|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#74281 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
![]() ![]() noo mi też się marzy taka na wypasie, ale stwierdziłam, że na to kiedyś przyjdzie czas, a póki co wykombinuję sobie coś funkcjonalnego za mniejszy pieniążek ![]() Cytat:
![]() moja logika w tym temacie zawsze była prosta: "jeśli coś ma taką moc, że potrafi zmienić naturalne i prawidłowe działanie naszego organizmu, to na pewno nie jest zdrowe/obojętne dla zdrowia" oczywiście to jest decyzja, którą każdy musi podjąć sam i być przekonany, bo alternatywy bez środków ubocznych są trochę mniej komfortowe w stosowaniu bądź nauczeniu
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-17 o 11:19 |
||
|
|
|
#74282 |
|
Raczkowanie
|
a ja nie wiem, ale moje włosy chyba nie lubią mrożącego.
![]() Już bez niego mam lepszy efekt, albo nie lubią albo popełniam jakiś dziwny błąd. Próbowałam już nawet bez dyfuzora, ale efekt jest podobny.
|
#74283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
można też dawać ciut na suche końce jako zabezpieczenie po odgnieceniu sucharków (moje ulubione zastosowanie) - wtedy zmiękczy końcówki, ciut dociąży i ogarnie puch, ale nie wyprostuje całości |
|
|
|
|
#74284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#74285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie zamówiłam w chwili słabości i tak siedzę i mśle czy nie wywaliłam za dużo kasy![]() I kawałek moich włosów... jak ciężko samej zrobić zdjęcie ale są sprężynkidorzucam fotke z tyłu (dobra duszyczka mi zdjęcie zrobiła) ale przez światło (brak światła) włosy wyglądają na ciemniejsze niż w rzeczywistości szału nie ma, ale po okresie kryzysowym może być ![]() I znowu widzę na zdjęciu odrosty a farbować nie chcę ale coś mi się wydaję, że polegnę w tej walce
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2012-11-17 o 12:49 |
|
|
|
|
#74286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#74287 |
|
Rozeznanie
|
Hej, zaraz lecę na miasto, ale po powrocie nadrobię posty, które napykałyście
![]() Dodaję włosy po reanimacji: woda-krem z biedronki-żel Isana-plunking na 15min-odgniatanie. Do potem
|
#74288 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Póki co to dopiero pierwsze użycie i nakładałam tylko na skalp. Zależy mi głównie na zahamowaniu wypadania, dlatego ze względu na cenę szkoda mi go na długość Ciężko napisać coś więcej, ponadto, że naprawdę wypadło mi mniej włosów - nie wiem, czy to możliwe po pierwszym użyciu, ale jeśli tak to już go kocham Ale spróbuję:Jak nałożyłam ok. 21 wczoraj wieczorem i "przejeżdżałam" ręką po włosach, żeby sprawdzić, czy mnie nie podrażnia to wypadały mi tak 2-3 włosy, więc dużo mniej niż zazwyczaj (co znaczy, że nie podrażnia). Co do błysku to tak standardowo - ja mam zdrowe te włosy, które odrosły w ciągu ostatniego roku, czyli ok. 10cm od skalpu i one i tak się błyszczą mocniej niż reszta Skręt dzisiaj jako taki, ale to nie zasługa Khadi, tylko oleju z musztardy (do którego wróciłam z radością) zmieszanego z kokosem - moje włosy to uwielbiają, potem Waxa, Garniera AiK, Joanny bs, żelu mrożącego i dyfuzora ![]() Z mojego punktu widzenia to dobrze, że go zamówiłaś. Wiem, że Anwen też była nim zachwycona, jeśli chodzi o wypadanie i to mnie też trochę przekonało. Ale wiem, że są też osoby, którym nie służy (recenzje na KWC) Będę meldować, jak się sprawuje w kwestii regulowania przetłuszczania, wypadania, błysku i innych skutków, które zauważę ps. Piękne włosy!!!!
|
|
|
|
|
#74289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piękne
|
|
#74290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zawsze mi się wydawało, że taka mocno emolientowa to dociąży tak, że skręt zrobi się sam z siebie ![]() Cytat:
|
|
#74291 | ||
|
Zakorzenienie
|
oh jeszcze im dużo brakuje do waszych boskich
ale bardzo dziękujeCytat:
a który dzionek reanimacji?Cytat:
)To się będziemy wymieniać spostrzeżeniami umiecie pocieszać A ja i tak widząc wszystkie te piękne gęściuchne lokasy i falki to... ale trzeba się cieszyć z tego co się ma i pielęgnować
|
|
|
#74292 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim,
Chciałabym poradzić się Was co do moich włosów - tyle czasu z tym zwlekałam, ale chyba nie chcę ich dłużej tak męczyć czesaniem na sucho i udawaniem, że są proste. Ostatnio przez ok 2 miesiące też musiałam używać tylko szamponu przeciwłupieżowego, żadnych odżywek. Teraz już się go pozbyłam, ale mnóstwo szamponów powoduje swędzenie skóry głowy i nim znajdę ten ok, to się trochę naszukam. Włosy były parę razy farbowane, aktualnie mam długość ok. 5 cm za ramiona, z grzywką ściętą na półokrąg do brwi. Chciałabym je ściąć tak z 5cm przed ramiona, w stylu jak mniej więcej na 3 zdjęciu. Nie wiem czy dobrze robię, ale po umyciu włosy odciskam dłońmi i zawijam w t-shirt, po ok. 5 min aplikuję żel lniany i na ok. 10 min znów w t-shirt. Później suszę dyfruzorem, nawiew raz ciepły raz zimny. Nie wiem też jaki mam typ włosa - wygląda mi na 2B? Przy skórze głowy są takie oklapnięte, później robią się takie niby-loki, a pod spodem te najdłuższe są raczej proste. W dotyku są strasznie puszyste i delikatne. Czego używam - szamponu Alterry, z odżywek Isana różowa wygładzająca, Garnier Awokado i Karite (chociaż mam po niej strasznie oklapłe włosy, jakby niedomyte), żel lniany i żel z Bielendy niebieski. Z innych rzeczy- olejek Alterry granat i awokado, oliwa z oliwek na noc -na suche włosy, czasem maska WAX do farbowanych włosów. Byłabym bardzo wdzięczna za parę wskazówek.
,,Legenda o smoku głosi,żeby nie zaspokajać głodu byle baranem."-Marek Kondrat Edytowane przez włoczykijka Czas edycji: 2012-11-17 o 13:23 Powód: pomyłka |
|
|
|
#74293 | |
|
Zadomowienie
|
Dobre!
![]() Cytat:
śliczne!Pokazuję się po ścięciu. Fajnie się skręciły dziś bo dostały protein wreszcie
|
|
#74294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę fajne ksiażki w tle
|
|
#74295 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Włosy mi dzisiaj strajkują
Zawsze tak jest, jak je pochwalę Oparłam się dziś zakupowi kilku odżywek, jestem megadzielna ![]() Hehe, no dobra, dałam się złapać Ale chciałam dodać, że potrafię dotknąć językiem wszystkich zębów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja w zeszłym roku odnawiałam starą, holenderską witrynę. Pomalowałam na biało, usunęłam szprosy z przeszkleń i samą szybę wymieniłam na taką wypiaskowaną w małe kółeczka. Kiedyś pewnie pokażę ją na blogu, choć nie ma zupełnie związku z tekstyliami. A w tym tygodniu szwagier przywlókł szafkę lekarską, mam plany, że podłożę pod szkło włożę samodzielnie robioną koronkę. Pewnie z rok mi to zajmie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Miło mi, że moje kudełki się podobają ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() Ostatnio nakładam na skalp jedynie tonik Novoxidyl, wszystko inne odstawiłam. Ale ten olej już dawno za mną chodzi... ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
|
#74296 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
powinni napisać o dotknieciu jezykiem łokcia ![]() moze mi sie uda zrobic dzisiaj fotki kudełków ale dla niedowidzącej Konspiracji wstawię moje loki z jakimi zaczynałam w tym wątku
|
||
|
|
|
#74297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#74298 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Nawet kiedyś chciałam, ale Tż-mądry chłop wybił mi z głowy ![]() Ja siedzę pierwszy raz z winogronowym, ciekawa jestem efektów
|
|
#74299 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko w przelocie bo mi (cudze) dzieci płaczą ;]
Chwalę wszystkie wesołe pierdzielniki Aż miło patrzeć ![]() Tak prosie pani, tu mogą być kiedys fale ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pare fot. Dzisiejsze wlosy, jakiś zeszłotygodniowy loczek, pare fryzur
|
||||
|
|
|
#74300 | |
|
Zadomowienie
|
JudytaKas ładniutkie
![]() Cytat:
![]() super się skręciły Pozytywnych na pewno, u większości się sprawdza ![]() Wrzuciłam fotki do codziennika, ale cięcia nie widać przez kiepskie warunki pogodowe Następnym razem dodam może lepsze, jak Martek odda tego słoneczka trochę |
|
|
|
|
#74301 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy mogę używać tej odżywki jako pierwszej odżywki w OMO https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...legnujaca.html ?
Wiem że nie jest ona jakaś świetna, ale chyba jako odżywka zabezpieczająca podczas myci nic moim włosom złego nie zrobi ? )
|
|
|
|
#74302 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Strzeliłam im dziś artiste na trochę dłużej. Właśnie, zaraz się wpiszę do codziennika.Leżą i się kurzą, w dobie internetu mało przydatne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaczynałam całkiem niedługo po Tobie, ale jakoś to zdjecie mnie ominęło. Co CG robi z włosami Cytat:
. A taakie faajne.Cytat:
. W sumie mogę oddać trochę słoneczka, ale nic za darmo.. Dawaj no trochę skrętu
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-11-17 o 17:19 |
|||||
|
|
|
#74303 | ||
|
Rozeznanie
|
A ja mam zamiar w następnym tygodniu troszkę poszaleć z odżywkami, zbyt długo się powstrzymywałam
Cytat:
Cytat:
![]() A moje włosy mają dobry dzień, to ostatnio zdarza się co drugi dzień, muszę wszystko sobie przeanalizowac. Musiałam związać ale fajnie się kosmyki powysuwały i powstał koczek który zawsze mi się podobał - taki artystyczny nieład
|
|
#74304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(w sensie natural, bo ja hennuję od pięciu lat )Cytat:
a jak robisz tego koczka, bo wydaje się to ciekawa opcja? Cytat:
|
|
#74305 |
|
Raczkowanie
|
Martek zajrzałam specjalnie do codziennika a tam Babassu
![]() Nie wiem, może ja daje za dużo mrożącego, albo mam za suche włosy, chyba będę musiała kupić inny żel
|
#74306 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
vidia ma ich tyle że z Tobą i mną może się podzielić. Trzeba ją tylko troszkę przymusić ![]() Uwielbiam takie koczki Cytat:
Jak z porowatością stoisz?Cytat:
U mnie mrożący tylko w małych ilościach i tylko na nawilżone włosy, porządną b/s. Ewentualnie lżejsza b/s plus płukanka lniana też daje radę. No i co jakiś czas odgniatam podczas schnięcia, bo całkiem suchych nie umiem
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-11-17 o 19:27 |
|||
|
|
|
#74307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie też bolą, a pomyśleć że kiedyś latami takie koczki nosiłam i się cebulkami nie przejmowałam
|
|
|
|
|
#74308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak odgniatam całkowicie suche to jakoś średnio to potem wygląda.
|
|
#74309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#74310 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Ja jestem w swoim zakochana, jest ciezkie, z litego drewna, zniszczenie jest prawie niezauwazalne. I ta cena
Tez chcem toaletke
Kiedys bede miala

właśnie zamówiłam w chwili słabości i tak siedzę i mśle czy nie wywaliłam za dużo kasy

piękne
ale trzeba się cieszyć z tego co się ma i pielęgnować

Następnym razem dodam może lepsze, jak Martek odda tego słoneczka trochę