Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2477 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-17, 11:14   #74281
katie100
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Zainpirowalam Ja jestem w swoim zakochana, jest ciezkie, z litego drewna, zniszczenie jest prawie niezauwazalne. I ta cena Na tolateke sie nadaje idealnie Tez chcem toaletke Kiedys bede miala
Zazdrosze umiejetnosci renowacji Pokazesz
pokażę, ale to nic wielkiego nie będzie - mam zamiar ją przetapetować, żeby pasowała do reszty mebli i ewentualnie pobejcować/zalakierować ramę lustra, żeby było spójnie
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
oh jak mi sie marzy taka starodawna toaletka
noo mi też się marzy taka na wypasie, ale stwierdziłam, że na to kiedyś przyjdzie czas, a póki co wykombinuję sobie coś funkcjonalnego za mniejszy pieniążek
Cytat:
Napisane przez audiogirl Pokaż wiadomość
Ano właśnie... ja też już nie wiem, czy się śmiać czy płakać jak słyszę takie historie. Zresztą sama w nich niestety uczestniczyłam. Po tych tabletkach źle się pani czuje? Ok, to może inne. A po tych spada libido? Ok, to spróbujmy następne. Po tych wypadają włosy? No to może po tych nie będą...!

I tak właśnie stajemy się króliczkami doświadczalnymi dla branży farmaceutycznej, której niestety nie obchodzi, co się z nami stanie, czy nam wypadną włosy, będziemy mieć depresję, poważne zaburzenia hormonalne itd. Tabletki to wymysł ostatnich dziesięcioleci i tak naprawdę nie wiadomo, jak reagują osoby, które biorą je po np. dwadzieścia lat lub więcej. Oczywiście wiem też, że są osoby, którym tabletki "służą". Moja mama bierze od 15 lat i bardzo sobie chwali, podobno dzięki temu opóźnia procesy menopauzy, wpływa na samopoczucie, ale w sumie to nie wiadomo, jakby było gdyby ich nie brała.
dokładnie z tego powodu nigdy nie brałam tabletek brały moje przyjaciółki i za wyjątkiem jednej, która od razu trafiła na odpowiadający jej specyfik, reszta z nich tyła, traciła libido i miała "doły"...
moja logika w tym temacie zawsze była prosta: "jeśli coś ma taką moc, że potrafi zmienić naturalne i prawidłowe działanie naszego organizmu, to na pewno nie jest zdrowe/obojętne dla zdrowia"
oczywiście to jest decyzja, którą każdy musi podjąć sam i być przekonany, bo alternatywy bez środków ubocznych są trochę mniej komfortowe w stosowaniu bądź nauczeniu

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-17 o 11:19
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 11:36   #74282
maroooda
Raczkowanie

a ja nie wiem, ale moje włosy chyba nie lubią mrożącego.
Już bez niego mam lepszy efekt, albo nie lubią albo popełniam jakiś dziwny błąd. Próbowałam już nawet bez dyfuzora, ale efekt jest podobny.
Stary 2012-11-17, 11:38   #74283
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ej, po AiKu moje włosy są jakby... sama nie wiem, jest ich dużo więcej, szopą nie są, nie są proste, ale nie ma zdefiniowanego skrętu. taka burza włosów, ale nie loków. w sumie look całkiem fajny, no ale jednak mi zalezy na skręcie
klasyczny efekt po AiK stosowałaś jako d/s? jeśli tak, to dawaj na nie więcej niż 2 minuty i tylko wtedy, gdy zamierzać stosować mocny utrwalacz typu żel Isana/Joanna mrożąca
można też dawać ciut na suche końce jako zabezpieczenie po odgnieceniu sucharków (moje ulubione zastosowanie) - wtedy zmiękczy końcówki, ciut dociąży i ogarnie puch, ale nie wyprostuje całości
Stary 2012-11-17, 11:42   #74284
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, jakie to mam pikne sprężynujące włosy ostatnio, ale znów wyszło jak zawsze .
też chce mieć takie "jak zawsze"
Stary 2012-11-17, 11:44   #74285
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Ano właśnie... ja też już nie wiem, czy się śmiać czy płakać jak słyszę takie historie. Zresztą sama w nich niestety uczestniczyłam. Po tych tabletkach źle się pani czuje? Ok, to może inne. A po tych spada libido? Ok, to spróbujmy następne. Po tych wypadają włosy? No to może po tych nie będą...!

I tak właśnie stajemy się króliczkami doświadczalnymi dla branży farmaceutycznej, której niestety nie obchodzi, co się z nami stanie, czy nam wypadną włosy, będziemy mieć depresję, poważne zaburzenia hormonalne itd. Tabletki to wymysł ostatnich dziesięcioleci i tak naprawdę nie wiadomo, jak reagują osoby, które biorą je po np. dwadzieścia lat lub więcej. Oczywiście wiem też, że są osoby, którym tabletki "służą". Moja mama bierze od 15 lat i bardzo sobie chwali, podobno dzięki temu opóźnia procesy menopauzy, wpływa na samopoczucie, ale w sumie to nie wiadomo, jakby było gdyby ich nie brała.

A z dobrych wiadomości to użyłam wczoraj Khadi stymulującego:
- z zapachem wytrzymałam, nie ma tragedii, choć pachnie intensywnie
- nakładanie bardzo proste (gdzieś czytałam o gęstej konsystencji, mój tak nie ma)
- dzisiaj rano przy myciu wypadło mi może z 30 włosów, co jest ogromnym sukcesem!

Oprócz tego od tygodnia stosuję regularnie Jantar, więc mam nadzieję, że połączenie tych dwóch będzie miało spektakulatne efekty obym nie zapeszyła W sumie to nigdy wcześniej nie stosowałam wcierek, więc może dlatego mój skalp nie jest do nich przyzwyczajony i mocniej zadziała .
Zobaczymy

Też u Was tak dzisiaj świeci?
A możesz troche więcej spostrzeżeń o Khadi? włoski błyszczą się, ładniejszy skręt... właśnie zamówiłam w chwili słabości i tak siedzę i mśle czy nie wywaliłam za dużo kasy

I kawałek moich włosów... jak ciężko samej zrobić zdjęcie ale są sprężynki
dorzucam fotke z tyłu (dobra duszyczka mi zdjęcie zrobiła) ale przez światło (brak światła) włosy wyglądają na ciemniejsze niż w rzeczywistości
szału nie ma, ale po okresie kryzysowym może być
I znowu widzę na zdjęciu odrostya farbować nie chcę ale coś mi się wydaję, że polegnę w tej walce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121117158.jpg (34,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17112012213.jpg (31,7 KB, 32 załadowań)

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2012-11-17 o 12:49
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 11:49   #74286
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
boskie
Stary 2012-11-17, 12:03   #74287
sm1307
Rozeznanie

Hej, zaraz lecę na miasto, ale po powrocie nadrobię posty, które napykałyście
Dodaję włosy po reanimacji: woda-krem z biedronki-żel Isana-plunking na 15min-odgniatanie.

Do potem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0034.jpg (11,5 KB, 44 załadowań)

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 12:25   #74288
audiogirl
Przyczajenie

Cytat:
A możesz troche więcej spostrzeżeń o Khadi? włoski błyszczą się, ładniejszy skręt... właśnie zamówiłam w chwili słabości i tak siedzę i mśle czy nie wywaliłam za dużo kasy

Póki co to dopiero pierwsze użycie i nakładałam tylko na skalp. Zależy mi głównie na zahamowaniu wypadania, dlatego ze względu na cenę szkoda mi go na długość Ciężko napisać coś więcej, ponadto, że naprawdę wypadło mi mniej włosów - nie wiem, czy to możliwe po pierwszym użyciu, ale jeśli tak to już go kocham Ale spróbuję:

Jak nałożyłam ok. 21 wczoraj wieczorem i "przejeżdżałam" ręką po włosach, żeby sprawdzić, czy mnie nie podrażnia to wypadały mi tak 2-3 włosy, więc dużo mniej niż zazwyczaj (co znaczy, że nie podrażnia).

Co do błysku to tak standardowo - ja mam zdrowe te włosy, które odrosły w ciągu ostatniego roku, czyli ok. 10cm od skalpu i one i tak się błyszczą mocniej niż reszta Skręt dzisiaj jako taki, ale to nie zasługa Khadi, tylko oleju z musztardy (do którego wróciłam z radością) zmieszanego z kokosem - moje włosy to uwielbiają, potem Waxa, Garniera AiK, Joanny bs, żelu mrożącego i dyfuzora

Z mojego punktu widzenia to dobrze, że go zamówiłaś. Wiem, że Anwen też była nim zachwycona, jeśli chodzi o wypadanie i to mnie też trochę przekonało.
Ale wiem, że są też osoby, którym nie służy (recenzje na KWC)

Będę meldować, jak się sprawuje w kwestii regulowania przetłuszczania, wypadania, błysku i innych skutków, które zauważę A, no i jeszcze fajnie by było, gdyby jakoś wpłynął na szybkość pojawiania się siwków, bo niestety u mnie coraz więcej

ps. Piękne włosy!!!!
audiogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 12:38   #74289
maroooda
Raczkowanie

Cytat:

piękne
Stary 2012-11-17, 12:46   #74290
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
klasyczny efekt po AiK stosowałaś jako d/s? jeśli tak, to dawaj na nie więcej niż 2 minuty i tylko wtedy, gdy zamierzać stosować mocny utrwalacz typu żel Isana/Joanna mrożąca
można też dawać ciut na suche końce jako zabezpieczenie po odgnieceniu sucharków (moje ulubione zastosowanie) - wtedy zmiękczy końcówki, ciut dociąży i ogarnie puch, ale nie wyprostuje całości
bardzo cenna to informacja, dziękuję! faktycznie dałam jako d/s, w dodatku na ponad godzinę... ale zawsze mi się wydawało, że taka mocno emolientowa to dociąży tak, że skręt zrobi się sam z siebie

Cytat:
aaaa, śliczneeeee

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 13:00   #74291
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
boskie
oh jeszcze im dużo brakuje do waszych boskich ale bardzo dziękuje to motywuje
Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
Hej, zaraz lecę na miasto, ale po powrocie nadrobię posty, które napykałyście
Dodaję włosy po reanimacji: woda-krem z biedronki-żel Isana-plunking na 15min-odgniatanie.

Do potem
ładnie a który dzionek reanimacji?
Cytat:
Póki co to dopiero pierwsze użycie i nakładałam tylko na skalp. Zależy mi głównie na zahamowaniu wypadania, dlatego ze względu na cenę szkoda mi go na długość Ciężko napisać coś więcej, ponadto, że naprawdę wypadło mi mniej włosów - nie wiem, czy to możliwe po pierwszym użyciu, ale jeśli tak to już go kocham Ale spróbuję:

Jak nałożyłam ok. 21 wczoraj wieczorem i "przejeżdżałam" ręką po włosach, żeby sprawdzić, czy mnie nie podrażnia to wypadały mi tak 2-3 włosy, więc dużo mniej niż zazwyczaj (co znaczy, że nie podrażnia).

Co do błysku to tak standardowo - ja mam zdrowe te włosy, które odrosły w ciągu ostatniego roku, czyli ok. 10cm od skalpu i one i tak się błyszczą mocniej niż reszta Skręt dzisiaj jako taki, ale to nie zasługa Khadi, tylko oleju z musztardy (do którego wróciłam z radością) zmieszanego z kokosem - moje włosy to uwielbiają, potem Waxa, Garniera AiK, Joanny bs, żelu mrożącego i dyfuzora

Z mojego punktu widzenia to dobrze, że go zamówiłaś. Wiem, że Anwen też była nim zachwycona, jeśli chodzi o wypadanie i to mnie też trochę przekonało.

