|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
A powiedz Wy macie w rodzinie jakieś bliźnięta?
|
|
|
|
|
#3632 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Ula - szacun
ja panicznie boję się być sama z Małym, że sobie nie poradzę, że coś zaniedbam..ot, taki mój bzikGda , legginsy super, ja jestem miłośniczką legginsów i rurek Ja też odliczam dni do końca 3 miesiąca Filipa. Myślisz, że to prawda, iż w 4 miesiącu jest lepiej z brzuszkiem? Ja jak mam gorsze momenty, to normalnie przestaję wierzyć, że kiedyś to się skończy ![]() Niegrzeczna z okazji rocznicy - 8 lat to kawał czasuDziękujemy za życzenia z okazji dwumiesięcznicy
|
|
|
|
#3633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje 2 miesięcznym bąbelkom ![]() ![]() ula2689 gratuluje odwagi o opanowania przy 3 dzieciaczków. Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-11-18 o 13:03 |
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam z tym u gina i powiedział że to występuje przy karmieniu piersią. Może to trwać około pół roku. Jeżeli przestanie sie karmić piersią to to zniknie. Doła mam i chyba na razie przestane sie udzielać jakiś czas... |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierzę w to, że po 3 miesiącu układ pokarmowy dojrzewa Ja teraz czytam tę książkę, o której wcześniej mówiłam i naprawdę podniosła mnie na duchu! I te sposoby na natychmiastowe uspokojenie dziecka działają idealnie
|
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3637 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
Cytat:
Konczi - wracasz po macierzyńskim do pracy??
|
|
|
#3638 |
|
Rozeznanie
|
Ja od poczatku karmie modyfikowanym ale @ jeszcze nie dostalam, nie spieszy mi sie i nie tesknie
Czy Wasze maluchy chetnie spia w lozeczkach? Czy marudza jak tylko odchodzicie od nich? Moj Maksio najlepiej na mnie brzuszek do brzuszka
|
|
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój śpi całą noc w łóżeczku, jak go odkładam w nocy po karmieniu to ładnie zasypia, a wieczorem musimy mu włączyc karuzelę i przy niej zaśnie. |
||
|
|
|
#3640 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cały czas mnie czyści
co zjem, wypiję... W domu cisza, spokój. chciałam posprzątać w szafie, ale co się ruszę to rewolucja.Kuba teraz śpi, ale całkiem długo był aktywny - jak nigdy. Pogadaliśmy trochę, pobawiliśmy się. Czy któraś z Was też nie wchodzi w buty sprzed ciąży??? Wyciągnełam właśnie zimówki co by sprawdzić w jakim są stanie i kurcze nie we wszystkie wchodze Stopa mi urosła????Jeszcze tego brakowało. Nie dość, że musiałam kupić nowe biustonosze, to teraz jeszcze buty---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
Kuba chętnie - ale na brzuszku. Na pleckach płacze. A na brzuszku ma oczka otwarte, chwilkę sobie popatrzy i za chwilę śpi. Chyba, że nie jest zmęczony i nie chce spać to jest bunt ![]() Cytat:
Cytat:
Iwoncia no co Ty Tylko nie zamykaj się w sobie bo będzie jeszcze gorzej...
|
|||
|
|
|
#3641 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy za życzonka dla Zuzanki
Cytat:
![]() u mnie ciągle @ brak i żadnych plamień też nie mam. od kilku dni pobolewał mnie brzuch jak na okres, ale czyściutko na wkładce. I w ogóle sucho mi tak Cytat:
Konczi, masz rację, czas zapierdziela... co się dzieje w pracy? nie chcą Ci dać wykorzystać urlopu? takiej opcji nawet do siebie nie dopuszczam. Od razu po macierzyńskim chce wykorzystać 8 tygodni zaległego urlopu (14 dni jeszcze za 2011 r. 26 za 2012) więc mam nadzieję, że mi dadzą, bo do pracy szykuję się dopiero po Wielkanocy Cytat:
Tak sobie planowałam, że jak tylko ksończy 3 mce będzie i noce spędzała w swoim łóżeczku i nic... już myślałam, że nam karmienie ok 3-4 wypada i wówczas spokojnie po karmieniu o 23-24, gdy się kładę, bym ją odkładała do łóżeczka i pobudka na kolejne karmienie dopiero ok 6 (jak przez tydzień było). ale nie.. od tygodnia znów Zuzia budzi się na karmienie ok 3 a mi się tak nie chce dodatkowo wstawać z łóżka. Zdjęcie z wczoraj. troszkę niewyraźne, bo mi się akurat poruszyła, ale mina fantastyczna
|
|
|
#3642 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego naj dla małego przystojniaka![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale słodka
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!
na wstepie sto lat dla konczacych miesiace i tygodnie maluszkow, w tym naszych wizazowych blizniakow, Weroniki i Filusi ![]() moje dziecie spalo wczoraj od 23 do 6, a dzis od 22 do 5! wczoraj az bylismy z tzem w szoku, ja myslalam, ze nie slyszalam, ze on wstal i karmil malego, a tz myslal, ze nie slyszal jak Miki placze bylam wczoraj w salonie sukien slubnych, przymierzylam sobie jedna (w czerwcu slub ), babka co mi sie pomagala ubrac(poszlam sama, tak jakos mnie naszlo) sie pyta w ktorym miesiacu ciazy jestem po czasie mi przyszla do glowy odpowiedz- "w jedenastym, ku.wa!"
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie moge obraczki ubrac
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
o ja tez tak mam
|
#3647 |
|
Zadomowienie
|
aaa, jeszcze co do seksu...
kilka razy juz sie dzialo, co lepsze- dawalo rade tylko od tylu, inaczej tz nie mogl wejsc do konca,bo bolalo mnie jak nie wiem. a juz ostatnim razem to ogole nie wszedl- zaroslam czy co![]() mzoe na dniach sprobojemy znowu, o ile nei bedziemy zbyt zmeczeni wieczorem a w ogole to libido mi wrocilo chyba na dobre
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Ivoncia Ty tu wracaj bo inaczej
![]() Jak ja się cieszę że nie muszę wracać po macierzyńskim do pracy tylko będę z moją niunią kiedy dziecko powinno chwytać zabawki? Moja będzie miała 11 tygodni i nie łapie martwię się ![]()
|
#3649 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wrócilam juz z wieeelkiej podrozy.. jestem strasznie zmeczona zoladek mnie boli no coz wyspie sie to moze bedzie lepiej. Jasiu na basenie super, bardzo mu się podobało wiec bedziemy jezdzcic z dzieciaczkami co tydzien teraz no i tez powaznie myslimy o tych wakacjach wiec jutro ide wyrabiac paszporty Zuzi kolejny, a mi sie konczy. czas na fotografa ![]() obraczke zalozylam od razu po porodzie teraz mi spada.. Gda to jest ta kurtka.. http://www.zara.com/webapp/wcs/store...269183/826407/ ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obejrzałam zdjęcia dzieciaczków, słodkie |
|
|
|
|
#3651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja siostra ma o rozmiar wieksza stope po ciazy. Na brzuchu bym sie bala Go zostawic, musze karuzelke kupic koniecznie. |
|
|
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Ale ten dzień minął. Matiś grzeczniutki, śpi, Paula na urodzinach u kuzynki, kropuś tv ogląda a ja pracuję i leci czas jak szalony. Co do "Silent Hill" to na plakatach u mnie pisze że to druga część, "Egzorcyzmy" chyba. Pójdziemy na pewno. Jutro mam znów sprawe o zaprzeczenie ojcostwa, trzymajcie kciuki aby była ostatnią. Najlepszego dla solenizantów Boczuś dziś 9 tygodni kończy ![]() Co do łapania zabawek mój też nie łapie, nie raz na macie jakąś trzepnie, ale to bardziej przez przypadek. Świadomie dziecko łapie zabawki około 4-5 miesiąca życia. Wcześniej po prostu mi się udało, ale nie wie jak to zrobił i świadomie tego nie powtórzy. Także Marta spokojnie, Zuzia ma jeszcze dużo czasu. Cytat:
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
mój ukochany ma szczęśliwie 186 cm wzrostu, więc ja przy moim 173 cm jakich bym obcasów nie włożyła to jest ok
![]() a uwielbiam szpilki i chodzę w nich na co dzień ![]() Cytat:
![]() dziś zjadłam całego, więc zobaczymy ![]() witamy się weekendowo! ![]() Basia calutki weekend zachowuje się wzorowo ![]() wczoraj spałą 12 godzin z przerwą godzinną, więc we 3 spaliśmy do 13 dziś to samo a co najlepsze w ciągu dnia też jest grzeczna i poza aktywnościami, śpi i pięknie nam je idę dalej nadrabiać, bo śpi mój słodki aniołeczek |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sto lat dla Boczka ![]() Co do stopy, to moja też urosła w ciąży na długość, ale już mi wraca. Znowu zaczynam się mieścić w swój rozmiar (chociaż jeszcze troszeczkę ciśnie). Moje dwie koleżanki też tak miały i im wrócił poprzedni rozmiar - jednej po roku, drugiej po 7 miesiącach. |
|
|
|
|
#3655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Obejżyj
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
gda na pewno nieświadomie.
Pamiętasz jak pisałam że Zośka dziwnie na swoje łapy patrzy? no- to jej już przeszło :P Jesteśmy na etapie wpychania całych pięści do buzi, ale na świadomą zabawę rączkami poczekamy jeszcze pewnie z miesiąc.
|
#3657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
W końcu znalazłam czas, żeby do Was przemówić.
![]() Nasz Antoś skończył dziś 3 tygodnie. W temacie kupkowym chyba wychodzimy na prostą, bo dziś po ponad 2 dniach były dzisiaj nawet 2 kupki i to o co raz ładniejszym kolorze. Mam nadzieję, że to co najgorsze w tym temacie, to już za nami i te paskudne kolki już do nas nie wrócą na tym Bebilonie Comfort. A tak w ogóle to nas wczoraj z TŻ-tem poniosło i zaliczyłam wczoraj poporodowy "pierwszy raz". W sumie to odważyliśmy się na to pod wpływem chwili, a dopiero później zastanawiałam się nad konsekwencjami, bo to dopiero 3 tygodnie minęły. Jednak zupełnie nic mnie nie bolało i dziś czuję się dobrze, więc chyba nic złego już mi nie grozi, prawda? Cytat:
Nam Nan Pro nie służyło, bo mały nie odbijał po nim i nie robił kupki, ale super, że u Was się sprawdza. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaki piękny uśmiech
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-11-18 o 18:54 |
||||
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
To czy moja Zuzia nie zjada za mało tylko 90 ml?
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
Zośka dzień młodsza od Zuzi zjada mleka jedorazowo 120ml po kąpieli wieczornej kaszy od 140 do 160, czasem 180 wciągnie.
Ale może Zuzi tyle wystarcza Nie schizuj Martuś może powoli próbuj dawać małej 120ml zje to dobrze, nie to też tragedii nie ma.
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

Ale dajemy radę wkurza mnie tylko jak jest bałagan a nie mam czasu posprzątać bo ja lubię czysto mieć w chałupie
A powiedz Wy macie w rodzinie jakieś bliźnięta?

Stopa mi urosła????Jeszcze tego brakowało. Nie dość, że musiałam kupić nowe biustonosze, to teraz jeszcze buty

po czasie mi przyszla do glowy odpowiedz- "w jedenastym, ku.wa!"
mzoe na dniach sprobojemy znowu, o ile nei bedziemy zbyt zmeczeni wieczorem