|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Cytat:
![]() trzymam kciuki
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2823 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczny i brzuszek i kocyk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi raz na silne bóle kręgosłupa lekarz wydrukował jakiś artykuł z internetu![]() Ja się zastanawiam po chorobę ja te ubezpieczenie płacę... Cytat:
![]() A ja dzisiaj do teściów na weekend... najpierw zapas melisy sobie zrobię... Podczytywać Was na telefonie będę i może przeżyję. A i Strippi głosy standardowo poszły (:
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-11-17 o 08:29 |
||||
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mi przez noc brzuch urósł i aż dzisiaj się nie poznaję Ale jak miło wstać o 7 a nie o 5 do pracy... Bajka.
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
)ale mnie od wczoraj zgaga pali :/ a nic takiego nie jadłam by mnie paliła wrrr zaczyna się kolejna dolegliwość :/
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgagi współczuję - nigdy nie miałam. A przy Julce też Cię męczyła?
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- http://allegro.pl/inteligentna-karuz...776041596.html Patrzcie jaką karuzelę znalazłam. Reaguję na płacz dziecka i wtedy się włącza.. Z jednej strony fajne ale z drugiej zastanawiam się czy to nie wystraszy jeszcze bardziej dziecka jak tak nagle się włączy
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
Udany nie będzie, po cichu liczę na znośny
![]() Co do karuzeli... matko i córko teraz wszystko jest 'inteligentne' telefony, telewizory a teraz nawet i karuzela można się przy tym 'głupio' poczuć![]() Ja tam zostanę przy naszej klasycznej
|
|
#2830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedziemy po południu na urodziny teściowej także tam pojem A dziś się ważyłam i przytyłam 0,5kg w 4 tygodnie. haha tu nie ma co się śmiać, tylko współczuć, bo jak ja będę się toczyć w 36tygodniu?? Toż to będzie zagrożenie dla życia Już teraz brzuch przyciąga mnie do ziemi Cytat:
i nie możemy się doczekać aż nas poinformujesz ![]() dzięki Cytat:
raczej więcej w konkursach nie zamierzam brać udziału ![]() Z Julią też miałam, ale wydaje mi się, że dopiero po 30tyg ;/
|
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
mam pytanie tak mi trochę głupio.. w necie poczytałam ale za bardzo się nie odnalazłam.. mam gdzieś od 1,5 tygodnia taki dziwny objaw.. nawet nie wiem za bardzo jak to opisać.. pulsujące ukłucia? takie jakby małe skurcze.. ukłuje mnie tak z 5 razy w odstępach może 5/6 sek. i jest to w okolicach pochwy.. tak jakby po prawej stronie ![]() wiem, że nikt tutaj nie jest lekarzem.. ale może któraś z Was ma lub miała coś podobnego? czytałam o skurczach macicy ale to dopiero po 20 tc podobno ![]() sama nie wiem może po prostu wszystko się tam rozciąga.. w każdym razie zaobserwuje to do pn i podejmę decyzję czy iść do ginekologa |
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno może się zdarzać... w każdym razie mi nic na to nie dają...
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio mialam badanie, wszystko bylo ok, szyjka zamknieta, dlugosc 4 cm, nic niepokojacego.. ale jakos zapomnialam wtedy zapytac lekarza o to. Jestem teraz w 19 tygodniu.. czyli zaczelo sie gdzies okolo 17 tygodnia.
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
piękny bilans!!!!!
![]() też tak miewam. teraz ciut rzadziej. ja to nazywałam orgazmo-skurczami lekarz nie widział w tym nic niepokojącego. za pierwszym razem wydygałam i wzięlam no-spę; powiedział, że jak najbardziej można, ale bez histeii. może to być jelitowe, może być też tak, że dziecko naciska na konkretny nerw. obserwować, ale nie panikować.
|
|
|
#2836 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w sumie to nie mam żadnych plamień ani krwawień, dziecinę czuję.. tylko niepokoi mnie ta częstotliwość.. z początku też nie miałam codziennie a teraz kilka/kilkanaście razy na dobę ;/ mój lekarz zawsze mówi, że wszystko ok i tak ogólnie.. nigdy nie wspomina o szyjce, długości.. teraz zrobię listę pytań i będę go atakować ! Moderna kiedy masz następną wizytę? bo czytałam, że też będziesz pytać o tą glukozę? ciekawa jestem czy w Niemczech też to robią.. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Witam w ten piękny mglisty dzień ![]() Dziewczyny, nie wrzucać mi tu zdjęć małych brzuszków marudząc że są wielkie i nie wmawiać sobie chorób których nie ma bo będzie ![]() No, tyle miałam do powiedzenia, chodziło mi o koleżankę która ma grzybicę a twierdzi że jej płyn owodniowy wycieka, w takim wypadku lekarz na pewno by poinformował, a jak są jakieś wątpliwości koniecznie zadzwonić i dopytać a nie cudować. Poza tym nie ma co się wstydzić grzybicy, bo każdemu może się przydarzyć, wstyd to kraść, a nie złapać infekcję, nawet ginekologiczną ! ![]() no a poza tym kciuki za wizytę
|
|
#2838 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale obstawiam Sławka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
witam sie
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
aha zapomniałam wam napisać, co robię na zaparcia i odkąd tak robię to nie mam z tym problemu, czyli już 14 tygodni
no i mało tyję, więc może też zasługa. Rano na śniadanie jem musli, z otrębami owsianymi i pszennymi, do tego płatki fitness no i to wszystko z mlekiem. Zjadam cały talerz i trzyma mnie do obiadu, bardzo sycące i zdrowe. W miedzy czasie jem jakieś owoc, najczęściej jabłko (wskazane jest jeść je z rana i w południe, a unikać na wieczór). Obiad normalnie jem, czasami zdrowe, czasami niezdrowe Po obiedzie jakiś serek danio brzoskwiniowy (tylko on mi wchodzi z jogurtów i serków) No i kolacja o 18:00, później już tylko woda i owoc jakiś, obecnie jestem na etapie pomarańczy i mandarynek i czasami jem ich sporo
|
|
|
#2840 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mam pojęcia czy to prawda, ale u mnie się sprawdziło.. ![]() jak dostawałam miesiączkę, to zanim zaczęło boleć już brałam 2 nospy, bo jak wzięłam później to właśnie chodziłam po ścianach. Bóle porodowe porównywałam do bardzo bolesnej miesiączki i tyle, zresztą pisałam już kiedyś. A po porodzie to praktycznie miesiączki miałam bezbolesne.. ![]() Cytat:
trzymam, ale już za późno.. Cytat:
![]() dzień dobry.. znów zapowiada się słoneczny dzień, mgła sobie poszła i słońce się pojawia.. przyjemnie.. do później, jak będę mieć czas.. miłego dnia..
|
|
|
#2841 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
u mnie jak nie brałam antykoncepcji to był horror.Jest szansa że po porodzie sie to zmieni
|
|||
|
|
|
|
#2842 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
W Krakowie nadal mgliście... Mnie mama z babcią obiecały, że jak urodzę dziecko to skończą się bolesne (bardzo bolesne) miesiączki i urosną mi piersi Trzymam je za słowo!!!Ciekawi mnie jak to jest, że jedna czuje bóle porodowe jak blender w ciele, a druga jak bolesną miesiączkę... czy to kwestia progu bólu czy "specyfiki" kobiety?
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-11-17 o 11:45 |
|
|
|
|
#2843 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, jeju jaka miala potworna noc, budzilam sie o 2 w nocy (kata, bolace gardlo, zgaga i na mega wqr***no tak zle to dawno sie nie czulam :/ no ale jest nowy dzine, juz troszke lepiej. Maz pojechal dla mnie po nawilzacz powietrza z jonizatorem
![]() ![]() Bedzie dla dzidzi tez pozniej - now sumie juz tez dla niej. Nie podoba mi sie ta choroba w ciazy, pierwszy raz jak na razie, dzidzia wczoraj aktywna caly dzien byla, cos mi sie wydaje, ze nie podoba jej sie choroba, cebula i czosnek :/ Co dzis gotujecie? Bo ja cos nie mam inwencji ... Moze odmroze jakies miesko i kopytka ... ehh beznadziejnie jest meic katar malo co czuc :/ |
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mam problem z zaparciami od zawsze niekoniecznie teraz tylko- tyle że u mnie jakiś obiad wchodzi w grę w godz 17-18. Być może jakby był wcześniej to byłoby w miarę. Zobaczę dziś i jutro- tyle że dziś na śniadanie płatków nie było.... |
|
|
|
|
|
#2845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A zaparcia poszły w niepamięć jak jestem na L4, a nie płaszczę pupy w pracy A tak to śliwy suszone + kefir...
|
|
|
|
#2847 | |
|
Raczkowanie
|
witam w sobotnie przedpołudnie
Cytat:
glukometr mam Accu Chek Active (i od wczoraj kłuje moje biedne paluszki i cudem udało się zdjąć obrączke, uff, mnóstwo lodu, aż mi palec zamarzł, potem oliwka i tż ściągał, dawno tak nie krzyczałam z bólu
|
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie zaparć, ja też wyeliminowałam całkowicie białe pieczywo i słodycze do zera od wizyty, i w ogóle rzeczy z białej mąki i śliweczki z kefirem wieczorem i naprawdę zero problemów, po dwa razy dziennie latam
Oczywiście regularne posiłki i gitara. Tyle że ja mam w domu maszynkę do chleba i sami chleb pieczemy więc wiemy co tam jest czytajcie dziewczyny składy chlebów razowych czy grahamów które kupujecie, wiele z nich nie jest z mąki z pełnego przemiału, ale ze zwykłej i żeby je przyciemnić ma w składzie karmel ! Także nie ma różnicy czy się to je czy zwykłe białe pieczywo ! W Krk, w miarę dobre chleby z super składami są z piekarni mojego taty. W sensie to nie jest piekarnia mojego taty, ale taka firma http://www.piekarniamojegotaty.pl/ ![]() Despa zapomniałam Ci napisać, planuję rodzić w MSWIA na Galla
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-11-17 o 11:55 |
|
|
|
|
#2849 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja tak średnio, ale są dobre na przemianę materii dlatego jem
jeszcze jak nasiąkną mlekiem to już całkiem nie fajne, ale jakoś przełykam ![]() Cytat:
Pamiętam jak byłam na dukanie to super pomagały. Co do mandarynek to potrafię zjeść siatkę Cytat:
![]() Ja tez nienawidze chorowac brrr ;/ Cytat:
Mi się właśnie musli skończyło i jadłam fitnessy z otrębami, średnio smakowało, ale dałam radę
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam grzybicę, okropność. Jak się zmęczę, to sika ze mnie. Nie wiem jakim cudem, bo w środku mam ser... ![]() Gin powiedział "masakra" i przepisał globulki Nystatynę VP. Stwierdził, że to normalka i dziecku nie szkodzi, tylko ja cierpię i mnie swędzi.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Aby oczywiście zdrowe było 

za brzusio

i nie wmawiać sobie chorób których nie ma bo będzie
u mnie jak nie brałam antykoncepcji to był horror.