Będę meldować, jak się sprawuje w kwestii regulowania przetłuszczania, wypadania, błysku i innych skutków, które zauważę A, no i jeszcze fajnie by było, gdyby jakoś wpłynął na szybkość pojawiania się siwków, bo niestety u mnie coraz więcej
No właśnie poczytałam o nim u Anwen, później KWC i stwierdziłam, że póki sama nie spróbuje to się nie dowiem (a jestem gotowa na wszystko byle tylko zagęścić włoski i je zapuścić)
To się będziemy wymieniać spostrzeżeniami
Cytat:
ps. Piękne włosy!!!!
umiecie pocieszać

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
piękne

Cytat:
aaaa, śliczneeeee

A ja i tak widząc wszystkie te piękne gęściuchne lokasy i falki to... ale trzeba się cieszyć z tego co się ma i pielęgnować

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 13:20   #74292
włoczykijka
Zadomowienie

Hej wszystkim,

Chciałabym poradzić się Was co do moich włosów - tyle czasu z tym zwlekałam, ale chyba nie chcę ich dłużej tak męczyć czesaniem na sucho i udawaniem, że są proste. Ostatnio przez ok 2 miesiące też musiałam używać tylko szamponu przeciwłupieżowego, żadnych odżywek. Teraz już się go pozbyłam, ale mnóstwo szamponów powoduje swędzenie skóry głowy i nim znajdę ten ok, to się trochę naszukam. Włosy były parę razy farbowane, aktualnie mam długość ok. 5 cm za ramiona, z grzywką ściętą na półokrąg do brwi. Chciałabym je ściąć tak z 5cm przed ramiona, w stylu jak mniej więcej na 3 zdjęciu. Nie wiem czy dobrze robię, ale po umyciu włosy odciskam dłońmi i zawijam w t-shirt, po ok. 5 min aplikuję żel lniany i na ok. 10 min znów w t-shirt. Później suszę dyfruzorem, nawiew raz ciepły raz zimny. Nie wiem też jaki mam typ włosa - wygląda mi na 2B? Przy skórze głowy są takie oklapnięte, później robią się takie niby-loki, a pod spodem te najdłuższe są raczej proste. W dotyku są strasznie puszyste i delikatne.
Czego używam - szamponu Alterry, z odżywek Isana różowa wygładzająca, Garnier Awokado i Karite (chociaż mam po niej strasznie oklapłe włosy, jakby niedomyte), żel lniany i żel z Bielendy niebieski. Z innych rzeczy- olejek Alterry granat i awokado, oliwa z oliwek na noc -na suche włosy, czasem maska WAX do farbowanych włosów. Byłabym bardzo wdzięczna za parę wskazówek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy23.jpg.jpg (78,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy.jpg.jpg (65,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nicolerichue.jpg (26,6 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez włoczykijka
Czas edycji: 2012-11-17 o 13:23 Powód: pomyłka
włoczykijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 13:32   #74293
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Eloe nie ma to Wam wkleję
Dobre!

Cytat:
Też u Was tak dzisiaj świeci?
. Ledwo was tu podczytuje bo nie widzę nic na monitorze przez to słoneczko

Cytat:

śliczne!

Pokazuję się po ścięciu. Fajnie się skręciły dziś bo dostały protein wreszcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1509.jpg (127,9 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1513.jpg (105,1 KB, 68 załadowań)
Stary 2012-11-17, 13:36   #74294
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

Teraz to już całkiem depresji dostanę, a przez to zdjęcie też mam ochotę na cięcie .. a jakie proteiny?
Widzę fajne ksiażki w tle
Stary 2012-11-17, 14:02   #74295
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Włosy mi dzisiaj strajkują Zawsze tak jest, jak je pochwalę
Oparłam się dziś zakupowi kilku odżywek, jestem megadzielna

Cytat:
Eloe nie ma to Wam wkleję
Hehe, no dobra, dałam się złapać
Ale chciałam dodać, że potrafię dotknąć językiem wszystkich zębów
Cytat:
pokażę, ale to nic wielkiego nie będzie - mam zamiar ją przetapetować, żeby pasowała do reszty mebli i ewentualnie pobejcować/zalakierować ramę lustra, żeby było spójnie
Jestem ciekawa rezultatów
Cytat:
noo mi też się marzy taka na wypasie, ale stwierdziłam, że na to kiedyś przyjdzie czas, a póki co wykombinuję sobie coś funkcjonalnego za mniejszy pieniążek
Czasem te wykombinowane rzeczy są fajniejsze niż te wypasione.

Ja w zeszłym roku odnawiałam starą, holenderską witrynę. Pomalowałam na biało, usunęłam szprosy z przeszkleń i samą szybę wymieniłam na taką wypiaskowaną w małe kółeczka. Kiedyś pewnie pokażę ją na blogu, choć nie ma zupełnie związku z tekstyliami.
A w tym tygodniu szwagier przywlókł szafkę lekarską, mam plany, że podłożę pod szkło włożę samodzielnie robioną koronkę. Pewnie z rok mi to zajmie
Cytat:
dokładnie z tego powodu nigdy nie brałam tabletek brały moje przyjaciółki i za wyjątkiem jednej, która od razu trafiła na odpowiadający jej specyfik, reszta z nich tyła, traciła libido i miała "doły"...
moja logika w tym temacie zawsze była prosta: "jeśli coś ma taką moc, że potrafi zmienić naturalne i prawidłowe działanie naszego organizmu, to na pewno nie jest zdrowe/obojętne dla zdrowia"
oczywiście to jest decyzja, którą każdy musi podjąć sam i być przekonany, bo alternatywy bez środków ubocznych są trochę mniej komfortowe w stosowaniu bądź nauczeniu
Zgadzam się z każdym słowem. Też nigdy nie brałam tabletek i nie mam zamiaru.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
też chce mieć takie "jak zawsze"
Miło mi, że moje kudełki się podobają

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:

ps. Piękne włosy!!!!
Kusisz, okrutna kobieto ;>
Ostatnio nakładam na skalp jedynie tonik Novoxidyl, wszystko inne odstawiłam. Ale ten olej już dawno za mną chodzi...

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Ooooo... śliczne Ja nigdy nie będę mieć takiego skrętu. Miękkie zawijasy, niezwykle kobiece.
Stary 2012-11-17, 14:42   #74296
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

sliczne lokaski
Cytat:

.
ao wlasnie ja też
powinni napisać o dotknieciu jezykiem łokcia

moze mi sie uda zrobic dzisiaj fotki kudełków ale dla niedowidzącej Konspiracji wstawię moje loki z jakimi zaczynałam w tym wątku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg joo.jpg (11,5 KB, 65 załadowań)

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 14:46   #74297
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
super!
Stary 2012-11-17, 15:18   #74298
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Zgadzam się z każdym słowem. Też nigdy nie brałam tabletek i nie mam zamiaru.
Ja tak samo.
Nawet kiedyś chciałam, ale Tż-mądry chłop wybił mi z głowy

Ja siedzę pierwszy raz z winogronowym, ciekawa jestem efektów

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 16:23   #74299
AjriszMarta
Zakorzenienie

Ja tylko w przelocie bo mi (cudze) dzieci płaczą ;]

Chwalę wszystkie wesołe pierdzielniki Aż miło patrzeć

Cytat:
Napisane przez Klaudyna_17 Pokaż wiadomość
Czy to są fale? sama się już pogubiłam...
Tak prosie pani, tu mogą być kiedys fale

Cytat:
Napisane przez lucynka00 Pokaż wiadomość
Myślę, że reanimacja żelem aloesowym im służy tylko nie wiem, czy on się nadaje na zimę? czy lepiej zastąpić go innym specyfikiem?
Tak o ile włosy zdążą całkiem wyschnąć. Chociaż moje pewnie wolałyyby coś kremowego

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
coś doradzacie z półproduktów z zsk? W ogóle preferujecie jakiś sklep konkretnie?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=577542
Cytat:
A o co chodzi z tymi hydrolatami? One też pomagają czy tylko ładnie pachną i stanowią bazę do innych rzeczy?
Pomagają

Cytat:
Boskie

Pare fot. Dzisiejsze wlosy, jakiś zeszłotygodniowy loczek, pare fryzur
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (70,8 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02.jpg (51,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.jpg (62,6 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04.jpg (101,4 KB, 36 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 16:32   #74300
vidia9
Zadomowienie

JudytaKas ładniutkie

Cytat:
Ledwo was tu podczytuje bo nie widzę nic na monitorze przez to słoneczko
zazdroszczę, u mnie go dziś nie było
super się skręciły

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Ja siedzę pierwszy raz z winogronowym, ciekawa jestem efektów
Pozytywnych na pewno, u większości się sprawdza

Wrzuciłam fotki do codziennika, ale cięcia nie widać przez kiepskie warunki pogodowe Następnym razem dodam może lepsze, jak Martek odda tego słoneczka trochę
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 17:15   #74301
mosia07
Raczkowanie

Dziewczyny, czy mogę używać tej odżywki jako pierwszej odżywki w OMO https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...legnujaca.html ?
Wiem że nie jest ona jakaś świetna, ale chyba jako odżywka zabezpieczająca podczas myci nic moim włosom złego nie zrobi ? )

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 17:18   #74302
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Teraz to już całkiem depresji dostanę, a przez to zdjęcie też mam ochotę na cięcie .. a jakie proteiny?
Widzę fajne ksiażki w tle
Miło mi . Strzeliłam im dziś artiste na trochę dłużej. Właśnie, zaraz się wpiszę do codziennika.
Leżą i się kurzą, w dobie internetu mało przydatne

Cytat:
Ooooo... śliczne Ja nigdy nie będę mieć takiego skrętu. Miękkie zawijasy, niezwykle kobiece.
Aj tam skrętu, skręt raz jest raz nie ma. Ja znów nigdy nie będę mieć takiej gęstości. Ale kupiłam dziś Silice, może chociaż przestaną wypadać

Cytat:
sliczne lokaski

moze mi sie uda zrobic dzisiaj fotki kudełków ale dla niedowidzącej Konspiracji wstawię moje loki z jakimi zaczynałam w tym wątku

Zaczynałam całkiem niedługo po Tobie, ale jakoś to zdjecie mnie ominęło. Co CG robi z włosami

Cytat:
super!
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Koczek genialny . Swoją drogą to ciekawe - ty nie możesz robić fryzur (znaczy możesz, ale ciężko - nie dość że gęściochy to śliskie), a ja mogę ale mi się nie chcę . A taakie faajne.

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Wrzuciłam fotki do codziennika, ale cięcia nie widać przez kiepskie warunki pogodowe Następnym razem dodam może lepsze, jak Martek odda tego słoneczka trochę
. W sumie mogę oddać trochę słoneczka, ale nic za darmo.. Dawaj no trochę skrętu

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-11-17 o 17:19
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 17:57   #74303
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Oparłam się dziś zakupowi kilku odżywek, jestem megadzielna
A ja mam zamiar w następnym tygodniu troszkę poszaleć z odżywkami, zbyt długo się powstrzymywałam

Cytat:
Cytat:
. W sumie mogę oddać trochę słoneczka, ale nic za darmo.. Dawaj no trochę skrętu
Też miałam słońce, to kto oddaje loczki?

A moje włosy mają dobry dzień, to ostatnio zdarza się co drugi dzień, muszę wszystko sobie przeanalizowac. Musiałam związać ale fajnie się kosmyki powysuwały i powstał koczek który zawsze mi się podobał - taki artystyczny nieład
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0021_zmniejszacz-pl_126849.jpg (88,4 KB, 53 załadowań)

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 18:18   #74304
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
chyba jesteś moją włosową siostrą! podobna długość, podobny skręt, podobny kolor (w sensie natural, bo ja hennuję od pięciu lat )

Cytat:
kocham ten Twój zauszny loczek a jak robisz tego koczka, bo wydaje się to ciekawa opcja?

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy mogę używać tej odżywki jako pierwszej odżywki w OMO https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...legnujaca.html ?
Wiem że nie jest ona jakaś świetna, ale chyba jako odżywka zabezpieczająca podczas myci nic moim włosom złego nie zrobi ? )
wydaje mi się, że do pierwszego O będzie dobra

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 18:39   #74305
maroooda
Raczkowanie

Martek zajrzałam specjalnie do codziennika a tam Babassu
Nie wiem, może ja daje za dużo mrożącego, albo mam za suche włosy, chyba będę musiała kupić inny żel
Stary 2012-11-17, 19:25   #74306
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Też miałam słońce, to kto oddaje loczki?

A moje włosy mają dobry dzień, to ostatnio zdarza się co drugi dzień, muszę wszystko sobie przeanalizowac. Musiałam związać ale fajnie się kosmyki powysuwały i powstał koczek który zawsze mi się podobał - taki artystyczny nieład

vidia
ma ich tyle że z Tobą i mną może się podzielić. Trzeba ją tylko troszkę przymusić

Uwielbiam takie koczki Ja nie mogę wysokich, bo mnie cebulki bolą.

Cytat:
chyba jesteś moją włosową siostrą! podobna długość, podobny skręt, podobny kolor (w sensie natural, bo ja hennuję od pięciu lat )
Będę cię obserwować! Jak z porowatością stoisz?

Cytat:
Martek zajrzałam specjalnie do codziennika a tam Babassu
Nie wiem, może ja daje za dużo mrożącego, albo mam za suche włosy, chyba będę musiała kupić inny żel
Zostało ostatnie 1/4 buteleczki..

U mnie mrożący tylko w małych ilościach i tylko na nawilżone włosy, porządną b/s. Ewentualnie lżejsza b/s plus płukanka lniana też daje radę. No i co jakiś czas odgniatam podczas schnięcia, bo całkiem suchych nie umiem

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-11-17 o 19:27
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 19:30   #74307
vidia9
Zadomowienie

Cytat:

vidia
ma ich tyle że z Tobą i mną może się podzielić. Trzeba ją tylko troszkę przymusić

drogie to Wasze słoneczko

mnie też bolą, a pomyśleć że kiedyś latami takie koczki nosiłam i się cebulkami nie przejmowałam
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 19:39   #74308
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
U mnie mrożący tylko w małych ilościach i tylko na nawilżone włosy, porządną b/s. Ewentualnie lżejsza b/s plus płukanka lniana też daje radę. No i co jakiś czas odgniatam podczas schnięcia, bo całkiem suchych nie umiem
Z odgnieceniem mrożącego też mam problem, chyba faktycznie za dużo daje i spróbuję z płukanką lnianą, tak szybko się nie poddam
A jak odgniatam całkowicie suche to jakoś średnio to potem wygląda.
Stary 2012-11-17, 19:55   #74309
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:

vidia

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
drogie to Wasze słoneczko

mnie też bolą, a pomyśleć że kiedyś latami takie koczki nosiłam i się cebulkami nie przejmowałam
Ja tak rzadko robie ostatnio koki, że moje włosy nie protestuje w pojedynczych przypadkach. Ale po całym dniu czuje że głowa zaczyna mnie boleć od tego ściągnięcia, także zgadzam się że nie jest to zdrowe.

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 20:25   #74310
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Zgadzam się w 100% I ja sama nie zamierzam ingerować w normalną i prawidłową pracę mojego organizmu. Innym też tego nie polecam.

Cytat:
Ślicznie

Cytat:

Cytat:
U mnie mrożący tylko w małych ilościach i tylko na nawilżone włosy, porządną b/s.
U mnie jest tak samo Koniecznie muszę dać pod mrożący coś mocnego. Teraz właśnie jestem na etapie szukania dobrej odżywki pod mrożący, bo moje włosy nie lubią ciągle dostawać tej samej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości