Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2480 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-18, 16:10   #74371
Mimi08
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
spróbuj odgniatac sucharki przez śliski materiał - jedwab, satynę ( np apaszkę) łatwiej zachować wtedy włosy bez puchaczu
Spróbuje

Mimi08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 16:21   #74372
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
- Ty nie jestes niewidoma jak Konspiracja, widzisz różnice między tym, co było a tym, co jest?
OOOOOOCHHH Miśka, ja widze róznicę!!!!!!!!!!!! Pewnie ze teraz masz piękniejsze, odżywione i zdefiniowane loki!!!!!!!!!!!!!! Ale wtedy też miałas kręcoene - ale suche, napuszone... ale dla mnie to nie były proste

Brydżiet_ Wszystiego NAjlepszego..

Nie zdążę nadrobić wszystkiego teraz, ale ja tu jeszcze wrocę

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 16:22   #74373
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
A nie prostują ci się po nim włosy ? Bo jeśli nie to chętnie spróbuję
nie prostują, skręt jest troszkę drobniejszy ale ja tak wolę przy takiej długości jaką mam teraz Chyba nawet lepiej mi w takich niż w grubszych rulonach.

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Śpisz z rozpuszczonymi?
Tak, lepszego sposobu nie mam na nie warkocz mi zmieniał skręt, niekorzystnie. Po spiętych do góry w ananasa bolały cebulki, jak już wcześniej wspominałam, objętość ogromna ale bez skrętu, coś za coś a spięte luźno gumką traciły objętość. Więc już wolę jak żyją własnym życiem w nocy .
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 16:25   #74374
pina258
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
nie prostują, skręt jest troszkę drobniejszy ale ja tak wolę przy takiej długości jaką mam teraz Chyba nawet lepiej mi w takich niż w grubszych rulonach.

Musze spróbować. Mam nadzieję, że jakoś zwalczę ten okropny puch On się pojawia nawet kiedy mam mokre włosy, a jak wyschnął to już kompletny koszmar
Stary 2012-11-18, 16:40   #74375
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Musze spróbować. Mam nadzieję, że jakoś zwalczę ten okropny puch On się pojawia nawet kiedy mam mokre włosy, a jak wyschnął to już kompletny koszmar
Jeszcze trochę i zapomnisz o tym puchu, prawidłowa pielęgnacja działa cuda

A stosowałaś Garnier AiK jako b/s? Albo którąś Ziaję? Może Joaśka za słabo Ci zabezpiecza włosy
Stary 2012-11-18, 16:56   #74376
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Z BD bez problemu rezygnuję, mam sporo olejków do wypróbowania, ale mam jeszcze całą jedną butelkę na składzie w domu
Będzie do ciała, do kąpieli, do pierwszego zmycia makijażu

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Dziewczyny witajcie rzadko ostatnio tu bywam, tyle się u mnie dzieje, wciąż zmiany i zmiany. Czytam Was codziennie, ale nie mam weny się wypowiadać, muszę to zmienić! A dzisiaj wpadłam do Was pokazać moje efekty z CG.
One cały czas pięknieją . Pamiętam, że nie mogłaś znaleźć sposobu na stylizację (dobrze pamiętam?). Jak sobie radzisz teraz?
Stary 2012-11-18, 17:05   #74377
Limone
Zakorzenienie

Witajcie
Długo się wahałam czy napisać. W temat pielęgnacji włosów wciągam się od wakacji i od tamtego czasu walczę ze sobą czy zacząć CG, czy nie. Jestem ewidentną kręconowłosą. Po myciu włosy potrafią mi się zakręcić nawet w ruloniki bez pielęgnacji CG, ale je pracowicie rozczesuje.
Dlaczego tak robię? Bo nie umiem w swoim przypadku zastosować CG.
Włosy mam długie, myję je codziennie - niestety innej rady nie ma, wieczorem i nigdy nie suszę suszarką. Moja skóra głowy bez SLS nie umie się obejść - próbowałam mycie łagodnymi szamponami, SLS, a jak nie to krosty i wypadanie. Po nocy włosy mocno uniesione i sterczące każdy w inną stronę.
No i właśnie, jak wprowadzić pielęgnację CG, stylizowanie itd kiedy musiałabym to robić codziennie wieczorem i włosy do rana miały pozostać ładne. Zwłaszcza, że rano w łazience spędzam 10 minut, a wieczorem też wiele więcej czasu na to nie mam.
Pomożecie?
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 17:10   #74378
agrestor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam, że mi się plątały, gdy były mało nawilżone i odżywione. Im więcej ładowałam maseczek i olejowania tym mniej się plątały. Używam teraz żelu mrożącego i czasem mi się plączą na karku, ale wtedy daję więcej odzywki "gęstszej" przed myciem i po myciu tez bardziej intensywną. No i jak już nie daję rady to lekko palcami te splątane włosy rozplatuje, ale tak delikatnie. Może tak spróbuj?
cały czas staram się je odżywić. Jak nie olejowanie to maseczki, więc tutaj już więcej chyba nie mogę zrobić ;( Też po zastanowieniu zrzuciłam to na żel z isany, następnym razem go nie użyję i zobaczymy czy będzie lepiej. Natomiast palcami po jednej nocy niestety już nie da się ich rozczesać... Dlatego chyba muszę je po prostu mocno skrócić....
agrestor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 17:30   #74379
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny witajcie rzadko ostatnio tu bywam, tyle się u mnie dzieje, wciąż zmiany i zmiany. Czytam Was codziennie, ale nie mam weny się wypowiadać, muszę to zmienić! A dzisiaj wpadłam do Was pokazać moje efekty z CG. W listopadzie mija już 5 miesięcy świadomej pielęgnacji. Nawet nie wiem kiedy to zleciało. Tak przeglądałam sobie zdjęcia i jestem w szoku, jakie miałam kiedyś okropne włosy zamieszczam fotencje:
1. (lipiec- pierwsza fotka, tzw. kontrolna )
2. (listopad, po podcięciu metodą 3 kucyków).
Reszta zdjęć w albumie (w październiku miały jakieś fochy )
Przy okazji składam najserdeczniejsze życzenia Zakręconej Solenizantce
Jaka zmiana widać, że są nawilżone , gładkie i błyszczące
Stary 2012-11-18, 18:06   #74380
pina258
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze trochę i zapomnisz o tym puchu, prawidłowa pielęgnacja działa cuda

A stosowałaś Garnier AiK jako b/s? Albo którąś Ziaję? Może Joaśka za słabo Ci zabezpiecza włosy
Garnier A&K próbowałam jako b/s ale to nie dla mnie niestety A która odżywka z Ziaji byłaby dobra dla kręconych
Stary 2012-11-18, 18:47   #74381
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrestor Pokaż wiadomość
cały czas staram się je odżywić. Jak nie olejowanie to maseczki, więc tutaj już więcej chyba nie mogę zrobić ;( Też po zastanowieniu zrzuciłam to na żel z isany, następnym razem go nie użyję i zobaczymy czy będzie lepiej. Natomiast palcami po jednej nocy niestety już nie da się ich rozczesać... Dlatego chyba muszę je po prostu mocno skrócić....
Hmm, ale może za słabe te odżywki albo trzeba je dotuningować?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 18:54   #74382
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Hmm, ale może za słabe te odżywki albo trzeba je dotuningować?
To jakie mogłabyś polecić mega odzywiające odżywki? taki full wypas?

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 19:09   #74383
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
To jakie mogłabyś polecić mega odzywiające odżywki? taki full wypas?
A patrzyłaś na bloga Ajrisz Marty?
Niestety moje odżywki nawet stiuningowane mogą nie być dobre dla Ciebie ja na razie jestem na etapie dochodzenia do swojego idealnego zestawu i próbuje różnych całą listę mogłabym tu napisać, ale to też zależy czy np. wcześniej olejowałam się, czy maskowałam wtedy daje inne odżywki d/s i inne b/s cała szafka w różnych kombinacjach

A mogłabyś napisać czego używasz teraz? Odżywek i olejów? Przepraszam jeśli wcześniej pisałaś, ale nie zauważyłam.

Aaa, no i włosy to chyba zawsze zdążysz ściąć chyba, że już bardzo chcesz

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!

Edytowane przez Iwonalodz
Czas edycji: 2012-11-18 o 19:11
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 19:17   #74384
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Dzieńdobrywieczór
Melduję, że obejrzałam nowego Bonda i jestem pod wrażeniem, piękne ujęcia i sexy bohater
Lansowałam się w kinie w rozpuszczonych włosach ale nikt nie zwrócił uwagi, hłe hłe
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
proszę bądźcie ze mnie dumne, znalazłam dzisiaj w Tesco Joaśkę miód cytryna b/s, stwierdziłam 'takiej jeszcze nie mam!', ale potem odezwał się głos rozsądku pod tytułem 'mam już 4 odżywki b/s na stanie...'
Jestem bardzo dumna
...ale wiesz, że 5 czy 6też przecież w końcu byś zużyła
Wszystkiego najlepszego urodzinowo
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html Parafinka i dimetikon, ale ja lubię
Chcę ją Chcę wszystkie Ziaji
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
U mnie dzieję się podobnie. Zaczęłam myć slesem i wlosy są git majonez. Na spróbowanie wróciłam do mycia odżywką i po jednym razie porzuciłam bo swędzenie skalpu i na drugi dzień przetłuszcz. A umyłam odżywką którą zarówno skalp jak i włosy lubiły
No i jest objętość a ja objętość lubię
Właśnie, objętość!
A mój skalp, odpukać, toleruje ostatnio sles, może swego czasu to inny składnik powodował kłopoty.
Cytat:
Bosz
Dobiłaś mnie...
Ile Ty masz włosów
Piękne
Kochana jesteś

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Garnier A&K próbowałam jako b/s ale to nie dla mnie niestety A która odżywka z Ziaji byłaby dobra dla kręconych
Ja porządnie przetestowałam trzy, czwarta czeka na półce - i mogę powiedzieć, że wszystkie są super, choć jedne lżejsze, drugie cięższe.
Stary 2012-11-18, 19:29   #74385
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Dzieńdobrywieczór
Melduję, że obejrzałam nowego Bonda i jestem pod wrażeniem, piękne ujęcia i sexy bohater
O to to to, ja na Bondzie byłam już wcześniej i toże zachwyt. I na przekór wszystkim uwielbiam Agenta 007 w wydaniu Daniela Craig'a. W ogóle z Bondziem jestem zaprzyjaźniona od malutkiego (ah te wieczory przed telewizorem z tatą)

Cytat:
Lansowałam się w kinie w rozpuszczonych włosach ale nikt nie zwrócił uwagi, hłe hłe
no co lansik to podstawa

Przez to zachwalanie to i ja już się napaliłam na Ziajkę, tylko jeszcze nie wiem którą jutro zakupić po pracy

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2012-11-18 o 19:32
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 19:47   #74386
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Będzie do ciała, do kąpieli, do pierwszego zmycia makijażu
Do ciała tylko balsamy i masła.
Do kąpieli w ogóle odpada.
Makijaż to pojęcie względne, u mnie jest ubogi. Stosowałam OCM i średnio mi to szło, więc też nie.
Chyba komuś oddam

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 19:53   #74387
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
A patrzyłaś na bloga Ajrisz Marty?
Niestety moje odżywki nawet stiuningowane mogą nie być dobre dla Ciebie ja na razie jestem na etapie dochodzenia do swojego idealnego zestawu i próbuje różnych całą listę mogłabym tu napisać, ale to też zależy czy np. wcześniej olejowałam się, czy maskowałam wtedy daje inne odżywki d/s i inne b/s cała szafka w różnych kombinacjach

A mogłabyś napisać czego używasz teraz? Odżywek i olejów? Przepraszam jeśli wcześniej pisałaś, ale nie zauważyłam.
Podczytywałam wszystkie blogi które wpadły mi w oko i mam wypisane pare propozycji do przetestowania ale zawsze lubię czytać jeszcze czegoś nowego
Dopiero zaczynam świadomą pielęgnację więc z olejków mam na razie tylko oliwkę ( tylko słyszałam że ona usztywnia) i olej lniany, w planach mam winogronowy.
A z odżywek mam ziaję nawilżającą, miałam przeciwłupieżową, mam joanne miód i mleko - te dwie stosuje codziennie i mam maskę z gliss kura z keratyną. Stosuje to może z dwa tyg i nie widzę poprawy, włosy są bardzo szorstkie

Ale widzę że Twoja kombinacja jest strasznie skomplikowana, ile Ci zajęło uświadomienie sobie, co z czym łączyć i w jakiej kolejności?

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 19:59   #74388
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Dużo miałam, Ceramidy, Intensywne wygładzenie, i jeszcze sporo innych jest Można jako d/s na dłużej albo b/s - wg zaleceń producenta nawet
Stary 2012-11-18, 20:00   #74389
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
ja pierdzielę, a miał być łagodny To już nie wiem, jaki kupić, by był naprawdę łagodny
http://cgpopolsku.blogspot.com/2012/...delikatne.html

Cytat:
problem w tym że włosy nie plączą mi się na końcach tylko na potylicy, tuż przy głowie. Staram się spać w związanych włosach ale jeśli jest to luźna kitka na czubku głowy to się rozwiązuje [ bardzo się wiercę], jeśli jest mocno zawiązana to mam wrażenie że bardziej włosom szkodzę niż pomagam, jeśli mam warkocz to na potylicy i tak się mechacą... mam tam bardzo zniszczone włosy bo często nosiłam wysoko upięte włosy.... [ staram się teraz luźniej je związywać lub nosić rozpuszczone ]. Śpię na śliskiej poduszce i nie wiem co jeszcze mogę zrobić...
Może spróbuj mocniej związywać tylko tę część która się plącze a reszta jak wygodniej?

Cytat:
Napisane przez Mimi08 Pokaż wiadomość
Suchy i sztywny :/
Właśnie od niedawna stosuje b/s AiK zamiast Joaśki i dalej jest puch
Po kokosie mam tak jakby mocniejszy skręt.
Jeszcze odpuściłabym na chwilę kokosa na rzecz oliwy
Daj znać czy jest poprawa

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 21:01   #74390
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam wrażenie że jak myję SLS to mniej włosów mi ucieka A nie mogę co każde mycie SLS bo mnie podrażnia (może powinnam poszukać innego szamponu z mocnym detergentem ale mniej podrażniającego).
Też mam takie wrażenie
Chociaż pewnie niedługo się zmieni
A próbowałaś fitomedu do suchych? Sles jest trochę dalej w składzie.
Zamówiłam sobie na sprobowanie i sama jestem ciekawa efektu

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
mi ostatnio całkiem malutko starczyło na sześć dni, może powinnam zacząć dawać więcej
Zależy od tego ile włoski będą chciały

Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Dzisiaj mi stuknęły 3 miesiące (pokracznego) CG
O mamuniu jakie długie
piękne

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
dodatkowo nie używam żelu bo mi nie służy, efekt po żelu widac na drugim zdjęciu.
piąteczka
Znalazłam tylko jeden żel, który nie robi mi masakry na głowie ale i tak z lekkiego lenistwa rzadko używam

Cytat:
Dziewczyny witajcie
Następna zaszalała
Piękne

Cytat:
Na początku mi nie pasował ale potem a owszem

Cytat:
lans musi być

Cytat:
Właśnie, objętość!
A mój skalp, odpukać, toleruje ostatnio sles, może swego czasu to inny składnik powodował kłopoty.
Może. Oby sles masował jak najdłużej

Cytat:
Kochana jesteś
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 21:13   #74391
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
One cały czas pięknieją . Pamiętam, że nie mogłaś znaleźć sposobu na stylizację (dobrze pamiętam?). Jak sobie radzisz teraz?
Dobrze pamiętasz kochana. Od dłuższego już czasu nie używam niczego oprócz pottersa do mycia, malwy z rzepą do mycia skalpu i Garniera AiK jako d/s, b/s i maski moje kudełki go kochają. A co do stylizacji, to zrobiłam żel lniany (w końcu!!!) i tylko tego cudeńka używam. Po umyciu osuszam włosy ręcznikiem, wgniatam b/s i glutka. Daję im wyschnąć samodzielnie (czasem suszarka) i już. Nic więcej. Torchę czasu mi to zajęło, ale odnalazłam sposób na moje włosiska

Cytat:
Kochana mam też taki problem, ale mi kołtunią się włosy nad karkiem. Na noc związuję w warkocz, ale po każdym myciu widzę, że i tak te nad karkiem są splątane mimo rozczesywania grzebieniem i palcami. Ale stwierdzam, że muszę je po prostu rozczesać po umyciu TT. Daaaaawno tego nie robiłam, czeszę się jedynie z d/s na włosach, ale chyba czas je przeczesać, po prostu tego chcą. A powiedz mi jeszcze ile czasu stosujesz CG? Pamiętam, że na początku CG porzuciłam szczotkę, czesanie itp i miałam koszmarne kołtuny. Zanim włosy się przyzwyczaiły do nowej pielęgnacji, rozczesywałam je po umyciu, jak dawniej. Po jakiś 2 miesiącach spróbowałam czesanie jedynie podczas mycia i jakoś powolutku się przestawiły i jest ok.

Cytat:
Jaka zmiana widać, że są nawilżone , gładkie i błyszczące
Staram się spełniać ich zachcianki i chyba zaczęłam trafiać w to, co lubią
Stary 2012-11-18, 21:34   #74392
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Jeszcze odpuściłabym na chwilę kokosa na rzecz oliwy
Daj znać czy jest poprawa
Na pewno dam znać

Mimi08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 22:03   #74393
pina258
Raczkowanie

Cytat:
Dużo miałam, Ceramidy, Intensywne wygładzenie, i jeszcze sporo innych jest Można jako d/s na dłużej albo b/s - wg zaleceń producenta nawet
Zastanawiam się nad tą wygładzającą One chyba nie są drogie prawda ? Z tego co słyszałam to koszt do 10 zł ? Tak czy inaczej dziękuję

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Ja porządnie przetestowałam trzy, czwarta czeka na półce - i mogę powiedzieć, że wszystkie są super, choć jedne lżejsze, drugie cięższe.
A stosowałaś jako d/s czy może b/s ?
Stary 2012-11-18, 22:08   #74394
maroooda
Raczkowanie

chyba mam kryzys, wychodzi na to, że po samym lnianym glutku wyglądają lepiej niż z mrożącym.

deszczowypies najlepsiejszegoooo
Stary 2012-11-18, 22:14   #74395
katie100
Wtajemniczenie

Deszczowa Bridget - wszystkiego naj naj naj i pięknych idealnych zakrętasów odpornych nawet na najgorszą wichurę
Stary 2012-11-18, 22:20   #74396
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Zastanawiam się nad tą wygładzającą One chyba nie są drogie prawda ? Z tego co słyszałam to koszt do 10 zł ? Tak czy inaczej dziękuję
do 4 zł
Stary 2012-11-18, 22:25   #74397
pina258
Raczkowanie

Cytat:
do 4 zł
Dobra zaskoczyłaś mnie A obstawiałam, że ok. 8 zł Tym lepiej dla mnie. Moje fundusze przynajmniej nie ucierpią A własnie. Chciałam się zapytać czy stosowałyście może naftę kosmetyczną?
Stary 2012-11-18, 22:28   #74398
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w zeszłym roku odnawiałam starą, holenderską witrynę. Pomalowałam na biało, usunęłam szprosy z przeszkleń i samą szybę wymieniłam na taką wypiaskowaną w małe kółeczka. Kiedyś pewnie pokażę ją na blogu, choć nie ma zupełnie związku z tekstyliami.
A w tym tygodniu szwagier przywlókł szafkę lekarską, mam plany, że podłożę pod szkło włożę samodzielnie robioną koronkę. Pewnie z rok mi to zajmie
daj znać, jak będą na blogu
Cytat:
moze mi sie uda zrobic dzisiaj fotki kudełków ale dla niedowidzącej Konspiracji wstawię moje loki z jakimi zaczynałam w tym wątku
a to są po prostownicy, czy po prostu gnębione i czesane?
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Pare fot. Dzisiejsze wlosy, jakiś zeszłotygodniowy loczek, pare fryzur
ten koczek rządzi
Cytat:
no to proszzz zmienić
maska, na to olej +potters+d/s na chwilę+b/s + stylizator
to tak jakby mój ulubiony zestaw ostatnio - z tą różnicą, że mieszam maskę z olejem i już razem daję na włosy

xMissix bombastyczne!

topsecri piękna różnica!
Stary 2012-11-18, 22:51   #74399
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i niech lok się kręci
Cytat:
[B]Deszczowa Bridżit wszystkiego NAJ, miłości, szczęścia, spełnienia marzeń! Sto lat! Sto lat!
Cytat:

Wszystkiego najcudowniejszego!
Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
wpadłam z życzeniami urodzinowymi dla Brydżit - wszystkiego najlepszego! .

Wyprobowałam też isane masło kakaowe jako b/s i nawet się sprawdza.
jeeej, dziękuję dziewczęta, jesteście kochane to w sumie takie miłe, że tworzymy taką małą, wizażową społeczność

Karmenko, dziękuję za kolejny pomysł na zastosowanie dla Isany kakaowej

moje dzisiejsze włosy, jak zwykle prosty ogon chyba go niedługo ciachnę. aczkolwiek z lewej strony widzę zalążki nadziei... maska Isana kakaowa, mycie Pottersem, d/s Isana oil, b/s Joaśka wrzos i mięta, lniany.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-18 17.53.42.jpg (158,5 KB, 65 załadowań)

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 22:58   #74400
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
Deszczowa Bridget - wszystkiego naj naj naj i pięknych idealnych zakrętasów odpornych nawet na najgorszą wichurę
Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
deszczowypies najlepsiejszegoooo
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego!
Cytat:
Jestem bardzo dumna
...ale wiesz, że 5 czy 6też przecież w końcu byś zużyła
Wszystkiego najlepszego urodzinowo
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Brydżiet_ Wszystiego NAjlepszego..
kochane jesteście! człowiek wpada wieczorem i widzi tyle fajnych, włosowych życzeń

Cytat:
spróbuj odgniatac sucharki przez śliski materiał - jedwab, satynę ( np apaszkę) łatwiej zachować wtedy włosy bez puchaczu
ooo, mam na zbyciu satynową apaszkę, chyba jej do tego użyję

Cytat:
Dziewczyny witajcie rzadko ostatnio tu bywam, tyle się u mnie dzieje, wciąż zmiany i zmiany. Czytam Was codziennie, ale nie mam weny się wypowiadać, muszę to zmienić! A dzisiaj wpadłam do Was pokazać moje efekty z CG. W listopadzie mija już 5 miesięcy świadomej pielęgnacji. Nawet nie wiem kiedy to zleciało. Tak przeglądałam sobie zdjęcia i jestem w szoku, jakie miałam kiedyś okropne włosy zamieszczam fotencje:
1. (lipiec- pierwsza fotka, tzw. kontrolna )
2. (listopad, po podcięciu metodą 3 kucyków).
Reszta zdjęć w albumie (w październiku miały jakieś fochy )
Przy okazji składam najserdeczniejsze życzenia Zakręconej Solenizantce
piękne, gęste, lśniące - daaaaaj!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości