|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
No już nie chciałam nic pisać, że niezłe skojarzenie z tego wyszło. ![]() Co do sanek,to wiesz my z tż inna skala wagowa- tż jakieś 90 kg waży. Ja z bratem jako dzieci notorycznie rozbijaliśmy sanki, tylko metalowe płozy zostawały.![]() Ooo, Tymek też niesłodyczolubny, więc może rzeczywiście dieta bezcukrowa gasi takie zapędy. Alibany, po takiej rekomendacji wybiorę się do Smyka na zwiady. Tylko powiedz, ta promocyjna cena obowiązuje też w sklepie stacjonarnym, czy zamawiałaś przez Internet? Chelsea, wyglądasz jak porcelanowa laleczka DDewik, a właśnie zapomniałam- brokuły i ziemniaki Hania też uwielbia. Agula, kubek prześliczny- też chce taki! Ekhem, no i nikt mi nie poda przepisu na dżem dyniowo-pomarańczowy?
|
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() I on tak co wieczór? ![]() Jest przesłodki ![]() Dziewczyny - w Tchibo też będą fajne zabawki dla dzieci. Cuda http://www.tchibo.pl/Komfortowa-moda...400010965.html na dole strony O, a na samym dole i dla maluchów są
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-11-16 o 23:47 |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zyrafka za cale 20zl, ostatnio ja nawet polubił .Widziałam juz te zabawkii bardzo ladne rzeczy ale faktycznie drogie(jak to w Tchibo ), jakosc za to jest świetna, no i kawa
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
DDewik, widzę że też macie sklep zabawkowy w domu
, a Borysek rewelacja- uśmiech nie schodzi mu z buzi. Brumek, aaaaale fajowe, nawet ciężko mi powiedzieć co najbardziej mnie urzekło. Te zwierzaczki, kuchnia, sklep
|
|
|
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
odpowiedziałam na posty z ostatnich 4 stron..a w momencie wysyłania komp mi się zawiesił , więc teraz tak w skrócie napiszę i nie po kolei, bo już mi się oczy kleją...Stronczek biedna ta twoja babulka...współczuję tego pogryzienia, zwłaszcza że sama boję się psów no oczywiście nie wszystkich ale nieraz już widząc większego bezpańskiego okrążałam całe osiedle, żeby na przystanek dotrzeć.. I nie dziwię się, że babcia nie może pogodzić się ze starta meżą skoro tak się kochali...strasznie to smutne... A córcia słodko wygląda w tej piżamce.. Kolina ta Twoja teściowa to chyba jakaś gruboskórna jest...ciekawe czy sama chciałaby żeby rodzina zapomniała o niej kilka miesięcy po śmierci...ech... Carmela najlepszego!!!! Oliweczka jak super, że nie masz paciorkowca.. Chelsea śliczni wy..i rzeczywiście bardziej wyglądacie jak rodzeństwo niż mama-syn...bardzo młodziutko wyglądasz.. ![]() Patik ja wolę nie ewidencjonować wydatków...mimo, że dużo pieniążków nie mamy, więc za bardzo się nie rozwarszawiamy ale i tak ogromne (jak dla nas) kwoty idą na jedzenie.. Alibany tak jak Brumek pisze bije od Ciebie niesamowicie pozytywna energia w związku z ta nowa pracą... ...kurcze jak ja bym chciała wreszcie znaleźć pracę, do której będę chodziła z przyjemnością...ale teraz tak ciężko podjąć decyzję o rezygnacji z etatu (nielubianego) żeby spróbować gdzie indziej...niby stolica a odpowiedzi na cv praktycznie 0...a jeszcze la temu miałam jednocześnie kilka ofert pracy...ech... Ddewik fajny ten Twój syncio i jaki z siebie zadowolony ![]() c.d.n. ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Telik słodziutki Jaś...to Twoje zdjęcie jest na drzwiach od szafy? Agulaabar superowy kubek Dziewczynki wogóle to wam napiszę, że dzisiaj mało co nie schrupałam tego mojego brzdąca..taki jest kochaniutki, cały czas się śmieje, zaczyna wtulać we mnie a ostatnio jego ulubione hobby to ciągnięcie mnie za włosy aaauć... A i jeszcze jak któraś używa pieluszek Dada to dzisiaj w Biedronie kupiłam z limitowanej świątecznej edycji z reniferkiem i gwiazdeczkami... |
|
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasiu dziękuje wszystkim cioteczkom za miłe słowa
Czelsi- ślicznie jesteście A ty taka drobniutka z twarzą laleczki Brwi masz ślicznie Brumciu, filmik jutro postaram sie Jeszce coś wkleic. Co do bajeczek u nas czy to Pan Kuleczka, czy Brzechwa musi sie zawsze skończyć gąsienica A szczególnie strona gdzie są lizak, ogórek kiszony itd Marzenko Przepis na ten dżem widziałam na MoichWypiekach Co do jedzenia Jasiu bardzo lubi słodkie rzeczy Biszkopty, owoce, szczególnie owoce, herbatniki, owsianka,gofry Ale staram sie pilnować zeby za dużo nie było takich posiłków Pozatym rybę tez ładnie zjada, zupki, jaka, pulpeciki, no i o hit hitów jogurt naturalny i setek wiejski Ucałuj Gosie Gąsienice Rezerwujemy gauganka na 1 grudnia? Dewik- to ci sie skarpeciarz trafił On jest podobny do Ciebie prawda? Flower- dziękujemy, tak to moje zdjęcie
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-11-17 o 00:48 |
|
|
|
#2527 | |||
|
Zadomowienie
|
Chelsea91, agawoo, Lili 83, Flowerbombka na temat
![]() Cytat:
![]() super że paciorka brak ![]() Cytat:
tylko mnie został tak dłuuuugo??? Cytat:
do tej pory gadałam z mama i siostrą przez skype, uśmiałam się ![]() przynajmniej mi czas na rozmowie a nie na ciszy zleciał.... ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- telik, "ziiimno" obejrzałam kilka razy, mozna by zapętlić ten filmik i oglądać bez końca
|
|
#2528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nic się nie zmieniasz ![]() żeby mu tylko tak zostało ![]() nie podam bo nie znam... Telik, a Jasiu jest świetny, dopiero teraz obejrzałam!
|
|
|
#2529 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Ale gnacie z postami
![]() zdjęcia obiecane (robótek teściowej) wstawię później, bo teraz wszyscy jeszcze śpią, bądź dosypiają. ![]() trzeba go bylo najpierw mieć Cytat:
a jak babcia się dzisiaj czuje?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
codziennie rano je kaszkę, ale zamierzam teraz to troszkę urozmaicić, bo już jest za duży. w przedszkolu je płatki kukurydziane i tosty. jogurty uwielbia. zwykłe naturalne są the best.zupy je tylko te, które nie są zielone. więc warzywne., rosół. pomidorowa ugotowałam raz, ale nie smakowała mu. w ogóle nie jest pod wrazeniem pomidorów. Pierogi leniwe brumkowe to hit nad hitami i raz na dwa tygodnie robię mu je. bez bułki tartej i cukru oczywiście. ziemniaki może jeść cały czas, ryż , makaron tez są ok. kaszę jaglaną raz mu zrobiłam to się bawił nią, ale trochę też zjadł. Losoś jest super, tuńczyk w zależności od humoru, wiem że w żłobku je curry, spagetti, kus kus i inne cuda. dodatkowo mają tam cista na podwieczorek albo budynie. to ciasto z jakimś sosem to i zje, zaś budyń nie koniecznie. kulki mięsne z indyka wg Annabel Karmel to jedno z najbardziej trafionych dań, shepperds pie też.a jak mu zblenduję truskawki i banana to jest super. ryż z tartym jabłkiem i jogurtem z odrobiną cukru też jest dobry, no i bułki i flipsy. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny - mam prośbę straszną.
Tylko, że pomóc może mi ten, kto ma konto na all...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
pisz
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2533 |
|
Rozeznanie
|
bry
![]() ale mglisto...... Hania dziń jak co dzień zaczęła przed 6, ale o dziwo Tż dziś się zwlekł..... i teraz oboje już śpią ![]() skończyłam pierwszą kawę i pora iść się ogarnąć Chelsea Ty naprawdę jak starsza siostra wyglądasz i nic przez te lata się nie zmieniłaś ![]() DDewik Borysek skarpetkowy słodziak |
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka chętnie pomogę, choć widzę że Eve juz się zaoferowała
![]() Chelsea Ty młodniejesz kobieto z dnia na dzien która kobieta by tak nie chciała śliczna jestes!Marzena Hania widać kooocha babcię ![]() Muszę Wam naskrobac dzisiejszy poranek.. Tż wczoraj sobie nadrabił w ramach rekompensaty dostałam śniadanie do łózka i bukiet róż, ale to nie punkt programu![]() Skruszony tż podaje nam śniadanie do łóżka i co na to moje dziecko? Najpierw kazałą sobie dać róże do wąchania - skwitowała "mmmm" Później "kłóciła" się że nie ma "sese" na bułce (ser żołty), na koniec zjadła pomidora z każdej bułki i poszła jakby nigdy nic do salonu... Za moment wraca ze swoją ulubioną książką ze zwierzakami, ładuje się między nas i opowiada swoje "muuu" "hrrr" "meee" itd Na koniec pokazała palcem świnie i skomentowała "tata" Tż stwierdził tylko, że tak własnie działa kobieca solidarność.... |
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek jak robisz leczo dla Tymka?
Agula bo baby się muszą trzymać razem
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy mogę zastąpić margarynę masłem? help, napaliłam się na szarlotkę a nie mam margaryny ...
Agula Marzena ale Hania dużo mówi. ![]() Chelsea tak, Ty z roku na rok młodniejesz.
|
#2537 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2538 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2540 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z pracą teraz jest ciężko. ja miałam ogromne szczęście, że przyjaciółka mnie poleciła. Ale rok temu na inne stanowisko się tam nie dostałam, więc o czym to niestety świadczy....znajomości Cytat:
Ddewik Borys świetny Witam!! Mam męża na weekend w domu - szaleństwo |
||||
|
|
|
#2541 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej cuda moje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas gąsienica, choć jedna z najfajniejszych, to jednak nie rządzi Jest 3 w kolejności ![]() A ulubiona strona to ta z pomarańczkami ![]() Cytat:
Kuchnia i sklep to cud - może kiedyś, w okolicach 2-3 urodzin... Na teraz fajna jest kasa. Nawet ten sorter drewniany jest super ![]() Cytat:
Niezwykłe jest to, że to już tacy "normalni" ludzie, z własnym życiem! Robię na oko: cukinia papryka żółta i czerwona cebula pomidory zioła jakieś olej Cukinii ma być najwięcej, inne rzeczy tak właśnie na oko. Daję tyle, ile akurat mam. Cukinię kroję w dużą kostkę, paprykę w paseczki nie równe, cebulę w półplasterki, pomidory sparzam, obieram i kroję byle jak - i tak się to wszystko rozpaćka ![]() Na łyżce oleju podsmażam cebulę. Kiedy będzie miękka, wrzucam wszystkie pozostałe warzywa na raz. Przykrywam i duszę ok. 40 minut - godziny. Doprawiam ziołami (takimi, jakie mam). A jak nie mam, to niczym nie doprawiam On przyzwyczajony do jedzenia bez przypraw i bez soli.To wersja dla Tymka. A dla nas robię paskudną rzecz, bo jak dorzucam te wszystkie warzywa, to wrzucam razem z nimi 1 kostkę rosołową I tak się to razem dusi.Uwielbiam to danie My to jemy tylko z ziemniakami.---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Tymek się właśnie zakochał w ruchomych emotkach
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobre dobre
|
|
#2543 |
|
Wtajemniczenie
|
No i przepadłam na stronie tchibo
Ale kilka prezentów kupiłam świątecznych.
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, juz zrobiłam, tn zaraz będę wkładać do piekarnika. Kruszonkę miałam w zamrażalniku od czasów tego pleśniaka co robiłam kiedyś, więc szybciej poszło.
Dewik fajnie macie w domu. a zabawek ooo matko. I mąż bloga prowadzi, ciekawy egzemplarz faceta. ![]() Marina bana chcesz zarobić ![]() Alibany no szaleństwo, zwłaszcza w sypialni ![]() Mglisto znowu będzie cały dzień, wczoraj na spacerze nie byłyśmy bo matce sie nie chciało. Ale dzisiaj to już musimy się przewietrzyć.
|
#2545 |
|
Rozeznanie
|
Telik co kupiłaś na tchibo??
![]() Patik no ba ostatnio było coś w stylu bez kija nie podchodź, więc muszę się zrehabilitowac A ja właśnie kupiłam na all tę skrzynkę z narzedziami. Ala już 3dzień nie rozstaje sie z tą zabawką, teraz jak jeszcze tata wrócił to razem majsterkują A że mój brat (chrzestny Ali) odwiedza nas w tygodniu to wyłożył na to kasiorkę, żeby to było od niego Mam nadzieję, że allegro nie fiksuje za bardzo, bo chciałabym by do środy to dotarło.....
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam sie pochwalic, ze wyskoczylam dzis na "ciuchy" kupilam sobie spodnie dzinsowe - w ciemno a pasuja i delikatny luz jest na moj brzuszek
marysi spodenki dzinsowe i spodnie Marks&Spencer za.j.e.b.iste wrecz, rozowe spodenki na lato i bluzeczke z dlugim Early Days a i dwie koszulki TZ.alibany Ala jest swietna - mojej jakbym kupila auto tez by byla szczesliwa
|
#2547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A zamawialas Canvas, czy Fotocanvas? Bylas zadowolona z efektu? |
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Poproszę kciuki dla Rona, ma cystę na nerce
i póki co nie zmniejsza się tylko rośnie, może zrobić się wodonercze i wtedy usuniecie nereczki ![]() ![]() ![]() KCIUKI!!!KCIUKI!!!KCIUKI! !! Chelsea91 Madziulka_17 agawoo Flowerbombka DDewik dzięki za życzonka Normalnie obcięłam i za pomocą agrafki wciągnęłam nową-dłuższą.Stronczek mamy taka samą fioletową pościel ![]() Cytat:
Nunke zabrali w środę, a w piątek była już u mnie naprawiona (tzn chyba naprawiona bo z kartonu jej jeszcze nie wyjęłam |
|
|
|
|
#2549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co Ty kupiłaś? Cytat:
Wyszło rewelacyjnie, dlatego z czystym sumieniem polecam. I lubię ten ich program do projektowania ![]() Cytat:
|
|
#2550 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
.Pisze blog, ale teraz nie ma na to czasu(po urodzeniu Boryska )A zabawki(wiekszosc)- kupionych na allegro (za nieduże pieniążki )Cytat:
, nie mam kiedyCytat:
![]() Cytat:
.---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- I jeszcze jeden filmik, z dzisiejszego ranka(pomęczę Was trochę :http://www.youtube.com/watch?v=G7JFPCFURfc Zbieram sie , jedziemy do znajomych(niedawno sie wybudowali).Miłego wieczoru .
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-17 o 16:18 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

Tylko powiedz, ta promocyjna cena obowiązuje też w sklepie stacjonarnym, czy zamawiałaś przez Internet?

, więc teraz tak w skrócie napiszę i nie po kolei, bo już mi się oczy kleją...

Ładnie dba o mamę?
12.06.2010

Zakończone: 2
My to jemy tylko z ziemniakami.
i póki co nie zmniejsza się tylko rośnie, może zrobić się wodonercze i wtedy usuniecie nereczki
zębole