|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4772 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
Madziu dobrze, że małej już lepiej. A teściowa.. no coż. Może nie skomentuje.
tomalinka ja mam dwójkę chrześniaków. Powiem ci szczerze, że jak do nich jeżdżę to zawsze im coś zawożę, chociażby jakieś słodycze (ich rodzeństwu też). Zawsze dostają ode mnie prezenty na urodziny, na święta. Przyznam się że w tym roku nie dostały na dzień dziecka, ale do tej pory i wtedy cos im dawałam. Kontaktu jako takiego nie mam za mocnego, z racji tego że ochłodziły się kontakty z ich rodzicami. Nie zabieram ich nigdzie bo najnormalnie w świecie te dzieciaki nie przebywają ze mną za często i raz że one nie czułyby się pewnie, a dwa że ja nie wzięłabym na siebie takiej odpowiedzialności. Co innego odwiedzanie ich. Ale za to z dzieciakami brata męża sytuacja odmienna. Nie moja rodzina tak na prawdę a jestem u nich prawie codziennie, tym bardziej teraz. Pomagam bratowej w opiece nad nimi. oczywiście tak jak potrafię. A mały (2,5roku) chętnie jeździ ze mną autem, jak jadę np swoich rodziców odwiedzić to go ze sobą zabieram. Ja się nie znam. Chyba większość była za pierwszym. Ale mogę się mylić =)
#4773 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
Tasiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zadomowienie
|
Halo Kochane Moje
Piszę na początek tak szybciutko się przywitać, a potem będę was nadrabiała. Miałam dziś ostatni dzień kursu wizażowego i jestem wściekła. Jechałam w wielkiej mgle, nadłożyłam 30 km na objazdach w dwie strony jak zechciało im się remontować i zamknęli mi zjazd na katowice...I nic nowego się nie dowiedziałam. W dodatku zostawiłam naszej nauczycielce 1500 zł na kuferek...I obiecała, że zrobi nam taki podstawowy do pracy w zawodzie. Ja go otwieram, a tam prawie nic nie ma. Owszem, cztery podkłady, kamuflaż, róże, dwie kredki. Cienie dwie picie paletki jak z drogerii reszty nie ma. Pudru wykańczającego nie ma. AAA, jeszcze spray wykańczający był. Pędzle jeszcze nie przyszły. Czuję się taka rozczarowana...nie wiem za bardzo co z tym zrobić. 1500 zł to sporo pieniędzy. Za tyle chodzą już w pełni wyposażone kufre z Glazela. Uff to się wyżaliłam. Jem luteinę, jeszcze trzy dni, ale to dziadostwo jest niedobre!!! I strasznie mnie to pobudza, kawy żadnej nie muszę pić. Też tak któraś z was miała? Bao, śliczna córusia!!! Musisz mieć urwanie głowy teraz;-* Butter zmieniłaś awatarka piękna?;D Madziu, nie wyrzucaj tego sobie, troszczyłaś się o wszystko, a alfą i omegą też nie jesteś. Najważniejsze, że już wszystko w porządku. Tomalinko, ja swojego chrześniaka nie odważyłam się jeszcze nigdzie zabrać. We wrześniu skończył dwa latka, ale czekam aż będzie w pełni mówić by mi powiedzieć co chce, co mu dolega. Wcześniej strach bez doświadczenia. Na razie to ja jeżdżę do niego. A skąd cię takie refleksje nachodzą nasza przyszła mamusiu?;-* Co z Today? A i jeszcze wam powiem o miłej niespodziance jaka mnie wczoraj spotkała. Zadzwoniła do mnie dawna koleżanka. Widziałyśmy się rok temu na jej weselu w dodatku po raz ostatni. Chciała się ze mną umówić na kawę. I załatwiła to w stylu konkret. Możesz dziś na godz. 19 być tu i tu? Stwierdziłam, no to ja też konkret - OK. Jadę i myślę, że pewnie coś będzie ode mnie chciała. A ona do mnie na urodziny, które już minęły z winem i książką, że się stęskniła, że jej tak głupio, że nie mamy dla siebie czasu. I było tak miło, że posiedziałyśmy do 23!!!! Aż się wzruszyłam, że ktoś do mnie tak z sercem. A nie mam wielu koleżanek.
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
Mala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zadomowienie
|
Najgorsze jest to, że po kupnie domku i obecnym stanie remontowym nie mam już kasy na uzupełnianie go, a jestem w pełni przygotowana do pracy w zawodzie. Myślę nad jakąś małą reklamacją, ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.
![]() |
#4778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Butter a ja nie mam chrześniaka to nie powiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
Mala ojej...a nie możesz zażądać zwrotu kasy? Albo uzupełnienia kuferka?
![]() ![]() Fajnie z tą koleżanką ![]() Madzia właśnie trochę boli...dlatego pójdę, bo niekontrolowane zapalenia też mogą być groźne... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Mala szkoda, ze ona wcześniej wam nie powiedziała co ma byc dokladnie w tym kuferku, teraz to cięzko będzie z reklamacja.
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Maleństwo idź, idż. |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zadomowienie
|
z tym kuferkiem to większe jaja. Bo miałam sprawdzić pierwsze kuferek koleżanki z kursu, która go pierwsze zamówiła, jak on wygląda i dopiero. Ale wypadł pogrzeb mojego dziadka, więc nie pojechałam. Chciałam być w porządku i wysłałam pieniądze na konto. A dziś się zgadałam wogóle z tą koleżanką i ja nie mam części produktów co ona ma! Mamy je porównać w przyszły weekend i chyba się wybiorę do tej pani jeszcze raz...zwłaszcza, ze muszę odebrać certyfikat.
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Maleństwo, wiem co to znaczy przecierpieć się z zębami i dziąsłami! Nie bagatelizuj tego, bo stany zapalne są najgorsze. A często prosta płukanka czy maść wystarczy. Nie bój się, tylko idź
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Kurcze... maśc ktora mała dostała (działa rewelacyjnie) jest na bazie sterydów. Teraz czytam w necie i az mi ręce opadają ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zadomowienie
|
Kochane jestem tak zmęczona że jak czytam własne posty to jakbym była nawalona ;D ;D ;D
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- I ile wyście wogóle znów stron napisały!!! Nie wiem odkąd zaczynać;P
![]() |
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie to samo pisala ta dziewczyna wtedy. Ze nie powinno sie jej wogole na buzi dawac .... Ja sie dzisiaj dowiedzialam ze 3 moje znajome sa w ciazy ![]() ![]() Co prawda dwie sa w PL ale i tak sie ciesze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale właśnie ani w okolicach zęba ani dziąsła, tej gulki nie ma...językiem nic nie wyczuwam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
Zabcia kurde... zmartwiłam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz szukamy firmy, która zajmuje się foto i video. Ale jeszcze myślimy i się zastanawiamy ![]() Cudowna jest ! ![]() Czy dobrze widzę, podobieństwo do Kubusia? [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37672029]W linku, który podałaś, jest napisane, że bajka była u nas emitowana w 1988 r., więc się nie dziw, że niektóre nie znają, za młode są ![]() ![]() Mam prawo nie kojarzyć ![]() ![]() Cytat:
Z 5 linku podoba mi się najbardziej ![]() Cytat:
![]() Oby było lepiej ! ![]() Cytat:
![]() Chociaż czasami mi się wydaje, że za mało czasu im poświęcam, że wciąż się goni za czymś, że ciągle coś jest ważniejsze... Cytat:
Skarbnica wiedzy !! ![]() Ja właśnie boję się trochę, że będę sprawdzała wszystkie składy kosmetyków/ jedzenia i będę wystrzegała się niektórych składników. Ale to może i dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że koleżanka się odezwała ! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio w sklepie do tż mówię, czy zauważył ile kobiet w ciąży chodzi ![]() Dobry wieczór, Siostra ze szwagrem przyszli na kawkę i trochę pobróbowaliśmy słodkich alkoholi ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
Dodaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, byłam na urodzinach u teściowej, wcale tak dużo nie pojadłam, ale brzuch urósł mi 5cm w ciągu 4 godzin
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- jaka słodziutka ![]()
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
Strippi no to nieźle
![]() Mi tez tak wywaliło brzuch, tak nagle. w 10 tygodniu. Zjadłam obiad i juz nie założyłam swoich spodni ![]() i |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
Madzia, tylko że ja już mam w brzuchu 112cm
![]() ![]() za to spodnie sprzed ciąży w tyłku i w udach są luźne
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
To ja tez tak miałam, ze w tyłku i udach był luz a w pasie hehe
![]() Długo nosiłam spodnie zapinane na gumke od włosów ![]() kurcze.... szkoda, ze jestem dzis sama. mam beznadziejny humor, bo sie martwie o Maję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zadomowienie
|
Madziu, po prostu nie wystawiaj małej na słońce jakoś specjalnie ( teraz o to nietrudno ). Najlepiej w domku z nią posiedzieć. I maks 7 dni. A przebarwień żadnych nie będzie. Nic się nie martw. Lekarka wie co robi. Może jakby była inna pora roku to by ostrzegła.
Dodaja- miałam sporo prac, ale że tak powiem, straciłam starą bazę danych, a nigdy tego nie wydrukowałam, ani nie zgrałam. Planuję teraz u fotografa wyrobić album w formie książki z moimi makijażami jako port folio. I na pewno będę wrzucała je niebawem na mojego bloga, który jest w podpisie;D a ciebie zawsze wypaćkam od siebie jak będziesz chciała
![]() |
#4794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do portfolio w postaci fotoksiążki to super pomysł, z chęcią bym zobaczyła twoje prace. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. A mi tam luteina jakoś bardzo nie przeszkadzała. Przez kilka pierwszych dni bylo mi po niej jakoś tak gorzko, niedobrze. A potem już się przyzwyczaiłam ![]() ![]() 3. Ja mam dwóch bratanków: 5lat i pół roku oraz dwie bratanice: 4 latka i 2,5. Eh jakoś tak mnie naszło, że człowiek zagoniony i jakoś zapomina o tym co jest ważne... Jakieś takie wyrzuty sumienia mam ![]() 4. Fajna koleżanka. Przede wszystkim szczera a to bardzo cenię ![]() Cieszę się, że chociaż wieczór udany miałaś ![]() Cytat:
![]() Także nie przekraczaj dawek jakie lekarz zalecił a jak już będzie poprawa to może odstaw je wcześniej i zobacz co się stanie.. A najlepiej to bym poszła do dermatologa - oni się lepiej na tym znają.. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() |
#4796 |
Zakorzenienie
|
Tomalinko kurcze.. gdybym nie widziała poprawy po 1 dniu to by to rzuciła, zobaczymy jak będzie jutro (dzis ją na noc drugi raz posmarowałam). I tak właśnie myslę czy nie odstawic jej wcześniej jak będzie poprawa. Sama juz nie wiem wrrrr
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Poza tą maścią i kropelkami dostałam jeszcze maść natłuszczającą, która mam smarować małej policzek jak najczęściej (to znaczy jak tylko zobaczę, ze robi się suchy). |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo na gumkę powiadasz, muszę wypróbować patent :d
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
Strippi
![]() Oj tak... gumka to super sprawa. przekładasz przez dziurkę od spodni i zaplatasz kilka razy o guzik ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Tomalinko ![]() ![]() Na szczęście znajoma (jej córka tez miala skaze białkową i to gorszą bo az ropne rany miała na ciele, po roku jej przeszło) mamie podpowiedziała, ze moge uzywac delmy do pieczenia bo nie mleka w sobie. Więc dziś mi mama upiekła ciasto drożdżowe z jabłkami (na wodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Mała kurcze trochę nie fer z tym kuferkiem...
Madzia Gucia Ci fajnie napisała o sterydach ![]() a ja piję kawę i kończę tę prezentację, chociaż jedna do przodu, aby była, bo się nie wyrabiam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.