Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 23:41   #2521
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A swoją drogą miło się Hani teściowa kojarzy - babunia czy robal, jedno i to samo

No już nie chciałam nic pisać, że niezłe skojarzenie z tego wyszło.
Co do sanek,to wiesz my z tż inna skala wagowa- tż jakieś 90 kg waży. Ja z bratem jako dzieci notorycznie rozbijaliśmy sanki, tylko metalowe płozy zostawały. Tata w końcu siedzisko zrobił z dwóch grubych desek i w takim stanie chyba do dzisiaj leżą gdzieś w piwnicy.
Ooo, Tymek też niesłodyczolubny, więc może rzeczywiście dieta bezcukrowa gasi takie zapędy.

Alibany, po takiej rekomendacji wybiorę się do Smyka na zwiady. Tylko powiedz, ta promocyjna cena obowiązuje też w sklepie stacjonarnym, czy zamawiałaś przez Internet?

Chelsea, wyglądasz jak porcelanowa laleczka , w dobrym znaczeniu tego słowa. (nie mylić z tą pokazaną przez Monię dzisiaj rano ) A figurę chyba masz po mamie, co?

DDewik, a właśnie zapomniałam- brokuły i ziemniaki Hania też uwielbia.

Agula, kubek prześliczny- też chce taki!

Ekhem, no i nikt mi nie poda przepisu na dżem dyniowo-pomarańczowy?
Stary 2012-11-16, 23:43   #2522
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Wstawię Wam filmik z wieczornym rytuałem mojego Boryska przed kąpiela:
http://www.youtube.com/watch?v=sNky2yERApE

I on tak co wieczór?

Jest przesłodki I jaki energiczny. Widzę, że też nie ominęła Cię biedronkowa żyrafka

Dziewczyny - w Tchibo też będą fajne zabawki dla dzieci. Cuda Tylko dla starszych niż nasze. I drogie bardzo. Ale popatrzeć nie szkodzi
http://www.tchibo.pl/Komfortowa-moda...400010965.html
na dole strony

O, a na samym dole i dla maluchów są Zakochałam się.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-11-16 o 23:47
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 23:49   #2523
DDewik
Raczkowanie

Cytat:

I on tak co wieczór?

Jest przesłodki I jaki energiczny. Widzę, że też nie ominęła Cię biedronkowa żyrafka

Dziewczyny - w Tchibo też będą fajne zabawki dla dzieci. Cuda Tylko dla starszych niż nasze. I drogie bardzo. Ale popatrzeć nie szkodzi
na dole strony
Tak Brumku
Zyrafka za cale 20zl, ostatnio ja nawet polubił.
Widziałam juz te zabawkii bardzo ladne rzeczy ale faktycznie drogie(jak to w Tchibo), jakosc za to jest świetna, no i kawa
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 23:53   #2524
marzena_S
Zadomowienie

DDewik, widzę że też macie sklep zabawkowy w domu, a Borysek rewelacja- uśmiech nie schodzi mu z buzi.

Brumek, aaaaale fajowe, nawet ciężko mi powiedzieć co najbardziej mnie urzekło. Te zwierzaczki, kuchnia, sklep - drewniane zabawki mają swój niepowtarzalny charakter...i cenę.
Stary 2012-11-17, 00:44   #2525
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki

odpowiedziałam na posty z ostatnich 4 stron..a w momencie wysyłania komp mi się zawiesił , więc teraz tak w skrócie napiszę i nie po kolei, bo już mi się oczy kleją...

Stronczek biedna ta twoja babulka...współczuję tego pogryzienia, zwłaszcza że sama boję się psów no oczywiście nie wszystkich ale nieraz już widząc większego bezpańskiego okrążałam całe osiedle, żeby na przystanek dotrzeć..
I nie dziwię się, że babcia nie może pogodzić się ze starta meżą skoro tak się kochali...strasznie to smutne...
A córcia słodko wygląda w tej piżamce..

Kolina ta Twoja teściowa to chyba jakaś gruboskórna jest...ciekawe czy sama chciałaby żeby rodzina zapomniała o niej kilka miesięcy po śmierci...ech...

Carmela najlepszego!!!!

Oliweczka jak super, że nie masz paciorkowca..

Chelsea śliczni wy..i rzeczywiście bardziej wyglądacie jak rodzeństwo niż mama-syn...bardzo młodziutko wyglądasz..

Patik ja wolę nie ewidencjonować wydatków...mimo, że dużo pieniążków nie mamy, więc za bardzo się nie rozwarszawiamy ale i tak ogromne (jak dla nas) kwoty idą na jedzenie..

Alibany tak jak Brumek pisze bije od Ciebie niesamowicie pozytywna energia w związku z ta nowa pracą...
...kurcze jak ja bym chciała wreszcie znaleźć pracę, do której będę chodziła z przyjemnością...ale teraz tak ciężko podjąć decyzję o rezygnacji z etatu (nielubianego) żeby spróbować gdzie indziej...niby stolica a odpowiedzi na cv praktycznie 0...a jeszcze la temu miałam jednocześnie kilka ofert pracy...ech...

Ddewik fajny ten Twój syncio i jaki z siebie zadowolony

c.d.n.

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Telik słodziutki Jaś...to Twoje zdjęcie jest na drzwiach od szafy?

Agulaabar superowy kubek

Dziewczynki wogóle to wam napiszę, że dzisiaj mało co nie schrupałam tego mojego brzdąca..taki jest kochaniutki, cały czas się śmieje, zaczyna wtulać we mnie a ostatnio jego ulubione hobby to ciągnięcie mnie za włosy aaauć...

A i jeszcze jak któraś używa pieluszek Dada to dzisiaj w Biedronie kupiłam z limitowanej świątecznej edycji z reniferkiem i gwiazdeczkami...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 00:47   #2526
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Jasiu dziękuje wszystkim cioteczkom za miłe słowa
Czelsi- ślicznie jesteście
A ty taka drobniutka z twarzą laleczki
Brwi masz ślicznie

Brumciu, filmik jutro postaram sie Jeszce coś wkleic.
Co do bajeczek u nas czy to Pan Kuleczka, czy Brzechwa musi sie zawsze skończyć gąsienica
A szczególnie strona gdzie są lizak, ogórek kiszony itd

Marzenko
Przepis na ten dżem widziałam na MoichWypiekach
Co do jedzenia
Jasiu bardzo lubi słodkie rzeczy
Biszkopty, owoce, szczególnie owoce, herbatniki, owsianka,gofry

Ale staram sie pilnować zeby za dużo nie było takich posiłków
Pozatym rybę tez ładnie zjada, zupki, jaka, pulpeciki, no i o hit hitów jogurt naturalny i setek wiejski

Ucałuj Gosie Gąsienice
Rezerwujemy gauganka na 1 grudnia?

Dewik- to ci sie skarpeciarz trafił
On jest podobny do Ciebie prawda?

Flower- dziękujemy, tak to moje zdjęcie

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-11-17 o 00:48
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 00:57   #2527
Kolina
Zadomowienie

Chelsea91, agawoo, Lili 83, Flowerbombka na temat odpowiem zbiorczo, to ten typ co wyjechałby na egzotycznie wczasy by zapomnieć (oczywiście wypłakałaby wycieczkę u dzieci...)

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Hej.

Kolina, czy to Ty pytałaś o szczepienia? W styczniu Julka ma mieć tą szczepionkę 6w1, a teraz tą odre, świnkę, różyczkę mam wrażenie, że miała pierwszy raz, ale nie pamiętam. Gubię się w tych szczepieniach-ważne, że lekarka pilnuje

Byłyśmy wieczorkiem na spacerku, ale mam dzisiaj jakieś potworne zawroty głowy- na dworze się lepiej czuję.
Dzisiaj znowu spałyśmy do 10( bo wczoraj też)

Odebrałam wyniki(w końcu były) i paciorkowca brak
potem sprawdziłam, oczywiście mi się pomieszało, zrozumiałam że teraz był infanrix i w styczniu kolejna dawka

super że paciorka brak

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Julek zasnął przed 22 po dwóch godzinach walki ze snem.
Marzenko no to Hania ma gust.
Brumek specjalnie dla Ciebie wykopałam stare zdjęcia
1.18 lat- wakacje Bułgaria
2.18 i pół- zima
3. Tuż przed ciążą- październik 2010
4. 7 miesiąc ciąży- kwiecień 2011 (w rodzinnym domu, to jedyne takie moje zdjęcie w zaawansowanej ciąży,wybacz minę, ta obok to moja mama)
5. po porodzie- 4 września 2011, moje 20 urodziny, chrzest Julka.
6.dzisiaj
jak laleczka, drobna i delikatna, a gdzie ty we wrzesniu 2011 miałaś "pozostałość" po brzuszku ja się pytam tylko mnie został tak dłuuuugo???

Cytat:
ale cudny rytuał!!! przesłodziak malutki!

do tej pory gadałam z mama i siostrą przez skype, uśmiałam się
przynajmniej mi czas na rozmowie a nie na ciszy zleciał....

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

telik, "ziiimno" obejrzałam kilka razy, mozna by zapętlić ten filmik i oglądać bez końca
Stary 2012-11-17, 06:15   #2528
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy
mnie to podobno już nawet żywić źle- ostatnio więcej jem.

Adaś jest świetny

Cytat:
2.18 i pół- zima
4. 7 miesiąc ciąży- kwiecień 2011 (w rodzinnym domu, to jedyne takie moje zdjęcie w zaawansowanej ciąży,wybacz minę, ta obok to moja mama)
6.dzisiaj
Wygląda jakbyś te zdjęcia zrobiła w ciągu kilku dni Nic się nie zmieniasz
Cytat:
Ja miło to czytac!Słodziak !

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Aniu, z Adasia będzie gentelmen jak się patrzy
żeby mu tylko tak zostało
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

nie podam bo nie znam...

Telik, a Jasiu jest świetny, dopiero teraz obejrzałam!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 06:34   #2529
agni82
Zadomowienie

Ale gnacie z postami
zdjęcia obiecane (robótek teściowej) wstawię później, bo teraz wszyscy jeszcze śpią, bądź dosypiają.

Cytat:
.

A mi brzuch nie opadł wcale
trzeba go bylo najpierw mieć

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Dzisiaj moja babcie ugryzł w noge pies sąsiadów. Niby duzo jej nie zranil ale wystraszyla sie kobiecina. Wróciła do domu roztrzesiona i płaczaca. Sąsiedzi za to nie pofatygowali sie nawet przyjść i zapytac czy wszystko w porządku a o przeprosinach juz nie wspomnę. moja mama musiała sama do nich chodzić i upomnieć sie o książeczkę szczepień.
no, co za sąsiedzia jak babcia się dzisiaj czuje?
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ogromne gratulacje
Świetnie się czyta tak radosne nowiny tylko czekac na kolejne ciężaróweczki

Witam!!

Pamięta mnie ktoś jeszczeee I tak pewnie nikt nie tęsknił Miałam tydzień bez łączności ze światem- zasilacz od lapka padł. na szczęście mąż w końcu przyjechał z odsieczą i jestem
pamięta, pamięta. Tęskniły, tęskniły
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Wrzucam na szybko mój prezent urodzinowy
Jakoś kiepska bo robione tel..
w tle nawet otwarty wizaz sie zalapal
i nikt takiego nie ma i mieć nigdy nie bedzie. cudny!!!
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A w ogóle to powiem wam, co robi moje dziecko jak TŻ jest w domu. Średnio raz na dzień idzie do kuchni, wyjmuje z szafki wazon, do którego wstawiam kwiatki (jak dostanę od TŻ ), zanosi tacie i z głośnym"TAM!" pokazuje, że pusto Ładnie dba o mamę?
musze nauczyć moje. tylko u mnie i tak codziennie w wazonie stoją goździki. takie małe kolorowe. i co około półtora tygodnia wymieniam je na świeże. i tak juz długi czas. zawsze mam kwiaty w wazonie. a jak T. przyniesie, to jest jeszcze więcej
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny, patrzcie jakie fajne ( cena kosmiczna wg mnie ), ale chodzi mi o to, że fajna inspiracja. Można by się nawet pokusić o próbę stworzenia czegoś podobnego...

http://tablica.pl/oferta/wieszak-pol...013;r:17;s:141
i proste w zrobieniu. wystarczy stara szuflada i kilka patyków
Cytat:
A co Wasze maluchy lubią jeść? .
codziennie rano je kaszkę, ale zamierzam teraz to troszkę urozmaicić, bo już jest za duży. w przedszkolu je płatki kukurydziane i tosty. jogurty uwielbia. zwykłe naturalne są the best.zupy je tylko te, które nie są zielone. więc warzywne., rosół. pomidorowa ugotowałam raz, ale nie smakowała mu. w ogóle nie jest pod wrazeniem pomidorów. Pierogi leniwe brumkowe to hit nad hitami i raz na dwa tygodnie robię mu je. bez bułki tartej i cukru oczywiście. ziemniaki może jeść cały czas, ryż , makaron tez są ok. kaszę jaglaną raz mu zrobiłam to się bawił nią, ale trochę też zjadł. Losoś jest super, tuńczyk w zależności od humoru, wiem że w żłobku je curry, spagetti, kus kus i inne cuda. dodatkowo mają tam cista na podwieczorek albo budynie. to ciasto z jakimś sosem to i zje, zaś budyń nie koniecznie. kulki mięsne z indyka wg Annabel Karmel to jedno z najbardziej trafionych dań, shepperds pie też.a jak mu zblenduję truskawki i banana to jest super. ryż z tartym jabłkiem i jogurtem z odrobiną cukru też jest dobry, no i bułki i flipsy.

Cytat:
Julek zasnął przed 22 po dwóch godzinach walki ze snem.
Marzenko no to Hania ma gust.
2.18 i pół- zima
6.dzisiaj
u ciebie czas stanął w miejscu.
Cytat:
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 08:41   #2530
Marina1
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny - mam prośbę straszną.

Tylko, że pomóc może mi ten, kto ma konto na all...

"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 08:42   #2531
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny - mam prośbę straszną.

Tylko, że pomóc może mi ten, kto ma konto na all...

pisz

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 08:47   #2532
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
pisz
słońce już piszę pw.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 09:51   #2533
JustPi
Rozeznanie

bry
ale mglisto......
Hania dziń jak co dzień zaczęła przed 6, ale o dziwo Tż dziś się zwlekł..... i teraz oboje już śpią
skończyłam pierwszą kawę i pora iść się ogarnąć

Chelsea Ty naprawdę jak starsza siostra wyglądasz i nic przez te lata się nie zmieniłaś
DDewik Borysek skarpetkowy słodziak
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 10:00   #2534
agulaaabar
Zakorzenienie

Marinka chętnie pomogę, choć widzę że Eve juz się zaoferowała

Chelsea Ty młodniejesz kobieto z dnia na dzien która kobieta by tak nie chciała śliczna jestes!

Marzena
Hania widać kooocha babcię

Muszę Wam naskrobac dzisiejszy poranek..
Tż wczoraj sobie nadrabił w ramach rekompensaty dostałam śniadanie do łózka i bukiet róż, ale to nie punkt programu
Skruszony tż podaje nam śniadanie do łóżka i co na to moje dziecko?
Najpierw kazałą sobie dać róże do wąchania - skwitowała "mmmm"
Później "kłóciła" się że nie ma "sese" na bułce (ser żołty), na koniec zjadła pomidora z każdej bułki i poszła jakby nigdy nic do salonu...
Za moment wraca ze swoją ulubioną książką ze zwierzakami, ładuje się między nas i opowiada swoje "muuu" "hrrr" "meee" itd
Na koniec pokazała palcem świnie i skomentowała "tata"
Tż stwierdził tylko, że tak własnie działa kobieca solidarność....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 10:21   #2535
Lili 83
Zakorzenienie

Brumek jak robisz leczo dla Tymka?

Agula bo baby się muszą trzymać razem
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 10:44   #2536
patik87
Zakorzenienie

Dziewczyny czy mogę zastąpić margarynę masłem? help, napaliłam się na szarlotkę a nie mam margaryny ...

Agula

Marzena ale Hania dużo mówi. Gosia by się ucieszyła .

Chelsea
tak, Ty z roku na rok młodniejesz.
Stary 2012-11-17, 10:54   #2537
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy mogę zastąpić margarynę masłem? help, napaliłam się na szarlotkę a nie mam margaryny ...

Agula

Marzena ale Hania dużo mówi. Gosia by się ucieszyła .

Chelsea
tak, Ty z roku na rok młodniejesz.
Pewnie ze mozesz, bedzie pyszniejsza
Stary 2012-11-17, 10:55   #2538
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
mądra dziewczynka z niej rośnie

Cytat:
możesz, myślę, że nawet z masłem lepsze będzie
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 10:57   #2539
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 11:11   #2540
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Alibany, po takiej rekomendacji wybiorę się do Smyka na zwiady. Tylko powiedz, ta promocyjna cena obowiązuje też w sklepie stacjonarnym, czy zamawiałaś przez Internet?

No właśnie w smyku kupiłam je za 35zł!! nie było takiej promocji! były inne poprzeceniane na 20zł ale głównie chłopięce albo z małym wachlarzem rozmiarówek do wyboru.

Cytat:

na dole strony

O, a na samym dole i dla maluchów są Zakochałam się.
Widziałam ostatnio te zabawki, cudne!!! Ale cena tez nie mała. taka tablica podobna w biedronce będzie za 90zl a tu 250. Choć pewnie jakosciowo dużo lepsze te z tchibo.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Alibany tak jak Brumek pisze bije od Ciebie niesamowicie pozytywna energia w związku z ta nowa pracą...
...kurcze jak ja bym chciała wreszcie znaleźć pracę, do której będę chodziła z przyjemnością...ale teraz tak ciężko podjąć decyzję o rezygnacji z etatu (nielubianego) żeby spróbować gdzie indziej...niby stolica a odpowiedzi na cv praktycznie 0...a jeszcze la temu miałam jednocześnie kilka ofert pracy...ech...

z pracą teraz jest ciężko. ja miałam ogromne szczęście, że przyjaciółka mnie poleciła. Ale rok temu na inne stanowisko się tam nie dostałam, więc o czym to niestety świadczy....znajomości

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

pamięta, pamięta. Tęskniły, tęskniły

Cytat:

Tż wczoraj sobie nadrabił w ramach rekompensaty dostałam śniadanie do łózka i bukiet róż, ale to nie punkt programu
Później "kłóciła" się że nie ma "sese" na bułce (ser żołty), na koniec zjadła pomidora z każdej bułki i poszła jakby nigdy nic do salonu...
Za moment wraca ze swoją ulubioną książką ze zwierzakami, ładuje się między nas i opowiada swoje "muuu" "hrrr" "meee" itd
Boska jest

Ddewik Borys świetny

Witam!!
Mam męża na weekend w domu - szaleństwo
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 11:15   #2541
brumek
Zakorzenienie

Hej cuda moje

Cytat:

No już nie chciałam nic pisać, że niezłe skojarzenie z tego wyszło.
Co do sanek,to wiesz my z tż inna skala wagowa- tż jakieś 90 kg waży.
Mój maż to piórko ja na faceta. Niejedną laskę jego waga może w kompleksy wpędzić

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu, filmik jutro postaram sie Jeszce coś wkleic.
Co do bajeczek u nas czy to Pan Kuleczka, czy Brzechwa musi sie zawsze skończyć gąsienica
A szczególnie strona gdzie są lizak, ogórek kiszony itd
Czekam U nas gąsienica, choć jedna z najfajniejszych, to jednak nie rządzi Jest 3 w kolejności
A ulubiona strona to ta z pomarańczkami

Cytat:
Brumek, aaaaale fajowe, nawet ciężko mi powiedzieć co najbardziej mnie urzekło. Te zwierzaczki, kuchnia, sklep - drewniane zabawki mają swój niepowtarzalny charakter...i cenę.
Mam tak samo
Kuchnia i sklep to cud - może kiedyś, w okolicach 2-3 urodzin...
Na teraz fajna jest kasa. Nawet ten sorter drewniany jest super

Cytat:

Niezwykłe jest to, że to już tacy "normalni" ludzie, z własnym życiem!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Brumek jak robisz leczo dla Tymka?
Robię na oko:

cukinia
papryka żółta i czerwona
cebula
pomidory
zioła jakieś
olej

Cukinii ma być najwięcej, inne rzeczy tak właśnie na oko. Daję tyle, ile akurat mam.

Cukinię kroję w dużą kostkę, paprykę w paseczki nie równe, cebulę w półplasterki, pomidory sparzam, obieram i kroję byle jak - i tak się to wszystko rozpaćka
Na łyżce oleju podsmażam cebulę. Kiedy będzie miękka, wrzucam wszystkie pozostałe warzywa na raz. Przykrywam i duszę ok. 40 minut - godziny. Doprawiam ziołami (takimi, jakie mam). A jak nie mam, to niczym nie doprawiam On przyzwyczajony do jedzenia bez przypraw i bez soli.
To wersja dla Tymka. A dla nas robię paskudną rzecz, bo jak dorzucam te wszystkie warzywa, to wrzucam razem z nimi 1 kostkę rosołową I tak się to razem dusi.
Uwielbiam to danie My to jemy tylko z ziemniakami.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Pewnie, jeszcze lepiej

Tymek się właśnie zakochał w ruchomych emotkach
Stary 2012-11-17, 11:36   #2542
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

no dobre dobre

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-17, 11:41   #2543
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

No i przepadłam na stronie tchibo
Ale kilka prezentów kupiłam świątecznych.
Stary 2012-11-17, 12:12   #2544
patik87
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny, juz zrobiłam, tn zaraz będę wkładać do piekarnika. Kruszonkę miałam w zamrażalniku od czasów tego pleśniaka co robiłam kiedyś, więc szybciej poszło.

Dewik fajnie macie w domu. a zabawek ooo matko. I mąż bloga prowadzi, ciekawy egzemplarz faceta.

Marina bana chcesz zarobić

Alibany no szaleństwo, zwłaszcza w sypialni

Mglisto znowu będzie cały dzień, wczoraj na spacerze nie byłyśmy bo matce sie nie chciało. Ale dzisiaj to już musimy się przewietrzyć.
Stary 2012-11-17, 13:26   #2545
alibany
Rozeznanie

Telik co kupiłaś na tchibo??

Patik no ba ostatnio było coś w stylu bez kija nie podchodź, więc muszę się zrehabilitowac

A ja właśnie kupiłam na all tę skrzynkę z narzedziami. Ala już 3dzień nie rozstaje sie z tą zabawką, teraz jak jeszcze tata wrócił to razem majsterkują A że mój brat (chrzestny Ali) odwiedza nas w tygodniu to wyłożył na to kasiorkę, żeby to było od niego Mam nadzieję, że allegro nie fiksuje za bardzo, bo chciałabym by do środy to dotarło.....
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 13:36   #2546
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Zapomnialam sie pochwalic, ze wyskoczylam dzis na "ciuchy" kupilam sobie spodnie dzinsowe - w ciemno a pasuja i delikatny luz jest na moj brzuszekmarysi spodenki dzinsowe i spodnie Marks&Spencer za.j.e.b.iste wrecz, rozowe spodenki na lato i bluzeczke z dlugim Early Days a i dwie koszulki TZ.

alibany Ala jest swietna - mojej jakbym kupila auto tez by byla szczesliwa

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-17, 13:51   #2547
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Jasne, kilka dni temu zamówiłam tam fotoksiążkę
Oni są z Warszawy, więc ja odbierałam osobiście, ale generalnie to skelp internetowy, wysyłają.
http://www.fotoboard.pl/ - obrazy
http://www.fotobuki.pl/ - książki

To dwa serwisy, ale firma ta sama.
Dziekuje
A zamawialas Canvas, czy Fotocanvas? Bylas zadowolona z efektu?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 14:15   #2548
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Poproszę kciuki dla Rona, ma cystę na nerce i póki co nie zmniejsza się tylko rośnie, może zrobić się wodonercze i wtedy usuniecie nereczki

KCIUKI!!!KCIUKI!!!KCIUKI! !!

Chelsea91

Madziulka_17

agawoo

Flowerbombka

DDewik

dzięki za życzonka

Cytat:
Carmela ale jak wymieniłaś tą gumkę? sama?

Normalnie obcięłam i za pomocą agrafki wciągnęłam nową-dłuższą.

Stronczek mamy taka samą fioletową pościel

Cytat:
Carmela, zdrowia, szczęścia, pomyślności!
Cytat:
[/COLOR] I filmik w temacie. http://www.youtube.com/watch?v=--LBI2PLjc0
I jak tam sprawa z Nuną?

Nunke zabrali w środę, a w piątek była już u mnie naprawiona (tzn chyba naprawiona bo z kartonu jej jeszcze nie wyjęłam )

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 15:26   #2549
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
No i przepadłam na stronie tchibo
Ale kilka prezentów kupiłam świątecznych.
Też siedzę na tej stronie i dumam, co komu można kupić
A co Ty kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziekuje
A zamawialas Canvas, czy Fotocanvas? Bylas zadowolona z efektu?
Fotocanvas 60x60.
Wyszło rewelacyjnie, dlatego z czystym sumieniem polecam.
I lubię ten ich program do projektowania

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A ja właśnie kupiłam na all tę skrzynkę z narzedziami. Ala już 3dzień nie rozstaje sie z tą zabawką, teraz jak jeszcze tata wrócił to razem majsterkują A że mój brat (chrzestny Ali) odwiedza nas w tygodniu to wyłożył na to kasiorkę, żeby to było od niego Mam nadzieję, że allegro nie fiksuje za bardzo, bo chciałabym by do środy to dotarło.....
Przez Ciebie poważnie się nad zastanawiam Naprawdę taki hit? Bo Tymek to zabawkami się szybko nudzi. Jest tylko kilka wyjątków i książeczki.
Stary 2012-11-17, 16:14   #2550
DDewik
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:

Dewik fajnie macie w domu. a zabawek ooo matko. I mąż bloga prowadzi, ciekawy egzemplarz faceta.
Mglisto znowu będzie cały dzień, wczoraj na spacerze nie byłyśmy bo matce sie nie chciało. Ale dzisiaj to już musimy się przewietrzyć.
Powiem Ci Paticzku , ze nudno u nas nie jest.Pisze blog, ale teraz nie ma na to czasu(po urodzeniu Boryska)
A zabawki(wiekszosc)- kupionych na allegro (za nieduże pieniążki)

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Zapomnialam sie pochwalic, ze wyskoczylam dzis na "ciuchy" kupilam sobie spodnie dzinsowe - w ciemno a pasuja i delikatny luz jest na moj brzuszekmarysi spodenki dzinsowe i spodnie Marks&Spencer za.j.e.b.iste wrecz, rozowe spodenki na lato i bluzeczke z dlugim Early Days a i dwie koszulki TZ.

alibany Ala jest swietna - mojej jakbym kupila auto tez by byla szczesliwa
Ja ja dawno nie bylam "na ciuchach", a bardzo lubie, nie mam kiedy

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Poproszę kciuki dla Rona, ma cystę na nerce i póki co nie zmniejsza się tylko rośnie, może zrobić się wodonercze i wtedy usuniecie nereczki

KCIUKI!!!KCIUKI!!!KCIUKI! !!

Cytat:
T

Przez Ciebie poważnie się nad zastanawiam Naprawdę taki hit? Bo Tymek to zabawkami się szybko nudzi. Jest tylko kilka wyjątków i książeczki.
Borysek tez szybko sie nudzi zabawkami, a książeczkami nigdy, przynosi mi swoje ulubione do czytania.Wczoraj przyszly mi nowe, ktore zamowiłam i hitem jest "Rożnimisie"A. Królak, od rana mi ja przynosi i oglądamy.

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

I jeszcze jeden filmik, z dzisiejszego ranka(pomęczę Was trochę:
http://www.youtube.com/watch?v=G7JFPCFURfc

Zbieram sie , jedziemy do znajomych(niedawno sie wybudowali).Miłego wieczoru.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-17 o 16:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości