Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-17, 10:15   #3871
asiula3335
Raczkowanie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

iza 243 dzieki rozejrze sie za takim
asiula3335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 10:34   #3872
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Luna jaaa kurka,ale masz zapasy!!! Powaznie Ci zazdraszczam
[B]
Ja to wszystko mam, za to przed Tobą całe szaleństwo zakupowe
troche mi żal że ja nie bede wybierać tony ciuszków ale fakt ile zaoszczędzam to jednak wole je mieć a jak mi coś wpadnie w oko to i tak kupie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 10:36   #3873
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczyny pytam bo teraz mam płaski brzuch i zapominam o ciąży. Gdyby nie pewne objawy...

W tamtej ciaży czułam coś w brzuchu i jakby mi przeszkadzało....i to przeszkadzanie się nasilało...

Napisałam poprzedniego posta i zasnełam....

Lunka....wow

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 10:51   #3874
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Przytulam Pszczółko, choć ta tempka to wcale jeszcze nie taka niska. Ja bym jeszcze miała nadzieję.
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
a jaką masz normalną tempkę?? bo dla mnie 36,8 to już duża...tyle, że ja normalnie mam 36,3 lub 36.4
Moja normalna tempka 36,7-36,8. Po owulce zawsze powyżej 37 wiec niestety nie ma juz na co liczyc. A brzuch boli juz tak ze przeciwbolowe nie pomagaja, wiec lada chwila bedzie @
pszczoua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 11:04   #3875
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Moja normalna tempka 36,7-36,8. Po owulce zawsze powyżej 37 wiec niestety nie ma juz na co liczyc. A brzuch boli juz tak ze przeciwbolowe nie pomagaja, wiec lada chwila bedzie @
Szkoda, to wygląda na to, że razem rozpoczniemy 8 cs.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 11:18   #3876
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Ty nie miałaś tetsu robić?? Czy coś pominełam...

Synuś
Stary 2012-11-17, 11:20   #3877
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Witam Kochane...

niestety zabieg jest nieunikniony mam skierowanie juz na poniedzialek. Obecnie jest 10 tydzien a kontrola usg (jedna za druga) jest juz od 11 dni - wiec juz nie mam zadnych zludzen. Ciąza zatrzymala sie na ok 6 tydzien - jednak mimo to nadal nie poronilam. Lekarz mowi ze najlepiej samemu ale w tej sytuacji nie wiadomo ile by trzeba czekac, bo pecherzyk sie nawet nie obkurcza wiec mowi ze trzeba wywolac skurcze i zrobic zabieg - czyszczenie... juz mam pelna swiadomosc, ze moja fasolka zatrzymala sie, juz na pierwszych podziałach...
teraz mowi ze po zabiegu organizm musi wrocic do siebie, bo jak narazie wszystkio zmienia sie "jak w ciazy"... eh... ostatnie 11 dni byłam w calkowitym zawieszeniu - nie w tej przestrzeni, nie w tej rzeczywistosci....
Skierka, jestesmy z Tobą
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
No i jestem....

Wizyta trwała z 30-40 minut. Gadaliśmy sobie...

Lekarz mnie zbadał i określił wiek ciażdy 5/6 tydzień.

Powiedzieł, że wszystko jest na tą chwile ok. Mam brać laktovaginal bo coś tam się dzieje, no i wszystkie leki jakie biore i oczywiscie acard.

Nie miałam USG. będzie chyba ok 26.11 w innym gabinecie.

Stwierdził, że poczekamy bo tak będzie lepiej dla kropeczki.

Nic innego by dziś widać nie był.

Pytałam czy mogą byc bliźniaki. Powiedział, ze macica byłaby bardziej rozpulchniona.

No w każdym razie mam nie schizowac. Plecy nie za dobrze, że bola ale póki co nic tam się złego nie dzieje.

Jak wróciliśmy do domu poszliśmy z pieskiem na spacer. Mój kropek dał o sobie znać i stałam 5 minut na przystanku próbująć zwymiotować

To teraz nie schizowac i cierpliwie czekać..
kucurku, super że wsztstko git
Cytat:
Ja jeszcze półtora roku temu ważyłam dokładnie 92kg. Schudłam do 65, a teraz mam na liczniku 67 i cholernie źle mi z tym. Muszę d.upę wziąć w troki i ogarnąć swoje żywienie na nowo.
wow... No to niezłe samozaparcie
Cytat:
Dzięki dziewczynki. Chciałabym schudnąć do 59, to moja waga z czasów liceum. Taka mi się marzy. Najbardziej się boję tego co będzie podczas ewentualnej ciąży. Na bank po urodzeniu znów będę musiała się dietować. Jestem przekonana, że wtedy moje kilogramy wrócą.
dedra, jeśli Ty potrafiłaś tak się zmobilizować i tyle zrzucic, to myślę że jak się zaprzesz to w ciąży tez będziesz jeść tyle co dziecku potrzeba i pójdzie Ci tylko w piękny brzuszek

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
a wczoraj to masakra z tymi ciuchami, myslałam że nigdy nie skoncze ale miałam do uporzadkowania od 0 do 12 miesięcy..
to zdjęcie połowy ciuszków 0-3 więc sobie wyobraźcie na szczęście ktoś wymyślił worki próżniowe

zaraz wrzuce jakieś zdjecie do klubu
Lunka... ile ciuszków To Wy tych brudnych ciuszków nie będziecie musieli prać tylko będziecie mogli od razu wyrzucac...
No, ja zaraz biorę się za otwieranie tych dwóch kartonów, które wczoraj wieczorem przytargaliśmy od koleżanki Mam nadzieję, że ładne ciuszki w środku znajdę
Cytat:
No i tempka spadła do 36,8 i zaczęły się bóle jak na @ także kolejny cykl nieudany
pszczółka... dopóki nie ma @... Zresztą, sama wiesz
Cytat:
troche mi żal że ja nie bede wybierać tony ciuszków ale fakt ile zaoszczędzam to jednak wole je mieć a jak mi coś wpadnie w oko to i tak kupie
Lunka, ja mam podobne myśli Z jednej strony się cieszę z tych ciuszków a z drugiej tak sobie myślę, że to spore odciążenie... A jak coś mi sie spodoba to zawsze mogę dokupić
Cytat:
Dziewczyny pytam bo teraz mam płaski brzuch i zapominam o ciąży. Gdyby nie pewne objawy...
kocurku, ja nie czułam nic dopóki nie poczułam pierwszych ruchów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-17, 11:29   #3878
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Przykro mi dziewczynyAle nowy cykl nowa nadzieja

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 12:37   #3879
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Ty nie miałaś tetsu robić?? Czy coś pominełam...
Toż zrobiłam kochana. Specjalnie na Twoją prośbę. Pisałam rano, że krecha jest jedna.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

wow... No to niezłe samozaparcie

dedra, jeśli Ty potrafiłaś tak się zmobilizować i tyle zrzucic, to myślę że jak się zaprzesz to w ciąży tez będziesz jeść tyle co dziecku potrzeba i pójdzie Ci tylko w piękny brzuszek
Się okaże jak będzie. Póki co czekam na te upragnione 2 krechy. Wtedy będę się zastanawiać.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Przykro mi dziewczynyAle nowy cykl nowa nadzieja
Dzięki Iza, ale ja się tego spodziewałam tak naprawdę. Straciłam nadzieję póki co...
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 12:39   #3880
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

witam.
nie mam siły laseczki, by cytować, @wysysa ze mnie ostatnie resztki sił.. a tu jeszcze sprzątanie czeka
Kocur - fajnie, że wszystko ok
Lunka - ile ciuszków!
Skierka - przytulam Cię mocno
Dziewczyny, które @ nawiedziła - przykro mi, ale staramy się dalej
I witam nową koleżankę
Nie wiem, co jeszcze miałam napisać, idę się położyć, bo mnie tak brzuch napier***, że ledwo chodzę
buziaki
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 12:45   #3881
pszczoua
Zakorzenienie

No i przyszła wredota Lekarz mówił że jeszcze kilka cykli spróbujemy, a jak dalej nie będzie się udawać, to mamy rozważyć inseminację...
pszczoua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 13:38   #3882
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
No i przyszła wredota Lekarz mówił że jeszcze kilka cykli spróbujemy, a jak dalej nie będzie się udawać, to mamy rozważyć inseminację...
Stary 2012-11-17, 14:05   #3883
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
No i jestem....

jeszcze raz gratuluję

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja też sie zawsze boję, że nas nie będzie stać żeby dać dziecku wszystko co byśmy chcieli, ale moja mama mówi że jakby chciała czekać aż ją bedzie stać to by mnie nie było

Jutro jestem sama z szefową w pracy, help! Ja nie umiem wszystkiego, nie byłam na tamtym biurze 2 tyg, a ona umie jeszcze mniej
jakoś dacie radę
A mama ma rację. Na dziecko nigdy nie jest dobry czas, zawsze jest jeszcze coś, a jak już jest to i znajdzie się na niego kasa

Cytat:
W ogóle to się wczoraj tak wkurzyłam któryś raz z kolei robiłam obiad brat nie zjadł bo mu sie upieprzylo ci innego. Tylko cioży bo naczyń nie pomyje jeszcze mi powie zamknij się.
W tej kwestii popieram Santom. Opcja IGNORUJ na brata jest najwłaściwsza .Skoro nie docenia tego co od Ciebie dostaje, to nie powinien dostawać czegokolwiek.

Cytat:
Ja jeszcze półtora roku temu ważyłam dokładnie 92kg. Schudłam do 65, a teraz mam na liczniku 67 i cholernie źle mi z tym. Muszę d.upę wziąć w troki i ogarnąć swoje żywienie na nowo.

Cytat:
Najbardziej się boję tego co będzie podczas ewentualnej ciąży. Na bank po urodzeniu znów będę musiała się dietować. Jestem przekonana, że wtedy moje kilogramy wrócą.
Kochana po takich efektach poradzisz sobie napewno i z tymi po ciąży.

Cytat:
a wczoraj to masakra z tymi ciuchami, myslałam że nigdy nie skoncze ale miałam do uporzadkowania od 0 do 12 miesięcy..
to zdjęcie połowy ciuszków 0-3 więc sobie wyobraźcie na szczęście ktoś wymyślił worki próżniowe
Ale masz tych ciuszków! Niesamowite.... A jaka to oszczędność

Pszczoua
Dedra

Wieczorkiem idziemy do siostry i nie wiem czy mogę drinkować czy nie.
W ogóle to dopiero wróciłam do domu, bo pilnowałam dzieci koleżanki, bo ona w szkole, a ej mąż w pracy. Fajne chłopaki, ale takie nicponie, że wróciłam z bólem głowy Dobrze, że sprzątnęłam sobie wczoraj (dziś tylko odkurzyłam i zmyłam podłogi).
Tak jakby cycuszki zaczynają mnie boleć... No nic, poczekamy.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Miłego wieczoru Dziewczynki

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 14:18   #3884
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
pszczoua ja Ci bardzo dopinguje i mam nadzieje, ze jeszcze miesiac, dwa i sie uda.
ja tez mialam ciezki okres, bardzo.
ale wiesz co zrobilam. przestalam wchodzic na wizaz i czytac i zazdroscic i sie denerwowac, wywierac presje na siebie. zaczelam myslec o czyms innym. we wrzesniu dostalam nowa prace, wiec jakos moje mysli byly zajete, pojechala z tz do paryza na tydzien, zaprosil ojca do mnie na 2 tygodnie i jakos odizolowalam sie tematem ciaza.
minely 3 miesiace, wrocilam na wizaz i co?... i zobaczylam 2 kreski.

wiem, ze latwo sie mowi, ze trzeba wyluzowac, ale to chyba dziala, mowie po sobie.
zycze Ci tego strasznie! i wierze, ze sie uda)

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

elunka- ja mam takie same zdanie jak kolezanki. nie ma wlasciwego czasu, a zarazem kazdy czas jest tym wlasciwym.

musi nadejsc taka chwila, ze zdasz sobie sprawe, ze NIC, ale to NIC nie jest wazniejsze.
i nie wazne na ilu metrach kadratowych bedziesz spac, w jakich ciuchach bedziesz chodzic, co bedziesz jadla na kolacje, ale dziecko musi sie pojawic w Twoim zyciu.

musi nadejsc taka chwila w ktorej zdasz sobie sprawe ze moze Cie nie byc stac na dwa telefony komorkowe, na fryzjera co miesiac, na komputer czy nowe lozko w sypialni, ale na dziecko bedzie Cie stac.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 14:32   #3885
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Toż zrobiłam kochana. Specjalnie na Twoją prośbę. Pisałam rano, że krecha jest jedna.

Się okaże jak będzie. Póki co czekam na te upragnione 2 krechy. Wtedy będę się zastanawiać.

Dzięki Iza, ale ja się tego spodziewałam tak naprawdę. Straciłam nadzieję póki co...

Przepraszam kocghana..gapa ze mnie!!

Idziesz do tego poleconego lekarza?? Myślę, że może Ci pomóc...

Kochane przykro mi, że małpiszony przylazły...

Synuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-17, 15:06   #3886
magdaammm
Raczkowanie

Kocurku fajnie, ze wszystko wporządku teraz czekamy na pierwsze zdjęcie okruszka)
Dedra Pszczoua
staram się być na bieżąco, ale jakos straciłam ostatnio chęci na wszystko, dosłownie.. W. dał spokoj, czasem sie odezwie. ogolnie jest dobrze, ale jakos tak mi sie chce do kogos czasem przytulic..
od dwoch dni czuje się, jakby zabrakło mi 5 klepki w głowie..;| heh
no nic mi nie wychodzi, nawet najprostsze czynności wydają się cięzkie do wykonania.
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 15:16   #3887
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
przykro mi
Stary 2012-11-17, 15:53   #3888
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam obiecane niby,ale to wyjdzie w praniu Tak szczerze to wolałabym dostać niż to wszystko kupować bo to koszty tragiczne..Dlatego cieszcie się dziewczyny ,że macie już tyle i nie musicie kupować

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
witam.
nie mam siły laseczki, by cytować, @wysysa ze mnie ostatnie resztki sił.. a tu jeszcze sprzątanie czeka
Kocur - fajnie, że wszystko ok
Lunka - ile ciuszków!
Skierka - przytulam Cię mocno
Dziewczyny, które @ nawiedziła - przykro mi, ale staramy się dalej
I witam nową koleżankę
Nie wiem, co jeszcze miałam napisać, idę się położyć, bo mnie tak brzuch napier***, że ledwo chodzę
buziaki
Biedna Ty

Cytat:
O jaaa nie wierze Ale jeszcze ujrzysz swoje II kreski

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
Kocurku fajnie, ze wszystko wporządku teraz czekamy na pierwsze zdjęcie okruszka)
Dedra Pszczoua
staram się być na bieżąco, ale jakos straciłam ostatnio chęci na wszystko, dosłownie.. W. dał spokoj, czasem sie odezwie. ogolnie jest dobrze, ale jakos tak mi sie chce do kogos czasem przytulic..
no nic mi nie wychodzi, nawet najprostsze czynności wydają się cięzkie do wykonania.
Cześć Madziula

Kurka podłogi miałam myć i jak miałam wene to nie miałam jak, a jak teraz mam jak to już spać mi się chce i sił brakuje... ehh może rano je przelece

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 16:31   #3889
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Dedra Pszczoua
Magda wiedziałam że tak bedzie musisz to przetrwać... ale to było proste skoro żyłaś w związku tyle lat a nagle zostałaś sama... mam nadzieje że nie myślisz o powrocie?

Idziemy zaraz do kina milego weekendu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 16:35   #3890
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

pszczoua
magdaammm heeej głowa do góry, z czasem i chęci się pojawią
ogólnie dziewczyny, ja tutaj sobie nie życzę jakiś wylewania smutów i tego typu rzeczy ! nie załamujemy się, tylko walczymy !
oczywiście żartuję sama siedzę z wińskiem i zapijam smutki a od tego wszystkie tutaj jesteśmy, żeby dzielić się radościami i smutkami
echh deprecha mnie dorwała.. Zaczęłam sobie wyliczać wszystkie wydatki, bo przecież w końcu trzeba będzie się wyprowadzić spod skrzydeł mamusi i te liczby mnie przeraziły.. no nie stać nas na nic.. bo teraz oczywiście coś tam płacimy, ale to są grosze.. mama nie bierze od nas praktycznie w ogóle kasy, jedynie to jak ja wcisnę jej na siłę, albo zrobimy zakupy mega wielkie, albo podkradnę rachunek i sama opłacę i tyle. a tak jak byśmy mieli żyć na własną rękę to ja nie wiem.. tu 2 zł, tam 5zł i kasy ni ma.. a jeszcze o maleństwo się chcemy starać.. wiem, wiem, nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko, kasy zawsze będzie brakować, ale jakoś tak się załamałam.. i nagle obudziło się we mnie mnóstwo wątpliwości..
Stary 2012-11-17, 16:52   #3891
magdaammm
Raczkowanie

CZeść CZeść kochane
Color ktory tydzien to juz u Ciebie leci kochana? *
Lunka o powrocie nie mysle, w zadnym wypadku.. tylko poprostu mam czasem ochote zeby sie przy kims obudzić przytulonym, wiem ze przyjdzie i na to czas, ale poprostu tego brakuje..
ruda- widze, ze to deprecha jesienna przyszla i do Ciebie.. nie zaczynaj szukać takich przeszkód, bo tak jak napisalas, one zawsze będą i nie bedzie dobrego czasu, a jesli chodzi o dziecię i pieniązki to wbrew pozorom mozna wszystko pogodzić, zobacz na lunke, wcale nie trzeba mieś wszystkiego nowego i firmowego) a radość z maleństwa wynagradza wszystkie wątpliwości i rozterki) u nas tez nagle na wszystko znalazly sie pieniazki jak miala być dzidzia)

Edytowane przez magdaammm
Czas edycji: 2012-11-17 o 16:54
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 17:02   #3892
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
pszczoua
ogólnie dziewczyny, ja tutaj sobie nie życzę jakiś wylewania smutów i tego typu rzeczy ! nie załamujemy się, tylko walczymy !
oczywiście żartuję sama siedzę z wińskiem i zapijam smutki a od tego wszystkie tutaj jesteśmy, żeby dzielić się radościami i smutkami
echh deprecha mnie dorwała.. Zaczęłam sobie wyliczać wszystkie wydatki, bo przecież w końcu trzeba będzie się wyprowadzić spod skrzydeł mamusi i te liczby mnie przeraziły.. no nie stać nas na nic.. bo teraz oczywiście coś tam płacimy, ale to są grosze.. mama nie bierze od nas praktycznie w ogóle kasy, jedynie to jak ja wcisnę jej na siłę, albo zrobimy zakupy mega wielkie, albo podkradnę rachunek i sama opłacę i tyle. a tak jak byśmy mieli żyć na własną rękę to ja nie wiem.. tu 2 zł, tam 5zł i kasy ni ma.. a jeszcze o maleństwo się chcemy starać.. wiem, wiem, nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko, kasy zawsze będzie brakować, ale jakoś tak się załamałam.. i nagle obudziło się we mnie mnóstwo wątpliwości..
Ruda..coz Ci moge powiedziec..nie przejmuj sie tak wszystkim bo nie warto Napewno jakby trzeba bylo to byscie sobie dali rade

Cytat:
CZeść CZeść kochane
Lunka o powrocie nie mysle, w zadnym wypadku.. tylko poprostu mam czasem ochote zeby sie przy kims obudzić przytulonym, wiem ze przyjdzie i na to czas, ale poprostu tego brakuje..
ruda- widze, ze to deprecha jesienna przyszla i do Ciebie.. nie zaczynaj szukać takich przeszkód, bo tak jak napisalas, one zawsze będą i nie bedzie dobrego czasu, a jesli chodzi o dziecię i pieniązki to wbrew pozorom mozna wszystko pogodzić, zobacz na lunke, wcale nie trzeba mieś wszystkiego nowego i firmowego) a radość z maleństwa wynagradza wszystkie wątpliwości i rozterki) u nas tez nagle na wszystko znalazly sie pieniazki jak miala być dzidzia)
Madziu wedlug ginki to dzisiaj,a wedlug suwaczka to jutro zaczynam juz 12 tydzien

Przepraszam za brak polskich znakow,znowu jestem u siebie na lapku a tu ten alt
Maz okupuje tamtego kompa i nie mam jak normalnie pisac...

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 17:03   #3893
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
CZeść CZeść kochane
wieeem, ja to wszystko wiem, kochana.. mam nadzieję, że deprecha minie razem z końcem @, bo też się pewnie przyczynia troszkę do mojej załamki.. i Tobie też kochanie życzę, abyś się pozbierała dużo sił i cierpliwości
Stary 2012-11-17, 17:14   #3894
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

Madziu wedlug ginki to dzisiaj,a wedlug suwaczka to jutro zaczynam juz 12 tydzien
no to gratulacje.
najcięższy pierwszy okres za Tobą, co nie??
ja się moich 12 tygodni nie mogę doczekać.

Stary 2012-11-17, 17:40   #3895
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
niestety zabieg jest nieunikniony mam skierowanie juz na poniedzialek. Obecnie jest 10 tydzien a kontrola usg (jedna za druga) jest juz od 11 dni - wiec juz nie mam zadnych zludzen. Ciąza zatrzymala sie na ok 6 tydzien - jednak mimo to nadal nie poronilam. Lekarz mowi ze najlepiej samemu ale w tej sytuacji nie wiadomo ile by trzeba czekac, bo pecherzyk sie nawet nie obkurcza wiec mowi ze trzeba wywolac skurcze i zrobic zabieg - czyszczenie... juz mam pelna swiadomosc, ze moja fasolka zatrzymala sie, juz na pierwszych podziałach...
teraz mowi ze po zabiegu organizm musi wrocic do siebie, bo jak narazie wszystkio zmienia sie "jak w ciazy"... eh... ostatnie 11 dni byłam w calkowitym zawieszeniu - nie w tej przestrzeni, nie w tej rzeczywistosci....
Skierko kochana, jesteśmy z Tobą. Zawsze.

Cytat:
No i jestem....

Powiedzieł, że wszystko jest na tą chwile ok. Mam brać laktovaginal bo coś tam się dzieje, no i wszystkie leki jakie biore i oczywiscie acard.

Nie miałam USG. będzie chyba ok 26.11 w innym gabinecie.

Stwierdził, że poczekamy bo tak będzie lepiej dla kropeczki.

Nic innego by dziś widać nie był.

Pytałam czy mogą byc bliźniaki. Powiedział, ze macica byłaby bardziej rozpulchniona.

No w każdym razie mam nie schizowac. Plecy nie za dobrze, że bola ale póki co nic tam się złego nie dzieje.

Jak wróciliśmy do domu poszliśmy z pieskiem na spacer. Mój kropek dał o sobie znać i stałam 5 minut na przystanku próbująć zwymiotować:
To teraz nie schizowac i cierpliwie czekać..

Dobrze, że wszystko jest ok, a i maleństwo daje już znać o sobie. Widzisz, i wszystko jest dobrze a ile ich tam w Tobie mieszka, to jeszcze poczekamy.

Cytat:
o skubana
ja najwiecej wazyłam 71kg.. schudłam do 48 wpadłam w lekką anoreksję ale szybko to wyłapałyśmy z mamą więc okresu nie miałam tylko 2 miechy. Do ślubu szłam z 58 kg... teraz mam 63
Pytanie do Ciebie nuna. Czemu piszesz na biało? Nie rozumiem?!

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 18:05   #3896
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Idziemy zaraz do kina milego weekendu
no to bawcie się dobrze
Cytat:
ojej... już 12 tydz... Jak to leci

Magdamm, trzymaj się Kochana Pewnie niebawem trafisz na kogos godnego Twojej uwagi

Załączam obiecane fotki ciuszków, które wczoraj dostałam od koleżanki Jestem baaardzo zadowolona nie spodziewałam się, że będą takie piękne... zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia A do tego większośc jak nowe i prawie same firmówki
Zmobilizowałam się i mniej więcej zliczyłam ile czego mam:
pajacyki dł. rękaw - 25
body dł rękaw - 15
body kr. rekaw - 12
bluzy - 3
kaftaniki - 11
pajacyki kr. rękaw- 1
pajacyk na ramkach- 4
spodnie dres/eleganckie- 2/2
półśpiochy - 4
bluzeczka długi rękaw - 3
sweterek zapinany - 2
sweterek nierozpinany - 1
czapeczki - 24
buciki miękkie/sztywne - 7/2
rękawiczki - 2 pary
rajstopki - 2
skarpetki - 1
spodnie ogrodniczki - 5
kombinezony - 7
śpiworki - 2
kocyk biały, szatka na chrzest - 1/1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c1.jpg (43,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c2.jpg (41,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c3.jpg (41,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c4.jpg (46,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg k1.jpg (38,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg k2.jpg (39,3 KB, 19 załadowań)
Stary 2012-11-17, 18:13   #3897
nuna2
Zakorzenienie

ISIA mam swoje powody ale o tym nie tutaj.

Mokka podziel się
Stary 2012-11-17, 18:14   #3898
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Mokka, ojejku!
jak mały sklep)
no takie koleżanki mieć to skarb
aż się napatrzeć nie mogę

Stary 2012-11-17, 18:19   #3899
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
przytul:

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość

Wieczorkiem idziemy do siostry i nie wiem czy mogę drinkować czy nie.
W ogóle to dopiero wróciłam do domu, bo pilnowałam dzieci koleżanki, bo ona w szkole, a ej mąż w pracy. Fajne chłopaki, ale takie nicponie, że wróciłam z bólem głowy Dobrze, że sprzątnęłam sobie wczoraj (dziś tylko odkurzyłam i zmyłam podłogi).
Tak jakby cycuszki zaczynają mnie boleć... No nic, poczekamy.[COLOR="Silver"]
Myśle że tak jeden drink nie zaszkodzi

Cytat:
pszczoua
Kochana to pewnie taka deprecha jesiennaNie myśl tyle o minusach wszystkiego
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Załączam obiecane fotki ciuszków, które wczoraj dostałam od koleżanki Jestem baaardzo zadowolona nie spodziewałam się, że będą takie piękne... zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia A do tego większośc jak nowe i prawie same firmówki
Zmobilizowałam się i mniej więcej zliczyłam ile czego mam:
pajacyki dł. rękaw - 25
body dł rękaw - 15
body kr. rekaw - 12
bluzy - 3
kaftaniki - 11
pajacyki kr. rękaw- 1
pajacyk na ramkach- 4
spodnie dres/eleganckie- 2/2
półśpiochy - 4
bluzeczka długi rękaw - 3
sweterek zapinany - 2
sweterek nierozpinany - 1
czapeczki - 24
buciki miękkie/sztywne - 7/2
rękawiczki - 2 pary
rajstopki - 2
skarpetki - 1
spodnie ogrodniczki - 5
kombinezony - 7
śpiworki - 2
kocyk biały, szatka na chrzest - 1/1
Ile ciuszków

Byliśmy z tż i mamą w kinie na "Zmirzchu"i potem na pizzy.Fajnie było

W kinie miałam takie bóle @,mysle sobie tak wcześnie by wredota przyszłaNawet myślałam w panice że chyba popdpasek nie mam za sobą,ale ide do toalety a tu nic...

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 18:21   #3900
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
przytul:

Myśle że tak jeden drink nie zaszkodzi

Kochana to pewnie taka deprecha jesiennaNie myśl tyle o minusach wszystkiego

Ile ciuszków

Byliśmy z tż i mamą w kinie na "Zmirzchu"i potem na pizzy.Fajnie było

W kinie miałam takie bóle @,mysle sobie tak wcześnie by wredota przyszłaNawet myślałam w panice że chyba popdpasek nie mam za sobą,ale ide do toalety a tu nic...
kiedy powtórzysz test??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości