Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 215 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-17, 13:17   #6421
iloona79
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

[QUOTE=cycatka;37666619
Witam się pięknie najpierw w listopadową ponurą sobotę tak przynajmniej u mnie za oknem.
A co do opadania piersi z implantem to fakt chyba jest bo dla samej skóry i błonki mięśniowej ciężar implanta jest spory do dźwigania, ja mam tak zrobione i teraz wyglądają fajnie muszę zrobić zdjęcia nowe bo ostatnie chyba mają ponad rok, i dzisiaj wyglądają fajnie po 3 latach a jak będzie po jeszcze 5 bo dłużej to ludzie chyba nie żyją hihihihi[/QUOTE]

Cycatka,
niech ja dobrze zrozumiem Twoją powyższą wypowiedź...ty masz zrobione jak?Pod mięsień,gruczoł,czy pod tą błonkę mięsnia zwaną powięzią??Bo mi to drugi doktor zaproponował u którego byłam,no i mnie tym zagiął,bo ja nie słyszałam o tym wcześniej,a też mi zawsze zależalo aby te piersi nie były takie twarde i sterczące na baczność...Jednak po dłuższym namyśle to boję się tego opadania,bo sam dr przyznał,że na 20lat to na pewno nie starcza,ale każdemu inaczej opada i choelra wie jakiego efektu można się spodziewać po czasie...Mya dobrze napisała,że po roku wiekszości się piersi dopiero formują,a mi może już opadną:-( Chciałabym mieć zrobione raz a dobrze-a przynajmniej iść na stół z takim przekonaniem(no bo zdarzyć zawsze się coś może) i raczej nie brać pod uwagę późniejszych poprawek,a tak to jednak jest większe ryzyko że takowa poprawka będzie konieczna...Niby pod powięź to nie to samo co czysto pod gruczoł,ale i tak jakoś boję się tego późniejszego poczucia,że gorszą metodą mam te piersi zrobione i popadnę w obsesję samokontroli:czy już opadły czy jeszcze nie??

anika,
ja czytałam o tej Twojej pomyłce-wściec się można,choć na tych różnicach ja się tam nie znam-dziewczyny piszą,że niby to tylko kilka mm a jednak róznice potem są widoczne...ale pamiętam jak E.S. mówiła,że to najlepszy model jaki wyszedł i teraz to prawie tylko go stosuje bo spełnia wszystkie JEJ(!) wymagania...a co z moimi wymaganiami?? Niestety mimo wszystko nie chciała słuchać co do niej mówię,więc o takim stosunku do pacjenta też nie wiem co myśleć, no ale jak już pisałam wcześniej-gadane ma i to całkiem sensowne,więc mam nadzieję,że faktycznie wie co robi....
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 13:19   #6422
jooasi
Wtajemniczenie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

nie dam rady doczytac wszystkiego co pisałyście Celinko widziałaś już cycuszki??
Ilonka najpierściej pod mięsień czyli pod jeden ten większy a podmięśniowo to pod oba, głębiej, piersiowy większy i mniejszy, implant na samych żebrach leży duza ingerencja i większość lekarzy uważa, że niepotrzebna przy zwykłym a nie rekonstrukcyjnym powiększaniu piersi dlatego oczami przewracają. ja na swoje oko uważam, że dla młodych dziewczyn ze zbitą tkanką taka operacja jest raczej zbędna ale tam gdzie piersi rozciągniete to bardzo słuszna metoda.
Stary 2012-11-17, 13:25   #6423
iloona79
Zadomowienie

[QUOTE=horo_2;37668031]Celinko
dzięki za radę co do włosków
jeszcze nie próbowałam, ale popołudniem wezmę się za siebie

Iloonko,
mam 4-kę dzieci + tz, to tak, jakby mieć sześcioro

Horo,
4-ka dzieci plus tz to wychodzi mi 5-no chyba ze on robi za bliźniaki
To moje pokłony Kochana-ja mam trójkę,a mąż pracuje za granicą i wówczas jestem sama-też mam kocioł,w dodatku jedna córeczka jest niepełnosprawna i dlatego czasem mam wyrzuty sumienia,że chcę op zamiast się poświęcić dziecku...ale mam jakąs tam wewnętrzną potrzebę pokazać światu,że pomimo trudnych chwil to potrafię w tym wszystkim ładnie wyglądać i być zadbana...to chyba nie jest źle??
Niestety widze co po niektórych zdziwienie,że nie chodzę zaniedbana w powyciąganych dresach z nieumytą głową...(znaczy chodze czasem,ale w zaciszu domowym )

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez jooasi Pokaż wiadomość
Ilonka najpierściej pod mięsień czyli pod jeden ten większy a podmięśniowo to pod oba, głębiej, piersiowy większy i mniejszy, implant na samych żebrach leży duza ingerencja i większość lekarzy uważa, że niepotrzebna przy zwykłym a nie rekonstrukcyjnym powiększaniu piersi dlatego oczami przewracają. ja na swoje oko uważam, że dla młodych dziewczyn ze zbitą tkanką taka operacja jest raczej zbędna ale tam gdzie piersi rozciągniete to bardzo słuszna metoda.
No własnie ja niby nie mam takich rozciągniętych,a nwet gruczoł duży mi się zachował...ale boję się że i on z czasem zanikie i pustaki zostaną też tak myslę o tej metodzie pod dwa,ale zeby miec pod jeden to musiałabym isc do jeszcze trzeciego chirurga a nie wiem czy mam na to ochotę
Stary 2012-11-17, 13:33   #6424
horo_2
Zadomowienie

Przy moim tz jest tyle chodzenia co przy 2 dzieci, stad porownanie do 6
Ale daje rade, choc czasem mam ochote wyjsc z siebie...
No i uwazam, ze kobieta bez wzgledu na ilosc dzieci, ich wiek, swoj wiek czy jakiekolwiek obowiazki powinna byc zadbana...przede wszystkim dla siebie, ale również po to, zeby dzieci nie wstydzily się mamy

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 14:21   #6425
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
Przy moim tz jest tyle chodzenia co przy 2 dzieci, stad porownanie do 6
Ale daje rade, choc czasem mam ochote wyjsc z siebie...
No i uwazam, ze kobieta bez wzgledu na ilosc dzieci, ich wiek, swoj wiek czy jakiekolwiek obowiazki powinna byc zadbana...przede wszystkim dla siebie, ale również po to, zeby dzieci nie wstydzily się mamy
Bardzo słuszna uwaga -dla siebie, żeby się sobie w lustrze podobać nie koniecznie w ubraniu i dla dzieciaczków żeby były dumne z mamuni nie tylko z wyglądu mamuni ale i z tego co ma w głowie
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 15:00   #6426
anika75
Zadomowienie

Celinko, ten ból głowy to może efekt narkozy

Ilonko, te cpg333 są naprawdę fajne, widziałam kilka biuścików z tymi implantami i są rewelacyjne, wszystkie jak naturalne . A z dr niestety nie ma dyskusji, to prawda , ale jak pisałam w innym wątku piersiowym - ona odpowiada za efekt operacji, widziała już mnóstwo piersi i wie, jak dane implanty będą wyglądały u pacjentki. No ona taka już jest i jeśli masz wątpliwości co do wybranego przez Nią rozmiaru i kształtu to może poszukaj jeszcze jakiegoś lekarza, lub porozmawiaj z tym, który chce Ci zrobić pod powięź, niech pod mięsień pakuje . Nic na siłę
Stary 2012-11-17, 15:38   #6427
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
lub porozmawiaj z tym, który chce Ci zrobić pod powięź, niech pod mięsień pakuje . Nic na siłę
anika,
no ja tak myslałam zeby pogadac,ale wiesz-boję się on faktycznie tak zrobi...?Ja będe spała a on potem stwierdzi ze jednak nie dało rady,bo coś tam i lepiej będzie tak itp. Trzeba mieć zaufanie do lekarza,a E.S. wzbudziła moje zaufanie tą swoją pewnością siebie-w sensie pozytywnym oczywiście - i to na tyle,że jestem skłonna poddać się takiej ingerencji...nie chciałabym jednak mimo wszystko tego,ze wyjdzie cos co bedzie swiadczylo,ze u mnie ta metoda byla bez sensu...nie wiem czy dobrze sie wyrazam...motam się juz sama w tym wszystkim po prostu ona sama w swej wypowiedzi jakby sie przyznala do tego,ze ta metoda nie dla wszystkich jest,ze wsadzila implant wioślarce, ktora ma rozbudowane miesnie piersiowe-wiadomo, no i tego implantu jakby nie bylo w ogole widac,ze zniknal i sama byla w szoku,a potem czytalam na necie,ze tej metody nie stosuje sie u osob mocno tranujacych sporty wlasnie z tego powodu...wiec co,pani dr tego nie wiedziala wczesniej??Widac po tym przykladzie,ze jednak ona robi tak wszystkim bez wzgledu na budowe i grubosci tkanek,a chyba w takiej profesji wypadaloby miec bardziej indywidualne podejscie...
Stary 2012-11-17, 15:55   #6428
rodzynki
Raczkowanie

Puk puk witam dziewczynki
ILOONKO- moim skromnym zdaniem:poczytałam sobie o tobie i ja zrobiłabym tak (po tym wszystkim co juz wiem i mam za sobą)Poczekałabym do jesieni na100% ponieważ mała dzidzia,przeprowadzka,jes zcze nie do końca podjeta decyzja co do lekarza.Ot moje skromne zdanie a we wrześniu będzie mąż i decyzja dojrzała.Nawet sie nie obejzysz a będzie wrzesień zdążysz narobić zapasy obiadów w zamrażalniku Co do moich wymiarów 171wzrost 61 waga
BUZIAM
Stary 2012-11-17, 17:17   #6429
MyaDiva
Zakorzenienie

Katarzynko- dziś Twój list do Mikołaja jest nie do przebicia

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Myu a jest też metoda "pod mięśniowa"?
no się namieszało
A tu mała podpowiedz czego szukać Full Sub-muscular Implant Placement (behind breast and the major muscle groups)

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość

Mya,
ale Ty tajemnicza jesteś-zlituj się ja już w ogóle zgłupiałam-po mięsień i pomięsniowa...matko,to jest jakaś tu różnica????

Kiciu,
oczywiście zapraszam do siebie
ale Pani dr mi tłumaczyła to własnie,co nawet potwierdził drugi lekarz,że mam dośc szeroką pierś i mniejszy implant po prostu nie
wypełniłby mi jej,także tłumaczenie jak najbardziej sensowne...jednak nie ukrywam że mam wciąż nieodparte wrażenie,że Pani dr "uwidziała" sobie ten konkretny model mentora cpg333 i ładuje go niemalże wszystkim a nawet często się spotykam że w tym samym rozmiarze 485ml!! Ktoś gdzieś nawet napisał,że ona wszystkim rodzącym proponuje anatomy,jakby to byla jakaś reguła,więc trochę to zastanawiające...
Mya też powyżej napisała,że ta jej metoda (E.S.) jest bardziej dla osób z małą tkanką,a własnie ja mam jej dużo,stąd propozycja od innego lekarzaże nie ma sensu tak ingerować a zrobić to pod powięź mięśnia...
Stąd moje też zamieszanie w głowie,bo jednak boję się,że mi te cycki opadną pod tą powięzią
nie napisałam, że jest lepsza dla osób małą ilością tkanki- tylko że stosuje się ją po amputacjach jak lekarz nie ma wyboru. Ale jakby się zastanowić czy w takich wypadkach na prawdę jest podmięśniowo - skoro często mięsień piersiowy większy nie jest w całości

Co do tego że "sobie uwidziła" i że "ktoś gdzieś napisał " - nie bardzo można dyskutować z takimi argumentami
W ogóle takie dyskusje uważam za dziwne- lekarz Cię skonsultował, poznałaś jego opinię, usłyszałaś co w jego ocenie będzie najlepszym rozwiązaniem. Jeśli Cię nie przekonał, jeśli masz jakieś wątpliwości skonsultuj się z innym specjalistą. Albo zadzwoń do tego lekarza i dopytaj o rzeczy których nie rozumiesz. Wg tego lekarza najlepszym rozwiązaniem u Ciebie będzie to co usłyszałaś - można zrobić inaczej ale opcja jaką dostałaś da najlepszy efekt wg wiedzy tego lekarza. Nie wiem co mają dać wplecione w wypowiedz "uwidziała", " wszystkim daje" , " ładuje go niemalże wszystkim" To Ty masz być zadowolona- nie pasuje Ci że lekarz pracuje na jakichś implantach- poszukaj takiego który pracuje na innych. Może masz ulubiony jakiś implant- znajdziesz z pewnością lekarza który Ci go zamontuje. Na liście chirurgów plastycznych jest ponad 1000 nazwisk.
Nie jesteśmy w stanie wytłumaczyć nikomu dlaczego jakiś lekarz uwidział sobie jeden model implantów. Takich wątpliwości chyba nikt nie rozwieje co to w ogóle za dyskusja
Powiem szczerze, że gdybym ja miała takie wątpliwości po konsultacji ("może chce mieć pewnego klienta na wrzesień " itp) nie poszłam bym do tego lekarza

Zrobiłaś eksperyment z karteczkami? to by odpowiedziało na wiele
Twoich pytań . Również tych dzisiejszych. Czekamy na wnioski - pytałaś , poddawałaś pod wątpliwość- czy chcesz coś wyjaśnić??

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 17:28   #6430
anika75
Zadomowienie

Cytat:
anika,
no ja tak myslałam zeby pogadac,ale wiesz-boję się on faktycznie tak zrobi...?Ja będe spała a on potem stwierdzi ze jednak nie dało rady,bo coś tam i lepiej będzie tak itp. Trzeba mieć zaufanie do lekarza,a E.S. wzbudziła moje zaufanie tą swoją pewnością siebie-w sensie pozytywnym oczywiście - i to na tyle,że jestem skłonna poddać się takiej ingerencji...nie chciałabym jednak mimo wszystko tego,ze wyjdzie cos co bedzie swiadczylo,ze u mnie ta metoda byla bez sensu...nie wiem czy dobrze sie wyrazam...motam się juz sama w tym wszystkim po prostu ona sama w swej wypowiedzi jakby sie przyznala do tego,ze ta metoda nie dla wszystkich jest,ze wsadzila implant wioślarce, ktora ma rozbudowane miesnie piersiowe-wiadomo, no i tego implantu jakby nie bylo w ogole widac,ze zniknal i sama byla w szoku,a potem czytalam na necie,ze tej metody nie stosuje sie u osob mocno tranujacych sporty wlasnie z tego powodu...wiec co,pani dr tego nie wiedziala wczesniej??Widac po tym przykladzie,ze jednak ona robi tak wszystkim bez wzgledu na budowe i grubosci tkanek,a chyba w takiej profesji wypadaloby miec bardziej indywidualne podejscie...
Ale ja chyba nie bardzo rozumiem - Ilonko, Ty boisz się tej metody pod dwa mięśnie, czy wielkości implantów?

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Celinko, jak zdrówko? Cycuszki bolą? Kiedy jakieś fotki będą?
Stary 2012-11-17, 17:34   #6431
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Ale ja chyba nie bardzo rozumiem - Ilonko, Ty boisz się tej metody pod dwa mięśnie, czy wielkości implantów?

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Celinko, jak zdrówko? Cycuszki bolą? Kiedy jakieś fotki będą?
Dziekuje jak w domku siedze to dobrze ale sie wybralismy na godzinke do babci i bylo tam cieplo...dzieciaki latajace...zmeczylam sie i cycki ciezkie. W domku narazie chyba do zdjecia szwow bede siedziec. Fotki beda jak opatrunku sie pozbede cycuszki troszke czuje ale to nie bol ,plecy bola w nocy bo ja nie z tych co lubia spac na wznak
Stary 2012-11-17, 17:41   #6432
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
anika,
O- to jednak coś o tej metodzie czytałaś. A dziś byłaś zdziwiona że jest metoda pod mięsięń i podmięśniowa
I nie prawdą jest że "robi wszystkim tak bez względu na budowę ". Nieprawda robi również pod gruczoł- jeśli tego wymaga wyjściówka, jak i pod mięsień - jeśli tak trzeba. I to są z pewnością właśnie te przypadki kiedy budowa pacjentki nie pozwala na metodę podmięśniową.
Podobnie jest z doborem implantu- w przypadku okrągłych i metody podmięśniowej jest to granica do 350cc. I oczywiście można powiedzieć "uwidziała sobie taki rozmiar" a prawda jest taka ze w tej metodzie nie da się włożyć większego implantu. To jest ograniczenie tego sposobu- a więc wielkość implantu przy zbitej tkance. Poniżej 300 Pani dr nie wsadza (choć są wyjątki) bo uważa że mija się to z zasadnością tak poważnego zabiegu. Więc zostają trzy implanty okrągłe 300, 325, 350 w dwóch projekcjach i dwóch spoistościach. I ktoś nie mający pojęcia o czym mówi faktycznie może powiedzieć , że "sobie uwidziała" bo wkłada tylko te trzy implanty.
Podobnie z anatomkami, z wyjściówką po karmieniu itd. Ale nie będę się już rozwodzić bo na takie pytania sama Pani dr bardzo chętnie odpowie każdej swojej pacjentce

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość
Dziekuje jak w domku siedze to dobrze ale sie wybralismy na godzinke do babci i bylo tam cieplo...dzieciaki latajace...zmeczylam sie i cycki ciezkie. W domku narazie chyba do zdjecia szwow bede siedziec. Fotki beda jak opatrunku sie pozbede cycuszki troszke czuje ale to nie bol ,plecy bola w nocy bo ja nie z tych co lubia spac na wznak
Celnko dziś jesteś dopiero piąty dzień po operacji i tak dzielnie sobie radzisz. Plecki smaruj czymś od bólu- i staraj się nie spać na wznak- poduchy podkładaj, nogi podciągaj, kładź je na bok. To wszystko odciąży kręgosłup i będzie Ci lżej

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-11-17 o 17:42
Stary 2012-11-17, 17:46   #6433
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Co do tego że "sobie uwidziała" i że "ktoś gdzieś napisał " - nie bardzo można dyskutować z takimi argumentami
W ogóle takie dyskusje uważam za dziwne- lekarz Cię skonsultował, poznałaś jego opinię, usłyszałaś co w jego ocenie będzie najlepszym rozwiązaniem. Jeśli Cię nie przekonał, jeśli masz jakieś wątpliwości skonsultuj się z innym specjalistą. Albo zadzwoń do tego lekarza i dopytaj o rzeczy których nie rozumiesz. Wg tego lekarza najlepszym rozwiązaniem u Ciebie będzie to co usłyszałaś - można zrobić inaczej ale opcja jaką dostałaś da najlepszy efekt wg wiedzy tego lekarza. Nie wiem co mają dać wplecione w wypowiedz "uwidziała", " wszystkim daje" , " ładuje go niemalże wszystkim" To Ty masz być zadowolona- nie pasuje Ci że lekarz pracuje na jakichś implantach- poszukaj takiego który pracuje na innych. Może masz ulubiony jakiś implant- znajdziesz z pewnością lekarza który Ci go zamontuje. Na liście chirurgów plastycznych jest ponad 1000 nazwisk.
Nie jesteśmy w stanie wytłumaczyć nikomu dlaczego jakiś lekarz uwidział sobie jeden model implantów. Takich wątpliwości chyba nikt nie rozwieje co to w ogóle za dyskusja
Powiem szczerze, że gdybym ja miała takie wątpliwości po konsultacji ("może chce mieć pewnego klienta na wrzesień " itp) nie poszłam bym do tego lekarza

Zrobiłaś eksperyment z karteczkami? to by odpowiedziało na wiele
Twoich pytań . Również tych dzisiejszych. Czekamy na wnioski - pytałaś , poddawałaś pod wątpliwość- czy chcesz coś wyjaśnić??
Myu,
przyznam że poczułam się troszkę zaatakowana przez Ciebie
robiłas u dr ES piersi,wyszły Ci bardzo ładne i jesteś super zadowolona,więc rozumiem że bronisz tego lekarza,ale może nie aż tak zaciekle?? A wnioski jakie mam,że sobie "uwidziała" taki a nie inny model nie są wyssane z palca,a po prostu te co robiły u niej anatomy to własnie takie mają-może to tylko przypadek,a nie reguła-chyba tylko jedna dziewczyna-nie pamiętam(anika?)ma inny model,bo pomylono się przy wysyłce. No i jeszcze ktoś napisał,że te co nie rodziły mają u niej okrągłe a te po porodach anatomy...to nie mój wymysł! Ugodziło Cię też to,że Pani dr mi proponuje przyszłą jesien na zrobienie op bo wywnioskowała,że może nie jestem jeszcze teraz gotowa albo z mojego opisu sytuacji,ze nie czas na teraz i chyba to dobrze o niej swiadczy-stąd mój wniosek,ze chce mieć "pewnych pacjentów",ale PEWNYCH SWOJEJ DECYZJI,a nie że ona ma mieć pewny zarobek-bo chyba tak to odebrałaś,a bron boże nie o to mi chodziło

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

[QUOTE=anika75;37671852]Ale ja chyba nie bardzo rozumiem - Ilonko, Ty boisz się tej metody pod dwa mięśnie, czy wielkości implantów?

Aniko,
boję się i tego i tego-bo z tego co dr mi mówiła na konsultacji to głębsza ingerencja i dłużej się dochodzi do siebie,stąd przeprowadzam swój wywiad z każdą z Was...hihi,
a wielkość implantu mnie przeraziła,bo te piersi co widziałam na żywo wydały mi się już duże,a żadne nie miały ponad 410ml!!!
Fakt,że wszystkie były okrągłe-nie widziałam na żywo anatomów
Mozliwe,że anatomy sprawiają mniejsze wrażenie,a okrąglaski już nie
Stary 2012-11-17, 17:56   #6434
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Celnko dziś jesteś dopiero piąty dzień po operacji i tak dzielnie sobie radzisz. Plecki smaruj czymś od bólu- i staraj się nie spać na wznak- poduchy podkładaj, nogi podciągaj, kładź je na bok. To wszystko odciąży kręgosłup i będzie Ci lżej
Dokładnie . I układaj sobie jaśka tuż przy pośladkach - pod udami. Odkąd odkryłam ten sposób plecy mniej bolały , a już najbardziej mi pomogło spanie całkiem na płasko, bez poduszki, ale u Ciebie chyba jeszcze za wcześnie - pewnie szwy będą ciągnęły. Też nigdy w życiu nie spałam na wznak i bałam się, jak to będzie, a teraz nawet gdy ułożę się na boku, to i tak rano budzę się na plecach

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Aniko,
boję się i tego i tego-bo z tego co dr mi mówiła na konsultacji to głębsza ingerencja i dłużej się dochodzi do siebie,stąd przeprowadzam swój wywiad z każdą z Was...hihi,
a wielkość implantu mnie przeraziła,bo te piersi co widziałam na żywo wydały mi się już duże,a żadne nie miały ponad 410ml!!!
Fakt,że wszystkie były okrągłe-nie widziałam na żywo anatomów
Mozliwe,że anatomy sprawiają mniejsze wrażenie,a okrąglaski już nie
Co do rozmiaru nie pomogę, ale jeśli chodzi o to dochodzenie do siebie to nie jest takie straszne . Dłużej dochodzi się do siebie - hm, to kwestia względna, ja na przykład od razu po operacji czułam się świetnie, ból był, owszem, ale nie jakiś nie do przeżycia. Potem miałam problemy z naruszonym nerwem barkowym, ale piersi jakoś strasznie nie bolały. Nie potrzebowałam żadnego ketonalu, wystarczał zwykły ibuprom. Jestem tu na forum od pewnego czasu, "przy wielu operacjach byłam" i mogę powiedzieć z całą pewnością, że dziewczyny przy innej metodzie też cierpiały, pewnie niektóre znacznie bardziej ode mnie. Poszukaj świeżych wrażeń pooperacyjnych w moich wypowiedziach tuż po operacji, sama zobaczysz
Stary 2012-11-17, 18:01   #6435
iloona79
Zadomowienie

[QUOTE=MyaDiva;37672131]O- to jednak coś o tej metodzie czytałaś. A dziś byłaś zdziwiona że jest metoda pod mięsięń i podmięśniowa
I nie prawdą jest że "robi wszystkim tak bez względu na budowę ". Nieprawda robi również pod gruczoł- jeśli tego wymaga wyjściówka, jak i pod mięsień - jeśli tak trzeba. I to są z pewnością właśnie te przypadki kiedy budowa pacjentki nie pozwala na metodę podmięśniową.

Myu,
no własnie to dziwne,że jednak tej wioślarce zrobiła pod dwa mięsnie,choć jej budowa powinna wskazywac na inną metodę,
a Pani dr sama mi powiedziała:cytuję"Ja odkąd operuję,tj.12 lat to może dwa razy zdarzyło mi się włożyć implant pod jeden mięsień,ale tak to robię tylko pod dwa...itd" resztę znasz,także nic nie wiem aby ona kiedy kolwiek robiła pod gruczoł....gdyby wcześniej wiedziała o tej powięzi to na pewno bym o to spytała...

Podobnie jest z doborem implantu- w przypadku okrągłych i metody podmięśniowej jest to granica do 350cc. I oczywiście można powiedzieć "uwidziała sobie taki rozmiar" a prawda jest taka ze w tej metodzie nie da się włożyć większego implantu. To jest ograniczenie tego sposobu- a więc wielkość implantu przy zbitej tkance. Poniżej 300 Pani dr nie wsadza (choć są wyjątki) bo uważa że mija się to z zasadnością tak poważnego zabiegu. Więc zostają trzy implanty okrągłe 300, 325, 350 w dwóch projekcjach i dwóch spoistościach. I ktoś nie mający pojęcia o czym mówi faktycznie może powiedzieć , że "sobie uwidziała" bo wkłada tylko te trzy implanty.
Podobnie z anatomkami, z wyjściówką po karmieniu itd. Ale nie będę się już rozwodzić bo na takie pytania sama Pani dr bardzo chętnie odpowie każdej swojej pacjentce

Widać,jesteś "rzecznik prasowy" Pani ES bez obrazy oczywiscie,ale tak to wyglada,bo widać wiedzę masz i chwała Ci tylko za to To też słyszałam,że nie da się więcej wsadzić niż te 350ml,zaś niby anatomy większe można...no cóż-pozostaje mi stwierdzić fakt,że nie mam o tym takiego pojęcia,dlatego pytam-niech więc dla kogoś kto ma taką wiedzę nie zdziwią moje pytaniajestem laikiem w tych sprawach....a zawsze to lepiej popytać u doświadczonych kolezanek niż szukać suchych faktów w necie,bo co mi po nich-czysta teoria....

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Co do rozmiaru nie pomogę, ale jeśli chodzi o to dochodzenie do siebie to nie jest takie straszne . Dłużej dochodzi się do siebie - hm, to kwestia względna, ja na przykład od razu po operacji czułam się świetnie, ból był, owszem, ale nie jakiś nie do przeżycia. Potem miałam problemy z naruszonym nerwem barkowym, ale piersi jakoś strasznie nie bolały. Nie potrzebowałam żadnego ketonalu, wystarczał zwykły ibuprom. Jestem tu na forum od pewnego czasu, "przy wielu operacjach byłam" i mogę powiedzieć z całą pewnością, że dziewczyny przy innej metodzie też cierpiały, pewnie niektóre znacznie bardziej ode mnie. Poszukaj świeżych wrażeń pooperacyjnych w moich wypowiedziach tuż po operacji, sama zobaczysz
Aniko,
no właśnie też dochodze do tego wniosku,że po jakiejkolwiek ingerencji-kazdą coś tam boli na swój sposób-myslałam,ze to jakas drastyczna róznica...moge sobie jedynie wyobrazic,ze to podobnie jak przy cesarce,z ta róznicą że tam nic nie wsadzają,a raczej wyjmują
wiem,ze potrzeba czasu aż implant się ułoży bo o ból się tyle nie boję-wiem,ze kazdy inny prób bólu,co boję się właśnie o czas na to ułożenie się implantu-do kiedy jest ryzyko jego przekręcenia się,czy w ogóle jest tu jakaś granica?? Myślę,że niektóre pytania i tak zostaną bez jasnej odpowiedzi,dopóki sama tego nie sprawdzę
Stary 2012-11-17, 18:09   #6436
anika75
Zadomowienie

Ilonko, z tym przekręceniem to chyba jest największy problem przy umiejscowieniu pod gruczoł, jeśli się mylę, to mnie poprawcie, ale gdzieś to wyczytałam . U nas implant trzymają dwa mięśnie, więc ryzyko przekręcenia jest zminimalizowane właściwie do zera, oczywiście przy przestrzeganiu wszystkich zaleceń.
Widzę, że Ty masz spore wątpliwości co do tej dr, więc naprawdę radzę Ci znaleźć jednak takiego lekarza, do którego poczujesz 100% pewność
Stary 2012-11-17, 18:58   #6437
Saba08
Zadomowienie

Hej dziewczyny!
Witam się jako cycolinka Zaraz przeczytam co naskrobałyście przez te dni, co mnie nie było. Dziękuję za wszystkie trzymane kciuki. Jedno mogę powiedzieć tym, które są przed - nie jest źle, a ból da się wytrzymać Polecam
Stary 2012-11-17, 19:03   #6438
jooasi
Wtajemniczenie

Saba gratuluje i czekam na efekty
Stary 2012-11-17, 19:12   #6439
MyaDiva
Zakorzenienie

Ilonko - nie jestem niczyim rzecznikiem. A wręcz w tym temacie udzielam się z wielką powściągliwością. Dopiero wczoraj Ci odpowiedziałam choć pytasz już kilka dni nie tylko na tym wątku.
Dla mnie sprawa jest jasna- nie pasuje mi lekarz- idę do innego. Czegoś nie zrozumiałam na konsultacji- dzwonię i pytam albo idę na konsultacje by dopytać. I tyle. Ani ja , ani nikt inny nie będzie Cię przecież namawiał na jakiegoś lekarza ani nie będzie prostował każdego "podobno" które tu przytaczasz.
Pytałaś konkretnie- dostałaś konkretną podpowiedz , z której zresztą nie skorzystałaś. Bo nadal nie wiemy jaki implant będzie wyżej przy nisko osadzonych piersiach
Chętnie długo i miło z Tobą podyskutuje- ale nie dziw się, że drażnią mnie wplatane w Twoje wypowiedzi dziwne sformułowania. I bez względu o którego lekarza by chodziło - dziwiło by mnie to tak samo.

Stary 2012-11-17, 19:32   #6440
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Witam się jako cycolinka Zaraz przeczytam co naskrobałyście przez te dni, co mnie nie było. Dziękuję za wszystkie trzymane kciuki. Jedno mogę powiedzieć tym, które są przed - nie jest źle, a ból da się wytrzymać Polecam
Witaj, super ze juz jestes po i GRATULUJE!!!
Ja tez polecam
Stary 2012-11-17, 19:34   #6441
lauren25
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Grtulacje!!

Super że już po i że wszystko ok
Stary 2012-11-17, 19:56   #6442
Saba08
Zadomowienie

Wrzuciłam zdjęcia, narazie owiniętych cycuchów. Ogólnie jestem zadowolona Ból umiarkowany, chociaż spanie w pozycji półleżącej to porażka No i jestem calkowicie zależna od TŻ, bo nawet sama podnieść się nie mogę. Ale dla efektu wszystko się wytrzyma A co do narkozy, miałyście rację Nic strasznego!
Amanina ja jak tylko będę w stanie, to wyrzucam staniki Nigdy więcej push-upów

Edytowane przez Saba08
Czas edycji: 2012-11-17 o 19:59
Saba08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 20:05   #6443
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzuciłam zdjęcia, narazie owiniętych cycuchów. Ogólnie jestem zadowolona Ból umiarkowany, chociaż spanie w pozycji półleżącej to porażka No i jestem calkowicie zależna od TŻ, bo nawet sama podnieść się nie mogę. Ale dla efektu wszystko się wytrzyma A co do narkozy, miałyście rację Nic strasznego!
Amanina ja jak tylko będę w stanie, to wyrzucam staniki Nigdy więcej push-upów
Będzie już tylko lepiej więc jeszcze troszkę i Tż będzie zbędny Oczywiście żartuje- wielkie pokłony w jego stronę, że Tak Ci pomaga I idę zdjecia zobaczyć bo jestem bardzo ciekawa co Pan dr tym razem stworzył

Stary 2012-11-17, 20:26   #6444
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Jak dobrze,coś takiego przeczytać

anika,
a tego to nawet nie wiedziałam,ze pod gruczołem bardziej może się przekręcić-logicznie rzecz ujmując-masz rację-tu trzymają implant dwa mięśnie,ale jednak sama dr mi powiedziała,ze trzeba się oszczędzać aby zapobiec temu,więc i w tej widac metodzie może tak być...
Ja nie mam w sumie wątpliwości co do tej Pani, bo jak już podkreślałam-jest bardzo rzeczowa i w sumie wszystko bardzo ładnie tłumaczy i ta jej metoda wydaje się być najbardziej sensowna-jest zrobione raz,a porządnie-ja przynajmniej tak odebrałam to co tłumaczyła. Po prostu jak już też pisałam-boję się tej ingerencji,nawet nie bólu-bo raczej jestem wytrzymała,a tego że takie są obostrzenia,trzeba uważac tak bardzo i nie wiem czy dam radę przy swoich dzieciach i braku męża po dwóch miesiącach.Stad moje rozsterki i wiem,ze muszę sama podjąć tą decyzję-skłaniam się więc aby ją odłożyć,aby dzieciaczki były bardziej samodzielne-to zaledwie rok,ale przynajmniej będe już po przeprowadzce,przy której trzeba mocno się jednak napracować;-)

Myu,
nie wykluczam więc innego lekarza i być może się przejdę jeszcze do kogoś i będe miała jak większość,bo chyba nie ma sensu namawiać tego od powięzi,żeby jednak wkładał pod mięsień-w końcu powinno się zdać na lekarza,a skoro on uważa że tak lepiej,to pewnie nie zrobi inaczej,bo ja tak chcę...:-/ A co do E.S. to napisałam powyżej
Stary 2012-11-17, 21:05   #6445
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj, super ze juz jestes po i GRATULUJE!!!
Ja tez polecam
o jak miło słyszeć, że polecacie
Ty Celnko czujesz się świetnie i mam nadzieję że polubiliście się z cycuchami od początku no i że będziecie się teraz wspierać Ty ich nie poganiaj a one niech będą grzeczne Bo przed Wami przynajmniej trzy msc oczekiwania. I wypatrywania efektów. Wiec oby do przodu

Stary 2012-11-17, 21:10   #6446
anika75
Zadomowienie

Saba, gratulacje

Ilonko, uważać trzeba przy każdej metodzie, a że dr jest bardzo zapobiegawcza to świadczy akurat na Jej korzyść.
Stary 2012-11-17, 21:16   #6447
celina777
Rozeznanie

Cytat:
o jak miło słyszeć, że polecacie
Ty Celnko czujesz się świetnie i mam nadzieję że polubiliście się z cycuchami od początku no i że będziecie się teraz wspierać Ty ich nie poganiaj a one niech będą grzeczne Bo przed Wami przynajmniej trzy msc oczekiwania. I wypatrywania efektów. Wiec oby do przodu

MYA
Polubilyscie to jest malo powiedziane,ja je pokochalalm od pierwszej chwili i dalam im kredyt z pewnoscia ,ze mnie nie zawioda.Jestem cierpliwa i niech sobie powolutku dochodza do siebie a ja bede im czytac bajeczki...no moze nawet spiewac
Stary 2012-11-17, 21:29   #6448
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
MYA
Polubilyscie to jest malo powiedziane,ja je pokochalalm od pierwszej chwili i dalam im kredyt z pewnoscia ,ze mnie nie zawioda.Jestem cierpliwa i niech sobie powolutku dochodza do siebie a ja bede im czytac bajeczki...no moze nawet spiewac
super to słyszeć

Stary 2012-11-17, 21:46   #6449
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny!
super

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

katarzynko super list,taki zyciowy choc ja dzieci jeszcze nie mam
wlasnie ilonka uwazac musisz przy kazdej metodzie to nieuniknione jesli chesz zeby bylo wszystko ok
klaudek co z geslerowa???
saba,alex ,celinka

dziewczyny ja powoli powoli zaczynam szukac jakiegos stanika choc jeszcze nosic nie mogei nie bede ale rozejrzec sie moge
jakues rady??wiem ze jak mam obwod74 to chyba 70 musze szukac co??fiszbina musi okalac cala piersa,obwod nie moze spadac czy podchodzic do gory hm na co jeszcze zwrocic uwage????
pomocy
pozdrowionka dla wszystkich
hm w pon zadzwonie do dr musze powiedziec ze nie przyjade na swieta bede po nowym roku nie wiem kiedy cos czuje ze mnie ochrzani
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 21:55   #6450
anika75
Zadomowienie

Kasik, zajrzyj do albumu Belseno, Ona tam nawrzucała moc staników i dziewczyny pisały, które dobrze leżą
A mnie jakoś nie ciągnie do innych staników, chociaż kiedyś zawsze marzyłam o jakichś ślicznych koronkach
A jak Ci idzie pływanie? Umiesz już?

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości