|
|
#4981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
Cytat:
Więc nie polecaj dziewczynie czegoś takiego. Mleko musi mieć minimum 1,5%, żeby wiązał się z jego spożyciem jakikolwiek pożytek dla organizmu.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
||
|
|
|
#4982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jakoś po prostu . A na coś słodkiego będę sobie pozwalać z 2-3 razy w tygodniu ( tzn. ciacho , lizak , gorąca, czekolada, czekolada - parę kostek ) A i chcę od jutra zacząć biegać , bo moja kondycja to .... masakra Zacznę od powolnego biegu 10min , a po jakimś czasie mam nadzieję że się wprawie . Obiad był pyyyyssssszzzzzny . uwielbiammm toooo![]() mama kupiła mi dzisiaj gorącą czekoladę z miętą - ciekawe jak smakuje . Wypiję jtr. do śniadania ( rano to się spali :p ) Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-11-17 o 16:08 |
|
|
|
|
#4983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I. owsianka z otrębami, rodzynkami, jabłkiem, serkiem wiejskim i masłem orzechowym II. twarożek z podprażonymi wiórkami kokosowymi i mandarynką III. grzanki z zielnym pesto, tuńczykiem z wsw i papryką IV. kasza gryczana z bitkami i buraczkami V. budyń kakaowy z suszonymi daktylami + marchewki |
|
|
|
|
#4984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest 0% z łaciatego (głupota)
|
|
|
#4985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też kiedyś nie lubiłam gorzkiej czekolady, ale jakoś kilka lat temu mi sie zmieniło. Nie mogę pić mleka tłustego ani nawet pułtłustego, ze względu na problemy trawienne. Lekarz polecił mi takie max 0,5 %. Poza tym pije je tylko do kakao, więc dosyć rzadko, samo mi nie smakuje. Dla mnie różnicy między 0 a 0,5% w smaku nie ma i biorę to na którę trafię w sklepie. Mleko 0% istnieje skoro mam takie w lodówce... I nikomu go nie polecałam, powiedziałam tylko, że takie pije
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn |
|
|
|
|
#4986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
|
|
|
|
#4987 |
|
Raczkowanie
|
No a moja wypowiedź była skierowana do Iwoki, bo to ona cytowała moją wypowiedź, w której mówiłam o mleko 0%. Ale fakt, powinnam ją zacytować, żeby nie było niedomówień.
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn |
|
|
|
#4988 |
|
Raczkowanie
|
dance makabre, ja nie napisałam polecam a proponuję a to też jest różnica
, poza tym napisałam "więc proponuję zamienić chociaż na 0,5 a najlepiej 1,5% "Ja nie jestem dietetykiem, oceniam wg swojej wiedzy ![]() Moja R: 1 bułka razowa z serkiem białym i 2 łyżeczkami dzemu niskosłodzonego (17kcal/łyżeczka 2.jabłko, pieczywo proteinowe- dwie małe kromki posmarowane serkiem, na to łosoś wędzony i sałata 3 filet pieczony w folii do tego ala sałatka: rzodkiewka+pomidor+sałata +łyżeczka serka homo nat 4.jajecznica z 2 jaj smażona bez tłuszczu z pomidorem i polędwicą drobiową Nie starczyło mi dziś czasu na posiłków
|
#4989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodziło mi o to, że Ty polecasz takie mleko. Miałam na myśli ogólne stwierdzenie, że takie mleko nie jest polecane
|
|
|
|
|
#4990 |
|
Rozeznanie
|
Sniadanie
250ml mleka 3 procent 2 lyzki manny pol grahamki z dzemem pol z serem topionym ziolowym II serek homogenizowany,kilka winogron obiad filet z mintaja 4 lyzki surowej jaglanej buraki kolacja 15 wloskich 200 g wiesniaka salatka(4 lyzki ugotowanego ryzu,ogorek kons,cwiartka papryki,kukurydza,por,jaj ko,3 lyzki jogurtu bakoma) kroka razowca z serem swojskim bialym jablko |
|
|
|
#4991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej piłam zwykłe mleko i takie mi o wiele bardziej smakowało, ale odkąd nie mogę pije właśnie takie odtłuszczone. Macie rację mówiąc, że takie mleko jest pozbawione witamin, podgrzane wcześniej do wysokiej temperatury na pewni je traci. Tylko czy w ogóle mleko jest zdrowe? Dużo czytałam o tym, że jest szkodliwe, np. na cerę, że zamiast dostarczać wapnia, wypłukuje go z organizmu, jest alergenne i posiada składniki, które mogą być źle tolerowane przez człowieka.
|
|
|
|
#4992 |
|
Raczkowanie
|
też tak słyszałam.Poza tym ja sama nie bardzo mogę pić mleko(choć uwielbiam
|
#4993 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Orzechy bym dorzuciła, albo oliwę zamiast serka do sałatki.Cytat:
||
|
|
|
#4994 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U :
I placuszki z przepisu poa alpiny II składana kanapka z orkiszowego z awokado, wędzonym pstrągiem i brokułem, sok śliwkowy maurera III ryba po grecku i do tego pieczone w ostrej papryce ćwiartki ziemniaków ricore jabłko IV gnocchi nadziewane pesto do tego szpinak z ricottą ![]() do picia ponadto: woda, pokrzywa, yerba mate
|
|
|
|
#4995 |
|
Raczkowanie
|
niezła myśl, tylko nie mam orzechów, przekąszę kilka migdałów
|
#4996 |
|
Wtajemniczenie
|
wrzucę moje dzisiejsze R
ś: owsianka z bananem, miodem i migdałami zalana jog natu, z siemieniem lnianym i płatkami lnianymi o: filet z okonia nilowego, pół woreczka kaszy jęczmiennej i surówka z marchewki z chrzanem p: 1,5 śledzia w "sosie" jogurtowo koperkowym z cebulką i połową grahamki k: jajecznica z 2 jajek, ze szczypiorkiem, z 2 plastrami jakiejś indyczej szynki, kilka ogórków konserwowych, pomidor i do tego ta pozostała połowa grahamki z podwieczorku :P (pewnie mogłam ją sobie darować, no ale przecież jutro już będzie nie świeża, a co ! ) no i wypiłam chyba ze 3 herbatki zielone, 1,5l wody ćwiczyłam Turbo z Ewą Ch. pomiędzy podwieczorkiem a kolacją ![]() mam nadzieję, że daje rady!
|
#4997 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsza R
1. Pól twarogu śmietankowego z bananem i dwoma garściami mieszanki studenckiej, kawa z mlekiem 2. Dwie kanapki z chlebem razowym i łososiem wędzonym, kilka plastrów buraków gotowanych, sok pomidorowy 3. Pół puszki tuńczyka + spora porcja sałatki z kiszonej kapusty, marchewki i cebulki 4. Trochę kurczaka gotowanego i sporo buraczków, dwa ogórki konserwowe ![]() Dziwnie dziś, ale chyba lepiej niż wczoraj :P późno wstałam, dlatego 4 posiłki 5. Chyba zjem jeszcze trochę orzechów podczas oglądania filmu... chyba nie zaszkodzą wieczorem? Edytowane przez eddin Czas edycji: 2012-11-17 o 19:49 |
|
|
|
#4998 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4999 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje wczorajsze: 1. wielki omlet biszkoptowy z dwóch jaj z dużą ilością dyni, smażony na maśle z cynamonem 2 kostki gorzkiej czekolady 2. duże jabłko, 7-8 orzechów włoskich, rządek gorzkiej czekolady <--to raczej jako przekąska 3. dwie michy zupy krem brokułowej z czosnkiem+wrzucone do środka smażona na maśle porcja filetu z indyka i dużo smażonej na maśle cebulki 4. wędzony łosoś warkocz- cały (był duży, miałam zjeść pół ale był przepyszny, nie mogłam się powstrzyamać), miseczka pomidorów z cebulą, kawałki papryki czerwonej, żółtej i zielonej, rzodkiewki, sałata + duży gorący, gotowany czerwony burak 5. (to było bardzo późno po23. podczas oglądania tv) : około 150g twarogu półtłustego z cebulką + 1 duża łyżka oleju lnianego, sałata, rzodkiewki, papryka, i ogromna marchewa do chrupania z łyżką pestek dyni /w ciągu dnia gdzieś kawa z mlekiem/ I dzisiejsze, bardzo późno wstałam. 1. dwa jaja sadzone na maśle z cebulą +warzywa, rzodkiewki, papryka, sałata od razu po: 3 kawałki czekoladowego ciasta klik 2. cała wielka patelnia smażonej na maśle brukselki i cebuli, dużo smażonej (na oleju) wątróbki z indyka w papryce słodkiej i curry+micha pomidorów z cebulą<--bardzo się tu najadłam 3. przed 20 kawa z mlekiem, 7-8 orzechów włoskich i dwie kostki gorzkiej czekolady 4. mam w planie za godzinę, półtorej zjeść: twaróg półtłusty ok.150g z dużą łyżką oleju lnianego z cebulką, warzywa: marchewy z pestkami dyni będę chrupać ,sałata, pewnie miska pomidorów z cebulką, papryki może jeszcze kawa z mlekiem bo mam ochotę choć postaram się już nie pić bo jest z byt późno Wczoraj jakoś dużo jedzenia, dziś chyba mniej, ale dzień krótki i ciągle sporo słodyczy. Spojrzy ktoś??
|
|
#5001 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5002 |
|
Wtajemniczenie
|
Desire dzięki
no wiem, że mogłam jej nie zjeść, ale dzięki temu nie zjem jej jutro, haha dobre tłumaczenie.
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
Tęczowa super
masz super konkretne obiadki,bardzo mi się podobają
|
|
#5004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#5005 |
|
Raczkowanie
|
Bosz, moje "trochę orzechów" zmieniło się w jakieś 100g mieszanki studenckiej, a to kaloryczne... czuję, że zgrzeszyłam. Ale też cieszę się bardzo ze swoich postępów, bo kiedyś grzechem nazwałabym dopiero zjedzenie paczki Tofiffe
|
|
|
|
#5006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#5007 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do cebuli to już za późno, dodatkowo zchrupałam jeszcze trzy marchewy+ 2 łychy pestek dyni. Co mnie pobolewa żołądek i mam wzdęcia od jakiegoś czasu, ale nie podejrzewałam o to cebuli, a jem jej sporo.
|
|
#5009 |
|
Raczkowanie
|
KOCHANE
![]() WITAM wszystkich ![]() Słuchajcie wiem, że na diecie muszę być cierpliwa i jestem w 100%,ale odpowiedzcie mi na pytanie...czemu pomimo redukcji w ciągu 3 dni moja waga wzrosła o 200 gram...wiem że to malutko ale miałam nadzieję,że chociaż zleci te 200 gram ![]() Czy może to mięśnie zaczynają ważyć?? ćw ten brzuch juz ok 2 tyg...staję się on bardziej twardszy.. hm... może ktoś mi doradzi ??? dziękuję a pragnę dodać,że w ciągu tygodnia biegałam, np raz 30 min, potem 20 min, potem zrobiłam 10 okrążeń na boisku wokół bieżni która ma ok 300 m |
|
|
|
#5010 |
|
Raczkowanie
|
starss23
Ja też tak miałam, i już łapałam doła, bo przez tydzień nic nie schudłam, ale kolejny już był lepszy - we wt waga pokazała -0,5kg, w pt kolejne - 0,5kg, a jutro kolejne ważenie ![]() Musisz po prostu zaczekać cierpliwie Ja też intensywnie ćwiczę - 4-5 razy w tygodniu po min.1h.Poza tym 3 dni to trochę mało by coś ocenić ![]() Myślę że powinnaś ważyć się raz w tygodniu(ja tak nie umiem ) i zmierzyć się, bo być może waga stoi, a centymetry jednak lecą.Cierpliwości Kochana
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie Edytowane przez Desire_ Czas edycji: 2012-11-18 o 13:01 Powód: . |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Więc nie polecaj dziewczynie czegoś takiego. Mleko musi mieć minimum 1,5%, żeby wiązał się z jego spożyciem jakikolwiek pożytek dla organizmu.

masz super konkretne obiadki,bardzo mi się podobają

) i zmierzyć się, bo być może waga stoi, a centymetry jednak lecą.