|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
a co do kluczykow, nie przyuwazylam czy sa
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Witam się migrenowo
Zwariuje przez ten ból głowy kiedyś... Błagam wrzućcie linka do gazetki z biedry bo szukam i szukam i znaleźc nie mogę
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie bo my z Marzenką Cię zapraszamy o Poznania ![]() Btw tez lubię marzenkowe teksty ![]() Marzenko może teraz http://m.youtube.com/#/watch?v=aoYkzYxU_WM
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Jak za nieograniczony to wszedzie jest koło 30 zł.
My chodzimy do południa, jak nie ma dużo dzieci. I na godzinke góra półtora. |
|
|
|
#2586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Marina wstawiał ten link: http://fanbiedronki.pl/gazetka/2012.11.19.prezenty ale teraz nie działa ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek dzięki
No wlasnie szukam szukam i nie działa;/ coś mi sie kojarzy, że miały być klocki drewniane Ewentualnie moja mama mogłaby je kupic i miała by prezent pod choinkę z glowy ![]() Zastanawialam się nad tą tablicą, ale Lili jest jeszcze za mała na to... tak mi się wydaje... ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- http://fanbiedronki.pl/gazetka/2012....mplet,wiaderko zobaczcie czy teraz działa |
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale jestem zła, stoję pod lidlem i czekam na tzta..kupiłam za mało ciasta do brumkowych piersi, więc szybko przyjechałam do lidla i ....złamał mi się klucz w zamku tz w domu z dzieckiem, dobrze ze mama jest w domu tez, to biegiem do sąsiada i właśnie przyjechali z drugimi kluczami.. żeby było ciekawiej, to ciasta w lidlu juz nie ma .... Kur.... Tz ma zajęcie na wieczór bo ten złamany klucz musi wyjąć z zamka i jechać dorobić nowy .... Aha,sąsiada tz oderwał od obiadu ...aaaaaa ...---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Aha, nadrobie później, i tam w ogóle to dzień dobry....
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
Telik dziękuję
Agawoo pech to pech... A ja wygrałam 16 zł w zdrapce za 1 zł
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Tymek jest prawdziwym ząbkowym liderem na naszym wątku.
Dziś odkryłam dwie trójki, jeszcze się przebiły, ale już białe prześwituje przez dziąsła. Chelsea, wczoraj akurat myślałam o Tobie, wczoraj widziałam taką mamę, która tak młodo wyglądała, że myślałam, że jej córka, to jej siostra. Trochę wtopiłam
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mamy klocki drewniane w domu, kiedyś kupiłam Filipowi, dopiero teraz próbuje coś układać z nich, natomiast Lena tylko burzy, albo nosi klocka czy dwa po domu i tyle z zabawy
teraz chciałabym pod choinkę kupić Filipowi Lego Duplo, bo bardzo chce, do tego książkę z bajkami i coś mi dziurę w brzuchu wierci o Teletubisia dla Leny kupimy chyba wózek i lalkę do wózka dużo mamy zabawek po Filipie, nowych nie kupowaliśmy chyba od roku Filip ma sporo resoraków, ale nie bawi się nimi, leżą w pudle mamy kosiarkę, telefon, laptop, misia Edusia, pralkę, deskę do prasowania, piłki, maskotki, a uwierzcie, że to leży i wolą bawić się jakimś sznurkiem, pudełkiem, papierkiem itd.
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka wierzę, bo u nas jest to samo.
Telik ja nie widze zdjęć ani linka, a i na słowo 'tu" też nie da się kliknąć. W LBN gdzie byłyśmy z Oliweczką na sali zabaw bez limitu 14 zł Jestem zła, na rodzinę swoją, na rodzinę tż, na wszystkich, na siebie, na cały świat.
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka mi najbardziej chodzi o ten sortownik w pokrywie. Lilka ma już jeden ale ma całe 6 klocków, nim odejde 3 kroki już są wrzucone i jojczenie żeby jej otworzyć. Samo układanie klocków zainteresuje ją pewnie dużo później
![]() Kurcze teraz to sama nie wiem.... ![]() Patik to co to się podziało? :glaszcze: |
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
no jeśli chodzi o ten sortownik to spoko, trochę Lenę zajęło ale to ze 3 razy, tylko że ona wszystkie klocki do jednego otworu wkłada, największego co każdy wejdzie
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka siedzi codziennie i bawi się tym sortownikiem co ma.. co do samego układania klocków to myślę, że póki co rozwalałaby jedynie to co my ułozymy. No i ta cena. chciałam jej tutaj kupic bo były na przecenie za 18.99 euro a w biedronce połowe tansze...
|
|
|
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy sorter kupiony na rynku. Za grosze. Od nie dawna dopiero sie nim interesuje. Lubi jak ja jej dopasowuje klocek a ona sama go dalej wpycha. Lubi tez pchacz, jest tam taka tablica grająca. Cos w stylu organek. Reszta zabawek lezy w pudle i jedyne co z nimi robi to wyciąga je z tego pudła i rozrzuca.
Byliśmy dzis w Ikei ale w sumie to prawie nic nie kupiliśmy. Czekam na MasterChef. Ciekawe kto dzis odda FARTUCHA
|
|
|
|
#2598 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. ja mam jakąś dziwną awersję do czaszek. a jak na złość jest teraz mnóstwo ubranek z czaszkami![]() ale next sama bardzo lubię, i ostatnio na takim ryneczku upolowłam paltko dla Emila za całe 2 funty.używane oczywiście, ale jak nowe. Cytat:
![]() a mój mąż włąśnie wysłął mi smsa z lotniska, że znalazł 50 euro :brzydal :matko, co za facet![]() Cytat:
![]() T. dziś wyjechał, a Emil idzie rano do żłobka to może uda mi się w końcu zrobić kilka zdjęć tych robotek teściowej na razie moge wam pokazać tylko łóżeczko Emila i pościel którą uszyła teściowa. nie widać kołderki, ale jest cała w te żabki
|
||||
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Lili zasnęła, Tż nie ma, chata wolna
pasuje się zabrać za prasowanie...![]() Stronczek Lilka bawi się sortownikiem kilka razy dziennie (też kupiłam na ryneczku za całe 1 euro ), lubi też ukladać puzzle drewniane ze zwierzakami (wstawiała któraś zdjęcie podobnych, taka drewniana tablica i puzzle wycięte w kształcie zwierzaków), czasami siedzi i rysuje, a najchętniej kładzie się na brzuchu i "czyta" po swojemu książki. Wszelkie grające, świecące zabawki mogą nie istnieć ![]() Agni zdolną masz teściową! bardzo ładna pościel |
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
agni super posciel, pochwal sie reszta
A my powrocilismy z wizyty - wesolo bylo, choc kolezanka mnie poinformowala ze od stycznia zwolnienia i w dodatku, maja likwodowac "rezerwowych pracownikow" czyli moje stanowisko m.in. i juz mam dola. Bo co bedzie jak mnie zwolnia?
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
Agawoo, ale dzień pełen przygód.
![]() Agni, piękna pościel- się teściowej należą. Telik, tak też mi nie działa Plac zabaw rzeczywiście kosmiczny, Jasiek jak zwykle czarującyTelik, Brumek, już mi tu nie lukrujcie. Brumku, no właśnie przyjedź! Może zróbcie sobie całą rodziną wycieczkę krajoznawczą do Poznania? Trasa super, 3 godzinki i jesteście na miejscu.Iustyna, a Ty masz daleko do Poznania ze swojego Stumilowego Lasu? ![]() No i na koniec pokażę Wam dzień z życia prawdziwej kobiety. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-18 o 23:35 |
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku mało to w W-wie takich miejsc
btw. jak będziemy następnym razem w W-wie u szwagierki to koniecznie musimy zapoznać dzieciaki ![]() U nas podonie Agata w nosie ma grające zabawki. Musze zrobić porządek i posprzedawać co niepotrzebne. Np. tego konika pozytywke z FP i wyrzuca go z łóżeczka.
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś wie co się dzieje z Kajool ????
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak jest ze zwalnianiem kobiet w ciąży, od kiedy jest ochrona? Od 3 miesiąca dopiero czy wcześniej? Może wystarczy odpowiednio wcześniej przynieść zaświadczenie od lekarza? |
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2606 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długo się wystałaś, czekając na męża? Już wszystko ok? O proszę, może to początek dobrej passy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Natomiast ten sweter, jak zobaczyłam, to musiałam mieć. Zakochałam się z miejsca. Mimo, a może dzięki, tej czaszce ![]() Cytat:
edit: a, już doczytałam, że to rozważasz ![]() Cytat:
A w przyszły weekend mamy imieniny teściowej i moje imieniny.Hania - Szczególnie rozumiem to z trzymaniem szczebelków, żeby się trochę pocieszyć Jaki film z wodą? Bo ja tez próbowałam wczoraj po tym filmie znaleźć inne, ale nie było Cytat:
![]() DDewik - mam prywatę Chodzi o Różnimisie. Bo dużo dobrego o niej słyszałam, ale jak patrzę to wydaje mi się, że rysunki mogą być zbyt abstrakcyjne, żeby zainteresować Tymka. I że on jeszcze nie zajarzy, o co chodzi z różnicami. Borysek się tym interesuje?
|
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
Ooo, ile zgub wisi na pasku- Rysiki, Youyou, i Piwnooką wcześniej widziałam.
Mówcie szybko co u Was?
|
|
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve a jaka teraz masz umowe? Na czas okreslony, nieokreslony? Bo jak na nieokreslony, to wydaje mi sie, ze chroniona jestes od poczatku ciazy. A jak na okreslony i koniec przypadlby ci na ciaze, to przedluzyc ja musza do konca ciazy.
Marzena super historyjka! ![]() Telik a ja nie moge obejrzec filmiku |
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Bruku pewnie dopiero na wiosne się wybierzemy
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu, na wiosnę to już sobie ze sobą normalnie pogadają
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

12.06.2010

Zakończone: 2

w ramach rekompensaty dostałam śniadanie do łózka i bukiet róż, ale to nie punkt programu
bardzo ładna pościel

Szczególnie rozumiem to z trzymaniem szczebelków, żeby się trochę pocieszyć