...czy to możliwe, że to jeszcze po tej szczepionce takie zachowania...
dzieci różnie reagują na szczepienia. Mi się wydaje, że po szczepieniu jest ospała, pospała długo więc i pewnie więcej zjadła, a że żołądek do takich ilości nieprzyzwyczajony to zwróciła nadmiar. Ja bym się jeszcze bardzo nie martwiła, ale obserwowała

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 16:43   #1718
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, jeszcze chwila może minąć zanim się na brzuch obróci. A może szybko mu z tym pójdzie
ja też się martwiłam tym wyginaniem aż przestałam, kiedy zobaczyłam że Luśka najpierw się w ten sposób na bok odwróciła, a potem na brzuch

trzymam

dzięki

Luśka też śpi w bodziaku z długim rękawem i śpiworku, a i tak jej czasem chyba nieco za ciepło

dzieci różnie reagują na szczepienia. Mi się wydaje, że po szczepieniu jest ospała, pospała długo więc i pewnie więcej zjadła, a że żołądek do takich ilości nieprzyzwyczajony to zwróciła nadmiar. Ja bym się jeszcze bardzo nie martwiła, ale obserwowała
generalnie jak to robi to jest zadowolony, uśmiechał się przed chwilą.

może to jednak to co mówisz

Stary 2012-11-16, 16:43   #1719
chmielinka
Zadomowienie

wróciłyśmy z ćwiczeń. Rany, jak się to moje dziecko upłakało wyła całą godzinę ale jedt duża różnica w jej zachowaniu i postawie czyli nasza tygodniowa praca i męki nie poszły na marne

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a to ja się też pochwalę, przez przypadek kupiłam taki komplet
śliczny
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ta, to byłby najlepsze sposób

Sukieneczka śliczna

Cytat:
śliczna sukienunia

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Zamiast zamiantania ulic proponuję kamieniołom. Cięższa praca to i nauczka lepsza
popieram
Cytat:
moja to brudaseknie przeszkadza jej mokra, ani obrobiona dupkahihi
haha moja tak samo ;D im pampek bardziej napakowany tym przyjemniej
Cytat:
Uff w końcu dotarłam po tej wizycie u lekarza. Dzisiaj w poradni wad i zaburzeń. Generalnie wszystko jest świetnie, ekstra, super (no pani doktor rozpływała mi się dzisiaj w komplementach nad małą a ona to raczej taka z rezerwą jest ). Kolejna wizyta gdzieś tak za 2 miesiące. A mamy się jeszcze kontrolować bo pani doktor nie do końca się podoba, że Luśka wzrostowo jest mała. Bo wagę i obwód głowy już jej wpisuje w normalnych centylach, wzrost jeszcze dla wcześniaków i trzeba to obserwować, ale póki co nie jest to niepokojące.
No i wg pediatry przybiera odrobinę za słabo i mam jej zacząć wprowadzać zupkę jarzynową (raz dziennie), po tygodniu już mogę zacząć do niej dodawać mięsko. Co nie znaczy, że z BLW rezygnuje, jak tylko Luśka zacznie siedzieć będzie dostawała też warzywka, owoce i mięsko do ręki
co do oczek, to co pisałam wczoraj - dla niej to nic niepokojącego, niektóre dzieci tak po prostu mają, ale USG mózgu nie zaszkodzi zrobić
jeśli chodzi o piąstki jest ok
czyli właściwie wszystko jest dobrze. Ale mój małż musiał już wczoraj zasiać panikę...

a tak w ogóle to moja córa odkryła dzisiaj nową umiejętność. Zaryła nosem w matę i pierdzie w nią i bulgocze

aha i nową fascynującą zabawką stał się kawałek narzuty na łózko zwisający przy podłodze
dla Lusi

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 16:44   #1720
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki
ale nie zjadła więcej-normalnie 150ml gotowego MM....mam nadzieję, że to tylko chwilowe....obserwować będę oczywiście
Stary 2012-11-16, 16:52   #1721
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
wróciłyśmy z ćwiczeń. Rany, jak się to moje dziecko upłakało wyła całą godzinę ale jedt duża różnica w jej zachowaniu i postawie czyli nasza tygodniowa praca i męki nie poszły na marne

śliczny

popieram

haha moja tak samo ;D im pampek bardziej napakowany tym przyjemniej

dla Lusi
super że jest poprawa
będzie dobrze

Stary 2012-11-16, 16:56   #1722
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

dla Lusi
dzięki
oj biedna mała no ale to dla jej dobra. I super, że robi postępy

a ta babka co dzisiaj u niej byliśmy, to ona nas wysłała na rehabilitację, na którą w końcu nie poszłam. Nic dzisiaj o to nie pytała, ja nic nie mówiłam, ale do niczego się już nie czepiała, więc widać, jak ta rehabilitacja była nam "potrzebna"
nad tym jej zaleceniem podawania już zupek też muszę się jeszcze zastanowić i skonsultować to z moją fajną pediatrą, do której chodzę prywatnie zobaczymy co ona powie.

Cytat:
dzięki
ale nie zjadła więcej-normalnie 150ml gotowego MM....mam nadzieję, że to tylko chwilowe....obserwować będę oczywiście
ja to bym i tak na szczepienie zrzuciła, zwłaszcza, że mała gorączkowała więc ogólnie organizm jest osłabiony. Ale jakby jutro było też coś nie tak to skonsultuj to z lekarzem

Stary 2012-11-16, 17:04   #1723
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
ja to bym i tak na szczepienie zrzuciła, zwłaszcza, że mała gorączkowała więc ogólnie organizm jest osłabiony. Ale jakby jutro było też coś nie tak to skonsultuj to z lekarzem
no ja też tylko na to mogę się powołać w tej sytuacji....
wiem, że już kiedyś też miała taki dzień big ulewania, ale nie pamiętam czy to było po szczepieniu, czy ot tak....
zobaczymy....
Stary 2012-11-16, 17:22   #1724
Irmusia81
Zakorzenienie

Witam z kawką

Moja mama nosi L, bo ma dziś dzień marudy i tylko na rękach jest w miarę ok

Cytat:
mi też mówili, żeby leki podawać dopiero jak temp będzie wyższa niż 38 stopni, a nie zapobiegawczo. Zresztą są też szkoły, żeby dziecku nie zbijać temperatury jeśli nie przekracza ona 39 stopni, bo gorączka po szczepieniu to dobry objaw - znak, że organizm podjął walkę i produkuje przeciwciała.
o kurcze, a Leoś po szczepieniu nie gorączkuje

Cytat:
ale u nas niestety tak jest mój mąż miał wypadek podczas treningu na kolażówce ponad 3 lata temu (potrącił go pijany kierowca). Wyobraźcie sobie że koleś mimo że miał wyrok w zawiasach to siedzieć nie poszedł bo zawiasy miał za inne wykroczenie, a odszkodowania też mu nie wypłacił (25000zł) bo bidulek nic nie ma (wszystko jest zapisane na jego konkubinę, nawet jego firma nagle stała się jej i on pracuje w tej firmie na czarno żeby tylko grosza nie dać. No i tak mu się udaje już 3 lata, a wygląda na to że już tak będzie się ślizgał po prawie......[COLOR="Silver"]
i gdzie tu sprawiedliwość?

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
witajcie
ja już wymiękam
nie mam siły normalnie
dziś udało mi się przespać aż ...uwaga... 5 godzin....i to z przerwami
nie wiem co się dzieje z tym moim dzieckiem
normalnie doła już łapie, snuję się jak cień po domu
ojej... współczuję

Cytat:
ale i tak nie udało mi się zapobiec , bo podałam czopka ok 17, po spaniu a Lilka po 20 minutach strzeliła kupę i zupełnie nie wiedziałam co robić-podać kolejnego czy niewięc bidula przed 20 dostała jednak gorączkę, podałam jej szybko tego czopka ponownie, ale temp. doszła aż do 38'8.....miała wypieki, była smutna i usnąć nie mogła, tylko pojękiwała....ale w końcu ją ululałam i w nocy już gorączka nie wróciła
biedna Lilusia

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Irmusia jak to jest z tym glutenem?? Od kieody można przy mm??
tak jak pisała Prince, przy mm gluten podaje się po 5 miesiącu

Cytat:
Wygrałam właśnie dla Niuni taką sukienusię
fajna!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
:
I jeszcze w temacie umiejętności: kiedy/ czy Wasze dzieci przekładają zabawki z rączki do rączki? U mojej zauwazyłam to dopiero niedawno (tydzień temu, moze wcześniej).
w sumie to nie zauważyłam, żeby L przekładał coś z rączki do rączki. Ale bez przerwy coś miętosi.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziś Jaś sam obróvił sie z plecow na brzuch i chytał grzechotke leżącą z przodu
dla Jasia

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
To ja się jeszcze pochwalę zdjęciem do paszportu naszej małej.
Na zdjęciu jest trochę żółta, ale to przez to, że komórką robiłam zdjęcie zdjęciu
słodziuchna

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a to ja się też pochwalę, przez przypadek kupiłam taki komplet
fajny!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 17:27   #1725
prince_polo
Zakorzenienie

chmielinka super!!!!!

dziewczyny co myslicie o zamawianiu pampków z neta? tych pampersa???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 17:29   #1726
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
no ja też tylko na to mogę się powołać w tej sytuacji....
wiem, że już kiedyś też miała taki dzień big ulewania, ale nie pamiętam czy to było po szczepieniu, czy ot tak....
zobaczymy....
po szczepieniach i ulewanie i zaparcia mogą się pojawić z tego co wiem.

oby szybko wszystko wróciło do normy!

Stary 2012-11-16, 17:39   #1727
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dzis zimno bylismy godiznkę na spacerze i Jasiowi się zroibł czerwony nosek
Leoś też był dziś godzinkę na podwórku (z moją mamą) i też wrócił z czerwonym noskiem. Ale zadowolony

Cytat:
Uff w końcu dotarłam po tej wizycie u lekarza. Dzisiaj w poradni wad i zaburzeń. Generalnie wszystko jest świetnie, ekstra, super (no pani doktor rozpływała mi się dzisiaj w komplementach nad małą a ona to raczej taka z rezerwą jest ). Kolejna wizyta gdzieś tak za 2 miesiące. A mamy się jeszcze kontrolować bo pani doktor nie do końca się podoba, że Luśka wzrostowo jest mała. Bo wagę i obwód głowy już jej wpisuje w normalnych centylach, wzrost jeszcze dla wcześniaków i trzeba to obserwować, ale póki co nie jest to niepokojące.
No i wg pediatry przybiera odrobinę za słabo i mam jej zacząć wprowadzać zupkę jarzynową (raz dziennie), po tygodniu już mogę zacząć do niej dodawać mięsko. Co nie znaczy, że z BLW rezygnuje, jak tylko Luśka zacznie siedzieć będzie dostawała też warzywka, owoce i mięsko do ręki
co do oczek, to co pisałam wczoraj - dla niej to nic niepokojącego, niektóre dzieci tak po prostu mają, ale USG mózgu nie zaszkodzi zrobić
jeśli chodzi o piąstki jest ok
czyli właściwie wszystko jest dobrze. Ale mój małż musiał już wczoraj zasiać panikę...

a tak w ogóle to moja córa odkryła dzisiaj nową umiejętność. Zaryła nosem w matę i pierdzie w nią i bulgocze

aha i nową fascynującą zabawką stał się kawałek narzuty na łózko zwisający przy podłodze
dla Lusi

Cytat:
wiecie co martwię się....rano Lilka, jak pisałam, miała znakomity humor, potem na spacerze spała-normalka, po powrocie do domu jeszcze dłuuugo spała, aż zrobiła sobie przerwę między posiłkami 4'50h-przed południem jak zjadła to od razu przy podnoszeniu do odbicia, większość ulała/zwymiotowała(nie wiem czy takie ulanie, to już wymiot), no i teraz zjadła i znów przy podnoszeniu taka sama sytuacja-wielkie ulanie....i poszła spać, mimo, że wstała godzinę temu....gorączki nie ma...czy to możliwe, że to jeszcze po tej szczepionce takie zachowania...
moim zdaniem to po szczepieniu. Ja zawsze słyszę od lekarza, że 3 dni po szczepieniu dziecko może się inaczej zachowywać (marudzić, nie chcieć jeść etc).

Cytat:
biedna za postępy

Cytat:
nad tym jej zaleceniem podawania już zupek też muszę się jeszcze zastanowić i skonsultować to z moją fajną pediatrą, do której chodzę prywatnie zobaczymy co ona powie.
też bym tak zrobiła tym bardziej, ze Lusia bardzo dobrze wyglada

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
jeszcze nie zamawiałam.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 17:42   #1728
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
o kurcze, a Leoś po szczepieniu nie gorączkuje
Luśka też gorączkowała tylko raz, i to nie jest reguła, że dziecko musi, ale jak gorączkuje to też nie trzeba włosów z głowy rwać

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
chmielinka super!!!!!

nie zamawiałam nigdy bo zawsze wychodziły drożej niż w dobrych promocjach. ale jak dobra cena to czemu nie?

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

też bym tak zrobiła tym bardziej, ze Lusia bardzo dobrze wyglada
no właśnie przecież ona i tak jest kluska, wagowo jest w 10 centylu, a wzrostowo poniżej 3. To jakby ona jeszcze bardziej tyła, to w ogóle pulpet by z niej był okropny

Stary 2012-11-16, 17:48   #1729
karmeelek
Zadomowienie

Agunia super wieści! I brawa za nowe umiejętności dla Lu
Karolka ja dawałam Viburcol na wyciszenie małej gdy baaaardzo niespokojnie spala i był problem z brzuszkiem ale jakoś nie widziałam różnicy - możesz spokojnie go podać i zobaczysz czy zadziała bo zaszkodzić to nie zaszkodzisz. A to ulewanie to raczej po szczepieniu choć obserwować trzeba.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 17:49   #1730
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny wybieram krzesęłko bo moi rodzice chcą dla małej zamowic na mikolaja
i nie wiem które
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...767131815.html
kolor zółwik albo biedroneczka

http://allegro.pl/13-kokrzeselko-sto...765850537.html
katania albo szeszele

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-16, 17:57   #1731
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny wybieram krzesęłko bo moi rodzice chcą dla małej zamowic na mikolaja
i nie wiem które
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...767131815.html
kolor zółwik albo biedroneczka

http://allegro.pl/13-kokrzeselko-sto...765850537.html
katania albo szeszele
szeszele
albo żółwik
bedroneczka ma strasznie cięzkie połączenie kolorów.

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-11-16 o 17:59
Stary 2012-11-16, 18:31   #1732
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ciastek woooow jakie kolorowe krzesełka wybrałaś niunia zamiast jeść będzie się wpatrywać w zwierzaki co do wzoru nie pomogę bo nie mam córci i nie wiem co Wam do wystroju w domu pasuje
nam dziś właśnie przyszło krzesełko jest boskie
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 18:49   #1733
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw sie, Jaś tez marznie, mamy 23 stopnie i nam wszytskim chłodno, gdybym go zostawiłwiła np be zspodenek to po 5 minutach będzie marmurkowy i lodowaty, tej nocy mielismy 22 stopnie i mały był zimny jak go brałam o 23, więc dałam mu kołdrę normalnie
acha, to mamy 2 zmarzluchy
Cytat:
dziewczyny, tak właśnie mi się Emil wygina
moja czasem tez tak ale czasem
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ciastek woooow jakie kolorowe krzesełka wybrałaś niunia zamiast jeść będzie się wpatrywać w zwierzaki co do wzoru nie pomogę bo nie mam córci i nie wiem co Wam do wystroju w domu pasuje
ja mam najbardziej fioletowo w domu. poka krzesełko zięcia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-16, 18:56   #1734
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ciastek najbardziej podobaja mi sie te zielone.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:13   #1735
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ciastek mam nie złożone bo to prezent pod choinkę od nas więc jest ukryte w szafie żeby niunio nie znalazł
Stary 2012-11-16, 19:28   #1736
depoison
Zadomowienie

Hello. Ale miałam dziś noc
Jak spojrzałam na zegarek to pomyślałam, że jeszcze mi się to śni: była 11:20

Małż znów wyjechał służbowo (na szczęście tym razem tylko na 3 dni), więc "na otarcie łez" wybrałam się z małą kupić COŚ. Cokolwiek, byle fajne
Czując żądzę przygody pierwsze kroki skierowałam do second-handu, skąd wyszłam z uroczym rudym ciepłym sweterkiem Prenatal (na 68) - jeszcze z metkami i dodatkowym guziczkiem , brązowymi spodenkami i kolejnym koszulowym body w szkocką kratę. Już się piorą
Potem już normalne sklepy, gdzie nabyłam nowy nóż do chleba (Jamie Oliver - ktoś się orientuje, czy te sygnowane przez niego produkty są fajne? bo jak tak, to chyba coś teściowej też strzelę), komplet BRĄZOWYCH mydeł () i... płaszcz, który będę musiała jutro zwrócić . Bo mierzyłam go z przypiętą z przodu Zosią. W domu się okazało, że niestety nie dopina się w biuście

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Czytając Wasze posty doszłam do wniosku, że mam dziecko wyluzowane od urodzenia , bo już na niektórych zdjęciach z sali poporodowej ma rozczapierzone paluszki. Później też różnie, a na podstawie zdjęć tylko czasem można stwierdzić, czy to odruch Moro (migawkę jednak słychać), czy spokój. Na większości zdjęć ma dłonie złożone w piąstki, ale luźne.
no to u mnie to samo - raz, że na niektórych zdjęciach widać te piąstki, dwa, że i tak nie są kurczowo zaciśnięte, tylko po prostu tak ma złożone paluszki. I też się zastanawiam, czy to świadczy o jakimś ogólnym wyluzowaniu? no cóż, ma po kim dziedziczyć olewający stosunek do rzeczywistości

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Wiesz, ja to nie mogę zrozumieć dlaczego więźniowie nie pracują
dla mnie to też od lat zagadka

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
u nas to samo
piski, "gada" przez całe kwadranse, "opowiada" coś z wielkim zaangażowaniem ale co ciekawe nie ma u nas gugania żadnego gu, gi.. nic.
I jeszcze w temacie umiejętności: kiedy/ czy Wasze dzieci przekładają zabawki z rączki do rączki? U mojej zauwazyłam to dopiero niedawno (tydzień temu, moze wcześniej).
u nas z kolei gadanie jest (dziś nawet do jakiejś baby w metrze zaczęła gadać ) a pisków nie było jeszcze nigdy

Przekłada, ale czy celowo? nie mam pojęcia. I oczywiście nie pamiętam, kiedy to się zaczęło

Cytat:
dziewczyny a ja mam takie pytanie. Bo mała spi w spiworku w nocy. takim juz grubszym troszke. jest w pajacu albo rajstopkach i bodach na dł rekaw. I w domu jest 24 na noc no i temp spada do 23-22. A w dzien jest 25 prawie stopni u nas..... i mała jest na dl rekaw (jak jej zmieniam [pampka i jest na gole nozki bo ja np caluje i sie z nia bwie to zaraz ma zimne stopy i lodowate rece) a zasypia TYLKo jak jest opatulona kocem po szyje! wtedy moment spi!
ja nie wiem czy te moje dziecko to taki zmarzluch czy poprostu lubi ten swoj miekki kocyk. Dodam z enigdy nie jest spocona!!!!
a to mały zmarzluch!
U nas temperatura w dzień to około 22 stopnie, natomiast na noc wyziębiam sypialnię, bo małej się zdecydowanie lepiej tak śpi. Termometr na ogół wskazuje 19 stopni. Wszystkie kocyki są be, w śpiworkach - spocona, więc przymarza sobie cichutko do łóżeczka w samym bawełnianym pajacyku, ale zadowolona jest

Cytat:
depoison u mnie jumbopacki pampków są w Dm'ie i wychodzą po niespełna 19 centów za szt.-chyba....boże teraz mnie zaćmiło, ale jeszcze się upewnię....tyle, że nie w każdym Dm'ie są
aha a w Lildlu na promocji są małe 135g słoiczki bio-warzywek z Nestle po 35 centów-ja załapałam się już tylko na marchewkę i marchewkę z ziemniakami(oczywiście na później), są też duże po 45centów dla starszych dzieci, ale ich nie brałam....moja pediatra powiedziała właśnie by od warzywek zaczynać-najlepiej marchewki...ciekawe jaką opinie mają te Nestle-wiesz cosik??
wiem, że kupujesz te Holle-u mnie po 99centów
no ale właśnie 19 centów to żaden szał - takie 15 to już byłoby coś Dlatego zaczynam zastanawiać się nad kwestią, poruszoną przez Ciastka - czy nie zamawiać przez net

te masz na myśli? Kupowałam w DMie (sama marchew kosztuje 35 centów - ta 125ml - ale te mieszane już więcej). Zosia była zachwycona
Jednoskładnikowy mały słoiczek Holle to u mnie 89 centów, więc też sporawo. Póki to wszystko funkcjonuje w charakterze nowości, to będę kupować, ale jak się dziecku żołądeczek bardziej znieczuli, to chyba postawię na coś innego
A co do reakcji poszczepiennych - Zosia, co prawda, nie ulewała, ale też spała sporo, szczególnie po 6w1. Na pewno jest wszystko dobrze, jutro już się unormuje

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
do karmienia czy na rower?

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:37   #1737
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

do karmienia czy na rower?
do karmienia

11.20?!?! polać Zosi

poka ciuszki!

brązowe mydła
Stary 2012-11-16, 19:38   #1738
nel_a
Zakorzenienie

jesteśmy w plecy 100zł
mąż podjechał do biedronki innej niż zwykle a tam pełno ludzi, jakieś zakazy.
Znalazł miejsce. Wraca a tam blokada na kole
I chłop ze świstkiem na 150zł
Żadna policja, żadna straż miejska!!!!!
Nikt z mundurowych!
A że mój chłop ciepłe kluchy to kasę zapłacił, a utargował 50zł.

Myślałam że mnie poszarpie jak się dowiedziałam że to jakaś firma a nie mundurowi.

Zadzwonił do znajomego prawnika - już ktoś się do nich zgłosił w tej sprawie. Podobno niezłe tam się sceny odgrywają, nawet jeden facet próbował z tą blokadą odejchać
Będą próbowali odzyskać te pieniądze.
Podpowiedział nam żeby to zgłosić na policji.

o moj boze...

Stary 2012-11-16, 19:49   #1739
ChocoCherry
Raczkowanie

hej dziewczyny.
jestem mamą lipcową
przyjmiecie mnie?
Stary 2012-11-16, 19:50   #1740
pumas
Zakorzenienie

Witajcie :/ juz dawno nie mialam takiego nerwaa i dupiastego dnia. Mala caly dzien marudzila, prawie nie spala, ciagle tylko raczki i raczki. Myslalam ze zwariuje!!!! Do tego pierwsze kroki tz po przyjsciu do domu - oczywiscie do kompa i tv na mecz. Wszystko na mojej glowie. Ale tiramisu zrobione. Wybaczcie, nie mialam ani minuty na nic wiecej jestem taka zla
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości